Koulibaly reageert op racisme-incident: ‘Ze noemden me fucking monkey’

Maandag, 4 oktober 2021 om 12:34 • Laatste update: 13:21

De Italiaanse voetbalbond FIGC en de politie zijn een onderzoek gestart naar een racistisch incident bij de Serie A-wedstrijd tussen Fiorentina en Napoli (1-2) van zondag. Onder anderen Kalidou Koulibaly en Victor Osimhen van de ploeg uit Napels zouden door fans van Fiorentina zijn beledigd. De centrale verdediger en spits van Napoli hebben op hun Instagram hun afkeur uitgesproken.

Koulibaly schrijft op Instagram dat hij scimmia di merda werd genoemd, wat hij in het Engels vertaalt als fucking monkey. "Deze mensen hebben niets met sport te maken. Ze moeten geïdentificeerd worden en uit de stadions verbannen worden. Voor eeuwig”, zo laat Koulibaly de dag na de wedstrijd op zijn sociale media weten. Osimhen hoopt dat ouders met hun kinderen gaan praten. “Zorg dat ze begrijpen hoe walgelijk het is om iemand te haten vanwege zijn huidskleur.” Naast het duo zou ook André-Frank Zambo Anguissa racistisch zijn bejegend.

View this post on Instagram

Een bericht gedeeld door Kalidou Koulibaly (@kkoulibaly26)

Kort na de wedstrijd bevestigde verdediger Koulibaly al tegenover La Gazzetta dello Sport dat hij door een of meerdere fans van Fiorentina 'aap' werd genoemd. Hij reageerde door de dader uit te nodigen om naar hem toe te komen, maar zover kwam het niet. Fiorentina-directeur Joe Barone bood na afloop van het duel in de kleedkamer van de bezoekers zijn verontschuldigingen aan. Daarnaast werd er aangifte gedaan, waarna justitie in Florence meldde dat er naar aanleiding van de rapporten een officieel onderzoek wordt gestart. Ook de Italiaanse bond FIGC is inmiddels een onderzoek gestart naar het incident.

Het Italiaanse voetbal kampt al jaren met een probleem omtrent racisme in de stadions. Koulibaly werd eind 2018 in een uitwedstrijd tegen Internazionale al eens geconfronteerd met apengeluiden en andere vormen van racisme vanaf de tribune. Moise Kean werd vervolgens in zijn tijd bij Juventus tijdens een wedstrijd tegen Cagliari negentig minuten lang racistisch bejegend. De Italiaanse Serie A lanceerde eind 2019 een antiracismecampagne. Dit kwam de voetbalbond echter op felle kritiek te staan, aangezien er gebruik werd gemaakt van apenschilderijen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door an34)

Zielige personen bestaan er toch op de wereld..

4 oktober 2021 om 13:34

Om te beginnen, natuurlijk is het diep en diep triest als (volwassen) mensen zoiets roepen. Maar tegelijk maak je jezelf ook wel een groot doelwit als je laat merken dat het zoveel met je doet.

Zo heb ik in de ggz en met verstandelijk gehandicapten gewerkt, allemaal op allerlei niveaus. En ik kreeg ook van alles naar mijn hoofd geslingerd, ook wist ik dat als ik zou laten merken dat het wat met mij deed ze een "zwakke plek" hadden gevonden en er op door zouden gaan.

Nogmaals natuurlijk is het totaal belachelijk en toont het hoe simpel deze mensen zijn.

4 oktober 2021 om 13:57

Ik heb niet meer verder gelezen na de maar, want dan komt er altijd een idioot bagatelliserend verhaal.

Racisme moet verbannen worden en racisten moeten voor altijd verbannen worden. Het liefst uit de gehele samenleving. Punt.

4 oktober 2021 om 14:38

Massive heeft het racisme probleem opgelost!! Gewoon negeren en dan is alles goed..

Die woont in z’n witte bubbel en weet het verschil tussen discrimineren en racisme niet, denk ik dan..

4 oktober 2021 om 15:01

@038-033 Fun fact, ik ben gekleurd. Goed dat je hier je eigen racisme laat zien.

4 oktober 2021 om 15:59

Racisme kan niet verbannen worden, het is een natuurlijk proces van bang zijn van het onbekende. Daarnaast heeft Massive gewoon honderd procent gelijk, ze proberen je pijn te doen en je laat ze je zwakke punt zien, dus de volgende idioot die je probeert aan te vallen heeft nu een target. Verder kan je bepaalde dingen niet forceren maar moeten ze een proces doorlopen voordat ze geaccepteerd worden, bv vrouwenrechten om er een te noemen.

Voordat iemand reageert doe aub eerst wat research zodat je reactie onderbouwt is met feiten, niet gevoelens, zodat ik er tenminste wat van kan leren.

4 oktober 2021 om 16:15

Racisme is iets natuurlijks? Overleven is iets natuurlijks. Jezelf verdedigen is iets natuurlijks. Je kinderen beschermen is iets natuurlijks. Maar iemand racistisch bejegenen? Daar gaat het al fout. Het bang zijn van een onbekende, mag nimmer nooit leiden tot racisme. Bovendien gaat het bang zijn van een onbekende niet op bij het racistisch bejegenen van een voetballer, omdat hij toevallig bij een andere club speelt dan je favoriete club. Door het te negeren, doe je alsof er geen probleem is, maar dit moet gewoon hard aangepakt worden. Niet laten zien dat ze je pijn doen gaat echt niet helpen in de strijd tegen racisme. Als jij vindt dat we de strijd dan moeten staken en het gewoon moeten negeren, ben je (met alle respect) onderdeel van het probleem.

4 oktober 2021 om 17:07

Je zegt niets verkeerds Massive, jammer dat van die kortzichtige reageerders je meteen gaan afbranden of zelfs zelf racistisch worden.

4 oktober 2021 om 17:17

Voortaan gewoon even iets verder lezen dan Ea_snorts, Massive legt heel duidelijk uit het hoe en waarom. Dat het voor jou niet zo werkt, prima, MAAR voor een ander misschien wel. Zo kortzichtig.

4 oktober 2021 om 17:26

@schetenlater. Begrijp me niet verkeerd als het zo is dat door een toverspreuk racisme verwijderd kan worden dan tuurlijk graag! Maar wij weten allemaal dat het niet zo werkt en helemaal bij simpele zielen die dat roepen het niet zal doordringen.

Graag zou ik zien dat niet de speler deze strijdt moet voeren maar dat de club een veilige werkplek aan zijn spelers biedt. Als ik in een winkel zou werken en ik wordt racistisch of strafbaar bejegend dan verwacht ik dat mijn baas deze persoon er uitgooit en/of verband. Het hele stadion hangt vol met cameras en microfoons dus als iemand er echt werk van maakt dan kun je deze persoon achterhalen.

Tot die tijd zou ik mensen inderdaad aanraden om "je niet gek te laten maken" hoe erg het ook is. Want als je reageert geef je ze wat ze willen. Daarom vind ik dat de club het op zich moet nemen.

4 oktober 2021 om 17:47

Heel chill dat je deze supporters vergelijkt met zwakbegaafden. Dat zijn ze namelijk ook.Edit: bij nader inzien, dit klinkt als een belediging van zwakbegaafden en dat wil ik ook weer niet zeggen. Wat nooit werkt op de lange termijn is je kop in het zand steken.

4 oktober 2021 om 17:53

@nielsfey1994 Ik denk wel dat je zwaar onder invloed, zwakbegaafd, extreem slechte opvoeding of psychisch niet helemaal goed moet zijn om zoiets te doen. Iemand die lekker van zijn leven en gezin geniet die gaat niet zulke dingen vol agressie langs de zijlijn schreeuwen.

Zoals ze in de VS een uitspraak hebben; Hurt people, hurt people.

4 oktober 2021 om 18:02

@an34 Maar overal ter wereld bij mensen en zelfs dieren komt racisme voor, ik wil daarmee niet zeggen dat het goed(of fout is). Ik stel alleen maar dat het daarom gewoon is.

Misschien was mijn reactie niet duidelijk genoeg, maar negeren betekent niet opgeven. Ik probeer juist te zeggen dat je jezelf moet profileren en laten zien dat door hard te werken je kan laten zien dat je onmisbaar wordt in de samenleving. Vandaar dat ik bedoel dat je het niet zomaar moet forceren, maar dmv van een proces moet integreren in een samenleving, bv kijk naar Morgan Freeman. Ik zou denken dat vrijwel niemand hem zal aanvallen op wat voor manier dan ook, zelfde met Shakira, Jackie Chan, Bruce Lee etc.

Ik vind het zelf ook totaal niet leuk als iemand mij racistisch bejegend. Maargoed zulke kwesties zijn niet makkelijk. Ik ben op zo een bepaald punt beland dat mensen mij nu vertellen dat ik eerder westers ben ipv niet westers, wat ook niet altijd goed valt. En mensen die claimen niet racistisch te zijn overcompenseren dat door het tegenovergestelde spectrum van racisme te zijn. Zo blijft het doorgaan. vandaar mijn argumenten.

4 oktober 2021 om 18:48

Ah, de bekende "zij doen het, dus wij mogen het ook". Dit argument heb ik daarentegen nog nooit gezien met een vergelijking tussen mensen en dieren, dus chapeau daarvoor. Weet alleen niet of je daar trots op wil zijn. Als je een vergelijking moet maken tussen mensen en dieren om je gelijk te krijgen, moet dat al genoeg zeggen over je vergelijking. Racisme in de mensenwereld is niet "gewoon" of normaal, of te verklaren, of wat dan ook.

Waarschijnlijk bedoel je het niet zo, maar zwarte personen zijn toch al onmisbaar in de samenleving? Wat moet er dan nog bewezen worden? Misschien ligt het aan mij hoor, maar ik kan nou eenmaal niet inzien wat voor baat we zouden hebben bij het langzaam integreren bij die zwakbegaafden dat racisme fout is. Vergeet niet dat ze gewoon de wet overtreden hè. Een zakkenroller ga je toch ook niet langzaam leren dat stelen fout is? Nee, ze krijgen gelijk een sanctie en daarmee basta.

"forceren" lijkt me trouwens ook geen goede omschrijving. Ze dienen zich gewoon te houden aan de wet en de normen en waarden van de samenleving. Ik neem aan dat die in Italië niet toestaan om racistisch te bejegenen, dus moeten ze zich lekker aanpassen.

4 oktober 2021 om 15:44

De UEFA of Italiaanse bond zal wel weer met een flitsende Say NO to Racsim campagne.
Blijft een k***gezwel in de voetbalstadions en veel clubs durven nauwelijks hard op te treden tegen de harde kernen van hun fans.

Mensen die dit doen (evenals oerwoudgeluiden maken) een jaartje verbannen naar een oerwoud. Kunnen ze het verschil zien, en die geluiden hoeven ze dan ook niet meer te maken. Lijkt mij heel leerzaam.

4 oktober 2021 om 12:43

Jaartje? Van mij mogen ze gewoon voor eeuwig geband worden.

4 oktober 2021 om 12:45

Ik wou ze nog iets van hoop geven, bij herhaling mogen ze daar wat mij betreft dan ook eeuwig blijven.

4 oktober 2021 om 12:47

Dit soort mensen hebben geen hoop meer, iets werkt niet helemaal lekker in die bovenkamer bij dit soort volk. Nadat het zovaak herhaalt is snappen ze het nog steeds niet.

4 oktober 2021 om 13:00

Droppie wat Aguero al aangeeft, dat soort 'mensen' zijn niet meer te redden.

4 oktober 2021 om 13:37

Sulejmanii, soms blijf je hopen, ook tegen beter weten in.

4 oktober 2021 om 12:47

Zonde voor het oerwoud!

4 oktober 2021 om 13:42

Deenb Ergens heb je gelijk, maar in feite is ieder plek eigenlijk zonde. Dus ik dacht laat ik maar de meest leerzame plek kiezen. Bovendien moeten ze het daar maar een week zien vol te houden, ik ben bang van niet.

4 oktober 2021 om 13:34

Op het moment dat je iemand beledigt op basis van uiterlijke kenmerken als kleur of etniciteit, is het per definitie racisme.

4 oktober 2021 om 16:18

Inderdaad. Mensen denken het woordenboek en de etymologie van elk woord te kennen, omdat ze het woordje 'ras' in het woord racisme horen, maar kennen de echte betekenis niet. Bovendien is het volgens de Rijksoverheid ook racisme bij het beledigen op basis van nationaliteit. Die mag dus ook mooi bij het lijstje, ondanks dat je dat niet terug hoort in het woord.

Er zijn er op dit forum heel veel mensen die vinden dat je tegenwoordig op je tenen moet lopen omdat je niks meer mag zeggen. Wellicht moet Koulibaly dus ook maar niet zo zeuren? Want tegenwoordig noemen ze alles racisme toch? Zwarte Piet is hen ook al afgepakt.

4 oktober 2021 om 12:49

Dat zijn mensen die alles willen roepen als ze willen dus over andere nationaliteiten of mensen van een andere kleur maar owee als je wat kritiek hebt over hun of als je zegt dat je je beledigt voelt dan ben je een vrijheidsafpakker of kruip je weer in de slachtofferrol!

4 oktober 2021 om 13:40

Gezien jouw eerdere verwijderde uitspraak denk ik dat jij inderdaad eerder in alles racisme ziet dan dat je realistisch naar de situatie kijkt. Als je bijvoorbeeld Rutte zijn opmerking in die context als racisme wil uitleggen dan is het spoor bijster en draag jij dus actief bij aan de devaluatie van racisme en de onmogelijkheid om een discussie te voeren.

4 oktober 2021 om 13:59

Rutte discrimineert sowieso niet. Die naait letterlijk iedereen

4 oktober 2021 om 14:07

@JK-Ajax.

Is er een racisme en discriminatie discussie dan? Waar moet over gediscussieerd worden dan? Ik zie oprecht niet waar er een discussie punt is voor iets wat in de grondwet vastgelegd is.

4 oktober 2021 om 14:20

Natuurlijk is die discussie er wel of wordt iedere uitspraak door de rechter getoetst? Nee, en dus heb je altijd discussie waarbij iemand iets wél of niet vindt vallen onder racisme.

4 oktober 2021 om 14:40

@herosennin44

Het is juist de grondwet die voor veel discussie zorgt. In de grondwet staan tegenstrijdige rechten. Aan de ene kant heb je de vrijheids van menings uiting, aan de andere kant heb je een verbod op racisme.
Verder wordt de term racisme steeds ruimer uitgelegd, ook discriminatie van bijvoorbeeld een volk zonder gebruik van raciale kenmerken, schaart men hedentendage ook onder racisme. Terwijl de grondwet tekst zelf niet aangepast is.
In de grondwet worden er geen beperkingen opgelegd aan de uitleg en de reikwijdte van de eerder genoemde grondrechten.
Dit alles leidt juist tot heel veel discussie.

4 oktober 2021 om 15:06

@colombiafoot7 ik zie dat jouw andere racistische reactie al weer verwijderd wordt maar je blijft door gaan. Ik heb jou de laatste tijd Duitsers negatief weg zien zetten en generaliseren enz. Iets met schijnheiligheid en in de spiegel kijken.

4 oktober 2021 om 16:22

@Speedy. Ironisch want de grondwet moet discussie juist ontnemen, toch? Het verbod op racisme is niet iets in strijd met de vrijheid van meningsuiting, maar een beperking van de vrijheid van meningsuiting. Vrijheid van meningsuiting wordt hedendaags vaak gebruikt als vrijbrief om maar van alles te kunnen zeggen, maar veel mensen beseffen niet dat er ook beperkingen aan vastzitten. Perfect voorbeeld is de veroordeelde Geert W. die volgens hem niks verkeerds deed en hij beschermd werd door de vrijheid van meningsuiting.

4 oktober 2021 om 16:24

En die dacht dat hij beschermd werd door de vrijheid van meningsuiting.* // Er was iets weggevallen in mijn reactie hierboven

4 oktober 2021 om 16:36

@an34
Fortuyn gaf destijds al aan dat er problemen zijn met onze grondwet, er staan tegenstrijdige bepalingen in. Dan krijg je dus discussie want nergens is vastgelegd welk artikelen voorrang hebben op andere artikelen.
Je geeft zelf al aan, jij vind dat racisme een beperking oplegt aan de vrijheid van meningsuiting. Echter ik kan net zo goed andersom redeneren dat bij uitspraken de vrijheid van meningsuiting het verbod op discriminatie of rascisme beperkt.
De grondwet zelf zegt niets over welke artikelen zwaarder wegen. Dus krijg je discussie, dus krijg je interpretatie.
Jouw perfecte voorbeeld geeft het goed aan, Wilders is door de rechter vrijgesproken van racisme. Zowel in de rechtzaak van 2011 (de Fitna / Moslim tsunami zaak) alsmede in de rechtzaak van 2016 (de minder minder zaak).

4 oktober 2021 om 18:55

@speedy
Dus omdat Fortuyn dat aangaf een paar decennia geleden zijn ze ook echt tegenstrijdig? Aan jurisprudentie en beslissingen van rechters te zien, zijn er wel degelijk artikelen die zwaarder wegen dan anderen, bijvoorbeeld in dit geval.

Wat je zegt klopt trouwens niet. Wilders is niet vrijgesproken, sterker nog; hij is veroordeeld, alleen kreeg hij geen straf. Daar zit wel een verschil tussen. Het is dus bewezen geacht dat hij de wet heeft overtreden.

4 oktober 2021 om 20:42

Wat ik zeg klopt wel. Wilders is in beide gevallen vrijgesproken van racisme en discriminatie.
Wilders is wel veroordeeld voor groepsbelediging omdat hij met minder, minder de reactie van de zaal georkestreerd zou hebben. Echter het ging niet om de uiting ansich, die was toegestaan. Daarom werd dezelfde uiting gedaan op de Haagse markt niet veroordeeld door de rechter. Lees het vonnis er maar eens op na.
Kortom, in het kader van vrijheid van meningsuiting mag heel veel en het is niet snel racistisch of discriminatie. Dat komt mede omdat de daad ontbreekt.

4 oktober 2021 om 12:53

Rm1334, het probleem is denk ik eerder dat we te maken hebben met groepen die in uitersten leven/denken. Waar we vroeger 'polderden' of kozen voor een gouden middenweg lijkt dat verder weg dan ooit.

4 oktober 2021 om 14:25

Je kunt je afvragen waar die verwijdering door ontstaan is. Wie of wat heeft ervoor gezorgd dat de tweedeling zo groot is dat de kloof niet meer te overbruggen is om op de middenweg uit te komen. Ik zie aan beide kanten helaas veel mensen die er baat bij hebben, zelfs bestaansrecht hebben, om die kloof te laten bestaan. Sterker nog die kloof te laten groeien.

4 oktober 2021 om 13:10

Racisme is helaas diep geworteld in Italie, zeker onder voetbal supporters. Net als Hongarije bijvoorbeeld.

4 oktober 2021 om 13:11

Ja en door de nadruk te leggen op dit verschil draag je alleen maar bij aan de grotere verdeeldheid. Lekker bezig!

4 oktober 2021 om 13:28

Zo te zien ben je ook zo een figuur, want aan je reactie te zien vindt je het wel best.

4 oktober 2021 om 14:19

Helemaal gelijk, je mag tegenwoordig niet eens meer iemand een aap noemen, we zijn te soft. Als iemand mij een koe noemt moet ik toch ook gewoon lachen, haha!

4 oktober 2021 om 15:20

De vraag is, waarom moet je het accepteren? Dat je erom gaat lachen is nog dommer dan het doen. Ik hoop niet voor jouw dat je dit ook je kinderen of donker getinte buren kinderen gaat uitleggen als zij ermee gepest worden.Lach er gewoon om, serieus...? Mocht je kind erom huilen elke avond, blijf het vooral volhouden. Dit klinkt als, als ik het doe moet je er om lachen. Maakt niet uit of ik jouw voor schut zet, lach er gewoon om en laat het je vooral niet raken. Heerlijk hij die privileges🤦🏾‍♂️

4 oktober 2021 om 16:28

Na bijna 25.000 posts (hoofdzakelijk sarcastische onzin) ga ik er soms vanuit dat mensen het zien als ik sarcastisch ben, maar helaas. Dus bij deze, daar ben ik het geheel mee eens. Echter (willen?) mensen soms het belang van context bij een belediging niet zien. Zoals Louis CK zei: Oh no, he called me a cracker, this takes me back to our horrible past of owning land and slaves.

4 oktober 2021 om 14:43

Zo reageren de meeste witte Nederlanders toch?

Nederlandse cultuur.. ze hebben eigenlijk geen cultuur, niks om voor te schamen, de aardappel komt uit zuid Amerika, in de ochtend eten ze een Franse halve maantje, als lunch gaan ze even naar de lokale shoarma boer. En ik de avond lekker een spaghetti bolognese eten. Super Hollands 😂 en ik weekend gaan ze naar de Aziatische vreet schuren, lekker culinair doen 🤷🏻‍♂️

En ter info, het is geen aanval op de cultuur, maar ga eens na wat echt Hollands is ❤️

4 oktober 2021 om 14:54

Zonder me inhoudelijk in deze discussie te willen mengen: cultuur omslaat wel iets meer dan voedsel..

4 oktober 2021 om 14:58

Ergens heb je een punt, alleen is dat nu zo geworden omdat we meerderen culturen hebben toegelaten hier(klinkt een beetje arrogant zo bedoel ik het niet) waardoor de Nederlandse culturen (vroeg opstaan, hard werken, de Nederlandse (versie van de dan wel weer overwegend duitse) stampotten het vriendelijk open en goed met de buur. Is ingeruild voor het beeld dat jij hier nu schetst. Wat eigenlijk dus betekend dat wij onze cultuur hebben aangepast aan de mensen die hier zijn gekomen en het niet andersom is geweest.
Dus vandaar dat je ergens wel een punt heb, alleen is het wel maar de helft.

4 oktober 2021 om 15:04

brrr wat ben jij een engerd. Kan je dat soort lijstjes ook maken over andere culturen of komt het meer neer op couscous is lekker en witbrood met hagelslag is vies?

4 oktober 2021 om 15:09

Naast dat je allemaal aannames deed over mijn afkomst en er totaal naast zat waarmee je jezelf totaal voor schut zetten. Is dit weer een heerlijk voorbeeld van hoe simpel jij bent en denkt. Eten=cultuur?

4 oktober 2021 om 15:22

Oh oh oh de anti blanken en anti Nederlanders komen weer uit hun schulp. Geen cultuur, laat me niet lachen. Dat jij denkt dat cultuur alleen is 1000 kilo kruiden op je vlees doen is zegt meer over jou dan over nl.

4 oktober 2021 om 16:04

Denkje wel om je cholesterol bolle? Met de lunch naar de shoarmaboer.. Daarom lopen al die pikkies op straat ook met zo'n dikke hol in hun lotto trainingspak. Eet es een appel. Of boerenkool.

4 oktober 2021 om 16:29

Ach, ach, ach Migi. Dit ben ik niet van je gewend. Jammer dat je impliciet toch verwijzingen gaat maken, wat de discussie alleen maar meer voedt. Op de man spelen is ook niet heel netjes. Kom op we zijn wel volwassenen, dus discussieer ook op een volwassen manier.

4 oktober 2021 om 17:13

Sommige posts verdienen geen volwassen reactie. Zo ook het stukje verbale diarree van de meneer hierboven. Stupid questions deserve stupid answers. Wat me nog het meest verbaast is dat je dit niet van me gewend bent. Ik doe iets fout

4 oktober 2021 om 18:57

Ah, nou misschien zie ik dan toch niet je ware ik. Nog steeds ben ik van mening dat je reactie ook anders kon.

4 oktober 2021 om 15:19

Dit is zon lachwekkende en tegelijkertijd trieste reactie rm1334. Alsof de mensen die merken dat er tegenwoordig heel gevoelig wordt gedaan het goedkeuren dat een donker persoon een vuile aap worst genoemd. Echt zo makkelijk...

4 oktober 2021 om 17:37

Tegenwoordig voelen mensen macht als ze andere op iets kunnen wijzen. Als (licht) gekleurd persoon ben ik van alles genoemd in mijn jeugd. Maar woorden zijn maar woorden tot ik de bedoeling er achter weet. Als mijn vrienden mij aapje (oid) noemen voor de gein dan kan ik er om lachen en dollen.

Ik ben eerlijk gezegd zelfden harde racisme tegen gekomen in nederland. Een keer toen ik ruzie had als puber en er een (kamp om het zo te noemen) vader aan kwam die begon te schelden en zei dat ik moest oprotten naar mijn eigen land. En zonder dollen 10 jaar later lach ik in bed en dacht ik ineens; ohhhhh wacht hij dacht dat ik een buitenlander oid was. Zo weinig impact maakte het op me en gleed het van me af.

Nogmaals persoonlijk kijk en luister ik naar de toon en bedoeling er achter. Nu lijkt mijj wel duidelijk dat in het geval van dit artikel dat het natuurlijk totaal verkeerd was en naar mijn mening moet de club voor een veilige werkplek zorgen dus deze supporters aanpakken.

4 oktober 2021 om 23:38

@rm1334 Gaat ie over zwarte piet beginnen. Zielig figuur ben je toch. Jouw kruidnoten liggen al klaar vanaf september bij de plaatselijke super. Dat je de persoon in kwestie gaat aanhalen om jouw zwarte pieten trauma te bevredigen, zegt behoorlijk veel. Blijf bij het onderwerp en kom met gegronde opmerkingen ipv onrust gooien hier zo.

En toch denk ik hoe pijnlijk dit ook klinkt, hoe meer ophef je hier over maakt in de media, des te meer dat ze het blijven doen.

5 oktober 2021 om 03:43

Eens….maar voor sommige is het gewoon genoeg na -tig keer

"Het Italiaanse voetbal kampt al jaren met een probleem omtrent racisme in de stadions."

Maak daar maar gerust decennia van en ik ben bang dat het nog decennia gaat duren.

Het is nog eens selectief racisme, hier een voorbeeld

Toen Aron Winter op het vliegtuig naar Rome stapte, waren er massale protesten en een joodse begraafplaats werd beklad.

Aron is een joodse naam en bij aankomst bleek het ook nog eens een donkere speler te zijn. Dat was dubbelop. Maar toen Winter een goede speler bleek en er successen werden gevierd, was hij plotseling een van de publiekslievelingen.

Ik kan die haat niet plaatsen en wij moeten eens begrijpen dat we elkaar nodig hebben.

4 oktober 2021 om 13:02

Denk alleen dat zich dit niet beperkt tot stadions…. Hier komt het wellicht “makkelijker” naar buiten, maar het is een breder maatschappelijk probleem.

Zo saai en vooral erg eigenlijk dat er dit soort mensen op deze aardkloot leven en rondlopen, laat iedereen toch in zijn waarde dan zou het er een stuk gezelliger en vreedzaam uit zien

Dit zal ik dus nooit begrijpen.. iemand haten vanwege een andere huidskleur.

Goed dat er ingegrepen word.
Waarschijnlijk komt wat ik nu ga zeggen doordat ik zelf relatief weinig met racisme te maken heb.. maar waarom word er altijd gereageerd op supporters?

De meest bizarre ziektes worden naar spelers geroepen etc, echter lijkt mij dat je doet als of je gek bent en het niet hoort?

Aan de andere kant als Koulibaly het niet aan zou kaarten dan zouden die daders nu niet "gestraft" worden.

4 oktober 2021 om 14:10

Dat is dus ook gestoord en zolang iedereen het maar wegwuift en zelfs bijv donkere mensen vragen het weg te wuiven blijft het een probleem. Ik begrijp dat voor velen dit gesprek niet comfortabel aanvoelt, maar dat is dus vooral voor de donkere mensen in kwestie die ermee dealen.

4 oktober 2021 om 14:32

Wat ik zelf erg jammer vind is dat er tegenwoordig gedaan word alsof (vooral / alleen) donkere mensen last hebben van rasicme. Ikzelf heb een Koreaanse vrouw en die heeft hier ook vaak last van. Iedereen heeft met rasicme te maken en zal nooit opgelost worden helaas :-(

4 oktober 2021 om 15:12

Ieder land,cultuur,ras kent racisme en doet er aan. Maar als we het eens anders aanpakken en zeggen dat de clubs een veilige werksituatie voor hun mensen moet creeeren en dat het aan de clubs is om dit hard aan te pakken. Als ik in een winkel zou werken of wat dan ook en klanten zijn racistisch naar mij dan verwacht ik dat mijn baas ze minimaal verwijderd en/of een verbod geeft.

4 oktober 2021 om 18:45

Dit vind ik een nare reactie. Op wat voor manier wordt er gedaan “alsof” alleen zwarte mensen racisme ondervinden? Vervelend dat je vrouw dat meemaakt, in NL is racisme richting Oost- Aziaten genormaliseerd. En door corona is het alleen maar erger geworden.

Tsja racisme in Italie... wie had dat gedacht?
Nee, dit zit er zo diep daar... dat krijg je er in ieder geval deze generatie niet uit.

Iemand beoordelen op zijn huidskleur is overigens ontzettend triest.

Gebeurd al sinds mensenheugenis in de stadions en zal ook nooit gaan verdwijnen...

Ik snap niet waaarom die mannen hier nog om huilen. Rascistische opmerkingen zullen altijd blijven komen, dat ga je niet veranderen dat zit gewoon in de aard van het beestje. Dit ga je niet kunnen uitbannen dus waarom lig je er nog wakker van. Snoer die mensen de mond door geweldig spel

4 oktober 2021 om 23:44

@chovanoski Laat me raden…je hebt het nooit mee gemaakt en praat graag voor ieder ander. Vriend…hou op ajb! Je snapt er inderdaad helemaal niks van en dat is niet erg! Kom alleen niet doen alsof je van staal gemaakt ben en niks jou raakt in het leven. Ieder mens heeft een emotie maar ook een grens.

Waarom worden hier nog reacties op toegelaten? Ik lees en zie een paar erg goede punten van beide kanten, echter lijkt het wel een kleuterklas met andere mensen die gelijk met modden gaan gooien zonder argumentatie.
Vind het super om hier al het voetbalnieuws te lezen en soms reacties, maar allemachtig wat een laag niveau hier soms, van reageerders en redactie tezamen..

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Napoli

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli3523
2.AC Milan3212
4.Atalanta3115
5.AS Roma259
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
H. LozanoAanvaller142
M. PolitanoAanvaller121
L. RiccioUnknown
V. OsimhenAanvaller115
A. PetagnaAanvaller111
Voor de complete selectie: Clubpagina Napoli.

5 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren