Valentijn Driessen: ‘Daarmee gaf Ten Hag blijk van onderschatting’

Maandag, 4 oktober 2021 om 07:29

Valentijn Driessen vindt dat Erik ten Hag met het passeren van Antony en Daley Blind (voor David Neres en Nicolás Tagliafico) in zijn basiself tegen FC Utrecht een ‘blijk van onderschatting’ gaf, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. De chef voetbal van de krant signaleert ‘legio parallellen’ met het besluit van Roger Schmidt om tijdens het duel tussen PSV en Feyenoord (0-4) Cody Gakpo naar de kant te halen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door janssen)

Klinkklare onzin. Met Neres en Tagliafico kun je gewoon prima van Utrecht winnen. Het tempo was gewoon als collectief te laag en de scherpte was er niet. Dat heeft met het team te maken en niet met twee spelers. Daarnaast was de wissel van Gakpo totaal anders, aangezien er daarvoor ook al 3 basisklanten vroegtijdig naar de kant werden gehaald (lees: bijna je halve elftal).

4 oktober 2021 om 07:49

Normaliter wel misschien, maar Utrecht is altijd een lastige ploeg voor Ajax. Die moet je altijd met de sterkste formatie bestrijden. Aan de andere kant, als Haller gewoon zdoet wat hij in de CL doet, scoren, dan had je waarschijnlijk met 2- 0 gewonnen. Zeker als je die eerste kans erin had gegaan.

4 oktober 2021 om 07:58

Zeg je nu dat Driessen onzin verteld ? Nee joh.... dat fenomeen heeft toch altijd gelijk !????

4 oktober 2021 om 08:29

Mee eens dat je zelfs met Neres (wat is deze speler al heel lang uit vorm !!) en Nico van Utrecht zou moeten kunnen winnen. Echter als je je betere spelers rust wilt geven, dan kun je je afvragen of je dat tegen groningen of tegen utrecht moet doen. Dan vind ik de keuze om dit tegen utrecht te doen wel heel vreemd. Ajax gaat toch ook niet tegen Heerenveen met de beste spelers spelen en tegen PSV bepaalde spelers rust geven ? Deze keuze van ten Hag is gewoon heel vreemd. Waarbij de keuze nog te rechtvaardigen is als zowel Nico als Neres een toegevoegde waarde laten zien. maar beide hebben weer laten zien in de huidige vorm voetballend tot de zwakkere schakels te horen.

4 oktober 2021 om 08:48

Janssen- Méhh.. als je kijkt naar de kansen dan hadden daar minimaal 3 van in moeten gaan. Dat gebeurt niet. Utrecht haast geen doelpoging gehad. Krijgt er een en gaat erin ook nog (pasveer slomo naar beneden). Verdediging was nergens te bekennen.. Dus Utrecht zeer effectief waar Ajax dat niet was. Dan loop je een keer tegen de lamp. Nee, had niet gemogen gezien het beeld. Maar deze heb je weleens. Kijk naar bv een Bayern of Real en zelfs PSG dit weekend.
Dus ja.. ook met een Taglia en Neres had je dit moeten winnen. Kansen zat gehad.

4 oktober 2021 om 09:01

@Janssen, Haha wat een onzin zeg. Weken, zo niet maanden, lees ik hier al dat Blind niet meer kan, te sloom, te oud, niet verdedigen kan. Nu staat Tagliafico linksback, die sneller is én verdedigend beter tegenover een redelijk rappe buitenspeler, en dan ineens moet je je ‘betere’ spelers niet wisselen in dit soort wedstrijden? Lachwekkend. Alleen Antony had je achteraf moeten laten spelen. Maar hebben we verloren doordat Neres speelde? Nee, absoluut niet. Haller moet 2x scoren, Alvarez moet afpakken en inleveren, Gravenberch denkt dat hij alleen op het veld staat en ga zo maar door. Totale offday. En als je dan ook nog eens een keeper hebt die geen skippybal tegenhoudt, dan verlies je gewoon. Kan ook een keer gebeuren, of niet?

4 oktober 2021 om 11:03

Ik ben vooral negatief over Nico, en snap dat Blind de voorkeur krijgt (ondanks dat ik zeker voor het NL elftal vind dat hij te kort komt). Ik vind dat Nico verdedigend ook fouten maakt (vaak compenseren met overtredingen) en aanvallend is hij aanvallend minder dan Blind.

4 oktober 2021 om 09:48

Ik zei voor de wedstrijd het zelfde en ben het, zowaar, eens met Valentijn. Neres is het al maanden (1,5 jaar) helemaal kwijt en haalt de snelheid uit iedere aanval. Het is alleen maar tikkie breed, tikkie terug. Geen actie, geen snelheid, geen voorzet. Dit is gewoon echt een verzwakking t.o.v. Anthony. Als die dan toch rust had willen geven had ik liever gezien dat Berghuis op rechts had gestaan en Klaassen dan op het middenveld. En waarom net in 1 van de lastigste (thuis)wedstrijden van het jaar spelers gaan wisselen? Zeker met de interlandbreak in aantocht. Had Anthony dan tegen Groningen rust gegeven i.p.v. nu. Gek genoeg vond ik de wissel Blind voor Nico (in de wedstrijd zelf) dan weer een enorme verzwakking. Blind was verdedigend echt weer heel zwak, zeker als de bal werd verloren op het middenveld kon die rechtsbuiten vaak vrij doorlopen of moest Klaassen de verdedigende rol overpakken. Hopelijk Nico gewoon weer de vaste back en laat Blind maar als wisselspeler dienen. Vorig jaar was Blind echt heel goed en belangrijk, als LCV, maar op die plek is Martinez hem voorbijgestreefd. Blind als linksback of verdedigende middenvelder kan gewoon niet (meer).

4 oktober 2021 om 13:43

@michiel
Maar dat de ploeg weer niet scherp is, reken ik Ten Hag wel aan. Gebeurt te vaak, heeft je nu al vijf punten gekost. Ajax begon veel en veel te slap aan deze wedstrijd. Dat sloeg trouwens ook over op het publiek merkte je duidelijk. Het was het eerste uur zeldzaam stil in het stadion. Er was gewoon geen beleving het eerste uur en wat ETH nu eens zinni g zei na afloop, dan ga je achter de feiten aan lopen.
Je lange spits er uit halen en vervolgens de lange bal hanteren was ook een staaltje onkunde waar ik ETH helaas dan weer niet over hoor.

Totale onzin weer van Driessen. Dit gaat al weken zo en dat gaat altijd goed. Daarnaast is tagliafico niks minder dan Blind. Dus wat Driessen eigenlijk zegt, als ten hag 1 speler in de opstelling wijzigt voor een mindere speler dan kan Ajax niet winnen….. Ajax had gewoon een mindere dag en had niks met onderschatting of de spelers wissels te maken.

4 oktober 2021 om 07:53

Zeker onzin. Als Blind speelt dan begint hij over dat dat niet meer kan als linksback omdat hij te traag is. En wat de vergelijking met Feyenoord betreft, dat slaat al helemaal nergens op. Feyenoord speelde 5 wedstrijden binnen 14 dagen en laat 1x Toornstra niet starten (terwijl Aursnes een prima vervanger is) vanwege lichte klachten bij Toornstra. Had helemaal niets met onderschatting te maken.

4 oktober 2021 om 08:37

Voetballend is Nico toch echt veel minder dan Blind, en dat zag je gisteren zeker terug in het voetbal. En natuurlijk mag ten Hag wisselen, je kunt je alleen afvragen of je dat deze wedstrijd had moeten doen. Je zou verwachten dat je tegen Utrecht, Feyenoord, PSV en AZ met de beste 11 spelers begint, en dat heeft hij niet gedaan.

4 oktober 2021 om 09:08

Echter krijgen we de tegengoal met Blind op het veld en niet nico. Utrecht werd aanvallend vele malen gevaarlijker toen nico gewisseld werd. Wat mij betreft speelt Blind gewoon niet meer in de grotere wedstrijden en al helemaal niet als linksback. Kan hij gewoon echt niet belopen en dan is het kleinste foutje van Martinez of Timber gelijk kassa. Dat is niet het geval met Nico. Ook die punt naar achteren gaan we wat mij betreft nooit meer doen met Klaassen en Berghuis, brengen beide verdedigend te weinig. Hele middenveld lag open, onacceptabel.

De grootste vraag is, hoort Haller bij de beste elf. In mijn ogen niet en gisteren hebben we daar de prijs voor betaald. Hij is echt wedstrijden lang legio 100% kansen aan het missen. Wordt allemaal met de mantel der liefde bedekt. Gewoon uit het elftal. Nee volgens Ten Hag gaat hij er echt mee aan de slag. Dan mag ik toch hopen dat meneer een soort gelijk salaris heeft als jeugdspelers die bij het eerste aansluiten. Die moeten ook met dingen aan de slag. Topsalaris, betekend leveren.

4 oktober 2021 om 10:00

Helemaal eens Ninjakai voor wat betreft de wissel Blind - Nico. Verdedigend werd het gewoon instabiel en veel zwakker door de komst van Blind. Normaal vind ik ten Hag te laat wisselen, maar nu was het veel te vroeg. Ajax kwam aanvallend al goed in het ritme, met die 3 kansen en goede reddingen van Paes als gevolg. De wissel Blind was mijn inziens onnodig, omdat het voetballend al goed ging in de 2e helft. Door die wissel werd het veel te aanvallend, verdedigend zwak en als je dan niet scoort is het wachten op de counter voor de 0-1.
En over Haller ook absoluut eens! Het is qua meevoetballen, kaatsen, etc. niet de beste speler, maar dit werd gecompenseerd met belangrijke goals. Maar als die dit soort kansen blijft missen dan speel je gewoon 70 minuten met een man minder.

4 oktober 2021 om 11:18

En als de spelers nu niet fit zijn? Moet je dan het risico lopen dat ze net als Madueke voor langere tijd uitgeschakeld worden? Belasting is gewoon hoog op het moment. En ook al heeft Ajax een dag meer rust na een Europese wedstrijd dan de concurrentie, blijft wel staan dat zo'n wedstrijd fysiek een aanslag is.

Ik kan er moeilijk heel boos om zijn. Na dertig competitieduels zonder nederlaag verlies je met zoveel pech. Die bal wou er gewoon maar niet in. Na een matige eerste helft vond ik onze tweede helft degelijk. We kregen echt genoeg kansen. Een zondagschot en alles is verloren. Zulke wedstrijden zitten er tussen. Kunnen we even relativeren allemaal? Toen we tegenstanders oprolden gingen we echt niet de CL winnen en nu je ongelukkig van Utrecht verliest ben je nog steeds favoriet voor de dubbel en kan je Europees overwinteren

4 oktober 2021 om 07:45

Ik ben het opzich wel met je eens hoor. Jij vind de goal van Warmerdam een zondagschot maar ik vind het vooral weer dramatisch gekeept. Het is toch lekker als je keeper een keer wel een bal tegenhoudt als het de ploeg niet lukt om te scoren

4 oktober 2021 om 08:31

Niks dramatisch gekeept. Zo raar hè dat bij elke tegen goal van Onana je nooit iemand hoorde en nu na 8 wedstrijden met maar 2 doelpunten tegen blijven we maar zeuren over de keeper. Volgens mij heeft hij vaker de nul gehouden dan Onana in zo’n korte tijd. Verzin eens wat anders

4 oktober 2021 om 08:35

Een zondagschot vind ik heel erg overdreven. Daar vind ik dit een te eenvoudig schot voor. Hij kon randje 16 gewoon vrij uithalen zonder tegenstander in de buurt. Je moet je eerder afvragen waar zijn tegenstander was ? En ja, er zullen echt keepers zijn die de bal hebben, maar ik zie dit niet echt als fout.

4 oktober 2021 om 08:49

Pascal-Was in mijn ogen totaal geen zondagsschot. Pasveer ging in slomo naar de grond.. Warmerdam had twee keer op goal kunnen schieten in tijd tijd dat Pasveer 'dook' maar zijn verdediging... waar was die?

4 oktober 2021 om 09:28

Deze goal was zeker geen fout van Pasveer, en het zal altijd een vraag blijven of Onana deze wel gepakt zou hebben.

Ik heb alleen ook wel degelijk het gevoel dat ten eersten zijn positionering niet helemaal klopte bij deze goal, en ten tweede Pasveer wel erg langzaam naar de grond ging.

Gewoon een knappe goal.
Wij moesten gewoon zelf onze kansen afmaken dan hadden we met 3-1 gewonnen en had niemand het over deze "fout" van Pasveer gehad.

Persoonlijk zie ik overigens wel liever Gorter in de goal, ben er van overtuigd dat hij momenteel niet minder is dan Pasveer en Stekelenburg

4 oktober 2021 om 13:24

Als je naar de keeper van Sparta kijkt, dan duikt hij inderdaad iets anders (vooral sneller en overtuikgender) dan Pasveer. Het zou de leeftijd kunnen zijn.
Maar het schot was gewoon goed, en de bal ging net langs de paal de goal in. Qua positionering zag Bijlow er bij de 2de goal van Vitesse er juist slecht uit. Waar de bal van utrecht net langs de paal ging, ging deze maar net langs het midden de goal in.

Los daarvan had Ajax het zelf af moeten maken. Maar je kunt niet ontkennen dat Pasveer nu alweer er slecht uit ziet op het moment dat hij moet duiken. Het lijkt hem allemaal veel moeite te kosten.

4 oktober 2021 om 07:45

Klopt er werd gedaan alsof Ajax een profclub is in de hoofdklasse, zo makkelijk zou het blijkbaar moeten gaan maar ook Ajax kan verliezen op een mindere dag. Ga er wel vanuit dat jullie 'gewoon' kampioen worden al is het wel heel lekker dat wij de break in kunnen met maar 1 punt achterstand.

4 oktober 2021 om 09:01

Nou, van pech was weinig sprake. Pech vind ik het als je 3x de lat en 2x de paal raakt. Utrecht stond compact, gaf weinig weg en Paes keepte erg sterk. Weinig met pech te maken. En daarnaast was er ook geen sprake van een zondagschot, gewoon een prima schot met stuit in de verre hoek, waar hij ongehinderd uit mocht halen.

Volgens mij wordt vanaf het begin van het seizoen al door menigeen aangegeven dat Blind één van de zwakkere schakels is bij Ajax. Sorry hoor, maar als je Blind en Antony niet op de bank mag zetten dan moet je dus eigenlijk altijd met dezelfde basiself starten? Tagliafico en Neres zouden bij elke andere ploeg in de Eredivisie in de basis staan. Persoonlijk vind ik het meest vreemde bij Ajax dat ze het seizoen zijn ingegaan met het keeperstrio Pasveer, Stekelenburg en de onervaren Gorter.

4 oktober 2021 om 07:58

Dat snapt inderdaad niemand nee. Geef dan maar Gorter de kans want ik sluit niet uit dat hij beide goals had gehad tegen Twente en gisteren! Ik denk dat ze toch de hoop hadden dat Onana zou verlengen

4 oktober 2021 om 08:33

Zeuren over 2 tegen goals in 8 wedstrijden. Nog even en een keeper moet het hele seizoen de nul houden wil hij niet worden afgezeken. Hoor je nu zelf wat je zegt? 2 tegen doelpunten in 8 wedstrijden. Heeft Onana dat al eens gepresteerd? Ga je die ook afzeiken na elk doelpunt tegen? Hoevaak heeft hij houdbare ballen door gelaten. Dan hoor je nooit iemand

4 oktober 2021 om 08:37

@Soccerfan, je zegt nu dus eigenlijk dat Pasveer een prima keeper is voor Ajax 1? Er is een reden waarom hij nooit in de absolute top van Nederland heeft gespeeld (bij PSV voornamelijk op de bank gezeten), namelijk dat hij niet goed genoeg is.

4 oktober 2021 om 08:56

Soccerfan- Ben het met je eens dat 2 goaltjes tegen zeer weinig en knap is. En nee, Onana heeft dat wellicht niet gepresteerd. Maar dat Pasveer maar 2 goals tegen heeft ligt meer ad de ijzersterke verdediging, meeverdegigen vd mids. Niet zozeer omdat Pasveer op wonderbaarlijke (en nee dat hoeft niet) manieren zijn goal leeghoudt. Hij hoeft niet te scoren, dat doen zijn medespelers dus dat we verliezen ligt niet aan hem. Het was geen blunder ofzo. Maar wel vaker gebleken dat Pasveer toch niet sterk is. Dat hij als een ballon zo langzaam naar de grond gaat is wel weer een teken dat je wat mij betreft echt een andere keeper nodig hebt

4 oktober 2021 om 13:28

Je mag elke speler op de bank zetten. Echter kun je je afvragen of dit de wedstrijd is waarin je dit moet doen. Als Ten Hag denkt dat Neres op dit moment net zo goed is als Anthony (en dat zal hij misschien gedacht hebben) dan was het ook een te verklaren wissel tegen dit Utrecht. Echter heeft heel nederland (en daarbuiten) gezien dat Neres al heel lang niet echt goed speelt. Dus je maakt tegen een van de moeilijkere tegenstanders (vanuit historie) je eigen team onnodig zwakker door iemand in vorm te vervangen door iemand met een vorm dip. En ja, Ten Hag mag dit, maar ik vind het niet logisch.
Roger Schmidt zou overal afgebrand worden als hij nu trainer van Ajax was geweest.

Blind speelt al weken matig tot slecht (als back) Dus dat Nico er in stond was logisch. En als Ajax 2 kansen benut hoor je niemand.

4 oktober 2021 om 07:55

Het liefst was Valentijn weer begonnen over het kansen missen van Haller. Maar die heeft de afgelopen periode zoveel goals gemaakt dat hij dat nog niet helemaal aandurft.

4 oktober 2021 om 09:13

@suc6magnet

Durf ik gewoon over te beginnen. Haller is echt niet goed genoeg. Hij is al wedstrijden lang 100% kansen aan het missen en flink ook. Tot nu toe had dit nog geen gevolgen, gisteren wel. In mijn optiek is die scoringsdrift tegen Sporting de uitzondering en niet de regel. Het zijn er namelijk echt belachelijk veel die hij er mist. Volgens mij maakt hij zo ongeveer 1 van de 3 100% kansen die hij krijgt, dat is echt veel en veel te weinig.

Tagliafigo en Neres zijn toch gewoon spelers die met ajax in de halve finale van de CL hebben gestaan. Ajax heeft gewoon een stuk of 18 goede spelers dus dan is afwisselen super logisch. Ajax is nou eenmaal ook maar een voetbalclub en die verliezen weleens. Dat gebeurt als je nooit iemand rust geeft en dus ook weleens als je wel doorwisselt. Als die Paes niet de dag van z'n leven had hoor je er niemand over.

4 oktober 2021 om 08:39

Dat ze enige jaren geleden in de halve finale hebben gestaan zegt toch niets over de huidige vorm. Of vind jij beide spelers nu net zo goed als toen ? En zoals ik hierboven al meerdere keren schreef, ik snap echt dat je spelers rust geeft, maar toch niet tegen Utrecht !!

Een tijdje geleden kon Blind er als linksback helemaal niets meer van, maar nu heeft Ajax hem nodig en is een nederlaag te wijten aan het ontbreken van een bepaalde linksback....

Hoelang nog blijven we deze gasten serieus nemen en ze een podium bieden. Als ik hier in de stad dit soort verhalen ga sta te verkondigen word ik opgenomen in een gesloten inrichting, deze mensen krijgen te veel aandacht voor dezelfde onzin.

Tagliafico was een van de weinige die de 1e helft nog prima speelden. Neres was wel dramatisch, maar om het nu op hun af te schuiven slaat nergens op, de andere jongens gaven ook niets thuis. Die ook maar gelijk niet meer opstellen?. Driessen kraamt weer lekker onzin uit. Of hij heeft hij de wedstrijd niet eens gezien?.

Aub laat die driessen eens ze mond houden wat een stoker zeg misselijke kerel

Helemaal eens met Driessen. Onderschatting of zelfoverschatting. Dan hoor je met de sterkste elf te spelen, Utrecht thuis is een topper en voor Utrecht zijn er twee wedstrijden in jaar. Ajax thuis en uit. Dan moet je met de sterkste 11 komrn, Blind, Klaassen, Antony moeten dan spelen. Met deze opstelling gaf ten Hag een verkeerd teken af.

Oh nu is tagliafico ineens gedegradeerd tot backup in de ogen van Driessen? Blind is ineens een top back en als je Nico erin zet ga je er op achteruit? Wat een onzin zeg. Het is altijd lastig tegen Utrecht. Dat ligt niet aan een neres of Nico. Daar hebben we het de afgelopen jaren ook mee gedaan namelijk. Hij weet echt niet meer wat hij moet verzinnen of hij doet het er om.

4 oktober 2021 om 08:41

Wil jij zeggen dat Nico nog steeds een topback vind ? Waarom staat hij dan achter Blind wissel, en is er afgelopen seizoen geen enkele club gekomen die hem opgehaald heeft ? Nico is zowel bij Ajax als bij het nationaal elftal van basisspeler wisselspeler geworden. Dan kun je je afvragen of hij echt wel zo goed is, of dat hij een vorm dip heeft. Ik denk zelf dat hij niet zo goed als als dat het eerste 1,5 jaar leek.

Das weer opportunistisch gelul. Ajax heeft op de bank ook spelers die basiswaardig zijn normaal gesproken. Populistisch menneke die Valentijn. Past prima bij de Telegraaf.

4 oktober 2021 om 13:31

Maar vind jij Neres op dit moment net zo goed als Anthony ? Zo nee, zou jij dan in 1 van de moeilijkste (na PSV de moeilijkste) thuiswedstrijd dan je eigen elftal onnodig verzwakken ? Voer deze wissel tegen Groningen door ipv tegen Utrecht.

Driessen aan het begin van het seizoen.
'Ajax kan twee elftallen opstellen. Ajax heeft een brede kwalitatieve selectie.'

Paar maanden later.
'Blind en Anthony zijn onmisbaar tegen Utrecht'.

Oja dan vergeet ik nog andere uitspraken.
'iedereen wordt met deze selectie kampioen.'


ik snap zijn kritiek niet op ten Hag.
Elke beslissing van ten Hag zou niet moeten uitmaken voor de eredivisie. Iedereen wordt volgens Driessen kampioen met deze selectie.


Ik vind Driessen wel grappig. Hij doet het er gewoon om en het lukt ook. Hij zorgt ervoor dat mensen zich aan hem ergeren voor headlines. Dat doet hij goed en dat lukt hem.

Ik dacht dat vele analisten het niet meer dan normaal vinden om Blind te passeren, die is toch al lang de houdsbaarheidsdatum?
Utrecht is vaak een lastige tegenstander gebleken voor Ajax, thuis viel dat nog wel mee , maar uit zeker. Ik denk niet dat Ten Hag Utrecht onderschat, maar hij moet veel spelers te vreden zien te houden. Neres en Nico waren vorig seizoen basisspelers , dit seizoen hebben ze al veel wedstrijden op de bank gezeten.
Dus ik ben wel benieuwd waarom Driessen vind dat Ten Hag Utrecht onderschatte

De Telegraaf heeft tactische blunder gemaakt door deze idioot als “voetbalkenner” aan te stellen. Die man slaat zo vaak de plank mis.Ik heb alleen de samenvatting gezien maar wat vooral opviel was de superdag die de keeper van Utrecht had. 3 100 kansen binnen een paar seconden waarvan er normaal gesproken altijd 2 in zouden gaan. Als daaruit gescoord was, wint Ajax met 3-0 of 3-1. Leuk voor de competitie dat PSV en Feyenoord nu op 1 verliespunt komen maar Ajax blijft de grote favoriet voor de titel.
Leuk voor Valentijn dat hij weer wat kan stoken.

4 oktober 2021 om 12:57

@ouwe buizerd, nee als een van die ballen er in was gegaan dan was het nog maar 1-1 geweest, want deze kansen waren allemaal in 1 aanval, en als de 1e er in was gegaan dan waren de 2 volgende kansen niet gekomen en als de laatste er in was gegaan dan was het nog maar 1-1 geworden.

4 oktober 2021 om 13:41

Zo wonderbaarlijk waren deze reddingen niet. Sterker nog, als hij de eerste goed verwerkt is de aanval direct afgelopen. Ajax heeft zeker kansen gehad, en had misschien wel moeten scoren, maar het is niet zo dat Paes (ondanks dat ik dit echt wel een leuke keeper vind) wereld reddingen heeft verricht.

Denk het meer lag aan dat Ajax al midweeks gespeeld heeft, en Utrech niet. Scheelt toch, zeker in de 2de helft. Utrecht is en zal altyd lastig zijn voor Ajax, is in het verleden wel gebleken. Denk stiekem dat Ten Hag blij is met de nederlaag. FF pas op de plaats en iedereen weer terug op aarde.

Mensen zullen wel weer roepen, daar heb je de Valentijnhaters weer, maar het is continue onzin wat hij uitkraamt. Feyenoord is fysiek enorm diep gegaan tegen Slavia en dat vergt het systeem ook om punten te blijven pakken... Dan kunnen spelers worden gespaard en niet uit luxe, maar uit noodzaak omdat je ook Europees wilt blijven meedraaien. Overwinteren van zowel Feyenoord als Ajax levert een hoop geld op en dan moet je af en toe spelers rust geven.... Dat je dan kwalitatief mogelijk wat achteruit gaat klopt, maar je kunt niet met 11 spelers en Europees en nationaal een seizoen doorkomen. Ook voor het NL voetbal is het enorm belangrijk dat wij punten pakken Europees en dan moet je soms een speler rust geven...

4 oktober 2021 om 13:43

Gerben, zoals Roger Schmidt al lange tijd roept is het gewoon nodig om spelers te sparen. Mijn kritiek punt hierop is dat je dan wel moet kijken welke wedstrijden je daarvoor gebruikt. Utrecht is vanuit de historie na PSV de moeilijkste thuiswedstrijd van het seizoen in de ere divisie. Waarom spaar je dan spelers voor deze wedstrijd en niet vorige week tegen Groningen. Dat zou ik zelf veel logischer vinden.

4 oktober 2021 om 21:16

Ja, ik snap je punt en is zeker wat voor te zeggen, maar wij weten niet hoe ze er fysiek voorstaan en of ze kampen met pijntjes. Tuurlijk lijkt het logisch om ze op een ander moment rust te gunnen en ook omdat je nu geen midweekse wedstrijd hebt. Het is een zware week geweest dus misschien hadden ze echt een rustmoment nodig om nu weer te herstellen.. De waarheid ligt in het midden.

Wat een onzin zeg. Tagliafico en Neres zijn toppers in de Eredivisie, spelers met interlands voor Argentinië en Brazilië. Na een Europese wedstrijd is het niet raar dat je een klein beetje rouleert

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder128
J. ToornstraMiddenvelder123
J. BijlowKeeper120
B. LinssenAanvaller128
L. SinisterraAanvaller114
A. JahanbakhshAanvaller101
C. DessersAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren