Fenerbahçe blijft koploper in Süper Lig na nipte zege op Kasimpasa

Fenerbahçe heeft zondagmiddag een nipte overwinning geboekt op Kasimpasa. Mergim Berisha en Luiz Gustavo bezorgden de ploeg van Vitor Pereira in de eerste helft een voorsprong, waarna Michal Travnik na rust de spanning namens de bezoekers terugbracht: 2-1. Door de zege blijft Fenerbahçe koploper in de Turkse Süper Lig, terwijl Kasimpasa met een zestiende plaats in de onderste regionen bivakkeert.

Bij Fenerbahçe was er opnieuw een basisplaats voor Ferdi Kadioglu. De middenvelder krijgt nog steeds het vertrouwen van Pereira, ondanks dat hij in de Turkse competitie dit seizoen nog niet verder kwam dan twee doelpunten en één assist. Sari Kanaryalar kwamen na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Diego Rossi vond Berisha, die via het been van een Kasimpasa-verdediger doelman Ertugrul Taskiran op gelukkige wijze wist te verschalken.

De ploegen leken met een 1-0 ruststand de kleedkamers op te zoeken, maar Fenerbahçe wist de marge diep in blessuretijd van de eerste helft alsnog te verdubbelen. Diego Rossi legde terug op Gustavo, die vanaf de rand van het zestienmetergebied laag in de korte hoek binnenschoot: 2-0. Vijf minuten na rust kreeg Kasimpasa een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Een schot van Umut Bozok werd echter geblokt door Attila Szalai. De spanning werd vervolgens toch terug in de wedstrijd gebracht door Travnik. De middenvelder had een individuele actie in huis en schoot vervolgens in de linkerhoek binnen: 2-1.

De bezoekers gingen met het inbrengen van Nicolai Jörgensen nog vol voor een slotoffensief, maar waren niet bij machte om grote kansen te creëren. In de blessuretijd was het nog even schrikken voor Kasimpasa, toen Bozok hard in botsing kwam met doelman Altay Bayindir. De spits kon verder, maar in de vijf minuten blessuretijd slaagde ook hij er niet in om de bezoekers alsnog een punt te bezorgen. Door de zege blijft Fenerbahçe koploper in de Süper Lig.

2

Belangrijke winst na een 0-3 nederlaag tegen Olympiakos. Ik snap alleen waarom pereira Özil niet laat beginnen..

3 oktober 2021 om 17:31

Gefeliciteerd met de overwinning. Snap zwz niet waarom ze Pereira hebben gehaald als trainer als ze zoveel geïnvesteerd hebben in Ozil. Pereira heeft een tactiek, waar Ozil minimaal kan renderen. Dit was bij de aanstelling al bekend.

3 oktober 2021 om 17:40

Precies hetzelfde geval als met Van Persie toen. Pereira wilde veel liever met Fernandao spelen dan met een spits van zo'n kaliber....

Een geluk doelpuntje en goed uitgespeelde doelpunt net voor de rust zorgt er voor dat we gewonnen hebben. na de doelpunt in de 2de helft van kasimpasa gebeurde er niet veel. Maar ja dat is een beetje standaard van Fener dit jaar. Slecht spelen maar toch de 3 punten binnen door een paar momenten. Wel blij voor berisha dat hij zijn doelpunt heeft gescoord en rossi 2 assisten. Ps de kwaliteit van Digiturk is echt slecht. Ik kon bijna de veld niet zien door de zon en de slechte beeldkwaliteit van Beinsports. Ze hebben nog geen eens full hd dat kan gewoon niet in de jaar 2021 maar ja first world problems

3 oktober 2021 om 17:46

Haha als je via IPTV kijkt zal de kwaliteit inderdaad minder zijn

3 oktober 2021 om 17:49

Nee ik kijk gewoon via digiturk zelf want ik dacht voor 100 euro voor een jaar en betere kwaliteit . Maar het is het niet waard kan ik je nu wel zeggen

Hoe doen Jorgensen en Fer het bij Kasimpasa?

3 oktober 2021 om 17:39

Nou ze staan net boven de degradatiestreep dus niet zo goed. Jorgensen heeft na zijn 2 doelpunten in zijn 1ste wedstrijd nog niet veel laten zien

Jorgensen heeft al een paar keer gescoord en Fer is bankzitter bij Alanyaspor

Die kans van Jorgensen!!!!!!! Toen hij links van zich aan Bozok kon afgeven en hij de bal alleen maar binnen hoefde te lopen....

OF deze Jorgensen is slechter dan een amateurvoetballer OF er is sprake van Matchfixing...kan gewoon NIET anders..

3 oktober 2021 om 18:04

Jorgensen is al drie jaar uit vorm, die kan gewoon niet meer beter.

3 oktober 2021 om 18:17

nee bro kijk de herhaling, die had zelfs mijn neefje van 12 kunnen afgeven...klopt gewoon niet!!

Wat een belabberde wedstrijd weer zeg. Je hebt de 2e beste selectie van Turkije in mijn ogen en dit is hoe je speelt. We hebben al zo lang geen wedstrijd de nul gehouden en zelf meer dan 2 doelpunten gescoord. Ploegen als deze moet je thuis gewoon oprollen, zeker als je 2-0 voorstaat. Pereira moet aan 2 punten hard werken tijdens international break: gesloten defensies openkrijgen en de controle over het spel niet verliezen in de 2e helft. Ben blij dat Berisha zijn eerste maakt, is toch een last weg van zijn schouders en hij verdiende het ook echt, hij blijft maar pressen en creëren voor zijn maten. Oh en: geen persoon op de wereld maakt mij wijs dat Mert Hakan niveau Fenerbahce is. Als deze man bij Fenerbahce speelt, kan elke jeugdspeler uit de Eredivisie het ook, met z’n ogen dicht.

3 oktober 2021 om 20:00

Beste selectie op het gebied van potentie en de 2 beste cvs ja. Een aantal van deze spelers zoals Gumuskaya, Rossi en Ferdi moeten zich nog zwaar ontwikkelen.

STOP MET 3 VERDEDIGERS!! Ongelofelijk zeg. Zo slecht voetbal met zo een sterke selectie..

Erg benieuwd naar hoe Ozil het doet. Mooi dat Fener na de vele mindere jaren misschien dit seizoen het kampioenschap kan pakken.

3 oktober 2021 om 18:52

Gebeurt niet. We spelen echt niet goed. Nu het is nog heel vroeg maar ploegen zoals Besiktas en Trabzon spelen veel beter. Denk oprecht dat Besiktas duidelijk titelkandidaat nr 1 is. Fener kan wel kampioen worden maar er moeten heel veel dingen juist gaan willen we zelfs kans maken.

Fijn om ‘gewoon’ te winnen en koploper te blijven, na de uitglijder tegen Olympiakos. Fenerbahce kan nu uitrusten en verder werken aan hun nieuwe speelstijl. Na de interland break wacht de trabzonspor wedstrijd en tweeluik met Antwerp FC. Cruciale wedstrijden in het verschiet, hopelijk kunnen we de goede vorm voortzetten en verder ontwikkelen

Geen al te beste wedstrijd van ons vandaag, maar de 3 punten zijn binnen en we gaan als koploper de interlandperiode in. Ferdi kadioglu MOTM, speelt dit seizoen ijzersterk en wordt alleen maar beter op een positie waar hij normaalgesproken niet speelt.

3 oktober 2021 om 19:29

Niet alleen motm, maar tot nu toe ook speler van het seizoen. Is als middenvelder toegekomen bij Fenerbahce en heeft 3-4 posities gespeeld. Nu speelt hij misschien wel op de moeilijkste positie in deze opstelling en hij doet het fantastisch. Zulke Turkse jongens lopen eigenlijk op elk pleintje in Nederland/Duitsland/Frankrijk/België. Hoeveel Turkse jongens die nu studeren of ergens in een fabriek werken omdat ze nooit ontdenkt zijn, ik wed dat ze jongens zoals Mert Hakan, Alper Potuk of Emre Akbaba de grond in boren met hun talent.

4 oktober 2021 om 00:50

Bij mijn zondag elftal zitten er gozers bij die misschien hetzelfde niveau als MHY, Alper potuk etc halen.