René van der Gijp: ‘Nu heeft hij het stempel: ‘Ik kan er geen kut van’’

Zaterdag, 2 oktober 2021 om 16:04Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 16:04

René van der Gijp voorziet een zware periode voor Myron Boadu bij AS Monaco. De aanvaller wacht na zijn zomerse overgang van AZ nog altijd op zijn eerste treffer in dienst van de Ligue 1-club. De analist verzekerde vrijdagavond bij Veronica Inside dat Boadu uitsluitend is gehaald op basis van zijn twee treffers tegen Jong Frankrijk op het EK Onder-21 en benadrukte meermaals dat ‘iedereen bij AS Monaco’ van mening is dat de aanvaller er niks van kan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door sirius)

Dit is wel behoorlijk gechargeerd en kort door de bocht bovendien. Boadu heeft gewoon wat tijd nodig. Hij is nog jong en een overstap naar Monaco van AZ is behoorlijk. Als hij het vertrouwen maar krijgt, kan hij wel gaan vlammen.

2 oktober 2021 om 00:30

Het probleem is dat je die tijd niet krijgt. Met alle respect, maar zo vreselijk hoog ligt het tempo in de Ligue 1 ook weer niet. Nu wil ik Boadu natuurlijk niet afserveren, maar voor een talent is het wel zaak dat 'ie regelmatig speelt. Misschien is het sowieso wel een probleem dat dit soort clubs bereid zijn om 17 miljoen euro voor spelers als Boadu te betalen, terwijl topclubs uit middelgrote competities wellicht beter voor z'n ontwikkeling zijn.

2 oktober 2021 om 09:30

"terwijl topclubs uit middelgrote competities wellicht beter voor z'n ontwikkeling zijn."

Voor mijn gevoel is de Ligue 1 een middelgrote competitie. Dat blijkt ook uit de stand op de coëfficiënten lijst.
Boadu moet zorgen dat hij zijn 1e doelpunt snel maakt en dat dat hem over de streep trekt. Het is niet dat zo dat hij die kansen niet heeft gehad. Hij had er minimaal al 2 moeten maken, opgelegde kansen.

2 oktober 2021 om 13:49

@douwe Dabbert - Maar het probleem is dat hij in de Eredivisie ook aan de lopende band kansen mistte. Echter kreeg hij er 7 per wedstrijd waarvan er vaak wel 1 in ging. Vooralsnog is hij niet klinisch genoeg en dan mag de Ligue 1 er misschien tussenin zitten, het is wel een hoger niveau dan in Nederland. Als Boadu niet snel presteert, word hij ook bij Monaco gewoon afgeserveerd. Talenten krijgen daar dan wel de kans, mits ze presteren. Dat doet Boadu momenteel nog niet eens enigszins.

2 oktober 2021 om 14:04

Oh maar Sirius ik ben het volkomen eens met jou beide comment's, ik haak alleen in op topclubs/middelgrote competitie.
Dat is Monaco, er zit verder weinig tussen de eredivisie en Ligue 1.
Alleen Portugal volgens de lijst maar ik zie Boadu het ook niet maken bij de top 3 daar. Dan hou je België nog over...😶

2 oktober 2021 om 03:56

Zoals sirius al noemt, je krijgt gewoon bijna de kans niet. In zulke competities moet je er meteen staan of je word gepasseerd. De enige manier om anders de kans te krijgen is doordat andere spelers slecht presteren of geblesseerd zijn.

2 oktober 2021 om 11:37

Idev,

Wat je zelf zegt: ALS hij maar vertrouwen krijgt….die heeft hij dus redelijk gekregen in het begin maar schijnbaar hebben ze er geen vertrouwen meer in.

Denk niet dat 1 club 17miljoen betaalt op basis van 1 wedstrijd

2 oktober 2021 om 02:12

Klopt, dat doen meer dan genoeg clubs .

2 oktober 2021 om 03:57

Vaak is het een compilatie van hun goede momenten icm de statestieken van de speler. En 17 miljoen is niet veel geld voor zulke clubs.

2 oktober 2021 om 19:28

Als je zo'n jongen niet wekelijks ziet spelen en zonder nuance naar cijfers en videomateriaal kijkt, lijkt een speler tegenwoordig al snel goed. Statistieken in de Eredivisie zeggen eigenlijk niet veel, dus dat is al iets waar een club zich op kan verkijken.

Ik ben als AZ supporter nooit echt overtuigd geraakt van deze jongen.
Zou me echt verbazen als hij en Stengs het gaan redden in Frankrijk.
Veel meer vertrouwen in Koopmeiners en in de toekomst Wijndal.
Een start als deze en Ben Yedder en Volland als concurrent vertonen alle tekenen van failure.

2 oktober 2021 om 00:01

Ik ben ook nooit zo gecharmeerd geweest van Boadu. Technisch vrij matig, scoort nou ook weer niet zo heel vaak, is niet echt groot. Hij is redelijk snel, maar veel meer heeft ie in mijn ogen niet

2 oktober 2021 om 00:32

Anderzijds is zo'n jongen voor AZ natuurlijk een goudmijn, zowel in goals als in marktwaarde. Eigenlijk is zelfs een Ajax blij met dergelijke transfersommen voor een dergelijk kaliber speler.

2 oktober 2021 om 03:24

Zeker, maar waarom ook naar Frankrijk? Lijkt mij dat hij het daar bij uitstek lastig krijgt, want waar hij sterk in is, kan bijna elke cv daar nog beter. Dan had ik iets als Frankfurt of iets dergelijks logischer gevonden, waar hij de ruimtes in kan duiken

2 oktober 2021 om 07:37

Absoluut niet. Ajax kijkt iets verder. Zo'n van de Beek is echt heel slecht voor Ajax. Zorgt voor twijfel en wegblijven in de toekomst. Is al eens eerder gebeurd en dat was dramatisch. En er hoeft niet heel veel te gebeuren voordat het weer zover is. Nog een paar grote ketsers en dan begint de huiverigheid gewoon weer.

2 oktober 2021 om 11:03

Als dat betekent dat ze Antony en Gravenberch lekker met rust laten, prima. Donny heeft bij Ajax aangetoond te kunnen presteren in de CL. Bij United lukt dat niet, dus ligt dat dan aan Ajax? Van de beek heeft gewoon de slechst mogelijke keus gemaakt. Hij had moeten kijken naar zijn voorganger Klaassen, hoe die gefaald is bij Everton. Dit soort type spelers passen gewoon niet goed in de Premier league. Hij had lekker naar Dortmund, Atalanta, Ac milan ofzo moeten gaan.

2 oktober 2021 om 19:37

@ninjakai - Dat gedoe met Van De Beek toen hij even op de bank belandde; ik neem aan dat je daarop doelt. Supporters kaarten dat veelal achteraf aan, want destijds heb ik er niemand over gehoord. Ik vind het altijd achteraf-gepraat. Ook bij Ajax was wel duidelijk dat Van De Beek enkel in hele specifieke ploegen kan renderen, maar toen werden er excuses als z'n voetballend vermogen bij gehaald die, met alle respect, op een dergelijk niveau als de PL vrij gewoon zijn. Kijkt een Ajax dan echt verder? Volgens mij werd die jongen gewoon gepamperd. Niets tegen Van De Beek overigens. Ik denk wel dat er meer in het vat zit en dat hij een hoger plafond heeft dan Klaassen (die overigens voorheen afgeserveerd werd), maar gezien z'n clubkeuze richting United is het risico er dat hij nog meer verkeerde keuzes gaat maken. Er is namelijk altijd wel weer een grote club die hem voor een eventueel koopje als wisselspeler wil binnenhalen. Het kamp Van De Beek heeft z'n kaarten al op tafel gelegd en laten zien dat ze gevoelig zijn voor leuke praatjes.

2 oktober 2021 om 03:58

Hij was bij AZ ook heel grillig. Zijn goede momenten wist hij best lange tijd vast te houden maar hij kon zo weer wegvallen in slechte wedstrijden en dan zag je hem een tijdje niet meer

2 oktober 2021 om 08:04

Volledig eens met je verhaal. Ik vrees alleen wel voor Wijndal. Die staat nu in een uitgekleed team en dat straalt ook op hem af. Veel buitenlandse clubs zullen afhaken als hij niet bovenin meespeelt. Zijn blessure kwam echt op een uiterst vervelend moment.

Een club gaat echt 17 miljoen betalen op basis van 1 wedstrijd… mogen ( jonge) spelers nog wennen aan hun nieuwe club/omgeving voordat er al zulke conclusies getrokken worden

2 oktober 2021 om 00:33

Als je zo weinig laat zien, is het vaak niet alleen een kwestie van wennen. Boadu zal echt wel een aantal stappen moeten maken, wil hij iets klaar gaan spelen.

Ff klein beetje off-topic; van alle spelers die deze zomer naar Frankrijk zijn gegaan, doet de persoon waarvan wij het minst verwachtte, het beste! Rosario! Hij heeft gewoon een basisplaats, vanaf dag 1, had ik totaal niet verwacht!

2 oktober 2021 om 16:26

Nou behalve wijnaldum zijn het stuk voor stuk matige spelers en aangezien boadu naar de beste club ging had ik hier dan ook erg weinig van verwacht. Rosario, Kluivert, Stengs en bizot waren ook absoluut geen zekerheidjes maar spelen bij clubs die toch wel een niveautje lager zijn

2 oktober 2021 om 18:24

Rosario heeft altijd een basisplaats. Dat was bij PSV juist het probleem. Maakt niet uit wie de coach is, om een of andere reden zet iedereen hem erin.

Ik gun het hem echter wel om daar in Frankrijk succes te hebben. Werd op het bepaald moment toch de zondebok voor alle teleurstellingen onder de fans.

Toch jammer dat een club als AZ dan niet mee wil werken aan een stap in Nederland. Nu zit hij op een doodspoor

2 oktober 2021 om 10:05

Welk stapje in Nederland had hij kunnen maken dan?
Er was welgeteld 0 interesse vanuit eigen land.
Als er dan 17 miljoen geboden word door een club waar hij zelf graag heen wilt dan hoef ik je de rekensom niet eens uit te leggen toch.

Hij mist teveel kansen en is ook niet echt een spits die kan meevoetballen. Hij heeft prima loopacties, maar als je dan de meeste kansen om zeept helpt, dan help je je club niet zo. Monaco is echt een niveau te hoog gegrepen.

2 oktober 2021 om 16:59

AZ was een mooie club voor hem, dat is zijn plafond had moeten blijven, soms moet je ook weten dat AZ je niveau is, en dat je daar garantie hebt op basisplaats....

Ik heb nooit begrepen dat ze een in mijn ogen zeer matige voetballer als Boadu hier naar toe gehaald hebben.
Twee seizoen trug deed ie t aardig bij AZ, maar wat stond er wel niet achter hem: Koopmeiners, Stengs, Wijndal etc..meestal hoefde hij ze er alleen maar in te duwen.
Vorig seizoen al.n stuk minder.
Gijp refereert aan de wedstrijd tegen Jong Frankrijk. Boadu maakte 2 goals; maar het waren lucky inleggertjes. Op beleidsnivo spelen die goals echt wel mee; Jong Frankrijk staat gewoon hoog aangeschreven!
Boadu is technisch echt veel te zwak voor de Ligue 1, waar het tempo echt hoger is dan in de ere ( buiten Ajax, Psv) Bedoeling was dat hij de rol zou overnemen van of Volland ( uitstekend, maar op leeftijd) of Ben Yedder ( ontzettend goed, maar regelmatig fysieke rugproblemen) .
K zou zeggen: nooit meer iets kopen van AZ voor 17 mio, en verhuur Boadu aan Toulon, AS St Tropez of St Marie...alle derdeklassers in de buurt en a/ d Còte d' Azur

Hij kan er werkelijk waar niks van. Gisteren teruggekocht voor 18 mil van as Monaco in Fifa 22 en wat denk je? Na 2 wedstrijden direct 6 maanden geblesseerd en een downgrade van 77 naar 74. Heb de speler kunnen slijten voor 5 ton aan Willem 2! Weg ermee

Dit wordt echt een typetje zoals Til. Of Labyad. Floppen in het buitenland en dan een tweede kans krijgen bij Feyenoord of PSV straks. Op zijn best. Hoop in ieder geval dat hij tegen PSV een basisplaats krijgt.

Typisch gevalletje te vroeg weg voor het grote geld en de zaakwaarnemer lacht zich kapot. Gaat een paar jaar op bankie en komt straks terug bij een subtopclub in Nederland. Zakken vol, carrière op een dieptepunt.

Monaco betaalt 17 miljoen voor hem. Dat is behoorlijk veel. Beetje raar om te denken dat een club een dergelijk bedrag uitgeeft zonder een speler goed te scouten. Hij gaat zijn kansen nog wel krijgen.

2 oktober 2021 om 19:15

Precies, het is toch weer gewoon een lulverhaal van vdGijp? Doet zijn uitspraak alsof hij wekelijks in Monaco op de koffie gaat of om de avond zit te Zoomen met de insiders. Nee, het is zijn persoonlijke mening, en die mag hij hebben, maar beweer dan niet dit soort waanzinnige dingen.

Internationaal gezien is Boadou gewoon een hele beperkte speler. Onbegrijpelijk dat handelshuis Monaco zoveel geld voor die jongen heeft betaald.

Wat een onzin, alsof ze een enorm bedrag neertellen voor iemand die ze 1x gezien hebben

Hij gaat gewoon slagen. Hij heeft diepgang in zijn spel. Gijp spreekt namens mensen die hij nooit gesproken of gehoord heeft.

Hij zit er pas 3 maanden. Kom op zeg. Geeft iemand de tijd zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren