‘Onbegrijpelijk dat Feyenoord niet toesloeg toen hij niet bij Ajax bijtekende’

Vrijdag, 1 oktober 2021 om 19:10 • Laatste update: 19:10

Valentijn Driessen vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat Feyenoord Quinten Timber afgelopen zomer niet heeft binnengehaald. De twintigjarige middenvelder verruilde Ajax transfervrij voor FC Utrecht. Volgens Mike Verweij was Ajax er ‘aardig ziek’ van dat men er niet in is geslaagd om het contract van Timber te verlengen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Lagen AZ, FC Groningen, Vitesse, Heerenveen, etc. niet net zo te 'slapen'? Verder prima, hoor. Feyenoord had wel andere prioriteiten.

1 oktober 2021 om 19:15

Tja was wel transfervrij dus het kost je niks. Maargoed.

1 oktober 2021 om 19:23

En het is niet alsof we ruim in de spelers zitten, al valt het middenveld nog mee

1 oktober 2021 om 19:24Hj zal misschien wat tekengeld eisen naast een aardig salaris. En dat was nu net iets dat Feyenoord afgelopen zomer kon bieden.

1 oktober 2021 om 19:30

Ja, prima. Maar verdediging en aanval hadden zoveel meer focus. En ik vind het ook een slecht teken om iemand terug te halen die een paar jaar geleden nog bewust de opleiding verliet.

Maar alsnog; waarom alleen Feyenoord? We laten juist zien dat we het zonder deze Timber wel aardig doen.

1 oktober 2021 om 19:38

En heel eerlijk, hij speelt nu goed, maar die garantie had je sowieso niet. Heeft helemaal niet op het hoogste niveau gespeeld en Feyenoord moest spelers hebben die er direct staan en konden met de middelen die ze hadden geen gokje nemen.

1 oktober 2021 om 19:44

Welke garantie gaf Til dan? Die was mislukt bij een duitse degradatiekandidaat. Er waren geboeg mensen die hem niet eens wilden.

1 oktober 2021 om 19:55

De garantie dat hij het in de eredivisie al had laten zien. En ik kan me vergissen maar volgens mij speelt Timber ook wat verder naar achteren dan Til.

1 oktober 2021 om 20:31

Omdat til gewoon enorm belangrijk is in de tactiek van slot, ze hebben al eerder samen gewerkt dus hij wist echt wel wat hij kon verwachten van til, daarnaast heeft til zich natuurlijk al uistekend bewezen in de eredivisie. Til op deze plek en in deze tactiek is gewoon een succes, dat wist slot en dan is er toch wel te spreken van garantie

1 oktober 2021 om 19:41

Hoezo had Feyenoord andere prioriteiten? Ze hebben nu die andere controleur gehaald uit Scandinavie. Had je hem ook kunnen halen.

1 oktober 2021 om 19:57

Een controleur waarvan de kans groter was dat hij er direct zou staan.

1 oktober 2021 om 20:11

Deze stond dus hoger op het lijstje, dus ja andere prioriteiten.

1 oktober 2021 om 20:17

Die is toch ook pas gehaald toen er een hoop spelers die een hoog salaris hadden uit de selectie weg waren. Er moest eerst geld vrij gemaakt worden voor de posities waar nu geen speler voor was (rb en cv) daarna kon er over de breedte gedacht worden. Daarnaast lijkt het mij ook dat Timber graag naar een club waar hij veel kan spelen, en die die kans op speeltijd is bij Utrecht toch wel hoger in deze situatie.

1 oktober 2021 om 19:43

Timber komt uit Utrecht en ging vroeger naar wedstrijden in het stadion. Dat is een streepje voor die de doorslag heeft kunnen geven. Hij vertelde in een interview dat hij lekker op het fietsie vanaf zijn ouderlijk huis naar de wedstrijd ging, dat is toch top.

2 oktober 2021 om 12:39

Waren het niet de broertjes Timber die op hij 15e vanuit de jeugd van Feyenoord naar Ajax vertrokken?
Snap Feyenoord hierin heel goed. Je hebt ook een eer hoog te houden.

Hij heeft weer wat te zaneken/ af te keuren ons Valentijntje. Om moe van te worden. Ik betrap m echt nooit op een artikel waarin hij positief in. Een erg vermoeiende mens om naar de luisteren denk ik.

1 oktober 2021 om 19:29

En ik vind het vermoeiend om onder elk artikel van Valentijn dit soort reacties te lezen....

1 oktober 2021 om 19:35

Je hoeft ze niet te lezen he ik voel de energie doorgaans wegsijpelen als ik hem weer zijn standaard draaiboekje zie afhandelen in z'n columns.

2 oktober 2021 om 10:37

Waarom heeft Quinten eigenlijk niet bij getekend?

Jongen komt uit Utrecht en komt sowieso erg zelfbewust over. Denk dat hij heel bewust voor Utrecht gekozen heeft. Feyenoord heeft niet liggen slapen, dit is gewoon hoe hij het voor ogen had.

Los van Timber en of ze willen komen. Had ik sowieso graag willen zien dat Feyenoord interesse had in spelers als Bazoer, Malen, Timber. Hele talentvolle voetballers die elders 'mislukt' zijn. Hoop niet dat het Ajax verleden daarin een rol speelt.

1 oktober 2021 om 19:36

Ja en als ze dan dat soort spelers halen zijn ze niet meer creatief. Het is nooit goed uiteindelijk.

1 oktober 2021 om 20:02

Wat een vergelijking. Feyenoord haalde normaal subtoppers voor miljoenen (Vejinovic, Larsson, St Juste en in mindere mate Haps) of overbetaalde vedettes in Narsingh, Fer, Pratto etc. Deze drie die ik noemde behoorden tot de grootste talenten van NL.

1 oktober 2021 om 20:25

Timber heeft 6 jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord rondgelopen. Moest toen perse naar Amsterdam toe, en dat is uiteraard z'n goed recht. Maar dan hoef je niet meer terug te komen ook.

1 oktober 2021 om 20:31

Amen!!

Waarom zou Feyenoord interesse hebben in een jongen van 19 die nog geen wedstrijd op het hoogste niveau gespeeld heeft? Wat is je volgende raadsel, Valentijn? Is het ook onbegrijpelijk dat Feyenoord Messi niet opgepikt heeft voordat Barca hem ontdekte? Hij was tenslotte transfervrij!

Logisch dat hij de stap maakte. Wie moet hij er op het midden uitspelen bij Ajax?

Hij heeft ook Ekkelenkamp bezig gezien. Hij zal wel gedacht hebben... Ik zet die stap even wat eerder

Denk niet dat Feyenoord een optie was. Hij is juist van Feyenoord naar Ajax gegaan … de weg terug geen optie hoor voor hem

Hij heeft letterlijk tot 2014 in de jeugd bij Feyenoord gespeeld en heeft toen de overstap naar Ajax gemaakt. Denk dat ze hem (en zijn broer) na zo'n actie niet meer hoeven.

1 oktober 2021 om 20:37

Ach dat is zo weer vergeten na een paar goede wedstrijden. De td van Feyenoord zal daar helemaal niet naar kijken, die wil gewoon het beste voor Feyenoord. Dit is te simpel van Valentijn. Lees vaker dit soort verhalen maar soms hebben sommige spelers gewoon een tussenstap nodig.

2 oktober 2021 om 01:45

Whaha je bent echt serieus? Iedere club wilt toch gewoon een goeie voetballer die transfervrij is? Feyenoord haalde zelfs de Griekse God charisteas 😂😂😂😂😂

En Feyenoord was er doodziek van dat de gebroerders Timber de club in de jeugd de rug toekeerden en naar Ajax vertrokken. Dan begrijp ik best goed dat je geen interesse hebt in deze speler.

1 oktober 2021 om 19:57

Dat lag echt aan Feyenoord. De broers woonden toen in Utrecht en Feyenoord wilde geen reiskosten betalen.

Jongen uit de stad, ging vroeger naar de Galgenwaard. Die jongen heeft gewoon het vertrouwen gekregen van Utrecht en ontwikkeld zich goed. Al zal die vast nog wel tegenslagen krijgen .

2 oktober 2021 om 04:02

En daarna kan hij mooi weer terugkeren bij Ajax. Dappere goede keuze van die jongen, hij wil minuten maken en kan dat bij Utrecht gewoon in een leuke selectie doen

Ik denk dat deze jongen nog 2-3 seizoenen nodig heeft om een stap naar PSV, Feyenoord of misschien een team in Frankrijk te maken, maar de potentie is er 100%. Snap ook niet dat Ajax hem een contract heeft aangeboden en dan gelijk voor 2 jaar aan Utrecht had verhuurd. Blijkbaar vonden ze hem niet zo'n groot talent als z'n broer. Toch denk ik dat deze Timber ook een mooie carrière tegemoet gaat met een beetje geluk, we gaan het zien in de toekomst.

Iedereen die transfervrij was de afgelopen transfer window moet maar bij Feyenoord tekenen, en zo niet dan hebben ze wéér zitten slapen in Rotterdam…
Voorlopig staat iedereen die gehaald is op een na elke week op het veld, er kunnen er ook maar 11 spelen, en geld kun je maar 1 keer uitgeven.

Verdiep je er nou eens goed in Valentijn. Timber heeft de jeugd van Feyenoord verlaten vanwege wat dingen waar ze samen niet uitkwamen, daarna zijn ze naar- Ajax verkast. Quinten Timber is gewoon gek op Utrecht en woont er ook en hij kiest voor speeltijd in het eerste ipv mogelijke concurrentie ergens anders. Hele slimme en dappere zet.

Hij koos voor Utrecht vanwege de goede selectie. Feyenoord lag in de zomer op z’n gat en niemand wilde daar spelen.

Ik denk dat we hem bij Ajax nog wel gaan terug zien. Ik denk dat hij wel de juiste keuze heeft gemaakt. Hij wil gewoon zoveel mogelijk spelen en bij Ajax had hij te grote concurrentie, ondanks dat zijn potentie er wel is.

Valentijn vindt veel dingen ‘onbegrijpelijk.’ Dat krijg je als je maar wat aanneemt en nooit navraag doet over zaken. Nepjournalist. Schande voor de vrije pers als je zo lui je dag in dat vak doorkomt.

Altijd grappig dit soort berichten. Wat als ie nu geen pepernoot had geraakt bij Utrecht. Wat dan. Een speler van jong ajax is geen garantie dat ie het op het hoogste niveau redt. Daarnaast heeft Feyenoord het toch aardig op de rit. Je kan ook zeggen, waarom heeft ajax em niet gehouden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SyllaAanvaller134
D. HaarUnknown
R. HakeUnknown
M. MahiAanvaller91
M. MallahiAanvaller41
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren