Gitzwarte avond voor Antwerp: fans gooien met vuurwerk én rollator

Vrijdag, 1 oktober 2021 om 12:08 • Laatste update: 12:30

Supporters van Royal Antwerp FC hebben zich donderdagavond tijdens en na het verloren Europa League-duel met Eintracht Frankfurt (0-1) van hun slechtste kant laten zien. Frankfurt-doelman Kevin Trapp werd tijdens het duel bekogeld met vuurwerk en na afloop ontstonden schermutselingen op de tribune. Supporters van de thuisploeg gooiden daarbij onder meer een rollator richting de bezoekers uit Frankfurt.

Fans van de thuisploeg keken vol verwachting uit naar de eerste Europese wedstrijd sinds tijden met publiek. Voorafgaand aan het duel vonden er echter al supportersrellen plaats en ook in het stadion hing een grimmige sfeer, zo werd er onder andere Bengaals vuurwerk afgestoken. in de tweede helft ontplofte een voetzoeker onder Frankfurt-doelman Trapp, waarna de wedstrijd kortstondig stil werd gelegd. De Duitser bleef ongedeerd, maar had wel verzorging nodig op het veld.

Na negentig minuten ging het wederom mis in het stadion. Antwerp leek op een gelijkspel af te stevenen, maar door een benutte strafschop van Gonçalo Paciência stond de ploeg van trainer Brian Riske in blessuretijd alsnog met lege handen. De bezoekende fans, waarvan een groot aantal op de hoofdtribune zat, ging daarbij uit hun dak. Daar was een deel van de Antwerp-aanhang niet van gediend. Belgische fans gooiden daarop met voorwerpen naar beneden, waarbij op beelden zelfs te zien is dat een rollator door de lucht vliegt. Eintracht-coach Oliver Glasner sprak tegen de Belgische pers zijn afkeer uit. "Deze zaken hebben geen plaats in het voetbal en in onze samenleving."

Voor Antwerp was het de tweede nederlaag op rij in de Europa League en de Belgische club staat hoogstwaarschijnlijk meer slechts nieuws te wachten. The Great Old moet namelijk vrezen voor een sanctie van de UEFA. Ook trainer Riske schaamde zich na afloop voor de ongeregeldheden in het Bosuilstadion. “We hebben zo lang zonder onze supporters gespeeld door de coronapandemie. Eindelijk kunnen we opnieuw voor een gevuld stadion spelen, en dan gebeurt er zoiets. Ik hoop dat enkele mensen daarbuiten nu een slecht gevoel hebben hierbij.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door phx34)

En de dader is het stadion uitgedragen…

Dit is wel een nieuw dieptepunt hoor…

1 oktober 2021 om 12:53

Bwa, los van het feit dat het nu een rollator was, toch niets nieuws? Er wordt wekelijks van alles het veld opgegooid, van aanstekers over munten tot bekers bier.

Dat laatste (gooien met bier) wordt hier op VZ trouwens meestal goed gepraat.

1 oktober 2021 om 13:01

Nouja, beiden zijn niet goed natuurlijk, maar met een plastic beker bier is het vrij lastig om iemand te verwonden.

1 oktober 2021 om 13:10

Uiteraard niet maar het is toch vervelend om bier op je te krijgen? Maar het lijkt bijna sociaal aanvaard dat het ok is om met bier te gooien in een voetbalstadion… Nochtans lijkt me dat iets dat in geen enkele situatie als normaal kan beschouwd worden.

Al die zogenaamde supporters die zich niet kunnen gedragen zorgen ervoor dat ik steeds minder plezier beleef aan voetbal. Waarom kan het niet meer normaal? Siervuurwerk zoals gister bij de start van Feyenoord is prachtig, maar laat het daarbij! Waarom moet het nou allemaal zo achterlijk?

1 oktober 2021 om 12:33

Ik heb precies hetzelfde, hoe meer aandacht er ook aan gegeven word hoe meer afkeer ik krijg. Dat kutgedoe altijd, die "supporters" van ons toen in de bekerfinale tegen PEC, daar is de echte afkeer voor mij begonnen.

1 oktober 2021 om 12:46

Het plezier in voetbal gaat er bij mij niet op achteruit, maar mijn vertrouwen in de samenleving wel. Bizar gedrag...

1 oktober 2021 om 13:33

Precies dat inderdaad. Dat merk je ook wel aan bijvoorbeeld incidenten op Mallorca van de afgelopen tijd. Hoewel, het gebeurt tegenwoordig zo vaak dat je eigenlijk niet meer van incidenten kan spreken.

1 oktober 2021 om 13:45

Het gebeurd procentueel gezien denk ik juist minder, alsnog te vaak hoor

1 oktober 2021 om 15:20

Omdat driekwart van de mensheid uit randdebielen bestaat

1 oktober 2021 om 16:23

Daar lijkt het wel op, ook als je op Facebook kijkt bij welk nieuwsitem dan ook, als je daar reacties gaat lezen dan zinkt je vertrouwen in de mensheid. Echter ben ik ervan overtuigd dat er nog altijd veeeel meer normalen bestaan dan randdebielen. Normale mensen vallen echter minder op of reageren überhaupt niet.

1 oktober 2021 om 17:03

Dit zijn dan de excessen die in het nieuws komen. Ik zit op de zuid tribune bij PSV en heb vaak muziek op aangezien ik wel klaar ben met alle rasistische, homofobe en gewoon enorm aggresieve opmerkingen/houding.

Het is laatste tijd wel erg gezellig op de tribunes.

1 oktober 2021 om 12:25

Ontzettend, zouden ze te lang binnen hebben gezeten ofzo?

1 oktober 2021 om 13:44

Hahaha scherp!

1 oktober 2021 om 14:49

Tja, dan is dit toch juist niet de oplossing? Lekker misdragen zodra je weer een keer mag = straf = niet naar het stadion. Dan ben je ook gewoon een relatief kansloos figuur met een onder gemiddeld IQ.

1 oktober 2021 om 12:52

Nou.. Nu je het zegt.. Niet normaal

Was helaas te verwachten nadat een honderdtal supporters van Frankfurt in de middag al een supporterscafé van Antwerp had aangevallen. Dat wordt nog wat bij de terugwedstrijd. Leuk natuurlijk altijd zo een heel fanatieke aanhang, maar helaas zitten er dan ook meer gekken tussen.

1 oktober 2021 om 14:03

Praat je dit nou goed? Schandalig dat er zelfs een rollator word gegooid, je zal iemand maar op zijn hoofd raken…

1 oktober 2021 om 14:13

Ik heb geen flauw idee waarom jij denkt dat Lierse dit goed praat hoor? Hij zegt alleen dat het te verwachten was omdat er al eerder ongeregeldheden waren. En daar heeft hij een punt mee, want in elke groep supporters zitten een paar gekken.

Lierse (en ik ook niet) schrijft niet dat het terecht is dat er met spullen wordt gegooid, hij geeft alleen een mogelijke oorzaak aan. Er wordt dus niets goed gepraat.

1 oktober 2021 om 14:30

Neen.

1 oktober 2021 om 14:38

Bedankt Rutger de Advocaat, was een vraag aan Lierse niet aan jouw.

1 oktober 2021 om 14:39

Bedankt Lierse dat wilde ik alleen weten, overigens staat Antwerpen wel bekend om dit soort rare capriolen toch? Correct me if i am wrong.

1 oktober 2021 om 14:51

Zoals gezegd hebben ze een grote en zeer fanatieke schare fans. Dan zitten daar ook meer gekken tussen. Al moet ik zeggen dat de laatste jaren de problemen zeker in de Belgische competitie wel te overzien zijn. Het wordt wel spannend hoe de derby tegen Beerschot er gaat uit zien want die zal voor het eerst in heel lange tijd met fans zijn.

1 oktober 2021 om 15:59

Dus een aanrader om die wedstrijd mee te pikken, bij ons komen wel eens Belgische Chauffeurs de meeste zijn ook aanhanger van Antwerp, vandaar dat ik hier en daar wat heb meegekregen.

1 oktober 2021 om 16:29

De sfeer gaat zeker geweldig zijn en tot onlusten zal het wel niet uitbreken. Maar als je een ticketje kunt kopen zou ik de kans zeker niet laten liggen 😉.

1 oktober 2021 om 18:53

Ik ken de eigenaar van het cafe heel goed, samen lang gevoetbald. Zo een crapul moeten ze bannen voor het leven. En frankfurt ff straffen 1 jaar zonder supps. Zo gaan de supps heel heel mss beseffen dat ze fout zijn. Voor mijn part 10 jaar de bak in of langer zelfs. Gewoon droevig al dat vandalisme, antwerp supps zijn zeker niet de braafste. Maar je kan ervan uitgaan dat de terugmatch nog wel een staartje krijgt.

Het is wel schering en inslag bij de "supporters" van de clubs. Ik hoop dat er een keer echt goed wordt aangepakt door politie en justitie. Dit is geen voetbal en heeft er ook niets mee te maken (waar dan ook).

Elke dag lees je dit soort onzin. Ga naar dat stadion, moedig je eigen team aan en laat de bezoekende fans en spelers met rust. Zo moeilijk moet dat niet zijn, stelletje gekken.

Hahaa, hoe krijg je dat ding nou weer naar binnen?! En als het je lukt, dan lijkt me dat je dat ding ook nodig hebt en dan had dus iemand een probleem met weer naar buiten gaan

1 oktober 2021 om 12:38

Binnenkrijgen is niet zo lastig, daar het een medisch hulpmiddel is.
Doen alsof je die nodig hebt, want dat valt niet te controleren, je mikt hem over de tribune en loopt lekker het stadion uit…

1 oktober 2021 om 16:51

En de beveiligers kijken dan niet gek op dat hij al die trappen mag gaan betreden?! We hebben het over een Belgisch stadion hè, en ze zitten hoog..

ik vraag me oprecht af wat er met deze mensen aan de hand is... je mag naar een stadion om een top avondje te hebben met zijn alle. Dit mag je echt geen supporters meer noemen. Maar leg mij eens uit hoe sommige mensen volledig door het lint kunnen gaan en de boel willen afbreken. allemaal te kleine schoentjes gehad vroeger of thuis niets te vertellen? en het erge is. dit mag stemmen, dus dit soort mensen heeft nog een stem ook. MAAR Alles VOOR DE Club, IK SLA DIE Andere Helemaal Kapot #@[email protected]~^@#$%@%

1 oktober 2021 om 13:30

Het is voor normale mensen niet te begrijpen. Maar besef je dat er duizenden mensen zijn die letterlijk leven voor een club en er al hun geld aan spenderen. Zodra er verloren wordt is het weekend naar de haaien. Besef je dat er mensen zijn die afspreken met anderen om in bos te gaan knokken... Het is niet voor te stellen maar dit soort figuren zijn er echt en in hun beleving moet dit kunnen of is het nodig omdat zij in hun optiek genaaid worden en dan hebben zij het recht om iets geks te doen.

Triest maar er zijn er velen bij nagenoeg elke club. Twee jaar geleden ben ik bij RKC - Ajax geweest, ook daar werden een paar Ajax fans in elkaar geslagen omdat zij juichte toen Ajax scoorde. Een vrouw van middelbare leeftijd werd onder het bier gegooid en bespuugd terwijl zij het stadion uit probeerde te komen... dat dus bij een RKC terwijl bij de grote clubs zulk figuren elkaar nog gekker maken omdat ze niet met zn 10en zijn maar met 500 of 1000.

1 oktober 2021 om 13:33

Niet alleen stemmen, ook voortplanten en die kinderen opvoeden zoals het hen goeddunkt.. Best wel beangstigend..

Je zou maar een rollator op je hoofd krijgen. Ziek gevaarlijk ook. Wat een randdebielen zeg.

Ik kijk mijn wedstrijdjes wel lekker thuis op de tv. Lang niet zo gevaarlijk! Tenzij ik de vuilnis vergeet aan de weg te zetten...

*geschokte reactie*

Debielen. Misschien een goed idee om een VOG te moeten hebben voor je in een stadion mag komen. Is natuurlijk weer veel te extreem, maar man, wat zou je dit soort incidenten daar eenvoudig mee uitbannen.

1 oktober 2021 om 17:47

Helaas werkt dat zo niet. Zelf als PSV fan weleens op de F-side mogen werken en veel van dat soort mensen zijn 'normale' mensen als jij en ik. Echter voelen zij zich heel wat met hun vrienden erbij en gecombineerd met adrenaline en ze kunnen zich niet inhouden. Ik gok dat 90-95% een VOG zou kunnen krijgen

Dat is lullig, wil je naar huis is je rollator weg

Dat publiek bij Antwerp , niet alle supporters zijn zo maar een bepaald deel is toch wel vrij marginaal en moeilijk bij te sturen zolang de club zelf geen harde maatregelen neemt.Uiteindelijk zal de club wel moeten ingrijpen anders gaan er wel enkele stevige straffen richting Antwerpen uitgaan vanwege de UEFA.

1 oktober 2021 om 18:56

En ajax en feyenoord zijn dan engeltjes? Afspreken op een verlaten stuk om elkaar de kop in te slaan. Frankfurt slaat een cafe in frut van 1 en dan krijg je dit. Als ze gewoon naar het stadion waren gegaan zonder al die achterlijke fans eerst alles trashen. Had dit nooit gebeurd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FreyAanvaller1615
B. ManuelAanvaller164
J. ButezKeeper160
V. FischerAanvaller142
M. SamattaAanvaller111
K. MiyoshiAanvaller81
J. BatailleVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

4 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren