Driessen haalt uit naar Frenkie de Jong: ‘Wie vertelt hem de waarheid?’

Vrijdag, 1 oktober 2021 om 09:59Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:02

Het optreden van Frenkie de Jong in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica (3-0) kan op weinig sympathie rekenen van Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf schrijft in zijn column dat het tijd wordt dat iemand De Jong de waarheid vertelt. Volgens Driessen is het te 'oppervlakkig' en 'vrijblijvend' wat de middenvelder van Barcelona laat zien. "Met zijn performance in Lissabon hielp De Jong het hoofd van zijn trainer Ronald Koeman verder op het hakblok van voorzitter Joan Laporta te leggen", aldus Driessen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

134 reacties (laatste reactie door beco)

Wie vertelt die Driessen een keer de waarheid? Hele matige journalist

1 oktober 2021 om 10:15

Normaal vertelt hij veel onzin, maar nu geef ik hem gelijk. Voor de potentie wat Frenkie bezit mag hij veel en veel meer laten zien dan inderdaad het oppervlakkige voetbal wat hij speelt. Waar Depay bij elke aanname kritiek krijgt, wordt Frenkie bij elke dribbel —>breedte pass uit de wind gehouden. Hij mag na 2 jaar zijn potentie eens gaan waar maken. Dan doel ik niet op assists of goals, maar het team vooruit helpen als t tegenzit.

1 oktober 2021 om 10:50

Weetje wat Driessen zou zeggen, als hij had gemist. Misschien afleggen, want die stond er beter voor.

Lekker makkelijk....🤦🏽‍♂️

1 oktober 2021 om 11:08

@sacramento

"maar nu geef ik hem gelijk"

Hoezo gelijk? Wat zegt hij. Kan bijv dit onder. Dus maw hij kan het nooit goed doen. Ging FdJ voor eigen succes en miste was ook fout, want anderen staan er beter voor. Scoorde hij, ook fout want waarom ego en niet afgeven.

ja zo kan je altijd iemand kritiek geven.

" Zijn keuzes vielen te begrijpen als het pas een doelpunt is wanneer de bal over de doellijn wordt gedribbeld. Omdat dit niet zo is, maakte De Jong tweemaal de verkeerde keuze. Hij legde een bal breed die hij zelf kon inschieten en hij kopte eenmaal breed die hij zelf kon afronden."

1 oktober 2021 om 11:24

Niet elke speler kan dat. Sommige spelers renderen prima in een goed team waarbij de kar door anderen wordt getrokken. Ik denk dat Frenkie gewoon te flegmatiek is om de kar te trekken. Iets wat een speler als Erikssen ook had.
Dat maakt een speler ook niet slecht, dergelijke spelers renderen prima als anderen spelers zoals de Ronaldo's en Tadic's van deze wereld de kar trekken.
Valentijn moet gewoon geen dingen van een speler verwachten die er simpelweg niet inzitten.

1 oktober 2021 om 11:34

Depay was ook gewoon onaannemelijk slecht. Die heeft volgens mij 50 keer de bal verspeeld. Frenkie doet idd te weinig om zich te onderscheiden en gaat mee in de malaise, maar als Memphis slecht speelt is het ook echt bizar.

1 oktober 2021 om 11:52

Op wie moet hij de ballen geven? Wie doet er voorin iets fatsoenlijks met een bal? Wie kan er op de flanken een man passeren? Wie sprint er regelmatig zonder bal de diepte in? Wat brengt Busquets. De man die veel meer ervaring heeft dan Frenkie. Die gozer werkt zich te pleuris op het veld zet regelmatig op het juiste moment een blok waardoor men niet kan scoren. Sprint harder terug dan welke andere middenvelder dan ook om mee terug te verdedigen. Man hou toch op met dat mee lullen. Je hebt kwaliteit om je heen nodig om ook het beste uit jezelf omhoog te kunnen halen.

1 oktober 2021 om 21:59

Valentijn Driessen legt uit waarom Frenkie niet de topspeler is, die we in hem (willen) zien.
In dit geval heeft hij volkomen gelijk. Frenkie wordt op alle fronten overschat.

1 oktober 2021 om 22:00

Aks Frenkie minder is dan ligt het aan zijn medespelers. Dat is makkelijk

1 oktober 2021 om 10:15

Eens !! Maar neemt niet weg dat zelfs een hele matige journalist soms wel eens gelijk heeft. Dat wegdraaien op eigen helft bij een spits die half druk zet , oogt natuurlijk prachtig maar brengt je helemaal niks als er vervolgens een bal over maximaal 10 meter volgt. En die bal gaat vaak nog breed ook, voor iemand die zo stijlvol kan voetballen brengt hij gewoon enorm weinig. Zodra hij de middenlijn oversteekt, is hij gewoon een hele normale voetballer. En per meter naar voren word zijn rendement minder. Frenkie heeft een waanzinnige versnelling aan de bal, maar door gebrek aan overzicht en traptechniek haalt hij daar niet het maximale uit.

1 oktober 2021 om 10:30

Hij heeft wel gelijk. Frenkie heeft 86 miljoen gekost maar voor dat geld had je 3 of 4 spelers kunnen halen die hetzelfde hadden gebracht bij Barca. en dan zullen mensen wel weer zeggen hij kan er niks aan doen dat hij 86 miljoen heeft gekost maar Maguire kan er ook niks aan doen dat hij 90 miljoen heeft gekost maar die wordt ook gewoon afgerekend op dat bedrag als hij het niet brengt. Joao Felix hetzelfde verhaal. Met zulke bedragen wordt er nu eenmaal van je verwacht dat je een dragende speler bent in een elftal

1 oktober 2021 om 10:47

Overdrijven is ook een vak zeg. 4 spelers die hetzelfde hadden gebracht als Frenkie? Ga toch weg zeg. Frenkie heeft zijn belofte nog niet helemaal ingelost, zijn potentiele niveau ligt nog hoger. Maar tot nu toe doet Frenkie het alleraardigst bij Barca. Vorig jaar 2e seizoenshelft was hij bijna elke wedstrijd betrokken bij een doelpunt, en was de klik met Messi duidelijk zichtbaar. Frenkie mag misschien iets meer risico leggen in zijn passing naar voren. Maar behalve Verratti, ken ik geen speler noemen die zichzelf zo makkelijk vrij kan draaien op het middenveld. En die kost niet 1/4e van Frenkie hoor.

1 oktober 2021 om 10:48

We zijn het gelukkig allemaal eens wat betreft Driessen haha. Engnek is het.
@Japie: voor 86 miljoen 3 a 4 spelers die hetzelfde kunnen brengen. Welke dan, ik ben benieuwd?

1 oktober 2021 om 10:56

Niks overdrijven. Frenkie met zn bijna 100 miljoen mag meer laten zien dan een beetje betrokken zijn bij Messi. Het lijkt alsof Frenkie geen kritiek mag krijgen. Ik ben een grote fan van hem. Maar verwacht gewoon veel meer. Als ik kijk naar spelers die hetzelfde of meer brengen dan denk ik zo uit mn hoofd aan Valverde, Pedri, kovacic, Kessie, Dahoud. Ik vergeet er meer. Maar op Pogba qua prijs na. Zit je echt wel op een lager bedrag.

1 oktober 2021 om 10:57

Noem eens ff die 4 spelers op Japie. Jij denkt zeker die 2 voor 1 acties ook gelden op de transfermarkt

1 oktober 2021 om 10:58

Elke nuttige teamkracht die onnodig lang met een bal loopt en die een tikkie breed en terug kan geven. Wat schiet je op met dat vrij draaien als er weer een risicoloos tikkie breed of terug uit voorkomt? Daarmee vertraag je alleen maar het spel. Frenkie zal best meer in huis hebben, maar meer dan dat laat hij zelden zien bij Barca. o.a. een Kessie, Barella, Veratti, Henderson en Witsel hebben hun clubs vele malen minder dan Frenkie gekost en die vind ik echt niet minder brengen dan Frenkie, integendeel zelfs
1 oktober 2021 om 11:00

Maar wat win je met makkelijk vrij draaien als vervolgens zijn vervolg een balletje breed is! Ik vind driessen een engerd maar geef hem hier deels gelijk! Ik vind ook dat frenkie wel wat meer mag laten zien van zichzelf hij kan het ook!

1 oktober 2021 om 11:07

ik snap ook niet waarom je eerst een minuut lang moet lopen met de bal en daarna nog even 93 keer om je as heen moet draaien om vervolgens een risicoloos tikkie breed of terug te geven over twee meter. daarmee vertraag je alleen maar het spel. geef een keer een dieptepass en laat de bal ook een keer het werk doen

1 oktober 2021 om 11:18

@el_barca mee eens! Draai eens een keer open en verleg het spel naar voren met een pass in de diepte bv.

1 oktober 2021 om 11:26

De vraag is dan eerder, waarom geeft Barcelona zoveel geld uit aan Frenkie? het antwoord weten we ook al, hij zou naar PSG gaan en dat werkte als een rode lap op een stier bij Barcelona. Dus werd hij gelokt om toch maar bij Barcelona te komen spelen tegen een mega salaris. Terwijl Barcelona op dat moment beter haar geld aan de Ligt had kunnen uitgeven want Busquets op zes ging nog prima terwijl de verdediging al jaren het zorgen kindje was.

1 oktober 2021 om 11:29

@Japie_Krekel
Besluiteloosheid. Hij ziet het niet en probeert tijd te winnen door te dribbelen en te draaien.
Als Frenkie de Jong de bal maximaal 3 keer mag raken dan is het een hele beperkte voetballer.
Hij heeft een ontzettend trage processor in zijn bovenkamer.
Zijn dribbels en draaicircel is optisch bedrog. Daardoor denken mensen dat hij meer kan.

1 oktober 2021 om 11:30

Toch brengt hij gewoon te weinig. Als Frenkie toevallig een Engels paspoort had gehad hadden mensen hem waarschijnlijk zwaar overrated gevonden voor dat bedrag maar omdat het een Nederlander is heb je er geen verstand van als je vindt dat hij veel te weinig brengt

1 oktober 2021 om 11:47

@Japie welkom op voetbalzone. Waar je geen kritiek mag hebben op Frenkie of De Ligt.

1 oktober 2021 om 12:09

@japie_krekel
Vind je echt dat Frenkie momenteel minder brengt dan hij bij Ajax liet zien? Bij Ajax scoorde Frenkie vijf keer in de eredivisie, in 89 wedstrijden. In die 89 wedstrijden gaf hij 13 keer een assist. Let wel, dat is in de eredivisie, daar waar een onbekende Griekse B spits er zo 25 in een seizoen in schiet.
Frenkie is een nummer zes, hij is extreem goed in de opbouw, met hem speel je je makkelijk onder de druk van de tegenstander uit. Dat is wat hij bij Ajax liet zien, dat is waarom Guardiola en PSG hem heel graag wilde hebben.
Als je dan tientallen miljoenen uitgeeft aan een dergelijke speler en je gaat andere dingen van hem verwachten, wie is er dan niet goed bezig? De speler of de aankopende club?

1 oktober 2021 om 12:40

Miss moeten we allemaal wat minder verwachten van die jongen. Hij moet verdedigen, spel verdelen en ook nog een assist geven en die zelf score. Zijn maar weinig spelers die dat kunnen.

1 oktober 2021 om 13:04

De Amsterdamse bravoure is verdwenen bij Frenkie.

1 oktober 2021 om 15:00

@speedyafc
Op de plek van Frenkie speelt Busquets, Koeman had het lef moeten hebben om Frenkie daar neer te zetten. Busquets is een uitstekende speler maar het beste is er gewoon af, Frenkie moet daar nu staan. Volgens mij heeft ook nog nooit iemand verweten dat Busquets geen 10 goals maakt en 12 assists per seizoen maar Valentijn weet het weer beter.

1 oktober 2021 om 15:58

@SpeedyAFC Ik vond Frenkie toen in de CL tegen Real bv fenomenaal spelen toen hij Modric prachtig uitspeelde maar dat seizoen lijkt een momentopname te zijn geweest. Als ik nu de 35 jarige Modric bezig zie brengt hij veel meer dan Frenkie die altijd op safe speelt en nooit verantwoordelijkheid pakt in het veld. Hij voetbalt mee bij Barca maar bepalend is hij niet

1 oktober 2021 om 22:03

Op de positie 6, zijn er veel spelers die beter en rendabeler zijn dan Frenkie.

1 oktober 2021 om 22:07

Kante, Jorginho, Ndombele, Kimmich, Goretzka, Thiago, Rodri......

1 oktober 2021 om 22:15

We zijn inderdaad te chauvinistisch en te weinig objectief als het om eigen spelers gaat

2 oktober 2021 om 09:36

.....en ook de Tilburgse.

1 oktober 2021 om 11:04

Het ergste is: dat wordt regelmatig gedaan. Maar Driessen is Oost-Indisch doof. Hij blijft maar flut stukjes schrijven. En de Telegraaf blijft hem maar een podium bieden. Terwijl hij er keer op keer naast zit. Niemand bij de Telegraaf die hem aanpakt. Maarja: het is dan ook een flutkrant...

1 oktober 2021 om 11:34

Ik vind dit ook wat generaliserend. De Telegraaf heeft een uitstekende afdeling Financieel en ook hebben ze de beste rechtbankjournaliste van Nederland. Driessen mag schrijven wat hij wil van de krant omdat het lezers trekt. Ze weten daar heel goed hoe veel lezers over hem denken maar om boos op hem te worden, lezen ze wel eerst zijn stukken. Ik ken verschillende mensen bij De Telegraaf en die zijn ook niet blij met hem, maar hij genereert publiciteit.

1 oktober 2021 om 11:36

Edit: wat me wel opvalt is dat hoewel Borst ook vaak waardeloze en provocerende artikelen schrijft, wordt het AD zelden verweten dat hij voor die krant werkt.

1 oktober 2021 om 12:12

Soms bekruipt mij het gevoel dat hier op VZ, een hetze aan de gang is tegen meneer Driessen. Kan iemand mij uitleggen waarom deze man, die alleen zijn werk maar doet, er zo slecht op staat bij velen?

1 oktober 2021 om 12:16

Hij zegt vaak lelijke dingen over Ajax. Vrijwel heel voetbalzone is voor Ajax. Verder is het zijn verdienmodel, hij zegt iets provocerend, iedereen begint hijgend op z'n toetsenbord te rammen en de advertentie inkomsten schieten de lucht in.

1 oktober 2021 om 13:20

Omdat Driessen geen (echte) journalist is. Journalisten zijn dat geworden omdat zij het mooi vinden om waarheden te researchen en dat te publiceren. Driessen verzint letterlijk wat hij publiceert. Vervolgens zit hij er ook nog eens 9/10 keer volledig naast (bijv. Real-Ajax, Haller en zo nog veel meer). Het is een zelfingenomen man die zichzelf veel te graag een podium ziet hebben.

Hij zal ook nooit zeggen dat hij ongelijk heeft/had. Hij praat na zijn ongelijk mee met mensen die er wel verstand van hebben om zijn eigen opmerkingen recht te trekken.

De afgelopen jaren is dat veelal Ajax geweest inderdaad. Zij zijn dan ook het meest spraakmakend geweest om over te schrijven.

1 oktober 2021 om 13:28

@Migi, beetje zwakke opmerking van je. Driessen haalt ook Schmidt neer en schrijft ook onzin over Feyenoord. Ik ben beter van je gewend.

Ik ben zelf geen Nederlander, ik heb ook niks met Nederland te maken. Maar Nederlanders zijn oh zo geweldig hun eigen spelers/ploeg/land altijd zo te bekritiseren, neerhalen.. ik kijk al 2 jaar naar Real Madrid via Eleven Sport met Belgische commentatoren en nooit doen ze neerhalend jegens Hazard ookal zou dit terecht zijn. Kritiek in Spanje jegens De Jong is ook niet eens zo groot als in Nederland. Bizar

1 oktober 2021 om 10:09

Nou idd. Wordt er wel een beetje moe van, chauvinistisch als ik ben.

1 oktober 2021 om 10:11

Je hebt algemeen gezien gelijk, maar niet in dit geval. Sommige spelers worden elke week afgekraakt en gevuurd zoals een Wijnaldum of Depay. Maar jongens als FdJ of MdL lijken een soort heilige troon te bezetten. Pas na twee jaar van matige optredens komen er voorzichtige geluiden van kritiek. Kijk naar hun prijskaartje en dan naar wat ze hebben geleverd... Maar tot nu was enige vorm van kritiek onmogelijk en ondenkbaar. Dan was je een zure madridista of feyenoorder

1 oktober 2021 om 10:15

Frenkie was na een vlak eerste jaar in het tweede jaar na Messi de beste speler en is nu samen met Pedri een van de weinige lichtpuntjes. De Ligt startte slecht, maar in Turijn wordt hij inmiddels al aangemerkt als leider, topverdediger en toekomstige captain (daar doen mindere prestaties bij Nederland niet aan af). Hoezo twee jaar van matige optredens? Over het prijskaartje, je betaalt niet voor drie jaar die hoge bedragen, maar voor de lange termijn omdat het piepjonge spelers zijn. Ze zijn beide hun beloften aan het vervullen. In tegenstelling tot bij Barca spelers als Coutinho, Dembele (en wie dan ook eigenlijk) en bij Juve een speler als Arthur Melo.

1 oktober 2021 om 10:16

Wijnaldum wordt elke week afgekraakt en gevuurd? Door wie dan precies? Volgens mij is Gini jarenlang een gewaardeerde kracht geweest op het middenveld bij Liverpool en ook onder Koeman (zijn goede periode in Oranje) kreeg hij veel lof. Er is echt niet ongewoon veel kritiek op Wijnaldum hoor.. Terecht ook, want dat is een prima middelvelder als hij in de juiste rol speelt.

1 oktober 2021 om 10:17

Nee yo. In Nederland vinden we het fantastisch om een jonge speler (die nog niets heeft laten zien) de hemel in te prijzen omdat de fantasie van 'zijn mogelijke potentieel/ verwachtingspatroon' helemaal de pan uit rijst. Tot die speler een bepaalde leeftijd heeft, laat zien dat hij het (onhaalbare verwachtingspatroon) niet heeft. En dan sabelen we hem neer en hemelen we de volgende op. Was Gravenberch nu niet al de volgende Messias?

1 oktober 2021 om 10:19

Dat vind ik niet een helemaal eerlijke beschrijving van de situatie. Barca heeft de laatste twee jaar weinig gepresteerd. En datgene wat nog werd gewonnen was allemaal en alleen dankzij de kleine grote man die nu is vertrokken. Dan kan je zeggen ja FdJ was de tweede beste, maar dat zegt in dit geval niet zo veel. En je moet toegeven dat hij in letterlijk geen enkele topwedstrijd heeft gepresteerd. Over MdL die heeft nog steeds geen vaste basisplaats weten te veroveren terwijl fossielen als Bonucci en Chiellini er nog gewoon instaan. Zo indrukwekkend vind ik dat niet. Eerste seizoen was matig, tweede seizoen vooral geblesseerd

1 oktober 2021 om 10:23

@SosuhSZMoet zeggen dat ik dat juist anders ervaar. Als De Ligt in de fout gaat bij Juve staan alle comments vol met critici, terwijl als De Vrij in de fout gaat (afgelopen weekend nog schuldig aan 2 goals van Atalanta) lees ik daar niks over. En Bonucci en Chiellini hebben als fossielen nog het EK gewonnen met geweldig verdedigend werk. De Ligt heeft overigens gewoon bijna altijd een basisplaats.

1 oktober 2021 om 10:25

Beste speler tegen wie? Tegen degradatie kandidaten misschien maar in de wedstrijden tegen een team dat een beetje kan voetballen valt hij iedere keer tegen.

1 oktober 2021 om 10:26

wijnaldum mag geen bal raken en hier staat het vol met lof uitingen aan zn adres.

1 oktober 2021 om 10:33

En Depay was in Lyon ook gewoon het mannetje. Hij droeg het team, scoorde, gaf assists. Maar alsnog werd hij altijd maar weer afgekraakt. De Ligt werd altijd het hoofd boven water gehouden. Hij zou zogenaamd niet op de juiste positie spelen vandaar dat hij niet goed presteerde. En over Frenkie ga ik het niet eens hebben. Na 2 jaar is het nog steeds niet bijzonder. Hij hoort niet eens bij de top 15 beste middenvelders.

@Sanderk91
Nou ik kom bij zowel elke topic boze leden tegen die hun gal spuwen over Wijnaldum. Het is een overschatte speler, een waterdrager die niet speciaal is. Is helemaal niet zo goed en nog allerlei andere onzin. Wat SosuhSZ zegt is gewoon hartstikke waar.

1 oktober 2021 om 10:53

Om het nog ff te herhalen, FdJ heeft 80 miljoen gekost met een gigantisch salaris (!!). Dat is een absurd bedrag voor een redelijk verdedigende middenvelder uit de eredivisie. Deze jongen verdiende gewoon meer dan Sergio Ramos en je gelooft het niet het DUBBELE van Benzema bij Real Madrid... beseffen jullie dat? Daar mag je toch wel wat meer van verwachten

1 oktober 2021 om 11:07

Hij kon beter bij Ajax blijven, barca had niet frenkie maar ter hag moeten kopen, niet dembele en coutinho maar Klopp. Beleid van hun is om ze uit te lachen en te kraken. Eigen schuld dikke
Bult.

1 oktober 2021 om 10:18

@cmg
Aan de andere kant is er geen land waarin mensen zo optimitsch over hun kansen op een Wk/ek.

1 oktober 2021 om 10:19

Jegens Luuk de Jong wel hoor !! Alleen Frenkie word ten alle tijden gespaard want die kijkt altijd zo lekker fris uit zijn ogen, en zegt altijd van die nuchtere dingen. Zijn wij Nederlanders gek op !! Depay die veel meer brengt die moeten we niet , want die rapt en zegt niet de dingen die we willen horen.

1 oktober 2021 om 10:29

baradona, elke keer dezelfde reactie? Wat is dat toch? Depay was woensdag veel slechter dan De Jong en daar hoor ik niemand over, dus je verhaal gaat niet op. Het lijkt wel een vastgeroest iets bij je.

1 oktober 2021 om 10:33

Voor Depay is het ook wel een heel stuk lastiger om "goed" te zijn. als een aanvaller niet scoort of geen assist geeft is de publieke opinie al snel dat hij slecht heeft gespeeld want hij heeft niet gedaan waar hij voor in het veld staat. Geeft een Frenkie alleen maar risicoloze tikkies breed en terug waar je niks mee opschiet wordt hij geprezen om het geweldige slagingspercentage van passes die zijn aangekomen

1 oktober 2021 om 10:33

Tja, dat is mens eigen. Men lijkt meer op Frenkie en kan daar dan meer sympathie voor opbrengen. Je merkt dat overal. Engelsen zijn ook enorm fan van Grealish, omdat hij in hun ogen 'één van hun' is zeg maar.

1 oktober 2021 om 10:36

Ik constateer slechts , en oordeel niet over 1 wedstrijd. Feit is gewoon dat Depay over het algemeen veel meer waarde heeft voor een ploeg dan Frenkie.

1 oktober 2021 om 10:36

En daar gaat het al fout. We zouden spelers moeten beoordelen op hun sportieve prestaties. Wat ze naast het veld doen is bijzaak, mits ze er mensen kwaad mee doen

1 oktober 2021 om 10:56

Japie, jij rekent Frenkie de Jong er ook op af dat hij geen assists geeft of doelpunten maakt. Bij een aanvaller kun je tenminste nog zeggen dat goals maken en assists geven hun hoofdtaak is.

1 oktober 2021 om 11:00

ik reken hem helemaal niet af op het niet geven van goals en assists. ik reken hem erop af dat hij zelden tot nooit een dieptepass geeft of een pass vooruit geeft maar constant onnodig lang gaat lopen dribbelen om vervolgens een risicoloos passje breed of terug over 2 meter te geven waarmee hij het spel constant vertraagd, ipv een keer de bal het werk te laten doen

1 oktober 2021 om 11:44

Frenkie en Memphis zijn wat dat betreft tegenpolen. De een moet meer risico nemen en de ander zou misschien af en toe een simpele bal moeten geven ipv een Akka, drie dubbele axel en dropkick steekpass over 50 meter waardoor hij 73 keer de bal verliest in 1 helft.

1 oktober 2021 om 15:55

@Migi Geniale reactie! Ik ga stuk hier 😆

1 oktober 2021 om 11:27

Dan kun je goed Nederlands typen voor iemand die niks met Nederland heeft te maken.

1 oktober 2021 om 11:57

Heeft ook te maken met de 'journalist' van dienst. Driessen verdient zijn boterham met het afzeiken van anderen. De positieve commentaren van zijn kant zijn op één hand te tellen. Is allemaal ook juist bedoeld om reacties uit te lokken. Het is verstandiger om artikelen met zijn naam erboven over te slaan, maar het lukt me vooralsnog maar slecht.

Frenkie heeft natuurlijk een prijskaartje om zijn nek hangen, maar dat maakt hem niet opeens een hele dominante speler met veel assists en goals. Dat type is hij gewoon niet en dus is het flauw om hem daarop af te rekenen. Hij speelde trouwens ook helemaal niet zo slecht in zijn rol, wat op een geven moment zelfs centraal in de verdediging was. Was één van de weinigen bij Barca die nog een ruime voldoende haalde.

Driessen gaat Frenkie vertellen hoe hij moet voetballen, hou aub op met berichten van deze dorpsgek

Heeft hij wel gekeken? Frenkie heeft persoonlijk 3 open kansen gecreeërd die door de beperkte vaardigheden van Luuk de Jong waanzinnig omzeep geholpen zijn.... Hij speelde prima maar kan wel beter.

1 oktober 2021 om 10:23

Kijk de beelden nog even terug !! Frenkie staat 1op 1 met de keeper, en moet die bal gewoon korte hoek zelf binnenschieten als hij zo goed is. Nu legt hij hem af naar Luuk de Jong met een verdediger in zijn nek. Vanaf zijn eerste aanname is alles ingericht op dat balletje breed, kijkt niet eens naar de goal.

1 oktober 2021 om 10:30

Hij gunt misschien Luuk wel gewoon zijn goal, omdat hij zo bekritiseerd wordt. Hij is niet egoïstisch en dat kan je hem aanrekenen of juist in hem waarderen. Jij ziet dit niet, dus jij kiest automatisch voor het eerste. Maar bedenk dat zijn karakter gewoon anders is. Anders dan een Depay en daarom krijgt hij ook meer kritiek over t algemeen. Maar iedereen moet nu Frenkie hebben, makkelijk elkaar napraten. Maar Frenkie was woensdag echt de minst slechte bij Barca. Misschien is het wel het grootste compliment, omdat men hoopt en verwacht dat hij beter kan en de rest toch niet.

1 oktober 2021 om 10:38

Niet mee eens. Frenkie durfde niet te schieten als je goed kijkt naar dat moment en schuift de verantwoordelijkheid af op Luuk De Jong. Van Memphis kan je veel zeggen maar niet dat hij weg loopt voor zijn verantwoordelijkheid. Dan gaat het idd vaker mis dan wanneer je zoals Frenkie alles op safe speelt maar met dat alles op safe spelen schiet je team al helemaal niks op

1 oktober 2021 om 11:10

frenkie is een dame met kort haar

1 oktober 2021 om 11:16

Ik heb je een duimpje gegeven. alleen al voor je geweldige accountnaam

1 oktober 2021 om 10:25

Ik heb in Spanje vooral kritiek gezien op Koeman. Doordat hij wilde vasthouden aan 5 verdedigers moest Frenkie een linie terug na de wissel van Pique. Barcelona verloor zo de enige angel die het had in het spel.

1 oktober 2021 om 10:37

Tja, het is gewoon makkelijk scoren voor iedereen nu. Wat Frenkie zelf zei was in mijn optiek gewoon terecht: die 2e had hij inderdaad beter zelf kunnen nemen. Maar die 1e die hij op Luuk aflegde was gewoon goed.

Zo staat of valt alles met momenten hè. Als Barca haar opgelegde kansen afmaakte dan stond het in de 1e helft al 1-3 of met een beetje geluk 1-4.. En dan werkt Koeman zijn 352/532 dus wel...

1 oktober 2021 om 13:58

Het zit Koeman ook niet mee soms. Vorig seizoen maaketen spelers als Lenglet de nodige blunders. Dit seizoen komt hij ook vaak door een stomme goal op achterstand.

Frenky speelt dan ook links terwijl hij centraal defensieve middenvelder zou moeten spelen. De oudere spelers plus een selectie die niet in balans is zijn het probleem bij barca. En de talenten zijn net te jong om het team op sleeptouw te nemen.

1 oktober 2021 om 10:38

Want? Waar hij heeft dan op de CVM positie gespeeld? Bij Ajax heeft hij nooit als enige verdedigende middenvelder gespeeld. Ik weet niet hoe men erbij komt dat hij daar dan wel opeens de sterren van hemel gaat spelen. De keren dat Koeman hem daar poseerde was het ook bagger. Maakt niet uit welke positie hij speelt.

1 oktober 2021 om 10:54

Bij ajax stonden er middenvelder die complementair aan hem waren. Hij liet zich inzakken en als hij naar voren ging ging pakten de rest dat goed op. Bij barca staat busquets altijd stil en hebben ze geen spelers voor het spel dat de jong ligt. De oudere spelers moeten weg, staan vooruitgang in de weg.

1 oktober 2021 om 11:28

Nou nou nou dus alles moet maar zo geregeld worden zodat Frenkie kan renderen? Er staan genoeg jongens te popelen om minuten te maken. Als Koeman je op de plek van Busquets zet, links, rechts, in een aanvallende rol en je nog niks bijzonders doet. Dan ligt het niet meer aan het systeem. Geloof mij een andere coach gaat Frenkie echt niet al deze privileges geven hoor. Gavi, Nico, Puig staan allemaal te popelen om te spelen.

1 oktober 2021 om 11:11

Frenkie is het probleem snap je het nog niet.

Frenkie gaf drie ballen panklaar in de eerste helft die magistraal verkloot werden. Schiet Luuk een bal in leeg goal is Frenkie de held

1 oktober 2021 om 10:18

Het was in ieder geval De Jong, dus daar zit Driessen gewoon goed. Blonde kop, Nederlands paspoort. Zo juist heeft Driessen het nooit hoor.

1 oktober 2021 om 10:23

Hij heeft er wel eens verder vanaf gezeten inderdaad. Zou Valentijn een positieve learningcurve hebben?

Het is sowieso onzin om een verdedigende middenvelder af te rekenen op van alles en nog wat. Frenkie is de opvolger van Busquets en kan die rol met verve vervullen als hij de kans krijgt. De hetze hier op Voetbalzone begrijp ik sowieso niet, na een vlak eerste jaar was hij vorig seizoen na Messi de beste speler van Barcelona. In het nu extreem zwakke Barca is hij samen met spelers als Pedri een van de weinige lichtpuntjes. Frenkie is al een dragende kracht en gaat gewoon een topspeler worden. Er wordt ook alleen hier geklaagd, in Spanje en bij Barcelona weet iedereen hoe belangrijk en goed Frenkie is en kan zijn

1 oktober 2021 om 10:34

Frenkie de opvolger van Busquets? Tsjongejonge, van sommige mensen wordt je echt moedeloos. Dit zijn totaal onvergelijkbare spelers. Het zijn allebei middenvelders, dat komen ze overeen.

1 oktober 2021 om 10:34

Nou nou. Toen Frenkie als controleur speelde begin 19/20, en Busquets dus op de bank, beleefde Barca z'n slechtste seizoenstart in iets van 20 jaar ofzo, uiteraard niet allemaal Frenkie schuld, maar toont wel dat hij Busquets klasse niet kan vervangen. Tevens is gefundeerde en goed onderbouwde kritiek allesbehalve een "hetze". Gezien de hoeveelheid mensen hier die zich in alle bochten wringen om Frenkie te verdedigen is die hetze claim vrij hilarisch. Frenkie komt zichtbaar te kort voor de absolute wereldtop, steevast onzichtbaar in grote wedstrijden, nauwelijks impact, haal Frenkie weg en het maakt nauwelijks verschil, zie laatst. Frenkie heeft net zoals dit hoopje Barcelona meegelift op Messi z'n bizarre impact. Nu het tijd is om op eigen benen te staan wordt pijnlijk duidelijk dat Frenkie veel te weinig brengt voor een middenvelder van bijna 90 miljoen. En in Spanje is trouwens ook genoeg kritiek op Frenkie hoor, is echt niet iets Nederlands.

1 oktober 2021 om 10:42

Kijk naar een Veratti bijvoorbeeld. Speelt op dezelfde positie als Frenkie. Maar kijk hem schijnen, zodanig dat Pep zei dat hij verliefd op hem is. Kijk naar een Modric of een Kroos die spelen ook op zijn positie. Kijk op de manier waarop zij een impact hebben op het spel. En kijk dan weer naar Frenkie. Tikkie terug, tikkie breed, tikkie terug tikkie breed. En hoe kom je erop dat Frenkie op de plek van Busquets moet spelen? Heeft Frenkie bij Ajax daar gespeeld? Nee, nooit. Hij speelde gewoon naast Schone. Koeman heeft van alles geprobeerd om Frenkie te laten renderen. Naast Busquets, op de plek van Busquets, in een wat aanvallender rol. Nergens blinkt hij uit. Conclusie is dat het gewoon een goeie speler is punt uit. Niks bijzonders.

1 oktober 2021 om 11:14

Ja en nu moet
Die gaan scoren ja aju paraplu hadden ze maar
Lang moeten halen.

Blijft gek hè. Frenkie haalt ballen van de lijn creeert open doelkansen en duikt zelf regelmatig op in de 16. Hij voelt zich genoodzaakt overal te staan waardoor hij eigenlijk overal net iets te weinig actief is. Je kan niet tijdens een wedstrijd 5 verschillende rollen aannemen. Maar gezien de situatie moet het wel. Hij loopt zelden te kutten of te sjokken, sluipt er wel vaker in moet ik zeggen. Ook dat bezig zijn met arbitrage begint me mateloos te irriteren. Was bij Ajax ook al, maar viel minder op omdat alles mee zat. Maar bij Nl en barca loopt hij hele wedstrijd te janken. Ben benieuwd hoe hij kijkt naar situatie barca. Je hoort buiten piqué om niemand iets zeggen. Helemaal niks. Alsof je geen eigenwaarde hebt of zo. Hier wil je toch niet meer rondlopen. Hij mist gewoon een stukje mentale weerbaarheid vind ik. Goeie speler, maar op te veel posities tegelijk bezig.

1 oktober 2021 om 11:16

Hij is de commerciële speler zonder hem keek niemand in Nederland naar barca, nu wel want Koeman depay l de jong. En sierd ik haat hem. Die denken dat la Liga de beste is maar ze hebben geluk gehad laatste 10 jaar. Want zo perfect was barca niet verloor kansloos van bayern toen ze met hun allerbersteTeam allertijden speeldde. 4-0 en 3-0

1 oktober 2021 om 17:03

Eens hoor. Kan me nog herinneren. Schutteren daar achterin. Wat denk je van Pato op snelheid in de cl haha. Wandelde er doorheen haha.

ik denk dat het kalar is met frenkie bij barca. laten we barca helpen met een beetje geld ,kunnen ze goed gebruiken. voor 20 miljoen naar ajax.

1 oktober 2021 om 10:35

goed idee, ik lap mee

Oei, dat is slecht nieuws voor Atletico. Frenkie gaat 4 x scoren .

1 oktober 2021 om 10:20

Dat zou bijzonder zijn, want het hele vorige seizoen in La Liga haalde hij dat aantal niet.

Frenkie is de ideale speler om uit de druk van je verdediging te komen en vanuit het middenveld verder te gaan. Echter is er geen Messi meer om het balletje over te nemen om direct op de helft van de tegenstander te spelen en dat komt zijn spel niet ten goede. Neemt niet weg dat hij best wel wat meer dwingend mag zijn, want, kwaliteiten heeft hij absoluut.

1 oktober 2021 om 10:20

Dit is het dus! Hij mag inderdaad meer dwingend zijn, al helpt zijn positie niet mee. Maar die obsessie met Frenkie benaderen als een soort Donny van de Beek, Davy Klaassen of Guus Til... Net alsof Iniesta en Xavi veel scoorden. Als Frenkie ook maar 50 procent zo dwingend wordt als zulke spelers slaagt hij met vlag en wimpel. En zo slecht doet hij het niet eens.

1 oktober 2021 om 11:20

Hij heeft alleen longen waar
Die mee kan rennen. Voor de rest is het matig tot slecht.

Wie vertelt Frankie de waarheid? Alsof hij niet dagelijks, met zijn team of alleen, kritisch is op zijn spel. Alsof Frenkie zelf niet weet wat beter kan en beter moet. Alsof Frenkie en zijn team zelf niet het maximale eruit wil halen.

Wat een fantastisch opendeurenartikel, wederom van onze Valentijntje. Breng eens nieuws ipv dit populistisch geneuzel. Het enige waar menig persoon gek van wordt is het gezeur. Maar hou dat alles in het licht van van wat Frenkie allemaal wél doet. Nergens ter wereld wordt hij zo afgezeken als in de Telegraaf. Triest.

1 oktober 2021 om 10:21

Eens. Denk maar niet dat Frenkie blij is met zichzelf of zijn situatie. Allemaal zo makkelijk. Laat die gast met rust.

1 oktober 2021 om 10:46

Nou weet jij veel? Heb jij daar een gesprek over gehad met hem? Of zit je toevallig ergens in het bestuur van Barcelona? Misschien vind hij zichzelf helemaal geweldig. Laatst gaf hij bijvoorbeeld aan dat hij vorig seizoen goed was. Maar dat klopt niet. Hij was niet goed. Hij was wisselvallig en erg afwezig wanneer hij er wel moest staan.

1 oktober 2021 om 10:58

@emiliogaviria - Dus jij rekent mij af om aannames om vervolgens verder te borduren op je eigen negatieve aannames... Dat geeft wel aan hoe je in de wedstrijd zit. Als iemand bescheiden is en vaak zelfkritisch voor de camera verschijnt is het Frenkie wel.

Ik praat inderdaad uit ervaring hoe in teams wordt gewerkt, zeker met jongens als Frenkie. Natuurlijk zijn zij zo kritisch mogelijk, hoe anders kan je continu de wil hebben om te verbeteren. Ook voetballers die zichzelf helemaal geweldig lijken te vinden zijn kritisch naar zichzelf. Of het tot verbetering leidt is een compleet ander verhaal. Maar dat je überhaupt al denkt dat dergelijke voetballers niet kritisch op zichzelf zijn geeft wel aan dat je er een compleet verkeerd beeld bij hebt.

"driessen is van mening dat.." Ik vraag me oprecht af of er iemand nog zit te wachten op de mening van Driessen???
"wie vertelt hém de waarheid?"

1 oktober 2021 om 10:20

In 20 minuten tijd ruim 20 reacties op de post plus een aantal clicks. Zo te zien zitten er nog zeker mensen te wachten op zijn mening (inclusief jij). Al is het alleen om het tegendeel te kunnen neerflatsen.

1 oktober 2021 om 10:31

Heb alleen de kop gelezen en had het toen wel gehad.. Er komt niet vaak wat zinnigs uit. En het lezen of er op zitten te wachten.. Denk dat VZ zonder Driessen niks minder interessant is.. (misschien zelfs interessanter?)

Ik lees dit zo vaak, dat een speler met persoonlijkheid. Het nooooooit zou accepteren. Dit is echt onzin. Elke speler, doet wat de trainer hem opdraagt, zelfs messi gaat, als muurligger liggen. En om nu tezeggen, dat je de bal niet moet afgeven???? Dan ben je aan het zoeken, om iets negatiefs over frenkie te kunnen zeggen of schrijven.

Typisch de media toch..

Een paar jaar lang is Frenkie opgehemeld als zijnde de nieuwe wereldster, terwijl hij toch nooit echt heel overtuigend is geweest, zeker niet constant. En nu wordt ie als postbode weggezet.

Zeker bij Ajax zag het er altijd stijlvol uit hoe hij mensen uitspeelde rond de middenlijn, maar ik zie weinig verbetering sinds die periode. Dat is hem natuurlijk aan te rekenen.

In de media ben je of het ene uiterste of het andere.

1 oktober 2021 om 16:45

En Depay kan er niks aan doen dat Frenkie zelden een bal naar voren speelt maar die wordt ook bekritiseerd

Frenkie heeft gewoon de verkeerde club uitgekozen. Zo'n idee had ik al vanaf dat de transfer rond was. Sinds hij bij Barca is, lopen er al teveel spelers rond van onder het niveau dat ze bij Barca prefereren. Daarnaast waren de trainers die hij heeft gehad nou ook niet de beste en ook niet echt degene waarbij hij zich verder heeft kunnen ontwikkelen. Het is gewoon jammer dat Frenkie bij Barca gewoon een waardeloos team om zich heen gehad sinds hij daar naar toe is vertrokken, te weinig spelers waar hij zich aan kon omtrekken die beter waren/zijn dan hem en coaches die hem overal en nergens zetten, waardoor hij zelf niet significant beter is geworden na zijn tijd bij Ajax. Ik had hem echt graag willen zien bij City onder Guardiola, ik weet zeker dat hij daar een veel betere voetballer was geworden dan wat hij nu is. Net als eigenlijk de verwachtingen van Barca zeer hoog zijn, zijn die ook voor Frenkie, terwijl die nauwelijks progressie heeft kunnen boeken door eerder genoemde punten.

1 oktober 2021 om 11:23

Oude voorzitter is een crimineel, hij heeft die frenkie gehaald en frenkie denkt na 1 jaar Ajax al de man te zijn. Eigen schuld dikke bult. Ajax lacht zich rot want Gravenberch en Klaassen zijn veel veel beter. Nog
Zacht uitgedrukt

Wat Frenkie laat zien tot nu toe, op een paar westrijden na, is het zeer matig voor wat de transfersom betreft..het lijkt alsof hij met de handrem speelt of totaal geen zelfvertrouwen...nu Messi weg is zal hij moeten opstaan anders een stap terug naar een andere club.

Kan iemand aub een keer Driessen zeggen dat hij zijn kop moet houden?!

Dat had allang moeten gebeuren. Deze kritiek had bij Ajax al moeten vallen.
Frenkie de Jong is enorm overschat. Hij mist de meest belangrijke eigenschappen voor een middenvelder. Hij mist passing, overzicht en timing.
Frenkie dribbelt enorm veel omdat hij het gewoon niet ziet. Hij probeert tijd te winnen door te draaien en te dribbelen.
Hij is ook ontzettend matig in positie kiezen tussen de linies. Hij komt altijd naar de bal. Hij wil altijd de bal ophalen.
Hij snapt de basis principes niet van het teamspel voetbal. Hij voetbalt nog steeds als een junior.
Driessen heeft volkomen gelijk. Het is allemaal te vrijblijvend zonder doel.
hij neemt totaal geen verantwoordelijkheid en blijft safe spelen op eigen helft.
Bij mij zou hij niet spelen.

1 oktober 2021 om 11:29

Overhyped door sierd de vos en Koeman en NederlandsElftal. Tijd voor hem dat die moet banken.

1 oktober 2021 om 11:34

Hij werd in zijn Ajax tijd ook enorm gehyped. Hij kon niets fout doen en alle credits gingen naar hem.
Dit terwijl Ziyech, Tadic en Blind veruit de belangrijkste spelers waren in dat Ajax.

Driessen zegt iets, maakt niet uit wat, en iedereen moet verbolgen doen over zijn uitspraken. Wat een napraterij zeg. Vorm je eigen mening, net zoals Driessen doet.

Hij bedoeld dat hij meer een killer moet zijn op het veld en niet de ideale schoonzoon! In de 16 standaard voor eigen succes gaan en ook scoren. Frenkie is zo begaafd en ziet iedereen er goed voor staan, alleen niet iedereen is net zo begaafd om die bal te verwachten en te scoren..
Valentijn heeft wel een punt, Frenkie moet meer een leider worden en niet alle oké vinden

Weet Driessen dat Frenkie die kleine zeurende middenvelder is? Die andere De Jong was namelijk debet aan dit drama. Luuk heet ie volgens mij.

Die Driessen heeft echt geen verstand van voetbal. Wat hij heel goed kan is provoceren. Hij zorgt ervoor dat hij telkens het punt van aandacht is met zijn artikelen. En dat verkoopt. Dus wat dat betreft snapt ie het wel.

Ik denk dat Frenkie idd wel beter kan (en moet spelen). Hij zal minder vaak onder zijn ondergrens moeten gaan (maar dat geldt nu eigenlijk voor heel Barcelona).

Maar is hij overschat of te matig voor dit niveau, zoals sommigen hier beweren? Nee, absoluut niet, dan heb je echt geen verstand van voetbal.

Hij heeft al meerdere keren, zowel bij Ajax, Oranje én Barcelona, aangetoond een weergaloze speler te zijn.
En ik denk ook niet dat je nu al van hem kan verwachten dat hij een dolend Barcelona bij de hand neemt.

Uiteindelijk is het natuurlijk wel zo dat frenkie met een bepaald beeld en doel binnen is gehaald voor 86 miljoen. Als je dan kijkt naar het rendement en de stempel die hij op een wedstrijd drukt is dat natuurlijk wel minimaal. Neemt niet weg dat wel gewoon een goede speler is maar misschien is ons beeld toch wat gekleurd en overschatten we hem wel wat.

Ik denk dat Koeman uiteindelijk gaat moeten kiezen tussen Busquets of Frenkie op die positie, want samen werkt gewoonweg niet. Dat gaat ten koste van de creativiteit op het middenveld. Van Frenkie moet je niet verwachten dat ie de Xavi rol op zich kan nemen ofzo, of zelfs de Rakitic rol in zijn eerste 2 seizoenen. Hij voelt zich beter als controlerende middenvelder waar hij de bal breed kan doorspelen in een soort Pirlo rol. Frenkie weet zelf dat ie beter kan, zo slim is hij nu ook wel. Maar op deze manier gaat het nooit werken voor hem op het middenveld, dan heb je echt niet veel aan hem.

1 oktober 2021 om 17:11

Pirlo rol? Pirlo verlegde het spel altijd naar voren en gaf de ene na de andere dieptepass

1 oktober 2021 om 17:26

In de Pirlo rol bedoel ik eigenlijk meer de positie dan wat Pirlo zelf deed als voetballer. Die was natuurlijk veel beter aan de bal dan Frenkie, maar ik denk dat hij beter zal floreren op de positie die Busquets nu heeft. Busquets moet echt uit het elftal, hij heeft niet meer de handelingssnelheid en Barca moet naar de toekomst kijken nu want dit werkt niet meer.

1 oktober 2021 om 18:29

sorry, dan begreep ik je even verkeerd. wie weet doet hij het op die positie dan wel beter bij Barca

Kunnen ze die driessen aub ontslaan bij de krant en nergens meer zon podium geven wat een lul de behanger is dat zeg pfff. De jong legt t hoofd van koeman op t hakblok laat me niet lachen zeg, denk dat hij eens zelf moet gaan na denken

Helemaal gelijk.
Frenkie de jong is gwn middelmaat en zou niet opvallen bij een club als west ham of fc freiburg.
Een pass breed of op eigen helft kan elke voetballer op prof niveau. Zo zie je maar dat de hype heel veel heeft gecamoufleerd

Het sprookje van Frenkie is de afgelopen maanden wel heel hard doorgeprikt. De man met het kindergezicht heeft geen schot, geen pass, geen snelheid, geen scoringsvermogen, geen lef en geen inzicht. Dan blijft er heel weinig over. als zelfs Driessen dat al ziet, zegt het genoeg.

Grappig is dat voetbal zo werkt. Dat draaien en doen als een volleerd ballerina levert m niks op als ie een tikje breed geeft en of de bal gaat afleveren bij teamgenoot. En t excuus hij moet verdedigen ed hij is toch multifunctioneel zeggen mensen dan.
T voetval is al jaren gek getuige de 86 miljoen die Frenkie kostte bij Ajax was ie ook niet de man van doelpunten en assists maar draaide t hele team goed waardoor hij Zidane achtige vergelijkingen kreeg als complimenten maar sorry ik heb t altijd gezegd F. De Jong heeft dat gewoon niet. T ergste is die jongen claimt dat ook niet hij kwam van Ajax dus is automatisch tot godenzoon bestempeld.

Frenkie kan het ook niet alleen natuurlijk. Ten eerste is hij middenvelder en moet in principe andere spelers in stelling brengen. Dat het veel lopen en veilige pasjes zijn, ligt ook aan het feit dat ze allemaal op een hoopje spelen en er heel weinig beweging en creativiteit tot uiting kwam. Dan kun je wel ballen in de ruimte gaan geven, maar als daar niemand loopt heb je daar natuurlijk niks aan.

Hahaha belachelijk hoe er nu op de Jong gescheten, hij moet iets doen wat Messi niet eens lukte bij dit Barcelona. Mensen moeten de Jong gaan zien als wat hij is en dat is een spelmaker! Zie Ajax, zie Oranje.. Verschil is dat je Busquets hebt en een centrum waar niemand bang van word hahah maar de Jong is het probleem hoor 🤦🏽‍♂️

1 oktober 2021 om 15:28

Dat sommige frenkie de schuld geven van alles ongelooflijk.frenkie doet gewoon zijn taak wat kan frenkie er aan doen als koeman eigenwijs is en maar die 352 opstelling blijft
Gebruiken koeman heeft het aan zichzelf te danken als hijn nu ontslagen wordt.
Ik weet 100 % zeker als iedereen fit is bij barcelona dan kunnen ze gewoon meedoen om de landstitel.maar dan moet koeman wel
Niet dat angsthazen voetbal gaan spelen
Gewoon 433 of 343 waar barcelona mee groot is geworden.ben benieuwd naar de opstelling morgen tegen atlitico.

In moeilijke tijden staan echte mannen op. Helemaal waar. Maar Frenkie is in alles een kind. Dat olijke gezicht, zijn kuif, hij lijkt sprekend op mijn buurjongen van 15. Ook een heel sympathieke jongen. Maar een man. Nee, dat is hij niet. Eerder een heel verlegen pubertje, dat bang is als hij Goretzka ziet. Toen heeft hij zich de hele wedstrijd verstopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller137
GaviMiddenvelder110
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

256 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 10 0 3 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona faalt en laat het aankomen op duel met Bayern

Barcelona heeft zich dinsdagavond nog niet kunnen verzekeren van overwintering in de Champions League. Het team van Xavi, die zijn Europese debuut maakte als trainer van los Azulgrana, kwam in eigen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren