PSV-uitblinker ‘drijft als een hinde’: ‘Zijn trap is van wereldklasse’

Vrijdag, 1 oktober 2021 om 08:14Yanick Vos

PSV boekte donderdagavond een belangrijke 1-4 overwinning in de Europa League op Sturm Graz. De Nederlandse kranten zijn dan ook positief over de prestatie van het team van trainer Roger Schmidt. Cody Gakpo wordt aangemerkt als de grote uitblinker aan Eindhovense zijde, terwijl de rode kaart van Ibrahim Sangaré wordt gezien als smetje op een verder vlekkeloze avond.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door cabinessence)

De potten tegen AS Monaco worden extreem belangrijk. Winnen betekent en inlopen op de coefficientenlijst en een bijna zekere overwintering in de EL. Ik hoop dat PSV punten gaat pakken en Frankrijk wipt

1 oktober 2021 om 09:03

Ik begrijp niet zo goed waar die eeuwige drang om te stijgen op de Coëfficiëntenlijst vandaan komt. Nu blijkt toch dat iedere Nederlandse ploeg op het juiste Europese niveau speelt? Laat het maar lekker zo zijn. Ik heb liever een PSV dat meekan in de EL dan een PSV dat er 5 keer vanaf gaat in de CL.

1 oktober 2021 om 09:15

Als PSV CL speelt komt er berg met geld binnen wat alleen maar het Nederlandse voetbal ten goede komt. Daarnaast wil je als club op een zo hoog mogelijk niveau spelen en als Eredivisie zijnde groeien. Dus wat jij zegt is dat mocht PSV landskampioen worden, zij dat ticket niet moeten accepteren?

1 oktober 2021 om 09:17

Psv kan prima CL spelen als je sommige andere teams ook ziet spelen in de CL, daarbij komt er dan veel meer geld vrij voor een andere extra deelnemer wat hij weer sterker kan maken, dusja een extra CL plek zou heel welkom zijn

1 oktober 2021 om 10:00

Als een Sheriff kan winnen van Shakthar en Real Madrid, kan PSV ook wel wat betekenen in de CL

1 oktober 2021 om 10:01

Als straks de nummer 2 direct de CL in gaat en nummer 3 voorronde CL speelt is dat financieel en sportief aantrekkelijker dan een conference League of Europa League…

Al worden ze aan alle kanten weggespeeld, ze kunnen minimaal 30 miljoen bijschrijven…

En de nummer 3, normaal gesproken Feyenoord, AZ of bijvoorbeeld Utrecht heeft ineens ook kans op de zilvervloot van de CL.
Aan het einde van de streep is die extra CL ticket onwijs belangrijk voor de toekomst van het Nederlands voetbal.

1 oktober 2021 om 10:54

CL levert nu eenmaal enorm veel geld op. Dat is in het hedendaagse voetbal van essentieel belang. Kijk alleen al naar de laatste paar jaar van Ajax.
Wil PSV aanhaken, dan zijn die miljoenen enorm belangrijk. Anders kun je de kampioen van Nederland de komende 100 jaar alvast invullen…
Daarbij kun je vanuit de CL ook prima doorrollen naar de EL en alsnog daar hoge ogen gooien…. Gezien sommige ploegen moet dit voor Ajax, PSV en eventueel Feyenoord wel een haalbaar scenario zijn.

1 oktober 2021 om 10:58

@andres

Of als je Benfica grote klop geeft aan Barca, dat had PSV ook kunnen zijn.
Dus PSV had zeker wel wat te zoeken in de CL dit seizoen.

1 oktober 2021 om 13:47

@football22:

Op sportief vlak ben ik het met je eens. Maar helaas heeft PSV de CL-miljoenen hard nodig om nog een beetje in het spoor van Ajax te kunnen blijven.

Ik snap die gele kaart niet. Frenkie de Jong kreeg zo ook laatst een gele kaart. Het slaat werkelijk nergens op.

1 oktober 2021 om 09:00

Wereldwijd de grootste (populariteit en geld) sport en toch ook de sport waar de scheidsrechters de grootste vinger in de pap hebben omtrent het verloop en uitslag van de wedstrijd met foute beslissingen. Zou toch anders moeten kunnen.

1 oktober 2021 om 09:02

Of de spelers moeten gewoon op hun voeten blijven staan ipv rollen bij het geringste contact. Uiteindelijk hebben de voetballers dit zelf gecreëerd

1 oktober 2021 om 09:11

Deels zeker waar. Van mij mag hier ook een enorme omslag in worden gemaakt, met de intreding van de VAR is dit ook makkelijker. Zo theatraal naar de grond gaan als er niks of nauwelijks iets aan de hand is om een vrije trap te versieren? Gele kaart spelbederf. Doe je dit twee keer, heb je gewoon rood te pakken. Doen meerdere spelers in je team dit, niet gek opkijken als er 2/3 met rood van het veld gaan etc. Eerste wedstrijden zal het gekkenhuis worden, maar als je hier als geheel scheidsrechtskorps (met steun van alle voetbalorganisaties) dan ook sterk in blijft staan, zullen de schwalbes afnemen of verdwijnen.
En zuivere speeltijd is een hele mooie om het tijdrekken tegen te gaan.

1 oktober 2021 om 09:30

Er zijn zeker nog andere sporten waar beslissingen worden genomen door een jury, die vaak niet uit te leggen zijn. Kijk naar Formule 1, waar de straffen zeker niet gelijkwaardig zijn aan de overtredingen op de baan. Jurysporten zoals turnen moet ik ook niet aan denken, ik vind het allemaal nog wel meevallen bij het voetbal.

1 oktober 2021 om 09:14

Meest belachelijke vind ik nog die gele kaart van gakpo. Slaat ook helemaal nergens op m. Eigenlijk moet je gele kaarten ook kunnen aanvechten. Zorgt toch voor een hoop schorsingen enzo.

Gakpo speelt al weken lang heel stabiel, zonder twijfel onze beste man momenteel. Wat PSV nodig heeft is dat zowel Madueke en Gakpo tegelijk in vorm zijn. Ik weet niet of Zahavi nog steeds met die overval in zijn achterhoofd speelt want hij lijkt er bij vlagen echt niet bij. Al met al prima resultaat gister, hopelijk in Eindhoven tegen Monaco ook.

1 oktober 2021 om 09:01

Tja, als de scheidsrechter besluit om een duikeling (zoals zovelen gisteren) te bestraffen met een tweede gele kaart, wordt het een lastig verhaal. PSV heeft namelijk geen tweede Sangaré. Er zijn velen die alleen zijn balverlies zien, maar het is een zeer belangrijke speler voor de balans in het elftal. De Alvarez van Ajax zeg maar.

1 oktober 2021 om 10:13

@DeSteek77 dat is zeker een groot gemis. Ik moet denk ik toch eerlijk toegeven, had dit nooit verwacht, dat ik Rosario wel mis op dit soort momenten. Op een goeie dag kon hij best veel ballen afpakken.

Ik vond Gakpo gisteren veruit de beste. Hij had nog een goal moeten maken, maar Vertessen besloot voor eigen kans te gaan uit een moeilijke hoek en tegen de keeper op te schieten.
Verder had Vertessen ook nog één keer moeten scoren, maar toen besloot Vinicius voor eigen kans te gaan.

Gakpo heeft het vooralsnog laten zien op elk niveau dit jaar: eredivisie, CL, EL. Wat een speler, een genot om naar te kijken. Die staat hoog op de nominatie voor beste speler van de eredivisie. Hopelijk krijgt hij ook een vaste basisplaats bij Oranje.

1 oktober 2021 om 09:14

Hij heeft nu daadwerkelijk concurrentie. Lang die een vrachtwagen aan goals en assists heeft voor Brugge en ook in de CL goed speelt tegen o.a. PSG en Leipzig. Danjuma die bij Villareal uitstekend is begonnen en Man United in de eerste helft kapot speelde. En Bergwijn moet je ook nog niet afschrijven. Alleen maar lekker dat er weer wat te kiezen valt in de aanval, in plaats van de keuze Babel/Promes. Nu hopen dat er ook op rechtsbuiten weer eens wat doorbreekt.

1 oktober 2021 om 09:17

Het lastige is dan wel weer dat al die jongens uitblinken op links. Zou er niet één zijn die ook op rechts uit de voeten kan? Berghuis kan dat natuurlijk ook prima 'op zijn Ziyechs' in vullen, maar speelt nu dan weer juist op 10 en áchter Berghuis heb je dan eigenlijk verder geen opties.

1 oktober 2021 om 09:50

Bergwijn kan op rechts, speelt die bij Spurs meestal ook. Heb je voor links Gakpo en Lang en op rechts Berghuis en Bergwijn. Prima toch? Hopen dat ze kunnen groeien en dan hebben we over 2 jaar echt een heel erg sterke selectie denk ik zo. Hoop uiteindelijk dat Lang op 10 komt, Gakpo op links en dan Bergwijn o.i.d. op rechts.

1 oktober 2021 om 09:54

De reden dat je wat te kiezen hebt, heeft er natuurlijk ook mee te maken dat er geen 1 van die spelers echt uitblinkt ten opzichte van de anderen. Doe mij maar een Robben zodat er niks te kiezen valt haha. Gakpo komt er wel, vind hem echt al heel goed en kan nog stappen maken, zou mijn eerste keuze op linksbuiten zijn.

1 oktober 2021 om 10:39

Alleen was Bergwijn op rechts in Oranje vaak erg moeizaam tot nu toe. Daar stond hij in de tijd Koeman vaak. Dan trok hij naar de 10, waar in wezen ook al Memphis altijd naartoe trok en dan kreeg je kluitjes voetbal. Als hij dat kon afwisselen met acties buitenom had het nog waarde. Op één of andere manier houdt hij dan op links wel vaak het veld breed. Als alternatief voor Berghuis op rechts heb je denk ik wel echt behoefte aan ofwel een soortgelijk type (linkspoot die naar binnentrekt) óf een rappe buitenspeler die eigenlijk best wel als klassieke buitenspeler bereid is te spelen.

1 oktober 2021 om 11:03

Ik denk dat Danjuma ook wel op rechts kan spelen. Misschien dat hij op links iets beter is, of hij dat liever heeft. Maar als ik hem zo zie spelen, kan hij makkelijk ook op rechts. Acties bij Villareal doet hij ook veel buitenom, en kan ook aardig wat met links.

1 oktober 2021 om 09:14

En ook bij Oranje deed hij het niet onverdienstelijk

1 oktober 2021 om 09:21

@rubentje: denk jij als PSV-volger dat Gakpo misschien op termijn zelfs in het centrum uit de voeten zou kunnen? Ik vind hem namelijk heel compleet, is ondanks zijn (ogenschijnlijk) sterke fysiek nog steeds heel wendbaar en kan een bal vast houden. We hebben in het verleden natuurlijk ook bijvoorbeeld Van Persie en Memphis zich zien ontwikkelen van flankspelers naar spits.

1 oktober 2021 om 09:30

Ik ben geen rubentje, maar wat mij betreft blijft Gakpo van links komen. Memphis speelde bij PSV op links, maar stond al veel in het centrum. Daaraan zag je wel dat hij op de spits positie op een bepaalde manier in zou kunnen vullen, al heeft hij zich daarin nog flink ontwikkeld. Gakpo rendeert wel echt het beste als hij zijn actie van de linkerkant ik kan zetten met zijn gezicht naar de goal.

1 oktober 2021 om 09:56

Gakpo doet me denken aan een jonge van Persie, kwam eerder ook altijd vanaf de flank. Weet alleen niet of Gakpo op termijn wel als spits zou moeten gaan spelen, dan moet ie fysiek nog wel een tandje erbij om de duels aan te kunnen gaan met types Chiellini.

1 oktober 2021 om 09:36

Psv heeft niet eens cl gespeeld.

1 oktober 2021 om 10:28

Voorronde CL tegen Benfica. 2x beter. Toch uitgeschakeld met wat pech door de onderkant lat. Benfica is toch wel CL niveau. Fier aan kop in Portugal.

1 oktober 2021 om 16:06

En 3-0 van Barca gewonnen…

1 oktober 2021 om 13:15

Voorronde CL*.

Nu weer alles hosanna. Verleden konden ze er niks meer van. Trainer wist niet hoe hij moest wisselen. Laten een realistisch zijn en over paar maanden een kijken hoe alles er voor staat. Geldt voor Ajax en Feijenoord ook trouwens.

1 oktober 2021 om 09:38

Je bent een topclub in de Eredivisie. Natuurlijk komt er dan kritiek als je van een mindere tegenstander verliest

1 oktober 2021 om 09:59

Die kritiek is er zelfs als je van een mindere tegenstander wint en hoe PSV tegen Willem II verloren heeft, staat niet in verhouding met de toon van de kritiek. Veel journalisten lijken niet te willen rusten met spuien totdat Schmidt van zijn geloof afstapt of vertrekt bij PSV. Misschien moeten die mensen zichzelf eens een spiegel voorhouden en zich afvragen of ze wel de juiste vragen stellen en misschien dus eens nieuwe vragen moeten bedenken. Maar zo onvoorspelbaar het wisselgedrag van Schmidt soms is, zo voorspelbaar is de kritiek. Als ik journalist was zou ik eens een gesprek met Schmidt of zijn fysiostaf aanvragen om eens een inkijkje te krijgen in de data waar deze mensen hun geloof op baseren. Maar in plaats daarvan kiezen met name de Driessens en Derksens van ons medialandschap ervoor om zonder enige nuance of achtergrondkennis de andersdenker regelrecht te veroordelen. Of op zijn best domme vragen te stellen. Hij heeft ervoor doorgeleerd natuurlijk, maar Bert Maalderink waagde het tijdens een persconferentie - waar hij op kenmerkend irritante manier tentoon wilde spreiden hoe zijn beheersing van het Duits was, wetende dat PSV zijn trainer verplicht in het Engels de buitenwacht te woord te staan - om te vragen of Schmidt een hond had. Dat soort vragen komen er bij Willem Wever niet eens door.

Kortom: kritiek hoort bij een topclub, hoge bomen vangen veel wind. Maar het niveau van de Nederlandse sportjournalistiek ligt lager dan het spel van PSV tegen Go Ahead vorige week. En al ver voordat Milan van Dongen vorig jaar aan Henk Stegeman vroeg of hij zich wel even realiseerde dat de tegenstander die middag een wereldkampioen in de selectie had.

1 oktober 2021 om 10:13

Mee eens, je ziet het niet vaak dat een ploeg die één keer op doel schiet 2 keer scoort.

1 oktober 2021 om 09:46

Nee joh, lekker iedere week van mening veranderen! Als je er, nu al, op terug kijkt is het best lachwekkend hoe de meningen omslaan (vooral van de "experts". Na de eerste wedstrijden van Feyenoord tegen Drita was de tendens dat Feyenoord maximaal 5e zou kunnen worden en nu zijn ze opeens weer verder dan PSV. PSV na de wedstrijden in de voorronde CL en de Johan Cruijf schaal weer naast Ajax en zouden tot het einde meestrijden om de titel, maar nu staan ze weer mijlenver van Ajax en is Ajax het Bayern van Nederland. En Ajax na de JC-Schaal een bejaard team, ingehaald door PSV en er zwakker op geworden dan vorig jaar en 2 maanden later zouden ze zomaar eens de finale van de CL kunnen halen. Ja er is veel veranderd de afgelopen 2 maanden..

Hij heeft gelijk wat betreft Gakpo. Verreweg de beste en meest constante speler dit seizoen. Een genot om naar te kijken. Iedere keer als hij de bal heeft, ga je op het puntje van je stoel zitten. Maar dan dit: Met Cody Gakpo opnieuw als aanjager speelde PSV toch al een goede eerste helft”, schrijft clubwatcher Rik Elfrink. Dit is pertinent niet waar. Ik heb bijna nog nooit zo'n slordige helft mogen aanschouwen. Alsof de zijlijnen een natuurlijke aantrekkingskracht hadden om de bal er zo maar over heen te spelen. Alsof het wennen was dat ze in dit shirt mochten aantreden, want het aantal keren dat ze zomaar de bal inleverde bij de tegenpartij waren niet op 2 handen te tellen. De enige echte kans kwam notabene uit een corner en vloog er echt puur toevallig in. Ik dankte God op mijn blote knietjes dat er niet extra tijd kwam in de eerste helft. Was echt waardeloos en dat van beide kanten, want Sturm Graz deelde in de malaise.

Weergaloze speler die mits fit de absolute top gaat halen. Klasse beter dan bijvoorbeeld Malen. Als t er geen 2 zijn.

Gapko was zeker een uitblinker. Had hem wel een doelpunt gegund. Alleen jammer voor de rode kaart. Ik vond het niet eens een gele kaart.
Wat Drommel betreft die mag best eens met een voorzet mee springen nu zat hij ook de naast . Maar 1-4 was dik verdiend.

Gakpo is veruit het grootste Nederlandse talent. Groot,sterk en snel en in het bezit van een uitstekende techniek en een vernietigend schot. PSV had gister de mazzel dat Drommel, zonder dat hij het zelf wist, die kopbal tegen zijn been kreeg anders is het 2-2.

1 oktober 2021 om 11:16

Het is zeker een topper maar veruit het grootste talent van Nederland lijkt me niet. Ik schaar op dit moment Timber en Gravenberch minimaal net zo hoog in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
BrumaAanvaller135
Y. VertessenAanvaller133
E. ZahaviAanvaller124
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper140
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

11 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 10 4 0 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Dat klinkt misschien vreemd, maar ik vond dat ik niet onderdeed voor Zahavi’

Nederlandse profvoetballers zijn in alle uithoeken van de wereld te vinden, van de spotlights van de grote Europese competities tot de meer avontuurlijke dienstverbanden op andere continenten. In de rubriek Over...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Liverpool wil Paulo Dybala in januari een voorcontract laten tekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren