Telstar en FC Volendam presenteren bijzondere tenues voor Vissersderby

Donderdag, 30 september 2021 om 10:42Yanick Vos

Telstar en FC Volendam nemen het op vrijdag 15 oktober tegen elkaar op in speciaal ontworpen regenboogtenues. De twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie doen dit om aandacht te vragen voor de LHBTI-gemeenschap. Het is voor de tweede keer in korte tijd dat Telstar op een bijzondere manier de aandacht op zich gericht krijgt. Vorige week kwam de club uit Velsen al veelvuldig in het nieuws doordat bondscoach Louis van Gaal eenmalig langs de lijn stond als trainer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door leidsehood)

Mooi gebaar, niks mis mee. Mooie shirts ook.

30 september 2021 om 13:22

Wat zou het verschil zijn tussen deze gelegenheidsshirts en die vogeltjesshirts van Ajax eigenlijk. Die mochten daar toch niet mee spelen omdat het er 'te anders' uitzag?

30 september 2021 om 13:44

Ik snap je vraag niet. Hoe bedoel je 'te anders'?

30 september 2021 om 13:49

Ajax had toch die shirtjes met die vogeltjes geintroduceerd. Daar mochten ze van de UEFA (of Knvb, ik ben het ff kwijt) niet mee spelen omdat er iets was aangepast aan het shirt. Die vogels stonden niet in het orginele ontwerp (ofzo). Dus ik vroeg me af of die vissers er wel mee konden spelen. Was meer een algemen vraag to be honest.

30 september 2021 om 13:51

"het Marley-shirt maakte zijn debuut dus in Zwolle, maar zónder vogeltjes. Navraag bij Ajax leert dat de Uefa heeft laten weten niet akkoord te gaan met de kleine fladderaars op de rug. “De Europese voetbalbond ziet het als een andere uiting dan het clublogo, logo kledingsponsor of mouwsponsor. Andere uitingen zijn niet toegestaan.”

Dat dus

30 september 2021 om 14:26

Als ik de shirts van Volendam en Telstar bekijk dan zie ik ook enkel het clublogo, logo kledingsponsor en de mouwsponsor? Dus volendam en Telstar voldoen wel aan die regel en Ajax met die vogeltjes niet. De vergelijking gaat niet op in mijn ogen.

Tja, ik vind het een mooi gebaar en het is goed dat er aandacht aan besteed wordt, maar of het iets helpt weet ik niet. Zolang kinderen worden opgevoed met het idee dat Lhbtiq+ mensen fout zijn en dat god het niet zo gewild heeft, blijf je homohaat houden.

Ik geef toe dat ik zelf ook wegkijk als ik twee mannen op straat zie zoenen, maar dat is beter dan dat je ze bedreigt of mishandelt. Het grote probleem is geloof, buiten de gelovige gemeenschap om is er amper haat tegen anders geaarden.

Ik kan er echt niet bij met mijn hoofd waarom mensen er problemen mee hebben. Het zijn privézaken van mensen die je niet eens kent. Het is maar waar je je druk om kan maken.

Leuk filmpje ook met Louis, Jan Smit en de man met bril.

30 september 2021 om 11:20

Tja, goed. Het is nog altijd een probleem in de samenleving en elke aandacht die je eraan kan schenken is een mooi initiatief. Dat er na deze actie nog altijd mensen zo blijven zal je daarentegen inderdaad weer moeilijk tegenhouden. Maar dat is natuurlijk ook weer met vele, vele andere zaken.

30 september 2021 om 11:31

Ach mijn opa was (een hele lieve man) onbewuste rasist met al zn uitspraken. Maar door tal van dit soort acties leer je als kind toch ook dat het ok is om gay te zijn. Als we altijd bleven doen wat we deden zag de wereld er uberhaupt heel anders uit. Vind van die zwaar gerefomeerde gemeenschap het uberhaupt vaak wel hypocriet/ selectief dat het probleem vaak zoenende mannen is, maar de browserhistorie staat vol met zoenende vrouwen.

En het is wat je zegt he: waarom zoveel haat? Er is toch niemand die je tot last bent als je homo bent.

30 september 2021 om 11:35

Wat ik voor het mooie ff vergeet is dat de rest van de famile dat niet heeft overgenomen en zich in die hoedanigheid heeft onttrokken daarvan.

De vissersderby met een regenboogforellenshirt, lekker man.

Prima initiatief! Of het helpt is idd de vraag, maar de aandacht ervoor is prima!
Blijf het op zich gek vinden dat mensen voor anderen blijven bepalen wat er in dit opzicht goed en fout is…. Geloofsovertuiging of andersoortig is sterker dan de wetten van de natuur….

30 september 2021 om 11:34

Dat laatste stukje ook he: als jij geloofd dat het fout is (voor jou), waarom zou je mij moeten overtuige om precies hetzelfde te vinden? Als jij er zeker van bent dat ik naar de hel ga omdat ik homo ben, what do you care? Andersom is het ook met alle wetenschap zo. Als iemand hoog-en-laag zeker weet dat de aarde plat is. Be my guest.

Ik vind dit soort acties steeds prima met een maar er achteraan. Ik heb een gruwelijke hekel aan welke vorm van geweld tegen wie dan ook. Dus ook al dat geweld tegen homo's. Waarbij ik dan ook denk: wat kn het jou nou schelen als twee vrouwen of twee mannen elkaar liefhebben ? Bemoei je lekker met je eigen liefde en probeer die maar overeind te houden. Er zijn er al te veel die dat niet voor elkaar krijgen. Maar: ik denk ook wel eens aan overkill. Zo iets van: ja hoor daar gaan we weer met zijn allen. Dan bedoel ik bijvoorbeeld het knielen voor een voetbalwedstrijd. Ik denk echt dat ze daar wel mee kunnen stoppen, want ik geloof niet dat het nog indruk maakt en echt helpt. Het is een statement, maar statements zijn sterk tot iedereen het ondertussen wel weet. Het is een beetje alsof ik bij wijze van spreken elke dag op dit forum roep dat een bepaalde speler in oranje moet. Ik noem maar iemand: Michiel Kramer. Dat vindt iedereen leuk. Tot ik het vijftig keer geroepen heb. Dan word ik eerder irritant. Dan gaat het averechts werken. Kap er dan mee want je punt is uitgewerkt. Deze actie van Telstar en FC Volendam vind ik dan weer wel leuk. Want uniek en dus verfrissend.

Zeker na de rotzooi bij Feyenoord met de Roze kameraden en de RJK reacties denk ik dat de voetbalwereld wel wat positiviteit kan gebruiken als het gaat om homoacceptatie. Kan me voorstellen dat het voor die gemeenschap wel fijn is als er wat mensen en clubs zijn die zich achter ze scharen. Verder wel eens met bovenstaande commentaren dat dit natuurlijk geen oplossing is voor de homohaat in de samenleving, maar zo is 't ook niet bedoeld denk ik.

30 september 2021 om 19:10

Het is ook meestal niet de clubs en de spelers die voor de rotzooi zorgen, maar de reactie van de fans . Of ten minste de mensen die zich zo noemen.

1 oktober 2021 om 10:12

Dat is helemaal waar.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Telstar

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Jong AZ21-3
16.Telstar18-17
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
C. DijkstraMiddenvelder184
G. PletAanvaller185
S. van DoormMiddenvelder170
R. FernandesAanvaller172
R. SmitAanvaller163
Y. ZakirMiddenvelder150
O. KökcüAanvaller151
Voor de complete selectie: Clubpagina Telstar.

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Paris Saint-Germain gaat een bod uitbrengen van 35 miljoen euro op Rayan Aït-Nouri. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren