Laporta vergadert tot diep in de nacht; Koeman op de wip

Donderdag, 30 september 2021 om 09:55Yanick Vos • Laatste update: 10:06

Ronald Koeman lijkt te moeten vrezen voor zijn ontslag als trainer van Barcelona. Zijn positie stond al weken onder druk en is volgens Spaanse media onhoudbaar geworden na de 3-0 nederlaag tegen Benfica in de Champions League woensdagavond. Marca lijkt overtuigd van een snel ontslag en heeft op de website zelfs een liveblog geopend om de laatste ontwikkelingen rond het eventuele gedwongen vertrek van de Nederlandse coach bij te houden.

Nadat Barcelona de eerste groepswedstrijd in de Champions League kansloos verloor van Bayern München (0-3), ging de ploeg van Koeman woensdagavond met dezelfde cijfers onderuit tegen Benfica. De afstraffing in Lissabon leidde tot crisisberaad bij de clubleiding van Barça. Tot diep in de nacht werd overlegd over de positie van Koeman, zo klinkt het in de Spaanse media.

Voorzitter Joan Laporta sprak de Barcelona-selectie in de kleedkamer in Lissabon toe. Koeman was daar niet bij aanwezig; hij stond toen de media te woord. Laporta stak de spelers een hart onder de riem en zou hebben gezegd dat hij de situatie zou gaan repareren. De naam van Koeman werd niet genoemd. Laporta vloog vervolgens naar Barcelona en sprak daar met de bestuursleden Rafa Yuste, Mateu Alemany en Enric Masip over mogelijke consequenties. Dit overleg was om 4.00 uur ’s nachts nog niet voorbij.

Een besluit over de toekomst van Koeman is niet genomen. Volgens Sport wil de clubleiding geen overhaaste beslissing nemen. De krant schrijft echter wel dat het krediet van Koeman op is en zijn ontslag onvermijdelijk lijkt. Mogelijk volgt het ontslag in de loop van donderdag, of wordt de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid van aanstaande zaterdag afgewacht. Door een schorsing zit Koeman dan niet op de bank en dus heeft hij mogelijk in Lissabon voor het laatst langs de lijn gestaan als trainer van Barcelona.

Volgens Spaanse media staat om 14.30 uur een nieuwe beslissende vergadering op het programma. Naar verluidt bespreekt de clubleiding dan om de mogelijkheid om Koeman te ontslaan en wordt er gekeken naar de haalbaarheid van een nieuwe trainer. In de wandelgangen zingt de naam van Andrea Pirlo rond. De Italiaan is beschikbaar sinds zijn ontslag bij Juventus. Ook Roberto Martínez (België) en Xavi (Al-Sadd) zijn reeds genoemd als kandidaten om het stokje van Koeman over te nemen.

Na de nederlaag tegen Benfica leek Koeman al te vrezen voor zijn baan. "Iedereen kent de problemen van Barcelona. Je kunt niet meer over Barcelona praten als over de ploeg van weleer. Ik voel me gesteund door de spelers. Door de club? Dat weet ik niet, dat weet ik niet", zei hij tegen RTL7. "En als de mensen binnen de club de situatie niet herkennen, dan ziet het er wel slecht uit voor mij, ja", beaamde de Nederlander. Met 'de situatie' doelde hij op de smalle selectie en de vele blessures van de club.Gerelateerd

Meer sportnieuws

170 reacties (laatste reactie door branquinho)

En hem vervolgens niet ontslaan omdat er geen geld beschikbaar is. Ik ben benieuwd.

30 september 2021 om 10:04

Dat is denk ik inderdaad de squeeze waar Barca in zit. Als er geld op de bank had gestaan, was Koeman al eerder ontslagen. Aan de andere kant, als ze wel geld hadden gehad, had de selectie er ook anders uitgezien. Maar schreef het gisteren al, dat je van Real, Atletico of een Sevilla verliest kan nog, maar van Benfica, Cadiz en Granada moet je ook met deze selectie gewoon winnen. Daar heeft Koeman in gefaald.

30 september 2021 om 10:15

Mja, als er geld geweest was, zou Koeman dan uberhaupt aan het seizoen begonnen zijn als trainer? Ik denk van niet. Laporta ziet het niet in Koeman en wil graag 'zijn eigen' trainer aanstellen.

Maar goed, ze moeten Koeman blijkbaar 12 miljoen euro betalen dus dat zal geen evidentie worden.

30 september 2021 om 10:23

Het geld is het probleem niet. Het probleem is dat er een goede naam beschikbaar moet zijn en dat hebben we (nog) niet.

30 september 2021 om 10:26

@almogaver: wie zie jij graag komen als nieuwe trainer? (ik ga even uit van het scenario dat Koeman ontslaan zal worden).

Ik neem aan dat je niet warm wordt van een naam als Pirlo maar wat denk je van Xavi of Martinez? Die laatste 2 worden toch vaak genoemd.

Persoonlijk lijken me dat ook geen ideale kandidaten: Xavi heeft niets te winnen en ontbeert misschien de ervaring voor een Barcelona in deze situatie en Martinez is een soort van Koeman 2.0

30 september 2021 om 10:33

@thenry_228

Xavi moet alleen instappen met een volledig nieuw project. Ik zie het zo al gebeuren dat Piqué, Busquets, Sergi Roberto nog jarenlang zullen blijven staan als Xavi komt.

Vergeet niet dat de eindverantwoordelijke respect moet afdwingen. Xavi kan dat wel met zijn carrière, maar heeft gewoon grotendeels met al deze spelers op het veld gestaan... Vriendjespolitiek.

Van Roberto Martinez ben ik ook nog niet zo warm van..

30 september 2021 om 10:36

Als het geld geen probleem is, kan Setien ook wel zijn ontslagpremie ontvangen toch?

Of bedoel je dat het geld het probleem niet is, omdat die toch niet betaald gaat worden?

30 september 2021 om 10:36

Waarom zouden ze jarenlang blijven staan?

30 september 2021 om 11:04

@HZ7-22

Omdat Xavi respect zal hebben voor hun carrière en bewezen diensten voor Barcelona en omdat hij nog een goede band overhoud met deze spelers.

Ik ben Piqué, Busquets en Roberto dankbaar voor hun offer om hun salaris te willen verlagen voor de club, daar heb ik absoluut respect voor. Maar het is tijd om door te gaan. Stilstaan is achteruit gaan.

30 september 2021 om 11:34

4ever4ajax

Hoezo moet je persee van Benfica winnen? Benfica vind ik minst gelijkwaardig of zelfs beter dan Sevilla.

on: Die Laporte is een hele grote grap, wat nog grappiger is zijn de beoogde kandidaten zoals Xavi, Martinez en Pirlo. Deze trainers hebben behalve Martinez totaal geen ervaring en gaan ook precies niets kunnen doen met deze selectie. Wanbeleid ten top.

30 september 2021 om 11:54

Dat laatste weet ik zonet nog niet. Er spelen zeer goede spelers bij Barca, maar momenteel zijn er ook aantal zwakke schakels die in de basis staan. Dat leidt tot tegendoelpunten, helemaal op champions league-niveau. Daarnaast scoor je moeizamer, dat zagen we gisteren wel met Luuk de Jong.

30 september 2021 om 12:16

Branquinho; naar mijn weten hadden Guardiola en Rijkaard vrij weinig ervaring toen ze instapten. Rijkaard deed het bij Sparta ook niet goed geloof ik. Dusja, ervaring is een mooi iets maar kan ook zorgen voor comfortzone.

30 september 2021 om 13:19

FCBarcaInsider. Allemaal leuk en aardig maar vind maar even een betere controleur als Busquets. Als je denkt dat jong automatisch beter is wens ik je veel sterkte met een jonkie op Busquets plek. Busquets is het hart van dit team. Zijn tig artikelen geschreven over hoeveel punten Barca laat liggen zonder Busquets. @Branquinho. Denk dat Xavi echt wel betere cijfers haalt met deze selectie, heeft een tactisch inzicht waar je u tegen zegt. Dat scheelt wel met Koeman. Tevens heeft hij in Quatar al bewezen z'n team goed te kunnen laten spelen.

30 september 2021 om 13:59

@ajax34x

Puur voetballend, absoluut mee eens. Alleen heeft hij zoveel aan fysiek vermogen verloren waardoor hij tegen de eerste beste fysieke tegenstander volledig door de mand valt. Ik zou daar gewoon Frenkie zetten, die heeft bewezen op die plek te kunnen voetballen. Heb niet gezegd daar een jonkie te plaatsen.

Het voetbal is helaas veranderd, de technisch vaardige voetballers kunnen zonder fysiek atletisch vermogen niet meer mee met het spel van vandaag.

30 september 2021 om 14:38

Ik snap je punt want inderdaad Busquets oogt af en toe vrij traag. Maar Frenkie gaat z'n plek niet goed genoeg invullen, zie begin 19/20 toen Frenkie met veel bombarie natuurlijk gelijk in de basis moest en Busquets dus op de bank, met als gevolg dat Barca z'n slechtste seizoenstart in iets van 20 jaar had ofzo. Dus Frenkie lijkt me in dit geval echt niet de oplossing. Alhoewel het natuurlijk wel z'n favoriete positie is, maar imo komt hij simpelweg kwaliteit te kort voor een club van het statuur FC Barcelona.

30 september 2021 om 15:49

Dat klopt Janter, alleen stapte zij in een selectie vol sterren. Moet je de huidige situatie van Barca nu zien.

30 september 2021 om 10:22

Dat is inmiddels geen probleem meer. Ook omdat je gaat kijken naar toekomstige inkomsten. Je hebt een bepaalde allure nodig om een fatsoenlijke marketingstrategie op te kunnen bouwen. Een coach die herhaaldelijk en public zegt dat het team niet goed genoeg is én dat er geen geld is, werkt dat tegen.
Koeman praat als een coach van een kleine club, niet van de grootte van Barça. Hij verwart "realisme" met "negativiteit".

Het zou heel veel schelen voor Koeman zelf als ie niet zo fatalistisch was ingesteld, als ie het zou houden op één of hooguit twee tactieken en het positieve zou blijven benaderen. Nu gooit hij gewoon jonge spelers het veld op en beweert ie op deze manier aan de toekomst te werken. Maar jonge spelers zijn weinig waard als er geen tactiek in zit. En dat zie je terug op het veld.

12 meloen neerleggen om naar de lange termijn kijken, is geen probleem meer voor Barça.

30 september 2021 om 10:34

Ja hoewel Koeman een punt en gelijk heeft is het opvallend hoe vaak hij blijft zeggen dat de selectie te matig is en dat ze de CL niet zullen winnen. Hij kan beter zeggen dat ze er het beste van gaan maken maar het kan wellicht aan de vragen liggen die hij krijgt van de media.

30 september 2021 om 10:35

'ook omdat je gaat kijken naar toekomstige inkomsten'. Dat is nou net het probleem bij Barcelona en zo zijn ze ook zo diep in de shit gekomen. Door elke keer maar weer geld te lenen bij tegenslagen kom je alleen maar dieper in de problemen. Geld dat je niet hebt, kun je ook niet uitgeven.

30 september 2021 om 10:53

En van welk geld ga je dan een vervanger kopen? Er is toch geen gek dat voor een laag bedrag hier in stapt? Pas bij een dusdanig bod dat niet te weigeren valt zal er iemand instappen, maar daarmee ga je wellicht hetzelfde krijgen als nu met Koeman. Te hoge verwachtingen tav realiteit.
Alhoewel er nog wel een behoorlijk elftal opgesteld kan worden...

30 september 2021 om 11:32

@almogaver.

Heeft Barca die 12 miljoen dan? Ik zit er minder goed in natuurlijk, dus ik kan het gemist hebben. Maar ik hoor alleen maar dat Barca het slecht heeft, ze presenteren slechte cijfers en bijvoorbeeld Setien heeft zijn ontslagpremie ook nog steeds niet ontvangen. Dat zijn slechts een paar voorbeelden. Waar haalt Barca dan het geld vandaan om Koeman wel even 12 miljoen mee te geven? Of gaat het op dezelfde manier als bij Setien, ontslaan en dan jarenlang uitstellen en steggelen over de betaling? Dan kan ik namelijk ook heel makkelijk zeggen dat je een trainer ontslaat, als je de beste man toch niet gaat betalen op korte termijn...

Ik ben overigens absoluut geen pro Koeman hoor. Alleen heb ik wel begrip voor de ronduit ondankbare taak die hij heeft. Laporta zaagt elke dag aan zijn stoelpoten (over negativiteit gesproken), de verwachtingen zijn deels onrealistisch en de selectie is compleet uit balans en kwalitatief gezien armoedig voor een club als Barcelona. En dan heb je nog de financiële situatie, waardoor je een speler van het kaliber Griezmann moet inruilen voor een Eredivisie speler in Luuk de Jong..

Tactiek en positieve houding kun je inderdaad Koeman aanrekenen. En dat kan allemaal zeker beter. Maar de vraag is; wie kun je krijgen die de club echt verder brengt? Xavi met al zijn gebrek aan ervaring? Roberto Martinez die stiekem net zo behoudend speelt als Koeman? Ik zou haast willen zeggen dat je beter Wenger als tussenpaus kan aanstellen..

Bepaalde zaken moeten gewoon gescheiden worden van coach en spelers vind ik, wat betreft kritiek. Tactiek en opstelling van Koeman waren gisteren niet top, zeker waar. Maar als de spelers op het veld die 3-4 opgelegde kansen hadden afgemaakt dan had Benfica echt niet meer gewonnen. Het had in de 1e helft 1-4 kunnen staan met een beetje geluk.

30 september 2021 om 11:43

@Almogaver, volledig mee eens.

30 september 2021 om 13:25

Ja en puig past niet in zijn systeem maar al barca spelers passen niet in zijn systeem. Alleen zijn dumfries en depay die hem naaien.

30 september 2021 om 10:25

Ik denk dat hij wel ontslag wordt in deze dagen

30 september 2021 om 10:28

Het lijkt me ook lastig. Eerst de afkoopsom van Koeman afbetalen en dan ook een paar miljoen tekengeld voor de nieuwe coach aftikken. Dat is een hoop geld bij elkaar

30 september 2021 om 11:46

Lastig, maar niet onmogelijk. Laporta heeft al ervaring in het bouwen met beperkte middelen.
Er zijn deskundige bestuursleden aan het roer die alles weldoordacht analyseren en zoeken naar de beste oplossingen.

30 september 2021 om 11:57

@fcbcruy

Maar is een optie als op non-actief zetten niet haalbaar? Hoeven zij alleen nog zijn salaris te betalen en niet de afkoopsom.

30 september 2021 om 12:14

Als het zo makkelijk zou zijn hadden ze dat natuurlijk al lang gedaan. Ik denk dat niemand zijn vingers wil branden aan deze situatie. Dan kom je dus uit bij onervaren trainers die weinig salaris verlangen en dat moet Barca weer niet doen imo.

30 september 2021 om 13:01

@MrKrillin, dat zal misschien ook wel overwogen worden.
Ik denk dat het probleem eerder de opvolging is en niet zozeer een ontslagregeling met Koeman.
Je moet namelijk wel Koeman vervangen door iemand die duidelijk geschikter is en niet eender iemand.
Aangezien een spectaculaire terugkeer van een Pep of een aanstelling van Xavi nog niet voor direct zal zijn, is de spoeling wel wat dun en ik vermoed dat dit het grootste discussiepunt vormt momenteel.

30 september 2021 om 13:21

Alle ervaring❓die man heeft allen maar in goede tijden gewerkt en is nog niet eens realistisch genoeg om in te zien dat er een onervaren elftal staat. Met aanvallers van het niveau sub top. Zolang ze dat daar niet inzien zal iedere coach het zwaar krijgen. Maar ja geld zat om er weer een te ontslaan en weer iemand anders aan te nemen

30 september 2021 om 12:37

Ontslag met uitstel van betaling .

30 september 2021 om 12:44

Haha....Vroeg of laat gaat hij erop financieel op vooruit. Hij zal het jammer vinden als trainer, maar als ie achteraf bij het strand zit in zonnige Thailand dan lacht ie zich kapot. 🤣😅🤣😅

30 september 2021 om 12:52

Was er geld beschikbaar had hij hem in mei al ontslagen, Laporta gaf Koeman nooit het vertrouwen niet mijn coach omdat hij behoudende coach is.

Het is toch voor alle partijen beter als hij vertrekt. Houd je hem aan, krijg je het hele seizoen dit gerommel. Overigens lijkt Laporta het spoor zelf vooral volledig bijster. Ik weet niet wat hij van dit team verwacht, maar de spelers die gisteren op het veld stonden kunnen aanvallend geen vuist maken. 3-0 was ook wel zwaar geflatteerd, maar goed.

30 september 2021 om 10:07

Dat blijf je voorlopig toch wel houden waarschijnlijk. Ik verwacht niet dat een andere coach met dit materiaal het wel Real en Atletico moeilijk gaat maken voor de titel in de competitie maar de tijd zal het uitwijzen

30 september 2021 om 10:11

Precies dit. Het team is te matig naar de maatstaven van Barcelona! Ongeacht welke coach je voor het team zet. Al zou ik het als ik Koeman was wel weten. Na elke (slechte) uitslag is er commentaar vanuit allerlei hoeken, ben je op een gegeven moment ook wel eens klaar mee lijkt me.

30 september 2021 om 10:11

Japie. Maar er is vast wel een coach te vinden die het de Cadizen, Granada's en Benfica's van deze wereld weer moeilijk kan maken. Jullie blijven doen alsof Laporta verwacht van Koeman van dit Barca een CL en titel - kanshebber te maken, om Koeman te beschermen. Maar is toch niet meer dan logisch, ook met dit Barca materiaal, dat je op de schop zit als je niet eens meer de volle buit tegen dat soort clubs kan halen.

30 september 2021 om 10:11

@japie_krekel

Ik geef je gelijk als je de hudige selectie bekijkt , maar als de geblesseerden terugkomen heb je gewoon een degelijke selectie waarmee je aanvallend voetbal mee kan spelen.

Ter Stegen
Dest
Araujo
Mingueza
Alba
Frenkie
Busquets
Pedri
Dembele
Aguëro/Memph
Fati
30 september 2021 om 10:15

@InkeMontana ik heb daar wel mijn twijfels bij. Als Barca van al die kleine clubjes zou winnen zouden ze meedoen om de titel eh daar acht ik ze niet goed genoeg voor. Straks kunnen we het onder Koemans opvolger gaan zien maar ik verwacht dat er nog wel aardig wat coaches gaan sneuvelen bij Barca de aankomende tijd

30 september 2021 om 10:18

@FCBIbsider1899 dan zal het idd al ietsje beter worden al verwacht ik niet dat zo een Agüero ooit nog in staat zal zijn veel wedstrijden voor Barca te spelen en alle linies zullen voorlopig nog kwaliteit blijven ontberen. Nu wordt Dembele weer gezien als een of andere belangrijke speler maar die laat al jaren niks zien bij Barca. Ansu en Fati zijn de beste spelers van Barca maar je kan van deze talenten niet verwachten dat ze een heel team kunnen dragen

30 september 2021 om 10:19

Fati en Pedri bedoel ik

30 september 2021 om 10:34

@japie volgens jou redenatie moet psv wel van alle kleine clubs winnen omdat ze meer geld uitgeven maar Barca niet want die hebben niet genoeg kwaliteiten om van Granada te winnen. Barca heeft toch meer geld uit gegeven in een team en dus ook beter materiaal dan een Granada of Cadiz? Of past dat weer niet in jouw straatje dat alles wat Koeman doet heilig is voor jou?

30 september 2021 om 10:35

@japie_krekel

Nee van Dembele verwacht ik ook geen doelpunten maar je zal gewoon zoveel meer gevaar kunnen stichten met zijn snelheid en 1vs1.

Vergeet niet dat Messi vertrokken is en dat we op dit moment geen één speler hebben met een degelijke 1vs1 (memphis misschien , alleen is die te wisselvallig en Fati uiteraard). Dembele kan miss wel bevrijdend beginnen spelen nu Messi er niet meer is en hij zich veel belangrijker zal voelen in de huidige selectie.

30 september 2021 om 10:37

Japie_krekel. Nee dan zouden ze niet om de titel mee doen omdat ze van de toppers in La Liga niet gaan winnen, en het tegen de subtoppers ook al zeer moeilijke zullen krijgen.

30 september 2021 om 10:52

Hebben mensen poep in hun ogen, of hebben mensen een iq van een varken? Gistet liep die Koeman voor de camera bijna te janken, dat het aan de spelers ligt, en de verwachtingen te hoog zijn. We hebben PSV in Nederland afgemaakt, omdat ze niet van dit Benfica konden winnen. We hebben gister Brugge weer zien stunten, en Sherriff dat in Bernabeu wint van Real. En ondertussen blijft Koeman zich maar verschuilen achter zijn selectie. Een slechte selectie waarmee je geen Kampioen wordt is absoluut geen reden om geen aanvallend voetbal te spelen, aangezien Club Brugge dat ook doet, en Peter Bosz een paar jaar geleden zelfs met Heracles aanvallend speelde. En als je dan niet wint tegen Benfica, Cadiz en Grenada, dan moet je het niet meer hebben over de selectie maar gewoon zelf verantwoordelijkheid nemen. Hebben we Koeman al horen zeggen dat deze wedstrijden te winnen waren? Dat hij zelf een verkeerde keuze heeft gemaakt? Ik niet in ieder geval hij loopt maar te janken en te zeuren over alles en iedereen, met 0,0 zelf reflectie.

30 september 2021 om 10:58

Barcelona heeft al de jaren maar om 1 persoon gedraaid en is daar volledig op afgestemd. Die persoon is weg en nu zie je wat de selectie voorsteld, namelijk helemaal niks. Geld is op en salaris plafond is middenmoot, wat denk je zelf dat ze nu het ff in Madrid lastig gaan maken? Enigste oplossing is met een bezem door de club, spelers eruit, trainer eruit en het belangrijkste is die engnek aan het roer eruit!

30 september 2021 om 11:12

@barcalover123 PSV heeft naast Ajax geen selectie te vrezen in de Eredivisie die in de buurt komt. In Spanje heb je Atletico en Real die betere selecties hebben en Sevilla en Valencia die zeker niet minder zijn dan Barca. Natuurlijk moet je dan misschien wel van de kleintjes winnen maar wie gaat daarvoor zorgen? Scorend vermogen is er amper, niet op je middenveld en in de voorhoede, je hebt een uiterst zwakke achterhoede en een half jeugdelftal in de basis staan aangevuld met wat at vergane glorie en Europese subtop spelers. De samenstelling van de Barca selectie slaat echt helemaal nergens op dus ik verwacht dat ze wel meer zeperds gaan hebben dit seizoen. Of dat nou onder Koeman is of onder zijn opvolger

30 september 2021 om 11:16

@japie moet je misschien van de kleintjes winnen? Je hoort zowel uit als thuis van een ploeg als Cadiz te winnen Japie. Ronald heeft zelf gevraagd om Luuk en Depay hè, volgens hem was Luuk betere kopper dan Neymar en Depay is z’n lievelingetje. Dat uitgerekend die spelers zo matig zijn ligt dan toch aan Koeman? De selectie is nog steeds beter dan een Granada en Cadiz. Tegen Sevilla, Villareal, Bilbao, Atletico en Real ga je het lastig krijgen en waarschijnlijk verliezen maar tegen ploegen als Cadiz en Granada moet het team gewoon winnen maar zelfs dat lukt Koeman niet. Wel grappig dat jouw argument altijd is dat de gene met meer uitgaven moet winnen behalve als Koeman tegen Cadiz, Granada en Benfica punten verspeeld dan ligt het aan de selectie en niet aan Koeman.

30 september 2021 om 11:18

@cr7 bedankt voor deze reactie. Iedereen ziet dit natuurlijk behalve de kontenlikkers van Koeman. Elke keer maar janken om de selectie terwijl je van teams verliest met 2 of 3 keer minder het materiaal dan jezelf hebt. En Koeman verantwoordelijkheid nemen? Haha houd op hoor, hij denkt dat we door hem weer een toekomst hebben.

30 september 2021 om 11:32

Ik sta ook versteld dat zoveel mensen Koeman maar blijven verdedigen. Japie is wel zijn grootste supporter.


Maar ik denk dat niemand van Barcelona verwacht dat dit elftal kampioen wordt, maar van sommige clubs hoor je wel te winnen. Of in elk geval met een duidelijk plan tegemoet te treden. En dat plan mis ik bij Koeman. Het voetbal ziet er ook niet uit. Dat vond ik regelmatig ook van Oranje maar daar kwam hij mee weg omdat er wel gewonnen werd.


30 september 2021 om 11:34

@barcalover123 uitgaven alleen zeggen niet alles natuurlijk. Zo een Guardiola bv heeft voor een miljard aan spelers mogen halen geheel naar eigen smaak. Wie heeft Koeman allemaal kunnen halen? Je kan dan wel zeggen Depay had hij niet moeten doen maar welke andere transfervrije spits met goede statistieken had hij dan gehaald? Luuk De Jong snap ik idd ook niet. Die zou ik niet eens bij Feyenoord willen zien

30 september 2021 om 11:36

@Kyle66 ik ben niet Koeman zijn grootste supporter hoor. Ik snap er geen drol van dat hij Luuk De Jong en Garcia opstelt bv. Die zou ik beiden niet eens bij Feyenoord willen zien. Ik geef alleen aan dat ik de selectie van Barca ook een drama vind en dat ik mijn twijfels heb dat een Xavi ofzo het beste gaat doen met dit materiaal want de bew zen topcoaches gaan hun club niet verlaten voor dit Barca in sportieve en financiële crisis

30 september 2021 om 11:41

@fcbinsider1899.

Degelijke selectie op papier, maar wel veel 'twijfelgevallen'. En met twijfelgevallen bedoel ik dat sommige spelers in ''topvorm'' moeten zijn voor hun doen om het een degelijke selectie te maken.

Dest is gewoon niet goed genoeg. Dat is een echt zwakke plek. Als hij op zijn aller, aller, allerbest speelt, dan is het alsnog niets meer dan een gemiddelde back voor het niveau dat je bij Barca verwacht.
Ter Stegen loopt al een flinke tijd te klooien.
Minqueza is qua mentaliteit prima, maar qua kwaliteit niet bijzonder.
Alba kwakkelt al flinke tijd met zijn vorm.
Busquets loopt in een goed draaiend elftal nog mee, maar zakt tegenwoordig als eerste door het ijs als het minder gaat.
Dembele heeft nog nooit 5 goede wedstrijden achter elkaar gespeeld bij Barca.
Aguëro moet je nog van zien of hij weer fit raakt en hoe hij dan presteert.
Memphis blijft een te wisselvallige speler waar je nooit helemaal op zal kunnen bouwen.

Dan heb je dus eigenlijk Frenkie, Pedri en Fati die nagenoeg altijd wel een voldoende spelen en vaak goed spelen. Maar dan bouw je dus op Frenkie die het niet alleen kan en 2 spelers van 18 en 17?

Mijn punt is vooral dat een andere coach wel de spelopvatting en het voetbal kan veranderen, maar dat daarmee niet de prestaties gelijk 75% beter zullen worden bijvoorbeeld. Gezien de selectie zou ik overigens haast Wenger voorstellen als tussenpaus tot volgend seizoen. Precies het type selectie waar Wenger wat mee kan in mijn optiek, met name om de talenten te ontwikkelen. Plus je krijgt aanvallend voetbal en defensief kun je haast niet minder worden..

30 september 2021 om 11:50

@cr7_arsenal, jij begrijpt en verwoordt het perfect, volledig mee eens. Als Barcafans hebben we gewoon ontzettend veel respect voor Koeman de clubicoon en zullen de meesten het dan ook niet zo bot willen formuleren, maar mocht het een andere coach zijn dan werd dit wel gedaan.

30 september 2021 om 11:52

@Japie_Krekel, het gaat niet enkel om het resultaat tegen ploegen zoals Granada en Cadiz, maar het gaat over de spelintenties, de filosofie qua spelopvatting. Daar schiet Koeman (ondanks deze selectie, we weten dit allemaal) gewoon in tekort.

30 september 2021 om 12:02

@kyle

"ik sta ook versteld dat zoveel mensen Koeman maar blijven verdedigen. Japie is wel zijn grootste supporter.'

Sommige mensen leren het ook nooit he... Vorig seizoen schreeuwe hij van de daken dat Advocaat het zo goed deed. Maximale eruit haalde en geen enkele coach zou het beter doen. Geen woord over zijn behoudende laffe spel, zijn negativiteit, afgeven op spelers, spelers niet beter maken, geen plan, geen tactiek etc.

Slot kwam en overwon.

Nu herhaalt hij weer alleen met Koeman. Ipv denken misschien zat ik toen fout, laat ik nu minder schreeuwen en nadenken, blijft hij koppig.

Blijft ook met non-argumenten komen zoals Laporta verwacht CL te winnen wat echt al miljoen keer tegengesproken is.

30 september 2021 om 12:04

@japie,

"guardiola bv heeft voor een miljard aan spelers mogen halen geheel naar eigen smaak. Wie heeft Koeman allemaal kunnen halen? "

Er zijn nog iets van duizenden coaches tussen Pep die miljard uitgeeft en trainers met 0 euro.

Er zijn genoeg voorbeelden aan jou gegeven van trainers die ook met geen budget wel mooi voetbal op mat hebben kunnen leggen. Een Grim bij RKC gaf ook geen miljoenen uit.

Verder toen het leek dat er geld was, wilde Koeman perse Depay en Wijnaldum kopen. Dus wat is je punt? Die spelers voegen niets toe en toch wilde hij ze halen.

30 september 2021 om 12:12

@Mr Krillin: vergeet zijn stokpaardje niet... het uitgegeven geld:-) Nu verwijst hij naar het feit dat Koeman nog niet veel heeft mogen spenderen maar gaat hij wel voorbij aan het feit dat Barcelona de afgelopen jaren pakweg 600 miljoen heeft uitgegeven aan spelers

Ook al heeft Koeman himself die 600 miljoen euro niet zelf uitgegeven, ze werd wel uitgegeven. Ergo: Barcelona zou beter moeten presteren.

Maar, net als bij Feyenoord, tellen in dit geval het uitgegeven bedrag niet meer. Dat is blijkbaar enkel bij Guardiola en Schmidt van tel.

30 september 2021 om 13:07

Tuurlijk niet. Het enige wat kan gebeuren, is dat een fitte Fati, Aguero en Dembele ervoor zorgen dat de zwakke selectie enigszins verbloemt wordt en er toch nog wedstrijden gewonnen worden. Een andere trainer gaat het niet beter doen, maar dat is dan wel de trainer van Laporta en een Cruyffista. Geloof ik dat je met deze selectie Cruyffiaans voetbal kan spelen? Natuurlijk niet, maar Laporta leeft ogenschijnlijk in het duister.

30 september 2021 om 13:59

Ja allemaal overbetaalde kinderen. En overbetaalde opa’s.

30 september 2021 om 16:01

@MrKrillin ja want elke situatie is hetzelfde. Lees je trouwens alleen wat je wil lezen? Ik geef net al aan dat ik het onbegrijpelijk vind dat Koeman. Luuk De Jong en Garcia opstelt die er imo beiden weinig van kunnen. Welke coaches in de Europese top mogen dan nul euro uitgeven? Zidane toen bij Real maar de selectie die hij voor handen kreeg is natuurlijk niet te vergelijken met deze selectie van Barca.Natuurlijk zijn er absolute topcoaches die beter zijn dan Koeman maar hoe wil Barca die gaan betalen dan? Die kunnen niet in de vijver vissen van een Zidane, Guardiola, Tuchel en Klopp. Dan kom je bij zo een Martinez van België uit maar gaat die Barca wel beter maken dan?

30 september 2021 om 11:28

Ontslag is in ieder geval voor Koeman denk het beste wat hem kan gebeuren. Het gaat nu veel te veel om politiek en te weinig om voetbal. Hij heeft nooit echt vertrouwen gekregen.
Voor Barcelona is een compleet andere structuur het beste. Neem als voorbeeld Bayern of Ajax. Geen verkiezingen van voorzitters, maar een bedrijfsmatige aanpak met een goede raad van commissarissen. En de stelregel dat het altijd een vereniging moet blijven welke niet overgenomen kan worden door enkele eigenaar.

30 september 2021 om 12:09

Het is inderdaad geen beste selectie, ik denk dat we het daar over eens kunnen zijn. Echter om dat als coach stelselmatig te roepen tegen de media, en de spelers zullen het ook wel meekrijgen, lijkt me niet echt motiverend. Een tot drie tactieken bedenken met het team wat je hebt en de spelers die er aan komen en dan veel trainen en individueel veel trainen.

30 september 2021 om 12:44

Koeman speelde benfica ook wel erg in de kaart door met de Jong in de spits te spelen. Speel dan met bewegende spelers tegen vertonghen en otamendi

Tsja het is nu ook wel gedaan lijkt me. Je kunt niet en het moeilijk hebben tegen de onderste regionen van de La Liga en ook nog eens keihard af gaan tegen de sub top van Europa. Dan maak je je spelers materiaal door je tactiek gewoon nog slechter dan dat het van zichzelf al is. Als je ziet hoe Psv tegen Benfica speelde dan was dat een wereld van verschil.

30 september 2021 om 11:58

Maar dit Barcelona is ook gewoon subtop van Europa. Nu moet ik zeggen dat het tactisch allemaal wel beter kan, maar dan nog is er een flink gebrek aan kwaliteit. Het grote verschil zit 'm in de balans. Bij PSV was die balans er wel tegen Benfica. Dit Barcelona is een mengelmoes en dat zie je terug op het veld. De ervaren krachten kunnen het niet belopen en de rest is te onervaren of wisselvallig om de kar te trekken.

30 september 2021 om 14:00

Mogen blij zijn als ze sub top zijn. La Liga gaat ze opeten dit jaar.

30 september 2021 om 12:02

Aan als heb je niets er zit een verschil in toen PSV er tegen speelde in vorm en een Barca nu totaal uit vorm. Een PSV in de huidige vorm is ook heel anders tegen Benfica nu. Neemt niet weg dat ze in La Liga er nog goed voor staan en ze dit gewoon als een tussenjaar moeten zien ook die voorzitter. Hij gaat echt nooit de CL winnen of de EL er zijn zoveel teams gewoon zoveel beter (of meer in vorm) op dit moment.

30 september 2021 om 12:41

Sebasjuh. Ze staan er in La Liga helemaal niet goed voor. Ze staan nu al onder de subtop (6e) terwijl ze alleen nog maar clubs uit de laagste regionen van La Liga hebben gehad. Als je tegen de subtop van Europa dan vervolgens al zo wordt weggespeeld dan kan je op je vingers natellen dat Barca de komende weken hard onderuit gaat tegen de top en subtop van Spanje. Laporta weet heus wel dat hij geen CL gaat winnen of kampioen gaat worden, maar ook met dit Barca moet je het een stuk beter doen tegen de lagere regionen van La Liga en tegen een Benfica in Europa.Misschien toch beter geweest als dit voor de nieuwe seizoen zou gebeuren, daarnaast is het vooral de elftal die Barca niet waardig is hoor. Met alle respect ze hebben financiã«le problemen en moeten het nu vooral doen met eigen jeugd maar met deze elftal mag je in je handen klappen als de top 4 eindigt in Spanje.

Koeman heeft het zelf ook gewoon verpest daar moeten ook eerlijk in zijn. Luuk de jong naar Barcelona gehaald en dan nog durven met hem in de basis te spelen. Sergi Roberto blijven opstellen. Het is vragen om problemen. 3-5-2 spelen.. geen diepgang in het spel geen goede manier van druk zetten

30 september 2021 om 10:41

Juist het halen van Luuk de Jong en hem basis zetten vind ik géén fout van Koeman. Messi en Griezmann zijn weg, Agüero en Braithwaite zijn geblesseerd. Fati is nog niet fit genoeg om 90 minuten te spelen. Dan kom je al snel uit bij de speler die eigenlijk gehaald is als zesde keus en stormram

30 september 2021 om 10:51

Geen fout om Luuk te halen? Is toch geen gezicht man? Kom op. Blunder juist.

30 september 2021 om 10:55

Een stormram die al echt drie gigantische kansen gemist heeft op nog geen 5 wedstrijden, dat gaat toch niet helemaal goed.

30 september 2021 om 11:15

@airbags

Dus het zetten van Luuk de Jong en daaromheen niets van diepgang op te stellen is geen fout van Koeman?

30 september 2021 om 12:05

Koeman maakt inderdaad fouten, maar het was al verpest voordat Koeman kwam. Kwalitatief is deze selectie hooguit subtop-waardig en er moet echt een klein wonder gebeuren, willen ze in de top 4 van Laliga eindigen. Ploegen als Sevilla worden hier ook niet warm of koud van. Verder hebben ze ook niemand die het spel kan verleggen van het middenveld naar de aanval. Dat is eigenlijk al drie jaar het probleem, maar voorheen hadden ze Messi. Koeman weet het duidelijk niet meer en dat is eigenlijk ook wel te begrijpen, want puur vanuit logica kan ik ook niet zo snel een opstelling en formatie verzinnen waarbij de kwetsbaarheden verbloemd worden. Bij 4-3-3 heb je veel te aanvallende backs met een trage verdediging, maar in elke formatie heb je ook geen aanvallende creativiteit vanuit het middenveld. Dan is er kwalitatief ook nog eens een vrij matige aanval waarbij misschien een enkeling de potentie heeft om top te worden en een enkeling het vermogen heeft om dat niveau zo nu en dan aan te tikken.

Dit is ook een ploeg van niks. Ik zag de opstelling, Pique en Sergio al lang zwaar over de hill. Dest, Luuk, Araujo allemaal te licht. Die Garcia waar veel om te doen was, die kan er niks van. Depay mist veel te veel kansen, Luuk mist er nog veel meer. Frenkie is geen speler die een team beter maakt dus die verzuipt ook. Pedri is 18 jaar en kun je ook nog niet van verwachten dat hij het even gaat doen.

Wat een zaadploeg.

30 september 2021 om 10:12

Nou daar ben ik het niet mee eens hoor. In vergelijking met de hoogtijdagen is het wel inleveren van kwaliteit. Maar met Ter Stegen, Pique, Frenkie voor de verdediging, Pedri en een voetballende aanval van Depay, Fati en Coutinho moet je toch wel meer kunnen laten zien. Luuk is uiteindelijk alleen maar als nood gekomen omdat Aguero is geblesseerd.

Je kan best spelen met Frenkie voor de verdediging voor het verdelen van het spel. Die gozer is gewoon erg belangrijk in het afpakken van ballen en het strooien van passen. Je moet van hem geen sexy spel verwachten op de 10. Dat is hij niet. Met Depay heb je een keiharde werker die ook goed kan schieten. En met Fati en Coutinho heb je ook 2 goeie voetballers die in de bal kunnen komen.

30 september 2021 om 11:52

@westend.

Klopt, op papier. Alleen het is allemaal wel heel erg afhankelijk van vorm bij te veel spelers. Vertrouwen in een coach kan daarin zeker helpen, dus ik denk wel degelijk dat een nieuwe coach hierin verbetering kan aanbrengen.

Echter, kijk eens naar bepaalde spelers die ook onder andere coaches hebben gespeeld:
- Ter Stegen is echt niet alleen onder Koeman niet meer zo goed als voorheen, dat is al een flinke tijd aan de gang
- Pique heeft al meerdere jaren slechte periodes gehad en wordt steeds ouder natuurlijk, waardoor die slechte periodes vaker voor zullen gaan komen.
- Depay is zeker niet slecht, maar moet niet de man zijn waar het om draait. Daar is hij simpelweg te wisselvallig voor en dat is hij altijd al geweest. Hij kan een 9 spelen, maar ook een 3. Dat is extreem lastig om op te bouwen.
- Coutinho is al jaren niet fit en heeft ook al jaren geen goede reeks meer neergezet. Het toppunt van een momenten voetballer.
- Busquets (heb je niet genoemd maar speelt wel vaak) geldt hetzelfde voor als bij Pique.
- Aguëro (heb je niet genoemd, maar is wel een grote naam) is nog steeds geblesseerd en moet nog eerst maar eens fit zien te raken en dan ook nog eens presteren.. (onbegrijpelijke aankoop in mijn optiek)
- Alba (ook niet genoemd, maar is in principe de 1e keus linksback) gaat ook richting zijn einde en geeft steeds vaker niet thuis.

Dan heb je dus op papier wel een degelijke selectie staan, maar in de praktijk valt dat simpelweg tegen. Er staat een degelijk tot goede selectie als iedereen goed speelt. Maar laat dat nou net het probleem zijn. Er staat vooral een selectie met teveel spelers die niet of niet meer constant genoeg zijn. En daar kun je heel moeilijk op bouwen..

Kan het beter dan wat er nu onder Koeman uitkomt? Absoluut. Is Koeman daar verantwoordelijk voor? Absoluut voor een belangrijk deel. Gaat het miraculeus veel beter worden onder een andere coach (gezien de bschikbare coaches)? Dat betwijfel ik dus. Het spel zal verbeteren en er zullen minder slechte prestaties zijn, maar zo'n wedstrijd als gisteren tegen Benfica zal je ook onder een andere coach zien verwacht ik.

30 september 2021 om 12:15

@jackieboy10

Alba was vorig seizoen miss een van de beste linksbacks in Europa, je kan zijn stats eens op nagaan :-), voor de rest geef ik je wel gelijk.

30 september 2021 om 13:01

@fcbinsider1899.

Natuurlijk . Maar heeft hij echt constant goed gespeeld? Als back ben je voor 2 delen verantwoordelijk: verdedigend en aanvallend. Dat hij aanvallend nog voldeed klopt zeker; 5 goals en 15 assists in 49 wedstrijden. Maar verdedigend verzaakte hij meer dan eens. En het seizoen ervoor had hij ook al een flinke dip.

We moeten ook niet vergeten dat jullie vorig jaar Messi nog hadden he. Dat scheelde voor Alba zeker een slok op een borrel. Daarmee wil ik niet zeggen dat zijn stats alleen door Messi komen, absoluut niet. Maar vooral dat waar het voorheen met een voorzet van Alba 50/50 was qua Alba en Messi bijvoorbeeld (of 60/40 of 40/60), daar zal nu de voorzet van Alba 20% ''beter'' moeten zijn om te leiden tot een goal en dus een assist van hem.

Beetje onduidelijk uitgelegd misschien, maar wat ik bedoel is dat Alba zijn voorzet dermate goed moet geven dat het voor bijvoorbeeld Depay (of wie dan ook) haast moeilijker is om te missen dan om raak te schieten. Daar waar voorheen Alba met een iets mindere voorzet op Messi nog wel een assist had omdat Messi daarvan een goal maakte.

30 september 2021 om 11:42

Dit team is niks minder dan een ajax,brugge,villareal,ac milan etc en kijk wat voor voetbal die spelen en kijk dan hoe barca speelt. Echt schandalig gewoon.

30 september 2021 om 12:14

Dit Barcelona is zeker minder dan Ajax. Niet zozeer op potentie of individuele kwaliteiten, maar Ajax is zoveel meer in balans en is als collectief duidelijk een stuk verder. Daar ligt het probleem bij dit Barcelona. Als je namen als Pique, Busquets, De Jong, Memphis, Pedri e.d. ziet staan lijkt het wel wat, maar de eerste twee zijn over hun top heen en uiteindelijk zijn het allemaal spelers die een functionerend team nodig hebben om te renderen. Het zijn geen spelers die het zoals Messi bijna in hun eentje kunnen forceren. De supporters beoordelen deze ploeg op de namen en de potentie van talenten, maar kijken niet naar de disbalans en de afwezigheid van cruciale facetten. Zo is er bijvoorbeeld geen creativiteit die het spel verplaatst van middenveld naar aanval en zo is er ook geen balans achterin. Een onervaren verdediger en een trage verdediger met twee backs die alleen maar kunnen aanvallen, een verdedigende middenvelder die het niet meer kan belopen, een andere verdedigende middenvelder die als nummer 8 gebruikt word tegen beter weten in en hoeveel rendement heb je nou werkelijk voorin lopen dan? Ook een Memphis of Fati gaat er in deze ploeg niet moeiteloos even 20 maken met nog een karvracht aan assists. Het gaat dus niet zozeer om de potentie van enkele talenten of de namen op papier, maar om wat die spelers op dit(!) moment kunnen leveren. Tja, dat is een niveau waar de Europese subtop ook niet bang van wordt. Kan het beter dan wat Koeman laat zien? Vast wel. Kan het heel veel beter? Dat lijkt me heel erg sterk.

Dit zit er echt aan te komen. Het zit Koeman niet mee met alle blessures voorin maar presteert ondanks alles alsnog ondermaats. Koeman lijkt zelf ook aan te voelen dat Benfica zijn laatste wedstrijd is geweest als je hem zo hoorde maar als het vandaag niet is dan zal verlies tegen Atletico toch echt de laatste druppel worden

Ik ga ervanuit dat Koeman zijn ontslagvergoeding netjes terug stort naar de club. Net zoals er verschillende spelers moesten inleveren voordat zij verkocht werden door de club. Of zal Koeman anders reageren wanneer het over zijn carrière gaat? En over zijn geld? Ik ben heel benieuwd.

30 september 2021 om 10:07

Lijkt me niet en waarom zou hij ook. Moest al zijn eigen vergoeding van 6 miljoen aan de KNVB betalen omdat Barca dat niet kon. Nee hoor zou elke cent houden.

30 september 2021 om 10:15

Hij was betrokken bij het wegsturen van die spelers. Daar waar de spelers moesten mee denken(lees: inleveren) over de situatie waar de club zich in bevond. Zou het Koeman nu ook sieren als hij zich ook zo ruimdenkend opstelde.

30 september 2021 om 11:55

@m.pjanic.

Dat is toch je reinste onzin? Barca voert wanbeleid. Spelers zijn 'loyaal' en leveren salaris in. Maar het is niet alsof Koeman geen goodwill heeft getoond he.. Jij wuift die 6 miljoen lekker weg alsof het niets is, maar Koeman leverde letterlijk al geld in voordat hij überhaupt kwam.

Barca wou hem graag hebben he, het was niet alsof Koeman heeft moeten smeken om die baan. Ondertussen heeft hij niet goed genoeg gepresteerd, dus zou het terecht zijn dat hij ontslagen wordt. Maar waarom zou hij dan afstand moeten doen van zijn ontslagvergoeding? Het is ook niet alsof Barca hem als een engel heeft behandeld...

30 september 2021 om 12:48

Goodwill? Jij vindt dus dat Koeman goodwill heeft getoond door zijn contract af te kopen bij de Knvb, daarmee het Nederlands elftal in de steek laat en de Nederlandse bevolking net voor een groot toernooi. Om zijn eigen droom na te jagen in Barcelona? Ik vind het frappant dat er nog zoveel mensen hem verdedigen. Zit geen enkele goodwill bij hoor, enkel eigen belangen bij de heer Koeman.

30 september 2021 om 12:56

Haha kom op M.pjanic.. Ik praat toch duidelijk over Barcelona, niet over het Nederlands elftal en ''de Nederlandse bevolking''. Goodwill richting Barcelona getoont ja. Daar gaat het in deze toch om? Natuurlijk wou hij graag naar Barcelona. Maar dat veranderd niets aan het feit dat hij zelf 6 miljoen dokt om daar te kunnen werken, wat geen normale situatie is.

En ik verdedig hem niet voor prestaties, ik zeg alleen dat wat jij zegt over ''solidair'' zijn en afzien van die bonus je reinste onzin is. Beide partijen hebben dit contract ondertekend, dus waarom zou Koeman daar dan van moeten af zien? Dat is hetgeen waar ik tegenin ga. Het gaat mij helemaal niet om zijn prestaties, want die vind ik ook niet goed genoeg. Maar als je een contract tekent, dan moet je van beide kanten daaraan houden. Dus als je daar een afkoopsom in hebt staan, dan dien je die als club te betalen. Simpel.

30 september 2021 om 10:07

M.pjanic. Ik denk niet dat Koeman zich er persoonlijk mee bezig hield met dat de spelers salaris moesten inleveren voor de club. Ik weet niet welke taken jij denkt dat een coach uit voert, maar deze hypocrisie kan je echt niet in de schoenen van Koeman schuiven

30 september 2021 om 10:20

Het is ook gewoon lullig om spelers te 'lokken' met een hoog salaris om dat vervolgens je halveren. Stel ik maak de overstap van bedrijf A naar bedrijf B, omdat ze me meer salaris bieden. En vervolgens moet ik meteen inleveren. Dan voel ik me toch ook flink genaaid

30 september 2021 om 10:27

Ik neem aan dat Koeman bewust is van de situatie in Barcelona. Daar waar verschillende spelers moesten inleveren om te kunnen vertrekken. Zodat Koeman de spelers die hij wilde hebben kon aantrekken. Hij had er dus daadwerkelijk wel inspraak op (indirect). In mijn ogen zou het hem sieren om van zijn ontslagvergoeding af te zien, net als een echte kapitein die met zijn zinkende schip ten onder gaat.

30 september 2021 om 10:50

Zodat Koeman de spelers die hij wilde hebben kon aantrekken? Volgens mij is er helemaal niemand gekomen toch? Alleen Luuk is gekomen, omdat Aguero was geblesseerd en Depay was gratis (dus vrij logisch).

30 september 2021 om 10:53

Aan de andere kant heeft Laporta wel de hele zomer gekeken naar een vervanger van Koeman terwijl Koeman in onzekerheid was. Ook hoe Laporta telkens naar buiten komt in de pers is ook niet netjes. Hij heeft zelf zijn contract ook nog eens afgekocht bij de KNVB om naar Barca te kunnen die het niet konden betalen (heeft dus al voor zijn komst geld ingeleverd, net als de zwaar overbetaalde spelers moesten doen). Waarom zou je dan gratis de deur uit gaan terwijl je zelf niet weg wilt, het jezelf geld heeft gekost en hoe slecht je behandeld wordt door Laporta. Puur uit principe zou ikzelf al niet opstappen.

30 september 2021 om 11:05

Dit is natuurlijk wel een uitzonderlijke situatie met die corona. Had niemand voorzien

30 september 2021 om 11:42

crg, ik vind Corona in veel gevallen ook wel een uitzonderlijk goed excuus waarom iets niet werkt. Want van alle clubs (real tot City, PSG en Bayern) heeft werkelijk niemand van die topclubs deze problemen. Zelfs een club als Feyenoord (voorbeeld van wat ik weet) met al zijn historische financiele problemen heeft het niet zo slecht geregeld voor zichzelf. Dat financiele gat van Barca is niet iets van alleen Corona.

30 september 2021 om 11:40

@M.Pjanic, Koeman heeft een geschiedenis met het incasseren van afkoopsommen. Die zal het geld echt niet laten liggen.

30 september 2021 om 12:18

Stort Barcelona dan ook even een miljard aan schulden terug en al het geld wat spelers moesten inleveren vorig jaar? Als we het toch moreel gaan benaderen, komt Barcelona er vele malen slechter af.

Geloof ook wel dat hij zal moeten vertrekken. Maar deze nederlaag zag ook iedereen wel aankomen lijkt me. De ploeg stelt niets voor op dit moment en gaat met een andere coach ook niet overwinteren in de CL. Misschien EL maar dan moeten ze wel van Dynamo Kiev winnen wat gewoon een stugge tegenstander is. Moet het nog zien.

Je gunt het Koeman zo, maar ben bang dat dit niet zo langer kan doorgaan

30 september 2021 om 12:05

@plakworst

Ik gun het Koeman ook nog, in ieder geval tot na de wedstrijden tegen Real Madrid

Ik kan mij er niet druk om maken dat ze aan het spartelen zijn. Moet met meerdere Spaans clubs gebeuren. Schulden opbouwen van hier tot Tokio en het wordt allemaal goed gekeurd. Zo kan ik ook de beste club van de wereld zijn. Laat ze maar op de blaren zitten.
Maak is schoon schip en begin opnieuw

Dit is wel het einde van Koeman, 3-0 verliezen van Benifca mag en kan gewoon niet. Daarnaast is de hele spelopvatting gewoon niet barca waardig.

Het is gewoon te weinig. Ik geef wel toe dat de blessures Ronald echt niet hebben geholpen. Ik was vorig jaar een van de voorstaanders om hem gewoon te houden omdat zijn 1ste seizoen gewoon goed was gezien de omstandigheden.

Echter is de situatie nu onhoudbaar geworden. Vanaf het moment dat ik de opstelling zag wist ik dat het fout ging lopen. Ik begrijp niet waarom hij nog vasthoud aan dat 3-5-2 systeem zonder diepgang? Vorig jaar liep het goed omdat Dembele in de spits liep en Messi de balletjes kon leggen en er veel meer verticaliteit was.

Nu speel je een 3-5-2 met een Sergi Flopberto op rechts, Dest tegen zijn voet en 2 spitsen die in de bal komen. Daarnaast een middenveld met Frenkie die de bal komt halen, Busquets die de bal komt halen en Pedri die eromheen zwerft. 0,0 diepgang in dit elftal.

Ow ja voor dat Japie_krekel me voor is , met Riqui Puig hadden we hoogstwaarschijnlijk gewonnen ;-). Overigens wil ik hem wel credits geven voor Eric Garcia. Ik was een van de supporters die nog hoop had om zijn kwaliteiten in te zien. Voorlopig valt hij zwaar tegen... Al is hij wel maar net 20. Hoe hij zich echter bij dat eerste doelpunt te kakken laat zetten is wel schandelijk.

30 september 2021 om 12:53

@fcbinsider1899.

Komt het er eigenlijk gewoon niet op neer dat je niet 11 spelers kunt ontslaan en 1 coach wel? Daarmee wil ik niet zeggen dat Koeman geen blaam treft hoor. Maar meer dat het een combinatie van factoren is, waarbij Koeman het zichzelf gewoon onnodig moeilijk maakt.
Oftewel: terecht als hij ontslagen wordt, maar de hele selectie mag zichzelf ook wel flink achter de oren krabben.

Koeman verdient kritiek, alleen vind ik het soms ietwat onrealistisch. Niet richting jou bedoelt per sé hoor, maar meer in het algemeen. 3-5-2 systeem is inderdaad niet top en de tactiek is ook niet top. Maar wat jij zegt over diepgang, wie wou je dat laten doen gisteren? Fati was niet fit genoeg om te starten, Dembele is geblesseerd en Demir heeft dat ook niet echt.

Uiteindelijk is het gewoon een beetje zo dat je in de hoek zit waar de klappen vallen, waarvan Koeman de meeste zal vangen. Maar als je naar gisteren kijkt, had Barca 1-3 of 1-4 kunnen voorstaan in de 1e helft. En dat notabene met die 3-5-2. Als die ballen wel afgemaakt worden, dan is het systeem nog steeds niet top en is de tactiek nog steeds niet top, maar boek je wel resultaat. Daarom vind ik dat de spelers ook een stuk meer kritiek horen te krijgen.

30 september 2021 om 13:38

@jackieboy10

Ik begrijp je reactie en kan je enigszins wel volgen achteraf gezien als ik de selectie bekijk was het inderdaad misschien te snel geroepen van mezelf dat hij niemand met diepgang opstelt.

Toch had ik geen 3-5-2 gespeeld met dit materiaal. Speel gewoon 4-3-3 met Demir vooraan en Coutinho , dan was er alleszins meer dynamiek. Demir en Coutinho bewegen veel in de zone van de waarheid. Verder had ik Busquets rust gegund voor Atletico en gespeeld met Frenkie voor de verdediging en Pedri en Gavi/nico Gonzales ernaast.

Benfica heeft Barça vooral op fysiek vlak afgetroefd.

Ter Stegen
Mingueza
Araujo
Piqué
Dest
Gavi
Frenkie
Pedri
Demir
Memphis
Coutinho
30 september 2021 om 16:05

Ik zie wel liever een Puig dan een Frenkie hoor. Puig speelt die ballen tenminste vooruit

Ontslag is wel degelijk mogelijk, alleen het geld wat je dus hebt gevangen aan het verkopen van de spelers van afgelopen zomer steek je nu in een ontslag van een stoke city filosoof a la koeman.
Jammer want dat geld kon je beter in externe talenten kunnen steken (buiten de eigen talenten om) of kunnen sparen.

Kortom je begint bij 0 op financieel vlak, enige mooie wat koeman heeft achtergelaten is het doorstromen van talenten (enigzins ook gedwongen maargoed)

30 september 2021 om 11:03

Nee je begint met minus 1.5 miljard op financieel vlak

Kan het bestuur ook gewoon niet opstappen? Prutsbeleid daar in Barca.

30 september 2021 om 10:14

@Fabian1986 laporta doet zijn best om alles weer in orde te krijgen bij barca. Maar je kent de financiële situatie het geld is op. Als koeman ballen heeft stapt die zelf op

30 september 2021 om 10:21

Maar verwacht je werkelijk dat een nieuwe trainer het probleem van Barcelona oplost.
Dit is het gevolg van jaren lang op hoge voet leven en wanbeleid leveren...

30 september 2021 om 10:31

@fabian ik verwacht niet dat een nieuwe trainer alle problemen bij Barca oplost maar ik verwacht wel dat Laporta wel met een trainer komt die gewoon dicht bij de huisstijl en filosofie van de club blijft. Niemand bij Barca verwacht tiki taka en dat we Bayeren en psg weg spelen maar hoe kan het dat spelers als Pedri, Araujo, García, Gavi en Nico stoke City spel moeten spelen? Dit zijn zij helemaal niet gewend en zal volledig mislukken. Speel gewoon 433 en zorg dat je spelers het vertrouwen krijgen en laat ze niet spelen in een systeem dat onbekend voor ze is. Je ziet het team zonder idee of vertrouwen rond huppelen en dat kan je Koeman echt wel aanrekenen. Over Luuk is genoeg gezegd dus ik ga daar niet weer over beginnen. Wat mij vooral stoort en wat de reden dat ik vooral Koeman wil weg hebben is dat hij zelf ook gewoon niet achter zijn team staat. Vanaf het begin van het seizoen horen we smoesjes en verwijten richting het team. Tuurlijk is het materiaal niet top maar ga is keer achter je team staan en neem verantwoordelijkheid voor je keuzes en daden. Koeman geeft werkelijk alles en iedereen de schuld maar de schuld bij zich zelf neer leggen hoor ik heb nooit doen.

30 september 2021 om 12:22

Als Koeman ballen heeft, laat hij zich gewoon ontslaan en incasseert hij de ontslagpremie. Als we moreel gaan doen, komt de club er veel slechter af dan spelers of coaches. Het is duidelijk dat Koeman het allemaal niet meer weet, maar sommige supporters kijken ook alleen maar naar namen en potentie. Het kan vast iets beter, maar dit is bij lange na geen ploeg die hoge ogen gaat gooien. Niet in de CL en ook niet in Laliga.

30 september 2021 om 10:39

@fabian1986

Het bestuur is juist goed bezig, Laporta zit opgescheept met een trainer die hij niet wil hebben. Ik was een van de voorstanders van Koeman dat hij nog een 2e seizoen zou moeten krijgen, maar hij is zijn eigen ruiten aan het ingooien.

Alex Collado had op dit moment perfect op rechtsvoor kunnen staan nu Dembele en Fati nog niet fit zijn.

Het bestuur is eerst begonnen aan de financiële puinhoop.. Dit zal denk ik nog een jaar of 2 duren vooraleer we echt resultaten gaan kunnen zien.

30 september 2021 om 13:24

Maar ook op Laporta mag toch wel kritiek komen Fcbinsider1899? Want hij doet zeker niet alles goed. Los van Koeman zijn prestaties, maakt Laporta het hem absoluut niet makkelijk. Waarbij Laporta ook af en toe wel echt een modderfiguur heeft geslagen door gewoon leugens te verspreiden...

Doet Laporta (en zijn bestuur) het echt zo uitzonderlijk dan? In mijn optiek niet meer dan gemiddeld eigenlijk..

- Een mega lening aangaan wat je op korte termijn wat lucht geeft, maar wel weer een extra probleem is voor de lange termijn (de herfinanciering via Goldman & Sachs).
- Op een lege portemonnee toch nog best wat spelers halen (garcia, Depay, Aguero, Emerson, Demir & Luuk de Jong). Die spelers vervolgens direct weer vragen salaris in te leveren.
- De situatie met Messi is van alle kanten (dus ook vanuit Messi) matig afgehandeld (wel gewoon klote situatie, maar het is ook niet alsof je Laporta daar credits voor kan gaan geven).
- In de media al vanaf het begin aan de stoelpoten van je coach zagen, dan weer niet en dan weer wel. Hij brengt dus ook onrust over het team, nog voordat de prestaties daartoe aanleiding brachten. Ook in de media continu over de opstelling en tactiek etc praten helpt natuurlijk niet voor de 'stabiliteit en rust' binnen het team.

Dat zijn zomaar paar dingen die ik zo kan bedenken waarvan ik denk: nou, niet bepaald top werk vanuit Laporta en het bestuur.

Het doet mij een beetje denken aan de laatste jaren van Wenger (zij het minder heftig) bij mijn favoriete club. Hordes aan fans, analisten, oud voetballers, pundits en whatever gingen helemaal los op Wenger en alle negatieve aandacht werd op hem gefocust. Maar wie kwamen er daardoor uiteindelijk mee weg? Juist.. de eigenaren, het bestuur en de spelers. En daar zat misschien juist nog wel het grootste probleem, dat Wenger zich als schild voor al die personen liet lenen.

Dat zie je met Koeman ook een beetje heb ik het idee. Al is de situatie nu wel beetje anders natuurlijk.

30 september 2021 om 13:44

@jackieboy10

Uiteraard, ik denk vooral dat de grootste fout is die Laporta heeft gemaakt is de financiële situatie inschatten. Al heeft het oud bestuur wel zand in hun ogen gestrooid...

Het enige wat ik jammer vind is dat hij integenstelling tot vroeger veel vaker de media opzoekt.

Hij doet op economisch vlak wel goede zaken, de loonlasten zijn drastisch gedaald en dat is een goede zaak. Onze situatie was niet houdbaar.

- De lening van Goldman Sachs is gebruikt om een andere lening te herfinancieren tegen gunstigere voorwaarden. Het was dus erger met de vorige lening die Bartomeu had afgesloten midden Corona periode.

- Die beslissing heeft wel ervoor gezorgd dat we bvb voor Emerson 30 miljoen hebben ontvangen. De overige spelers zijn denk ik gehaald met de veronderstelling van de vorige financiële audit. Heeft hij achteraf gemerkt dat de situatie veel slechter is dan geschetst.

Het is sowiso een shit periode momenteel, we kunnen op dit moment niets anders zeggen. Ik wil pas over Laporta oordelen over 5 jaar. Het is namelijk een ondankbare taak om op dit moment Barcelona te leiden.

Het is gewoon klaar met koeman. Deze nederlaag mag ie zichzelf ook de schuld voor geven aan. Hoe verzin je het om roberto als back te gebruiken en mingueza op de bank?
Alleen maar beter dat koeman ontslagen gaat worden. Xavi lijkt mij de ideale opvolger

30 september 2021 om 10:18

Barca gebruikt Roberto al jaren als rechtsback als het kan. Denk dat Garcia en Dest als backs zorgwekkender waren. Absoluut geen Barca kwaliteit.

30 september 2021 om 10:41

@bouhout

Ik kijk al ongeveer 20 jaar naar Barcelona, Sergi Roberto is een van de zwakste backs die ik ooit het Barça-shirt heb zien dragen.

Oleguer deed het zelfs beter op de back positie wanneer het moest destijds.

30 september 2021 om 10:44

Ik zou juist nog wachten met het aanstellen van een clublegende als Xavi, totdat het financiële plaatje er weer beter uit ziet. Je hebt een bewezen passant nodig wat het uiterste uit deze matige selectie kan halen zodat het bestuur en de fans redelijk tevreden blijven.

Het doorschuiven van Sergi (nu manager Barca B) zou dan logischer zijn. Evenveel krediet als manager, maar riskeert niet een smet op een legende-status zoals Xavi mocht het hem niet lukken resultaten te halen.

30 september 2021 om 12:41

@Toetertje, volledig mee eens.
Xavi hoort later (na het Wk) in te stappen wanneer de oudere garde (Pique, Busquets en Alba) definitief zijn doorgeselecteerd en het nieuwe project al wat meer vorm heeft gekregen.
Als Xavi tegen dan zelf ook al wat meer ervaring zou opdoen in de Barca jeugd, dan zou dat nog beter zijn.
Om die periode van anderhalf jaar ondertussen zo goed mogelijk te overbruggen, zou ik als Laporta zijnde eens een belletje plegen naar Rijkaard, Ten Cate en Eusebio...

En terecht, Calimero's tijd zit er hopelijk op. Weg met die excuusjes hier en daar. Welke trainer zegt nou dat zn team te zwak is, terwijl deze groep zowel in de jeugd als op het ek of in de afgelopen jaren absolute top hebben gespeeld. Spelers als Araujo en Ansu beschikken over het winnaarsmentaliteit dat benodigd is. Als Koeman echt zo een goede trainer was had hij het maximale eruit kunnen halen, maar hij doet dat niet eens voor 50%. Dat Messi alles verbloemde wat hij zelf zegt, laat eigenlijk zien dat hij tactisch ontiegelijk zwak is. Slecht wisselbeleid, slechte spelersmanagement, ongekend zwaar ego en verwacht dat iedereen volgens zijn regeltjes hem moet behandelen. Man man, het maakt me geen reet uit wie er trainer wordt. Voorkeur naar Xavi, die zal wat meer tijd krijgen, heeft perfectionistische ideeën over het spel en is een figuur waar jonge talenten ontzettend tegenop kijken. Precies wat we nodig hebben. All in favor?

Hoewel Koeman niet echt sympathiek is en een trainer voor de europese sub top is (Barca te hoog gegrepen) moet ik wel echt toegeven dat hij genaaid is door deze club. Dan heb ik het over de leiding die niks recht in zijn gezictht durven te zeggen en alleen maar onzekerheid brengen. Barca is stervende niet alleen door koeman maar voornamelijk door wanbeleid door voorzitters die door de socios zelf zijn gekozen. De socios hebben zelf voor hebberige en zelfzuchtige presidenten gekozen die er een zooitje van hebben gemaakt. De cultuur en filosofie van Barca is dan ook al jaren dood en we hebben het nu pas door.


Koeman moet ontslagen worden maar het probleem is niet koeman zelf. Het is een bijwerking 😉.

30 september 2021 om 12:49

Koeman is zeker niet hét probleem, dat hebben Barcafans al vaker gezegd. De schuldigen zijn het vorige bestuur onder Bartomeu.
Maar elk probleem kent wel een oplossing en helaas behoort Koeman niet tot de oplossing.
Het huidige bestuur daarentegen is daar wel gericht mee aan de slag vanuit een visie die stoelt op de clubidentiteit.

ik snap dat hij eruit gaat, Ja Barca heeft geen centen, maar het elftal is toch beter dan dan Koeman laat zien. Ze hebben een top keeper, paar goede verdedigers, top middenveld en spitsen (behalve Luuk) zijn gewoon goed. kortom hij faalt gewoon.

Koeman is inderdaad niet goed genoeg voor de absolute top maar dat is ook waarom hij is gehaald. Op dat moment kon Barcelona al niet veel meer doen. Koeman's droom is harde realiteit geworden, hij kan daar eindelijk afscheid van nemen. Zo leuk was het baantje waarschijnlijk toch niet.

30 september 2021 om 12:25

Tja, iedereen kon dit aan zien komen. Dat is ook wel het hele probleem rondom de club Barcelona. Het maakt niet uit of we het nou over bestuursleden, oud-gedienden of een groot deel van de (echte) supporters hebben, het lijkt alsof ze in een sprookje leven. Alles word in een laagje romantiek en poezie gedipt en voor logica en gezond verstand is al jaren weinig ruimte daar. Dat is prima als het goed gaat, maar als het slecht gaat, is het een ramp waarin niemand weet wat het moet doen.

30 september 2021 om 12:51

Onzin Sirius, genoeg Barcafans hier die het haarfijn hebben uitgelegd wat de legitieme kritiekpunten zijn die wel degelijk veel beter kunnen, maar waarin Koeman tekort schiet.

30 september 2021 om 14:16

Klopt, maar daar ligt het probleem. Ze hebben het alleen maar over wat de coach beter kan doen, maar bijna allemaal lijken ze nog steeds niet te beseffen hoe matig deze ploeg eigenlijk is. Dat het beter kan dan de afgelopen weken; daar ben ik het mee eens. Echter moet je met het huidig beschikbare materiaal blij zijn dat je je plaatst voor de CL.

Mooi strikje erom heen met de boot van Sinterklaas meesturen naar Nederland.

En hoe wilt Barcelona dat gaan doen dan? Als Koeman ontslagen wordt, moet er ook een nieuwe trainer aangesteld worden en waarschijnlijk ook een nieuwe assistent! Waar willen ze dat salaris van betalen? Ze mogen niemand meer onder contract brengen ivm het salarisplafond in La Liga! Koeman en Schreuder staan onder contract en met de afkoopsom wordt dat gewoon meegerekend!

Frank de Boer en Quique Setien zijn twee bekende namen die beschikbaar zijn.

30 september 2021 om 10:41

@rm1334

Je wil ons naar de Segunda zien degraderen ? :D

30 september 2021 om 12:32

Ha ha, nee hoor Fcbinsider, ik als Madrid-fan heb hier en daar misschien wat leedvermaak, maar de bottom line is dat dit natuurlijk heel slecht is voor het Spaanse voetbal en daardoor indirect ook voor mijn club en ook voor Sevilla, Atleti, etc. En als ik heel eerlijk ben vind ik dat je als Madridista gewoon altijd moet willen dat je rivalen op hun sterkst zijn en ze dan verslaan. Ik zag ons liever winnen van Barcelona met Messi, dan zonder hem en ook al heeft hij vaak de vloer met ons aangeveegd, de smaak van een overwinning op Messi was dan des te zoeter. Ik hoop serieus dat je club deze crisis weer goed te boven komt. Succes daarmee ... maar ik zal niet nalaten om hier en daar wat speldenprikken uit te delen op dit forum.

30 september 2021 om 12:47

@rm1334

Ik begrijp je volledig, ik had dit namelijk ook wel als Real een slechte periode doormaakte. Je wil uiteindelijk altijd van de beste concurrent kunnen winnen.

30 september 2021 om 11:57

Jaap Stam is sinds kort ook vrij. Van Bronckhorst wil vast ook wel komen. Louis van Gaal, als ze hem beleefd vragen.

Dit kan wel het einde zijn voor Koeman maar welke andere trainer met zijn volle verstand wil er op dit moment trainer worden van Barcelona.
Lijkt mij toch niemand, ze hebben daar geen geld, nieuwe trainer kost geld en Koeman krijgt een afkoopsom, Waarvan?

30 september 2021 om 10:41

Die staan in de rij joh. Al die trainers denken dat ze het beter kunnen.
En zo niet, dan pak je weer een afkoopsom mee.

Het is ook niet verkeerd om een tijdje in Barcelona te wonen natuurlijk.

30 september 2021 om 11:15

In de rij zal wel meevallen, maar er zullen idd altijd wel trainers zijn die denken dat ze het beter kunnen. Wat ik met deze puinhoop ernstig betwijfel.

30 september 2021 om 11:33

Ligt er ook aan hoe hoog je de lat legt.

Ik denk dat buiten Louis, Ten Hag, Bosz en Slot elke Nederlandse trainer direct zou tekenen.

De vraag is alleen of ze daar op Sjors Ultee zitten te wachten.

Geen geld om hem te ontslaan en geen geld om een nieuwe trainer aan te stellen.

Ik weet niet, maar heb zo'n gevoel dat Laporta het hier op aan heeft laten komen. Geen cent beschikbaar, maar straks een nieuwe man voor de groep en zie daar, ineens geld voor nieuwe spelers...

Andrea Pirlo & Xavi vind ik op dit moment geen juiste keuze. Xavi moet enkel instappen als hij zijn volledige hand kan zetten op de selectie (oudgedienden moeten plaatsmaken Piqué/busquets/roberto).
Pirlo heeft vorig jaar niets bewezen met Juventus.

Roberto Martinez als enige deftige kandidaat over (maar zelfs dan...). Mocht Arsene Wenger willen terugkeren uit pensioen, zou ik hem graag willen zien tot dat Xavi er klaar voor is.

Laat je lekker ontslaan Koeman, spul inpakken en mooi gaan genieten van je oude dag.
Aan die slangenkuil daar is geen eer meer aan te behalen.

Van mij hoeft Koeman niet weg. Maar het zou wel een wonder zijn als hij de winter haalt als trainer. De vraag is, waar wil Barcelona dat van betalen?

Het meest realistische zou zijn heel helder te zijn over de verwachtingen dit seizoen richting de achterban. En hortend en stotend de winterstop halen, zodat je daar kan werken aan automatismes en vertrouwen.

Dit wordt een heel vervelend jaar voor Barcelona. In het meest gunstigste geval weet het zich te kwalificeren voor CL voor komend seizoen. Maar zou meer inzetten op het vertrouwen kweken in het team en ontwikkelen van de jeugd.

En voor degenen hier die maar blijven roepen dat de laatste uitslagen onacceptabel zijn voor Barcelona, tja, wen er maar aan.

30 september 2021 om 11:03

Gewogen en te licht gevonden. Koeman out! Lekker in de subtop trainer blijven. Beter voor je gezondheid . Succes.

30 september 2021 om 11:44

Nou ja te licht. Ik zat naar hem te kijken en het leek wel of hij in een 'genderchange' zit. Zn borstjes worden ook met de dag een stukje groter

30 september 2021 om 12:27

Tja, je ziet aan alles dat hij vergaat van de stress. Van de keuzes die hij maakt tot z'n fysieke gesteldheid en gezichtsuitdrukkingen. Hij weet het allemaal ook niet meer.

30 september 2021 om 13:14

Idd. Als hij zijn ego aan een kant zet en aan zijn ego denkt, dan is het verstanidg dat hij zelf opstapt. Het gaat niet de goede kant op met hem.

Gewoon op non actief zetten en salaris door betalen i.p.v. hele bedrag in 1x aftikken. Trainer van onder de 12 kan nog beter dit team leiden dan Koeman met Luuk de Jong & Co

Stop aub met Koeman te verdedigen. Laporta denkt dat niet en heeft alleen gezegd over het spel wat barca vertoont onder Koeman. Dat er gestreden moet worden en niet laf gaan spelen. Daar zit geen pit in en mental zijn de spelers gebroken, vertrouwen is weg. dat komt door Koeman. Laporta vind Koeman niet de geschikte coach voor de toekomst. Dit heeft hij goed gezien. Met dit selectie kan je veel eruit halen, maar met de juiste coach die vertrouwen geeft. Die een identiteit creëert. Dat zal tijd kosten, maar niet met Koeman.

Wat koeman zegt over zijn selectie kan niet. Altijd alles omgooien. Creëer een identiteit. Koeman lijkt wel een vrouw die aan het shoppen is. Die niet weet wat die wilt. Wat koeman nu doet bij Barcelona heeft hij ook bij Everton gedaan. De excuses en altijd andere de schuld geven. Nooit zelfkritiek. Koeman zegt gister na de wedstrijd dat hij geen rechtsbuiten heeft, hij wou collado en trincoa niet. Hij had geen vertrouwen in hun, want hij zet Braithwaith of griezman rechtsbuiten. Manaj wegsturen en luuk halen. Dat mensen denken dat Koeman de jeugd kansen geeft. Stop aub.

Een club als Barcelona moet altijd strijden daar gaat het om. Kampioen of cl winnen wordt moeilijk, maar je moet wel alles geven. Tegen Levante geen goeie ploeg, maar de manier en de drive hoe ze speelde was goed. Dit komt dat Koeman op de tribune zat. Ik ben van overtuig als Koeman weg. Dat het niet gelijkt beter gaat, maar dat je een stijgend lijn gaat zien.Koeman out. Visca El Barca.

30 september 2021 om 11:47

Mentaliteit weg zal ook te maken hebben met de financiele situatie, het inleveren van salaris en wedstrijden die worden verloren. Het is een grote neerwaartse spiraal en ik denk inderdaad ook dat je met een nieuwe trainer weer een soort reset gaat krijgen. Zelfs Ter Stegen gaat rare dingen doen door uit te komen tot de middenlijn. Ff weer wat anders. De enige die ik soms zie strijden is Depay. Maar Depay is niet van het niveau dat hij het alleen kan.

En een nieuwe trainer krijgt deze bende wel op de rit zeker. Het ligt altijd aan de trainer. Ik zou er niet eens meer willen werken als ik Koeman zou zijn. Laat ze lekker gaar koken in hun eigen wanbeleid. Barcelona moet gewoon even vijf stappen terugdoen om vervolgens op een rustige manier weer één stap vooruit te kunnen doen.

Ik denk echt dat er geen geld voor is anders was ie toch allang ontslagen. Misschien moet Laporta met een bordje voor het station gaan staan met een pa straatnieuws. Vind het ook maar een rare voorzitter met z'n filmpjes en toespraken in de kleedkamer.

30 september 2021 om 11:37

1 grote acteur. Wat komt zo voorzitter nou in de kleedkamer doen? Dat is helemaal zijn taak niet. Dan moet je lekker zelf voor de groep gaan staan.

30 september 2021 om 12:53

laporta liegt vanaf begin alles aan elkaar.... Ieder weer in de schijnwerpers staan vind de beste man heerlijk....

Wat heeft het nou voor nut om direct te vergaderen tot 04:00? Lekker vol in de emotie.

Iedere beetje verstandige zakenman zou dit toch gewoon de volgende dag plannen vroeg in de ochtend? Die paar uurtjes eerder maken echt geen verschil.

Helaas voor Koeman, zoals ik eerder al zei hadden alle Culers graag gezien dat hij als clubicoon een succescoach zou zijn voor de club (relatief succes dan aangepast aan de huidige context), maar als de situatie hiervoor al toxisch was dan is het nu gewoon onhoudbaar geworden.
Koeman is helaas te pragmatisch met een behoudende mindset en weigert met vertrouwen en geloof de Cruijff filosofie te volgen.
JC zei 10 jaar geleden al eens tijdens een uitzending van P & W dat Ajax zeker nog wel eens een CL finale of winst kon behalen, zelfs met minder budget dan de Europese elite.
Zolang die unieke, offensieve speelwijze met eigen jeugdspelers voorop staat, is alles mogelijk. JC werd uitgelachen, maar kreeg gewoon gelijk.
Koeman wijkt (al dan niet nog meer wanneer hij onder druk staat) echter te veel af van deze filosofie en lijkt er soms zelfs niet in te geloven, blijft tot ieders ergernis toe dan teruggrijpen naar dat behoudende 3-5-2 en blijft tevens vasthouden aan de zogenaamde ervaren mannen (Luuk De Jong, maar ook Pique en Busquets), i.p.v. voluit de kaart van de jeugd te trekken en met lef naar voren te spelen.
De ploeg speelt duidelijk ook zonder vertrouwen en zoals alle Barcafans e.a. kenners weten, kan Barca gewoonweg niet via een behoudende tactiek op resultaat spelen, dat druist volledig in tegen het dna van de club en de kwaliteiten van de spelers.
Speel naar voren in een 4-3-3, met jonkies voorin en als het dan niet goed gaat, dan neemt niemand je iets kwalijk en heb je sowieso een proces van groei ingezet in de juiste richting.
Als je Koeman zijnde echter zo koppig en eigenwijs blijft redeneren en handelen en weer op je bek gaat, dan heb je op deze wijze geen krediet meer als coach want je zet dan niet de vereiste stappen in de juiste richting van het heropbouwproces.
Integendeel, je dreigt in het slechtste geval dan zelfs een obstakel te worden die de zaken bemoeilijkt en vertraagt in het groeiproces...
Een ontslag is op een gegeven moment dan ook onvermijdelijk, om niet nog meer tijd te verliezen.
Dat moment is nu aangebroken, Koeman heeft het tij niet kunnen keren en "zijn manier" werkt niet.
Niemand verwachtte nu al sportieve glorie voor alle duidelijkheid, dat hebben alle Barcafans allang geacepteerd en duidelijk gemaakt. De quote van JC hierboven is slechts ter illustratie om aan te tonen dat je vertrouwen, lef en ambitie moet hebben en dat het Koeman juist hieraan ontbeert helaas.
Hij vertoont een mid-table mentaliteit die zogenaamd realisme predikt, alleen maar excuses en beperkingen ziet i.p.v. mogelijkheden, ambitie en een gezonde portie bluf/vertrouwen om te bouwen aan een lange termijn-project.
Het blijft ontzettend jammer, maar Laporta zijn twijfels waren terecht en het clubbelang staat voorop.
Koeman blijft een legende van de club, verdient een eervol afscheid en hoort zeker bedankt en gewaardeerd te zijn voor alle inzet, maar als coach zit zijn tijd er echt wel op.
Vorige week had ik nog zoiets van laat hem toch maar het seizoen uitdoen, dan kan je daarna alsnog beoordelen.
Maar na alweer een blamage (vooral qua spelopvatting en niet eens zozeer enkel het resultaat) moet je gewoon ingrijpen zodat je niet nog meer tijd verspilt.

Wordt vervolgd….

Zit Han Pekel nou naast Koeman op de bank? 🤔

Wat valt daar nu over te vergaderen dan? Het is allemaal toch duidelijk. Je kan vergaderen tot je een ons weegt maar dit heeft tijd nodig denk ik

,,het is toch wat hè? Ik vind dit een eer. Ik was vijf jaar met pensioen, maar ik zag ook de noodzaak: wie zou het anders moeten doen?' Aldus van Gaal..

Maar je kan van dit Barcelona toch ook niet verwachten dat ze eventjes door de groepsfase van de CL kunnen doorkomen? Dit elftal heeft zoveel glans verloren de afgelopen jaren, dat ze nu moeten opbouwen. En als je beseft dat vroeger Suarez en Messi in de aanval stonden en nu Luuk de Jong (op de bank weliswaar maar toch) en Braithwaite, dan weet je toch genoeg? Nee, Barcelona is voorlopig geen graadmeter meer voor de (absolute) top. Wie weet over een paar jaar weer.

Begin er maar aan. Trekken aan een dood paard….

Ik zou als Koeman lekker blijven zitten. Laat die Laporta lekker het heen en weer krijgen en Koeman uitkopen. Ik vind dat die Laporta ook gewoon moet opstappen na het zoveelste wanbeleid. Misschien kan hij op stage bij Marc Netto om eens te leren hoe het wel moet.

Beter sturen ze lekket die Laporta weg! Was fan door zijn vorige presidentschap, maar snap niet waar hij nu mee bezig is.
De selectie van barca is al jaren over zn top met bijna alleen nog maar middelmatige spelers! Pique is allang over zn top heen net als busquets en jordi Alba. Hebben we nog blind renpaard meneer dest die nog lang niet het niveau heeft dat barca moet nastreven. Terwijl er voorin geen enkele spelers van wereldklasse loopt! Depay speelt 1 op de 4 wedstrijden fantastisch en de andere wedstrijden zie je hem niet. Iedereen moet realistisch zijn, en weten dat het dit jaar niks gaat worden met barca! Dembele geblesseerd, fati pas net weer terug, coutinho pas net weer terug. We hebben ook wel veel pech hoor met blessures!

30 september 2021 om 14:05

Laporta wegsturen. Praat geen onzin. Hij doet het gewoon goed. Vorige seizoen was ook niks onder Koeman. Is dat Messi zo een hoog niveau haalde. Koeman is een slechte coach voor de top. Doe je ogen open.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren