Voetbalpraat legt pijnpunten Barça bloot: ‘Een draaicirkel van een vrachtwagen’

Woensdag, 29 september 2021 om 23:57Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 00:00

Barcelona liep woensdagavond tegen de zoveelste tik aan door op bezoek bij Benfica met 3-0 onderuit te gaan. De ploeg van Ronald Koeman keek in Lissabon al snel tegen een achterstand aan en kon die tegenslag niet ombuigen. Het duel en de recente ontwikkelingen waren woensdagavond ook onderwerp van gesprek bij Voetbalpraat, waar de pijnpunten van Barcelona uitvoerig werden besproken.

Cristian Willaert vond Barcelona niet heel slecht voor de dag komen op bezoek bij Benfica. "Dan zit het ook echt tegen", doelt de verslaggever van ESPN op een aantal gemiste kansen. "Wat ik wel opvallend vond en dapper van Koeman, was dat hij Piqué wisselde tijdens de eerste helft. Dat kun je doen, maar dan moet je de wedstrijd wel winnen. Hij kan hem laten staan, maar als hij dan rood krijgt, krijgt hij iedereen over zich heen. Nu kan het ook misgaan, maar dan wel op zijn eigen voorwaarde."

Marciano Vink vond het vooral een 'ongelukkige' wissel van Koeman. Piquè kreeg na twaalf minuten geel en ontsnapte vervolgens aan zijn tweede gele kaart, waarop Koeman hem naar de kant haalde. "Het was ongelukkig dat hij deze wissel moest doorvoeren", aldus Vink. "Het hele blok van zes kwam niets uit. Als je Frenkie weghaalt op het middenveld en achterin zet, weet je dat hij kan indribbelen en een overtal kan creëren. Maar als je voorin twee of drie spelers hebt die niet scoren, houdt het ergens wel op. Als je na twee minuten achter komt, weet je dat het heel lastig gaat worden."

Met name over Eric García was Vink niet te spreken. De centrumverdediger was in negatieve zin betrokken bij de eerste goal en moest er in de slotfase met rood vanaf na zijn tweede gele kaart. "Bij die eerste goal, een draaicirkel van een vrachtwagen. Kom op man. Die tegenstander (Darwin Núñez, red.) maakt een schaar. Je weet dat hij naar zijn rechterbeen gaat, als je je een beetje hebt ingelezen. Dat moet je weten. Dwing hem dan naar zijn linkerbeen. Hij doet een schaar, kan hem vooruit spelen en schiet in de korte hoek, dat mag nooit gebeuren."

Kees Kwakman denkt niet dat Koeman nog heel lang aanblijft als trainer van Barcelona. "Je hebt het idee dat het elk moment afgelopen kan zijn met Koeman door het hele gebeuren. Dan komt zo'n nederlaag er overheen. Maar ze hikken natuurlijk tegen die afkoopsom aan." Willaert, die direct na de wedstrijd een belletje pleegde naar zijn Spaanse ESPN-collega Jordi Blanco, deelt de mening van Kwakman. "In Spanje denken ze dat dit de druppel is."Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door airbags)

Ik heb die Eric Garcia nu een paar keer in actie gezien, maar wat een waardeloze verdediger is dat zeg. Hopelijk is het een gebrek aan vorm en niet aan kwaliteit, maar het lijkt momenteel nergens op bij hem. Araujo vind ik wel goed, maar Dest, Mingueza en Sergi Roberto zijn ook erg matig. Al met al is het verdedigend uiterst zwak wat Barcelona laat zien momenteel.

30 september 2021 om 00:09

Dat zei ik al voordat Garcia werd vastgelegd door Barca dat hij zwaar tekort komt voor dat niveau maar toen had ik er volgens de Barca fans hier er zogenaamd weer nul verstand van

30 september 2021 om 00:11

Bij deze dan een sticker voor je goede inzicht

30 september 2021 om 00:18

Hij zat niet voor niets bij Pep grotendeels op de bank, dat is toch redelijk bekend, het was en is een hele beperkte verdediger. Onbegrijpelijk hoe iedereen hier helemaal gek werd van vreugde omdat Barca hem ging halen.

30 september 2021 om 00:24

Klopt Japie, veel mensen bleven roepen dat het zo'n geweldige verdediger was zonder ook maar ooit een City wedstrijd gekeken te hebben met hem achterin. Die hype was er puur omdat hij jong was, bij City speelde en vooral omdat hij Spaans is.

30 september 2021 om 00:28

Helemaal eens Japie. Nooit gesnapt wat men in deze middelmatige huis tuin- en keukenverdediger zag. Wellicht was men zo enthousiast omdat het een Spanjaard is en een Barca-verleden heeft(toch?). Maar dat is speculatie van mijn kant..

30 september 2021 om 00:30

Alleen bij Barca zagen ze dit niet. Idd japie wij hebben samen nog geprobeerd de mensen te waarschuwen maar nee hij was super goed qua positionering en voetballend werd ons verteld. Haha

30 september 2021 om 06:55

@RM1334, je weet ook dat City jaarlijks een godvermogen uitgeeft aan centrale verdedigers? Dat er daar zo'n 5 zeer dure aankoop voor hem stonden? En dan kan je zeggen; ja, maar als hij echt goed was, had hij ze uit de basis gespeeld. Ja, maar dan was hij weer onhaalbaar voor Barca geweest.. Dit leek op papier allemaal leuk en misschien komt het nog, maar voor nu valt het tegen gezien de verwachtingen.

30 september 2021 om 08:13

Het klopt dat Eric Garcia momenteel zwaar teleurstelt. Echter ben ik het niet met je eens dat het enthousiasme van de Barcafans op niks was gebaseerd. Hoewel je kunt discussieren over zijn periode bij Mancity, had Garcia in de interlands die hij speelde gewoon duidelijk aangetoond over een goed niveau te beschikken. Op het EK maakte hij op mij een veel betere indruk dan Pau Torres. Als je dan zo'n speler die ook nog eens uit je eigen opleiding kwam, transfervrij kunt ophalen, dan moest je dat als Barca zijnde zeker doen . Dus hoewel hij momenteel echt in de malaise deelt, wil ik hem nog wel het voordeel van de twijfel geven. Luis Enrique had wel ondanks de weinige speelminuten bij City een enorm vertrouwen in hem.

30 september 2021 om 08:52

@De Toekomst heb je Garcia wel eens zien voetballen bij City? Kijk voor de grap even de wedstrijd tegen Leicester vorig seizoen terug. Die Vardy had de middag van zijn leven tegen Garcia. Die gozer kan gewoon totaal niet verdedigen

30 september 2021 om 08:54

@DieGelbeReds ik vind veel van die mensen gewoon komisch. Zo ging het ook al toen ik zei dat een middenveld Frebkie-Busquets-Arthur niet zou gaan werken. Dan heb ik er nul verstand van en kotsen ze me uit en lopen ze je te beledigen omdat ik toevallig een andere mening heb en dan zitten ze er zelf uiteindelijk voeding naast

30 september 2021 om 09:32

Luis enrique heeft een hekel aan madrid. Elke beetje normale coach had toch wel ramos, albiol of nacho eerder meegenomen dan deze dwerg? @ajax/barca, hoewel je jan discussiëren over zijn tijd bij city? Weet niet waarover je wil discussiëren volgens mij is het vrij duidelijk en is dat discussiëren niet nodig. @de toekomst, wat japie probeert te zeggen is dat als hij echt zo’n talent was, dan zouden ze bij City hem niet gratis hebben laten gaan.

30 september 2021 om 10:25

@ElFaraonDCamas precies en wij hebben hem beiden vaak genoeg zien spelen bij City en kwamen toen al tot de conclusie dat hij niet kan verdedigen maar omdat hij een LaMasia verleden had gingen de Barca fans zijn komst opeens vergelijken met die van Piqué die van United kwam naar Barca

30 september 2021 om 10:26

Ze gaan het ook niet redden champignons league net als vorig jaar niet

30 september 2021 om 10:58

Elfaraon, Laporte komt ook niet aan de bak bij city. Betekent dat nu dat hij bij geen enkele andere topploeg in de basis zal staan? En laat ik je ook even herrineren aan een zekere Pique die destijds ook van Manunited naar Barca overstapte. Dat was precies hetzelfde traject als Garcia.

30 september 2021 om 16:21

Hetzelfde traject ja maar als pakweg de nieuwe Beugelsdijk zo een zelfde traject aflegt maakt dat hem dan goed genoeg voor Barca? Het gaat om de kwaliteit en iedereen die Garcia heeft zien spelen zou moeten weten dat hij er weinig van kan. Ik zei destijds al dat hij bij een ADO er niet eens tussen uit zou springen

30 september 2021 om 00:11

Bij Dest stoor ik mij vooral aan de wisselvalligheid. Afgelopen weekend tegen Levante was hij briljant en deed hij niet onder voor een Jordi Alba in goede doen. Dat soort wedstrijden moeten de regel worden, niet de uitzondering. Hij kan het wel, maar op de een of andere manier komt het er niet consistent genoeg uit bij Dest.

30 september 2021 om 00:15

Koeman eruit en dan? Welke superman (trainer) gaat dit Barca nog redden dan? En kom aub niet met een trainer die geen Spaans spreekt want daar houden ze niet van bij Barcelona.

30 september 2021 om 14:11

Volgens mij reageer je op de verkeerde. Mijn reactie gaat enkel over het functioneren van Sergino Dest, nergens komt Ronald Koeman aan bod

30 september 2021 om 00:19

Vgm viel Garcia vorig seizoen 5x in bij city en kregen ze toen 13 goals tegen. Zegt genoeg

30 september 2021 om 01:12

Als je een ding niet moet doen tegen Portugezen is het vroeg met 1-0 achter komen. Dan na 3 minuten ...zo verdedigen en je wordt bij Helmond Sport 6 weken niet opgesteld. Die 1-2 bij de 2-0 was zo voorspelbaar dat zelfs Stevie Wonder daar niet in was getrapt. Dest schoot elke voorzet over de achterlijn. Busquets lijkt wel 83 jaar oud. Stond er nog een middenvelder waarvan ik pas na 55 minuten zag dat ie mee deed. Frenkie zette in ieder geval het eerste half uur nog 3 man voor de keeper. Voorhoede bestaat echter uit een olijke rapper die het sporadisch op zijn heupen kan krijgen en...Luuk de Jong. Op de bank zitten een paar 18 jarige talenten. Nee, Barca moet gewoon even op de blaren zitten, inzetten op de jeugd, snijden in de salarishuishouding en hopen dat over 5 a 10 jaar het weer aansluit bij de top.

Eric Garcia is echt slechter dan Umtiti denk ik.. en dat is nog mild gezegd want Umtiti was voor zijn blessure 1 van de beste verdedigers ter wereld. Eric kan niks, is super traag, geen fysiek, kan het spel nooit lezen staat dus altijd fout. Weer een typische Barca transfer. En dat te bedenken dat Barca zolang achter die jongen zat..

30 september 2021 om 00:32

Tuurlijk is umtiti beter of lenglet. Alleen al door de ervaring, die garcia maakt zooo veel fouten dat je je bijna afvraagt of hij bij barca b wel in de basis zou staan

30 september 2021 om 02:55

Umtiti met een halve been zou nog beter presteren dan Garcia CMG-. Ik lach de ballen uit mijn broek als ik hem volledig zie schutteren...

Dit is echt zonder grap de slechtste schaar die ik ooit gezien heb, zelfs bij de senioren zie ik hem beter uitgevoerd worden. Hoe je die niet kan verdedigen is mij een raadsel. Eric zou niet eens meekunnen bij f…king Fortuna Sittard oelewapper,

30 september 2021 om 00:14

Klopt. Dacht nog bij die schaar oh shit nu heeft hij het verpest maar toen liet ie hem nog zeeen van ruimte om uit te halen

30 september 2021 om 00:33

Moet bij barca B of C of zelfs bij feminini wel een betere cv rondlopen? Denk dat zelfs dest beter kan verdedigen

Zowel Trauner als Senesi zijn gewoon beter dan García. Die gozer kan er echt niks van.

30 september 2021 om 08:50

Tuurlijk! Je speelt niet voor niks op 20 jarige leeftijd bij Barca, debuteerde op je 19e bij Spanje, basisspeler op het ek bij Spanje en op 18-19 jarige leeftijd speelde hij ook regelmatig bij city. Denk dat het eerder een gebrek aan vorm/druk is dan kwaliteit.

Gevalletje gehaald omdat hij niets koste maar die jongen heeft het gewoon niet en gaat het ook niet krijgen. Dan vind ik het nog erger dat er 20m+ voor Dest is uitgegeven, echt een blinde draver.

30 september 2021 om 01:27

En wat nog erger is koeman stelt hem dood leuk gewoon op.
Iedere coach weet en ziet dat garcia er helemaal maar dan ook helemaal niets van kan.

Ik dacht dat het pijnpunt meer was dat ze de kansen niet afmaken die ze kregen. Het zal een heel andere wedstrijd zijn geweest als ze tenminste één van die kansen hadden afgemaakt.
Natuurlijk is die verdediger niet goed , maar voorin heeft Barca een flinke jas uitgedaan.

Eric is gewoon een doorsnee verdediger, zonder uitzonderlijke talenten. Waar hij op zijn minst wat meer aan mag doen is trainen aan zijn fysiek. Hij ziet eruit als het sulletje van de klas. En dat is dan de centrale verdediger van de grote club Barcelona. Daar wordt echt niemand bang van.

Ik heb zo te doen met Koeman. Dit is een lost case

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller158
GaviMiddenvelder130
Riqui PuigMiddenvelder80
L. de JongAanvaller71
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren