Keiharde kritiek op Luuk de Jong; Mundo Deportivo pakt ook Frenkie aan

Woensdag, 29 september 2021 om 23:53Dominic Mostert • Laatste update: 23:55

Luuk de Jong was woensdagavond de slechtste speler van Barcelona in de wedstrijd tegen Benfica, zo oordeelt Sport. De Catalaanse sportkrant deelt de aanvaller een 2 uit voor diens optreden in Portugal. De Jong liet bij een 1-0 achterstand een enorme kans op de gelijkmaker liggen en die misser kwam Barcelona duur te staan, daar Benfica uitliep naar een 3-0 overwinning.

Barça kreeg kort na het openingsdoelpunt een enorme kans op de gelijkmaker, toen Frenkie de Jong doorbrak en de bal breed legde op Luuk de Jong. De spits leek de bal in het lege doel te kunnen schuiven, maar had niet op de sliding van verdediger Lucas Verissimo gerekend. "Een nummer 9 van Barcelona kan niet voor open doel missen zoals Luuk de Jong deed na de pass van Frenkie de Jong, ongeacht hoe snel Verissimo het blok zette. De Jong bood niets in de voorhoede." De krant vat het optreden van iedere speler in één woord samen en kiest voor de spits het woord 'onhandig'.

Ook de Spaanse versie van Goal geeft Luuk de Jong met een 2 het laagste cijfer van alle spelers. "Hij beseft nog steeds niet waar hij is. Op onbegrijpelijke wijze miste hij toen de keeper al op de grond lag. Hij begreep weer niet hoe Barcelona ten aanval trok." Mundo Deportivo spreekt van een 'onvoorstelbare' misser, maar licht ook de rol van Frenkie de Jong uit. "Vroeg de situatie echt om een extra pass naar zijn naamgenoot, of moest hij zelf schieten? Na honderd wedstrijden voor Barcelona heeft de Nederlander de verwachtingen die er waren bij zijn komst nog allesbehalve ingelost."

Sport is iets genadiger voor Frenkie de Jong, die na de vroege wissel van Gerard Piqué terugschoof van het middenveld naar de achterhoede. "Op het middenveld bracht hij energie in het spel, maar Koeman smoorde dat in de kiem door hem naar de achterhoede te halen. Hij was geobsedeerd door zijn systeem met drie centrale verdedigers en daar werd een van de uitblinkers het slachtoffer van." De krant beoordeelt het optreden van Frenkie de Jong met een 5, terwijl hij van Goal zelfs een 7 krijgt en benoemd wordt tot beste speler van Barcelona.

"Hij was degene die het meeste voetbal in de ploeg bracht en kansen creëerde, totdat Koeman besloot dat hij als centrumverdediger moest spelen. Daar raakte al zijn aanvallende potentieel verloren en daardoor speelde hij geen belangrijke rol meer. Bij een 3-0 stand wist hij nog wel een vierde goal van Benfica te voorkomen." Memphis Depay krijgt van de voetbalwebsite een 5, met name voor zijn inzet en omdat hij te weinig hulp kreeg van Luuk de Jong. Sport is kritischer, zag dat 'niets' lukte bij Depay en geeft hem een 4.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

De Nederlanders hebben ergens geluk maar kunnen ook pech hebben. Geluk zit met dat Barcelona niet betere materiaal kan halen, dus met de volgende coach zullen zij nog steeds spelen. Frenkie heeft dit seizoen toch wel rake klappen gekregen van de Spaanse media, er word meer verwacht van die jongen maar hij beperkt zich tot de simpele dingen, misschien met een andere coach dat hij zich kan ontwikkelen tot een completer middenvelder

29 september 2021 om 23:59

Geluk dat ze bij Barca spelen, maar pech dat het wel bij het slechtste barca in jaren is

30 september 2021 om 00:08

Als het de beste Barcelona was, zouden Dest, Luuk en Depay nooit bij Barcelona spelen. Alleen Frenkie in goede doen komt in de buurt van het gekende Barca niveau. Die jongens spelen allen bij Barca puur omdat er geen geld is.

30 september 2021 om 00:20

Onze Frenkie in 'goede doen' komt zeer zeker niet in de buurt van dat Barca niveau aangezien we dan praten over Busquets, Iniesta, Xavi. Oftewel het beste middenveld trio aller tijden. (Combinatie hé, individueel the maestro Zinedine Zidane)

30 september 2021 om 00:32

Aub zelfs een thiago zat meestal op de bank en dan vertel je doodleuk dat frenkie in de buurt komt van de absolute top…

30 september 2021 om 07:59

Luc de jong en frenkie de jong wat slecht

30 september 2021 om 09:37

Komop Frenkie komt ook niet in de buurt, eerst moet hij 80 x draaien om as, alvorens hij een pass geeft.

30 september 2021 om 00:02

In Oranje speelt Frenkie ook zo dus dat ligt niet alleen aan de coach. Onnodig lange dribbel en dan tikje breed, tikkie terug. Op het EK irriteerde ik me echt aan dat spel vertragende spel van hem. Laat de bal af en toe ook een keer het werk doen en geef af en toe eens een dieptepass vooruit

30 september 2021 om 01:15

Japie frenkie speelde niet slecht.
Koeman heeft er gewoon een puinhoop van gemaakt denk zelf dat sommige spelers helemaal klaar zijn met zijn manier van werken.

30 september 2021 om 07:29

De puinhoop die er is heeft voornamelijk met het vorige bestuur te maken en veel minder met de huidige trainer.

30 september 2021 om 07:37

Met de volgende coach kun je het ook op de jeugd gooien en hoeven zeker niet dezelfde spelers te spelen. Luuk de Jong speelt denk ik geen seconde meer als Koeman weg gaat. Ook met deze selectie valt er meer uit te halen dan Koeman doet. Zet echt heel matig werk neer.

Pfoe, wat ben ik als PSV-er blij dat hij voor Barca heeft gekozen.

30 september 2021 om 00:04

Ja, dat is ook echt vergelijkbaar. Totaal ander niveau natuurlijk. Dat hij voor Barca niet goed genoeg is was al duidelijk, maar voorlopig heeft die andere spits vrij weinig gebracht, waar De Jong bewezen heeft in de eredivisie van waarde te kunnen zijn. Beetje een rare conclusie

30 september 2021 om 00:07

Hoezo? Zijn de goals in de Eredivisie groter? ''die andere spits'' heeft nog nauwelijks minuten gekregen, over rare conclusies gesproken.

30 september 2021 om 00:16

Persoonlijk vind ik Zahavi over het algemeen ook beter. Heeft nu even een dipje, maar heeft ook geen makkelijk jaar gehad.

30 september 2021 om 01:19

Jammer dat je als zogenaamd psv supporter zo wilt spreken over een speler die zo veel voor de club heeft betekend.

30 september 2021 om 01:24

Ik ken zelf geen enkele PSV-er wie Luuk graag naar Eindhoven had zien komen, maar dat terzijde. Heb je VZ niet gezien toen dat gerucht hier werd gepost? Elke PSV-er riep ''alsjeblieft niet zeg''.

30 september 2021 om 01:36

Ik denk dat je dat inderdaad nu niet meer moet willen. Maar ik vind het een beetje jammer van psv fans om Luuk als een of andere clown weg te zetten die niks kan. Gezien zijn grote verdiensten voor de club. Al raakt Fran Sol de komende 10 jaar geen pepernoot, als Willem II supporter zal ik nooit negatief over hem spreken en zeggen dat ie er geen kloten van kan.

30 september 2021 om 03:02

@pieterprins773 Dat valt ook nog wel mee hoor. Luuk word in Eindhoven zeker wel gewaardeerd voor zijn prestaties bij PSV. Ik zeg alleen geheel terecht dat ik blij ben dat Luuk nu niet terug bij PSV is maar voor Barca heeft gekozen. Ik vind Luuk als plan B ook wel echt een prima spits, maar niet als basisspeler.

30 september 2021 om 02:51

Neuh ik zag dat ook niet zitten, ik deel je mening....

30 september 2021 om 08:50

Ja, nu scoren die Eindhovenaren wel aan de lopende band...

Ik zat een beetje te kijken maar echt alles van Frenkie gaat breed ongekend hij moet echt meer rendement gaan kweken want anders kan je ook notabene propper op die plek opstellen die kan ook wel alles breed passen..

30 september 2021 om 01:21

Frenkie zet in het eerste half uur 3 man alleen voor de keeper. Heeft hij wat redelijk materiaal voor en naast zich dan speelt hij zogenaamd een wereldpot met drie assists.

30 september 2021 om 02:46

Met wereldmateriaal als Messi, Griezman etc voor en naast zich haalde Frenkie ook geen 3 assists per wedstrijd, maar goed, het is uiteraard weer iedereen z'n schuld behalve die van De Frenkmeister. Helder.

30 september 2021 om 07:24

Wedstrijd gezien gisteren? Dan weet je dat je reactie nergens op slaat!

Wel grappig om te zien hoe het altijd eindigt met Nederlandse trainers in Spanje: Beginnen met het binnen halen van grote Nederlandse talenten, vervolgens daar helemaal in doorslaan en eindigen met types als Luuk de Jong.

30 september 2021 om 09:12

Altijd..., vertel?

Hoeveel Nederlandse talenten hebben Beenhakker, Hiddink, Michels, Cruijf en Rijkaard naar Spanje gehaald toen zij daar trainer waren?

Je kan niet eens kritiek hebben op Luuk. Die is al geflopt in de middenmoot van Duitsland en Engeland, en kon ook bij Sevilla geen basisplaats veroveren. Hij zal echt wel zijn best doen, maar hij kan er gewoon niet zo veel van. Kritiek op degene die hem gehaald heeft en maar op blijft stellen lijkt mij meer terecht...

30 september 2021 om 10:15

Precies. Je kan het Luuk de Jong niet eens kwalijk nemen, hij voetbalt naar zijn kunnen. Dat Barca hem opstelt is het probleem van Barca. Dat is hetzelfde als dat je mij in de spits bij Barca op gaat stellen. Als Barca dat wil, doe ik dat! Maar of het allemaal goed komt heb ik zelf mijn twijfels over 😉

Zelfs het 6de van hc03 heeft momenteel een betere spits dan FC Barcelona.

30 september 2021 om 00:15

Twijfelachtig, die spits kon het net niet vinden in de reserve zesde klasse tegen een team met spelers waar Ronald fit bij lijkt.

30 september 2021 om 09:02

Ze hebben ook nog Memphis he
....

30 september 2021 om 09:44

Klopt maar dat is geen betere spits dan Huntelaar.

Het scheelt dat Aguero en Dembele geblesseerd zijn, dan ben je als Barca binnenkort iig af van Luuk in de aanval. Is puur gehaald voor die laatste 5 minutesn bij een gelijkspel of wat dan ook. Alsnog niet Barca niveau maar goed, Koeman is dat ook niet.

Als ik Frenkie was zou ik morgen een transferverzoek indienen. Dit Barca slaat nergens op. Met gasten als Depay, Dest en Garcia speel je nergens voor. Gewoon lekker in Engeland of naar Juve gaan, past perfect bij hem denk ik. Bij Barca valt hij nauwelijks op en wordt hij nooit goed gebruikt door Koeman.

30 september 2021 om 00:03

Ik denk dat Aguero echt 0 minuten gaat maken in z'n hele Barcacarriere. Die dacht nog ff in de zon te zitten met z'n maatje op z'n ouwe dag. Messi zal wel gezegd hebben, joh hier betalen ze iedere opa 12 miljoen per jaar. Maar toen was het geld op en z'n vriend weg.

30 september 2021 om 00:04

Mooi verhaal. Frenkie doet het zelf ook niet beter dan die namen die jij noemt. Misschien kan Barca beter hem dumpen

30 september 2021 om 00:08

Appelsap12: dat hoop je ja haha. Koeman is koppig.

30 september 2021 om 00:25

Tja en het is dan weer afwachten wanneer Dembele en Aguero weer geblesseerd raken. Want die 2 zijn heel blessuregevoelig. Mogen al blij zijn als ze 2 maanden kunnen spelen zonder enige probleem. Barcelona zit gewoon diep in de problemen met de aanvallers.

30 september 2021 om 09:53

Frenkie mag zich ook gaan bewijzen, Depay was transfervrij Frenkie heeft aardig wat gekost en presteert ook niet buitengewoon of je moet van pirouettes houden

Ik ben best kritisch op Frenkie maar hij was idd wel de beste speler van Barcelona vanavond, meer nog als verdediger. Lijkt me geen gek idee om hem daar vanaf nu vast neer te zetten, want laten we wel zijn, de rest achterin bakt er bijzonder weinig van.

Elke wereldtop-kopper/pinchhitter heeft wel eens een off day nietwaar?

30 september 2021 om 02:48

Maar zovaak een offday toch niet? Überhaupt belachelijk om hem in de basis op te stellen.

30 september 2021 om 10:24

Ik had de knipoog weggelaten Aqua, dat was toch wel evident.

30 september 2021 om 07:27

Haha ja inderdaad. Daarnaast is Barcelona het enige team dat zijn pinchhitter wisselt als ze achter staan….

Ik dacht altijd dat Luuk de Jong als breekijzer was gehaald, plan B, maar hij is nu al een paar keer begonnen. Tja dat zegt genoeg voor de aanvallende kwaliteiten van Barca. Als je ziet welke aanvallers er zijn vertrokken , omdat ze te zwaar op de begroting drukte om Messi te behouden , dan heb je nog pure middelmaat over .

Frenkie de Jong krijgt dit seizoen, terecht, veel kritiek te verwerken. Maar ik denk dat hij nog genoeg tijd heeft om zijn potentie waar te maken. Echter, hij moet nu wel weer echt stappen gaan maken want hij lijkt in zijn ontwikkeling te stagneren. Minder een balletje breed of terug maar ook eens risico’s durven nemen om zo de ballen die hij vooruit geeft nog effectiever te maken en dodelijker.

Wat betreft die andere De Jong… het is werkelijk waar schandalig dat Barca Koeman toestond om deze beperkte speler aan de selectie toe te voegen. Maar ik denk dat De Jong hier oprecht geen enkel blaam treft, maar dan ook echt 0. Deze jongen was bij Sevilla gewoon wisselspeler. Buiten zijn prestaties in de Eredivisie, heeft hij eigenlijk nergens goed gepresteerd. Waarom zou je zo een jonge dan in godsnaam aan je selectie willen toevoegen? De enige verklaring die ik ervoor kan vinden en waar menig Nederlandse trainers zich schuldig aan maken is: hij is Nederlander. Ik bedoel Koeman had Gini ook serieus als optie voor Barcelona. Waarom? Is dat Barcamateriaal? In mogen niet. Hopen dat Barca de boel over een paar jaar weer op de rails krijgt zodat Real Madrid een beetje tegenstand gaat krijgen en de classicos weer een beetje spannend gaan worden. Alhoewel ik Real Madrid op dit moment ook niet oppermachtig vind, maar we hebben spelers die zich echt geweldig ontwikkeling en een mooi vooruitzicht op een Mbappe die zich gaat voegen bij de club.

30 september 2021 om 02:55

Alsof alleen Mbappe eigenhandig RM weer topfavoriet maakt voor alle prijzen. Dacht het niet. Groot talent hoor, maar zakt simpelweg te vaak door de ondergrens en is niet in staat om PSG op sleeptouw te nemen in de CL finale fase.

30 september 2021 om 07:46

Je vergeet een klein detail: Mbappe is verdomd jong en hij is niet eens in zijn prime en scoort er nu al als een gek op los. Verder zeg ik niet dat hij alles gaat doen bij Real, want er lopen gelukkig bij ons geweldige spelers die zich in vogelvlucht aan het ontwikkelen zijn. De potentie van Real is vele malen groter dan Barca ook al, vermoed ik, is dat voor jou iets wat je moeilijk kunt verdragen. Ik heb het dan niet eens over de financiële situatie. Een goede centrale verdediger en Mbappe en als het helemaal gek wil maken ook nog Haaland en we zitten gebakken voor de komende jaren.

30 september 2021 om 11:05

@unbeliebeble

"maar ik denk dat De Jong hier oprecht geen enkel blaam treft, maar dan ook echt 0. Deze jongen was bij Sevilla gewoon wisselspeler. Buiten zijn prestaties in de Eredivisie, heeft hij eigenlijk nergens goed gepresteerd.'

Als hij weet dat hij buiten Eredivisie overal mislukt is, dan treft hem toch wel blaam?! Hij weet dat hij zwaar te kort komt, hij had ook kunnen bedanken en voor PSV kiezen die hem graag wilde kopen.

Je moet ook je eigen kwaliteit kennen en eerlijk zijn of jij iets kan toevoegen. Zo niet, dan niet erg om nee bedankt te zeggen.

1 oktober 2021 om 00:19

Hoezo treft hij dan blaam? Hij krijgt een fantastische aanbieding op financieel gebied. Hij zo wel achterlijk moeten zijn om er financieel op vooruit te gaan en dan heb ik het niet eens over het feit dat deze speler dan ook later kan zeggen dat hij ooit voor Barca heeft gespeeld. Dus hoezo treft hij blaam? Hij krijgt gewoon een mooie aanbod en gaat er op in. Het is niet zijn taak in te schatten of hij Barca vooruit kan helpen, dat is de klus van de trainer.

Ja, Luuk is nu plan A. Terwijl het plan B zou moeten zijn. Koeman lijkt zijn eigen succesrecept wel vergeten. Daarin staat Memphis in de spits in een vrijere rol. Maar nu staat hij daar op de flank waar hij ook weer niet Ideaal rendeert. Dat is al geweten, waarom probeer je dat dan nog? Koeman maakt er een boeltje van wetende dat hij met een deel van dezelfde spelers nu heel anders omgaat.

Geen barca spits waardig, die kan beter voor barca b gaan voetballen die bakt er gewoon letterlijk helemaal niks van sorry maar dit is een keiharde feit.

Wel grappig dat de absolute focus op Luuk ligt en niet op Frenkie. Van Luuk mogen we niet meer van verwachten. Iemand van 80 miljoen mogen we wél meer verwachten. 0 rendement. Luuk zn niveau is top eredivisie.

30 september 2021 om 07:50

Mwaaaa sir Paul. Meer van verwachten zeker, maar sommige slaan nu door. Zet hij luuk vrij voor de keeper, wordt hem bij een misser verweten dat hij niet zelf schoot. Dat is echt een stap te ver. Je mag zeker verwachten dat hij spelers vaker vrij voor de keeper zet en ook wat vaker een doelpuntje meepikt. Daarnaast moet hij nog steeds werken aan zijn schot, zodat hij vanuit de 2e lijn afvallende ballen op goal durft te rammen.

Ik heb te doen met Frenkie. Altijd maar zoveel bagger over je heen. En zeker met Luuk.

Tja beide De Jong's speelde gister een ongelukkige wedstrijd. Luuk had er zeker 2 kunnen maken maar het ontbreekt hem gewoon aan kwaliteit. Frenkie wilde het wel doen, maar het kwam er niet uit. het was voor hem ook niet handig om een linie terug gezet te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller158
GaviMiddenvelder130
Riqui PuigMiddenvelder80
L. de JongAanvaller71
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

195 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 7 1 0 0
2021/2022 Sevilla 0 0 0 0
2020/2021 Sevilla 34 4 3 0
2019/2020 Sevilla 35 6 2 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
Laatste voetbalnieuws

Xavi richt zich na eerste nederlaag als trainer van Barça tot Depay

Xavi heeft zaterdagmiddag zijn eerste nederlaag geleden als trainer van Barcelona. De Catalanen waren in eigen huis niet opgewassen tegen Real Betis, dat met 0-1 zegevierde. Memphis Depay begon in de...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
João Félix overweegt een vertrek bij Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren