Kenneth Perez: ‘Kevin Blom, maak je nou niet óók belachelijk in de CL’

Woensdag, 29 september 2021 om 23:13Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:22

Kenneth Perez haalt woensdagavond op Twitter hard uit naar Kevin Blom. De Nederlandse arbiter besloot als VAR om scheidsrechter Georgi Kabakov naar de zijkant te roepen voor een mogelijke strafschop voor Sevilla in de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Volgens Perez was dat een totaal ridicule beslissing. "Maak je nou niet óók belachelijk in de Champions League, houd het bij de Eredivisie", schrijft Perez op Twitter.

Wolfsburg leek op weg naar de zege, maar moest vijf minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker slikken. Josuha Guilavogui raakte na het wegtrappen van de bal het been van Erik Lamela en zag tot zijn verbazing dat scheidsrechter Georgi Kabakov door VAR Kevin Blom naar het scherm werd geroepen. De Bulgaarse scheidsrechter bestrafte de actie van de Wolfsburg-verdediger met zijn tweede gele kaart en een strafschop, waardoor de ploeg van Van Bommel de zege alsnog door de handen zag glippen.

In de studio van Ziggo Sport reageert ook Rafael van der Vaart vol onbegrip. "We hebben het vaak over scheidsrechters die zelf niet gevoetbald hebben, maar hier hoef je niet voor gevoetbald te hebben", aldus Van der Vaart. "Wat ben je aan het doen als VAR? Die jongen tikt gewoon de bal met zijn punt weg. Dat doe je met een gestrekt been. Hij houdt op het laatst ook nog eens in."

Van der Vaart ziet een stilstaand beeld waarop de noppen van Guilavogui kort het scheenbeen van Lamela lijken te raken. “Maar dat is helemaal niet het moment”, benadrukt hij. “Het is al een schande dat de scheidsrechter wordt geroepen en gaat kijken. Hij wordt dan toch beïnvloed door dat beeld en moment. Natuurlijk ziet dat er erg uit, maar het heeft er niets mee te maken. Het is echt een schande. Onbegrijpelijk. Blom vind ik wel de hoofdschuldige.”

Op Twitter begrijpt ook Arnold Bruggink niets van de controversiële beslissing. "Dat is toch geen pingel man, wat een schande", schrijft Bruggink. Ook bij Voetbalpraat werd verbaasd gereageerd op de actie van Blom. "Wij moeten ons allemaal even schamen als Nederlander, dat een Nederlandse scheidsrechter hiervoor een strafschop geeft", aldus Kees Kwakman. "Daar was niks aan de hand. Elk mens die ooit ook maar een beetje gevoetbald heeft vindt dit geen penalty. En dan dat beeld stilzetten als hij op het scheenbeen staat. Dat was laatst bij Mike te Wierik ook. Je moet gewoon het juiste beeld laten zien." De rode kaart van FC Groningen-verdediger Te Wierik tegen Vitesse (1-1), waar Kwakman op doelt, werd uiteindelijk geseponeerd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door vialuna)

Lachwekkende penalty. Speler schiet de bal weg en komt daarna pas in aanraking met de aanvaller.

29 september 2021 om 23:18

Het is te bizar voor woorden. Dit gaat om miljoenen

29 september 2021 om 23:20

Echt ongelofelijk. Deze mensen moeten gewoon een schorsing voor het leven krijgen. Totaal ongeschikt voor dit werk. En dan ook nog een rode kaar. Mag hopen dat die terug getrokken wordt.

29 september 2021 om 23:35

Sterker nog, ik vind dat Guilavogui Lamela helemaal niet raakt. Hij tikt de bal weg en Lamela is te laat en trapt dan zelf tegen de voet van Guilavogui aan. Het is dus eerder andersom, Lamela komt in aanraking met de verdediger.

Een werkelijk schandalige en onbegrijpelijke beslissing van de arbiters. Heb er geen woorden voor...

Misschien had Blom er wel een wijntje bij gepakt, maar die scheidsrechter gaat er ook nog in mee he. Ik snap gewoon niet hoe dit er nou doorheen kan komen.

30 september 2021 om 08:59

De VAR heeft veel te veel invloed doordat hij de beelden kiest om te laten zien, waarbij we allemaal weten dat de invalshoek enorm veel uitmaakt. Eerder dit seizoen bij Chelsea Liverpool hetzelfde, de VAR had het beeld stilgezet op het moment dat Reece James de bal vol op z’n arm had, die scheids keek 1 seconde en trok rood zonder een bewegend beeld te hebben gezien. De bal ging via z’n bovenbeen op de arm en hoewel ik het een penalty vond, was rood op basis van de bewegende beelden wel overdreven. Maar goed de scheids ziet wat de VAR wil zien en kan niet zelf de beelden kiezen

Het ergste is nog het moment wat ze lieten zien als beeld, waar de VAR mee begon. Dat die op z’n scheenbeen stond, maar niet de handeling vooraf liet zien. Toen wist ik al genoeg.

29 september 2021 om 23:22

Ben het met je eens, maar op deze manier heeft de VAR natuurlijk geen enkel nut. De techniek is goed, maar wordt met regelmaat foutief toegepast.

Meest trieste var moment die ik ooit heb gezien... Blom het is tijd om ermee te kappen.

29 september 2021 om 23:26

Het is niet Blom die de penalty geeft he, hij laat alleen de beelden aan die scheids zien.

29 september 2021 om 23:30

Hij roept hem naar de camera!

Publieke heksenjacht! Eindelijk eens een opstand tegen deze clown. Vervuilt al lang genoeg het NL voetbal met ridicule beslissingen. De maat is vol! Spullen inpakken en ontslaan!

29 september 2021 om 23:32

Een heksenjacht lijkt me een beetje ongemakkelijke woordkeuze. Heksenjachten waren namelijk juist berucht om hoe onterecht ze waren, daarom verwijst men naar het soort massahysterie dat tot onverdiende vervolging leidt ook als 'een heksenjacht'. Bij Blom is dat niet het geval, gewoon volledig terecht als die z'n biezen pakt.

30 september 2021 om 04:28

En z'n qr code ongeldig maken! Laat deze man de komende weken naar thuis zitten.

krankzinnig. Gewoon 3 schandalige penaltys in 2 dagen in het tijdperk van de VAR, waar zijn we toch mee bezig? Zelfs korfballer ziet dat dit geen overtreding is.

29 september 2021 om 23:35

Wat waren de andere 2, neem aan niet van dit kaliber?

29 september 2021 om 23:39

zo zie je dat het nog steeds willekeur is… met de VAR moet het eerlijker zijn maar dan moet je wel iemand hebben zitten die er een btje verstand van heeft.

Dit sloeg helemaal nergens op! Kunnen ze een rode kaart ook seponeren wanneer het 2 gele kaarten zijn? Ik dacht dat dat vroeger niet kon.

Sorry hoor, maar zo schandalig is het niet, kijk maar eens goed terug. Ja hij schopt de bal weg, maar let vooral op waar die speler naar kijkt, namelijk naar de voet van zn tegenstander en zet dan zijn voet erop, dus gewoon bewust erop gaan staan hoor! Snap dat het wat krom lijkt door dat hij eerst de bal raakt maar na paar keer terugkijken is het voor mij wel logischer

29 september 2021 om 23:28

Ohohoh....

29 september 2021 om 23:38

Kijk wat mij betreft hadden ze m niet gegeven hoor, maar die speler brengt zichzelf wel in de problemen door echt naar die voet te kijken, daardoor lijkt het al sneller een bewussie. Het enige vreemde is dat ik het geen 100% fout van de scheids vond, je kan m geven als je ervan uit gaat dat t bewust maar je hoeft m niet te geven, dus dan had de var niet in mogen grijpen dacht ik

29 september 2021 om 23:43

Weet je wat het is remco, als je de bal speelt kijk je al snel richting iemand zijn voeten.

29 september 2021 om 23:42

Je weet dat de beelden die de scheidsrechter (en wij dus ook) gezien heeft vertraagd waren? De beste schopt de bal gewoon weg.. Lamela maakt in mijn ogen meer een overtreding dan dat die speler van Wolfsburg het doet. Lamela was gewoon te laat namelijk, maar houdt nog deels in

29 september 2021 om 23:43

Zo schandalig is het niet? Hij schiet de bal weg en de aanvaller zet ze voet neer terwijl hij schiet. De verdediger haalt heel snel ze been weg en raakt hem amper tot niet. Hoe kan je dit nou bewust doen? Hij moet toch die bal weg schieten… of mag dat tegenwoordig niet meer?

30 september 2021 om 07:05

Er is dus blijkbaar toch nog 1 iemand op heel VZ die Blom wil verdedigen. Wel dapper van je om dat te proberen, je weet namelijk op voorhand al dat niemand het met je eens is. Ze moeten juist af van die herhalingen in slowmotion, dan lijkt het ineens wel iets te zijn.

30 september 2021 om 09:10

Ja snap ik, maar ik bedoel als je t in slowmotion ziet, dan lijkt t wel iets, en we weten ondertussen dat de var ook alles in slowmo gaat bekijken. Dus dan is het niet meer zo schandalig. Nogmaals wat mij betreft was ie niet gegeven, maar zowel varretje Blom als de scheids op t veld vinden het een penal. Fout ligt dan niet alleen bij Blom hé, ondanks dat ik Blom na Higler echt een van de slechte scheidsen in NL vind

30 september 2021 om 09:25

Remco,

Stel je voor een keeper doet een balwegtrappen gewoon een lange bal en een aanvaller wil die bal blokken de bal is al weg dus de aanvaller is te laat en loopt tegen de punt van de schoen van de keeper. In herhaling zie je de punt van de schoen in de maag van de speler bijvoorbeeld is het dan een penalty of gewoon een domme actie van de aanvaller.

Als je dit juist goed bekijkt zie je dat Lamela juist doorloopt op de verdediger als Lamela niet een onnodige bal wil blocked had hij geen pijnlijke scheen.

Ik wist in eerste instantie niet eens wat nou zogenaamd de overtreding was. Schakelde later in. Maar ook na de eerste herhaling had ik zoiets van: " Wat is er nou aan de hand dan??". Maar toen het duidelijk gemaakt dat het om die situatie ging.....Jongens jongens jongens. Wat ben je dan ongeschikt om op zo een niveau te fluiten. Te triest voor woorden. Inderdaad allebei geen wedstrijd meer geven op zo een niveau. Wat een schande.

Je zou door deze actie van Blom bijna gaan geloven dat hij dit bewust doet om van Bommel zijn leven zuur te maken

De CL is voor de beste ploegen van Europa toch? Waarom halen ze dan de meest dramatische scheidsrechters of VAR figuren erbij... als men zo de VAR wil gebruiken dan wordt het tijd om de VAR weer te schrappen. Echt schandalig!! Iedereen kan een foutje maken maar dit ziet elke persoon die ooit tegen een bal heeft getrapt. Never nooit een penalty.. hij trapt de bal weg, dat was het doel en daar raakt hij per ongeluk die oplopende Lamela... 1 op het conto van Blom!!

Blom is toch de knakker die diep in de schulden zit? Zou z'n bankrekening maar even goed in de gaten houden de komende tijd.

die had nog appeltje te schillen met van Bommel . . .

Sorry, maar ik zou eens matchfixing onderzoeken. Want dit kan echt niet.Ik als Van Bommel fan heb echt met hem te doen. Zo dichtbij een mooie overwinning op Sevilla en dan krijg je dit. Al had Weghorst al eerder die 2-0 moeten maken. Wat een kans….

30 september 2021 om 01:44

Ik zat hier ook meteen aan te denken. Ruikt gewoon naar matchfixing.

Wat een aanfluiting was dit zeg. Kan mij niet voorstellen dat de heren in kwestie hier niet op aangesproken worden. Je zet jezelf en de VAR voor schut

Slechte actie van Blom, zoveel schermen en dan zie je het nog niet,dus als je het niet goed ziet moet je de eer aan jezelf houden en stoppen met scheidsrechteren...⚽⚽

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. WidellAanvaller
L. NmechaAanvaller125
K. CasteelsKeeper120
W. WeghorstAanvaller115
D. LukébakioAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren