Kevin Blom blundert en zit Van Bommel dwars; Botman schlemiel bij Lille

Woensdag, 29 september 2021 om 22:56Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:22

VfL Wolfsburg heeft woensdagavond een zege in de Champions League door de vingers zien glippen. De ploeg van Mark van Bommel stond lange tijd met 1-0 voor, maar moest door ingrijpen van VAR Kevin Blom in de slotfase de 1-1 slikken tegen Sevilla na een uiterst discutabel gegeven strafschop. Red Bull Salzburg was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Lille OSC, nadat het de vierde en vijfde penalty van dit Champions League-seizoen kreeg. Bij de eerste strafschop mocht Salzburg van geluk spreken, daar Sven Botman eerst de bal raakte.

VfL Wolfsburg - Sevilla 1-1
Heel verheffend was het duel tussen Wolfsburg en Sevilla niet. Bij de thuisploeg begon Wout Weghorst in de basis, terwijl Micky van de Ven op de bank plaatsnam. De eerste mogelijkheden waren voor de bezoekers. Na een half uur spelen leek Suso Sevilla op voorsprong te koppen, maar zijn inzet kon ternauwernood van de lijn worden gehaald door de oplettende Kevin Mbabu. Ook het tweede gevaar van de wedstrijd van Suso leidde niet tot een treffer. Ditmaal trok hij vanaf de rechterkant naar binnen om met links uit te halen, maar vond hij Koen Casteels op zijn weg.

Bij aanvang van de tweede helft kwam Karim Rekik binnen de lijnen bij Sevilla, maar waren de beste kansen voor Wolfsburg. Al vroeg in de tweede helft greep de ploeg van Van Bommel de leiding via Steffen, die raak schoot uit de rebound nadat een kopbal van Weghorst nog kon worden geblokt. Weghorst kreeg vervolgens nog twee grote kansen om de score uit te bouwen, maar slaagde daar niet in. Met name bij zijn tweede poging verzuimde hij een glansrol op te eisen. De spits ging alleen op doelman Bono af, maar zag zijn inzet via de benen van de Sevilla-doelman naast de goal gaan.

Aan de andere kant was Sevilla wel trefzeker, zij het met hulp van VAR Kevin Blom. Josuha Guilavogui raakte bij het uitverdedigen het been van Érik Lamela en zag die actie bestraft worden met een strafschop en een tweede gele kaart. Ivan Rakitic benutte het buitenkansje en stuurde Casteels de verkeerde hoek in. Wolfsburg mocht in het restant van geluk spreken dat het duel niet alsnog verloren ging, daar Munir El Haddadi de bal van dichtbij op de binnenkant van de paal kopte.

Red Bull Salzburg - Lille OSC 2-1
Net als tegen Sevilla stond ook het duel met Lille in het teken van strafschoppen voor Red Bull Salzburg. De eerste keer dat de bal op de stip ging was na een half uur spelen, toen Botman een vermeende overtreding maakte en scheidsrechter Halil Umut Meler de bal op elf meter legde. Karim Adeyemi benutte het buitenkansje zelf en zette de thuisploeg op voorsprong: 1-0. Salzburg kreeg via oud-Ajacieden Rasmus Kristensen en Maximilian Wöber de mogelijkheid om de score nog voor rust te verdubbelen, maar beide verdedigers slaagden daar niet in.

In het tweede bedrijf volgde de 2-0 alsnog, toen Meler voor de tweede keer naar de stip wees. Dit keer schoot Wöber een vrije trap op de arm van Burak Yilmaz en was het wederom Adeyemi die zijn hoofd koel hield vanaf de stafschopstip: 2-0. Lille deed nog wel wat terug via Yilmaz, die in de korte hoek raak schoot uit een vrije trap en daarmee doelman Philipp Köhn verraste, maar verder dan dat kwamen de Fransen niet. Salzburg gaat door de zege aan de leiding in Groep G met vier punten uit twee duels.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door thegreenwave)

Hoe zuur wil je het hebben als Wolfsburg zijnde. Salaris van Blom gewoon inhouden zou ik zeggen.

29 september 2021 om 23:04

Ik zeg wiedemijer maak blom maar met de grond gelijk!!

29 september 2021 om 23:12

Zou Blom nog iets met Van Bommel te vereffenen hebben gehad?

29 september 2021 om 23:09

Wij Nederlands hebben ons zelf vanavond weer op de kaart gezet, Koeman, Luuk de Jong, Blom.

29 september 2021 om 23:16

Ik had het gisteren met Cakir al over omkoping, maar dit met Blom en die Bulgaar kan toch ook niks anders zijn? Het kan toch niet dat je zo incapabel bent als scheids op cl niveau? Dat wil ik niet geloven gewoon.

Het ergste is nog dat de uberzuiger Lamela de pingel mee krijgt. Als die op grond ligt moet je in principe gewoon direct voor een vrije trap tegen hem fluiten.

29 september 2021 om 23:22

Idd ja, een kind van 5 ziet nog wel dat dit geen penalty is

29 september 2021 om 23:22

Salaris inhouden? Die man moet gewoon levenslang geschorst worden. Net zo als de scheids. Dit kan toch niet. Totaal maar dan ook totaal ongeschikt voor dit werk. Echt te belachelijk voor woorden. Valt voor beiden niet goed te praten.

30 september 2021 om 06:50

Ik had hem al eerder verdacht, nu vrijwel zeker dat hij in de macht is van een goksyndicaat.

30 september 2021 om 07:34

oke, Blom is de var en ziet er een overtreding in, die roept die scheids en de scheids gaat daarna kijken, dan moet die scheids toch zelf kunnen zien dat dit totale onzin is en ballen tonen en zeggen dit is niks, we spelen lekker verder, dat doe ie ook niet dus ik vind de scheids hier net zo fout

Heeft blom gedronken ? Belachelijke penalty

Kevin Blom moet zich als VAR echt kapot schamen bij Wolfsburg-Sevilla. Dat je daar een penalty voor kan geven als VAR zijnde, echt de grootste schande van het seizoen tot nu toe. Ik zit echt met verbijstering te kijken terwijl ik helemaal niks met Wolfsburg heb. En de VAR was er toch voor echte fouten? Is dit een 100% fout van de scheids? Overigens moet Lamela zich ook schamen met z’n jankgedrag. Als Weghorst zijnde wil je zo een zuiger toch op z’n bek rammen? Wat ben ik blij dat die La Liga failliet gaat. Mis die ploegen als kiespijn in de top van Europa

29 september 2021 om 23:14

Nou die Portugezen nog. Alhoewel die spelers van Salzburg er ook wat van kunnen zeg. Die was ook heel raar.

Wat een schandalige penalty. Blom..

Ik snap wel dat de scheidsrechters af willen van die wiedemijer momentjes. Als je hiervoor een penal geeft krijg je natuurlijk bakken kritiek...

29 september 2021 om 23:19

Wat mij betreft krijgen we bij Europese wedstrijden geen Wiedemijer momentjes, maar Pierluigi Collina momentjes. Die zal ze wel vakkundig vernietigen na zo'n fouten.

Die penalty van Sevilla sloeg helemaal nergens op. Hoe kan de VAR daar ooit een overtreding in zien?

Meest bizarre penalty sinds de invoering van de VAR. Nog een 2e gele kaart ook? Wat heeft Blom gedronken daar? Die gozer van Wolfsburg speelt gewoon de bal weg. Lamela loopt tegen zijn been aan, niet andersom.

29 september 2021 om 23:11

@PSV, hier word je toch gewoon naar van? Bij het stilstaande beeld denk je aan een strafschop, maar als je dan de bewegende beelden ziet kan je toch maar tot één conclusie komen? Die speler van Wolfsburg speelt de bal keurig weg en tikt dan even het been van de tegenstander aan. Ik kan er werkelijk niet bij dat er ook maar iemand is die hier een strafschop in ziet. Tenenkrommend slecht van Blom en de scheidsrechter. Die scheidsrechter had natuurlijk ook gewoon moeten overrulen. Wolfsburg bestolen.

29 september 2021 om 23:26

Je zou zelfs nog kunnen stellen dat Lamela te laat is en die jongen van Wolfsburg trapt. Die jongen van Wolfsburg doet echt helemaal niks verkeerd.. Echt onbegrijpelijk dit, voetbal is kapot..

29 september 2021 om 23:31

Klene, je hebt gelijk. En eigenlijk vind ik dat Blom dat had moeten zien. De enige juiste beslissing was een strafschop voor Wolfsburg. Dat de overtreding in het verkeerde strafschopgebied plaatsvond is niet relevant toch?

29 september 2021 om 23:36

Juist doordat hij zo idioot dat beeld stilzet, werd de scheidsrechter zelf compleet beinvloed door Blom. Ik snap niet waarom dat stilstaande beeld als eerste werd laten zien, je laat toch eerst de gehele herhaling zien? Idiote beslissing uberhaupt van Blom, om de scheids naar de kant te roepen.

29 september 2021 om 23:46

Overdrijven is ook een vak natuurlijk hahaha. Maar Lamela houdt zelf nog een soort van in, omdat hij ziet dat die jongen van Wolfsburg eerder is. Lamela zorgt dus voor het contact in mijn ogen. Die trapt gewoon half tegen de onderkant van de voet van die jongen van Wolfsburg. Wil verder niet zeggen dat Wolfsburg daar een overtreding mee moest krijgen, maar die penalty en rode kaart is wel de laatste uitkomst in mijn ogen..

29 september 2021 om 23:51

@Klene, ben het helemaal met je eens. Het is werkelijk een absurde beslissing die echt niet te verklaren valt.

29 september 2021 om 23:16

Heel zuur voor Van Bommel, overwinning was hem zo gegund. Idd meest bizarre pingel. Hoe verzin je het?

Zat Kevin Blom aan een borreltje ofzo? Zelden zoiets gezien, hoe kun je daar een penalty voor geven?

Meest belachelijke penalty in de history van de sport sinds het var tijdperk!! En nee ik overdrijf niet! En dan vergeten we dat daar bovenop ook nog een 2e gele kaart kwam!!

29 september 2021 om 23:04

Eens! Hoewel Paris - Manchester utd ook hoog staat

Schandalige penalty zeg, markie genaaid door Kevin.

Ongelofelijk wat een grap van een penalty zeg. Wolfsburg is hier echt drie punten door de neus geboord

Belachelijke penalty zeg. Schopt de bal weg en daarna zet Lamela zijn been ertegen.

Dit gun je zelfs van Bommel niet (na al z’n streken)! Wat een schandalige pingel…

Schandalige actie van Blom, hoe kun je voor een bal wegtikken nou een scheidsrechter roepen om een penalty te geven, daar bovenop nog een tweede gele kaart. Dan denken we dat een VAR het voetbal eerlijker maakt, maar wat is Wolfsburg hier genaaid.

Wat een aanfluiting die arbitrage.
1, Blom hoe kan je in godsnaam de scheids naar het beeldscherm laten komen.
2. Scheids hoe kan je in godsnaam de bal op de stip leggen.
3. Hoe kan je in godsnaam daar een gele kaart voor geven.

Schandalig

Ze moeten Kevin Blom en de scheidsrechter van dienst echt met staande voet ontslaan.. Wat is dit schandalig zeg.. Ik heb niks met Wolfsburg en/of Van Bommel, maar wat worden die genaaid hier zeg.. Zet dan Joey Kooij er maar neer die gewoon tegen de VAR in gaat en zelf de beslissing neemt. Hoe kom je in hemelsnaam tot deze conclusie als je het meerdere keren terug kan zien..

Werkelijk waar schandalig. Die idioot laat ook als eerste een stilstaand beeld zien waarop lijkt alsof de speler probeert iemand zijn been te breken terwijl hij hem in werkelijkheid schampt. Bizar.

Is dit een nieuw topic? Ineens zijn alle reacties weg?

OT: Zelden zoiets gezien op CL niveau. Levenslange schorsing voor de VAR en scheidsrechter wat mij betreft. Dit kan echt niet.

Je hebt letterlijk 1 taak en die kun je niet uitvoeren. Chapeau Kevin. Je hebt jezelf weer eens voor gek gezet. Wat een bizarre beslissing.

Blom mag met pensioen, wat een clown.

Ik heb me toch al een partij bizarre penalties gezien deze Champions League editie. En we zijn pas 2 wedstrijden op weg. Hoe kan dat toch? Met VAR. Zoveel onnodig onrecht. Erger me kapot hieraan.

Dit is toch wel de slechtste beslissing van de avond om die pingel te geven.

29 september 2021 om 23:06

Van de avond? Van het jaar haha

30 september 2021 om 20:20

Haha idd maar heb vorige ronde ook rare beslissingen gezien hoor

Hierna moet je als Uefa toch gewoon zeggen, sorry Kevin, dit was je laatste wedstrijd ooit als var of scheids in de CL. Hoe kan je dit bekijken en denken, ja das een pingel, hij schiet namelijk de bal weg en vergeet daarna z'n been te amputeren.

Zelden zo’n slechte beslissing gezien als deze van Blom. Maar dan loop je dus als scheidsrechter erheen, krijg je dat beeld te zien… en dan denk je, ja, dat is er eentje.. als deze mannen nog een wedstrijd krijgen in europa zou dat genant zijn.. maarja, whats new..

Misschien wel de meest idiote beslissing die ik ooit heb gezien. 3 jaar schorsen.

29 september 2021 om 23:09

3 jaar?? Levenslang! Dit kan Wolfsburg potentieel zoveel miljoenen kosten.

Blom in contact met belchinezen? Lijkt er veel op

Ik kan me hier als neutrale toeschouwer echt kwaad om maken. Dit soort beslissingen maken het voetbal helemaal kapot. Wat een schande!

Hoe kun je er als scheids zo ver naast zitten? Dit klopt toch van geen kant..? En dan ook nog een rode kaart erachteraan. What the hell…

Maar wacht even, Blom kan toch geen penalty geven? Die kan hooguit tegen de scheids zeggen dat die moet gaan kijken op dat scherm. Dus het corrigeren van Blom is natuurlijk belachelijk, maar dat de scheids vervolgens dat maar klakkeloos overneemt van blom is toch net zo bezopen?

29 september 2021 om 23:21

Idd, ik snap deze reacties niet zo. Het is die scheids die m op de stip legt, niet Blom.

29 september 2021 om 23:33

Nouja. Als je de beelden zag dan kreeg de scheidsrechter eerst een beeld te zien wat stil werd gezet en het toch best wel ernstig leek, maar dat was alleen het beeld en niet de gehele herhaling. Alleen door dat beeld heb ik het gevoel dat de scheidsrechter zelf nogal werd beinvloed. Ik vind alleen dat Blom hier een hele grote fout maakt, hij moet alleen de herhaling laten zien en niet de scheids beinvloeden met een stilstaand beeld wat er helemaal niet toe doet.

Kom maar op met je verklaring Blom, echt schandalig. Misschien zelfs de slechtste beslissing sinds de invoering van de var.

Bizar. Zon man mag je toch niet meer achter de var laten zitten... maar dan ook echt nooit meer

Door zulke titels vraag ik me af hoe onpartijdig en objectief vz is. Als je een mening al verkondigd, spoor je de lezer ergens op aan. Laat dat nou aan de leden toe

29 september 2021 om 23:34

Huh? Iemand met een half oog kon nog zien dat dit een blunder van de arbitrage was. Heeft niks met onpartijdigheid of objectief zijn te maken joh. Zelfs de spelers van Sevilla klaagde direct na de actie niet eens.

29 september 2021 om 23:53

dit is gewoon objectief want degene die dit ook maar enigzins terecht vindt moet per direct opgenomen worden. Meest schandalige moment sinds de invoering van de VAR.

Dat een scheids op het veld het eventueel niet kan zien zou nog kunnen. Maar dat iemand, blom in dit geval, het ziet op een scherm na zoveel herhalingen is werkelijk krankzinnig. Hoop dat de UEFA consequenties gaat nemen.

Meteen voor het leven deze Blom schorsen. Zit al zo lang in het vak en bakt er nog niks van. Een blind paard had hier zelfs geen penalty voor gegeven.

het kan toch niet anders dat Blom in dat busje aan de wodka en cocaïne zat? Krankzinnig, echt een regelrechte schande. Ik ben serieus als ik zeg dat hij het verdiend levenslang geschorst te worden. In ieder geval Europees.

1 woord schandalig. Vreselijk dit voor Wolfsburg. Kost je 2 punten en heel wat miljoenen ..
Schandalig

Zo gek heb ik t met een penalty var moment niet eerder gezien en dan is er nog een nl scheids bij betrokken ook. Wat een bizarre beslissing, je zou bijna aan omkoping denken zo raar was dit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.VfL Bochum19-7
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. WidellAanvaller
L. NmechaAanvaller135
W. WeghorstAanvaller125
K. CasteelsKeeper120
D. LukébakioAanvaller110
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

272 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2021-2021 VfL Wolfsburg
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Maximilian Arnold stipt tekortkoming Mark van Bommel aan

Het ontslag van Mark van Bommel als trainer van VfL Wolfsburg heeft bij de Bundesliga-club nog niet het gewenste effect gesorteerd. Opvolger Florian Kohfeldt kwam in zijn laatste vier officiële duels...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren