Kuyt: ‘Hij krijgt bij wedstrijden van Oranje ontzettend veel kritiek, te veel’

Woensdag, 29 september 2021 om 20:55Jeroen van Poppel

Dirk Kuyt vindt dat er in Nederland te kritisch wordt gekeken naar Memphis Depay. De analist van RTL 7 neemt het voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd van Barcelona op bezoek bij Benfica op voor de centrumspits, die een basisplaats heeft bij de Catalanen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door sirius)

Memphis zal nooit helemaal de gunfactor krijgen bij het volledige NL publiek en analisten. Maar als aanvaller (buitenspeler of centrumspits) dien je hoofdzakelijk afgerekend te worden op statistieken (assists/goals), en die zijn bij hem fenomenaal. Ondanks dat iedereen onderkent dat hij een belangrijke speler is verdient hij zeker meer waardering voor zijn prestaties.

29 september 2021 om 21:11

Statistieken zijn misschien wel hoog, maar als je hem in bijv. Oranje ziet spelen en zoveel balverlies heeft omdat hij veel te veel wil doen, dan snap ik de kritiek. Hij moet leren doseren, wanneer kan ik wel dit of dat doen en wanneer niet.

29 september 2021 om 21:19

Ik denk dat ook een Memphis de gunfactor kan krijgen. De ‘lastige’ van Persie lukte het ook. Door te presteren en goed (genoeg) te spelen op de momenten die er toe doen. Het afgelopen EK was echter nog erger dan dramatisch tegen tsjechie. Als hij er daar in geslaagd was het (in zn eentje) om te draaien dan blijkt opeens die gunfactor geen obstakel meer te zijn

29 september 2021 om 21:55

3 keer raden wie de bal weeeer niet goed meeneemt in de eerste helft, waardoor die helemaal naar links moet uitwijken en van een 100% kans een 1% kans maakt, om te janken.

30 september 2021 om 01:03

Fenomenaal is wel wat overdreven.

30 september 2021 om 08:29

Depay denk af en toe dat hij alleen op het veld staat

30 september 2021 om 14:13

Het grote probleem is ook vooral dat de aanval veelal valt of staat bij de vorm van Memphis. Mensen letten dan dus al snel op hem, terwijl het probleem juist is dat de overige aanvallers gewoon te weinig brengen.

Memphis is naast onze meest getalenteerde voetballer ook gewoon een pracht persoon. Ik ben maar wat blij dat we in ons Nederlands elftal een spits hebben met een leeuwenkop zo groot als twee leeuwenkoppen op zijn rug, die de hoed van Brad Pitt uit Seven Years in Tibet weer terugbracht bij het grote publiek en ons warm weet te houden met zijn muzikale carrière voor wanneer hij met voetbalpensioen gaat. Prachtig showmens!

29 september 2021 om 21:13

Jij kijkt voetbal niet om het voetbal begrijp ik.

29 september 2021 om 21:28

Het is als in een museum. Ik zie ook niet enkel het schilderij maar ook de muur waaraan het hangt. Zo is het ook met voetbal, ik kijk voetbal maar ik zie ook de mens Memphis, dat alles heeft zeker invloed op waarnaar ik kijk.

29 september 2021 om 22:58

En in de IKEA kijk je naar de ballenbak en de verpakte dozen?

Tijd voor Hans Anders...

Memphis is voor zijn leeftijd behoorlijk infantiel heb ik het idee. Dat idee krijg ik als ik hem hoor praten, rappen of een interview van lees. Hij heeft een bijna kinderlijk kijk op de wereld. Hij is wereldvreemd en snapt nuances niet, heeft het niet door dat hij is opgegroeid in een, wellicht lastige omgeving, maar een ongelofelijk welvarend land. Hij heeft medelijden met zichzelf als een donkere man in in het westen, maar de ongelofelijke privilege die hij heeft als een westerse donkere man ten opzichten van donkere mensen in de rest van de wereld snapt hij ook niet.

Grappig genoeg zijn de 'haters' van Depay bijna het zelfde. Kortzichtig, stug, niet in staat om naar de wereld te kijken vanuit een andere perspectief. Met beperkte kennis van zaken behoorlijk overtuigd van hun eigen argumenten. Vind ze als mensen/groep beiden niet heel chill.

De voetballer Depay vind ik wel leuk. Technisch vaardig, snel, dynamisch, fysiek sterk, maar ook weinig gevoel voor ruimte en positioneel zwak. Hij niet een van de beste aanvallers die wij hebben gehad op zijn positie, maar is later wel een memorabele speler.

29 september 2021 om 23:59

Wat laat je ontzettend veel van jezelf blijken.

30 september 2021 om 01:40

Dus omdat Depay rapt, is hij infantiel? Niet iedereen hoeft opera te waarderen om als volwassen beschouwd te worden. Je hele stuk tekst zegt echt direct alles over jou. Depay is zo vaak uitgescholden vanwege zijn huidskleur. Mensen noemden/noemen hem aap en nog veel ergere dingen. Die jongen is in zijn jeugd waarschijnlijk vaak zat gediscrimineerd. Onderzoek wijst al jaren uit dat het gebeurt: op de arbeidsmarkt, op de woningmarkt, op school, op straat, bij en onder de politie, de brandweer, letterlijk overal. Die jongen was voordat hij multimiljonair was een jongen met heel weinig, dan is je vriendengroep vaak ook van een bepaalde sociaal-economische klasse en dat is dan jouw leven en alles eromheen. Niet iedereen komt uit Amsterdam-Zuid, heeft ouders met geld en 2 auto’s voor de deur. Niet iedereen gaat elke donderdag na school naar vioolles. Niet iedereen krijgt elke woensdag bijles, of heeft een bijbaantje bij de zaak van hun vader. Wanneer gaan mensen begrijpen dat racisme en discriminatie veel verder gaan dan alleen uitgescholden worden of ergens een bepaald gevoel van krijgen. Dat gevoel is authentiek en komt van elke dag benadeeld worden vanwege je huidskleur. Geld neemt dat niet eens weg voor de heer Depay. Die ziet ook dat mensen met zijn huidskleur anders worden behandeld, dat doet wat met je. Maar goed Depay draagt een hoed, rapt, draait er niet altijd omheen net als de gemiddelde favoriete schoonzoon dus is hij infantiel. Hij scoort, hij geeft assists, hij zet zich daarnaast ook nog eens in voor zijn medemens, maar laten we hem vooral beoordelen op irrelevante eigenschappen. Types als jij verdienen Depay niet eens.

30 september 2021 om 03:04

Jouw reactie is ook best kortzichtig. Je doet jezelf hier voor als een quasi-psycholoog die even op basis van wat beelden en tekst de persoon Memphis door en door kent. Je vervolgt met dat de haters dezelfde sociale of cognitieve gebreken hebben als Depay. De mensen die het over randzaken hebben waaraan zij zich ergeren, bekritiseren zelden zijn talent of spel. Dus je doet hetzelfde als wat jij de haters verwijt, alleen denk jij de cyberpsycholoog uit te kunnen hangen en mensen te kennen op basis van korte interviews.

30 september 2021 om 10:22

Unbeliebele: Hij heeft een boek geschreven. Die heb ik ook gelezen, dus die kennis is niet zo laag als jij het beschrijft. Verder geef ik gewoon aan wat ik van deze jongen zie en de mensen die daar weer op reageren. Het is niet mijn intentie geweest om mensen psychologisch te ontleden. Normaal gesproken reageer ik niet in dit soort topics, van wegen de voorspelbare shit-storm die hier uit komt, nu dacht ik dacht laat ik eens poging doen.

Depay is een van de betere internations van oranje maar niet een van de beste (robben). Depay is niet een speler die het team naar een hoger niveau tilt wel een speler die op een hoog niveau mee kan voetballen (in een elftal wat goed draait).het is nog niet een speler die wedstrijden voor je wint. Hij is 28 dus laten we hopen dat het hem wel lukt tijdens het WK of het volgende Ek.

Mensen die Depay beoordelen op zijn prive leven en niet zijn spel op het veld zijn triest. Soms lijkt het vaker over de persoon Depay te gaan ipv de voetballer.

29 september 2021 om 22:18

We hebben maar 1 speler die het niveau hoger kan tillen en dat is Van Dijk alleen staat door helaas in de laatste linie. Voorin en op het middenveld hebben we geen echte wereldtoppers

29 september 2021 om 23:00

Ihattaren vergeten Japie?

29 september 2021 om 23:31

Wanneer heb ik gezegd dat Ihattaren al een wereldtopper is?

Pfff Memphis is leuke voetballer maar ook een showmannetje. Komt niet in de buurt bij toppers uit Oranje, is meer van iets hoger niveau dan Kuyt. Qua voetbal niet leuk om naar te kijken, altijd voor zichzelf en veel balverlies. Bij Barcelona is t drama, alleen daarom komt ie binnen, gratis en NLer. Was anders nooooit gebeurd.

29 september 2021 om 22:19

Welke toppers in Oranje? Van Dijk is de enige die absolute wereldtop is en heel misschien De Vrij

30 september 2021 om 02:24

Er zijn meer spelers dan dat in het elftal beter dan Memphis, of deze spelers wereldtop zijn is discutabel inderdaad.

1 oktober 2021 om 08:29

De Vrij dan misschien maar Frenkie, De Ligt en Wijnaldum vind ik in Oranje niet beter presteren

De positiviteit van Kuyt is wel te prijzen in ieder geval, ook wat betreft Luuk de Jong. "Hij staat er wel" en "hij krijgt wel die kansen om het af te maken". Maar dáár ligt nou juist het probleem, de kwaliteit en koelbloedigheid om het ook bij een topclub af te maken en goals te scoren.

Memphis is heel hard op weg all time topscorer van Oranje te worden. Ik gun het hem van harte. Kuyt heeft helemaal gelijk als hij zegt dat Memphis overdreven kritisch behandeld wordt. Hij is samen met van Dijk de enige vedette van Oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
304 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren