‘Het ontslag was heel vervelend, zeker omdat PSV mijn club is’

Woensdag, 29 september 2021 om 15:17Daniel Cabot Kerkdijk

Voor Mark van Bommel doet het ontslag bij PSV hem nog altijd pijn, zo geeft de trainer aan tegenover de Volkskrant. Na een valse start bij VfL Wolfsburg heeft hij de boel bij de Bundesliga-club inmiddels echter op de rit. Woensdagavond staat het Champions League-duel met Sevilla op het programma.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door aqua1)

Zeker Mark PSV zal je missen want onder Schmidt is er geen enkele vooruitgang geboekt en is het grootste talent Ihatarren compleet verwoest en is er kapitaal misgelopen ik zou Mark elke seconde inruilen tegen Schmidt die ik echt een amateurtrainer vindt.

29 september 2021 om 15:45Gene vooruit gang en ze hebben de club PSV in handen van PSV gegeven van een passant die er ene Duits kolonie van heeft gemaakt, van niets toevoegend eigen kliek die hij samen heeft gesteeld, Jong en Gebrands zijn de loopjongens van Roger, gaat nergens over.. Van bommel is voor minder ontslagen den Roger. Colombia Roger is heilig verklaart binnen Psv.

29 september 2021 om 15:46

Dat we allemaal meer hadden verwacht van Schmidt ben ik het mee eens hoor. Maar dat van Bommel voor minder is ontslagen is grote bullshit. PSV eindigde 4de in dat coronaseizoen toen van Bommel ontslagen werd, Schmidt werd vorig jaar 2de en overwinterde voor het eerst in jaren weer eens Europees. Schmidt presteert wel degelijk beter dan van Bommel, of je nou een hekel aan hem hebt of niet.

29 september 2021 om 15:49

16 punten achter Ajax, heeft spelers gekregen als Gotze Sangare Max Zahavi, dat had Van bommel niet en Malen die er nog liep, 16 punten achter Ajax is als PSV een grote schande, dan heb keihard gefaald als coach.

29 september 2021 om 15:50

Klopt compleet die Schmidt heeft alle vrijheid gekregen om er een zooitje van te maken binnenkort gaat hij ook met Gakpo clashen dat zit er echt aan te komen en dan heeft hij zowel Ihatarren als Gakpo naar de vernieling geholpen en dan vertrekt ie lekker naar Bochum ofso.

29 september 2021 om 15:52

Van Bommel heeft veel meer geld mogen uitgeven in zijn periode bij PSV dan Schmidt tot nu toe. Dat van Bommel dat wil investeren in kutspelers zoals Bruma, Baumgartl Sainsbury en Behich moet hij zelf weten. Maar ga vooral lekker door met doen alsof van Bommel een groot succes was bij PSV. Dat ga ik in ieder geval niet doen. @Colombiafoot stop met trollen joh wappie, je loopt maar wat rare zooi bij elkaar te bazelen.

29 september 2021 om 15:54

Als dar gebeurt met Gakpo en Madueke clashen zal de hel echt uitbreken in Eindhoven. de titel is al uitzicht je loopt nou achter de feiten aan, maar de leiding wilt maar niet ingrijpen. zelfs plegen als willem 2 staan boven je dat mag nooit...

29 september 2021 om 16:02

@aqua: tja, de titel was voor PSV al uit het zicht voor de start van de competitie...dat krijg je nu eenmaal als er een club zoals Ajax in de competitie speelt. Die hebben een overwicht gecreerd in de nationale competitie(props voor Ajax) waarvan zelfs PSG jaloers is.

29 september 2021 om 16:09

@tvl11 wat voor vreemde fabeltjes zijn dat dat Schmidt het beter doet dan Van Bommel? Waar is dat op gebaseerd? Van Bommel had gewoon te maken met sterkere concurrentie want ondanks dat hij vierde stond bij zijn ontslag heeft hij nooit op 16 punten achterstand van Ajax gestaan. in zijn eerste seizoen deed Van Bommel zelfs tot het eind mee om de titel. Schmidt staat nu na 7 wedstrijden alweer 4 punten achter op Ajax. Schmidt doet het daarom minstens net zo slecht als Van Bommel, zo niet zelfs slechter, maar die man is om onverklaarbare redenen heilig verklaard in Eindhoven. als hij dit jaar 60 punten achter Ajax eindigt zullen er zelfs excuses worden verzonnen waarom hij het niet slecht heeft gedaan. Sinds Schmidt is gearriveerd is het topsportklimaat bij PSV vervangen door een excuusklimaat. Heeft Van Bommel het goed gedaan? Nee, zeker niet. Bakt Schmidt er wel iets van bij PSV? Nee, totaal niet

29 september 2021 om 16:13

@Aqua1 weet je hoeveel wedstrijden in een seizoen worden gespeeld? Je bent weer voorbarig conclusies aan het trekken, los van of Schmidt wel of niet een goede trainer is. Liverpool is ook wel eens 16+ punten achter City geëindigd en Klopp zit er nog steeds, ik vind dat hij minimaal nog een half jaar moet krijgen om vooruitgang te laten zien. Verder weet je dat van Bommel een heleboel troep heeft binnen gehaald, door RKC uit de beker is getrapt met zijn merkwaardige B-team (Schmidt is er niks bij) en volgende ronde van EL heel kinderachtig (na 7 punten uit drie) heeft weggegeven. V. Bommel was geweldig toen hij met dezelfde spelers kon spelen en niemand geblesseerd was zoals het begin, maar bij de eerste speler wegviel was het meteen drama. Schmidt is niet meester plan B, maar van Bommel deed het niks beter. Niet in de beker, niet in Europa. Die 16 vertekende punten die je steeds aanhaalt zegt helemaal niks, zoals vaker aangegeven.

29 september 2021 om 16:16

Van Bommel deed het echter ook niet slechter dan Schmidt dus wat is nou je punt precies?

29 september 2021 om 16:18Psvlid Hoeveel excuses zijn er nou nodig voordat het licht gaat branden, want alles wat die Roger doet wordt echt recht gepraat, dat verdedigen van Roger begint mij echt de keel uit hangen, ik gedoog hem nog, maar eigenlijk ben ik ik helemaal klaar met Roger...

29 september 2021 om 16:19

Ik gun het van Bommel van harte, maar volgens mij vergeet je te vermelden dat PSV onder van Bommel welgeteld 1 goede seizoenshelft heeft gespeeld en daarna de club in verval is gekomen sinds de 2-2 tegen Emmen en tegen 10 man van Ajax het kampioenschap heeft verspeeld. In het seizoen van zijn ontslag had PSV 11 a 12 wedstrijden niet gewonnen en mocht je van geluk spreken dat er überhaupt europees voetbal is gehaald omdat het seizoen niet werd afgemaakt door corona…

Er is een soort negativiteit rondom PSV gekomen waar ik weiger in mee te gaan. Ik zie wel degelijk progressie en laten we gewoon afwachten wat de concurrentie gaat doen. In mijn ogen maakt Ajax enorm veel indruk door wedstrijden snel te killen, maar zijn ze nog geen top 5 ploeg tegengekomen. Hetzelfde voor Feyenoord dat wel serieuze tegenstanders heeft gehad maar nog niet echt getest is qua dubbel progamma, vooral met een smalle selectie is dit wel cruciaal (weekend vrij, spelen op di ipv do).

29 september 2021 om 16:23

@Japie_Krekel EL voorronde niet doorkomen, tegen RKC in de beker eruit vliegen ergens in November, ontslagen worden in de winter terwijl je 4e staat. Nee ging zeker beter dan bij Schmidt. Verder een dozijn onbruikbare spelers binnen gehaald. Nee ging zeker beter .

29 september 2021 om 16:23

@fckorsou en hoeveel goede seizoenshelften heeft PSV onder Schmidt gespeeld? alsof op 16 punten achterstand van Ajax eindigen, met 0-4 van Feyenoord verliezen, met 2-1 van Willem II verliezen, 0-0 tegen ADO spelen en van de mat af worden gespeeld tegen de Go Ahead Eagles geen slechte prestaties zijn. vorig jaar is het hem niet eens 1 keer gelukt een topwedstrijd te winnen. dit seizoen dan 1 keer tegen Ajax om de nikszeggende JC schaal. een (troost)prijs die Ajax zelfs nog veel minder serieus neemt dan de KNVB beker. tegen 10 man van Benfica werd ook nog eens de CL misgelopen. waar jij die progressie inziet is me dus echt een volledig raadsel

29 september 2021 om 16:24

@Aqua1 waar in mijn stuk verdedig ik Roger? Ik benoem feiten om
die twee met elkaar te vergelijken, zo simpel is het. Als je niet wilt dat men hem verdedigd, moet je wellicht niet zomaar roepen dat v. Bommel het beter deed zonder ook echt wat argumenten te geveb.

29 september 2021 om 16:37

Van Bommel werd 4de, Schmidt 2de. Rara wie deed het beter? Het gaat toch om de ranglijst en niet om het verschil in punten?

29 september 2021 om 16:45

Zo kan je het bekijken idd als je puur scorebord journalistiek hanteert maar Van Bommel heeft iig nog nooit zo ver achter gestaan op Ajax als Schmidt. En mocht je het geldargument willen gebruiken voor die historische 16 punten achterstand van PSV op Ajax, dan had PSV AZ oom een puntje of 16 achter zich moeten houden IPV nipt AZ achter zich te houden

29 september 2021 om 16:48

Maar jij kijkt toch ook naar het scorebord? Je blijft maar hameren op de 16 punten. Da's inderdaad veel maar de ranglijst telt uiteindelijk her zwaarst.

29 september 2021 om 16:50

Geen van beiden, maar Roger wordt niet ontslagen en Van bommel wel dat steekt mij erg.....

29 september 2021 om 16:52

Ja maar 16 punten achterstand op Ajax is als PSV onacceptabel........

29 september 2021 om 16:52

Ik ben niet degene die elke keer met die geldexcuses komt over Ajax t.o.v. PSV. Het is niet de Premier League waarin je met 6 topteams te maken hebt. PSV hoort gezien de uitgaven en de selectie buiten Ajax iedereen met twee vingers in de neus op te rollen en minimaal tot het eind Vd competitie mee te doen om de titel

29 september 2021 om 16:53

Volgens de verhalen had Van Bommel zich door zijn gedrag intern onmogelijk gemaakt. Dat was mede oorzaak van zijn ontslag. Ik heb niet het idee dat men persoonlijk klaar is met Schmidt binnen PSV. Ja, vreemde wissels en uit de CL maar het lijkt nog een redelijk hecht team

29 september 2021 om 16:56

@Aqua1 meten met twee maten heet dat. Wellicht had Van Bommel nog coach geweest als hij uit een ander land was gekomen, heel professorisch over voetbal zou praten en elke wedstrijd heel veel onlogische wissels zou doorvoeren om lekker interessant te doen met onnavolgbare theorieën over het belasten van het lichaam van een voetballer

29 september 2021 om 17:05

Ik sta per plets hoe Roger toch zo wordt verdedigd, de beste man kan niks fouts doen, doet alles fouts, maar zijn excuses houden hem in leven. PSV is een voetbal club geen experiment om uit te proberen.

29 september 2021 om 17:12

@Aqua1 ik ben het met je eens maar ik denk dat als hij dit seizoen weer op 16 punten van Ajax eindigt hij van Gerbrands nog een verbeterd contract krijgt ook voor deze prestatie

29 september 2021 om 17:14

Ik las ergens dat dat zelfs ergens deze week wordt verlengd, ik vrees ervoor.

29 september 2021 om 17:27

Haha zo heerlijk genieten dit. Mensen verwijten dat ze alleen scorebordjournalistiek hanteren, maar zelf bijna Gil de la Tourette hebben met betrekking tot 16 punten. Over meten met 2 maten gesproken. Hier zal wel weer niet inhoudelijk worden ingegaan door Japie, die heel slim een zijweggetje in gaat. Mark my words. Van Bommel heeft het in elke, ik herhaal ELKE, competitie minder gedaan. Ook de aangetrokken spelers op conto v. Bommel waren van een abominabel niveau. Uiteindelijk gaat het om de ranglijst, dat is waar de punten verdeeld worden. Feyenoord eindigde gezien hun begroting ook lager op de ranglijst. Toch heb ik je herhaaldelijk horen zeggen dat er niet meer in zat en dat Advocaat er het maximale uithaalde?! Wederom meten met twee maten. Ook leuk dat je wat slechte uitslagen van Psv erbij pakt. Pak je dan ook de 0-1 op Az en de 0-4 tegen Ajax mee. Of tellen die niet? Oh en de gelijke spelen tegen Sociedad en Benfica(ploegen met meer mogelijkheden, bredere selecties en meer ervaring op hoog niveau).

Dat daar gelaten doet Schmidt natuurlijk ook het een en ander fout. Dat constante wisselen van zijn sterkhouders gaat hem opbreken. Daar komt onvrede van.

29 september 2021 om 17:36

Het zal dan altijd een discussie zijn of Schmidt het wel of niet slechter deed dan Van Bommel maar los van Van Bommel kan je natuurlijk niet zeggen dat hij het goed doet. Het verschil tussen Advocaat en Slot is een verschil tussen dag en nacht mede door een paar goede versterkingen. Schmidt heeft nog veel meer versterkingen dan Slot kunnen halen naar het verschil tussen Van Bommel en Schmidt is niet dag en nacht en zelfs nog voet voor discussie. Zo aantoonbaar veel beter doet hij het niet

29 september 2021 om 17:46

Zoals ik al voorspelde; het welbekende zijweggetje. Japie, ik mag jou wel, je stelt in elk geval nooit teleur👍. De vergelijking tussen Slot en Schmidt is overigens een ridicule, twee heeeel verschillende situaties. Treffender zijn de vergelijkingen van Bommel - Schmidt en Advocaat - Slot. Hoe je het ook wendt of keert: v. Bommel mocht meer uitgeven maar heeft in elke competitie minder gepresteerd. Om over verschil in attractiviteit en spelopvatting nog te zwijgen. V Bommel won van zijn laatste 12 potten slechts 2 potten en ging herhaaldelijk schandalig onderuit. Dan zeg joj dat het met twee maten meten is dat Schmidt niet ontslagen wordt. Ik kan je 1 ding verklappen: als Schmidt dezelfde resultaten overlegt ligt hij ook met een ferme trap onder de derrière op straat.

29 september 2021 om 18:03

In de Eredivisie heeft hij niet minder gepresteerd dan Schmidt. Van Bommel werd in zijn eerste seizoen net als Schmidt tweede maar in tegenstelling tot Schmidt die in maart al voor de titel was uitgeschakeld deed Van Bommel tot het eind van het seizoen mee om de titel. In zijn tweede seizoen deed hij het idd niet goed maar had hij in tegenstelling tot Schmidt wel een sterkere concurrentie want Schmidt werd tweede met 16 punten achterstand op Schmidt, qymua punten heeft Van Bommel nooit zo ver achter Ajax gestaan maar hij stond wel op de vierde plek. Ik zie dat attractieve spel van PSV niet. Ja, eens op een blauwe maandag meestal tegen een tegenstander die niet veel voorstelt. Verder twijfel ik of Schmidt dan ontslagen zou worden. Gerbrands lijkt verliefd op die man. Ik hoor net van Aqua dat ze het al hebben over contractverlenging net Schmidt. Imo te bizar voor worden gezien de prestaties van Schmidt tot nu toe want die zijn ook enorm slecht

29 september 2021 om 18:26

Dat van de sterkere concurrentie praat je gewoon je straatje in. Dat is namelijk helemaal geen feit. Je kunt het namelijk ook zo uitleggen: de concurrentie heeft veel punten laten liggen. Ja, dit kan zijn omdat het toen qua niveau dichter bij elkaar lag, maar dat zou niet moeten als je kijkt naar de begrotingen en financien. Sterker nog, onder v Bommel waren de financiele verschillen groter dan nu. Ook was het seizoen nog niet uitgespeeld, dus wie weet wat het verschil in punten was geweest als v Bommel had mogen blijven aanmodderen. 2 wins uit 12 potjes he?! Dat is gewoon degradatievoetbal joh. Dat jij twijfelt dat Schmidt ontslagen wordt mag natuurlijk, maar dat is helemaal nergens op gebaseerd behalve onderbuikgevoel. Daarnaast heb jij geen enkele kennis van wat er binnen Psv speelt, dus ik neem je daarin(als je het goed vindt) niet al te serieus.

In de eredivisie heeft hij WEL minder gepresteerd. Zijn team eindigde namelijk 4e. Dat is Schmidt nog niet overkomen. Voorspelling was 2e plaats, eindstand was ook 2e plaats. Ook in de beker en EL heeft Schmidt het beter gedaan.

Dat zijn contract verlengt gaat worden kan ik mij ook nog niet volledig in vinden. Ik had de volledige eerste seizoeshelft gewacht om een wat beter oordeel te vellen.

Je reacties ontberen wederom elke vorm van nuance en dat is jammer. Wat je zelf waarschijnlijk niet door hebt, maar het zorgt er wel voor dat mensen je als karikatuur gaan zien. Oprechte vraag: vond je het voetbal beter een aantrekkelijker onder v Bommel of onder Schmidt?

Edit: Psv heeft vorig jaar zijn doelstellingen behaald, dat jij de prestaties dan nota bene heel slecht noemt bewijst mij eens te meer dat je er mbt dit onderwerp totaal geen kaas van gegeten hebt.

29 september 2021 om 18:27

Gluuber PSV hoort gewoon met Ajax om de titel mee te strijden, daar was na de winterstop geen spraken van. 16 punten achter wij zijn PSV gene Utrecht waar daar genoegen mee wordt genomen, Roger heeft gefaald simpel. PSV is verplicht om in de laatste dag uit te maken wie er kampioen wordt.

29 september 2021 om 18:43

Maar is Roger dan de enige die gefaald heeft?! Die man kwam in zijn eerste seizoen bij de club waar het echt een oprechte puinhoop was. Dat je dan je doelstellingen behaald is mijns inziens meer dan prima. Dan kun je heel halstarrig vast houden aan: psv hoort om de titel te spelen, boehoe, maar als de concurrentie zover voor is komen te liggen de afgelopen jaren kun je daar moeilijk alleen Schmidt de schuld van geven. Dat onderlinge verschil is in de voorgaande jaren al gemaakt. Ik lees van jou en Japie een heleboel, maar buiten het 16 punten verhaal is er geen enkele statistiek die het met jullie eens is haha.

29 september 2021 om 19:31

@GluubsterTJ Ajax stond financieel ook al mijlenver voor op het PSV van Van Bommel dus dat argument slaat ook helemaal nergens op. Van Bommel had te maken met het Ajax dat de halve finale van de CL haalde en streed met dat Ajax tot het ei d mee om de titel

29 september 2021 om 20:02

Gluuster waren alle aankopen gehaald door v Bommel? Dacht alleen de 2 Australiërs op zijn voorspraak. Rest toch JdJ en daardoor botste het tussen die 2.

29 september 2021 om 20:05

Ze stonden voor inderdaad, maar dat verschil is alleen maar groter geworden onder v. Bommel. Schmidt had de ondankbare taak schoon schip te maken. Dat Ajax dat jaar geweldig was klopt inderdaad, maar we kunnen jouw argumenten wederom 180 graden draaien. Ajax heeft dat jaar zo'n 16 wedstrijden meer gespeeld dan Psv en toch kreeg van Bommel het niet voor elkaar om kampioen te worden. Schandalige prestatie toch, om even in jouw woorden te spreken? Mijn punt is: het ligt niet zo zwart-wit als dat jij doet voorkomen. Mijn ervaring met mensen die dermate star zijn is dat zij er eigenlijk altijd naast zitten. Een organisatie ter grootte van Psv is onwijs complex, meerdere mensen met inbreng, invloed en meningen. Heb je enig idee hoe het er aan toe gaat bij een BVO? Ik twijfel daar echt zeer sterk aan. Desalniettemin probeer ik objectief te kijken waar de schoen wringt, en dat is nooit aan louter 1 persoon te wijten. Jij daarentegen blijft je wanhopig vast houden aan het feit dat Schmidt verantwoordelijk is voor alles wat fout gaat. Je berichtgeving is zo eenzijdig maat, in Den Haag hebben we daar een uitspraak voor:

Als je oogkleppen op hebt en ze zitten lekker, dan is de kans erg groot dat je een paardenkop hebt😜.

29 september 2021 om 20:13

@MrKrillin: ook bij de transfers van Bruma en Baumgartl had v Bommel een stevige vinger im de pap😉. Dit weet ik toevallig van iemand heel dicht op het vuur zat in die periode bij Psv. Als je de naam wilt weten prima, maar dan moet je me even pmen. Ik ga zijn naam omwille van privacy hier niet noemen.

29 september 2021 om 20:24

Gluubster, ik geloof je wel hoor. Weet alleen dat Bruma echt al jarenlang op lijstje staat. PSV was al voor PSV bezig met hem. Baumgartel was ook plan B, aangezien John die Braziliaan door zijn vingers liet glippen. Ik kan mij nog wel herinneren dat John en v Bommel ruzie kregen over de transfers. Maar weet natuurlijk de details niet. Wat ook voor v Bommel spreekt, hij liet o.a Malen, Madueke, Gakpo en Ihattaren debuteren volgens mij. Maar eens dat v Bommel verder slecht heeft gedaan. Veel verloren dan is het over.

29 september 2021 om 20:35

Oh ja van Bommmel heeft ook echt een boel goed gedaan. Ik geloof niet zo in: de trainer doet alles goed of fout. Van Bommel niet, ook Schmidt niet. Bruma stond op het lijstje, maar v Bommel wilde hem erg graag hebben. Daarom werd er 10 miljoen+ betaald. Baumgartl was plan b, juist van van Bommel😉. Die ruzie ging meer over de daadkracht van JdJ als ik het goed herinner. Bommel wilde sneller duidelijkheid en zijn selectie snel rond hebben. Ook wel weer iets voor te zeggen natuurlijk.

29 september 2021 om 15:45

Schmidt is de meeste overschatte trainer in het Nederlandse voetbal bestaan. Hij heeft veel kwaliteiten die een onvoldoende scoren.

29 september 2021 om 16:47

De hype rondom deze Roger Schmidt staat idd in geen verhouding tot zijn prestaties want die zijn uiterst belabberd. Laat ze in Eindhoven maar blijven denken dat het een of andere geniale voetbalprofessor is want wie weet kan Feyenoord daar onverwacht van profiteren als ze de huidige prestaties kunnen volhouden

29 september 2021 om 16:51

Ik heb werkelijk waar nog niemand Schmidt een geniale trainer horen noemen. Of heb ik dat gemist?

Zijn prestaties zijn niet goed maar we moeten ook niet de andere kant opslaan.

29 september 2021 om 16:58

Hoezo de andere kant opslaan? Elke coach die zo belabberd had gepresteerd had nu ter discussie gestaan maar Schmidt niet. Die is heilig verklaard terwijl hij nog nooit verder is gekomen dan een landskampioenschap in B-competitie Oostenrijk

29 september 2021 om 17:04

Heilig verklaard? Fluitconcerten na zijn wissels niet gehoord? Kritiek van PSV-fans hier op VZ niet gelezen?

Hij krijgt genoeg kritiek hoor (en terecht) maar dat is echt niet oneindig.

PSV speelt niet geweldig, zeker de laatste weken niet, maar heeft weer wat leuke spelers en het lijkt meer een team dan onder Van Bommel. Wellicht vandaar dat ze Schmidt nog een kans geven.

En geen idee wat het verleden van Schmidt ermee van doen heeft. Van Bommel had 0,0 ervaring met coachen.

29 september 2021 om 17:14

Klopt. Niet door alle supporters maar wel door Gerbrands zo lijkt het. Schmidt is geen bewezen topcoach want hij heeft nergens wat uitzonderlijks neergezet. Nu bij PSV is het ook al een jaar teleurstellend. Daarom snap ik niet waarop dat enorme krediet gebaseerd is wat hij van PSV krijgt

29 september 2021 om 17:34

Buiten het feit dat hij volledig wordt gesteund door Gerbrands en co, lijken ze vooral alle touwtjes in de fluwelen handen van Schmidt te hebben gegeven. Ik begrijp precies wat Japie bedoeld, het lijkt of de beste man onaantastbaar is ondanks alle miskleunen inmiddels. Een kapitaal vernietigd mede door zijn enorme koppigheid en onkunde in de zin van handelen en socialiseren met de “moeilijke” jonge(ren) van de groep. Ik had het wel geweten als ik Gerbrands was geweest.

Van Bommel had minder krediet n Roger en had minder kwaliteit dan PSV nu heeft. zo een Duitser mag falen mag de club overnemen en de baas zijn over |psv, mag alles bepalen in aankoop beleid en wordt niet ontslagen. Al maakte hij een potje van en was ontslag onvermijdelijk, maar ook Roger maakt een potje van gelijk monniken gelijken kappen ook Roger ontslaan, klaar.

29 september 2021 om 15:47

Denk dat het bij Roger ook met het financiële plaatje te maken heeft. Hij heeft een achtergrond in China gehad en met Leverkusen ook wel knappe prestaties weten te behalen. Die heeft sowieso meer verdiend.

29 september 2021 om 16:19

@Aqua1 v. Bommel zat er langer dan Schmidt er nu zit, dus ‘minder krediet’.. geen idee waar je dat op baseert. Of je kan in de toekomst kijken wellicht.

29 september 2021 om 16:20

Hou toch eens op man Aqua. Denk je nou echt dat Schmidt het alleen voor het zeggen heeft binnen PSV. Uit welk ei kom jij zeg.

29 september 2021 om 16:48

Mijn vraag is uit welk ei komt Schmidt met zijn complottheorieën over de KNVB en dat belachelijke gewissel van spelers

Ik gun het van Bommel van harte! Genoten van hem als voetballer, meer als van de Neymar's van deze tijd. Goede persoonlijkheid, voetbalhart en een klasse mentaliteit. Dit jaar met Wolfsburg voor top 4 gaan en de poulefase in de CL overleven dan heb je prima werk gedaan. Ergens hoop ik dat hij nog ooit trainer van Atletico Madrid wordt als opvolger van Simeone.

Ontslag van van Bommel was onvermijdelijk. Er werden aankopen gedaan waarvan je echt dacht huh? Bruma was de enige logische aankoop, maar hij kwam gewoon niet uit het verf. Ook de manier hoe hij met spelers omging vooral Toni Lato. Kort gezegd heeft hij de selectie met zijn resultaten en de mood aftermath zo erg verziekt dat hij wel ontslagen moest worden. Dat is heel jammer, maar mooi om te zien hoe het nu gaat bij Wolfsburg. Ze staan sinds die nederlaag wel met beide voeten op de grond, maar dit is wel een mooie seizoensstart en hopelijk trekt hij die lijn door.

Als van Bommel zijn conclusie over zijn PSV tijd is dat hij "op het veld, en met spelers, niets moet veranderen", verwacht ik vrij weinig van zijn carrière als trainer eerlijk gezegd. Uitgeschakeld door RKC in de beker, het kampioenschap weggegeven uit tegen Ajax door te verliezen van 10 man, in de EL groepsfase uitgeschakeld ondanks 7 punten uit de eerste 3 wedstrijden (met 4-1 en 4-0 nederlagen tegen LASK & Sporting). Daarnaast was PSV in heel wat uitwedstrijden ook waardeloos onder hem. Wordt interessant om te zien waar hij aan het einde van dit seizoen eindigt met Wolfsburg.

Zijn ontslag was volledig terecht en had al veel eerder moeten gebeuren. PSV stortte volledig in na de winterstop en toen heeft van Bommel nog een heel jaar mogen blijven zitten zonder ook maar een fatsoenlijke wedstrijd te spelen. Maar ik hoop van harte dat hij gaat slagen bij Wolfsburg. Het blijft een PSV legende.

Hij had beter kunnen blijven want met die Schmidt zijn ze geen stap verder gekomen, van Bommel had kunnen bouwen aan een nieuw team.
Met Schmidt heb ik iets van zijn wil is wet en ook voor mijn gevoel traint hij te intensief maar kan daar naast zitten

29 september 2021 om 16:22

Bouwen haha, onder V. Bommel was het afbouwen. Faber is begonnen met de wederopbouw, hij heeft de eerste stap gezet.

Het voetbal leek onder van Bommel nergens op, statisch en fantasieloos, ze voetbalden alsof hij de poppetjes in een 4-2-3-1 formatie had neergezet met als enige instructie: succes he!

Maar ondertussen doet hij net alsof hij een of andere wonder filosofie heeft, die van alles en nog wat zou omvatten, nou ik heb er niks van gemerkt. Als dat zo zou zijn, zou je ook verwachten dat hij weleens wat loslaat in interviews en analyses, maar hij praatte altijd louter in algemeenheden en had het zonder uitzondering na iedere wedstrijd over dat 'details' de wedstrijd beslissen, zonder ooit concreet te worden.

29 september 2021 om 16:33

Dat gevoel heb ik ook. Eerst maar eens langere tijd presteren bij een club. Ook een trainer kan zich flink ontwikkelen, ik denk dat hij te vroeg is ingestapt bij PSV. Als speler kennende kan hij een goede trainer zijn. Zoals velen die op die positie hebben gespeeld (guardiola, Simeone). Maar hij komt in de media niet over als iemand met een geniaal strategisch plan.

29 september 2021 om 16:43

Precies dit. En altijd zo verongelijkt tegenover de media, alsof Van Bommel de enige was die het spel snapt. De sfeer rond PSV was de laatste maanden erg negatief

29 september 2021 om 18:14

Nu vind ik het voetbal bij PSV nog statisch en fantasieloos. Die counter methode werkte de eerste drie seizoenen maar nu iedereen door heeft dat PSV op die manier speelt lijkt het voetbal nergens meer op

Voor de mensen die vinden dat Van Bommel te weinig krediet heeft gekregen en te snel is ontslagen, dit waren zijn laatste 12 wedstrijden als trainer van PSV. 12 Gespeeld, 2 gewonnen, 4 gelijk, 6 verloren, doelsaldo van -11. Even realistisch: echt elke trainer ter wereld zou na zo'n reeks zijn ontslagen.

FC Utrecht - PSV 3-0
PSV - LASK 0-0
PSV - AZ 0-4
Sparta Rotterdam - PSV 2-2
LASK - PSV 4-1
Willem II - PSV 2-1
PSV - Heerenveen 2-1
Sporting Lissabon - PSV 4-0
FC Emmen - PSV 1-1
PSV - Fortuna Sittard 5-0
PSV - Rosenborg BK 1-1
Feyenoord - PSV 3-1

29 september 2021 om 17:28

Ondanks dat ik Van Bommel alles gun, was dit inderdaad onhoudbaar. Schmidt heeft ups en downs. Het lijkt veel meer een team, maar de laatste weken is het weer brandhout. Ik weet het niet met hem. Het lijkt mij ook niet de juiste man op de juiste plek momenteel

29 september 2021 om 17:38

Maar hij is niet op 16 punten van de aartsrivaal geëindigd. Ik heb op voetbalzone geleerd dat dat leidend is in het beoordelen van prestaties!

29 september 2021 om 18:08

Ik vind dat wel degelijk iets zeggen. Als Dessers nu 28 goals maakt en tweede wordt op de topscorerslijst en Pavlidis wordt volgens seizoen topscorer van de Eredivisie met 15 goals. Heeft Dessers het dan slechter gedaan dan Pavlidis?

29 september 2021 om 18:29

leiden ja, want 16 punten is enorm veel punten achterstand, dat mag een club als PSV nooit gebeuren.

29 september 2021 om 18:33

Haha gelukkig werken de regels anders. Daarin telt gewoon de einstand, al eindig je met - 50 punten 2e. Vervelend he😜?!

29 september 2021 om 18:38

Dat is een individuele statistiek vergelijken met een teamstatistieken. Wederom appels met peren Japie. Ik begin ijzig te twijfelen of je uberhaupt enig verstand hebt van het spelletje. Om even te antwoorden: Dessers heeft meer doelpunten gemaakt, dus dat heeft hij beter gedaan. Toch is het eindresultaat in het voordeel van Pavlidis, die daar dan ook verdiend de prijs voor krijgt. Wat je namelijk vergeet mee te nemen zijn seizoensgebonden variabelen zoals concurrentie, vorm, aantal keer in actie komen van de 34 wedstrijden, in welk team je speelt, hoeveel expectedgoals je hebt(gevaarlijk terrein dit, want Japie snap dat niet, dus is de hele voetbalwereld gek en is dat onzin). Etc. Echter is dat totaal niet te vergelijken met teamprestaties. Ik hoef hopelojk niet aan je uit te leggen waarom?

29 september 2021 om 18:45

Eindstand telt ja, PSV moet je kampioen worden, is schandalig dat je 16 punten op achterstand hebt opgelopen tegenover Ajax, dat is topclub onwaardig daar is Roger debet aan...

29 september 2021 om 19:17

Aha gewoon het herhalen van je standpunt zonder onderbouwing. Ik weet voldoende, dank je wel. Als enige debet trouwens? Want volgens mij werken er meer dan 100 mensen bij Psv. Vorig jaar was de doelstelling van Psv 2e plaats, alszijnde overgangseizoen. Dus moesten ze helemaal geen kampioen worden? Bijzonder dat ik als niet-psv'er overigens beter in gelezen ben dan jij. Een 2e plaats is niet topclub onwaardig. Feyenoord die heel wat seizoenen geleden 8e eindigde ofzo, DAT is topclubonwaardig.

29 september 2021 om 19:35

@GluubsterTJ hoezo? Jij neemt toch ook niet mee hoe de concurrentie zich onder Van Bommel verhield TOV de concurrentie TOV het PSV van Schmidt. Een trainer staat ook niet in het veld. De trainer is een individu die boven het collectief staat dus waarom zou ik hun niet mogen vergelijken op basis van het aantal verliespunten?

29 september 2021 om 19:53

Omdat een individu vergelijken met een teamprestatie irrelevant is voor de discussie. Daar komen, zoals ik al aangaf, hele andere variabelen bij kijken. Dat zeg ik letterlijk. Daarnaast neem ik hoe de concurrentie zich verhoudt ten opzichte van PSV juist mee in mijn beoordeling. Ik staar mij namelijk, zoals jij wel herhaaldelijk doet, niet blind op 1 statistiek. Dat heet nuance en dat is exact de reden dat ik niet Schmidt als enige de schuld geef. Lees je mijn antwoorden wel? Of begrijp je mijn teksten inhoudelijk niet? Dat kan, maar zeg dat dan gewoon.

29 september 2021 om 23:54

Ik zeg ook niet dat Schmidt als enige schuldig is maar hij is wel eindverantwoordelijk als hoofdcoach. Advocaat was ook niet aan alles schuldig maar die werd ook weggehoond bij Feyenoord. Zo gaat dat met coaches als ze niet aan de verwachtingen voldoen

30 september 2021 om 00:20

We kunnen aan het einde van het seizoen pas zeggen of hij "aan de verwachtingen" heeft voldaan. Hij mag niet aan jouw verwachtingen voldoen, maar breng dat niet als feit want je zelf voor aap omdat je jouw mening verwikkeld met de daadwerkelijke geleverde prestaties. Voorlopig heeft hij vorig jaar zijn doelstellingen behaald, dus in de letterlijke zin des woords voldoet hij wel degelijk aan de verwachtingen.

29 september 2021 om 17:58

@cabinessence Laat het Japie niet lezen. Dit past niet zijn psychotische episode waar Schmidt een of andere enge man is die de club PSV en daarmee het Nederlandse voetbal kapot maakt en die het slechter doet dan Van Bommel.

29 september 2021 om 18:05

Laat Schmidt net als Van Bommel maar eens tot het eind van het seizoen mee strijden om de titel want dat is hem nog niet gelukt

29 september 2021 om 18:39

Haha laat Schmidt tot het einde meestrijden om de titel maar hem het liefst ontslagen zien worden. Zo krijgt die man van jpu ook nooit een eerlijke kans he. Het zwamt maar en het zwamt maar. Komisch.

29 september 2021 om 19:37

Dat was mijn punt helemaal niet. Hij heeft het zogenaamd beter gedaan dan Van Bommel maar Van Bommel deed in zijn eerste seizoen serieus mee om de titel eh Schmidt niet. In zijn tweede seizoen stond hij vierde en Schmidt is net begonnen aan zijn tweede seizoen dus of hij het goed gaat doen dat is pure speculatie. Hij kan ook zomaar vierde enidigen als hij doorgaat op de huidige voet

29 september 2021 om 20:19

Dat kan Japie. Maar hij kan ook zomaar kampioen worden. Alleen maar negatief belichten en speculeren. Gaat het momenteel goed onder Schmidt: nee, niet echt. Ging het dan aan het begin van het seizoen wel: jazeker. Kortom: we zullen moeten afwachten. Maar als ik jou moet geloven had hij er al uit moeten liggen. Met alle respect: dan heeft de man geen eerlijke kans gekregen. Als dat trouwens je punt niet is moet je je formuleringen eens heroverwegen. Gewoon een tip, meer niet😉.

Ps: hij heeft het niet zogenaamd beter gedaan dan v Bommel, hij heeft het gewoon beter gedaan in elke competitie.

29 september 2021 om 23:56

Hoe kan hij het beter hebben gedaan in elke competitie als Van Bommel serieus mee deed om de titel en Schmidt op 16 punten achterstand van Ajax is geeindigd?

30 september 2021 om 00:11

Omdat van Bommel 4e werd in zijn tweede seizoen. 2e is 2e, punten doen er aan het eind niet meer toe. Ajax werd onder Frank de Boer kampioen met zeer weinig punten. Maakt dat de schaal minder waard? Nope. Doelstelling is doelstelling. Er steeds het aantal punten bij betrekken zonder rekening te houden met, zoals al eerder aangegeven, variabelen is ridicuul. Het behalen van doelstellingen is meetbaar, speculeren over puntenaantallen is dat alles behalve. Portugal won het ek terwijl ze bijzonder weinig wedstrijden daadwerkelijk wonnen(zeker binnen de 90 minuten). Vinden ze die cup in Portugal minder waard? Nee. Dit is topsport man, daar telt alleen het eindresultaat. Punten zijn een middel omdat te behalen. Middel vs doel, wat is belangrijker, zeg jij het maar?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.VfL Bochum19-7
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. WidellAanvaller
L. NmechaAanvaller135
W. WeghorstAanvaller125
K. CasteelsKeeper120
D. LukébakioAanvaller110
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

272 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2021-2021 VfL Wolfsburg
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Maximilian Arnold stipt tekortkoming Mark van Bommel aan

Het ontslag van Mark van Bommel als trainer van VfL Wolfsburg heeft bij de Bundesliga-club nog niet het gewenste effect gesorteerd. Opvolger Florian Kohfeldt kwam in zijn laatste vier officiële duels...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Liverpool wil Paulo Dybala in januari een voorcontract laten tekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren