Ten Hag kiest man of the match: ‘Hij manifesteert zich steeds beter’

Dinsdag, 28 september 2021 om 23:43Chris Meijer

Erik ten Hag is bijzonder te spreken over het optreden van Steven Berghuis in de met 2-0 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Besiktas. De vleugelaanvaller was goed voor een doelpunt en een assist en wordt daarom door zijn trainer gebombardeerd tot man van de wedstrijd. Ten Hag geeft op de persconferentie na afloop tevens te kennen dat hij Berghuis ziet groeien.

“Voor mij was Berghuis de man of the match, met een goal, een assist en nog een aantal creatieve ideeën. Ik denk dat hij het uitstekend heeft gedaan. Je kunt wel stellen dat hij in vorm is, ja. Dat is hij al vanaf het begin, maar hij is aan het groeien. Hij manifesteert zich steeds beter en levert daardoor een steeds grotere bijdrage”, geeft Ten Hag te kennen. De oefenmeester was over het algemeen te spreken over het optreden van zijn ploeg.

Bekijk hier de volledige samenvatting van de persconferentie van Erik ten Hag.

“Er ontstond een goede wisselwerking in een prachtige ambiance, want Ajax speelde heel goed. Na een onachtzaamheidje was de eerste kans voor Besiktas (Michy Batshuayi raakte de paal, red.), maar daarna hebben we de wedstrijd in handen genomen. We kwamen ook goed weg (bij de afgekeurde goal van Besiktas, red.) en daar moeten we waakzaam op zijn, dat zijn details”, benadrukt de trainer van Ajax. Hij vindt dat zijn ploeg vaker had moeten scoren. “We moeten scherper, meedogenlozer en rustiger zijn op bepaalde momenten.”

“Soms is het ook pech, want bij de kopbal van Haller (vroeg in de tweede helft, red.) weet die keeper haast zelf niet hoe hij ‘m eruit houdt. We laten te veel kansen onbenut en dat kan op dit niveau niet”, vervolgt Ten Hag. Ajax gaat na twee Champions League-wedstrijden aan de leiding in Groep C, samen met Borussia Dortmund. Beide ploegen hebben zes punten en over drie weken komen die Borussen eerst op bezoek in Amsterdam, waarna twee weken later de return in Duitsland op het programma staat.

“Dit is een ander level dan we gewend zijn, dus tegen Borussia Dortmund zullen we een stapje erbij moeten zetten om daar resultaat te halen”, zegt Ten Hag. “Als je dat in die twee wedstrijden niet doet, moeten we nog maar zien hoe de groep ervoor staat. Dat is een uitdaging waar we voor staan, maar het is niet onmogelijk om daar resultaat te halen. Ik heb daar vertrouwen in. We hebben zes punten en een superstart, maar die zes punten hebben we eerder gehad en toen is het niet gelukt. Nu moet het wel lukken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door bliek)

Het is echt sneu voor Klaasen maar ik hoop toch echt dat Berghuis nog heel lang op 10 mag blijven staan.

Hij vult het gewoon zo goed in. Zijn aanname is nagenoeg altijd super, waarmee hij zichzelf een klein beetje tijd verschaft (niet onbelangrijk als je tussen de linies speelt). En hij kan dit ook nog eens combineren met z'n fijne linker poot en inzicht. Hij duikt op aan de flanken, ondersteunt anderen constant door zich aan te bieden en zowaar zet hij ook nog prima druk. Ik ben content!

29 september 2021 om 00:02

Als Feyenoorder moet ik toch erkennen dat het een goede transfer was, wij zijn beter zonder Berghuis en hij had nooit kunnen brengen wat Til nu brengt. En ajax is beter met hem ipv Klaassen. Win-win wmb

29 september 2021 om 00:10

Baardgrasmus waarom ben je daar zo stellig in? Het is denk ik niet eens een garantie, dat Til Berghuis zijn beste seizoen voor Feyenoord minimaal kan evenaren. Maar dat het een win-win situatie is ben ik helemaal eens. Ik ben dankbaar Berghuis brengt voetballend veel meer en ook op creatief gebied. Klaassen is eeb kind van de club dus die zal ook aan zijn minuten komen.

29 september 2021 om 00:27

Je onderschat Klaassen ontzettend. Ajax heeft tot nog toe alleen maar tegenstanders gehad waar Ajax voetballend superieur aan is. Stel dat we overwinteren, dan komen er andere wetten van het totaalvoetbal dat Ajax dient te spelen bij kijken en dan is het niet zomaar gezegd dat Klaassen gepasseerd is door Berghuis. Met Berghuis gaat 't uitstekend hoor, maar we zijn een stuk minder efficiënt gebleken dan met Klaassen en dat vind ik wel weer zorgelijk als je straks tegen Dortmund speelt of een andere tegenstander die Ajax in de underdogpositie duwt.

29 september 2021 om 00:30

Als Berghuis al een keer druk zetten dan schopte hij zijn tegenstander het ziekenhuis in. Prima voetballer, maar verdedigend een losgeslagen gek af en toe. Hoe vaak hij bij ons ontsnapt is aan rood, bizar. En Til staat er tot nu toe als de nood aan de man is, terwijl Berghuis dan vaak de eerste was die afhaakte bij ons. Dus daarom ben ik zo stellig.

29 september 2021 om 00:33

Het verschil is een beetje dat jullie Til hebben gehuurd en hij vier niveaus onder Berghuis zit. Bij Feyenoord draaide het te veel om Berghuis omdat ie er kop en schouders bovenuit stak. Feyenoord is drie blessures verwijdert van een fc groningen-niveau nu, en er staat geen 'nieuwe Til' klaar komend jaar.

29 september 2021 om 00:35

Berghuis oogt ook veel meer ontspannen en vrolijker op het veld dan in zijn Feye tijd. Wellicht komt het omdat hij nu weet dat het niet allemaal van hem afhangt. Ik weet het niet. Ik verwacht alleen niet om de kant van Berghuis meer te zien, die ze bij Feye van hem gewend waren.

29 september 2021 om 00:37

@myvison

Ik zie dat toch anders. Klaassen is een hele goede voetballer, heeft z'n waarde Alliang bewezen en zal nog veel van waarde zijn. Maar door zo'n slim en fijn aanspeelpunt te hebben zo dicht tegen de tegenstander zijn goal, zie je dat je veel meer gevaar sticht. De tegenstander weet gewoon niet hoe ze constant iedereen kunnen dekken als door dat korte tikwerk constant de bal rond de tegenstander zijn 16 hebt.

Met Klaassen is het een stuk statischer, minder positiewisselingen in de hele aanval. En Klaassen kan soms geniaal kaatsen als geen ander maar hij is lang niet zo comfortabel als Berghuis Wanneer aangespeeld in de kleine ruimte of met een man in z'n rug. Klaassen zie je dan vaak terug kaatsen oid terwijl Berghuis ook splijtende passes geeft vanuit die positie

29 september 2021 om 01:45

@Baardgrasmus, ik moet eerlijk zeggen dat ik ook bang was dat Berghuis moeilijk zou doen bij het verdedigen en het eventueel op de bank moeten zitten. Maar mijn mening is volledig bijgedraaid. Hij realiseert zich dat zijn basisplaats niet vanzelfsprekend is en dat hij hard moet werken. Ik geef eerlijk toe dat ik heb gezegd dat Feyenoord zonder Berghuis vorig seizoen lager zou zijn geëindigd, maar dankzij de juiste versterkingen doen jullie het uitstekend. Het is jammer dat jullie sommige spelers hebben moeten huren, maar gelet op het budget, doet Arnesen het prima. Dus ja, een win-win-situatie voor iedereen. En Berghuis stelt zich heel netjes op als hij wordt uitgelokt om een uitspraak te doen over Feyenoord.

29 september 2021 om 04:55

Dat komt omdat hij champions league speelt met betere voetballers in het team.

29 september 2021 om 07:05

Ik heb het wel met @baardgrasmus eens.
Ik denk dat dit voor beide een goede transfer geweest is op sportief gebied.
Bij Feyenoord was hij echt wel goed hoor alleen denk ik dat hij voor het teamproces minder was het laatste jaar. Hij was gewoon klaar. Was het dit jaar onder slot anders geweest zou kunnen.

Mede zijn vertrek heeft ons wel prima spelers opgeleverd waardoor er nu een echt team staat zonder een speler die denkt er boven uit te spelen en waar het allemaal om draait.

En zoals nu te zien is berghuis voor Ajax een versterking. Al wil ik het de aankomende wedstrijden gaan zien als er meer weerstand komt. Er komen nu leuke potjes voor Ajax aan

29 september 2021 om 08:25

Eens met Baardgrasmus. Feyenoord speelt beter zonder, en wij spelen beter met. Perfecte tussenweg dus. Wat mij betreft blijft Berghuis het vertrouwen krijgen om te werken aan zijn invulling van de 10. Iedere keer als hij de bal krijgt wil je zien wat hij ermee doet. Met Klaassen had ik dat veel minder. Heeft ook enorm veel voor ons betekend, maar Berghuis heeft echt mijn voorkeur. Die tandem met Antony en Tadic, briljant.

29 september 2021 om 09:46

@bloek

" denk ik dat hij voor het teamproces minder was het laatste jaar. "

Denk dat groot deel ook schuld van Advocaat was. Man was altijd chagerijnig, liet zijn team te veel verdedigen en als fout ging kreeg de groep de schuld. Had ook gespannen relatie met Berghuis en zijn loopjongen Cor ging nog lekken.

Al deze onzin straalt ook door naar het team.

Nu bij een Ten Hag (maar natuurlijk ook Slot) zie je dat bij spelers veel spelvreugde. Aanvallen en plezier. Worden niet openlijk afgekraakt als het minder gaat.

29 september 2021 om 10:07

@mr

Een dat er ook grote schuld ook ligt bij Advocaat zeker te weten.

Je zag echter wel een gefrustreerde Berghuis lopen. En Berghuis werd natuurlijk ook nog eens door iedereen op een voetstuk geplaats.
Feyenoord supporters riepen vorig jaar van zet hem maar eens een keer op de bank hij verneukte natuurlijk een paar belangrijke dingen met zijn rode kaarten.

Die frustratie was gevolg van een hoop dingen maar ging wel tegen het team werken.

Uiteraard werken sommige transfers wel mee op dit moment.

29 september 2021 om 11:48

@Regulator, ik heb ook het idee dat hij meer wil en moet werken voor het team. Gisteren was er een momentje van balverlies en je zag hem een fractie van seconde niets doen. Direct erna herpakt hij zich en begon druk te zetten met Anthony en Nous. Mooi om te zien.

Pff die Timber wordt gwn echt een wereldverdedigr niet normaal. Als club zijnde zou ik Mazraoui en Anthony samen halen en ze samen aan de rechterflank laten spelen. Dan hoeft je voor pak m beet 10 jaar geen aankopen op de rechterkant te doen

29 september 2021 om 06:57

Hij is heel goed, zeker voetballend, maar moet nog wel sterker worden. Greep bij de tegengoal zwak in. Werd eigenlijk vrij makkelijk aan de kant gezet en uiteindelijk geholpen door de scheids.
Denk wel dat hij erg ver gaat komen. Gewoon een groot talent.

29 september 2021 om 07:01

Pas nou op. We gaan elke week timbre de wereld in prijzen is een talent die het nu super goed doet. Vaak krijgt die ook nog een tegenslag en dan maar eens kijken hoe hij er uit komt.
Voor nu super belovend maar we hebben de laatste jaren te veel talenten als beste voetballer van Nederland bestempeld die we niet meer terug zagen.

Waar besiktas de 2-1 maakte liet hij zich kinderlijk van de bal zetten. Gelukkig voor Ajax werd hij afgekeurd want Ajax zat minder in de wedstrijd en een goal had voor de Turken als olie op vuur kunnen werken.

29 september 2021 om 08:40

Timber is gisteren eigenlijk wel debet aan de 2-1, want 99 van de 100 scheidsrechters keurt dat schouderduw the niet af. Daar mag hij wel wat harder in worden. Verder wel een groot talent ja.

29 september 2021 om 09:35

Ik ben het helemaal met je eens. Timber wordt een beetje gehyped. Men denkt namelijk dat Timber zo goed is ten opzichte van Schuurs, maar als Schuurs een keer door Mané wordt uitgespeeld dan is de wereld te klein (omdat hij niet uit de Ajax-school komt), maar als Timeber zich door een tweederangs spits laat wegzetten en de 2-1 schuld is, daar wordt niets over gezegd, omdat de scheidsrechter (gelukkig voor ons) dwaalde. Daarnaast heeft Timber nooit Blind naast zich gehad in het centrum, maar Martinez. Die heeft al zo vaak rugdekking gegeven, terwijl Schuurs zo iemand helemaal niet had. Wat hij en Alvarez een ontwikkeling hebben doorgemaakt in één seizoen tijd is geweldig om te zien.
Timber is net als Schuurs een groot talent, maar ook net als Schuurs niet foutloos. EN dat is helemaal niet erg op die leeftijd.

Berghuis is het bewijs dat als je aanname goed is dat je het kan compenseren met voor andere minpunten. Natuurlijk heeft hij ook genoeg andere kwaliteiten (een mooie linker en zijn spelinzicht), maar zijn aanname is zo goed dat het hem bijna altijd 0,5 seconden extra tijd geeft om iets te verzinnen met de bal. En op dit niveau is dat snoei veel tijd.

Een goede aanname zou het basis moeten zijn in de jeugd. Daar moet je op scouten.

29 september 2021 om 00:21

Herinner wat Bergkamp ooit zei in een interview :" It's all about the first touch". Wanneer Als dat goed is dan kom de rest vanzelf.

29 september 2021 om 00:24

Ja idd, nu je het zsgt. Het is bijna Cruijfaans.

29 september 2021 om 01:24

Zo is hij zelf ook ontdekt door Cruyff. Anderen zagen het niet in hem zitten, maar Cruyff zag Bergkamp één bal aannemen en was meteen overtuigd. Kan even het interview niet terugvinden maar het is een mooi verhaal dat twee grootheden uit het Nederlandse voetbal verbindt.

29 september 2021 om 11:43

Klopt Cruijf heeft Bergkamp er bij gehaald vanuit de A2, hij was kort ervoor teruggezet. Is mijn favoriete speler aller tijden.

29 september 2021 om 17:58

@Douwe Dabbert. Ronaldinho voor mij op 1 daarna meteen Bergkamp. Wat een heerlijke speler. Ik kijk nog vaak genoeg zijn video's op YouTube. En wat was die man elegant aan de bal.. alsof hij speelde in een smoking met een glas champagne.

29 september 2021 om 18:21

Ronaldinho was/is inderdaad ook een heerlijke voetballer maar de reden dat ik ten aller tijden voor Berkamp kies is omdat Bergkamp altijd functioneel speelde. Ronaldinho die deed nogal eens truc-jes om de truc-jes, dat zag je Bergkamp niet doen. Achter iedere beweging en baltoets zat een gedachte. Hij maakte ook bijna alleen maar mooie doelpunten, de koning v/d stift.

De trukendoos van Ronaldinho is natuurlijk legendarisch en meestal lukte het ook, dat is wel Grote klasse.!

29 september 2021 om 23:49

Ohh en van grote afstand ook nog hé. Volgens mij zijn 50% van zijn goals allemaal stifts. Ik herinner me nog een interview van Van Persie hoe hij vol bewondering keek naar Bergkamp. Ik denk dat er op dit moment geen speler is die op Bergkamp lijkt. Ozil had het een beetje.

30 september 2021 om 09:35

Aanrader, wss dowloaden/youtube 😉tegenwoordig, dvd de 100 mooiste goals Bergkamp. Ik heb het thuis liggen dus kijk zo af en toe nog eens.

En inderdaad toen Özil bij Arsenal kwam werd die vergelijking gemaakt. Berkamp was echt beter hoor maar ja, ik ben niet objectief in deze 🤗.

30 september 2021 om 10:54

Nou nou nou je mag dat gerust met volle zekerheid zeggen hoor dat Bergkamp beter was😉😉. Zelf Thierry Henry zegt dat Bergkamp voor hem de beste speler is waarmee hij heeft samen gespeeld. En Henry heeft met Zidane, Messi en Iniesta gespeeld. Dan weet je genoeg.

Voor mij was Alvarez motm, wat een strijder op t middenveld en ik vind hem ook steeds beter aan de bal worden!

29 september 2021 om 08:08

Ja mee eens! Niet normaal hoeveel ballen hij weer veroverd. Martinez wordt ook steeds beter trouwens. Moet je eens letten op het aantal kopduels wat hij wint ondanks zijn gebrek aan lengte. Als ze voorin nou ook zo scherp zijn (Gravenberch en Haller!!!) kan het een heel mooi seizoen worden.

Die ene keer dat wel al 6 punten hadden zijn we natuurlijk wel gewoon genaaid bij die 4-4 tegen Chelsea, anders gewoon door geweest. Berghuis is heel erg goed bezig, eindelijk sinds Ziyech weg is weer een goede creatieve middenvelder.

Die afgekeurde goal werd wel heel makkelijk binnen geschoten zeg. Bij elk schot op doel dat tussen de paal gaat houd ik me hart vast.

Dit is de nieuwe 10 van Oranje. Ik hou van Gini, maar de creativiteit die Berghuis brengt is iets wat we gewoon niet hebben. Zeker nu hij het ook op het hoogste niveau laat zien kan je daar niet meer omheen. Ik ben groot fan van Berghuis, maar had niet verwacht dat ie dit in de CL zou doen.

29 september 2021 om 09:36

In Oranje moeten ze ook in gaan grijpen. Wijnaldum speelt altijd onopvallend in Oranje en trekt het elftal er vrijwel nooit doorheen. In Oranje toch vaak de postbode, van een voetballer die zo lang bij Liverpool heeft gezeten mag je meer doelpunten en assists verwachten tegen de grotere tegenstanders. Tegen grotere tegenstanders is Gini altijd erg matig.

29 september 2021 om 10:28

Naja hij is ook gewoon niet echt een aanvallende middenvelder. Zeker niet op zo'n niet creatief middenveld als we bij Oranje hebben. Dus dan zou ik lekker met Frenkie en Klaassen / Wijnaldum spelen en dan Berghuis ervoor.

Berghuis en Klaassen, Berghuis is de speler waarom het zo draait momenteel bij Ajax. Brengt zoveel meer voetbal op deze positie. Klaassen is toch meer een boerenkoolvoetballer ala Dirk Kuyt, harde werker, die in de eredivisie veel scoort, maar in de champions league en in oranje toch vaak onopvallend is (muv laatste oranje-week). Je bent echt gek als je dit nu weer gaat wisselen. Overigens kan ik me ook voorstellen dat je Anthony slachtoffert, speelde tegen Sporting uiteraard heel goed, maar afgelopen week tegen Groningen en ook gisteravond erg matig. Grossierde in balverlies, kan hard lopen, maar is erg voorspelbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller102
S. HallerAanvaller106
D. TadićAanvaller104
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

47 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

PSV start met Carlos Vinícius; Berghuis wederom aan de aftrap bij Ajax

De opstellingen van Ajax en PSV zijn bekend voor de kraker in de Eredivisie. Erik ten Hag geeft op het middenveld bij de thuisploeg opnieuw de voorkeur aan Steven Berghuis boven...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren