Messi verbijstert: ‘Moet je kijken! Dit kan toch niet? Hij accepteert het ook!’

Dinsdag, 28 september 2021 om 23:18Dominic Mostert • Laatste update: 23:25

Toen Paris Saint-Germain dinsdagavond in de blessuretijd een vrije trap van Manchester City verdedigde, trad Lionel Messi op als 'muurligger'. Het tafereel zorgde voor grote verbazing bij Jan van Halst. "Moet je kijken! Dit kan toch niet? Hoe kan je Messi nou muurligger maken? En hij accepteert het ook nog!", zegt de verwonderde analist van Ziggo Sport.

"Wat is er gebeurd in de kleedkamer, dat de trainer heeft bedacht dat Messi muurligger wordt? Onmogelijk. Ik snap er helemaal niks van", vervolgt Van Halst bij het bekijken van de beelden. Hij wordt door Wytse van der Goot gevraagd om voor mensen die minder met voetbal hebben te duiden waarom het zo opmerkelijk is dat Messi achter de muur ligt. "Dit is God, weet je, hij is beter dan wie dan ook. Muurliggen is echt iets nederigs. Een hardwerkende middenvelder zet je daar neer. Ik was er stil van."

"Ik schrok er echt van. Ook van het feit dat Messi het deed. Maar het ook wel weer mooi dat hij het voor het team doet", aldus Van Halst, die wel blij was om het doelpunt van Messi te zien. "Hij speelde niet eens zo dominant en was niet zo aanwezig, maar dit was de Messi van zijn beste Barcelona-tijd. Volgens mij zie ik hier ook iets van opluchting. Hij baalde natuurlijk ook wel dat hij zijn stempel nog niet heeft kunnen drukken. Ik denk dat hij er nu wel doorheen is. Het is fijn dat het een echte Messi-goal is, en dat het in Parijs gebeurt in plaats van in een uitwedstrijd."

Messi combineerde langs het strafschopgebied met Kylian Mbappé en vond met een fraai, tegendraads schot de rechterbovenhoek. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 2-0. PSG heeft net als Club Brugge vier punten verzameld in de eerste twee groepswedstrijden. Manchester City heeft er drie, terwijl RB Leipzig met nul punten onderaan staat in Groep A.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door perspectief)

Dit vind ik nou mooi. Wereldster maar voelt zich hier niet te groot voor. Zie dit mbappe of Neymar niet doen.

Rectificatie: potver, blijkbaar gemist dat mbappe even later daar ook lag. Wie weet schuilt er in him toch nog wel een teamspeler.

28 september 2021 om 23:29

Neymar ligt per match 20 x op de grond. Dan kan een keer muurliggen er ook nog wel bij.

29 september 2021 om 00:50

Ik denk dat Neymar ongeschikt is als muurligger, hij rolt namelijk altijd nog 10x door, niet handig als ie ineens op de doellijn ligt haha

29 september 2021 om 08:29

Tenzij bij een vrije trap onder de muur…😉

28 september 2021 om 23:30

@Mb76 De 2e vrijetrap zat mbappe daar te liggen hoor.

28 september 2021 om 23:31

Mbappe deed dit letterlijk 2 minuten later hahahah. Bijna identieke plek van de vrije trap. Toen mocht Mbappe gaan liggen dus….

28 september 2021 om 23:33

Nondeju, heb ik dat even gemist. Misschien komt het dan toch nog goed met mbappe. Begint zich wel erg arrogant te gedragen.

28 september 2021 om 23:41

Haha als je zo een salaris verdiend mag je ook een keer op de grond gaan liggen.

28 september 2021 om 23:31

Mbappe lag bij de 2e vrije trap

29 september 2021 om 00:06

Sowieso al vreemd dat je een van de kleinste mannetjes op het veld in de muur laat liggen

29 september 2021 om 00:38

Hahaha daar dacht ik ook aan. Niet te groot ervoor voelt. Dat is nou juist het probleem. Laat iemand liggen die iets langer is.

29 september 2021 om 00:45

Denk dat ze (los van de goede koppers/lange spelers) aanvallers in de muur laten liggen omdat die wss toch het kwetsbaarst zijn in standaardsituaties tegen. Lijkt me dat je zoiets vooral organiseert met de verdediging/verdedigende middenvelders

29 september 2021 om 01:07

Is toch juist logisch zolang hij maar de breedte van de muur dekt?
Want wat moet Messi van zijn statuur staand in de muur doen? Komt toch nooit bij de bal als hij moet springen?

29 september 2021 om 01:18

Wat een vooroordelen, heb je uberhaupt wel de wedstrijd gekeken? anders zou je weten dat Mbappe vlak daarna als muurligger fungeerde.

Waarom kan dat niet dan omdat het een sterspeler is?

Nee denk dat dit gewoon kan want is gewoon 1 van de 11.

Dat jonge talentje heeft gewoon gezien dat echte topspelers als Klaassen zonder problemen de belangrijke taak van muurligger op zich nemen.

Waar maakt deze man zich nou zo druk om lol? Het is niet Messi die zichzelf ooit als god heeft gezien ofzo, hij wordt zo altijd door anderen behandelt.

Ik moest er keihard om lachen, maar dit typeert Messi. Een echte teamspeler. Geeft ook zat assists naast zijn goals, geeft af en toe pingels weg en hij is nooit boos/gepikeerd als een ander scoort. Altijd happy. Dit is ook weer zoiets. En in het voetbal moet je teamspeler zijn, echt de goat voor mij. Prachtig hoe bescheiden hij blijft binnen de lijnen.

29 september 2021 om 01:41

Maar pas op met wat je zegt, voor anderen hem bestempelen als ‘geen leider’ en ‘geen teamspeler’, terwijl hij per wedstrijd 3/4 ballen klaarlegt voor alles en iedereen en het liefst ook nog ff een paar goals meepikt.

Messi boeit het niet eens. Voorbeeld voor anderen en iedereen zou net zo als hem willen voetballen

Tja ben sowieso geen fan van het liggende mannetje achter de muur. Misschien wilde hij gewoon even bijkomen? Was een tempo hoor. Vooral City bleef gaan.

Nou verheug me nu al op wat Gijpie gaat zeggen over het fenomeen muurligger nu de Goat himself zich er ook schuldig aan maakt

Messi is ook een van de nederigste voetballers. Hij heeft het voetbal uitgespeeld, een hoger niveau is tot nu toe niet bereikt en wat een grootheid!

Wat is dit nou voor raars? Het is toch juist gaaf dat een ster als Messi zo iets doet voor het team? Waarom moet altijd alles zo van een negatief punt worden bekeken?! Mooi om te zien dat Messi dit voor team doet, teambelang gaat altijd voor!

28 september 2021 om 23:29

Nee je zit er echt naast in deze barcalover. Je gaat de beste aller tijden niet zo voor lul laten liggen. Poch moet echt weg daar met zijn saaie countervoetbal

28 september 2021 om 23:32

Ik zie niet in wat hier voor lul liggen is? Wie bepaalt dat? Gijp en paar gasten op tv die niet eens samen hebben bereikt wat Messi heeft bereikt? Messi is onderdeel van het team, als het team dat van hem nodig heeft dan doe je dat. Hoezo is dit schandalig of lullig?

28 september 2021 om 23:42

Wat is dat toch met al die VI fanboys die dit ineens omschrijven als "voor lul laten liggen". De bekrompenheid is echt ernstig bij die lui zeg. Wat is hier nou zo voor lul aan dan? Precies, helemaal niks.

29 september 2021 om 00:08

Dat muur liggen is weer een nieuwe hype. Je ligt daar voor lul omdat er 1 op de duizend keer eens een speler is die de vrije trap onder de muur doorschiet

29 september 2021 om 01:09

Eigenlijk is Messi de Klaasen van PSG

29 september 2021 om 02:13

Ja en dat ene kan je een champions league finale kosten.

29 september 2021 om 02:56

klopt maar je zal nog geen finale missen in de poulefase

29 september 2021 om 09:08

@japie
De muurligger is er zodat de spelers in de muur met een gerust hard durven te springen. Het komt vaak genoeg voor dat de muur niet springt en de bal er net overheen gaat en zo in het doel belandt.

29 september 2021 om 09:34

99 van de 100 vrije trappen gaan over de muur of hoog er tegenaan. Dus ja, je ligt behoorlijk voor lul als je die minimale kans op een lage vrije trap wilt voorkomen. Het is een gekke trend die gelukkig niet door elke club klakkeloos wordt overgenomen. Dit heeft verder niets met VI te maken, mensen hier kunnen ook een eigen mening vormen

We kunnen ook met zijn allen overdrijven. Hij gaat bij een vrije trap achter de muur liggen, jongens het is wat.

Hij is toch een van de kleinste. Koppen in de muur zal hem ook niet lukken

Hij is de kleinste. Die moet dus niet in de muur. Dus hij is n teamspeler.
En zo hoort het. Alleen Neynar is eiglijk wat egoisties, de rest niet.
PSG speelde eiglijk best als n team..

28 september 2021 om 23:33

Heb je Mbappe gezien vanavond? Die probeerde hele tijd door 3 spelers heen te dribbelen.. geen 1 keer gelukt.

Tsja, als je bij voorbaat zo praat over een "muurligger", heeft het idd niet zoveel aanzien. Maar vHalst moet niet zo overdrijven, tegen een team als ManC doe je alles met elkaar om te winnen en die voorsprong vast te houden. En Messi is ook nog eens de kleinste van het veld. Denk dat hij het stiekem ook wel leuk vindt, zo kan hij zich op een bijzondere manier onderscheiden van de rest.

Beter liggend achter de muur dan staand erin. Daar breekt ie met z'n lengte ook geen potten

Hele overdreven reactie van Van Halst. Milan wordt in de laatste minuut bestolen. Die ploeg uit Moldavië verricht een wonder. Maar meneer is veel te overstuur om het daarover te hebben. e
En dat dan omdat Messi teambelang boven eigenbelang zet.

Was leuk en grappig maar om hem God te noemen?? Is gewoon van vlees en bloed mensen,kalm aan…

Wat hebben die voetbal analisten c.q. ex-voetballers toch een moeite met de muurligger. Omdat het in hun tijd niet bestond, is het onzin, zo lijkt het wel. Ik vind het geweldig dat Messi is gaan muurliggen. Nu Ronaldo, Neymar etc nog.

Voor de betweters: Messi verdedigt niet zijn uitvinding. Ronaldinho cl 2006 geloof ik tegen werder Bremen was de eerste.

Tja als je ziet met wat voor drafje hij soms loopt is het toch niet gek dat hij even een dutje wilde doen?

Zegt meer over van Halst dat hij dit zo bizar vindt.. Je doet het als team en PSG wint deze wedstrijd. Als Messi zou weigeren om dit te doen, zou het problematischer zijn.

Het doet als Barca fan toch pijn. Messi die bij Barca de afgelopen jaren het gewoon vertikte om druk te zetten en mee te verdedigen, met hele enkele uitzonderingen daargelaten. Om hem dan nu veel actiever te zien en zelfs (vrijwillig?) in de muur te zien liggen. Ergens als Barca fan vind ik het pijnlijk om te zien, want hij kan/wil het dus wel, alleen deed hij het gewoon niet

29 september 2021 om 02:18

Probleem is meer dat hij bij barcelona de koning keizer admiraal was. Bij psg is hij natuurlijk ook een van de sterspelers, maar wilt hij zich misschien toch wat meer bewijzen. Opzich logisch aangezien messi nu bij een nieuwe team zit. Ik verwacht dat hij straks ook bij psg minder druk zal zetten.

29 september 2021 om 15:43

Was niet vrijwillig, Marquinhos vertelde hem dat hij moest gaan liggen. Verder was de kar die Messi bij Barca moest dragen veel groter dan bij PSG.

Wow gek he, Messi is een mens en kan nederig zijn… pfff heisa om niks…

Wat is dit voor onzin,hij doet toch gewoon zijn werk,dit hoort er ook gewoon bij,hij helpt zijn team hiermee..

Gewoon een domme actie, je gaat je beste spits niet als muur ligger opstellen. Als er een snelle rebound was geweest had je daarmee belangrijke tijd kunnen verliezen.

Siert Messi natuurlijk wel dat hij het gewoon doet. Naast een van de beste, is hij ook een van de meest sympathieke en liefhebbende speler aller tijden.

Zeg het maar jongens: wie is een betere muurligger? Ronaldo of Messi?

Wel bizar dit inderdaad, normaliter zie je achter het muurtje de waterdragers of jonkies liggen. Wellicht dat dit de trend doorbreekt.

Allemaal leuk lief en aardig. Maar dit hoort natuurlijk ontslag op staande voet te zijn voor Pochettini. Mooi dat Messi niet te groot is zoiets te willen doen. Maar er loopt toch wel ergens een linksback die je daar neer kan leggen? Als trainer moet je de grootste voetballer aller tijden toch niet zoiets laten doen...

Wat een raar en dom iets is dat toch dat muur liggen. Het ziet er ook nog eens niet uit. En mocht de vrije trap toevallig onder de muur doorgaan en zitten, chapeau. Dan is het gewoon een goede vrije trap

Sorry hoor ben een groot messi fan. Maar heb hem bij barca dit nooit zien doen. Gaan we dit ineens goed praten. Je hebt zoveel andere voetballers die daar kunnen gaan liggen. Maar ja het is messi dua dan is het goed. Hij maakt een geweldig doelpunt maar het is gewoon jammer dat psg dit laat zien leek chelsea 2005 wel parkeer de bus en knal die bal naar voren en alles komt goed hahaha. En ja balbezit telt niet dus wat city aan het doen was sloeg ook nergens op. Ik zie beiden niet de CL winnen ondanks dat het nog vroeg in het seizoen is

Ik begrijp zowieso niet dat we in Nederland er zo denigrerend over doen. Dat is begonnen bij VI en wordt klakkeloos nagepapegaait. Met een muurligger en springende spelers wordt je muur een halve meter hoger. Waarom zou je dat niet doen? En als je een muurligger kiest, dan zo klein mogelijke speler, die in de verdedigende standaardsituatie verder geen grote rol van betekenis zou hebben.

Wat een onzin is dit nou weer? Niemand is te goed of te slecht om op de grond te gaan liggen, ook Messi niet. Als iemand dit moet doen, moet iemand het doen, of je nou een hardwerkende middenvelder bent of een van de beste spelers ooit.

Is juist mooi. Je niet te groot voelen voor dat soort dingen. Sowieso, lekker boeiend in ene muur liggen. Ze staan er voor ons plezier dus als wij ze in de muur willen zien liggen gaan ze er lekker liggen.

Hij is dan ook maar 1.2m dus koppen in de muur heeft ook geen zin. Perfecte plaats dus. Haha. Mooi toch ook dat hij zich er niet te goed voor voelt. Zo hoort het

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens218
3.OGC Nice1913
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder103
K. MbappéAanvaller105
G. WijnaldumMiddenvelder90
M. IcardiAanvaller93
K. NavasKeeper60
NeymarAanvaller51
MarquinhosVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

3772 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 3 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

PSG stelt pas laat orde op zaken dankzij weergaloze panenka Messi

Paris Saint-Germain heeft zichzelf dinsdagavond een goede dienst bewezen in de Champions League. De ploeg van Mauricio Pochettino boog in het eigen Parc des Princes een 1-2 achterstand om tegen RB...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren