Berghuis reageert op Feyenoord-suggestie: ‘Nee, zo leg jij het uit, jammer’

Woensdag, 29 september 2021 om 07:43Dominic Mostert • Laatste update: 07:44

Steven Berghuis is blij met de start van Ajax in de Champions League. De eerste groepswedstrijden tegen Sporting Portugal (1-5) en Besiktas (2-0) leverden zes punten op voor de ploeg van Erik ten Hag. In beide wedstrijden kwam Berghuis tot scoren; dinsdag gaf hij ook nog een assist. "Het is een mooi podium. Zes punten", vat Berghuis samen in gesprek met Ziggo Sport.

"Ik heb natuurlijk één Champions League-campagne gehad bij Feyenoord en dat smaakte naar meer", vervolgt Berghuis. "Ik heb er toen lang op moeten wachten, maar nu kan ik me weer op dat podium meten. Tegen geweldige spelers, maar ook mét geweldige spelers. Dat is wat je uiteindelijk wil, je meten met de besten." Berghuis gaat niet mee met journalist Bas van Veenendaal, die vervolgens vraagt of het grote verschil tussen beide Champions League-campagnes inderdaad is dat Berghuis nu omringd wordt door goede spelers.

"Nee, zo leg jij het uit, jammer. Dat is niet een vergelijking die ik maak, gewoon een constatering dat we nu een geweldig elftal met Ajax hebben", aldus de aanvaller, die goed te spreken is over het spel van Ajax. Vooral de eerste helft kon hem bekoren. "We hielden continu Besiktas op de eigen helft. Dat is wat we wilden. We speelden in een hoog tempo, met intensiteit. In de tweede helft ebde dat een beetje weg. We werden wat slordig, maar de eerste helft was genieten."

Het artikel gaat verder onder de video
Imponerende Berghuis geniet bij Ajax: 'Tevreden met nummer 10-positie'
Meer videos

Berghuis kreeg de voorkeur boven Davy Klaassen en werd twintig minuten voor tijd vervangen door zijn concurrent. Hij zag Klaassen niet warmlopen en werd er dan ook niet door beïnvloed op het veld. "Daar heb ik eigenlijk niet op gelet. Ik zag Davy pas klaarstaan toen hij langs de kant stond." Berghuis denkt dat de concurrentie hem beter maakt. "Je moet continu 'aan' staan. Je wil spelen en een bijdrage leveren. Tegelijkertijd weet je dat er op iedere positie twee à drie fantastische spelers rondlopen. Dat heb je ook nodig als je mooie dingen wilt bereiken, wat Ajax wil."Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door desteek77)

Dat soort vragen moet je lekker aan Valentijn Driessen laten. Breng die jongen niet in verlegenheid. Is gewoon weer belangrijk aan het worden.

28 september 2021 om 23:06

Dit soort vragen aan echt helemaal nergens op. Die jongen is nu daar aan de slag en doet het geweldig. Elke keer maar Feyenoord oprakelen. Mensen moeten dit eens laten rustig. Ze maken het alleen maar groter en groter. Let maar op zodra de klassieker er weer aan komt zal het daar alleen over gaan. Het vuurtje extra opstoken door de media en dan verbolgen reageren wanneer er spreekkoren ofzo zijn.

29 september 2021 om 00:31

Je laatste zin illustreert precies wat er zo walgelijk aan sport journalistiek is. Vuurtjes extra opstoken omdat het lekker verkoopt, maar nooit de verantwoordelijkheid daarvoor nemen. Lekker op de zijlijn staan en niet een keer in de spiegel kijken.

29 september 2021 om 07:06

Idd, eerst stoken en dan er overheen vallen als er (malloten) in trappen. Als ze geen “journalisten” zou zijn zouden we het “aanzetten tot” noemen.

29 september 2021 om 08:44

Ik vind het ook gewoon onbehoorlijk zulke vragen. Wat wil je hem nou in zijn mond leggen? Dat Feyenoord een zooitje is/was, waarna hij vervolgens weer bergen overlast krijgt in zijn privé leven? Berghuis heeft bij mij echt totaal afgedaan, maar dat gun ik hem niet. Dit kun je echt niet maken als interviewer. Bovendien gewoon wel een beetje klaar met vragen over Feyenoord. Berghuis is gewoon een Ajacied voor mij, laat hem aub niks meer zeggen over Feyenoord. Is het beste voor alle partijen.

Berghuis loopt op eieren bij dit soort tendentieuze vragen. Hij kan misschien niet antwoorden wat hij echt zou willen (moeten) zeggen, maar hij lost het goed op. Slimme jongen.

28 september 2021 om 22:26

Vind ik ook, pleit voor hem. Bovendien, hij kiest duidelijk voor deze formulering, heel goedkoop als journalist om daar dan een polariserende stelling van te maken.

28 september 2021 om 22:32

Sensatie verkoopt, maar het trieste is dat Berghuis dan weer de prijs betaalt. Het is net ff stil om hem heen (voor zover wij weten).

28 september 2021 om 23:16

Inderdaad. Ik vind het te prijzen (en simpelweg verstandig) dat hij zich nooit laat verleiden tot ook maar één onvertogen woord over Feyenoord. Blijft een goede gozer

29 september 2021 om 00:42

Nee dat zou er ook nog eens bij moeten komen.. Ondanks dat die zo enorm belangrijk voor de club is geweest heeft hij zelf ook een hoop aan Feyenoord te danken.

29 september 2021 om 00:44

Zou ook raar zijn toch. Feyenoord heeft hem heel veel gebracht en hij heeft Feyenoord prachtige dingen gegeven. In plaats van zo zoeken naar die sensatie, moeten we genieten van het verleden en hoopvol zijn voor de toekomst met Berghuis in Europa. Hopelijk kunnen fans van zijn oude clubs ook gewoon trots op hem zijn. Zo genieten wij hier vaak ook Europees van elkaars clubs toch? Helaas denken de hooligans daar anders over.

29 september 2021 om 01:11

Hij heeft zeker veel aan Feyenoord te danken, maar dat vindt hij zelf ook, dat zal hij nooit ergens tegenspreken. Ik vind het klasse hoe hij erin staat. En ik blijf er heilig van overtuigd dat als je diep in zijn hart zou kijken, je altijd veel liefde voor Feyenoord zou blijven zien

29 september 2021 om 01:16

Trots vind ik een wat groot woord, maar ik ben blij met wat hij voor Feyenoord heeft betekend. En zoals ik ook tegen Greggie zeg: ik ben er echt van overtuigd dat de overstap naar Ajax niet betekent dat hij niet om Feyenoord geeft. In de media is Berghuis nu heel correct, maar wel op een oprechte manier. Hij zou negatieve dingen kunnen zeggen, hij zou kunnen zwijgen, maar hij kiest de moeilijkste weg: er op in gaan en zeggen wat hij vindt. Dat is heel glad ijs, maar hij uit zich perfect. Vind ik echt klasse

29 september 2021 om 07:09

Wat dat betreft snap ik de journalistiek niet.
We weten allemaal dat er een heel beladen duel aan zit te komen. Eigenlijk hoor je uit beide kampen niks meer en is de grootste lading eraf. Alleen de journalistiek houd dit allemaal in leven door steeds die vragen te stellen en Berghuis antwoorden te ontlokken.
Moet zeggen dat Berghuis hier prima op reageer.

29 september 2021 om 11:06

@greggieeflr,

Maar de Feyenoord-aanhang heeft ook voor een paar maanden zijn leven kapot gemaakt. En als hij hier zou zeggen dat het niveau van spelers om zich bij Ajax vele malen groter is, denk je dat hij dat iets verkeerd zegt tegenover Feyenoord?

Zijn gewoon feiten, daar kan niemand omheen en zal zelfs Feyenoord en haar aanhang niet ontkennen.

29 september 2021 om 13:37

Mooi verhaal maar wel jammer dat je de "feyenoord aanhang" over 1 kam scheert.

29 september 2021 om 09:58

Denk niet dat hij op eieren loopt maar gewoon mediatraining heeft gehad bij ajax. Als je de Berghuis van voor ajax en nu vergelijkt zie je dat hij toen veel opener en eerlijker was, nu wordt over elk antwoord nagedacht. Toen straalde hij na een goede wedstrijd en was hij niet te genieten na een slechte wedstrijd. nu is het allemaal heel vlakjes, jammer vind ik dat. maar ja als hij presteert op het veld is dat natuurlijk goed. al vind ik dat je altijd jezelf moet blijven en zeggen wat je zelf vindt.

29 september 2021 om 10:39

Joszef, bij Feyenoord was hij de aanvoerder en de man die het moest doen. Hij was òf de man, òf mikpunt van kritiek. Logisch dat hij nu vlakker reageert, want het is stabieler om hem heen. Volgens mij is hij gewoon zichzelf

Laten we eerlijk zijn, voor een voetballer is volgens mij kippenvel op t moment dat je die ooww zoo majestic CL dreuntje hoor terwijl je daar op t veld staat, kijkend naar t publiek. Als toeschouwer is t al prachtig iedere keer weer. Dat wil je toch zovaak mogelijk meemaken.

Nou Steven, jij legt dat contrast ook wel zelf heel erg bloot zo hoor. Als je het in het ene zinsdeel hebt over dat je 'ook wel met Feyenoord een cl-campagne hebt gehad' maar dat je je nu 'behalve tegen heel goede spelers ook MET heel goede spelers' erin speelt dan wek je die suggestie zelf. Maar goed, dat hoeft die verslaggever ook niet uit te vergroten, die jongen heeft genoeg shot over zich heen gehad eerlijk gezegd.

28 september 2021 om 22:28

Exact, en dat kan een objectieve vaststelling zijn. Die verslaggever wil er daarna totaal onnodig wat van maken

28 september 2021 om 23:03

Hij zei dat over die campagne omdat de verslaggever net deed alsof die ze 1e keer in de champions league aan het spelen was.

Gewoon zeer triest van de journalist om te proberen om berghuis per ongeluk wat geks te laten zeggen zodat hij ze krantje kan vullen met een mooie kop.

28 september 2021 om 23:19

Maar Bongiorno, Berghuis legt daar geen nadruk op. Bovendien zeg jij 'ook wel met Feyenoord', dat is een toon die suggereert dat dat geen reet voorstelde. Zo zegt Berghuis het niet. En inderdaad, hoeft niet uitvergroot te worden. Goed eigenlijk dat er juist een artikel is dat illustreert dat hij keurig reageert

29 september 2021 om 08:52

Ik heb het interview met Berghuis ook gezien en ik vond nergens een sneer naar Feyenoord.
Ik denk persoonlijk dat Berghuis een groot respect heeft naar de club Feyenoord.
Persoonlijk vind ik ook zonde dat de journalistiek deze hetze in leven houd.
De meeste Feyenoord supporters vinden het zo wel prima en bij Ajax vonden de meeste dat al.
Laat de Journalistiek dit nou niet in leven houden.

Let wel ik zeg niet dat hij vriendelijk ontvangen gaat worden op zijn verjaardag maar dat is op dat moment de wedstrijd daarna zal het allemaal weer mak zijn.

Berghuis wil natuurlijk niet nog meer vijanden maken in Rotterdam. Maar natuurlijk is dit Ajax kwalitatief veel beter dan het Feyenoord dat toen CL speelden. Maargoed die hadden het daarvoor gewoon verdiend door kampioen te worden, en kregen ook wat miljoenen binnen alleen werden daar slechte aankopen mee gedaan.

28 september 2021 om 23:14

Dat geld is volledig in het jeugdcomplex gestopt alsmede (een deel) terug betalen aan de vrienden van Feyenoord. De spelers die toen werden gekocht (26,8 miljoen in totaal) werden betaald van de transferopbrengsten (33,3 miljoen).

Iedereen was lyrisch over de spelers die Feyenoord aantrok, zelfs snorremans en Gijpie. Als eerste werd Berghuis [25] definitief overgenomen. Dat door blessureleed, Haps [24], St. Juste [20]) en verkeerd gebruik alsmede zelf ook niks laten zien (amrabat [20]) spelers niet slagen, dat kan je niet voorzien. In de periode dat Amrabat naar Feyenoord overstapte was men bang dat hij net als Ziyech voor Marocco zou kiezen. Haps was Nederlands beste linksback en St. Juste werd als een groot talent gezien. Boëtius [23] werd weer in genaden aangenomen en Van Persie [34] kwam terug. Nieuwkoop had in het kampioensjaar laten zien een goede vervanger voor Karsdorp te zijn, maar had ook te maken met blessureleed en bleek toch ook niet constant genoeg. Diks was een gehuurde back-up. Sam Larsson [24] werd nog toegevoegd. Alleen Ajaxbestuur had het juist gezien, maar de meeste mensen vonden Larsson een goede aankoop.

Ik sta nog steeds achter al die aankopen m.u.v. Diks. Dat het niet uitpakte als gehoopt, we beschikken nu eenmaal niet over een glazen bol.

28 september 2021 om 23:24

En zelfs Kevin Diks doet het nu gewoon hartstikke goed bij Kopenhagen. Al vond ik zijn komst toen ook niks. Iedereen was positief over die window, achteraf is het inderdaad erg makkelijk

29 september 2021 om 05:10

Ik zou niet blij zijn met zulke spelers bij Ajax. Omdat je met bepaalde jeugdspelers het zelfde kan bereiken. De selectie van nu is veel meer in balans. Die aankopen van toen, daar zat geen leider bij...van Persie was vaak geblesseerd, maar was als hij speelde vaak belangrijk, dat wel.

29 september 2021 om 06:20

Dat was inderdaad het probleem, denk ik. Kuyt vertrok en ik heb niks met de beste man, maar hij was wel de baas. El Ahmadi had dat overwicht niet, Berghuis had het niet, Jørgensen had het niet, Toornstra had het niet, Botteghin had het niet, de trainer had het niet. Qua blessures zat het overigens ook wel bizar tegen toen. Feyenoord is nu inderdaad mooi in balans, maar dat moet ik ook nog maar zien als het heel even tegen zit

29 september 2021 om 08:23

Bobiku29 ik had nooit verwacht dat je dat zou zeggen? Je hebt niks met Kuyt? Hij heeft toch wel veel gedaan voor Feyenoord. Of is het om al die neppigheid en toneel van Kuyt?

29 september 2021 om 08:55

Kuyt had gewoon een doel en ik denk dat Feyenoord kampioen is geworden door de beste man.
Dat kwam niet door onze trainer maar door de missie van Kuyt en Kuyt heeft het team meegekregen in die missie.
Qua voetballer ben ik ontzettend blij geweest met Kuyt heeft iets mogelijk gemaakt wat daarvoor jaren niet gelukt is.

29 september 2021 om 09:26@fairplay1,

Ajax haalde dat seizoen spelers als Rasmus Kristensen, Tagliafigo, Siem de Jong, Huntelaar, Wã¶ber, Orejuela, Mitchell Dijks en de keepers Lamprou en van Leer. Daar stond het vertrek tegenover van Sanchez, Klaassen, Tete, Riedewald en Traorã©.

Op papier waren de transfers van Feyenoord gewoon beter. Tagliafigo was een gok, daar had nog nooit iemand van gehoord. Die werd eerst bij Feyenoord aangeboden, maar Feyenoord koos voor de duurdere Haps.

In het seizoen zat alles tegen. Heel veel blessureleed, waaronder Jã¶rgensen. Psv pakte dat seizoen de titel, waardoor bij Ajax het roer omging met topaankopen als Blind en Tadic. Op Tagliafigo en Huntelaar na, werden alle aankopen hierboven weer van de hand gedaan. Ajax pakte de titel en heeft sindsdien doorgepakt met als resultaat een selectie die veels te goed is voor de eredivisie en meekan in de subtop van Europa.29 september 2021 om 10:06

Jij slaat de spijker op zijn kop. Na het behalen van het kampioenschap heeft Feyenoord die zomer goede aankopen gedaan. Gijp, Derksen en de rest riepen/schreven Feyenoord is definitief aangehaakt bij Ajax. Ze hebben kwalitatief dezelfde selectie. Echter, de meeste aankopen hebben niet gebracht wat we gehoopt hadden. Alleen St Juste is goed verkocht.

29 september 2021 om 11:06

Sulejmanii, hij heeft zeker veel gedaan voor Feyenoord. Daar heb ik bijzonder veel respect voor. Maar het is inderdaad dat toneel, dat neppige gedoe. Doe mij dan maar een Michiel Kramer die 100% zichzelf is, of een Jørgensen die vecht tegen oprechte tranen, of een ongezouten Berghuis. Ik heb Kuyt nooit echt een fijn persoon gevonden, maar sinds zijn boek is dat gevoel toegenomen. Die stuitende, ongekende hunkering naar erkenning. Dat constant over zichzelf zeggen dat hij niet de beste was, maar wel de beste 'dienende speler'. Want, zo stelt Kuyt zelf, Gerrard en Torres speelden het liefst met Kuyt om hen heen. Het is zo gênant om te lezen, zo pijnlijk. Dan denk ik: Dirkie, iedereen vond je een toffe gozer, want je belichaamde 'Geen Woorden maar Daden'. Iedereen heeft zoveel respect voor je, waarom dan zo vissen. De toon van het boek is ongeveer dit: 'Ik heb dit en dit gedaan. Goed hè? Vind je me goed? Vind me alsjeblieft heel goed.' Constant dat 'dienende speler' gelul. Ik heb het hier volgens mij al eens gezegd, maar het kwam gewoon over alsof hij pleitte voor een gouden bal voor dienende spelers, die hij elk jaar in ontvangst zou mogen nemen. Waarna hij een overdreven, geforceerde, gemaakt nederige en onoprecht bescheiden speech zou geven. Hij was vroeger écht bescheiden. Ik heb echter het idee dat hij zo lekker is gegaan op het eervolle stempel dat hij kreeg, dat van de working class hero, dat hij dat imago enorm is gaan forceren. Ik vind dat zo ontzettend storend

29 september 2021 om 11:09

Bliek, dat denk ik ook. Hij was zo ontzettend belangrijk, de absolute leider. Hij kreeg alle neuzen dezelfde kant op. Hij was nou écht belangrijk in de kleedkamer

29 september 2021 om 15:38

@bobiku29
Grappig verwoord .
Het is ook zo. Kuyt lijkt binnen het veld de ideale schoonzoon, maar buiten het veld vind ik het een kwal van een vent.
Maar nee, ik vind hem alles behalve mister Feyenoord. Dan zie ik veel liever John de Wolf bijvoorbeeld. Dat vind ik echt een boegbeeld van Feyenoord. Daar kan ik als Ajacied oprecht van genieten. Ik kom zelf niet uit de randstad, dus die antipathie bestaat bij mij niet. Ik heb veel meer moeite met teams zoals Getafe. Die proberen het voetbal kapot te maken met randzaken.
Wel vind ik dat Kuyt gezien zijn kwaliteiten het maximale uit zijn carrière heeft weten te halen. Puur door zijn instelling in het veld.

29 september 2021 om 23:43

Mee eens DeSteek. Als ik iets moet noemen wat een Feyenoord speler geliefd maakt, is het wat mij betreft oprechtheid. Ed de Goey, de wereldkeeper die tussen de middag bij moeder de vrouw zijn bammetjes ging eten, want zo was hij gewoon. Fraser en De Wolf, met het hart op de tong, want zo waren zij gewoon. Joszef Kiprich die er altijd uit bleef zien als een Haagse glazenwasser, want zo was hij gewoon. Gio is net zo correct als Kuyt, maar je ziet meteen het verschil, je prikt er zo doorheen: bij Gio is het echt, bij Kuyt niet. Ik kan het vaak gewoon niet uitstaan en dat vind ik jammer, want hij heeft het allemaal niet nodig, dat neppe gedoe

29 september 2021 om 08:02

Sorry pik, maar daar werd een trainingsacommodatie en jeugdcomplex van gebouwd

Opzich wel logische uitspraak als je bedenkt dat ie in de cl campagne toen in de openingswedstrijd tegen city met nelom en michiel kramer op het veld stond

Deze man heeft nu al zijn overstap gerechtvaardigd.
Ik juich voor hem, maar extra hard omdat ie van Feyenoord komt.
Doet het geweldig!!

28 september 2021 om 23:49

Waarom juich je extra hard voor hem omdat ie van Feyenoord komt precies?

28 september 2021 om 23:51

Iedere reden om extra hard te juichen maak ik graag gebruik van.
Dit is er 1 van.

Ik zeg eerlijk, ik ben rancuneus genoeg vanwege de pijnlijke overstap om hem eigenlijk niet te gunnen, had gegniffeld als hij naar de bank was verdwenen. Maar ja, dat hij de kwaliteiten heeft om te slagen was me wel duidelijk. Ik troost me met het besef dat het voor Feyenoord misschien ook wel beter was om een nieuwe start zonder zijn dominante aanwezigheid te maken en van de puntjes die Ajax maar voor NL blijft sprokkelen profiteren wij uiteindelijk ook. Ik kan alleen maar respect hebben voor wat ze in Amsterdam weten te presteren.

28 september 2021 om 23:17

Je bent eerlijk en ik begrijp je. Als Tadic naar Feyenoord was gegaan, zou ik ook behoorlijk balen. Daar zou het trouwens voor mij bij blijven, in die zin dat ik hem niet zou bedreigen noch uit zou schelden. Ik hoop dat alle Nederlandse clubs het zo goed gaan doen in Europa! Bovendien heb jij weinig reden tot klagen: Feyenoord doet het boven verwachting goed en jullie spelen ook leuk voetbal. Vooral dat laatste is leuk omdat jullie met Advocaat twee seizoenen geleden ook wel wonnen, maar ik vond het voetbal niet om aan te zien.

28 september 2021 om 23:20

Gelukkig komt tadic niet naar feyenoord. Wat een kwal is dat zeg. Getver krijg al kippenvel als ik er aan denk

28 september 2021 om 23:25

Jammer dat je niet in staat bent om de strekking van het betoog te begrijpen. Ik zal het daarom uitleggen: als je MVP naar een concurrent vertrekt, baal je behoorlijk als supporter. Daarnaast: als Feyenoord Tadic voor een koopje zou kunnen halen, zou je Arnesen op je knieën mogen danken want hij zou Feyenoord absoluut sterker maken.

29 september 2021 om 00:08

Dat we het aardig op de rails lijken te hebben en vermakelijk spelen scheelt inderdaad ook, Kyle.

28 september 2021 om 23:52

Beetje moraalridder reactie. Dat Feyenoorders Ajax dankbaar mogen zijn wat ze presteren en daarmee puntjes halen voor het NL voetbal vind ik eigenlijk onzin.

Feyenoorders en ook Psvers, Az'ers zouden juist baat bij hebben dat Ajax er na de groepsfase al uitligt om het financiele gat niet nog groter te laten worden.

De Eredivisie gaat steeds meer weghebben van de Bundesliga en dat is toch ook jammer

29 september 2021 om 00:00

Dan is het aan die clubs om ook te presteren en slim om te gaan met geld.

Overigens is de Bundesliga een zeer amusante competitie om naar te kijken, daar volg ik je niet in.

29 september 2021 om 00:09

Nou dankbaar mogen zijn is jouw woordkeuze. Maar ik ben wel blij met de punten voor Nederland en dus Feyenoord.

29 september 2021 om 00:26

Helemaal niet een moraalridder reactie. Feye lijkt beter te spelen dan voorheen en is niet meer afhankelijk van 1 speler. Berghuis lijkt veel meer op zijn plek te zitten. Win win situatie en niemand die zeikt.

29 september 2021 om 03:52

Zou mooi zijn als de eredivisie op de Bundesliga gaat lijken. 4 CL deelnemers structureel, lijkt me fantastisch voor het NL voetbal

29 september 2021 om 10:13

Daar ben ik het ook mee eens. Het is juist zeer slecht voor het Nederlandse voetbal als Ajax ver komt in Europa. Het gat gaat steeds groter worden voor PSV, Feyenoord en Az. Niet alleen de inkomsten vanuit Europa maar ook de transfers lopen hard op. Een basisspeler van Feyenoord en PSV is minder waard dan een jeugdspeler van Ajax die 3x heeft warm gelopen. Kijk bv naar die jeugd keeper. Gaat voor 5 miljoen naar Engeland. Bizar gewoon. Wil de Nederlandse competitie echt beter worden moet Ajax de komende jaren geen ChL meer spelen.

29 september 2021 om 11:40

@raza
Ik weet niet of je exact weet hoe het werkt, maar als Ajax steeds ver komt, komt de rechtstreekse CL plek voor de nummer 2 van de Eredivisie ook dichterbij. En dat kan zomaar jouw Feyenoord zijn.

29 september 2021 om 12:58

@pizzadoos ik denk dat jij de moraalridder leest waar die niet is. Berserko zegt juist dat hij had gegeniffeld als Berghuis het niet had gehaald. Weinig moraalridder aan. Ik ben ook niet met je eens dat het jammer zou zijn als de eredivisie op de Bundesliga gaat lijken. Qua spanning misschien maar qua kwaliteit en intensiteit zou dat goed zijn. Ajax heeft een hoge ondergrens en bovengrens. Ik denk dat Feyenoord en PSV in eerste instantie door op hun ondergrens te focussen ook al ver komen. Dat hoeft geen miljoenen te kosten. En in Europa presteren kan heel veel opleveren en best wel uit het niets komen. Doe het 1 jaar goed in de CL, trek de juiste spelers aan, en je bent al veel verder. Ik hoop ook dat de investeringen in de jeugd bij Feyenoord zich gaan uitbetalen. Al die dingen hebben niks met Ajax te maken maar zorgen wel voor een leukere competitie.

29 september 2021 om 01:44

Misschien was het inderdaad beter voor Feyenoord dat Berghuis is vertrokken. De club heeft tegen middenmoot-achtige prijzen ingekocht en twee huurlingen gehaald. Er staat wel een goed team. Slot heeft het goed voor elkaar daar met herkenbaar en attractief voetbal wat leuk is om naar te kijken. Het spel straalt ook meer plezier uit als voorgaande seizoenen.

Buiten dat hij nu tuurlijk met betere spelers speelt, had Feyenoord destijds ook geen geluk bij de loting. Als ik het goed herinner City, Napoli en Shaktar. Dan is Feyenoord bij voorbaat kansloos.

Zit ff te kijken maar Feyenoord speelde tegen city met michiel kramer, nelom, ammrabat en baco scharie.. die hadden bij ajax niet eens op de tribune mogen zitten. Uiteraard wel onnodig zo provoceren en hopen een reactie uit te lokken na alles wat hij al over zich heen heeft gehad

28 september 2021 om 23:21

Waarom doe je het dan? Beetje hypocriet ook hypocriete opmerking van berghuis.

29 september 2021 om 03:58

Amrabat is toch wel een gerespecteerde speler geworden. Speelde toen overigens ook goed en werd echt uitgelicht in de Engelse pers

Ondanks de gevoelige overstap voor velen, doe je juist datgene wat je moet doen...je laat je voeten spreken met goede loopacties, creativiteit, je fantastische linker, assists en goals! Dat is het enige wat wij ajaxieden willen zien, kwaliteit op het veld! En dat breng je...ga zo door schumert!

Iedereen moet eens een keer op houden over zijn tijd bij Feyenoord. Daar is genoeg over gezegd. Die jongen laat zich zien, op een positieve manier. Maakt goals en geeft assists. Hij spreekt met zijn voeten en houd voorlopig zekerheidje Klaassen uit de basis. Dat is zijn verdienste en ik gun het hem ook nog. Al die gekkies die hem bedreigen de mond snoeren met je voeten, dat is de enige manier. Dan moet dat niet meer aangewakkerd worden door een journalist die nog even de zogenaamde journalist wilt uithangen, namelijk geen reden voor.

Blijft respectvol naar zijn oud teamgenoten en zo hoort het. Hij is een enorm goede speler bij Feye geworden en dat mag hij ze gerust dankbaar voor zijn. Lijkt nu op het veld veel rustiger en vrolijker te zijn, dus de overstap is voor hem ook veel beter uitgekomen.

Met Berghuis heeft Ajax weer een extra aanvallende optie. Wat ik wel jammer vind is dat er weinig van posities worden gewisseld voorin. Je hebt daar spelers rond lopen die op verschillende posities uit de voeten kunnen,.

Dat gezeur van Berghuis dat hij zich wil meten op dit niveau. Als je kijkt naar Sporting en Besiktas is dat Europa League niveau. Ook Feyenoord, Az en PSV pakken punten bij deze teams. Dortmund is een ander kaliber. In deze wedstrijd verwacht ik dat meneer Berghuis die op dit niveau wil spelen 90min achter zijn man moet lopen.

29 september 2021 om 08:48

haha, je bent nog steeds boos dat ie vertrokken is, hé? Gelukkig heb ik ook volwassen reacties gezien van Feyenoorders over hoe Berghuis het doet

29 september 2021 om 09:58

Niet boos daar ben ik te oud voor. Snap alleen de keuze niet. De rest van zijn leven gaat Berghuis vragen krijgen over deze overstap. Je hoeft het niet te doen om prijzen te willen winnen. Bij Feyenoord heeft hij 5 prijzen gewonnen waaronder het kampioenschap. Dus die prikkel is weg. Geld? Bij Feyenoord verdiende hij ruim 2 miljoen. Sorry, 98% van Nederland verdient dit niet.
Aan de andere kant was het spel net Berghuis verschrikkelijk om te zien. Alle ballen moesten bij hem worden ingeleverd. Nu hij weg is speelt Feyenoord veel beter en leuker.

Het zijn elke keer Ajax journalisten die ernaar vragen. Constant op zoek naar erkenning voor Ajax.

Berghuis reageert hier goed op.

29 september 2021 om 12:10

Deze journalist wordt gewoon betaald door Ziggo, niet door Ajax. Vrij sneu dat je in elk topic over Ajax de club/fans probeert zwart te maken en zonde van je energie. Het is veel leuker om je eigen club aan te moedigen en genieten van hun goede prestaties dan steeds maar afgeven op iets of iemand anders

Zo jammer. Speelt hij een goede wedstrijd, staat Ajax 6 punten en dan kom je als journalist net zo'n domme vraag op de proppen. Het liefst had hij gehad dat Berghuis Feyenoord helemaal en volkomen onnodig zwart zou maken.

Erg jammer dat het een trend is geworden onder sportjournalisten om te zoeken naar headlines door dit soort 'valstrik-vragen' te stellen. Ik kijk of lees veel liever inhoudelijke bijdragen die over het voetbal zelf gaan of de persoon achter de voetballer. Berghuis speelt een prima wedstrijd bij Ajax en deze journalist begint weer over zijn vorige club. Nergens voor nodig!

Eigenlijk had hij dat best kunnen zeggen. Feyenoord kreeg in dat seizoen een dikke blessuregolf waardoor we het grootste deel van de CL wedstrijden met een fantasie opstelling vol bankzitterd speelden. Ik zie ons nog zo aantreden tegen de wereldploeg van Manchester City met Nelom, Kramer en Amrabat op rechtsback. Wat een armoe was dat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller102
S. HallerAanvaller106
D. TadićAanvaller104
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

59 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 10 3 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ajax op tactisch vlak misschien wel in staat de wereldtop te overklassen’

Hedwiges Maduro denkt dat Ajax op tactisch vlak misschien wel in staat is om de wereldtop te overklassen, zo stelde de oud-speler van de Amsterdammers dinsdagavond bij Voetbalpraat na de imponerende...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren