Ajax nodigt gedupeerde supporters uit voor wedstrijd tegen Borussia Dortmund

Woensdag, 29 september 2021 om 20:04Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 20:39

Ajax compenseert de supporters die dinsdagavond tijdens de wedstrijd tegen Besiktas (2-0 zege) noodgedwongen hun vak moesten verlaten. Gedupeerde fans uit uit de vakken 017 en 117 zijn uitgenodigd om de volgende Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund bij te wonen, meldt de club in een brief. Sommige supporters moesten hun vak verlaten nadat supporters van Besiktas vuurwerk naar ze wierpen.

"Wat vervelend dat je gisteren (dinsdag, red.) bij de wedstrijd tegen Besiktas in het vak zat waar er vuurwerk viel", schrijft Ajax in e-mails aan de betrokken fans. "Helaas verliep jouw wedstrijdbezoek hierdoor anders dan je verwacht had. We kunnen ons goed voorstellen dat de schrik er behoorlijk inzat. Dergelijk gedrag is voor Ajax onacceptabel en bovendien gevaarlijk. Wij betreuren dat dit is gebeurd en nodigen je dan ook graag uit voor ons eerstvolgende thuisduel in de Champions League met Dortmund op dinsdag 19 oktober 21.00 uur om een wedstrijd alsnog op de juiste manier te beleven."

Ajax zal de desbetreffende fans per e-mail verder informeren over de wedstrijd tegen Dortmund, die op dinsdag 19 oktober wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Eerder op de woensdag gaf Ajax al een reactie op de gebeurtenissen. Ajax liet weten dat er geen gewonden zijn gevallen, maar dat de schrik er bij mensen goed in zit. "Dat is logisch en vinden wij ook ontzettend naar", zei woordvoerder Miel Brinkhuis tegen Ajax Life. De meeste fans die hun vak moesten verlaten, konden de wedstrijd vanuit vak 112 afkijken. "Hen elders plek bieden om de wedstrijd verder te bekijken, was de snelste en beste manier om de veiligheid van deze groep supporters te waarborgen."

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag na overwinning op Besiktas 'Keuze Berghuis was geen moeilijke'
Meer videosGerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door spijkenisser)
28 september 2021 om 20:04

Noem jij dat supporters? Triest volk is het.
Jammer voor de echte fans van besiktas. Wordt zo wel weer een beeld gecreerd van de echte supporters.

28 september 2021 om 20:12

Zulke idioten heb je idd bij bijna elke club wel rondlopen helaas.

29 september 2021 om 21:03

Het zijn idioten maar waarin zijn ze precies geen supporters? Gewoon leugens. Begrijpelijk dat je je niet wilt spiegelen aan zulke idioten, maar omdat ze naast supporter zijn de gekste dingen in hun hoofd halen maakt ze niet opeens geen supporter?

Speciaal volk, die hooligans.....

Respectloos, lekker met 6-0 aan de broek naar huis.

Man man man, wat ben je dan debiel zeg..

In Nederland gaan we staken zodra er bier gegooid wordt en de UEFA laat het gewoon doorgaan zodra er vuurwerk bommen naar beneden gegooid worden tijdens Champions League wedstrijden?

28 september 2021 om 20:04

Als er vuurwerkbommen op het veld worden gegooid, dan staakt de uefa ook hoor. Wordt er bier onderling naar elkaar gegooid op de tribune, dan staakt de knvb de wedstrijd niet hoor. Dus snap niet welke vergelijking je nou probeert te maken?

28 september 2021 om 20:17

Het is gewoon logische en waar wat Wazza hier zegt.. belachelijk dat de wedstrijd gewoon door ging..

28 september 2021 om 20:20

Maar dan is toch nog steeds appels met peren vergelijken?

Het zou ook eens niet een keer zonder incidenten verlopen.

Is het dan niet zo dat ze die vriendjes uit Turkije lekker met een gummy het stadion uit rossen ipv het vak van Ajax supps leeg halen??

28 september 2021 om 20:31

Zoiets zou ik ook denken. Dat is precies exemplarisch voor wat mis is met het aanpakken van de problemen in Nederland.

28 september 2021 om 20:46

Juist, de supporters die gewoon normaal een wedstrijd kijken moeten weg, de raddraaiers mogen op hun plek blijven...en vuurwerk blijven gooien

Ik mag toch hopen dat in vak 117 de Turkse “fans” zitten en dat zij het stadion uit moeten?!

Ik snap echt niet dat hier niet veel strenger op gecontroleerd word. Het kan echt voor gevaarlijke situaties zorgen. Paar jaar geleden ook Ajax supporters die vuurwerk in t vak van PSV'ers gooiden, laatst geloof ik nog bij GAE Zwolle... t zijn voornamelijk de uitsupporters die erbij betrokken zijn, en t lijkt me vrij eenvoudig te handhaven door veel strenger de tassen en jassen te controleren.

Neem aan dat de politie meteen is ingeschakeld en het hele vak vastzet? Dit kun je volgens mij gewoon als mishandeling aanmerken en met de beelden van het uitvak kun je eenvoudig de daders eruit pikken lijkt me? Gewoon celstraffen uitdelen!

28 september 2021 om 20:41

En jij denkt dat dit gaat gebeuren.
Die worden zo snel mogelijk naar Schiphol gebracht "doek erover" en het is over.
Zo werkt dat toch met onze beschermde hooligans uit de voetbal wereld.

28 september 2021 om 21:23

Denk dat ruim 80% gewoon een Nederlands paspoort heeft.

Ik mag toch hopen dat in vak 117 de Turkse “fans” zitten en dat zij het stadion uit moeten?! Ik zou van die 60 “fans” de identiteit noteren zodat zij een stadionverbod en een flinke boete tegemoet kunnen zien. Of zij nu schuldig of onschuldig waren aan het incident doet er niet toe, spreek je landgenoten dan maar op hun gedrag aan!!

28 september 2021 om 22:10

Vuurwerk kwam vanuit het uitvak, 2de ring. Vak 117 moest voor de veiligheid ontruimd worden. Die Ajacieden uit dat vak hadden een avondje voetbal maar dat werd dus verpest. Lees anders het artikel nog eens.

Wat een sneu volk zeg. Meteen het uitvak ontruimen en laten vertrekken.Waarom dar Ajax vak ontruimen? Mep Lekker die Turken eruit, die zijn aan het gooien. Of is men bang dat het dan weer op discriminatie gaat lijken? Maar ja, de goeden moeten weer onder de kwaden lijden.

Zonde zonde zonde 1 van de beste supportersgroepen van Europa die zich van zijn minste kant laat zien. Besiktas supporters moeten en kunnen veel beter dan wat hier getoond is. ik hoop oprecht dat ze in Istanbul een feestsfeer van maken net zoals de Ajax supporters hun team 90 minuten lang hebben gesteund.

28 september 2021 om 21:16

Is dat zo? Ik ben zo bekend met het Turkse voetbal. Ik weet dat het daar een heksenketel kan zijn, maar dan denk ik toch zo’n 15 a 20 jaar terug. Geen idee hoe het nu daar is en of Besiktas nette supporters zijn!?

28 september 2021 om 21:35

@fr_ronnie Besiktas heeft netzoals Gala en Fener een enorme aanhang. Toch blijft de sfeer in hun stadion net een tikkeltje voor op de andere twee als je het mij vraagt. Daarnaast zijn ze met hun supportersgroep ''carsi'' vaak maatschappelijk betrokken diverse hulpacties. Een vol stadion van Besiktas met supporters die er zin in hebben behoort toch wel tot de betere sferen in Europa als je het mij vraagt. Ik heb het een paar keer meegemaakt en ik zou het als Fenerbahce supporter zeker nog een keer willen meemaken.

28 september 2021 om 21:41

Ik zal zeker de returnwedstrijd kijken, zeker als er voor Besiktas nog wat op het spel staat. Overigens, heb jij zicht op of het Nederlandse Turken waren die vuurwerk gooiden of meegereisde fans? .

29 september 2021 om 21:02

@mackolik je snapt toch zelf wel wat het probleem is? Het zijn niet de Turken die in eigen land normaal doen en in hun eigen stadion een mooi sfeertje maken. Het is het gedeelte van de Turken dat al in Nederland woont en zich hier normaal ook al niet kan gedragen (let op..ik heb het over gedeelte he, dus niet de 75% die wel normaal doet)

29 september 2021 om 23:05

@nederland79 dat zou kunnen heel eerlijk gezegd weet ik niet hoe de kaartverdeling is geweest. Normaal gesproken zouden de tickets in handen moeten komen van het thuisteam dus de supporters uit Turkije. Eerlijk gezegd verwacht ik weinig mensen uit Nederland in het uitvak. Dit laatste denk ik omdat er gewoon te veel animo voor zou zijn. En niet te vergeten zullen de kaarten ook wel in rangorde verdeeld worden, waarbij mensen die een BJK clubcard hebben voorrang zullen krijgen.

29 september 2021 om 23:23

maar zouden die echte supporters het net zo verpesten voor hun eigen team? zou zonde zijn

Te treurig voor woorden. Ik hoop alleen 1 ding. Een aantal jaar geleden deden 'supporters' van Standard Luik dit ook. Bij de uitwedstrijd vonden 'Ajax-supporters' het nodig om onschuldige Standard Luik fans als vergelding ook te bekogelen met vuurwerk. Ik mag hopen dat we dit soort taferelen in Turkije achterwege laten. En anders mag van mij de Turkse politie direct optreden. Ik verwacht dat die iets harder te werk gaan dan de Nederlandse politie.

28 september 2021 om 21:31

Daar hoop ik ook op, absoluut geen voorstander van een wraakacties omdat Besiktas een stel hersenloze idioten in het uitvak had vandaag. Dat je gewone supporters op zo’n manier in gevaar brengt is echt niet oké. Ben niet snel voorstander van UEFA straffen, maar deze moet echt aangepakt worden. Dit soort acties zijn gewoon levensgevaarlijk.

29 september 2021 om 01:13

Er zal gewoon wraak worden genomen. Ga er maar vanuit dat het gehele uitvak zal worden gesloopt. Moeten ze dat doen? Nee natuurlijk niet, maar degene die dit doen zijn nou ook niet de slimste onder ons.

29 september 2021 om 22:59

Met alle respect, maar een wraakactie in Istanbul gaat echt niet gebeuren. Zelfs de domste hooligans zijn wel slim genoeg om te begrijpen dat het daar levensgevaarlijk is om zoiets te proberen. Ik denk eerder dat de Besiktas fans de Ajax fans prima zullen ontvangen daar en er een feestelijke sfeer van maken

Weet je, als je die zooi binnen je vak afsteekt zal bijna geen enkele Ajacied een kwaad woord over het uitvak zeggen. Fantastisch dat je met zoveel man aanwezig bent en je club komt steunen, ik vind het helemaal prima. Ook tegen vuurwerk afsteken ben ik niet tegen.

Maar waarom je vuurwerk in het vak onder je moet gooien waar gematigde supporters zitten is mij echt een volslagen raadsel. Hetzelfde met Luik enkele jaren geleden … waarom breng je andere mensen zo in gevaar? Daarmee ga je ver over een grens. Het is volslagen debiel, echt belachelijk.

29 september 2021 om 20:51

Ja helaas gebeurt het vaker. Ook door Ajax supporters zelf in de kampioenswedstrijd van PSV in Eindhoven.

Ik heb me toch wel zitten ergeren aan het Besiktas-vak. De hele wedstrijd door vuurwerk. Maar het bleef maar bij boodschappen om ermee te stoppen. En een lol dat ze hadden erom. Gelukkig zat ik er een eind vanaf. Net mooi dat de punten wel gewoon in Amsterdam zijn gebleven.

Klasse opgepakt door Ajax. Sowieso begrijpt de club de laatste jaren goed wat binding met de fans betekend en vertaald dit ook door in service richting de supporters. Mooi gebaar

Ajax is niet alleen op het veld de beste de laatste jaren maar qua binding met de supporters ook. Eerst die volledige vergoeding van de seizoenskaarten, nu dit weer. Prima opgelost van het bestuur, in Duitsland gedragen ze zich een stuk beter bij uitwedstrijden dus dit wordt een feestje midden oktober. Denk dat een kaartje ook duurder was voor Dortmund thuis dan Besiktas thuis, die compensatie verdienen ze wel. Walgelijke turkse supporters altijd weer.

29 september 2021 om 22:06

Zou me niks verbazen dat die Turkse supporters dat gedaan hebben om onze spelers en supporters te intimideren om het goede spel te ontregelen. Gezien de onmacht van Besiktas en het tijdstip in de wedstrijd. Zou me niet verbazen haha

Veel reacties in de trant van: "die Turken gauw het stadion uit rossen". Begrijpelijk, want dat soort vuurwerktuig moet je gauw afvoeren, maar niet realistisch vrees ik, want dat leidt tot escalatie en dan is de beer los. Ik snap dus heel goed dat de prioriteit lag bij het in veiligheid brengen van de eigen supporters. Leg maar een fikse claim neer bij Besiktas, aangevuld met een stadionverbod voor het gehele uitvak. Jammer dan voor de goedwillende Besiktas-fans die daar de dupe van zijn, hadden ze hun mede-fans maar tot de orde moeten roepen. Verder natuurlijk een sympathieke actie van Ajax om de gedupeerden zo tegemoet te komen.

Een of andere scheidsrechter: bier en een aansteker op het veld- wedstrijd staken! Wederom een of andere scheidsrechter: vuurwerk/bommen worden in het publiek gegooid - lekker doorspelen. Ziekelijk hoe het voetbal wordt verziekt door egoïsten in het scheidsrechterskorps. De wedstrijd van Ajax had gestaakt moeten worden. Gewoon schoonvegen dat uitvak en naar de bussen leiden, stop ze lekker daarin. Dan maar escalatie op de koop toenemen, want een half vak leegmaken was ook niet de oplossing. Vuurwerk had veel breder kunnen vallen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren