‘Copa EuroAmérica’ is een feit: UEFA kondigt drie edities aan

Dinsdag, 28 september 2021 om 16:39Dominic Mostert • Laatste update: 16:54

De UEFA en de CONMEBOL gaan de samenwerking verder intensiveren. De voetbalbonden van Europa en Zuid-Amerika maken dinsdagmiddag bekend dat Italië en Argentinië, de winnaars van respectievelijk het EK en de Copa América, elkaar in juni 2022 zullen treffen in een wedstrijd die op sociale media wordt omgedoopt tot de Copa EuroAmérica. Het is nog niet bekend waar de wedstrijd wordt afgewerkt. Er is een akkoord bereikt over drie edities van een dergelijke intercontinentale Supercup.

De bonden van beide continenten gaan ook nauwer samenwerken op het gebied van vrouwenvoetbal, zaalvoetbal en jeugdvoetbal, melden ze in een gezamenlijk statement. Bovendien gaan ze door met het uitwisselen van scheidsrechters en worden trainingsprogramma's met elkaar gedeeld. Tijdens het EK en de Copa América werden al scheidsrechters uitgewisseld. De Argentijn Fernando Rapallini maakte deel uit van een scheidsrechtersteam op het EK, maar niet als hoofdscheidsrechter. Een Spaans arbitraal team onder leiding van Jesús Gil Manzano floot drie duels op de Copa América in Argentinië en Colombia.

In het verleden troffen de winnaars van continentale toernooien elkaar in de Confederations Cup. Dat toernooi werd in 2017 voor het laatst georganiseerd. In 2019 maakte de FIFA bekend dat het toernooi werd opgeheven en dat in plaats daarvan het WK voor clubteams werd uitgebreid. Ook werd de FIFA Arab Cup voor Arabische landen in het leven werd geroepen. De eerste editie wordt in november en december in Qatar gehouden en dient als prelude voor het WK.20 reacties (laatste reactie door rm1334)

Ik vind sowieso dat europa en zuid-amerika intensiever moeten samenwerken. Er is cultureel een sterke band tussen met name zuid europa en zuid amerika. Vergelijkbaar met de noord europa - noord amerikaanse band.

28 september 2021 om 17:35

Klopt in Noord-Amerika wonen Noord-Europeanen die de oorspronkelijke bewoners hebben vermoord of verjaagd en in Zuid-Amerika wonen Zuid-europeanen die de oorspronkelijke bewoners hebben vermoord of verjaagd.

28 september 2021 om 18:09

De huidige bewoner? Het is nogal een uitspraak over mensen die daar persoonlijk niks mee te maken hebben.

28 september 2021 om 18:09

Ajoh, foutje kan gebeuren toch? Mag geen naam hebben.

Ik had gehoopt dat er een CL kwam met clubs. De top van Argentinië en Brazilië kunnen een leuke rol spelen in Europa. Boca, River, Santos, Corinthians zullen echt wel wat bekijks trekken. Ditinitaitef is gewoon een verkapte confederations cup. Spreekt mij niet aan.

28 september 2021 om 18:19

Die clubs zullen geen enkele rol van betekenis gaan spelen. Is het niveau echt te laag voor tov de CL.

Leuk! Al zal de fifa daar wel anders over denken…

Opzich een leuk plan. Ik zal er zeker naar gaan kijken.

Commercieel interessant voor de beide bonden uiteraard. Ik vraag me af wordt dit dan gespeeld in het land van de laatste Copa Euroamerica winnaar?

Lijkt me dat dit niet in een Qatar ofzo afgewerkt moet worden.

28 september 2021 om 16:56

Reken er maar wel op. Land wat het meeste biedt. VS, Saudi Arabië, Qatar, Japan. Ik heb liever dat deze wedstrijd daar wordt gespeeld dan normale competitiewedstrijden, of bekerwedstrijden, of dat je straks een Classico in Dubai hebt.

28 september 2021 om 17:16

Wat betreft de wedstrijd tussen Italië en Argentinië zou het natuurlijk het allermooist zijn om deze pot te spelen in het Stadio Diego Armando Maradona in Napels.

28 september 2021 om 18:11

Het zou een gigantische faal zijn als dat niet gebeurt, reken er echter maar op dat dese westrijd verkocht wordt aan Azerbeidzjan, Qatar of UsA.

Ze zijn lekker bezig met een beweging tegen de Fifa. De dreigementen van Ceferin dat zowel de Europese als ze Zuid-Amerikaanse landen niet in gaan stemmen met een twee-jaarlijks WK krijgen met deze samenwerking natuurlijk weer wat meer gewicht. Op zich is de samenwerking natuurlijk leuk en de Copa Euroamerica is vast een leuke wedstrijd. Het is een beetje jammer dat er een grotere context van machtspolitiek omheen zit.

Is dit een opmaat van Europa en zuid Amerika om uiteindelijk de fifa te verlaten?

Maak er dan een klein toernooi van met de winnaars van de andere continenten en de winnaar is dan de wereldkampioen. Oh...
Wacht....

28 september 2021 om 19:45

Ja die plichtmatigheden worden dus lekker overgeslagen zodat er meteen begonnen kan worden met de finale waarvan iedereen toch al weet dat er komt

It's all about the moneeeeey. Overigens ongetwijfeld een mooi affiche, maar de pure focus op het voetbal is al sinds Havelange gekielhaald.

Zal wel in Qatar gespeeld worden, die partij. Waar anders zou je zeggen, nietwaar?

In mijn mening gaat clubvoetbal voor landvoetbal en zou een land een speler maar maximaal 4 keer per jaar, exclusief toernooien, mogen oproepen. Het loopt echt de spuigaten uit qua landenvoetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren