Dusan Tadic: ‘Je bent een held of een loser, nooit iets ertussenin’

Dinsdag, 28 september 2021 om 16:00Jeroen van Poppel

Dusan Tadic probeert zo min mogelijk opinies over zichzelf te lezen in de media. De aanvoerder van Ajax stelt tegenover Het Parool dat het verstandig is om in de zwart-witte voetbalwereld niet bezig te zijn met kritiek. "Sommige spelers lezen te veel en kunnen met kritiek, lovend of negatief, niet omgaan", aldus Tadic.

"Er is geen nuance", weet Tadic, die met Ajax aan de vooravond staat van het Champions League-duel met Besiktas. "In voetbal is alles zwart of wit, er is geen grijs. Je bent een held of een loser. Nooit iets ertussenin." De inmiddels 32-jarige linksbuiten is niet bang om binnenkort het stempel 'te oud' te krijgen. "Als dat gebeurt, moet ik op het veld het tegendeel maar bewijzen. De eersten in de selectie die je moet bekritiseren zijn Daley Blind en ik. Niet Ryan Gravenberch, niet Jurriën Timber, maar de meest ervaren spelers, de leiders in het team."

De laatste weken speelt Tadic bij het uitstekend draaiende Ajax een minder opvallende rol. Zo kwam de Serviër in de ruim gewonnen wedstrijd tegen Sporting Portugal (1-5 zege) niet veel in het stuk voor. "Soms zijn andere dingen belangrijk dan scoren en assists geven", reageert hij. "De ruimte lag voor ons in die wedstrijd op de andere flank. Die ruimte hebben we optimaal benut. Over onze rechterkant konden we Sporting pijn doen. Dan moet de linkerflank ondersteunend zijn."

Tadic weet dat hij zijn teamgenoten hard nodig heeft. "Ajax mag geen one trick pony zijn. We moeten van alle kanten kunnen aanvallen. We beschikken over veel verschillende wapens. Met Sébastien Haller hebben we nu een fysiek sterke centrumspits. Steven Berghuis brengt kwaliteit aan de bal en ervaring. Ik snap wel dat mensen de vergelijking maken met Hakim Ziyech als ze Berghuis zien spelen: het schot, de passing, dat linkerbeen. Mooi dat hij nu speler van Ajax is. En dan hebben we met Antony, David Neres en Mohamed Daramy nog veel snelheid en dribbelgevaar op de vleugels. Daramy is net bij ons. Hij is jong, talentvol en stelt zich open voor zijn medespelers. Hij zal ons in de toekomst veel helpen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door thegreenwave)

MVP, als je zijn stats ziet en ziet hoe erg belangrijk hij is voor Ajax op vele manieren besef je dat. Is ook nooit geblesseerd.

28 september 2021 om 16:12

@ajax

Tadic mOeT gepasseerd worden lees je dan weleens....

Te oud, te langzaam etc. Maar de man is gewoon nog steeds beste speler. Haalt nog steeds goede cijfers en nog steeds super leider.

Man houdt van Ajax. Straalt en ademt Ajax uit. Moeten we komende jaren nog echt koesteren.

28 september 2021 om 16:16

Ongekend ja, is gewoon de eerste naam die je op het formulier zet. Absoluut onze belangrijkste speler, degene die zegt dat je hem op de bank moet zetten heeft het echt niet begrepen

28 september 2021 om 16:29

Mag dat alsjeblieft als je iemand vier miljoen betaalt

28 september 2021 om 16:53

@fcrrr
Als we jou vier miljoen betalen, ben je dan ook opeens in staat om in de Eredivisie te ballen en deze statistieken te weerleggen?

28 september 2021 om 17:11

Idd, voor mijn gevoel al een paar wedstrijden wat minder aanwezig. Maar dan zie je die statistieken weer; 741 minuten met 4 goals en 5 assists en dan nog de mensen die zijn ballen hebben verprutst.. wat een geweldenaar.

28 september 2021 om 17:37

Ik zou zeggen: laten we het eens testen! Geef mij maar 4 miljoen en dan laat ik jullie over 2 weken weten of het werkt.

28 september 2021 om 18:04

Het is een jaarloon hè, voor 2 weken word dat € 153. 846,- maar ik neem aan dat je het daar ook wel voor wil proberen. 😉

28 september 2021 om 20:06

Vreemde denkwijze van je je keert het om

28 september 2021 om 16:13

Zijn statistieken zijn echt super, maar daarnaast ook met deze uitspraken laat Tadic zien dat die een geweldige aanvoerder is en zijn verantwoordelijkheid neemt.

28 september 2021 om 17:19

#trotsoptadic zijn betrokkenheid en nuance zijn een verademing net als zijn cijfers.Vind dit stukje wel heel zwart wit.
Denk dat er genoeg spelers tussen held en loser inzit.
En het is nog eens voor iedereen persoonlijk ook.
Als ik bijvoorbeeld naar Toornstra kijkt is het voor mij geen held maar al helemaal geen loser.

Dat hij het zo zie is misschien wel tekenend voor hem om zo het maximale voor hem zelf eruit te halen zodat hij als Held gezien wordt.

28 september 2021 om 16:10

@bliek

"denk dat er genoeg spelers tussen held en loser inzit."

Daar heeft hij het toch niet over...maar hoe de media spelers beoordeeld.

28 september 2021 om 16:40

Duidelijk weer iemand die alleen reageert op de titel. Ook totaal niet verrassend dat Bliek het weer heel anders ziet of zwart wit vind. Het begint een beetje cabaret te worden die Bliek

28 september 2021 om 16:48

Thanks man voor je oordeel en veroordeel.

Helaas was ik wel door het stukje gegaan stukje media helaas gemist.
Daarnaast geef ik mijn mening en dat is best bijzonder dat dat op een forum mag.

En door de regels een lezen is ook niet je sterkste punt.
De eerste zin "moet ik die echt uitleggen".

Maar thanks dat je het cabaret vind man en top dat je een inhoudelijke toevoeging heb. Met feedback ken ik wat man.

28 september 2021 om 16:10

Hij bedoeld gewoon de held van vandaag kan de loser van volgende week zijn denk ik. Tis niet dat als je vandaag de winnende maakt en volgende week er 2 in eigen goal dat ze je dan in grijs plaatsen door de wedstrijd er voor maar gewoon in zwart.

28 september 2021 om 16:10

volgens mij spreekt Dusan hier over dat de media vind dat er geen midden weg is, alles of negatief of positief

28 september 2021 om 16:18

Denk dat dat ook wel mee valt.
Alleen er zijn en daar heb ik wel moeite mee de talenten die opgehemeld worden en als ze een dip hebben ze er opeens niks meer van kunnen dat is idd zo.

Programma's als VI kijk ik niet de satire die spelers kapot maakt. Nadat ze Manolev wekelijks op de korrel hadden ben ik er mee gestopt.

Maar ja ik denk dat dat in het hele leven zo is en niet alleen in de voetbalwereld. Hoe meer je er toe doet hoe groter de kans dat je degene ben die besproken wordt wekelijks.

Maar mijn excuses denk dat ik stukje te snel gelezen heb.

28 september 2021 om 16:45

Zoals ik al zei, Ik denk dat je de titel alleen gelezen had, gelukkig bevestig je mijn vermoeden

28 september 2021 om 16:49Zoals ik al zei moet je niet denken.

Je leest mijn laatste zin toch of lees je alleen de eerste

Als ik alleen de titel lees hie kom ik dan op zwart wit en grijs??
Aannames vriend..

28 september 2021 om 16:55

Nee jij leest alleen de titel dat was mijn punt moet je het niet snel proberen om te draaien...

28 september 2021 om 17:49

Nogmaals aannames als ik alleen de titel lees had ik toch niet op zwart wit gekomen.
Zwart wit en grijs stonden namelijk in de kop 🤔
Als je niks zinnigs heb of inhoudelijks reageer liever niet dan .

Mooie woorden van een fantastisch aanvoerder. Nog een paar uurtjes en dan weer knallen!

Klasse aanvoerder is het toch. ''de eersten in de selectie die je moet bekritiseren zijn Daley Blind en ik. Niet Ryan Gravenberch, niet Jurriã«n Timber, maar de meest ervaren spelers, de leiders in het team." Goede en sterke uitspraak. Ook prettig voor de jongere spelers dat ze zo door Tadic uit de wind worden gehouden.

Tadic vergeet Kudus, dan heeft hij alle aanvallers/aanvallende impulsen genoemd
Ik ben het met hem eens dat de spotlight niet op links/op hem gericht hoeft te zijn. Als je maar wint
Ten hag zegt altijd als hij moet kiezen welke spelers hij opstelt, dat hij OOk kijkt naar wat hij nodig heeft gelet op de tegenstander.

Gesproken als een echte kapitein. Wat een luxe met zo'n bank. Ik ben heel benieuwd naar de wedstrijd van vanavond. We mogen niet te hoog van stapel lopen, dat is al vaker verkeerd gegaan bij Ajax. En ik ben vooral ook benieuwd hoe Besiktas zich opstelt als team in de Arena. Het zal al met al een heksenketel worden vanavond en ik ben jaloers op de mensen die een ticket hebben bemachtigd vanavond!

28 september 2021 om 17:36

Besiktas mist heel veel spelers. Ajax trekt dit hoe dan ook over de streep.

Ik vindt het echt een leider oke hij heeft wel eens een matige wedstrijd maar dan zit er altijd wel een goal en/of een assist bij.

Sterke uitspraken! Ook dat deel over dat hij binnenkort wellicht als 'te oud' wordt bestempeld. 'dan moet ik het tegendeel maar bewijzen'. Oftewel, nog harder trainen. Klasse!

Tadic heeft helemaal gelijk over het opportunisme vanuit de media en bepaalde supporters. Na de (verdiende maar geflatteerde) 4-0 overwinning van PSV kon Ajax er niets meer van. Nu het weer een aantal weken goed loopt is Ajax de enige titelkandidaat die met een straatlengte voorsprong kampioen gaat worden en de CL finale haalt. Of op spelersniveau. Klaassen was de held na de wedstrijd tegen Turkije waarin hij fenomenaal speelde. Kwam echter wel geblesseerd terug van de interlandperiode en in de tussentijd heeft Berghuis het uitstekend ingevuld op 10. Zag vandaag dan ook al weer een aantal mensen in een ander topic Klaassen naar beneden praten omdat ze liever Berghuis zien. Op zich niets mis met de keuze voor Berghuis, maar dat naar beneden praten is nergens voor nodig. Zelfde met Antony en Neres. Antony is in bloedvorm, maar dat betekent niet dat Neres er niets van kan, hij begint juist steeds beter in vorm te raken. En dan kan Berghuis ook nog op rechtsbuiten. Tadic is de MVP en de eerste op elk wedstrijdformulier. Maar het is heerlijk dat je ook Daramy of Neres op die positie kan zetten die juist meer diepte en snelheid brengen.

Ik ben gewoon blij dat er zoveel goede spelers zijn dat er altijd echte toppers op de bank zitten zodat je bij een wissel er niet of nauwelijks op achteruit gaat. En dat Ten Hag per wedstrijd kan kijken wie volgens hem het beste past in het strijdplan.

28 september 2021 om 17:07

Er is maar 1 dwaas geweest die het over een cl finale had en dat was Pierre van Hooijdonk, een Feyenoorder nota bene!!! En dan straks als ze eerder uitgeschakeld zijn krijgen we zulk soort dingen dus te horen. Ik denk dat de reactie van Ten Hag hier heel goed op was. Opportunisme ten top in dit land!

Tja een held zal je nooit worden want dat zielige gedrag op het veld van janken tegen de scheidsrechter en zich keer op keer laten vallen is echt ”not done”.

Voor Nederlandse begrippen een geweldige voetballer en bijna de beste op de velden maar dat gedrag is echt nog erger al Busquetes.

Nee een loser niet maar zeker geen held.

Ik mag hem weliswaar niet maar wat een beest is het, echte winnaar. Heeft Ajax toen echt goud mee binnengehaald.

Het is nog maar de vraag of Ajax hetzelfde voor elkaar krijgt als Tadic wegvalt. Hij draagt bijna dat elftal. Een sterkhouder die onmisbaar is voor dit elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller103
S. HallerAanvaller107
D. TadićAanvaller105
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

255 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 10 5 0 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Kenneth Perez ergert zich enorm aan Noa Lang: ‘Zes keer in vijf minuten!’

Kenneth Perez heeft zich enorm geërgerd aan Noa Lang. De analyticus vertelt maandagavond tijdens Voetbalpraat op ESPN dat de aanvallende middenvelder van Club Brugge aan het einde het duel met Royal...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren