‘Dortmund stuurt dertig scouts op pad en komt uit bij Kasper Dolberg'

Dinsdag, 28 september 2021 om 10:04Yanick Vos • Laatste update: 10:44

Kasper Dolberg is in beeld bij Borussia Dortmund, zo meldt Sport1. De Deense spits van OGC Nice geldt als een van de kandidaten bij een zomers vertrek van Erling Braut Haaland. Dortmund wil Haaland niet kwijt, maar brengt desondanks al eventuele opvolgers in kaart.

Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke liet onlangs weten dat het nog niet zeker is of Haaland na dit seizoen vertrekt. “We moeten het gewoon nog zien. De sleutel ligt bij Erling. Maar als hij vertrekt, dan kan op één ding worden gerekend: we zullen er weer eentje krijgen”, aldus Watzke. Een deel van de opbrengst van Haaland wil Dortmund investeren in een vervanger. Door een clausule in het contract van de 21-jarige Noorse spits is hij medio volgend jaar voor een bedrag van 75 tot 90 miljoen euro op te halen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Volgens Sport 1 zijn in totaal dertig scouts namens Dortmund op zoek naar een nieuwe spits. Ze vissen in een vijver van spitsen tussen de 19 en 24 jaar. De nieuwe spits mag ongeveer dertig tot veertig miljoen euro kosten. Het liefste wil de Bundesliga-club een ‘koopje’ zoals Haaland, die voor twintig miljoen euro van Red Bull Salzburg werd overgenomen en volgens Transfermarkt 130 miljoen euro waard is.

De 23-jarige Dolberg is een van de spitsen die door Sport1 in verband wordt gebracht met Dortmund. Hij maakte in 2019 voor 20,5 miljoen euro de overstap van Ajax naar OGC Nice en zou nu 22 miljoen euro waard zijn. Zijn ploeggenoot Amine Gouiri wordt ook nauwlettend in de gaten gehouden door de Dortmund-scouts. Een andere speler die geldt als mogelijke opvolger van Haaland is de 25-jarige Anthony Martial.

Martial was bij Manchester United al niet zeker van een basisplaats en is gedaald in de pikorde sinds de komst van Cristiano Ronaldo. Zijn marktwaarde ligt op 45 miljoen euro en United zou bereid zijn om hem te laten gaan bij een bod van 50 tot 55 miljoen euro. Borussia Dortmund, die in 2018 ook al interesse had in Martial, is echter niet van plan om zoveel geld uit te geven, zo klinkt het.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door tijger-wit)

Zou een geweldige transfer zijn voor beide. Dolberig ook pas 23 jaar (!). Haaland zal na dit seizoen toch wel definitief vertrekken?

28 september 2021 om 11:09

Ik snapte het wel. Hij was twee jaar lang niet in vorm.

28 september 2021 om 11:51

Het zou voor Dortmund juist de zoveelste tegenvaller worden naar mijn mening. Zulke indrukwekkende cijfers heeft Dolberg niet in de Ligue 1. Nu begint hij het seizoen wel goed met 3 uit 4, maar dat deed hij vorig seizoen ook zo ongeveer. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan 6 goals en een paar assists. Met spelers als Dolberg ga je het Bayern niet eens enigszins lastig maken.

28 september 2021 om 12:35

Dolberg heeft echt alles. Over vijf jaar één van de allergrootsten. Dat doet het meest pijn aan Haller zien in Ajax, de wetenschap dat het met een ander verloop dolberg had kunnen zijn...

28 september 2021 om 12:41

Nee hij heeft niet alles, hij mist de absolute winnaarsmentaliteit en de absolute drive om goals te maken. Als hij dat had gehad had hij het wel gemaakt bij Ajax

28 september 2021 om 12:46

Dolberg heeft echt niet alles. Niet voor niets dat hij bij Ajax 2 jaar lang geen pepernoot geraakt heeft.

28 september 2021 om 12:58

@vtotheb - Als Dolberg alles had gehad, dan had hij allang meer gepresteerd dan hij nu doet.

28 september 2021 om 13:41

Jongens laten we wel dingen eerlijk blijven benoemen..... Van die "2 jaar geen pepernoot raken" was hij veelal geblesseerd. En toen ie terug in vorm moest komen, kreeg in elk lekker wedstrijdje Huntelaar de voorkeur om de intikkers te maken. Ik vind nog steeds dat Ajax en Ten Hag in die periode op het verkeerde (oude) paard hebben gewed. Dolberg was de spits die wat betreft kwaliteiten het dichtste bij de perfecte ajax spits kwam. Het feit dat ajax zon spits al 20 jaar niet heeft gevonden of opgeleid, bewijst waarom je beter met Dolberg om had moeten gaan.

@sirius: hij heeft gewoon prima statistieken bij Nice, zeker voor een meevoetballende spits. EK was ie gewoon opvallend goed bij Denemarken. Niet voor niks staat ie hoog op het lijstje bij Dortmund.

28 september 2021 om 14:09

Alhoewel ik groot fan ben van Dolberg zie ik hem niet tot een wereldspits uitgroeien.
Balotelli had ook alles (naast een functionerend brein) maar heeft het ook nooit waargemaakt.

28 september 2021 om 14:35

Een spits die 11 goals en 5 assist heeft in 25 wedstrijden, waarvan 60% in de basis... en dat in een seizoen waarin die geen pepernoot raakt.. doe mij der maar eentje.

Er gaat echt geen club 50-55m voor Martial betalen die naast bankzitter ook nog eens hopeloos uit vorm is.. voor 35-40m is het toch wel een goede optie en zou ook goed bij Dortmund passen. Dolberg is ook een prima spits maar voor Dortmund weet ik niet, had wel altijd de potentie maar kan hij ook met de druk omgaan bij een grotere club? Zie trouwens net dat United 70m voor Martial heeft betaald.

Ik denk zelf dat Ajax Dolberg te snel heeft laten gaan. Hij was een tijdje niet in vorm maar dit is echt 1 van de koelbloedigste spitsen in Europa. Zodra hij echt bij Dortmund gaat komen dan schiet hij er denk ik ook wel 20+ per seizoen in.

28 september 2021 om 10:52

Dolberg werd eigenlijk in de steek gelaten door een systeem waarbij beide flankspelers voor eigen glorie gingen ipv hem met ballen te voeden. Was echt een monster in wording, nu nog steeds maar dat proces heeft averij en vertraging opgelopen.

28 september 2021 om 11:02

Hoe dat zo dan, dat valt toch wel mee? Laatste seizoen dat Dolberg bij Ajax heeft meegemaakt was het systeem met Ziyech en Neres op de flanken en Tadic veelal in het centrum . Tadic was als spits extreem productief in dat seizoen (dus leek genoeg aanvoer te krijgen) en Ziyech en Neres staan nou ook niet echt bekend als spelers die voor eigen glorie gingen, juist totaal het tegenovergestelde, ze zochten continu de combinatie met Tadic. Had Dolberg zich in het elftal gehouden dan was het met Tadic en Neres op de flanken, en Ziyech op 10 nou ook niet bepaald zo dat er spelers om hem heen stonden die voor eigen succes gingen. Gekke is juist dat Dolberg het beter deed op het moment dat er juist buitenspelers op de flanken stonden die meer voor eigen succes lijken te gaan. Zoals in het jaar met Younes, Kluivert en Traore

28 september 2021 om 12:04

Als Dolberg iets genoeg kreeg was het tijd. Vond hem de meest veelzijdige spits sinds Kluivert, maar hij had het niet meer in Amsterdam, zag er zo hondsongelukkig uit. Soms moet je gewoon verkassen.

Denk een goede spits voor Dortmund, maar in de voetsporen van Haaglund treden is natuurlijk wel een heel grote kans op teleurstelling

28 september 2021 om 12:37

Helemaal mee eens. Type spits niet voor die selectie, maar een geweldenaar die er zeker komt. Weet je nog dat ziyech zich al met armen omhoog omdraaide toen dolberg mocht aanleggen voor een penalty, Europees met druk? Dat zegt veel. Z'n moeilijke anderhalve jaar bij Ajax heeft wat vertraging verzorgd, maar in mijn ogen net zo'n talent op z'n positie als de ligt of de jong

28 september 2021 om 12:44

Dolberg heeft iig 2 jaar als een dood vogeltje rondgelopen bij Ajax. Ze hebben echt wel geduld met hem gehad hoor (hij hoefde ook niet weg, hij wilde zelf niet meer) zelfs in het beste Ajax vd afgelopen 20 jaar wist hij er niets van te bakken (op 2017 na).

28 september 2021 om 13:14

Snap dat weg wilde hoor, je zag aan alles dat hij ongelukkig was.

28 september 2021 om 10:54

Ik was ook erg gecharmeerd van hem maar hij heeft meer dan genoeg kansen gehad. Ik weet niet meer welke Europese wedstrijd het was dat hij erin kwam waar die het echt verbruikt heeft maar hij kwam er toen in dat het stadion in vuur en vlam stond en hij kwam erin als een dooie en liep de kantjes er maar wat vanaf. Jammer want kwa talent 1 van de beste gasten die bij Ajax heeft gespeeld de afgelopen jaren.

28 september 2021 om 10:57

Spurs thuis was dat volgens mij.

28 september 2021 om 11:10

Spurs thuis stond hij basis.

28 september 2021 om 11:35

Toen was hij wel verschrikkelijk slecht en liep hij erbij alsof het een oefenwedstrijd in de voorbereiding was.

28 september 2021 om 15:33

Volgens mij was dat tegen de spurs ja, iedereen was gehyped en zat op het puntje van zn stoel en hij liep daar echt als een zoutzak rond. Hij had echt het snot voor zn ogen moeten lopen, dan had Ajax misschien wel de finale gehaald.

28 september 2021 om 11:00

Mwa denk het niet. Het werkte gewoon niet meer op dat moment. Soms is het ook gewoon goed om dat op tijd in te zien. Hij kreeg nog steeds heel veel vertrouwen , maar op de 1 of andere manier betaalde zich dat niet meer uit. Als je dan 20 miljoen kan vangen op een moment dat je niet meer weet of het gaat werken, dan vind ik dat gewoon meer dan prima om akkoord mee te gaan. Was toen voor alle partijen het beste.

28 september 2021 om 12:38

Exact dat. Soms valt het niet goed, maar Ik genoot enorm als het goed ging bij hem; dan zag je echt talent a la Kluivert

28 september 2021 om 11:01

Ik was ook fan van Dolberg, maar na dat EL seizoen heeft hij 2 jaar geen knikker geraakt. Ik denk ook niet dat hij zich nog in de basis had gespeeld. Het zegt genoeg dat een bejaarde Huntelaar met invalbeurten van 15 minuten meer bracht dan Dolberg in de 75 minuten op het veld. Je mag echt blij zijn dat je er destijds nog 25 miljoen voor kreeg na 2 povere seizoenen.

28 september 2021 om 11:10

naja komt vooral door t systeem. Als je m zag voetballen wist je dat ie gewoon veel kwaliteit had, maar in t systeem kwam ie er gewoon niet uit.

28 september 2021 om 11:53

Op basis waarvan is hij 1 van de koelbloedigste spitsen in Europa? Vorig jaar kwam hij niet eens tot 10 doelpunten in de Ligue 1. Het valt me wel op dat men excuses voor hem blijft verzinnen, maar cijfermatig heeft hij nog geen moment indruk gemaakt, terwijl hij ook in de Ligue 1 vreselijk wisselvallig is.

28 september 2021 om 12:41

Op basis waarvan Luuk de Jong gezien wordt als de allerbeste kopper terwijl hij buiten de eredivisie ook maar 1 op 30 loopt.

28 september 2021 om 13:17

Op een gegeven moment moet je ook rekening houden met de wensen van een speler. Met Dolberg ging het gewoon niet meer, Ajax gaf hem alle kansen maar het lukte maar niet. Dan is wisselen van omgeving wellicht een beter idee, voor Dolberg pakte dat in ieder geval goed uit.

Ik kan me toch niet voorstellen dat Dortmund, met zoveel geld te besteden, bij Dolberg uitkomt. Met Malen hebben ze al een speler die zich nog niet heeft bewezen. Kan me voorstellen dat ze liever voor een speler gaan die er direct staat.

28 september 2021 om 12:09

Ik denk ook dat ze wel eens spijt kunnen hebben van het aantrekken van Malen. Ze hebben er in elk geval veel te veel voor betaald. Ze zullen toch iets moeten bij Dortmund, want Malen levert niet. Als je dan voor niet al te veel geld een extra spits kunt kopen kun je dat best wel doen. Dolberg was in ieder geval heel erg goed op het EK!

Is hij de juiste speler voor Dortmund? Vorig seizoen aardig wat gespeeld, maar 6 goals uit 29 wedstrijden is voor een spits wel pover.
Nu heeft die 3 goals uit 4 wedstrijden, dat ziet er al beter uit. Het EK zag hij er goed uit, maar zou als Dortmund kijken of hij dat dit seizoen kan doortrekken.

Vind zijn doelgemiddelden niet geweldig, met uitzondering van het lopende seizoen. Maar voor pakweg 20 miljoen is hij wel een goede speler die zich nog kan ontwikkelen. Hij is nog altijd erg jong.

Dat ene seizoen onder Bosz was hij echt bizar goed. Hij was zo efficient, zo koud en effectief. Het is inderdaad zo dat toen Ziyech erbij kwam, Van De Beek, Neres allemaal ook konden en wilde scoren. Daarbij werd de ijskonijn ondergesneeuwd, op nog steeds een veel te jonge leeftijd om hem compleet af te schrijven. Alsnog een lekkere carrière zo door straks naar Dortmund te gaan. Komt wel een behoorlijke druk bij kijken door Haaland op te volgen.

Poeh van een powerhouse Haaland zowel als karakter als voetballer naar een voetballer die totaal geen energie uitstraalt. Ik denk niet dat de supporters hierop zitten te wachten en vind hem persoonlijk totaal niet goed genoeg om daar even Haaland op te volgen. Ik snap ook wel dat je een nieuwe Haaland niet zomaar vindt, maar verwacht bij Dortmund en wel een niveautje hoger dan Dolberg.

Dolberg was in het begin bij Ajax een genot en echt een opkomende ster! Denk wel dat de steeds naar binnen trekkende buitenspelers die dan ook nog eens voor hun zelf gingen hem veel productiviteit heeft gekost en een ander mij altijd opvallend feit was dat hij heel vaak uitgleed alsof hij de controle nog niet had over z’n lichaam bij plotselinge draaien.. moet bekennen dat ik hem live een aantal keer heb zien spelen in de arena en hier in Den Haag (wat toen nog dat walgelijke kunstgras had) maar steeds viel dat op! Afgelopen ek raakte ik wel overtuigd dat hij zijn potentie gaat inlossen en daar zou Dortmund de stap in de goede richting voor zijn.

Als ik 1 van die 30 scouts zou zijn was ik waarschijnlijk bij Alexander Isak uitgekomen

28 september 2021 om 11:12

Ik denk dat die ook op de lijst staat. Dat ze bij Dolberg uit zijn gekomen betekent niet dat hij de enige is die in beeld is. Isak zal daarom ook zeker in beeld zijn. Die past immers ook in ieder geval in de bovengenoemde criteria die Dortmund hanteert.

28 september 2021 om 11:15

Maar zou hij terugwillen naar Dortmund nadat ze zo weinig vertrouwen in hem hadden? Ook maar voor 15 miljoen verkocht.. snap nog steeds niet Ajax hem niet wilde hebben maar daarna wel veel meer voor Haller hebben betaald..

28 september 2021 om 11:28

Die kost nu alleen een miljoentje of 40. Wie had gedacht dat ie zou goed zou worden, doet het geweldig

28 september 2021 om 11:31

Die heeft een clausule van zo’n 80 miljoen. Die kan makkelijk naar betere teams. Dortmund zal vast en zeker geen 80 miljoen betalen. Past niet in hun beleid.

Met Malen en Dolberg ga je het Bayern in ieder geval niet lastig maken de komende jaren.

Dolberg aka Broly? :P
Zou een super move zijn als hij naar Dortmund zou kunnen verkassen, hij heeft de potentie zeker, maargoed potentie alleen is niet voldoende. Zolang hij zijn hoofd koel houdt (en dat kan hij als de beste) zou het wat kunnen worden. Dit is ook een spits die z'n eigen kansen kan creëren, op zich heeft hij de aanvoer vanaf de vleugels niet zo hard nodig zoals Inkemontana hiervoor aangeeft.

Martial 45 mil waard?? Zo he, hij laat nooit eens wat zien. Knap dat ze aan dat bedrag komen.

Ik had gehoopt dat ze naar jovic zouden kijken. Ik blijf geloven dat gij echt een hele goede spits kan zijn met de juiste kansen en de juiste hoeveelheid vertrouwen. Kost ons een fortuin en levert weinig op en ik vind het jammer om hem te zien wegkwijnen

28 september 2021 om 13:18

Daar dacht ik idd ook aan. En dan in een deal betrekken voor Haaland. Nee maar Jovic zou daar idd tot zijn recht komen denk ik. Wat me ook opvalt zijn de geluiden van Dortmund betreft Haaland. Lijkt wel alsof er al een akkoord ligt voor Haaland met een club. 😇

Ik ben wel fan van Dolberg maar zijn statistieken zijn niet best. Met hem en Malen heb je twee jongens met heel veel talent, maar geen garantie op doelpunten.

Eén ding in het verhaal van Yanick begrijp ik niet. Ik lees dat er een clausule in het contract van Haaland bij Borussia Dortmund staat dat hij van 75 tot 90 miljoen is op te halen. Maar zo'n clausule noemt normaal gesproken maar 1 bedrag, en wel het minimum bedrag waarvoor Dortmund mee wil werken aan een transfer. Dat zou dan, zou ik althans denken, die 75 miljoen zijn. Maar als dat zo is dan is dat tweede bedrag toch nergens voor nodig ? Immers, alles wat er meer dan 75 miljoen wordt geboden is toch prima voor Dortmund ? Stel PSG wil hem persé hebben en Real Madrid ook en die bieden vrolijk tegen elkaar op tot 120 miljoen dan zal Dortmund dat prima vinden toch ? Dus waarom die 90 miljoen in dat contract ?

28 september 2021 om 14:21

Misschien omdat niet bekend is hoe hoog de clausule precies is?
Maar schijnbaar tussen die 2 bedragen zou moeten liggen.

Lijkt mij de enige logische verklaring eigenlijk

28 september 2021 om 14:40

Dat komt omdat de clausule van 75 miljoen een indicatie is. Het bedrag zou ook iets hoger kunnen liggen, dat weet niemand zeker omdat dit niet geopenbaard wordt. Dat is contractueel tussen het management van Haaland en Dortmund vastgelegd. Mocht een club zich bij Dortmund melden met 75 miljoen euro, dan zijn ze verplicht om dat bod te accepteren als dat daadwerkelijk het bedrag is wat er in de clausule is opgenomen. Als ze het weigeren, betekend het dat de afkoopclausule niet op 75 miljoen euro ligt.

Ik gun t Dolberg echt om zo'n stap te maken! Goeie gozer, helaas (te snel) afgeschreven bij Ajax, maar echt een goeie spits is dat hoor

Bij Ajax kwam het er niet helemaal uit (op dat seizoen onder Peter Bosz na) maar bij Nice en de nationale ploeg scoort Dolberg vrijwel altijd. Zijn looplijnen zijn echt geweldig en hij heeft gewoon een neusje voor de goal. Speelde ook een zeer verdienstelijk EK en is nog maar 23. Dortmund zou er goed aan doen om Dolberg als opvolger te halen van Haaland want met de juiste aanvoer zie ik hem de dubbele cijfers wel halen in de Bundesliga.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
J. BellinghamMiddenvelder92
A. WitselMiddenvelder90
D. MalenAanvaller90
M. ReusAanvaller82
G. KobelKeeper90
M. WolfMiddenvelder70
M. AkanjiVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

115 fans
Aanvaller, 24 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren