Van der Gijp verbaasd door Depay: ‘Als hij dit goed vindt, is hij krankzinnig’

Dinsdag, 28 september 2021 om 07:24Jeroen van Poppel • Laatste update: 07:25

René van der Gijp is niet te spreken over de rapkwaliteiten van Memphis Depay. De analist werd in Veronica Inside geconfronteerd met de zogeheten Studiosessie 387 die Depay deed op het YouTube-kanaal 101Barz. "Als zo'n jongen dit zelf goed vindt, dan is hij krankzinnig", aldus Van der Gijp maandagavond.

Depay haalt in zijn rapsessie ook het praatprogramma aan. "Want Veronica Inside is never outside. Proberen ons te kappen alsof we hout zijn", zo rapt de aanvaller van Barcelona. Johan Derksen vroeg zich af wat de bedoeling van Depay is. "Wat moet ik hiermee?", aldus Derksen. "Tja, die jongens hebben de volledige vrijheid... als dat oplucht. Die jongens groeien op met ontzettend veel ontzag naar die Amerikaanse rappers. Dat zijn hun echte voorbeelden in het leven, ook qua kleding en gedrag. Ik denk dat ze er heel trots op zijn. Maar ze doen er toch niemand kwaad mee, laat ze lekker rappen."

"Ze doen er niemand kwaad mee, maar ja... een beetje onzinnig praten, wat moet je daar nou mee?", aldus Van der Gijp, die Depay als voetballer wel kan waarderen. "Ik vind hem heel goed, maar ik vind het ook heel vermoeiend om naar hem te kijken. Dat hangen tegen tegenstanders... ik zie toch meer in voetballers die een verfijnd oog hebben, zoals Sergio Agüero die dadelijk gaat spelen bij Barcelona. Dat is wereldtop, en Memphis hoopt ook die richting op te komen. Maar ik weet niet of dat gaat gebeuren. Ik denk dat het gewoon een goede speler blijft."

Ook een deel van het rapnummer dat Ryan Babel onlangs uitbracht werd afgespeeld in Veronica Inside. "En ik wil niet eens beginnen over mannen op tv", rapt Babel, terwijl er in de clip een foto van Van der Gijp, Derksen en Wilfred Genee wordt getoond. "Al die mannen daar aan tafel vind ik lame." Derksen reageerde daarop als volgt: "Dan is er toch een steekje los bij je, als je dit soort dingen gaat doen? Een volwassen man, die dat doet... toch een jongen van in de dertig. Maar als ik dus zie dat hij ook koketteert met Rolexen om en gekke auto's, en oranje haar... negeren, negeren! Ik adviseer hem om professionele hulp te zoeken. Een andere generatie? Dat zal wel, maar dan ben ik blij dat ik bij een andere generatie hoor."Gerelateerd

Meer sportnieuws

119 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Wat een niveau qua teksten zeg. Denk zelfs dat rapper Sjors nog betere teksten kan verzinnen. Op de middelbare school had ik ook altijd van die jongens die graag wilde rappen. Nou, om dit soort teksten werd alleen maar gelachen ipv dat het serieus ook nog werd opgenomen.

27 september 2021 om 22:09

Ach, voor die gasten maakt het toch niet uit. Iedereen om hen heen zit er vuistdiep in. Alsof iemand ook maar zou overwegen om te zeggen dat het nergens naar klinkt. Maar goed, als dit hun hobby is, lekker doen. Ik kan ook niet voetballen en ik doe dat ook.

27 september 2021 om 22:10

Ach, ik sta nergens meer van te kijken. Als onbenullige jongetjes als Ronny Flex en Lil' Kleine een 'muzikale' carrière kunnen hebben kunnen Babel en Memphis het waarschijnlijk ook.

27 september 2021 om 22:21

Haha, Ronnie Flex onbenullig noemen. Het kan je muzieksmaak niet zijn, maar creatief gezien is Ronnie gewoon van erg hoog niveau. Het laatste album pakt mij niet helemaal, maar hij heeft echt hele sterke muziek uitgebracht. Lil Kleine is niet creatief en heeft geen wordplay. Maar Ronnie is zeker wel beter dan dat en kan je echt niet vergelijken met Babel en Memphis. Nogmaals, het kan je muzieksmaak niet zijn, maar dat staat hier buiten.

27 september 2021 om 22:39

Onbenullig gaat ook wat ver maar creatief kun je het toch ook niet serieus noemen? Het is popmuziek. Het moet zoveel mogelijk mensen bereiken. Dan ben je al heel beperkt in hoe creatief je kunt zijn. Je mag het mooie muziek vinden hoor en een paar nummers vind ik zelf ook wel ok, maar echt hoog niveau is het absoluut niet.

27 september 2021 om 22:43

Tja, ik vind z'n teksten van een bedroevend niveau, maar smaken verschillen inderdaad.

27 september 2021 om 23:05

Hij maakt niet alleen maar popmuziek, daar ga je al de fout in. Hij loopt altijd 2 stappen voor op de rest. Ik heb het niet over zijn nummers in de top 40. Dat zijn inderdaad gewoon formules die worden gebruikt in de popmuziek.

27 september 2021 om 23:14

“Ik gedraag me als een **** kom met jus”. Ja, lyricaal genie die Ronnie.

28 september 2021 om 01:31

Het is niet geweldig, maar zelfs Ronnie Flex en lil' Kleine zijn tien keer het soort rapper dat een Depay of Babel zijn.

28 september 2021 om 01:33

Als je als voorbeelden van goede teksten van Nederlandse hiphop/rap nu Typhoon, Fresku of Opgezwolle had genoemd was ik het zeker eens geweest. Dat zijn jongens met diepgang en gevoel voor poëtische teksten. Maar Ronnie Flex, wat?! Dat gezegd hebbende is het niet echt mijn ding, doe mij maar Klassiek, Jazz, Blues, Rock pf Metal. Hiphop en alle electronische geneuzel mag wat mij betreft direct met de muziek mee. 😜

28 september 2021 om 07:53

Ja, de mannen die jij nu noemt zijn uiteraard van een veel hoger niveau qua lyrics. Dat zal ik niet ontkennen. Maar ik vind het niet terecht dat Ronnie Flex in één zin wordt genoemd met Lil Kleine, Babel en Memphis.

27 september 2021 om 23:17

Ik vind het ernstiger dat je je kennelijk zo gekrenkt voelt als je kritiek krijgt (als publiek persoon) dat je hier een rapnummer over moet maken. Daar waar rap vroeger echt ging over struggels in het leven met teksten die mensen aangrijpen, gaat het nu over ik heb 34 huizen dus je mag geen kritiek hebben op mij. Triest.

27 september 2021 om 23:42

Het komt bij elkaar in de buurt... Rapper Sjors ft Rapper Memphis.... goed duo zou het zijn... wellicht houdt Memphis ook van Snickers

28 september 2021 om 00:49

Het niveau van mannelijke roddeltantes van VI en kijkers is dan natuurlijk wel van een hoogstaand niveau als het om TV gaat.

Ironie is altijd leuk.

28 september 2021 om 08:05

Gaat niet alleen om het niveau. Gaat om de tekst. Voor hen is VI de KKK lijkt het wel. Racisme word er bij gehaald. Die blanke mannen bij VI, dat speelt mee

28 september 2021 om 08:45

Ik heb de clip niet gezien maar heb al een vermoeden waar het over gaat.

Over Depay die een moeilijke jeugd heeft gehad, vervolgens het ver heeft geschopt. Dikke auto’s, lekkere wijven en veel money, maar ook mensen die misbruik van hem willen maken omdat hij bekend is. En mensen die kritiek hebben op hem zijn haterz die jaloers zijn.

Klopt dit?

28 september 2021 om 09:08

Moet toegeven dat ik de nummers van depay en babel niet heb beluisterd. Als ik puur kijk naar wat hier staat is t rijmelarijm ala likmeversie. T simpelste van t simpelste. A,A - B,B. Geen enkle creatieviteit, dit is poezie die je krijgt op de basisschool.....

Hou t bij brainpower, fresku, uniq, opgezwolle, typhoon (al erger ik me rot aan zn stem, sorry mensen!) Dat zijn mensen met een verhaal, met creativiteit. Rap is niet meer wat t geweest is, in mijn ogen. Maja ben dan ookal weer 29 jaar. Geef mij maar de "old skool" rap van bovenstaande.

Sjaak en mr polska kan ik wel waarderen omdat de teksten imo gewoon te grappig zijn, niet omdat t uitblinkt in creativiteit of verhaal vertellen.

Het spijt me, maar dit heeft toch helemaal niets meer met voetbal te maken? Paar bejaarde mannen die commentaar geven op een paar gasten die denken muzikaal iets te doen. Waar is de tijd dat Voetbalzone inhoudelijk over voetbal ging? Het zakt steeds verder weg..

27 september 2021 om 22:15

Dat is jou mening, ik vind dit wel leuk om te lezen. Daarnaast klik je er zelf op, je kunt ook door scrollen. Sterker nog je gaat er ook op reageren, dusja. Wat voor jou "onzin" is is voor een ander leuk. Soms zie ik reacties die steeds verder wegzakken

27 september 2021 om 22:32

De site heet "voetbal"zone...Kennelijk mis je mijn punt. Geeft niks.

27 september 2021 om 22:37

Omdat de titel niet suggereert dat het over de rap van Depay gaat, klikt Nico50 erop. Zoals ik dat dus ook deed.
En waarom hij erop reageert? Om zijn ongenoegen te spuien.

27 september 2021 om 23:30

Dan gaan jullie toch lekker je ongenoegen spuien over alles wat er op internet komt. Je zult er druk mee zijn. Ik zou een advocaat op vz afsturen als ik jullie was...

28 september 2021 om 00:32

Voetbalzone. 3 voetbal analisten, 1 voetbal presentator in een voetbalshow en 2 bekende voetballers die een liedje maken. Kennelijk begrijp je niet wat voetbal betekend, dit is meer dan tegen een bal trappen.

Vind de liedjes trouwens en van droevig niveau, net zoals deze commentaren steeds weer op voetbalzone. Na 1 zin had je kunnen zien dat het om een rapliedje ging en je je tijd kunnen besparen door naar het volgende artikel te gaan, echter vond je nodig om ipv 2 sec er 30 seconden aan te besteden.

27 september 2021 om 22:55

Als die voetballers het nou mooi bij voetballen houden en niet deze slechte onzin uitkramen, dan hoeft dat voetbalprogramma daar ook niet op te reageren. Ze worden benoemd in de tekst van het liedje dus niet gek dat het nu besproken wordt

28 september 2021 om 00:42

Of je roddelt natuurlijk niet als een stel wijven, maar het is 2021, dus de mannen zijn ook wat vrouwelijker.

28 september 2021 om 08:25

Voetbalzone wordt straks InsideZone. Andere zaken genereren meer clicks en views tsja dan wordt daar graag hun aandacht naar verlegd. Of het dan weinig met voetbal te maken heeft, is dan niet zo relevant. Best sneu.

Tja moeilijk.

Ik vind dit echt totaal niet mijn ding, en de teksten zijn ronduit kinderlijk te noemen.
Maar om hier nou veel aandacht aan te besteden is me net een brug tever.

Iedereen heeft een andere smaak en een andere beleving bij dingen als muziek.
Er zijn genoeg mensen die mijn muzieksmaak totaal ruk vinden, en genoeg die ervan houden, maar of dat nou een discussie is voor een voetbalforum....

Mensen boven de 50 of mensen die niks met rap hebben,vinden het zowiezo al niks al laat je ze drake /jay z horen..

28 september 2021 om 09:08

Spreken over rap en dan Drake opnoemen... tja...

Hip hop bestaat allang niet meer. De zoveelste art/genre/stroming die volledig is geabsorbeerd door het kapitalistisch gedachtegoed. Plastic. Dat is mijn associatie als ik deze mannen zie rappen.

27 september 2021 om 22:27

Met je eens dat ook hiphop door het kapitalisme wordt beïnvloed, maar hiphop bestaat nog wel. Ik snap niet dat mensen zoiets zeggen, dat betekent gewoon echt dat je geen liefhebber bent. Er is genoeg echte hiphop te vinden. Zowel in Nederland als in België. De mainstream hiphop is inderdaad van een bedenkelijk niveau.

27 september 2021 om 23:05

Natuurlijk bestaat het. En natuurlijk zullen er minder materialistische artiesten zijn. En natuurlijk een hoop artiesten met diepgang. Maar in grote lijnen is het gewoon verzwolgen. De maatschappelijk kritische houding en boodschap is eruit gezogen.

27 september 2021 om 23:10

Niet mee eens. De artiesten van vroeger kregen geen cent voor wat ze deden, tegenwoordig kan iedereen leven van hiphop. De simpele muziek verdient het meeste geld, helaas. Maar Rico en Sticks en Brainpower maken nog steeds muziek. Net als Winne of Zwangere Guy. Genoeg kritiek op het systeem te vinden hoor. Doordat de industrie zo groot is geworden, zijn er gewoon veel verschillende stijlen te vinden. En ja, de één heeft meer diepgang dan de ander. Ik ben er helemaal niet zo negatief over.

27 september 2021 om 23:24

Ah, kan ik begrijpen. En negatief ben ik niet echt. Het is gewoon een distaste. Een van de vele smaken van het leven. En sommige dingen kunnen niet eeuwig lekker blijven smaken voor mij.

28 september 2021 om 07:57

Dat snap ik. Ik ben ook nog maar in de twintig en heb de vroegere hiphop niet meegemaakt. Heb er heel veel interesse in en probeer de ontwikkelingen van hiphop goed bij te houden. Ik houd ook meer van diepgang en kan genieten van Brainpower of Opgezwolle. Voor wie meer houd van melodieën en blije teksten is er echter ook genoeg. Dat wilde ik duidelijk maken.

Depay en Babel lekker aan het rappen, zonder elkaar kapot te trappen.. de één heeft een oranje hoofd, de ander heeft een hoed. De lyrics zijn niet goed, de woorden zijn niet waar, waar is hun omgeving die eerlijk zijn over hun beleving. Nee de raps zijn ook niet goed, met of zonder hoed.. je staat daar met een glas te mompelen over gras.. ga nou niet denken dat de beats gaan beven, maar veel plezier met je raps in je leven.

Heerlijk! Nu ben ik ook een top rapper.

27 september 2021 om 22:42

Justmark said knock-out you out!

27 september 2021 om 22:44

Geef deze man een rolex, Rolls Royce en 20 opgespoten vrouwen voor de videoclip en hij heeft een hit te pakken.

28 september 2021 om 00:16

Je doet jezelf te kort. Een lyricist ben je, een woordkunstenaar. Jij boert haiku's en zelfs je winden rijmen.

28 september 2021 om 00:46

Doe het dan? Ik ben geen fan van de muziek, maar de meesten van jullie die kritiek hebben zouden niet hetzelfde kunnen doen, zelfs ook al kunnen jullie misschien betere teksten schrijven klinkt het waarschijnlijk nergens naar als het tot uiting komt.

28 september 2021 om 01:53

Herosennin: goed punt. Veel mensen met kritiek, maar het zelf beter doen of in ieder geval proberen: ho maar. Je moet wel wat ritmegevoel en een goed ontwikkeld vocabulaire hebben wil je een beetje een goede rapper zijn. Evenals de klank en toon van je stem. Desalniettemin heb ik in mijn (muzikale) omgeving wel ervaren dat het een veel gemakkelijkere muziekvorm is dan Jazz, klassiek of Metal bijvoorbeeld. Daarvoor moet je, mits je geen natural bent, jaren zwoegen op een instrument en in dd boeken duiken voor functionele theorie. Dat maakt rap toegankelijker, waarmee je dus ook meer gekkies aantrekt.

28 september 2021 om 07:50

Herosennin44, dus omdat iemand zelf niet rapt mag hij geen commentaar hebben op de belabberde rapskills van een ander? Zullen we dit forum dan ook maar meteen opdoeken? Al dat commentaar op voetballers en hun kwaliteiten, terwijl 99% van mensen hier nooit op enig niveau hebben gevoetbald.

28 september 2021 om 08:36

@Herosennin44: wij brengen toch ook geen “nummers” uit? Zodra wij filmpjes zouden gaan opnemen waarin wij staan te stuntelen omdat we er niets van kunnen, maar wel trachten er een naam mee te maken, mag je daar toch commentaar op hebben?

28 september 2021 om 09:16

@herosennin44: als je iets niet goed kunt maar je doet wel alsof je het goed kunt, dan kan je je aan dergelijke commentaar verwachten. Tuurlijk kunnen de meeste van ons niet rappen... daarom dat we ook geen nummers en videoclips uitbrengen.

Rappen is nu eenmaal een talent , net zoals voetballen. Mits training kan je beter worden maar als het er niet in zit kan je zoveel trainen als je wil, dan ga je er nooit goed in worden. En daar is niets mis mee maar als je toch rapnummers en bijbehorende videoclips wil uitbrengen, moet je ook kunnen aanvaarden dat er er kritiek kan op komen.

28 september 2021 om 10:00

Mwah ben het daar niet mee eens. Ik speel gitaar en zing daar een beetje bij, maar ik ken mn grenzen en ga dus geen filmpje opnemen en met veel bombarie op YT slingeren. Doe ik dat wel, dan mag iedereen zoveel commentaar hebben als ze willen.

28 september 2021 om 01:36

Ik moest een beetje lachen toen ik in m'n hoofd je 'rappen' met 'trappen' zag rijmen. Benieuwd naar hoe je 'rappen' uitspreekt.

Het gebrek aan taal en spreekvaardigheid maken deze zogenaamde “raps” des te sneuer. En ook best wel zorgelijk dat ze klaarblijkelijk niemand in de omgeving hebben die even bij ze aangeven dat het belachelijk slecht is.

Maar ach ja, ieder zo zijn ding.

28 september 2021 om 11:40

Laten we ook vooral niet vergeten dat de Verlosser Johan Cruijff zelf ook het een en ander aan muziek heeft gemaakt, bijvoorbeeld de klassieker "oei oei oei dat was me weer een loei".

Wat verwacht je van iemand die zichzelf “the lion” “the king of the jungle noemt”….

28 september 2021 om 01:47

Dat hij een cover opneemt van Hakuna Matata

28 september 2021 om 01:57

Haha geniaal Japie.
Opmerking voor de dag voor mij, waarvoor dank. Kan ik met een gerust hart gaan pitten, hakuna matata! ✌️

28 september 2021 om 11:06

Thanks Gluubster 😀

Wat lijkt het me vermoeiend om aan de tafel bij Veronica Inside te zitten. Je zou maar altijd een mening moeten hebben over alles ooit. Waarom is het nou weer relevant hoe goed of slecht Depay rapt. Het is ook maar een hobby van hem en dat moet die lekker doen. Je druk maken om dit soort dingen is echt zonde van de zuurstof. Depay hoeft maar een scheet te laten en alle oude zure mannen in Nederland zijn woest.

27 september 2021 om 23:38

Nou ik ken banen die vermoeiender zijn dan 2x in de week een uurtje lullen voor een paar ton. Denk je nu echt dat zij zich druk maken?

En wat moeten wij met 3 boze rancuneuze “voetbalkenners” op tv. Ieder z’n ding toch.

We spelen bij Barca deze dagen,Bayern heeft ons helaas hard verslagen,Tegen granada en Cadiz ook gekke uitslagen,Toen kwam Luuk de Jong ook opeens opdagen,Het aankoopbeleid is best wel een vage.We spelen in Barcelona, we mogen niet klagen,Maar ik kan niet het hele team dragen,We werken hard voor minder geld het lijkt wel een stage, Of ik hier bij Barca zal slagen?Die antwoord ga ik niet bevragen

27 september 2021 om 23:41

Leuk dat je vast rijmpjes oefent voor 5 december, sinterklaas zal trots zijn

28 september 2021 om 01:37

Einde was mooi, maar 'stage' rijmt niet op 'dragen' of 'slagen'.

Ze doe maar hoor, geen last van. Maar vind het wel smakeloos gebazel.

28 september 2021 om 00:48

Maar je kijkt een programma die uit exact hetzelfde bestaat?

28 september 2021 om 07:53

Volgens mij had James het ook over die drie oude zeurmannen en hun praatprogramma.

"Beetje onzinnig praten" deze pipo's doen jarenlang hetzelfde en geven de grootste "onzinnige prater" Valentijn al tijden aandacht. Laat Depay lekker rappen, zolang zijn prestaties er niet onder leiden. En hij voor de rest natuurlijk geen domme dingen doet.

De een maakt een liedje over zichzelf en de ander een boek. Misschien als Memphis het niet bij 101 heb gedropt maar bij Marieke. Dan had Johan het een topnummer gevonden! Voor een voetballer is het best prima al is het geen Mitchel burgzorg!! Priest baby baby

Ik zal Chantal Janszen half citeren: Wat kan die jongen goed voetballen hè

Het vervelende voor jongens als Memphis is dat ze waarschijnlijk in een sociale omgeving verkeren waarin ze voortdurend worden bevestigd in hun gedrag en hun zelf gepercipieerde kwaliteiten, omdat een overgrote meerderheid om hen heen een graantje van hun voetbalgeld wil meepikken. Daardoor denken ze (waarschijnlijk) dat ze overal goed in zijn waar ze goed in willen zijn. Dat is natuurlijk een complete misvatting. Memphis kan totaal niet rappen, zijn bars zijn bedroevend, maar ik denk niet dat hij dat vaak te horen krijgt van iemand die “close” met hem is. En als dat wel het geval is en je bent wat te vaak kritisch word je weggezet als ‘hater’ en waarschijnlijk uit de groep gedonderd. Voor jou namelijk vele bewonderaars die hem wel bevestigen…

Ik heb de clip niet gezien maar heb al een vermoeden waar het over gaat.

Over Depay die een moeilijke jeugd heeft gehad, vervolgens het ver heeft geschopt. Dikke auto’s, lekkere wijven en veel money, maar ook mensen die misbruik van hem willen maken omdat hij bekend is. En mensen die kritiek hebben op hem zijn haterz die jaloers zijn.

Klopt dit?

Wacht even: als iemand geen verstand heeft van rapmuziek, is het Gijp wel! Depay rapt tenminste beter dan Babel, al is dat niet zo moeilijk.

28 september 2021 om 09:18

Michael Buble rapt beter dan Babel...

Bij VI zijn ze een privé oorlogje begonnen tegen Memphis. Het begint onderhand een zielige vertoning de worden.

28 september 2021 om 09:40

Wat die mannen doen is toch al jaren een zielige vertoning? Het niveau van het programma is te vergelijken met Temptation Island of Love Island. 1,5 uur lang dom gezwets van een stel oelewappers die doen alsof ze zichzelf niet serieus nemen, maar bij de minste kritiek al op hun pik getrapt zijn. Maar tegenwoordig is dat waar geld mee verdiend wordt. Makkelijke onzin verkopen zodat mensen thuis op de bank niet na hoeven te denken.

28 september 2021 om 10:51

Niets aan toe te voegen.👍

Ik voel een disstrack aankomen.

Wat weet die Gijp nou weer over Hiphop? Laat het beoordelen maar aan mensen die er altijd naar luisteren. Het zijn altijd deze typetjes die vooraan de rij staan om kritiek te leveren over dingen waar ze geen weet over hebben. Ik zeg niet dat ik Depay heel goed vind, maar slecht was het zeker niet. Zijn flow is wel wat beter dan die van Babel.

28 september 2021 om 11:16

"wat weet die Gijp nou weer over Hiphop?"

Denk waarschijnlijk meer dan depay en babel. Wat die 2 aan het doen slaat helemaal nergens op.. Dat je nog zelfs durft te zeggen, dat het niet slecht is, vraag ik mij oprecht af, of jij wel iets afweet van rap. Kan natuurlijk zijn dat je jong lid bent en opgegroeid bent met Ali B, lil Kleine en meer van die onzin. Dan begrijp ik natuurlijk wel dat je dit niet slecht vindt

"maar ze doen er toch niemand kwaad mee"

Nou fout! Ze doen genre rap heel veel kwaad.

28 september 2021 om 13:19
.. Pik het zegt voor mij al genoeg dat je alleen Ali B en lil Kleine kan opnoemen. Ik luister namelijk totaal niet naar Nederlands-talig muziek of Nederlands-talig Hiphop, dat is onzin en alles is nep. Alles wat ik luister is Amerikaans.

De flow van Depay is niet slecht, en klinkt in mijn oren heel Amerikaans want dat is wat hem ook inspireert, Babel vind ik dan weer minder.

En trouwens ik ben geboren in 95 en heb bij vlagen de Amerikaanse hiphop muziek in de jaren 90 kunnen luisteren, ben opgegroeid met de hiphop muziek uit de 00s en ik luister nogsteeds naar Hiphop. Je hoeft je bij mij niets af te vragen, maar ik ben heel erg benieuwd naar wat jij luisterd en waarom jij het slecht vind? Weet wel zeker dat je het niet kan uitleggen want je weet niks over Hiphop.

Dat je Gijp nog durft te beschermen haha lachwekkend.28 september 2021 om 13:24

Ali B kan best wel goed inhoudelijk rappen hoor. Het is jammer dat hij niet serieus genomen wordt en zichzelf te serieus neemt waardoor het een beetje zielig geworden is. Er zijn wel nummers van hem te vinden met een goed verhaal. En dan heb ik het uiteraard niet over Rampeneren haha…

28 september 2021 om 14:41

Alles wat je luistert is Amerikaans en dan de Nederlandse hiphop "nep" noemen haha. Ironic. Als er 1 land een stoet aan inhoudsloze rapppers voortbrengt is het Usa wel. Alles daar is pas nep haha. Voor je gaat vragen wat ik voor muziek luister: vroeger heel veel hiphop. Nu bijna niet meer, sommige ontwikkelen zich door he?! (grapje he😜).

28 september 2021 om 15:10

@branq

Ik noemde die gasten omdat juist huidige generaties hier in NL mee opgroeien. Die kennen geen Tupac, Wutang Clan, DMX, NWA, etc.

Rapscene uit NL is lachwekkend. Er zijn meer landen waar niveau gewoon goed is, zoals Frankrijk. Hoorde tijd terug zelfs een rap uit Duitsland wat gewoon 100x beter is dan vanuit NL bodem.

De muziek van Rene van der Gijp is wel van uitermate hoog niveau. Ik luist Jomanda geef me hoop nog best vaak. Echt een tijdloze klassieker. Echt hoor, prima dat je een ouwe zak bent en jeugdcultuur niet snapt, maar om er nou zo mee te koop te lopen. Ik vind de "rapmuziek" van Memphis niet om aan te horen, maar dat heb ik eigenlijk bij heel veel moderne rappers. Zo vond mijn moeder de cd's van Tupac die ik vroeger luisterde ook onsmakelijke troep. Je bent gewoon oud, ga weg.

Laten we het dan maar niet hebben over de CD die Derksen en Genee hebben gemaakt.

28 september 2021 om 12:19

Haha, ja inderdaad. Dan is geld niet vies. Je kreeg de cd toch als je voor een x bedrag aan boodschappen deed bij Lidl?

Zo zo Gijjp is nu ook muziek kenner geworden.
Jongen, doe net als ik, als je het niet leuk vindt dan zeg je gewoon het is niet mijn muziek, maar kom niet als een oude man onzin uitkramen. Als de jeugd van nu de muziek leuk vindt die ik leuk vond dan is er iets mis met ze.
Ik adviseer Gijp om wijnkenner te worden, hij zal wel snappen waarom

28 september 2021 om 12:40

cas1

"eg je gewoon het is niet mijn muziek'

Het is sws geen muziek wat die 2 doen.
Zeer slecht..

28 september 2021 om 12:57

ja, onze mening.
Mijn collega zei vroeger dat het sinterklaas versjes waren snel opgezegd, maar de inhoud is iets heel anders geworden.
De jeugd vindt het muziek

En dit is dus waarom ik als jongere generatie vrijwel enkel luister naar jaren 60, 70, 80 en hier en daar '90 muziek met een enkel verdwaalde moderner nummer er tussen.'

Want serieus, van dit soort "muziek" wordt je toch depressief en zou je jezelf toch van een torenflat willen afwerpen...
Dit soort gasten moeten tegen zichzelf en tegen de maatschappij in bescherming worden genomen.

28 september 2021 om 13:15

Je doet alsof er alleen nog maar van zulke muziek gemaakt wordt, wat natuurlijk gewoon complete onzin is. Er is ontzettend veel muziek, ik durf te beweren dat de muziek business groter is dan ooit. Als jij liever luistert naar de Beatles heeft dat gewoon te maken met smaak en niet met dat er tegenwoordig alleen nog maar Memphissen en Babels rondlopen in de muziekindustrie.

28 september 2021 om 13:27

Er is natuurlijk wel wat meer dan de Babels, Depays.
Je heb ook Kleine, Flex, Kraantje, etc. waar je ook niet bepaald vrolijk wordt.
Het gaat erom dat het niveau van de hedendaagse muziek zeer bedroevend is, hoe groot de muziekbusiness dan ook mag wezen.
Natuurlijk, er zit hier en daar een leuk nummertje tegen maar zeer zeldzaam. Over het algemeen zou je wat tegenwoordig wordt gedraaid niet eens muziek mogen noemen.

28 september 2021 om 14:08

De ene keer zegt je het niveau van de hedendaagse muziek, de andere keer noem je wat tegenwoordig wordt gedraaid. Je hebt het gewoon over popmuziek dus? Wat dat is wat er wordt gedraaid. En dat is niet representatief voor de rest van de muziekindustrie. Goede muziek is niet zeldzaam. Zelfs als je niet van elektronische muziek of beats houdt is er genoeg voor je. Maar ik snap dat het lastig is om de goede muziek te vinden, want er is zoveel tegenwoordig.

Overigens, stilte is ook een onderdeel van muziek. Net als toonhoogte, ritme, geluidssterkte, klankkleur en textuur. Zodra een combinatie van klanken emotie bij je oproept zou je het in principe muziek kunnen noemen. Beetje raar dus om sommige rappers weg te zetten als gasten die geen muziek maken, terwijl ze wel degelijk bij mensen emotie oproepen. Er is immers markt voor.Alles voor de aandacht, raar haar op de foto met wilde dieren de rappert uithangen grote autos's in de raarste kleuren, als ze maar aandacht krijgen

Zei hij nou echt negeren? Ik zal de klemtoon wel verkeerd interperteren.

Vd Gijp praat aub over voetbal en niet over rap.
Want je hebt er de ballen verstand van

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

815 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 9 4 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ansu Fati spreekt zich na contractverlenging uit over Memphis Depay

Ansu Fati heeft donderdagmiddag officieel zijn handtekening gezet onder zijn nieuwe contract bij Barcelona. De Catalanen maakten een dag eerder al wereldkundig dat achttienjarige vleugelaanvaller tot medio 2027 zou bijtekenen. Tijdens...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren