Achraf Hakimi: ‘Ik was verrast door de manier hoe Messi zich gedroeg’

Dinsdag, 28 september 2021 om 15:10Chris Meijer • Laatste update: 15:22

Achraf Hakimi vertelt ‘verrast’ te zijn door de manier hoe Lionel Messi zich gedraagt bij Paris Saint-Germain. De vleugelverdediger van les Parisiens omschrijft het gedrag van Messi als ‘eenvoudig en stil’. Hakimi vertelt verder in een interview met L’Équipe dat er een droom is uitgekomen door de huidige samenwerking met Messi.

“Het was niet zo moeilijk om op het veld een verstandhouding met hem tot stand te brengen. Ik geef hem de bal, ga rennen en hij legt ‘m neer waar ‘ie hoort”, vertelt Hakimi, voor wie PSG afgelopen zomer zestig miljoen euro neertelde. Messi kwam transfervrij over van Barcelona en speelde mede door een knieblessure pas drie officiële wedstrijden. De Argentijnse aanvaller is echter tijdig fit voor de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City, die dinsdag op het programma staat.

Het artikel gaat verder onder de video
Ook zonder Messi blijft PSG foutloos | PSG - Montpellier | Highlights
Meer videos

“Ik was verrast door de manier hoe Messi zich gedroeg: eenvoudig en stil”, vervolgt Hakimi over de samenwerking met Messi. “Ik had niet verwacht dat Messi Barcelona zou verlaten, zoals zo’n beetje iedereen. Toen ik hoorde dat hij hierheen zou komen... Wat kan ik zeggen? Het is voor mij een droom! Ik heb met zoveel geweldige spelers samengespeeld en de enige die nog miste, was Messi. Ik ben heel trots dat ik met een speler als Messi kan samenspelen.”

“Om mezelf te ontwikkelen zal ik goed letten op zijn manier van trainen en spelen. Daar zal het hele team van groeien, iedere speler pikt daar iets van op. We spreken dezelfde taal en leren elkaar daardoor beetje bij beetje kennen”, besluit Hakimi. De vleugelverdediger - geboren en opgegroeid in Spanje, maar international voor Marokko - was voorlopig in tien wedstrijden voor PSG goed voor drie doelpunten en twee assists.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door samcro)

Niet enorm verrassend toch? Ik denk ook dat dat het enige echt zwakke punt van Messi is; er komt een gigantisch voetballer binnen, maar geen gigantische persoonlijkheid. Het is geen leider.

27 september 2021 om 19:45

De Dalai Lama is ook stil en rustig maar toch echt een leider.

27 september 2021 om 19:48

Je ziet elke dag gekkere vergelijkingen op deze site.

27 september 2021 om 21:01

Dat klopt maar deze verdient een pluim....🙏

27 september 2021 om 19:46

Geen leider? Valt wel reuze meer hoor. Ik heb de afgelopen gewonnen Copa America op de voet gevolgd en Messi was overal aanwezig. Als het om zijn voetbalkwaliteiten ging of verbaal zijn team coachend. Dat na de fluitsignaal in de finale iedereen meteen naar hem rent zegt wel genoeg hoe de geitje in de groep ligt.

27 september 2021 om 20:02

Als je Messi op de voet hebt gevolgd door Copa Libertadores te aanschouwen heb je hem dus volkomen gemist.

27 september 2021 om 20:04

Is algemeen bekent dat het geen prater is en een stille type is die weinig zegt, niks mis mee als je je voeten laat spreken. Een leider is hij nooit geweest overigens..

27 september 2021 om 20:45

Als je zoveel beter dan de rest bent dan behandelen ze je vanzelf als een leider. Op voetbalgebied is hij zeker een leider. Een leider hoeft geen prater te zijn. Hij is gewoon de beste en iedereen kan altijd de bal bij hem inleveren als het te lastig wordt.

27 september 2021 om 20:49

"Een leider is hij nooit geweest overigens..."

Fijn dat jij dat zegt alsof het een feit is, Aqua1. Jij hebt natuurlijk jarenlang met Messi gespeeld om met die conclusie te komen...

27 september 2021 om 22:35

Hiervoor hoef je toch geen hogere wiskunde voor te hebbe gestudeerd of jaren lang met hem te trainen? Messi heeft bij barca nooit als leider/aanvoerder gefunctioneerd en dat zal niet in een keer nu veranderen. Ook niet erg, andere kunnen weer niet voetballen maar zijn wel goede captains bij messi is het omgedraaid. Dat hij zo werd gepamperd door het nationale elftal is omdat het de laatste kans was op succes met Argentina, dat maakt hem niet gelijk een leider.

27 september 2021 om 22:41

Vraagje. Ben jij onderdeel geweest van alle teams waar Messi in gespeeld heeft? Weet jij wat hij op de trainingen, op het veld en in de kleedkamer zegt? Ben jij erbij als ze een teambespreking hebben? Kan jij spreken voor alle teamspelers die met Messi hebben gespeeld en met volle overtuiging zeggen dat zij hem niet als leider zien? Zo niet, dan kan je mooi lullen dat Messi geen leider is maar jij als buitenstaander weet helemaal niet hoe hij zich in een spelersgroep profileert. Daarnaast is de definitie van een leider subjectief. Ik zou veel eerder iemand die misschien minder spraakzaam is en zijn daden voor zich laat spreken als leider zien dan iemand die veel zegt maar niets laat zien.

27 september 2021 om 19:47

Alles wat hij met de bal heeft laten zien is genoeg. Geen slecht woord over Messi van mijn kant; z’n nederigheid siert hem en bepaald z’n gigantische persoonlijkheid net zoals het zelfvertrouwen CR siert en maakt wie hij is.

27 september 2021 om 22:37

Zo nederig is hij volgens mij niet. Heeft de afgelopen jaren met barca gedaan wat hij wou. Ze moesten spelers halen die hij wou, en bij Argentina spelen alleen zijn vriendjes. Hoor je niet bij die clan, speel je niet. Een Stil en rustig karakter wil niet zeggen dat hij een enorme ego heeft

28 september 2021 om 15:37

En hoe weet jij dat dit wat je zegt allemaal waar is? Of vaar je blind op wat de media je gevoerd heeft?

27 september 2021 om 19:49

Wat is exact een leider? Iedereen die praat en een grote mond heeft en voor de bühne mensen zogenaamd oppept of iemand die elke bal wil hebben, geen verstoppertje speelt en keer op keer zijn team bij de hand neemt door middel van zijn spel? Ik denk dat je verschillende type leiders heb en dat een ieder dit op zijn eigen manier invult. Ik heb zelf een beetje op niveau gevoetbald maar die leiderschap wordt zwaar geromantiseerd tegenwoordig.

27 september 2021 om 21:21

Een leider is in ieder geval niet iemand die zegt ik stop met het nationale team om daar weer op terug te komen. Of iemand die weg wil bij zijn club , maar aan zijn contract wordt gehouden en dan de eerste paar wedstrijden er met zijn pet naar gooit.
Een leider hoeft geen grote mond te geven , maar moet wel een voorbeeld zijn voor de rest van het team.

27 september 2021 om 22:47

Naar wie gingen de spelers van Argentinië toe nadat ze de Copa America hadden gewonnen? Schijnbaar is de impact van Messi in het Argentijnse team zo klein, dat ze allemaal op hem af rennen na het laatste fluitsignaal...

28 september 2021 om 00:31

Dat kan zijn, maar kijk eens naar Liverpool zonder en met VVD. Die straalt direct rust en leiderschap uit, zorgt ervoor dat het achterin goed staat en doet ook gewoon zijn taak. Dat is wel degelijk een uitzonderlijke kwaliteit voor een voetballer. Ik denk dat een fenomenale voetballer ook een voetballer kan zijn die het team beter laat functioneren, zonder alleen met zijn voeten te spreken.

27 september 2021 om 19:52

Waarom is het introverte gedrag van Messi een zwakke punt? Niet iedereen hoeft een leider te zijn, doordat hij geen leider is kan hij zich aanpassen aan veel teams die al leiderfiguren hebben. Er zijn genoeg mensen die sociaal sterk zijn in de voetbalwereld en met iedereen vrienden kunnen zijn, maar er zijn weinig die het liever met hun acties laten zien dan woorden.

27 september 2021 om 19:59

Geen leider maar hij leidde barca wel naar prijs na prijs. En ook bij argentinie n ie de ploeg op sleeptouw. Hij praat en leidt met zijn voeten

27 september 2021 om 21:23

Je bedoelt Argentinië waar hij, nadat ze weer uitgeschakeld werden , van zei dat hij niet meer voor de nationale ploeg wil uitkomen. Of bij Barca dat hem aan zijn contract hield , dat hij de eerste paar wedstrijden er met zijn pet naar gooide, wat ze uiteindelijk het kampioenschap koste

27 september 2021 om 22:44

Oh ja. Want een kampioenschap van Barca hing natuurlijk alleen van Messi af. Die andere 10 op het veld moeten alleen op Messi vertrouwen en ze worden wel even kampioen...

28 september 2021 om 09:24

Messi's team wint: "Ja maar hij heeft er een heel elftal omheen, hij heeft zelf niks toegevoegd"

Messi's team verliest: "Zie je wel, hij kan de kar niet trekken en is geen leider"

27 september 2021 om 20:11

Uiteindelijk kijken we voetbal voor de voetballers en niet voor de persoonlijkheid. Als ik lekker naar persoonlijkheden wil kijken ga ik wel naar een Reality show kijken.

27 september 2021 om 20:14

Je kan op 101 manieren leiden. De ene moet al wat meer brullen dan de andere om een punt duidelijk te maken, het hangt echt af van persoon tot persoon.

Voor Messi ook wel fijn om na Dani Alves eindelijk weer met een worldclass back samen te spelen. Wat een selectie vol supersterren zeg. Ze zouden daar eens een tv-serie van moeten uitbrengen.

27 september 2021 om 19:44

Zeker. Voor de wedstrijden hoeven we het voorlopig niet te doen...

27 september 2021 om 19:49

Precies dat Storing. Wat kan ik me dan ook irriteren aan de zuurpruimen die altijd wel wat negatiefs te melden hebben over dit team. Als dit eenmaal op gang komt zal heel de wereld ervan smullen, expect de zuurbommen.

27 september 2021 om 19:52

zuurbommen. Niks met zuurbommen te maken. Ook ik kan genieten van het voetbal en de spelers bij elkaar van PSG, dan mag ik er toch wel van walgen hoe dat allemaal bij elkaar gekomen is.

28 september 2021 om 01:28

Expect? Je zal except bedoelen. Maar je kan ook gewoon 'behalve' schrijven.

Hakimi heeft met zo veel topspelers al gespeeld op zijn 22e niet normaal..

Beste rechtsback op 't moment en echt ongelofelijk met wie hij al samen heeft gespeeld Ronaldo , Haaland , Lukaku en nu Messi , Neymar en Mbappe niet veel spelers kunnen dat zeggen.

27 september 2021 om 21:23

En met Zidane op de training getraind.

Mooi voor em. Na Dumfries toch wel de beste back van het moment.

27 september 2021 om 20:24

Nee eerst komt Mwene als nummer 1.

27 september 2021 om 20:49

Rasmus Kristensen

27 september 2021 om 21:21

Pedersen

Blijkbaar zijn leiders mensen of in dit geval voetballers die hun mond laten spreken ipv hun voeten. Hij is niet een typische "leider" zoals men denkt dat een leider moet zijn. Hij is in mijn optiek een echte leider die niet iedereen hoeft te vertellen en toespreken of toe schreeuwen hoe iemand moet spelen of lopen. Hij doet het op zijn manier, en dat vele dit dan geen leider eigenschappen vinden of leider in algemeen is echt een probleem van hun kijk op wat een leider is in hun optiek.

Hakimi is pas 22 holyshit wat is hij ondergewaardeerd om al zo ziek goed te spelen op 22 jarige leeftijd. Ik dacht dat hij een kalme 26 was ofzo

Wat ik zo tof vind aan deze speler is dat hij altijd heel bescheiden is en nooit zichzelf ophemelt of arogante gedrag vertoont. Ook heeft geld hem niet blind gemaakt ik heb hem nooit echt zien pronken met auto's of luxe villa's, hij geeft elke wedstrijd 100 procent.

Elke interview dat ik van hem heb gehoord komt die altijd netjes over, ook nooit problemen gehad met coaches. Echt een voorbeeld voor velen jongeren.


PS: heeft nu al twee kindjes op 22 echt een waardering heb ik voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens218
3.OGC Nice1913
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller115
L. MessiAanvaller40
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper70
Sergio RicoKeeper00
MarquinhosVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

3773 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 4 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Heetgebakerde Classique: afgekeurde goals, rode kaart en veldbetreder

Een bijzonder heetgebakerde le Classique heeft zondagavond geen winnaar gekregen. Het duel tussen Olympique Marseille en Paris Saint-Germain - met Georginio Wijnaldum als invaller - eindigde in een 0-0 gelijkspel, na...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Frenkie de Jong kent een lastige periode bij Barcelona, maar ligt nog steeds goed in de markt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren