Mbappé spreekt met Neymar na veelbesproken beelden vanuit dug-out

Maandag, 27 september 2021 om 17:27Dominic Mostert • Laatste update: 17:44

Mauricio Pochettino tilt niet te zwaar aan een incident omtrent Kylian Mbappé en Neymar in de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Montpellier (2-0) van zaterdag. Nadat Mbappé werd gewisseld, nam hij plaats op de bank en deed hij tegenover Idrissa Gueye zijn beklag over Neymar. De spits zei gefrustreerd dat hij de bal niet krijgt van Neymar. Volgens Pochettino is de lucht inmiddels geklaard.

"Het zijn twee fantastische jongens", benadrukt de trainer van PSG maandag op de persconferentie voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City. "Dit soort dingen gebeurt tussen concurrenten. We willen allemaal winnen." Intern is kort gesproken over wat er is gebeurd. "Het incident bracht veel teweeg bij de buitenwereld, maar intern was er niets aan de hand. Ze hebben met elkaar gesproken en ik heb ook met ze gesproken. Tijdens de trainen lachten ze weer samen."

Toen Mbappé plaatsnam op de bank, werd door camera's vastgelegd dat hij iets zei als 'hij geeft me de bal niet', terwijl hij wijst naar het veld. Omdat Neymar in de wedstrijd meerdere keren naliet om Mbappé te bedienen bij een grote kans, ging de Franse pers ervan uit dat hij de Braziliaan bedoelde. In minuut 66 reageerde Mbappé na zo'n moment erg gefrustreerd. De woorden van Pochettino lijken te bevestigen dat het inderdaad om die twee spelers ging. In de Franse berichtgeving werd her en der ook gemeld dat Mbappé het Franse woord 'clochard' gebruikte om Neymar te beschrijven, een scheldwoord dat iets als 'zwerver' betekent.

Franse media gaan ervan uit dat PSG tegen Manchester City weer kan beschikken over Lionel Messi. De aanvaller hield een botkneuzing over aan de gewonnen thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon (2-1) van zondag 19 september. Hij miste daardoor de competitiewedstrijden tegen FC Metz (1-2 zege) en Montpellier (2-0 zege). De Argentijn trainde zondag en maandag mee. Pochettino 'denkt' dat Messi inderdaad inzetbaar is, maar heeft nog niet besloten of hij zijn landgenoot een basisplek geeft.

Kylian Mbappé reageerde gefrustreerd toen Neymar hem niet bediende (minuut 5:05).Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Misschien moeten ze Zidane aanstellen. Die heeft aanzien bij voetballers en kan van grote ego's een team smeden

27 september 2021 om 17:36

Klopt. Met Poche gaat het niet werken. Hij probeert iedereen tevreden te houden maar zo werkt dat niet. Messi haal je niet eraf. Neymar en Mbappe idem dito.

27 september 2021 om 18:00

En hoezo haal je die er niet af? Het zijn mensen, geen robots

27 september 2021 om 18:00

Helemaal eens Japie, United en PSG liggen te slapen, Zidane heeft aangegeven gelijk weer aan de slag te willen.

27 september 2021 om 18:05

Dat gaat hij als Marseille fan niet doen, denk ik. Denk wel dat Poch te licht is voor deze selectie.

27 september 2021 om 19:31

Maar waar Zidane mee werkte bij Real is toch niet te vergelijken met deze overtreffende trap van de Galacticos? Ronaldo was de leider en de rest dienend. De samenwerking tussen Zidane en Bale (de andere ‘grote ster’) verliep niet zo soepel. Mbappe, Neymar en Messi zijn 3 Ronaldo’s in 1 team. Lijkt me veel moeilijker

27 september 2021 om 20:21

Daar ben ik het wel mee eens. Tactisch misschien niet de allersterkste, maar met zoveel kwaliteit in de ploeg hoef je geen tactisch meesterbrein te zijn. Anderzijds zijn dit wel erg grote ego's in eenzelfde ploeg. Dit is toch nog wel even andere koek dan Real Madrid waar de meeste spelers in dienst van het team speelden.

28 september 2021 om 00:02

Aan de andere kant is Zizou een legende waar sowieso Mbappé en misschien Messi ook wel tegenop zullen kijken.

28 september 2021 om 10:22

@sirus

"tactisch misschien niet de allersterkste,'

Waar haalt mensen vandaan dat Zidane alleen people manager is en geen tactische meesterbrein..

Meerdere bekers gewonnen, een team met 360 geblesseerden vorig seizoen tot laatste dag laten meestrijden om kampioenschap.

Maar blijven doen alsof hij alleen schouderklopjes uitdeelt en gezellig kopje thee drinkt.

Ik begin mij steeds meer te ergeren aan het gedrag en die maniertjes van Mbappe. Is geen teamspeler en ben ook steeds minder overtuigd dat hij het voetbal gaat domineren aankomende 10 jaar ala Messi en Ronaldo.

27 september 2021 om 17:39

Ik zie niet in waarom Mbappe geen teamspeler is. Zowel Neymar als Mbappe zijn teamspelers. Spelers zijn elke wedstrijd geirriteerd op elkaar dat ze een pass niet krijgen.

Dat je ook denkt dat hij hierdoor geen dragende topspeler gaat zijn, is mij vreemd.

27 september 2021 om 17:40

Ik vind het wel meevallen allemaal. Hij is gewoon gefrustreerd en is met zijn hoofd al in Madrid. Dat hij dan op de bank wat loopt te zeiken zegt wat mij betreft niet bijzonder veel over zijn persoonlijkheid of toekomst zoals jij blijkbaar wel vindt

27 september 2021 om 17:45

Zo te zien weet je allemaal wat er in z’n hoofd omgaat,Chapeau….

27 september 2021 om 17:45

@sosuhsz, als hij volgens jou al met zijn hoofd bij Real zit, terwijl hij speler is van Paris, heeft dus niks met zijn persoonlijkheid te maken? Beetje rare constatering.

27 september 2021 om 21:03

Kom nou jongens... lijkt me niet bepaald hogere wiskunde. Iedereen weet dat Mbappe de overstap door de neus is geboord deze zomer. Die jongen telt de dagen tot hij het vliegtuig naar Madrid pakt. Accepteer het

27 september 2021 om 17:41

Op de manier hoe Messi en Ronaldo hebben gedomineerd, daar ben ik ook benieuwd naar. Maar hij zal zeker met Haaland de komende 10 jaar Europa domineren, op het niveau van Ronaldo en Messi? Idk, wel op hun eigen manier.

27 september 2021 om 17:45

Vooral aanvallers raken gefrustreerd wanneer ze bal niet krijgen terwijl ze in scoringspositie staan, maar geven hem ook niet snel af wanneer ze denken te kunnen scoren. Een aanvaller hoort een beetje egoïstisch te zijn, honger naar goals. Sommige zijn zelfs geïrriteerd wanneer ze niet scoren ookal winnen ze. Het zegt mij dus helemaal niks dat Mbappe zo reageert. Volgende week is Neymar wellicht pissig op hem. Gebeurd bij elke club, je zag Huntelaar ook nog altijd boos reageren wanneer hij niet de kans kreeg om de 6-0 te maken om de 90e minuut, heerlijk joh die gretigheid en dan vloept er wel eens wat uit.

27 september 2021 om 18:48

Mbappe heeft gelijk maar mag niet zeuren. Neymar ging alleen maar voor eigen succes, maar dat deed Mbappe de wedstrijd ervoor ook.

Met de voetbal irriteer ik me vaak genoeg aan een van m'n ploeggenoten en dat laat ik ze dan ook weten. Na de wedstrijd een biertje niks aan de hand. Storm in een glas water

27 september 2021 om 17:42

Maar echt. Dat mensen hieruit conclusies trekken over Mbappes karakter of zijn teamspel in twijfel brengen is echt lachwekkend

27 september 2021 om 17:42

Geen idee op wat voor niveau jij speelt maar dit klopt natuurlijk niet als je in een serieus team zit. Zorgt gewoon voor irritaties dit soort dingen.

27 september 2021 om 18:33

Juist als je op niveau speelt gebeurt dit veel. Als jij op derde divisie landelijk een bal niet hard en strak inspeelt zul je dit eerder horen dan 5e klasse zondag.

27 september 2021 om 21:17

hahahah heb jij ooit al eens de tv opgezet wanneer er voetbal op is?

Messi die na een wissel de trainer geen hand geeft, Mabppe die loopt te zeiken omdat ie geen bal kreeg van een medespeler, Donnarumma die ontevreden zou zijn... Gaat goed daar in Parijs. Die hebben alle sterren naar de club gehaald, maar zijn vergeten dat je een team nodig hebt.

28 september 2021 om 00:03

Aan de andere kant moeten sportkranten ook gevuld worden en is PSG met dit sterrenensemble een perfect mikpunt.

Seizoen is net begonnen en je hoort al wat geklaag, benieuwd hoe dit afloopt. Zie City ook gewoon winnen want die hebben 11 spelers die rennen voor elkaar en wissels die hetzelfde kunnen opbrengen.
Zou toch wat zijn als ze helemaal zoek worden gespeeld en dat Messi Mbappe en Neymar geen goal maken

Dat PSG is ook geen team zeg. Teveel ego's die liever voor eigen belang spelen dan alles opofferen voor het team. Mbappé en Neymar gaan sowieso teveel zelf. Messi die boos is als die gewisseld wordt en Donnarumma die samen met Navas de hele tijd om en om spelen. Teveel sterren is ook weer van het goeie. Vindt het wel zielig voor bijvoorbeeld Herrera die steeds wordt overgeslagen als die scoort. Echt een ego team tot nu toe. En zo'n matige trainer als Pochettino aanstellen helpt ook niet. Je hebt iemand nodig die wat gezag heeft voor dit team.

Mbappé zou zich wat nederiger mogen opstellen, krijgt mijn inziens teveel sterallures. Hoe oud is hij? Een eindbaas van een voetballer natuurlijk maar je moet je plek wel kennen t.a.v een Neymar en Messi imo. Hij kan een voorbeeld nemen van Messi wat dat betreft. Die was in 2006/2007 en 2007/2008 ook al absurd goed en speelde al zo nu en dan al zelfs beter dan Ronaldinho. Maar hij kende z’n plek als jonkie en gedroeg ze hoe dat hoort als youngboy tussen de big boys. Idemdito voor Neymar, die kende zijn plek ook toen hij pas naar Barcelona kwam. Gedroeg zich tegenover oudere bewezen garde zoals Messi, Iniesta, Xavi en Suarez.

28 september 2021 om 13:59

Hij is ook niet meer die jonge mbappe die net tekende bij psg, ondertussen al aan zijn 5de seizoen bezig bij de club en dan heb je al wat opgebouwd daar. Overigens vind ik dat hij meer heeft laten zien dan Neymar en het team meer bij de hand heeft gedragen.

Stiekem hoop ik dat ze tegen City morgen verliezen als Leipzig wint van Brugge sta je gewoon op 1 punt na 2 wedstrijden met een gedeeltelijke 3de/4de plek. Zal toch wat zijn als ze er gewoon uitvliegen. Ik zie het gewoon gebeuren ook.

27 september 2021 om 18:35

Muah, dan is er nog niets aan de hand mits ze van Leipzig en Brugge winnen in de resterende 4 wedstrijden. Ze hebben het allemaal nog in eigen handen. Als ze morgen tegen City minimaal 1 punt pakken zie ik nog niet veel geks gebeuren.

27 september 2021 om 19:07

Ik zie in Leipzig nog niet zomaar winnen eerlijk gezegd. Verloren ze vorig jaar ook.

27 september 2021 om 18:57

Ze gaan ook verliezen van City vermoed ik. Waarom? City is een geoliede voetbalmachine. Spelers kennen de speelwijze van hun trainer door en door en zitten veel automatisme in. PSG is vooralsnog los zand en die Galacticos lijken tot nu toe ook nog geen afgestemd collectief. Zou een giller zijn.

Zie hier de reden waarom spelers tegenwoordig met de hand voor de mond spreken. Je onvrede uiten over een medespeler gebeurt altijd, zeker op topniveau. Hele heisa om niets.

Nou nou poe poe wat een spanningen aldaar. Binnenkort hier te lezen: Messi niet gecharmeerd van scheten Mbappe :/. Hoe vaak zeggen spelers dit soort dingen nou nadat ze zijn gewisseld? Toevallig zit er nu alleen geen hand voor de mond dus kunnen de media losgaan.

Ja het zijn nogal wat ego's en zowel de heren zelf als Poch moeten de 100% nog te vinden. Ondertussen staat PSG 'gewoon' bovenaan de Ligue 1 en hebben ze nog alle kans om de CL groep te winnen. Zelfs als ze achter City eindigen .kunnen ze ver komen in het toernooi. Behalve voor Bayern en misschien Chelsea hoeven ze voor niemand bang te zijn in de 1/8e finale.

Zolang de boel niet echt ontploft kan je ook zeggen: liever nu wat irritaties als aan het einde van het seizoen wanneer de prijzen verdeeld worden.

Dit is geen team en wat het beste werkt in zo'n geval is een coach die zich nederig opstelt zoals inderdaad Zidane of vroeger Del Bosque. Een Poch, of een Mourinho, of wat dan ook, dat gaat niet werken. Die voelen zich echt de coach en gaan lopen aanpassen. Een coach is zo goed als zijn team, maar heeft wel invloed. Zien we ook met Louis bij Oranje nu. Zidane had natuurlijk wel Ronaldo. Zonder hem ging het een stuk lastiger.

Neymar ging weg bij Barca omdat hij niet in de schaduw van Messi wilde voetballen.
Daar trof hij Mbappe, een jonge jongen, die hem al voorbij is qua kwaliteit, dus hij staat weer in de schaduw van...

PSG heeft gewoon teveel individuen, Ook Zizou krijgt dat er niet uit. Hoe groot je status ook is, bij deze jongens zit dit in het aard van het beestje.
Spelers als Mbappe, Messi, Neymar, Ramos etc. vinden zichzelf de beste en willen dit laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens218
3.OGC Nice1913
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller115
L. MessiAanvaller40
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper70
Sergio RicoKeeper00
MarquinhosVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

97 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 11 5 2 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 31 27 5 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Liverpool lijkt voorlopig af te haken in de strijd om Kingsley Coman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren