Ex-Fenerbahçe-speler Sezer Öztürk opent vuur: één dode, vier gewonden

Dinsdag, 28 september 2021 om 11:55 • Laatste update: 15:05

Voormalig profvoetballer Sezer Öztürk wordt volgens nationale media verdacht van het doden van een Turkse man tijdens een verkeersruzie. De oud-speler van Fenerbahçe zou in Çekmeköy, een buitenwijk van Istanbul, het vuur geopend hebben op een man na een dispuut over het verlenen van voorrang. Vier anderen raakten gewond bij de schietpartij.

Volgens berichtgeving van iHA reden Öztürk en zijn vriend op 19 september op een weg in Çekmeköy. Het slachtoffer was met zijn vader, oudere broer en vrienden aan het barbecuen langs de weg. Ze blokkeerden daarmee de doorgang voor Öztürk. Toen Öztürk en zijn vriend wilden passeren met hun auto, brak er ruzie uit. De discussie liep uiteindelijk uit op een gevecht waarbij de vriend van de voormalig profvoetballer en de familie van de Turkse man betrokken waren.

Terwijl Öztürk vanuit zijn auto het vuur opende, werden de momenten waarop het slachtoffer aan de kogels probeerde te ontkomen, door bewakingscamera's vastgelegd. Uiteindelijk vielen er één dode en vier gewonden. Hoewel er nog geen officiële verklaring van de politie is, is de oud-middenvelder volgens de Turkse sportkrant Fanatik in hechtenis genomen op verdenking van moord en vervolgens naar de officier van justitie gebracht en gearresteerd. Milliyet heeft andere informatie. Volgens de krant wordt er een onderzoek geopend naar de voormalig voetballer voor opzettelijke doodslag en wordt hij momenteel juist gezocht.

Öztürk begon zijn voetbalcarrière in Duitsland bij Bayer Leverkusen en speelde zeven wedstrijden in de Bundesliga tussen 2004 en 2006. Hij werd verhuurd aan Beerschot AC en stond later onder contract bij Manisaspor, Eskisehirspor, Fenerbahçe en Besiktas, dat hem verhuurde aan Istanbul Basaksehir en Eskisehirspor. Namens Fenerbahçe kwam hij vijftien keer in actie, maar voor Besiktas maakte hij nooit zijn debuut. De voormalig profvoetballer schopte het nooit tot het nationale elftal van Turkije, wel speelde hij 39 jeugdinterlands voor zijn vaderland.

Turkse media hebben beelden gepubliceerd waarop schoten te horen zijn. De beelden kunnen als schokkend worden ervaren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door westend)

Als het nieuwsbericht waar is, dan is dit natuurlijk zeer ernstig. Zeker als je ziet dat het om verkeersruzie gaat. Ikzelf merk ook wel dat verkeersagressie echt aan het toenemen is, mensen komen uit een donkere en vieze periode waardoor ze misschien meer problemen hebben en het knopje in de hoofd sneller gaat knakken denk ik.
Wat een talent was hij toen hij nog voetbalde onder 21 voor Turkije, zo zonde.

27 september 2021 om 15:35

Kan het inderdaad bij de COVID-periode zoeken maar in NL is er meer aan de hand. De levens/werk druk neemt enorm toe. Ik ben zelf 2 jaar in Noorwegen geweest en sinds juli dit jaar terug in NL maar het is een wereld van verschil. Voor jongeren neemt de frustratie toe van de te krappen woning markt, dit geldt ook voor vele ouders die een gedemotiveerde zoon/dochter in huis hebben. Verder merk ik dat het zelfbeeld en de ego hier ( vooral in de steden ) van buiten categorie is in tegenstelling tot andere volken. Dus een combinatie hiervan kan inderdaad de toenemende agressie goed vertalen. Geen voetbal gerelateerd bericht, maar een aanvulling op je reactie.

27 september 2021 om 15:49

@Deenb
Allemaal goede punten maar soms helpt het gewoon als je geen vuurwapen in je auto hebt liggen.....

27 september 2021 om 15:56

Haha, bedankt voor de nuance! Dat scheelt inderdaad heel veel. Net zoals als een middagje zwemmen met je kameraden en je neemt een mes mee... maar goed dat ik niet bij mijn gedachtes daar bij kan .

27 september 2021 om 16:00

@ramondiaz - Daar heb je natuurlijk een punt, maar ik denk dat het probleem wel wat dieper ligt. Als je dit doet, heb je dat pistool er liggen om 'm ooit te gebruiken naar mijn mening. Om ook even in te haken op Deenb: Er zit misschien wel een kern van waarheid in, maar in Nederland waar het sociale vangnet dermate groot is dat je geen enkel excuus hebt om dodelijk geweld te gebruiken, zou ik het veel meer in zaken als opvoeding, omgeving of iets dergelijks zoeken. Misschien speelt verveling daarin ook wel een rol. Bende-mentaliteit wordt steeds populairder en dat is een heel groot probleem. Jongeren worden geworven om de loopjongens van georganiseerde misdaad te worden en dat zijn vaak de mensen die de trekker overhalen. Het is iets waar jarenlang niets aan gedaan is en nu schuwen dergelijke (vaak) jongeren nergens meer voor terug. Zelfs in kleinere steden buiten de randstad neemt ernstig geweld en doding toe. Best vreemd dat de politiek daar niet vaker gedetailleerde debatten over heeft, want dat is toch een heel erg groot probleem aan het worden en betreft dit soort onderwerpen zijn partijen het meestal allemaal eens.

27 september 2021 om 16:34

@Deenb @Sirius
Was ook zeker niet lullig bedoelt, het zijn ook goede punten, probleem van een wapen is dat als je na tot tien tellen nog steeds door het lint gaat je ook iets makkelijks binnen handbereik hebt om iets te doen wat je voor de rest van je leven niet meer kunt draaien.

28 september 2021 om 16:07

@ramondiaz - Oh, maar je hebt ook zeker een goed punt. Ik vind het sowieso geen goed idee dat "normale" burgers de beschikking hebben over een pistool. Hoe meer mensen er 1 hebben, hoe groter de kans op zinloze schietpartijen.

man man man.. wat een wereld..

Iemand doodschieten omdat er geen voorrang word verleend..

27 september 2021 om 15:44

Om helemaal niks eigenlijk.

27 september 2021 om 23:18

Ja maar ja maar ja maar, IK had voorrang. Postnatale abortus nu aub.

28 september 2021 om 11:06

@regulator

Hij hoeft zich in ieder geval rest van zijn leven waarschijnlijk niet meer druk maken om wel of geen voorrang verlenen in de jail.

28 september 2021 om 02:08

Er worden mensen om nog minder vermoord. Dat maakt deze situatie natuurlijk niet minder triest. Bizar dat je ook gewoon een vuurwapen in de auto hebt liggen. Nog gekker dat je hem dan al gebruikt omwille van zoiets onbenulligs. Vind ik altijd nog een stapje erger dan een mes. Want Tsjaa, je zou maar een appeltje willen schillen...

28 september 2021 om 15:35

Op basis van een paar zinnen in een artikel al een hele conclusie trekken is ook wel wat snel. Als ik even kijk naar de verkeerssituatie in Turkije dan lees je (sabah) dat er in 2019 (ff een coronavrij jaar) al 2.346 doden zijn gevallen in het verkeer. 264.000 gewonden en 381.000 geregistreerde verkeersongevallen. Geeft een beetje aan dat de wegen echt levensgevaarlijk zijn en de mensen redelijk heftig zijn in het verkeer. Dan kan ik me ergens wel begrijpen dat de emoties vrij hoog oplopen als er dan een near miss als 'niet verlenen voorrang' gebeurd. De voorbeelden van slechte afloop zijn daar namelijk nogal vaak aanwezig. Plus het feit dat de Turkse mentaliteit sowieso al een stuk emotioneler is dan het Westen (kijk alleen al naar de voetbalstadions of het nationale elftal).

Dan is het hebben/ rond rijden met een wapen natuurlijk best landelijk afhankelijk. Bij ons in Nederland is dat niet het normaal en ben je al een idioot als je er een in bezit hebt. In Amerika en Turkije is dat precies andersom. In die landen is het nog net geen verplichting om ermee rond te lopen (of in ieder geval een gegeven grondrecht om bewapend te zijn). Echt totaal een ander normaal.

Dus die bovenste twee gevallen tesamen, kan ik me ergens voorstellen dat je dan ook sneller zo'n incident hebt. Het zou bij mij niet in mn hoofd komen, maar 'iemand doodschieten omdat er geen voorrang werd verleend' lijkt me eigenlijk iets meer genuanceerd te liggen.

Voor dit soort mensen hoort geen plek te zijn in een samenleving of op deze planeet. Als je iemand om zoiets om kunt brengen, heb je totaal geen respect voor een mensenleven en ben je als mens ook gewoon volledig ongeschikt. Het is eigenlijk al onbegrijpelijk dat zo'n gast een pistool op zak heeft. Vreselijk voor de slachtoffers en nabestaanden.

28 september 2021 om 15:08

Pleit je nou serieus met niet zoveel woorden voor de doodstraf?!

28 september 2021 om 16:01

@westend - Ik pleit nergens voor en bedoel wat ik schrijf. Als ik voor de doodstraf wou pleiten, had ik dat wel geschreven...

28 september 2021 om 16:03

Voor dit soort mensen hoort geen plek te zijn in een samenleving of op deze planeet.

Gaf te denken...

28 september 2021 om 16:14

Ja Westend, dat soort figuren verdienen dat. Als er een ergere straf zou bestaan dan zou dat ook verdiend zijn. Iemand van z'n leven beroven is niet niks, dus oog om oog, tand om tand is wel zo eerlijk..
Tenzij de nabestaanden er van afzien maar dat is weer een andere discussie..

28 september 2021 om 16:20

Oke oke, wij stemmen klaarblijkelijk heel anders.

28 september 2021 om 19:09

Wie zijn wij??

28 september 2021 om 19:15

Welja laten we vuur met vuur bestrijden. Als je hem de doodstraf toewenst ben je in principe geen haar beter. Levenslang opsluiten is trouwens een grotere lijdensweg voor de dader lijkt mij. Dat deze man niet vrij mag rond lopen ben ik het wel mee eens. Kans op recidivisme ligt op de loer.

28 september 2021 om 22:00

Vergelijk je mij met een moordenaar?
Moet niet gekker worden.
Ik wens niemand zomaar de doodstraf. Ik heb het over een malloot die als een gek op een menigte waar kinderen tussen lopen begint te schieten. In de VS krijg je daar gewoon death row voor maar daar kraait geen ene haan naar..

29 september 2021 om 12:22

Nou ja Mixmaster, jij en ik stemmen klaarblijkelijk heel anders. Je schrijft het toch zelf?

tand om tand is wel zo eerlijk

Dat zeg je toch zelf?

28 september 2021 om 15:21

Geen speld tussen te krijgen Sirius.

Hij zal wel heel snel naar zijn geboorteland Duitsland willen vluchten. Daar kom je weg met een 'foei!' en een taakstraf. Onschuldige Turken doden en dan in de Turkse gevangenins belanden betekent gewoon einde verhaal.

27 september 2021 om 17:52

Andersom gebeurd het heel vaak omdat Turkije wettelijk geen onderdanen uitlevert. Maar nu komt hij er sws niet van af.

Sezer was in zijn voetbalperiode ook een misbaksel, is daarna volledig aan de spuit om ‘groot’ te worden. En speelt nu een beetje de mafia in Istanbul. Maar die komt zichzelf wel tegen aangezien hij maar een ex-voetballer is en de échte mafia daar zulke types alleen maar uitlachen.

Ik herinner me die hele guy niet eens. Laat m lekker wegrotten in de cel. Zoiets is onmenselijk. Vanwege het verkeer man. Waar hebben we het over.

Ongelooflijk, je neemt een wapen in de auto mee. Dat doe je al omdat je het stoer of zo vind. Dan krijg je ruzie, er wordt wat heen en weer geschreeuwd en dan grijp je dat wapen en gaat er mee schieten. Minstens 5 keer, mogelijk vaker. In wat voor wereld denk je dan te leven. Binnen een minuut verwoest je het leven van een gezin.

Ik heb geen wetskennis van Turkije, maar ik denk niet dat, indien hij schuldig is, hij een taakstraf krijgt.

Voor de mensen die denken dat dit een incident is die hebben het goed mis. In Turkije is het verkeer over het algemeen een hel. Er zijn regels maar vrij weinig mensen houden zich eraan. Het meest irritante in Turkije vind ik de mensen die bellen achter het stuur en geen voorrang geven / niet opletten. En op nummer twee de welbekende ''makas'' tussen rijstroken continue wisselen. Even wat statistieken op een rijtje zetten.(in een artikel van Independent Tã¼rkce - 2020) zijn wat cijfers naar voren gekomen. In het jaar 2020 waren er in Turkije 22,5 miljoen wapens, waarvan 20 miljoen zonder vergunning. Een ander opvallend cijfer is dat 6 procent van de wapens zich in de auto's bevinden. Ook Turkije kampt net zoals meerdere landen met een wapen probleem(iets wat de overheid graag de kop in zou willen drukken) maar helaas lukt het niet. En last but not least in het Turks luidt er ook wel gezegde namelijk '' at , avrat, silah'' letterlijk vertaald naar '' paard, vrouw , wapen'' Zolang we in Turkije de wetten niet aanscherpen zal dit probleem blijven groeien. En niet te vergeten de series die vol zitten met schieten en vermoorden. (kurtlar Vadisi, Cukur , EDHO , Icerde , ) en vul maar aan.

28 september 2021 om 15:12

Die serie (games) verheerlijking van geweld naar het brengen in de praktijk is een aantal jaar geleden als (vanuit psychologisch onderzoek) weerlegd. Maar het hebben van een wapen, ermee rondrijden en dan ook nog gebruiken is per stapje natuurlijk wel grensverlagend. Het is maar net wat voor normaal er in een land aanwezig is. In Amerika is het ook doodnormaal om met een wapen rond te lopen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Fenerbahçe


729 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Attila SzalaiVerdediger100
Luiz GustavoMiddenvelder101
F. KadıoğluMiddenvelder92
B. Osayi-SamuelMiddenvelder91
E. ValenciaAanvaller82
M. GümüşkayaMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren