Theo Janssen: ‘Hij mag met een miljoen euro per jaar al blij zijn bij Ajax’

Maandag, 27 september 2021 om 23:54Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 06:34

Ibrahim Afellay is van mening dat Ajax er alles moet doen om Noussair Mazraoui langer aan de club te binden, maar Theo Janssen denkt daar anders over. Afellay is zeer te spreken over de kwaliteiten van de verdediger, die met vier doelpunten en drie assists in negen officiële duels uitstekend aan het nieuwe seizoen is begonnen. “Dat is een speler die echt goed bezig is op dit moment. Voor zijn blessure was hij al goed bezig. Het is echt doodzonde dat die jongen er zo lang uit is geweest”, vertelde Afellay zondagavond bij Studio Voetbal.

“Als je ziet met wat voor een drive die jongen speelt… Hij valt heel goed in de puzzel. Devyne Rensch is pas net gekomen, een talent, maar je moet maar afwachten hoe hij zich op de lange termijn gaat ontwikkelen.” Mazraoui erkende recent dat het financiële plaatje een van de redenen is dat hij nog steeds niet heeft bijgetekend. “Als de voorwaarden goed zijn, is het akkoord, en zijn we er zo uit. Maar zolang we nog niet op dat punt zijn aanbeland, weet je gewoon niet wat de toekomst brengt”, gaf de Marokkaans international te kennen. Desondanks heeft hij zeer zeker de intentie om langer in Amsterdam te blijven.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Freek Jansen van Voetbal International merkte zondagavond op dat de gesprekken tussen Mazraoui en Ajax al moeizaam verliepen en vervolgens Mino Raiola ook nog eens zijn zaakwaarnemer werd. “Marc Overmars en Mino Raiola, dat is water en vuur.” Ajax moet de komende periode niet alleen een akkoord zien te bereiken met Mazraoui, maar ook met André Onana en Ryan Gravenberch. Ook laatstgenoemde, die een contract tot medio 2023 heeft, behoort tot de clientèle van Raiola.

Afellay vindt dat Ajax minder op de centen moet letten. “Ze hebben nu ook weer zoveel miljoenen aan inkomsten uit de Champions League. Als jij weer een heel goede Gravenberch wil kopen of een nieuwe rechtsback, moet je ook miljoenen investeren. Geef die jongens dan wat extra salaris, dan heb je de komende jaren een paar topspelers in je selectie zitten.” Dusan Tadic staat voor circa vier miljoen euro op de loonlijst van Ajax. Dat is niet het bedrag waar Afellay aan zat te denken voor Mazraoui. “'Je hebt altijd een baas boven baas, maar ik denk dat ze er op zich wel uit kunnen komen. Als jij een goede speler wilt halen, moet je daar ook vele miljoenen voor betalen. Dat is het punt dat ik wil maken.”

Theo Janssen is wat minder lyrisch over de kwaliteiten van Mazraoui. “Mazraoui is goed, maar zo goed is hij nu ook weer niet. Ik vind hem een bruikbare speler en hij doet het prima, maar Rensch kan hem gewoon opvolgen. Ik ben ervan overtuigd dat hij het ook kan. Als Mazraoui een miljoen euro per jaar verdient, dan moet hij al blij zijn. Een rechtsback van Ajax moet met dat bedrag in zijn handjes knijpen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door rayvg)

Tja. Wat moet je dan ook met zo een Theo Janssen. "Rensch kan hem gewoon opvolgen". Vast wel Theo, maar je gaat toch niet beweren dat Rensch ook zomaar het niveau van Noussair gaat aantikken?

27 september 2021 om 08:26

Niet zomaar, maar Rensch heeft ook wel die potentie.

Mazraoui doet het nu goed, maar is ook veel geblesseerd geweest en er zijn genoeg wedstrijd geweest waarin ie stond te slapen.

27 september 2021 om 08:43

Om het maar even HET CL jaar te noemen, dan weet iedereen waar ik het over heb. Toen debuteerde Mazraoui, hij deed het aanvallend goed toen, echter zijn verdedigende taken werden meestal overgenomen of door Ziyech of door de Ligt. Sindsdien speelt hij ronduit wisselvallig of is hij geblesseerd. Qua consistentie is Rensch hem al voorbij. Mazraoui speelt inderdaad geweldig momenteel, maar dat is het ook. Heeft regelmatig onverklaarbare blessures wat ook niet mee werkt. Theo Janssen heeft hier gewoon gelijk.

28 september 2021 om 14:12

rensch consistent? rensch is echt nog heel matig momenteel en je merkt het niveau verschil direct. zeker aanvallend. Nu is rensch nog jong en komt het wel maar kom op je kan ze echt nog niet vergelijken met elkaar hoor. Met rensch in het veld weet de buitenspeler van ajax voorhem dat het een lastigere dag gaat worden omdat hij veel minder ruimte en ballen krijgt.

27 september 2021 om 08:49

Rensch moet het nog allemaal
Waarmaken, maar ik vind hem in potentie beter dan Mazraoui. Beide erg goed… tijd zal uitwijzen hoe ver ze het uiteindelijk schoppen, want Ajax is voor beiden niet het plafond.

27 september 2021 om 08:58

Je wilt toch niet beweren dat Mazraoui niet op te volgen is? Hij is echt een 13 in een dozijn speler naar mijn mening. Hij zit in een goede flow, maar dan worden de mindere kanten ook snel vergeten van iemand.

27 september 2021 om 14:24

13 in een dozijn nog wel. Wanneer is de laatste keer dat Ajax punten verloor door Mazraoui? En wanneer is de laatste keer dat ze punten pakte door Mazraoui. Juist ja, die jongen is veel en dan ook veel bruikbaarder geweest dan dat hij nutteloos was. Al 5 jaar lang!! Voor de rechtsback positie ga je echt niet binnen een seizoen iemand opleiden die beter is dan Mazraoui. En ja, als Ajax niet wil dokken gaat hij lekker ergens anders die 2-3 miljoen pakken. Mag Ajax weer helemaal opnieuw bouwen aan die rechter vleugelverdediging. Terwijl Ajax nou juist zo goed is op het moment omdat ze het team grotendeels bij elkaar weten te houden. Maar goed. Mazraoui blijkbaar out.. Good luck..

28 september 2021 om 04:16

De 6-2 bij Feyenoord en dat is idd een tijd geleden. Daarna eigenlijk nooit meer door de ondergrens gegaan. Pech gehad met blessures maar nu die weer lang fit is laat die zien hoe belangrijk hij is. Gewoon een goed contract aanbieden en je zult nog veel plezier aan hem beleven

27 september 2021 om 09:25

Mickey12, ik denk dat Rensch dat wel kan. Masr dan moet hij wel, zoals dat tegenwoordig heet, minuten maken. En dat gaat weer ten koste van Noussair...
Luxe probleem dus.

27 september 2021 om 12:40

Theo Janssen heb ik best wel hoog zitten, ik zie en hoor hem graag, maar als je in dit programma de carriere en voetbalkwaliteiten van Babel met die van Kuyt vergelijkt, gaat er toch iets mis.
Pierre van Hooydonk kwam vertellen dat Ajax mogelijk de CL finale wel kan gaan halen.

Waar zit ik naar te kijken.

Overigens heeft Theo Jansen wel gelijk dat Maszraoui niet meer dan € 1 mln mag gaan verdienen.

28 september 2021 om 06:48

Die vergelijking van Kuyt snap ik wel, beide matige voetballers. Waarbij Kuyt het op een hoger niveau wel beter heeft gedaan, en beslissender is geweest. Maar altijd niets meer dan een waterdrager is geweest.

27 september 2021 om 14:33

Snap wel wat Theo bedoelt, je moet Mazraoui niet ten koste van alles binnen willen houden als je een speler als Rensch hebt lopen. Desalniettemin is hij goed bezig en wat mij betreft een zeer gewaardeerde kracht. Zonder inspanningen de deur uit laten lopen zou ook weer zonde zijn. Maar om nou minder op de centen te letten.. dit is juist wat Ajax sterk heeft gemaakt de laatste jaren. Zou Babel dan toch gelijk hebben over Afellay?

28 september 2021 om 06:58

@mickey12: zo vind ik Affelay ook lekker makkelijk met “ze hebben toch de CL-miljoenen”. De jaarcijfers van afgelopen seizoen zijn nog niet gepubliceerd maar wordt een gigantisch verlies. Affelay vindt alleen dat sowieso alles kan.

Daarnaast, Maz is heel goed gestart dit seizoen na vele kwakkelende momenten ervoor. Hij is echt wel op te volgen door Rensch, maar heb liever dat hij blijft.

28 september 2021 om 09:31

Ik denk dat Mazraoui al lang aan een miljoen zit bij ajax

Ik mag toch hopen dat hij bijtekent! Hoe hij nu speelt is echt genieten en zeer belangrijk.

27 september 2021 om 08:45

Ajax heeft dit probleem zelf de wereld in geholpen door afscheid te nemen van hun salarisplafond. Mazraoui weet dat Blind, Berghuis, Tadic en Haller allemaal boven de 4 miljoen zitten. Die zijn dan ook nog eens allemaal voor hoge bedragen aangekocht en op Haller na allemaal relatief oud en dus geen restwaarde. En dan verwachten ze bij Ajax dat Mazraoui wel ff bij gaat tekenen voor 1,5 miljoen …..

27 september 2021 om 08:52

Waar haal je die 1.5 miljoen vandaan? Voor zo ver ik weet zijn ze in onderhandeling. Ajax en Mazraoui willen beide het beste voor hun zelf. Het lijkt mij als hij zo blijft spelen en blessure vrij blijft dat Ajax geen probleem heeft dat hij een groot verdiener gaat worden.

27 september 2021 om 10:56

Het is maar wat je een probleem noemt. Ja, Ajax betaalt nu hogere salarissen maar kan daardoor wel langer spelers aan zich binden. Dat is heel belangrijk. Vroeger waren goede spelers al na een seizoen weg. Nu hoeven ze niet per se weg te gaan voor veel meer geld.

27 september 2021 om 11:59

Daarvoor was dat probleem met Raiola spelers er ook al hoor (en bleven spelers ook korter)

27 september 2021 om 12:52

Dat salarisplafond is natuurlijk niet houdbaar meer, spelers zijn ook niet gek die kunnen ook een jaarverslag lezen. Ajax draait inmiddels inkomsten van rond de 160 miljoen per jaar, iedereen weet dat er dan ruimte voor een salarisbudget van circa 90 miljoen is. Elke speler van basisniveau weet dat er dan een salaris van minstens twee miljoen in zit.

28 september 2021 om 08:06

Verdienen Blind en Berghuis 4mil bij Ajax? Dat is gewoonweg lachwekkend zeg. Veel en veel te veel voor die spelers

afellay denkt vooral in deze aan z’n eigen carrière… weinig voetballen en veel geld verdienen. Laat mazraoui eerst een 35-40 wedstrijden in een seizoen spelen voor hij een zak geld eist. Wat Janssen zegt, omdat hij rechtsback is, slaat natuurlijk ook nergens op! Laat m tot de winterstop maar zo door gaan… dan kan je 25 miljoen vragen en weg ermee (hoe blij ik nu ook van hem word) voor hij weer in de lappenmand zit. Rensch is in potentie nog beter denk ik.

27 september 2021 om 08:23

Ja Afellay die tot zijn 24e in Nederland bleef, nooit in de zandbak heeft gespeeld en vrijwel zijn hele carrière last van blessures heeft gehad. Echt een geldwolf was dat.

27 september 2021 om 08:51

Wie heeft t over een geldwolf? Van 2010 tot 2020 135 wedstrijden incl. beker en europees! Bij stoke zat hij op dik 2 miljoen per jaar. 4 seizoenen lang 39 wedstrijden. Met hersteltraining verdien je geen geld… het geld zit hem in amusementswaarde van het voetbal. Als je daar niet aan bij draagt en het geld toch krijgt ben je geen geldwolf maar om te stellen dat je.(mazraoui in dit geval) het wel moet verdienen is lekker makkelijk.

27 september 2021 om 09:36

Dat zeg je toch indirect? Veel geld verdienen en weinig spelen?

Maandagmorgen is nog te vroeg vóór jou lijkt het. Als hij echt veel geld wilde verdienen had hij sws paar jaartjes in Qatar ofzo gespeeld.

Hij heeft gelijk geef hem extra’s anders moet je iemand weer gaan opleiden en tot hij die niveau komt kost ook weer tijd.

Ik weet niet wat hij exact wilt, andere kant mag hij ook wel eerst een goede lange reeks neerzetten!

27 september 2021 om 09:48

Hoezo nou gelijk weer zo onaardig… denk dat maandagmorgen voor jou wat vroeg is. Qatar staat hier los van, dat is een andere wereld en ik noem niemand geldwolf want afellay heeft niet gevraagd maar gekregen. Maar je kan zelf toch niet ontkennen dat afellay enorm veel geld verdient heeft voor wat hij heeft gebracht?? Daarnaast: Hij heeft geen gelijk want zijn opvolger (Rensch) is al opgeleid. Dus je kan nu zijn salaris verhogen met 2 miljoen en wachten tot ie weer geblesseerd raakt of in de winterstop cashen, en zeker in z’n huidige vorm zal dat een mooi bedrag worden!

27 september 2021 om 10:25

Shenkie, wat wil je nou precies zeggen? Letterlijk iedere speler heeft de kans geblesseerd te raken. Dit is een risico waar alle clubs zich van bewust zijn en alsnog groot geld uitgeven. Maza’s contract loopt af. Ajax kan best wel tot de winterstop wachten en het risico lopen dat Maza elders een voorcontract tekent. Dat is dus iets wat meesten van ons hopen te voorkomen.

27 september 2021 om 08:46

Wat een onzin op deze maandagmorgen. Als Afellay puur voor geld voetbalde vertrok hij allang richting het Midden Oosten of Turkije. Je doet alsof hij geen blessureleed kende. Zijn maatje Aissati heeft met minder kwaliteit meer geld binnen gehaald.

Mazraoui is belangrijk en altijd belangrijk geweest. Je weet precies wat je aan hem hebt en is nu al beter dan zijn kompaan aan de linkerkant.

27 september 2021 om 10:52

Denk je dat echt. Afellay speelde in een tijd dat er bij PSV dikker werd betaalt dan nu, die heeft sowieso een aantal seizoenen meer dan 2 miljoen verdient. Bij Barcelona zal hij minstens 3-4 miljoen verdient hebben en 4 jaar Stoke city zal ook wel lekker betaalt hebben.

Zou het heel gek vinden als Aisatti meer verdient heeft. Bij de clubs waar hij heeft gespeeld denk ik niet dat ze hem meer dan 2 miljoen euro salaris gaven. Zeker niet als je naar zijn 4 laatste clubs kijkt.

27 september 2021 om 12:05

Het is echt zo. Aisatti heeft bij Ajax ook een prima contract gehad. Maar vooral bij Terek Grozny (de club van Khadirov) werd uitstekend betaald. Die gek komt ook nog eens met een stapel geld de kleedkamer in bij een winstpartij. Vele jaren in Turkije heeft hem ook flink wat geld opgeleverd. Ook wel een slimme gast die al wat vastgoed in Utrecht verhuurd. Maar over absurde bedragen moet je het hebben over Anouar Diba. Die heeft het langer dan iedereen volgehouden in de zandbak en werd zelfs vriendjes met de eigenaars. Die is helemaal klaar en zit vol in de vastgoed.

27 september 2021 om 09:45

@shenkie jij weet echt niet waarover je praat en je kent klaarblijkelijk de voetballer Afellay en zijn carrière niet. Hij is een pure liefhebber en is nooit voor het grote geld gegaan. Hij heeft ontzettend veel pech gehad met blessures.

27 september 2021 om 09:53

Ik ken zijn carrière wel 135 wedstrijden in 10 jaar incl beker en Europees. Ik noem hem geen geldwolf, hij heeft er immers nooit om gevraagd… maar hij heeft wel klauwen met geld verdiend als je vergelijkt met wat hij het voetbal heeft teruggegeven de laatste 10 jaar. Vervelend voor hem dat dat door blessures komt. Pak m beet, schone heeft meer gebracht en er harder voor moeten werken, maar heeft lang niet zoveel verdiend.

27 september 2021 om 10:00

@shenkie hoe kun jij nu zeggen dat Schone er harder voor heeft gewerkt? Waar baseer jij dit op?

In alles wat jij zegt noem je hem een geldwolf:
- "afellay denkt vooral in deze aan z’n eigen carrière… weinig voetballen en veel geld verdienen".
- "laat mazraoui eerst een 35-40 wedstrijden in een seizoen spelen voor hij een zak geld eist".

Dus nu niet recht praten wat krom is, jij omschrijft hem als een geldwolf.

27 september 2021 om 10:46

Definitie geldwolf: iemand die veel geld wil, iemand met grote hang naar geld en geen enkel middel schuwt dit binnen te halen…. Waar omschrijf ik in hemelsnaam dat afellay dit doet of gedaan heeft? Ik zeg alleen dat hij meer gekregen heeft dan hij verdiende (zonder erom te vragen). En daarom vind ik het te makkelijk van hem om nu te zeggen, overmars moet gewoon z’n portemonnee trekken (voor iemand die Max. 25 potjes per jaar speelt)

27 september 2021 om 16:49

@Shenkie: ik ken de definitie, precies zoals jij insinueert dat hij is. Echt ongegronde en ongefundeerde uitspraken. Je probeert weer recht te lullen wat krom is…

27 september 2021 om 12:03

Shenkie, je denkt toch niet dat iemand 25 miljoen voor een back die goed speelt in de Eredivisie gaat betalen?! Terwijl ze nota bene vanaf 1 Januari ook al aanbiedingen mogen doen voor als zijn contract is afgelopen. Imo mag je blij zijn als iemand gek genoeg is om 10 mil te betalen

Als Mazraoui fit blijft is hij echt een geweldige back, helaas heb je daar geen garantie op..

Toch zou ik Mazraoui absoluut verlengen!
Niet ten koste van het salaris wat Blind, Tadic en Berghuis krijgen natuurlijk, maar een mooi bedrag voor beide moet toch wel uit te komen zijn?

Des noods iets meer tekengeld en iets minder salaris? ik verwacht wel dat Ajax en Mazra er uit gaan komen.

Is Theo realistisch?

Als spelers als Tadic, Blind, Haller en Berghuis allemaal + 4 miljoen verdienen en een Klaassen zal toch ook wel iets van 2,5 tot 3 miljoen verdienen. Dan heb je nog de Zuid-Amerikanen die allemaal meer dan een miljoen verdienen.

Denk dat Maz zichzelf meer als middenvelder ziet die op rechtsback uit de voeten kan.

Ibram zag je ook kijken, een miljoen, serieus. Maar hij liet voor wat het is.

Wat zal zo'n zaakwaarnemer vragen en waar neem je als speler genoegen mee?
Koopmeiers verdient anderhalf miljoen bij Atalanta.

27 september 2021 om 08:43

Koopmeiners is dan weer niet zo'n geweldig voorbeeld. Die heeft een transfer van 14 mln gemaakt en speelt op het middenveld. Maar het is inderdaad logisch dat basisspelers van Ajax meer geld willen zien als er verschillende basisspelers zijn die meerdere miljoenen verdienen. Dat is een keerzijde van dure transfers en dikke contracten voor goede spelers. De verschillen binnen de selectie worden snel erg groot en elke (jeugd)speler die een basisplek verovert (of vindt dat hij die verdient) krijgt ook dollar tekens in de ogen.

27 september 2021 om 10:28

Maar Atalanta is tegenwoordig de Italiaanse (sub)top en dan verdien je als middenvelder (hij speelt ook vaak in de verdediging) maar 1,5 miljoen.

Mag je dan als rechtsback van Ajax met 1 miljoen je handen dichtknijpen of mag je het dubbele eisen als je kijkt wat anderen binnen de selectie verdienen?

Ik ben het vaak met Theo Janssen eens maar dit keer niet. Een miljoen per jaar? De rol van Mazraoui in dit elftal en hoe goed hij bij het spelletje van Ajax past maakt hem toch een belangrijke speler. Daarnaast ook een met ervaring en een big game player. Ik weet niet wat hij nu krijgt maar een bedrag rond de 2.5 tot 3 miljoen verdiend die jongen wel.

27 september 2021 om 08:57

Maar Ajax heeft toch ook weer niet de financiële positie om elke (potentiële) basisspeler meer dan 2 mln salaris te bieden? Dat plaatje is alleen rond te krijgen met elk jaar CL en hoewel dat bijna een zekerheidje lijkt op het moment is dat wel een risico. Als Feyenoord supporter heb ik er overigens geen problemen mee als Ajax hun rechtsback 3 mln per jaar gaat betalen, maar het lijkt me geen hele verstandige beslissing. We hebben het niet over een speler die al seizoenen lang de kar trekt ofzo. Doet het dit seizoen goed, maar heeft (om uiteenlopende redenen) eigenlijk nooit een heel seizoen basis gestaan.

27 september 2021 om 13:08

Ajax betaalde vorig jaar 92 miljoen aan salarissen, waarvan 61 miljoen naar de spelers ging. Geef je elke basisspeler gemiddeld 3 miljoen (x11 basisspelers), dan hou je nog een behoorlijk royaal budget over voor je bankzitters - meer dan dat de complete Feyenoord selectie verdiende.

27 september 2021 om 14:26

Het hele probleem is dat zo'n hoog salarisbudget alleen betaalbaar is met inkomsten uit CL en transfers. Je bent dan dus heel afhankelijk van de sportieve prestaties. Als Ajax dan twee een paar mindere seizoenen zou hebben komen ze gelijk in de problemen. Tuurlijk hebben ze wel wat vlees op de botten, maar het blijft risicovol om afhankelijk te worden van inkomsten waar je geen zekerheid over hebt. Maargoed, zoals gezegd, ik vind het helemaal prima als ze Mazraoui zo'n salaris willen betalen.

27 september 2021 om 09:17

Zou mij niet verbazen als hij van de basisspelers, op Timber en Stekelenburg/Pasveer na, het minste verdiend. Laatste contractverlenging is 2,5 jaar geleden geweest en in die tijd is vrijwel alles omhoog gegaan qua salarissen. Iemand als Neres of Tagliafico op de bank zullen niet minder verdienen dan Mazraoui schat ik zo in.

27 september 2021 om 09:24

Het is ook volkomen logisch dat hij meer wil verdienen, maar alles boven de anderhalf miljoen is wel een beetje gekkenwerk hoor voor een rechtsback waar je een goede vervanger voor klaar hebt staan. Mazraoui zit toch niet in dezelfde categorie als Tadic, Klaassen, etc?

27 september 2021 om 09:34

Als ik keuze zou krijgen tussen Mazraoui of Klaassen houden speelt Mazraoui hier nog jaren en lozen we Klaassen direct. Dat hij geen Tadic salaris hoeft te krijgen ben ik met je eens maar Mazraoui heb je zo enorm veel meer aan dan aan Klaassen als het niveau omhoog gaat. Alleen snap ik de slag om pols wel gezien zijn blessuregeschiedenis. Maar voor Ajax ga je geen betere rechtsback vinden dan Mazraoui. Zie zelf Rensch gewoon weer centraal terecht komen want als back brengt hij niet wat Mazraoui kan in de combinatie op helft tegenstander. Mazraoui is naar mijn mening onze beste back dus zou zeker ver gaan om hem te behouden. Maar snap ook best als hij stap gaat maken, loopt al 15 of 16 jaar bij Ajax rond en heeft straks 200 wedstrijden in profvoetbal voor een Ajax team (56 ervan in Jong Ajax) gespeeld. Die mag door de voordeur vertrekken, heeft zijn waarde gehad.

27 september 2021 om 09:56

Maar Klaassen is juist een man die met zijn werklust erg belangrijk is voor Ajax. Zoveel hebben ze er daar niet van.

27 september 2021 om 10:55

@weef,

Met die instelling is Mazraoui natuurlijk gewoon weg. 1.5 miljoen is natuurlijk peanuts in het buitenland. Met zijn transfervrije status kan hij lekker een club uitkiezen en lekker verdienen. Ik verwacht ook dat, dat zal gaan gebeuren, het duurt nu gewoon wat te lang naar mijn mening en de aanbiedingen zullen nu ook wel binnen stromen bij zijn zaakwaarnemer.

27 september 2021 om 12:26

@wanny - wat mij betreft ontbreekt het Mazraoui ook niet aan werklust hoor. Hij bestrijkt de gehele rechterkant (goede combi met Antony) en verschijnt ook nog regelmatig voor de goal. Ik ben het met wolterx eens, ook zou het een goed signaal naar jeugdspelers zijn dat je beloond wordt voor hard werken, niet zeuren en trouw zijn aan Ajax.

Allemaal leuk en aardig laat Mazraoui eerste maar eens dat hij verdediger is en op tijd terug is en ze man uitschakeld. Hij is vaak meer voor dan achter. Gelukkig lopen er twee kanjers centraal achterin die hoop voor hem oplossen. Verdedigend is hij heel matig en tegen zwakke tegenstanders valt dat niet zo op. Maar laat hij het maar laten zien in de CL.

27 september 2021 om 08:48

Precies, het CL jaar dat Ajax geweldig presteerde werden zijn verdedigende kwaliteiten verbloemd door het keiharde werken van Ziyech en de Ligt die het opving. Maar het was altijd billen knijpen. Daarna veel onverklaarbare blessures gehad. Qua consistentie is Rensch hem al voorbij. Aanvallend is hij voor een back zeer goed, maar ik blijf altijd vinden dat een verdediger zijn eerste taak verdedigen moet zijn.

27 september 2021 om 14:45

Ik vraag mij echt af of we het hier over de zelfde Mazraoui hebben. Like wtf, Mazraoui verdedigend tekort, niet constant genoeg, Rensch qua consistentie veel verder?? Wat??volgens mij hebben jullie het over heel iemand anders.

Als Mazraoui speelt, scoort hij altijd minimaal een voldoende, en vaak genoeg is hij 1 van de belangrijkste of zelfs de belangrijkste schakel binnen het team. Dat je hem zijn verdedigende taken niet ziet doen, heeft er mee te maken met het feit dat Ajax dit seizoen alleen maar goals maakt, niks tegen krijgt en ze nauwelijks hoeven te verdedigen. Mazraoui is voor huidige Ajax begrippen een top speler, en mocht Ajax niet verlengen zijn ze echt achterlijk, sorry.

Ik ben het niet eens met Theo Janssen. Nous zou nu zo langzamerhand wel meer mogen verdienen dan een miljoen per jaar. Maar hij moet allereerst ook bij zichzelf te rade gaan: hij is blessuregevoelig en heeft nog nooit een heel jaar onafgebroken gespeeld. Daarom zou ik, als ik hem was gewoon bij Ajax blijven. In het buitenland wordt meer van hem gevraagd en kan hij weer in de lappenmand raken. Alleen ben ik niet optimistisch. Kennelijk houdt Raiola zijn spelers buiten tijdens de onderhandelingen. Dat vind ik zeer kwalijk, want het gaat om de carriere van de voetballer. Je zag het bij Brobbey ook: die wist echt niet meer wat hij deed en wat hij wilde. Een zaakwaarnemer als Raiola is in de eerste plaats een voetbalmakelaar, die zeker niet onafhankelijk naar spelers kijkt. Als een AC Milaan hem belt met de vraag of hij Nous transfervrij bij hen binnen wil loodsen waarbij zowel Raiola als Nous een premie krijgt, zal Raiola dat doen. Het is dan heel gemakkelijk om eisen te stellen die Ajax nooit in kan willigen.

27 september 2021 om 13:04

Correctie: Ze willen ons doen geloven dat de speler niet weet wat hij wil. Maar er zit een duidelijke tactiek achter: Club aan het lijntje houden met slepende onderhandelingen, zodat er perspectief is en daardoor ook de basisplaats wordt behouden. Maar ondertussen zijn ze allang een plan aan het maken om hem in januari bij een andere club aan te bieden. Brobbey wist dat, Donnarumma is ook zo'n voorbeeld. Ajax moet oppassen dat ze niet telkens in deze val trappen. Gravenberch zie ik de laatste tijd ook signalen afgeven die niet positief zijn. Die zet zichzelf neer als een basisspeler die langzaamaan toe is aan een volgende stap, terwijl hij net komt kijken. Daar ga je vanaf komende zomer ook weer de onderhandelingen mee in. Nu stelling innemen tov Gravenberch: Verlengen, of je bent je basisplaats niet meer zeker. Je hebt met Kudus, Klaassen en Taylor voldoende materiaal om hem onder druk te zetten.

28 september 2021 om 09:46Mogelijk klopt het. Maar ik vind het een veeg teken dat spelers niet meer aanwezig zijn bij onderhandelingen. Het valt me vaker op dat spelers gewoon niet weten wat er gebeurt. Eigenlijk zouden ze verplicht moeten worden om aanwezig te zijn. Nu krijgen ze alle informatie via hun zaakwaarnemer.
Ik zou het prettig vinden als Ajax eens een onderhandelaar zou kunnen vinden die meer op kan tegen Raiola. En de spelers er eens fijntjes op wijst dat het gras echt niet altijd groener is in het buitenland. Je verdient een jaar geweldig veel, maar als je het niet waar kan maken, iets wat vaak het geval is, verdwijn je langzaam naar het afvoerputje. Je kunt beter 10 jaar een salaris van 2 miljoen hebben in plaats van 1 jaar 4, dan 1 jaar 2 en tenslotte tonnen.
Ik ben er van overtuigd dat Raiola voor Mazraoui een jaarsalaris wil van 4 miljoen en dat gaat Ajax nooit betalen. Ik denk ook dat het niet goed zal uitpakken voor Mazraoui omdat hij vaak geblesseerd is. Hij redt het niet om fysiek te zwaar belast te worden.....
Overigens zijn zowel Mazraoui als Gravenberch te vervangen. Hoewel Gravenberch waarschijnlijk wel naar zijn ouders luistert...

28 september 2021 om 13:26

Er zitten wel aardig wat mensen aan tafel naast Overmars, waaronder juristen en Susan Lenderink. Riaola valt ook niet te overtuigen met dit soort argumenten, die luistert naar de speler, het contractaanbod en de belangstelling van buiten. Uiteindelijk is het aan de speler om te leren van het verleden. Als je ziet wat een jong talent als Mois Kean en de oudere Ouasim Bouy inmiddels al op hun lijstje hebben staan aan clubs, dan is een overgang niet altijd succesvol gebleken. Aan de andere kant is een vroege overstap van Cristiano Ronaldo wel een succesverhaal. Kortom, een speler moet luisteren naar zijn eigen gevoel.

Het is aan de club om in het beleid helderheid te geven: "we gaan met talentvolle spelers nooit een laatste contractjaar in." Dat zou een statement moeten zijn die Ajax nu doorvoert. Jammer als een talent dan vroegtijdig vertrekt, maar liever die miljoenen pakken en doorstroom realiseren, dan aan het lijntje worden gehouden, geen inkomsten en noodgedwongen een vervanger aantrekken voor teveel geld. Zie Haller.

Het is een beetje tweeledig. Mazraoui is heel sterk aan het seizoen begonnen en hij verdient de waardering met een zeer goed contract. Anderzijds is hij zelden een seizoen beschikbaar, hij ligt er elk seizoen altijd een tijdje uit. En daarnaast de ontwikkeling van Rensch stagneert als hij nog een seizoen op de bank moet zitten. Eigenlijk had Ajax al eerder met Mazraoui moeten verlengen zodat hij volgende zomer via de voordeur voor een mooie transfersom kan vertrekken. Nu zit Ajax in de spagaat en is Mazraoui (lees: Raiola) de eisende partij, dus dan weet je wel, hoe dat afloopt !

Om een of andere reden heb ik zo'n onderbuikgevoel dat dit niet goed komt. Het duurt namelijk wel erg lang nu. Ik hoop dat ik er ontzettend naast zit, want Mazraoui is zo'n belangrijke speler voor ons geworden.

Nou ja Rensch kan hem wel opvolgen maar is aanvallend echt een stuk minder dan Mazraoui. Vorig jaar ging het met Rensch op zich prima maar een Antony of Neres rendeerde niet heel goed. Je ziet al ontzettend goed dat Mazraoui en Antony elkaar echt goed zien aanvallend.

27 september 2021 om 09:19

Rensch heeft ook stuk meer potentie centraal achterin dan op de backpositie. Als back vind ik hem op links misschien wel beter dan op rechts trouwens. Maar zie Rensch concurrentiestrijd met Schuurs aan moeten gaan als Timber vertrekt. Of misschien wel naast Schuurs als Martinez vertrekt en Blind minder gaat spelen.

Ben het eens dat dit soort jongens best meer mogen verdienen maar je moet daarmee natuurlijk wel oppassen. Als je een Gravenberch 4 miljoen salaris zou geven dan zijn Tagliafico , Martinez en Alavarez de volgende die dat salaris willen en zo blijf je doorgaan tot het moment je wel problemen krijgt omdat je het niet meer kan betalen. Dat je op dit moment in Nederland ver boven de rest uit steekt is mooi maar dat moet je dan wel vasthouden. Maar Mazraoui in deze vorm zonder blessures zou je zeker wel een 2,5 miljoen salaris kunnen bieden, want wat een geweldige rechtsback is dat dan zeker met Anthony ervoor.

27 september 2021 om 14:13

In het geval van Mazraoui zou het mooier zijn als zijn salaris gekoppeld is aan het aantal wedstrijden dat ie speelt. Want ik ben toch elke keer bang dat ie er weer voor een langere periode uit ligt.

1 miljoen is niet meer van deze tijd voor een club die elk jaar cl speelt. En je geeft het notabene aan een eigen jeugdspeler. Geen gehaalde exoot van ver die je over de streep wilt trekken. Juist die spelers moet je een warm bad geven. Nu is het meer een dreig spel van buiten ajax wordt het niet veel beter op sportief gebied. Wat natuurlijk meestal ook zo is. Waar kan je anders als back lekker in de spits opduiken???

27 september 2021 om 10:59

De kans op mee aanvallen is inderdaad een stuk kleiner in topcompetities. Maar de eredivisie is natuurlijk niet de competitie waar je perse je hele leven in wil blijven spelen. Daarnaast kan die jongen veel meer geld verdienen in het buitenland en het is ook nog is een prachtige ervaring. Het zou zomaar kunnen dat de grootste clubs zich gaan melden voor hem.

Dit is gewoon lastig! Nout doet hartstikke goed hoor maar wat is een marktconform salaris? Ajax kan moeilijk iedere voetballer die het goed doet gaan beginnen met een salaris van 2.5 mio. Dan gaat iedereen dat eisen en is het hek van de dam. Echter is Nous inmiddels wel een van de dragers van het elftal, daar moet je voor worden beloont. Dus wat beide mannen zeggen kan ik mij deels in vinden echter wat ibi zegt over dat Ajax nu veel geld heeft en dus maar iedereen veel salaris geven is onzin, want dan ben je alles ook weer zo kwijt. En theo zijn verhaal klopt ook niet helemaal want wat ik net ooh al zei hoort nous bij de beste van de selectie, dus moet hij ook zo gewaardeerd worden. Benieuwd hoe en of Marc dit kan managen! We gaan het zien.

Als Ajax mee wil doen met de grote jongens moeten ze natuurlijk niet iedere keer hun jongere spelers met restwaarde laten vertrekken omdat ze lopen te zeuren over een miljoentje meer of minder. Voetbal is big business en spelers die mee kunnen op CL niveau kan je niet afschepen met een miljoen per jaar. Ongeacht hun leeftijd. Dus of je betaal Mazaroui gewoon 2, 3 miljoen per jaar, of je laat hem gaan. Na Brobbey, Onana zou dit al de derde speler zijn die vertrekt door rare zuinigheid. Ik irriteer me daar echt aan als Ajax supporter, we zijn geen Calimero meer in Europa en moeten ons daar ook niet naar gaan gedragen. Nogmaals, vind je hem niet goed genoeg voor die paar miljoen per jaar, dan laat je hem gaan.

Het is ook wel een ietwat lastige kwestie. Mazraoui doet het prima en die wil je natuurlijk niet gratis de deur uit zien lopen, maar je gaat van je rechtsback ook geen grootverdiener maken. Overigens wel goed dat Mazraoui gewoon eerlijk is over het financiele plaatje, want dat eeuwige gezeur dat geld er niets mee te maken heeft zoals veel spelers doen, dat komt altijd zo ongemeend over. Overigens denk ik dat beide partijen wel naar elkaar toe zullen trekken, maar zo langzamerhand wordt het salarishuis van Ajax toch wel erg flink. Ze moeten wel zorgen dat ze dat onder controle houden.

27 september 2021 om 11:49

Nous hoor je te belonen voor de 17 jaar in dienst bij de club.Overigens brengt hij meer in het spel dan Blind .Nous hoor dan ook geen slachtoffer te zijn van het hoge salarishuis van Ajax .Ben benieuwd wat Overmars in petto heeft .

27 september 2021 om 13:10

En wie zegt dat hij geen flinke upgrade aangeboden heeft gekregen? Nu komt ook het nieuws naar buiten dat Ajax vorig jaar maart aan Onana een upgrade heeft aangeboden, terwijl de hele kwestie speelde. Zelfs op dat moment kiest Onana voor het uitzitten van het contract. Dat is een nieuwe ontwikkeling in het voetbal; contracten laten uitlopen en hoge tekenpremies ontvangen. Daar moet je als club zeer snel tegen optreden. Iemand waarvan contract in 2023 afloopt (bv Gravenberch) moet je nu al onder druk zetten. Bijtekenen, of voorzichtig doorselecteren. Er zijn voldoende opties om die druk uit te oefenen. En basisplaats in de CL verliezen heeft een gigantische impact op de kansen voor Gravenberch om een vervolgstap te maken.

Rensch wordt stabieler en beter dan Mazraoui. Maar nu is dat nog niet zo. Overmars zal moeten kiezen voor een mooi aanbod en hem bij de eerste de beste gelegenheid goed moeten doorverkopen. Dan zal hij de centen kunnen gebruiken om Mazraoui te kunnen vervangen mocht de ontwikkeling van Rensch nog wat duren. Te verwachten is wel dat Rensch oranje een keer zal halen. Dan gaat zijn ontwikkeling in een stroomversnelling en zal hij Mazraoui ver voorbij streven.

Mazraoui gaat helemaal niet bijteken. Nu Raiola zijn zaakwaarnemer is geworden is het gewoon zeker dat hij volgend jaar transfervrij weggaat en ergens anders een topsalaris gaat opstrijken. Ajax kan best een heel flink salaris gaan betalen aan Mazraoui maar dat is nog steeds niet te vergelijken met het buitenland en dat houdt Raiola zijn spelers wel voor. Dit verhaal kennen we toch al lang, tot de winter is het dat hij wel bij wil tekenen maar er nog niet uit is en na de winter is het we komen er niet uit.

Verlengen en het seizoen erop verkopen
Verkopen wanneer ze op hun best zijn en je een back-up achter de hand hebt.

Die Rensch kan zelfs nog beter worden Mazsraoui

Nous is gewoon een baas. Ik ben benieuwd wat zijn vervolgstap gaat worden, zo een stap verdiend hij wel. Misschien te euforisch maar als ik kijk naar Nous zijn skills zowel aanvallend en verdedigend: zou hij niet iets voor Real zijn? Die zijn op zoek naar een RB. Nous is pas 23 vgm? Zit nog genoeg rek in. Aan de bal en qua loopvermogen is hij super sterk. Rensch kan dan mooi doorschuiven dat is precies het traject wat we bij Ajax willen zien: talenten die geld opleveren en de volgende die dan hun kans grijpen en dezelfde ontwikkeling doormaken.

Laten we niet vergeten dat Mino zijn zaakwaarnemer is geworden. Het lijkt wel of iedereen denkt dat als hij net zoveel zou aangeboden zou krijgen als bijv Tadic, hij automatisch gaat bijtekenen. Nogmaals, Raiola is zijn zaakwaarnemer en ziet alleen geld. Ik ben er van overtuigd dat Maz niet gaat bijtekenen en voor flink wat tekengeld naar een andere club gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

255 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 9 4 0 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Deze statistieken onderstrepen de unieke prestatie van Ajax tegen Dortmund

Ajax beleefde dinsdagavond een droomavond in de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag was in eigen huis met liefst 4-0 te sterk en liet weinig heel van Borussia...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren