Afellay: ‘Hoe kan je hém laten gaan en een investering van vier miljoen doen?’

Maandag, 27 september 2021 om 00:23Yanick Vos • Laatste update: 09:52

Ibrahim Afellay vindt het onbegrijpelijk dat PSV Lars Unnerstall transfervrij naar FC Twente heeft laten gaan en miljoenen heeft betaald voor Joël Drommel. De huidige doelman van de Eindhovenaren ging zaterdag lelijk in de fout tegen Willem II, waardoor de ploeg van Roger Schmidt met 2-1 verloor. Afellay ziet Unnerstall op zijn beurt met veel vertrouwen keepen in Enschede.

Unnerstall was afgelopen seizoen tweede keus bij PSV achter Yvon Mvogo. Directeur voetbalzaken John de Jong liet hem transfervrij gaan naar FC Twente en maakte 3,5 miljoen euro over naar de bankrekening van de Tukkers voor Drommel. “Als je ziet hoe makkelijk ze Unnerstall hebben laten gaan en je hem ziet keepen bij Twente, dan vraag je je af waarom ze die wissel hebben gedaan”, zei Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen zondagavond bij Studio Voetbal.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Jansen merkt op dat het Unnerstall bij PSV werd verweten dat hij niet goed kan meevoetballen. “Drommel kan dat wel, die legt ze overal neer. Maar het gaat erom dat je dit soort ballen pakt”, doelt hij op de fout die Drommel maakte in Tilburg. “Unnerstall keept met vertrouwen, hij begint nu ook mee te voetballen. Alleen heeft hij geen lange trap”, vult Theo Janssen aan.

“Een keeper die meevoetbalt is mooi meegenomen, maar gaat erom dat je punten voor je ploeg pakt”, stelt Afellay, die het onbegrijpelijk vindt dat PSV Unnerstall heeft laten gaan. “Als je je beste keeper tot je beschikking hebt, hoe kan je hem transfervrij laten gaan en een investering van vier miljoen doen waar je totaal niet beter van wordt? Dat is voor mij onbegrijpelijk.”

Rik Elfrink, PSV-clubwatcher namens het Eindhovens Dagblad, geeft op Twitter een tegengeluid na de uitspraken in Studio Voetbal. Hij benadrukt dat PSV Unnerstall vorig seizoen nog een nieuw contract heeft aangeboden. De doelman wilde echter zelf graag naar Enschede vertrekken omdat hij daar in de buurt een huis heeft gebouwd. “Hij hoefde dus niet weg bij PSV, maar koos daar zelf voor. Het is al vaker gemeld, maar wordt weleens ‘vergeten’”, aldus Elfrink.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door hangover96)

Omdat Unnerstall gewoon niet meer speelde toen Mvogo kwam en toevallig een aflopend contract had. Dan kunnen we het wel hebben over dat Unnerstall "de beste keeper" was die PSV had tot hun beschikking, maar vond Mvogo meevoetballend beter. Dan hebben ze de kans gekregen om één van Nederlands getalenteerde doelmannen op een jonge leeftijd binnen te halen. Met alle respect vind ik dat de heren bij Studio Voetbal er gewoon zitten voor het plaatje, kijk goede oud-voetballers, maar geen inhoud toevoegen. Ze worden geforceerd om wat te roepen op TV wat de media gaat bereiken, zodat hun tv-programma meer kijkcijfers krijgen. Ook van Hooijdonk vandaag die stelde dat Ajax de finale kan bereiken? Allemaal mooie praatjes, maar het is alleen voor de views en is niet inhoudelijk relevant.

27 september 2021 om 01:18

Orakels op tv tegenwoordig. Gooi er een wat euro’s in en het trapt een paar open deuren in en trekt achteraf allerlei conclusies.

27 september 2021 om 12:44

VZ staat na elke wedstrijd ook vol met open deuren en achteraf conclusies trekken, zo werkt het.

27 september 2021 om 01:40

Doe je nu echt alsof het een soort revelatie is dat mensen op tv komen zodat programma's meer kijkers trekken?

Unnerstall is toch ook gewoon een veel betere lijnkeeper dan Drommel? Uiteindelijk vind ik ook dat je een keeper moet beoordelen op de ballen die hij tegenhoudt, niet alleen hoe hij meevoetbalt. Echter moet ik wel zeggen dat toen Unnerstall de kans kreeg bij PSV om eerste keeper te worden, hij deze niet met beide handen aanpakte, hij liet destijds toch ook wel houdbare ballen door, of dat dan puur de spanning was weet ik niet, want nu bij FC Twente keept hij net als toen bij VVV gewoon weer geweldig.

FC Twente is achteraf wel echt de winnaar van deze deal, geld + een betere lijnkeeper in hun selectie vergeleken met vorig jaar. Ik hoop dat Drommel zich kan herpakken, maar het blijft in mijn ogen een onzekere jongen, wat niet bij een topclub hoort en past.

27 september 2021 om 00:54

Ik denk dat het de bedoeling was om Zoet te verkopen in dat seizoen waarin we Unnerstall nog verhuurden aan VVV. Toen bleek dat die niet aan de straatstenen te slijten was had Van Bommel eigenlijk Unnerstall bij binnenkomst eerste keeper moeten maken, want Zoet had al eens laten zien niet met concurrentie om te kunnen gaan. Maar ja, op voorhand is dat kapitaalsvernietiging. Denk dat ze nog op 5 a 8 miljoen voor Zoet gehoopt hadden. Maar hij speelde nóg slechter met Unnerstall in zijn nek hijgend, en ging uiteindelijk voor 1 miljoen. Het is zonde, en achteraf is het makkelijk praten, maar ik denk wel dat die gok Unnerstall zijn PSV carrière gekost heeft. Daarna kwam Schmidt en die wilde een voetballende keeper, waarna we kluns Mvogo hebben gehad. Uiteindelijk wint gewoon de beste doelverdediger, maar kan me voorstellen dat Unnerstall er geen zin meer in had. En als Twente dan komt, lekker vlakbij, is één plus één, twee.

27 september 2021 om 01:15

@mt87 Jou analyse over Unnerstall sta ik wel achter. Herinner me nog goed destijds onder Cocu, toen in de CL hoe geweldig Zoet keepte, had toen makkelijk 10 miljoen op kunnen leveren maar helaas sloeg de onzekerheid ook al snel weer toe bij Zoet. Daarna ging het eigenlijk alleen maar bergafwaarts. Altijd al een beetje een zenuwlijder geweest helaas en dat zien die clubs dan uiteindelijk ook wel, en datzelfde gevoel krijg ik nu een beetje bij Drommel, kan prima meevoetballen maar door dit soort blunders ga je het mentaal wel heel lastig krijgen bij PSV, hij staat nu zoals hij zelf al aangaf wel in de spotlights en hij moet nu presteren, en ik ben bang dat hij juist dan keihard gaat falen. Snap nog steeds niet zo goed wat ze in Drommel zagen, keepte vorig seizoen zeker niet foutloos, eindigde het seizoen zelfs dramatisch. Voor 4 miljoen kun je volgens mij prima keepers kopen of huren uit het buitenland, namen als Florian Müller (uiteindelijk verkocht aan Stuttgart voor 5m) of Ionuț Radu wie graag verhuurd had willen worden met optie tot koop. Wat dat betreft geen hele sterke transferperiode voor PSV, want die RB is ook nooit gekomen en we zien allemaal dat we die keihard nodig hebben.

27 september 2021 om 01:42

Klopt, een goede keeper is zo belangrijk, en eigenlijk mag PSV geen leerschool zijn. Maar ik ga Drommel steunen en aan het eind van het seizoen de balans opmaken. Tot nu toe één cruciale ketser, en één of twee keer de korte hoek helemaal vrijgelaten, maar ook cruciale punten gered. Hij staat bij mij dus op nul. Naast die RB hebben we ook een vervanger voor Rosario nodig als back up voor Sangaré. Volgens mij gaf Schmidt ook die posities aan in de vorige transferwindow. Hopelijk komen we de wedstrijden tot de winterstop goed door, maar dan moet er echt wat bij. Zeker omdat Teze een echte CV blijkt, Mwene hooguit een back up voor beide flanken, en Pröpper, Götze, en Van Ginkel halve spelers blijken te zijn. Drommel geef ik nog niet op. Heb bij hem echt zo'n make or break gevoel. En als hij het dan maakt is hij beter dan alles wat na Gomes kwam.

27 september 2021 om 09:09

@Agueroo,

Goede analyse. Enkel ben ik het niet eens met het begin. Zoet deed het in die periode meer dan redelijk. Maar waar vaak in de CL over wordt en werd gesproken is die wedstrijd tegen Atletico. Als je de kansen dan goed bekijkt, gingen die ballen bijna allemaal recht op Zoet. Oftewel; Een Drommel of Scherpen had die ballen ook wel gehad.

Wel super zonde dat Zoet toch zo is afgegleden. Had veel meer ingezeten.

27 september 2021 om 07:07

Typisch Nederlands ook zoiets, en daar is niks mis mee maar het neemt bizarre vormen aan. Een keeper moet mee kunnen voetballen anders is het niks, een 6 moet kunnen passen, dribbelen en als je dat niet kunt kunnen ze in Nederland niets met je. Een CV moet kunnen opbouwen anders afgeschreven. Ik vind dat werkelijk bizar, daar was gister nog een discussie over bij Rondo. Van Basten zei dat spelers met een tussenstap en een 'hard werken rol' meer gewaardeerd worden in het buitenland dan in Nederland. Voorbeelden zijn de Roon, Dumfries, Hateboer, Schouten maar ook een Flekken die zijn ballen pakt en waarbij het meevoetballen maar bijzaak ik.

27 september 2021 om 08:25

En Drommel was nog wel de toekomst van Oranje! Veel beter dan Bijlow en i.t.t. altijd fit. Laat Bijlow eerst maar een tijdje fit blijven, bla bla. Nee Drommel was de toekomst voor- en achteraf aan deze zomer.

27 september 2021 om 08:41

Ben benieuwd wie dat zeiden, want eigenlijk heeft heel Nederland al de pik op Drommel sinds zijn transfer naar PSV.

27 september 2021 om 09:39

Ik was/ben een van die mensen, niet zozeer dat hij beter is dan Bijlow maar wel dat hij een van de toekomstige keepers is voor het Nederlands elftal.

Daarnaast was Bijlow gewoon veel te vaak geblesseerd.
Zolang Bijlow fit blijft is hij zeker momenteel gewoon beter dan Drommel maar dat wilt niet zeggen dat Drommel een slechte keeper is.

Drommel kan gewoon fantastische keepen is nog jong en heeft al behoorlijk wat ervaring.
Hij wordt nou ook niet echt bepaald geholpen door zijn team.. als die spitsen gewoon de grote kansen afmaken win je als PSV zijnde van Willem 2 en word er niet al te zwaar getild aan de fout van de keeper.

27 september 2021 om 09:59

Bijlow was vooral vaak geblesseerd omdat hij verkeerd uitkomt (en dan de tegenstander raakt). Dat lijkt nu wel een beetje uit zijn spel te zijn. Hij is zelder geblesseerd geraakt door een misstap of spierscheuring. Dus hoop dat hij fit blijft nu.

Wat Drommel en Unnerstal betreft waren deze discussies er ook al in de tijd van de transfermarkt. Je kan het erop na zoeken. Nu kost deze blunder je gewoon punten en dat kan eigenlijk niet op dat niveau. tegen Feyenoord mag je verliezen (hoewel niet op deze manier), maar dan kan je niet ook tegen Willem 2 de punten laten liggen. Hte is toch topclub Nederland met een kampioensambitie? Daar moet dan ook een keeper tegenover staan. (plus trainer die geen rare wissels toepast).

mee kunnen voetballen is tegenwoordig belangrijker geworden dan een bal kunnen tegenhouden voor een keeper zo lijkt het

27 september 2021 om 00:46

Gewoon gelul eerste klas van al die professors. Drommel levert elke uittrap bij de tegenstander in. Zoet, Mvogo en Drommel werden beter geacht. Vooral vanwege dat meevoetbal gelul maar ik heb het nog niet gezien. En als je kijkt wie er dan meer ballen tegenhoud kom je uit bij Unnerstall. Ik dacht dat PSV na Gomes eindelijk weer een keeper had gehaald die punten voor je pakt. En dan laten ze hem uitblinken bij Twente, betalen 4 miljoen en halen er zo een softie voor terug. Ja dat noem je nog eens topsport bedrijven.

27 september 2021 om 00:52

helemaal mee eens! ik vind Unerstall ook meer uitstraling hebben. Drommel oogt imo erg onzeker altijd op goal

27 september 2021 om 00:54

Maar Storing, Unnerstall heeft zijn kansen in Eindhoven toch ook gewoon gekregen? Hij pakte ze alleen helemaal niet, hij liet echt teveel houdbare ballen gaan wanneer hij mocht spelen, op de een of andere manier kon hij die druk niet aan en ik geloof ook niet dat hij ooit echt een stabiele factor had kunnen worden in Eindhoven. Dat hij nu bij FC Twente weer fantastisch keept is goed voor hem, daar ligt natuurlijk veel minder druk. Zoet, Mvogo en Drommel vind ik alle 3 ook geen PSV niveau, voor 4 miljoen had je in het buitenland volgens mij een prima keeper kunnen halen, had desnoods Ionuț Radu gehuurd van Inter met uiteindelijk optie tot koop, ook echt een prima keeper. Helemaal nu Inter achter Onana aan zit.

27 september 2021 om 01:05

Een echte kans inclusief vertrouwen heeft hij in mijn ogen nooit gehad. Hij kwam als vervanger van Zoet maar die raakte toen niet verkocht. Die mocht dus blijven staan tot het volledig uit de hand liep. Daarna speelde Unnerstall met een gigantisch vergrootglas op zich en in een zeer slechtdraaiend team. Ga er maar staan dan. En zelfs toen had hij wat uitstekende reflexen in huis. Daarna kwam Schmidt en die wilde ze eigen keeper. PSV heeft nooit echt volledig vertrouwen in Unnerstall gehad als eerste keeper. Zelfs Ruiter mocht een tijdje keepen. PSV had hem dat seizoen beter een jaartje kunnen verhuren vind ik. Wat die man aan ballen tegenhield bij Venlo was echt buitengewoon. Jammer dat het zo liep maar dat hij nu bij Twente uitblinkt heeft mij totaal niet verbaast.

27 september 2021 om 08:28

Cillessen 2.0 qua uitstraling. een beetje zon jankhoofd

27 september 2021 om 09:42

Behoorlijk overdreven.. een jankhoofd?

Drommel heeft gewoon de uitstraling van een prima keeper heeft een prima lengte en fysiek daarnaast zou ik ook niet weten wanneer een keeper een jankhoofd heeft..

Bij VVV was hij geweldig, en ik stond echt te juichen toen wij hem aantrokken. Alleen werd Zoet toen niet verkocht en werd hij, vermoedelijk om kapitaalvernietiging tegen te gaan, tweede keeper. Zoet werd alleen maar waardelozer omdat hij ook wel zag dat Lars beter was en niet met druk om kon gaan, dus die keeperspositie werd steeds beladener. Toen Unnerstall er eindelijk in kwam was de druk dus immens, sowieso zat PSV in zwaar weer. Unnerstall speelde niet goed. Daarna kwam Schmidt en die wilde een voetballende keeper. Kwam Mvogo. Ook een slechtere keeper dan Unnerstall, en een verschrikkelijke onzekere factor. Werd ook terecht vervangen door Unnerstall, weer met immense druk, en toen speelde hij weer niet goed. Tot zover de nuances. Het feit is dat hij bij ons niet zo indrukwekkend als bij VVV speelde. Daarna kon hij transfervrij op korte afstand van zijn woonplaats gaan spelen, en zijn wij voor het op één na grootste Nederlandse keeperstalent gegaan. Of het dan aan speelstijl ligt, druk, of aan vertrouwen laat ik in het midden, maar nu bij Twente laat Unnerstall zijn VVV vorm weer zien. En ik denk niet dat hij die vorm bij PSV had kunnen etaleren.

Leuk hoor, dat meevoetballen, maar dat is voor een keeper bijzaak. Het is ook niet alsof PSV hogeschoolvoetbal speelt met geweldige combinaties en een meevoetballende keeper. Ze hebben veel behoefte aan een degelijke keeper die de ballen gewoon tegenhoudt, dat kunnen we van deze man in ieder geval niet zeggen.

Ik vond de transfer ook merkwaardig. Drommel is echt niets bijzonders en totaal niet goed genoeg voor PSV. Wellicht dachten ze, jonge, Nederlandse keeper die wellicht nog wat potentie heeft, maar ik vrees dat die dat niet heeft. Typische John de Jong transfer.

Terecht dat hij dit aankaart. Niemand snapte er wat van. Sowieso had hij vorig seizoen moeten keepen ipv mvogo. Unnerstahl is beter dan drommel en mvogo. Echt onbegrijpelijk dat ze hem lieten gaan ..

De vraag is natuurlijk ook of Unnerstall überhaupt wilde verlengen als 2de viool. Wellicht is hem wat aangeboden, maar als je graag wil spelen kijk je met een transfervrije status toch even rond. Schijnt daarnaast toen ook al bezig te zijn geweest met een huis hier vlak over de grens. Ik ben natuurlijk erg blij met zijn komst!

Unnerstall wilde zelf niet blijven omdat hij tweede keeper was. Maar verder wel eens met deze stelling. Unnerstall is duidelijk beter dan Drommel.

Van te voren al aangekondigd dat dit Zou gebeuren, zelfs Jule de Corte zag dat Unnerstal een beter keeper is dan drommel

Unnerstal is momenteel de betere keeper inderaad, echter heeft Drommel wel de potentie om 1 van de beste keepers van Nederland te worden.

Die jongen kan echt geweldig mee voetballen, en houd vaak onmogelijke ballen uit de goal.
Vorige jaren bij Twente was hij echt een punten pakker, en nu kan hij er opeens niks meer van?

Drommel komt er wel, heeft even tijd nodig.
Zeer klote voor PSV dat het ze nu punten kost, echter als die 3 voorin de kansen gewoon afmaken maakt die fout van Drommel ook niet zoveel uit.

27 september 2021 om 11:35

Ja en als Drommel die fout niet maakt dan verlies je ook niet door die gemiste kansen. Gewoon een enorme blunder. Hij maakt vooralsnog geen zekere indruk bij PSV. Ook niet in de wedstrijden hiervoor imo

Beetje flauw dit! Ik heb de ‘beste keeper van de Eredivisie’ afgelopen EK de hoek in zien duiken tegen Tsjechië… die ik nog steeds onderweg. En zijn collega, de ‘op een na beste’, ging tegen Sporting op een manier in de fout zoals we bij Kjell Scherpen zagen. Kortom: Drommel maakt een keepersfout die we overal in Nederland zien gebeuren; toen Unnerstal een paar keer panikeerde met de bal aan zijn voet werd daar ook over geschamperd, nogal hypocriet om na dit weekend direct naar de Duitser terug te verlangen. Het is een uitstekende lijnkeeper, maar het is toch bekend dat PSV een meevoetballende doelman wil? Ik vind dat Drommel dat goed doet. En dat ie geen ballen tegenhoudt is ook onzin. Alleen dan heet het geluk. Met een puike redding tegen Sociedad hield hij Psv op de been, maar dat wordt dan gelijk al te graag afgedaan als mazzel.

27 september 2021 om 09:46

Helemaal gelijk Gomespsv, beetje hypocriet gebrabbel en een zeer makkelijk doelwit is Drommel momenteel.

Zo slecht doet Drommel het helemaal niet bij PSV, hij heeft alleen de pech dat hij een enorme ketser maakt zo in de begin periode bij zijn nieuwe club.

Nu verlangt iedereen opeens weer terug naar Mvogo, de man die toch ook meermaals in de fout ging in het begin?
Dormmel is gewoon een potentiele keeper voor Oranje, momenteel nog wel een stuk minder dan Bijlow maar zeker een goede tweede.

Dit vind ik ook echt een blunder eerste klas van de Jong. Ik heb hier steeds geroepen dat Unnerstall bij de beste keepers in de Eredivisie hoort. Hij heerst in de 16 meter en is een puntenpakker. Meevoetballen kan hij wat minder, maar we hebben gezien wat een meevoetballende keeper als Mvogo voor een blunders maakte. Hij had een kans als eerste keeper verdiend en ik ben er zeker van dat hij hem gepakt had.

PSV is gewoon in de Drommel-hype getrapt. Door alle kapers op de kust moesten ze ook meteen toeslaan.Vorig jaar werd hij overal opgehemeld en als de grote concurrent van Bijlow weggezet. Maar het enige wat nu ongeveer overeen blijkt te komen is hun leeftijd.Maar eerlijk gezegd had ik na vorig seizoen ook gekozen voor Drommel. Gezien zijn leeftijd en potentie een logische keuze. Dat het nu zo moeizaam gaat had ik ook niet zien aankomen. En dat Unnerstall zo extreem goed presteert ook niet. Was altijd wel een goede lijnkeeper maar ook geen eredivisie-top.

Lars Unnerstal komt uit Ibbenbüren, ca. 70 km vanuit Enschede. Deze stap is dus wel te begrijpen.

Makkelijk scoren weer achteraf. Drommel is een keeper voor de toekomst, en kostte "slechts" 4mln. Tot nu pakt het allemaal nog niet super goed uit, maar ook Drommel is mens en ook Drommel kan zich nog verbeteren. Als ik PSV was geweest, had ik Unnerstal wel gehouden maar Mvogo weggedaan. Had je in ieder geval 2 prima keepers in eigen beheer

Kom nou.. 1 fout en Drommel kan meteen niks van? Unnerstall doet het geweldig, maar psv zou hem toch wel hebben laten gaan voor een reden? Unnerstall krijgt nu een kans en die pakt hij goed aan. Het seizoen is nog lang, hij zal echt niet het hele seizoen foutloos keepen, maar we mogen hopen hehe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
M. van GinkelMiddenvelder81
BrumaAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Keeper, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 FC Twente 10 0 0 0
2020/2021 PSV 1 0 0 0
2019/2020 Jong PSV 2 0 0 0
2019/2020 PSV 14 0 1 0
2018/2019 VVV-Venlo 33 0 2 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren