Willem van Hanegem cynisch over PSV: ‘Nou nou, het is wat hè’

Maandag, 27 september 2021 om 11:56Dominic Mostert • Laatste update: 11:56

Willem van Hanegem reageert cynisch op een uitspraak van Roger Schmidt na de wedstrijd tussen Willem II en PSV (2-1). Ondanks de nederlaag stelde de trainer van de Eindhovenaren dat zijn ploeg beter speelde dan in de gewonnen wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal (0-4) aan het begin van het seizoen. "We hebben veel meer kansen gecreëerd. Het enige verschil was dat we vandaag niet in staat waren om vaker te scoren", zei Schmidt.

In zijn column voor het Algemeen Dagblad laat Van Hanegem weten weinig te begrijpen van de uitspraak. "Nou nou, het is wat hè. Mag dit PSV, nadat ze de afgelopen jaren miljoenen hebben uitgegeven, alsjeblieft een paar kansen krijgen tegen Willem II?" Hij roept in herinnering dat Feyenoord eerder dit seizoen met 0-4 won in Tilburg. "Het is te hopen dat Toon Gerbrands de woorden van Schmidt niet onderschrijft, want dan kom je dus nooit verder. PSV heeft een jaar lang aangemodderd en kreeg weinig kritiek."

Het artikel gaat verder onder de video
PSV verliest van Willem II: 'Dit is moeilijk te verkroppen'
Meer videos

"Dit seizoen moet het eindelijk gebeuren", vervolgt de oud-voetballer. "Ik heb het al zo vaak geschreven: als je verder wilt komen, moet je eerlijk zijn: PSV heeft er afgelopen week een totale bende van gemaakt, maar de analyse was dat Go Ahead een soort Real Madrid is en dat ze tegen Willem II zelf juist heel goed waren." Van Hanegem verwijst hier naar een uitspraak van Schmidt na de midweekse zege op Go Ahead Eagles (1-2): hij vond de Deventenaren de beste tegenstander tot nu toe, ondanks dat PSV vorige week met 0-4 verloor van Feyenoord.

Van Hangegem vindt de uitspraken 'onzin' en trekt de vergelijking met lijstaanvoerder Ajax. "Dat doen ze bij Ajax dus zelden, onzin uitspreken. Die ploeg kreeg eindelijk een tegenstander die zei: kom maar, vandaag even geen rode loper", doelt hij op FC Groningen, dat zaterdag probeerde het spel van Ajax te ontregelen en veertig minuten standhield. "Dan wint Ajax nog, uiteraard. Maar dit is wat ze in Amsterdam toch ook graag willen? Een beetje verweer?" Ajax won uiteindelijk met 3-0 van Groningen en pakte negentien punten uit zeven duels.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door sirius)

Van alle club iconen uit de tradiotnele top 3, neem ik van hanegem t meest serieus als t gaat over voetbal. Die slaat zelden helemaal mis op de plank. Voor humor luister ik graag naar de gebroeders van psv en die mister ajax. Heel erg amusant.

27 september 2021 om 12:43

Willem is als trainer ook kampioen van Nederland geworden. Die andere zijn nooit trainers geweest.

De Kromme heeft grotendeels gelijk, Schmidt is een erg vreemde snoeshaan. Hij ziet alles anders, prima maar de resultaten zijn er niet naar. Wat willem fout heeft, is het feit dat Psv miljoenen heeft uitgegeven. Want met Van Ginkel, Mwene, Pröpper kwamen er transfervrije spelers. Die Braziliaanse spits is slechts gehuurd (en daarna zal hij wel snel retour Lissabon gaan). Alleen voor Drommel en Ramalho is geld uitgegeven, maar gezien de verkopen van Dumfries en Malen is dat slechts een schijntje. Psv heeft miljoenen achter de hand, dus ik ga ervan uit dat er in januari flink geshopt gaat worden, willen ze nog een rol van betekenis spelen.

26 september 2021 om 22:00

Kijk, miljoenen kan je ook uitgeven aan loon, tekengeld en huur hè. Maar ze hebben idd een ontzettend positieve transferbalans, echter waren veel van de spelers die ze goedkoop kregen of via huur al wat maanden/jaren zonder veel wedstrijden in de benen. En dat kan echt funest zijn voor spelers, misschien tikken ze door hun blessures en/of gebrek aan wedstrijden niet meer hun oude niveau aan. Blijft een gok. Geen dure voor PSV, maar wel een gok. En ze doen het nu ook met spelers die vorig jaar nog verhuurd waren. Of die daadwerkelijk dit jaar voetballend echt wat toevoegen? En dan kom ik direct bij de crux: PSV moet gewoon ook met het surplus aan kwaliteit dat ze hebben in de eredivisie, het spel sneller kunnen maken. Dit doen ze echt nog op hun elfendertigst. Beetje Ajax onder De Boer. Alleen haalde die wel titels, maar meer omdat iedereen slecht was toen 😉

26 september 2021 om 22:02

Zullen toch allemaal wel prima salarissen krijgen. Met gotze erbij, zal toch aardig wat kosten.

26 september 2021 om 22:48

Wat is nu je punt? Dat PSV dit beter niet had kunnen doen, uit angst dat het een week slecht speelt en tegen enkele verliesbeurten aanloopt? Ik verwijt De Jong juist dat ie niet meer geïnvesteerd heeft. Dat Schmidt een eigenwijs portret is neemt zijn gelijk namelijk niet weg dat hij er kwaliteit hij had moeten hebben. Een behoorlijke rechtsback en een creatieve middenvelder van basiskwaliteit waren gegronde wensen; het is belachelijk dat De Jong ondanks boden van €5M+ vasthield aan zijn vraagprijs voor Doan! Die gast voegt even weinig toe aan PSV’s ambities als Thomas, Guti, Mauro en Bruma! Als Schmidt onhoudbaar wordt dit seizoen geldt dat wat mij betreft ook voor De Jong en Gerbrands!

26 september 2021 om 23:37Als ze allemaal gedwongen of niet zouden vertrekken dan zit PSV nog steeds vast aan een peperdure erfenis van de 3 veranwoordelijken. Doet mj denken aan de periode Jaakke bij Ajax die de club naar de rand van de afgrond bracht.

27 september 2021 om 12:26

Het is ook populistisch gelul. De echte middelmaat zit er al even, luisterend naar de namen Thomas, Guti, Doan, Mauro, etc. Vind ze allen fantastisch qua inzet, maar het niveau is gewoonweg te laag. Die miljoenen waren allemaal al jaren terug uitgegeven, vind dat ze het nu financieel eigenlijk vrij aardig doen. Ajax doet van alles beter, maar het is niet genoeg dat te uiten, je moet je heden ten dage nog schamen ook, die vat ik niet helemaal

27 september 2021 om 13:38

Een behoorlijke rechtsback terwijl op Schmidts aanwijzen Mwene is gehaald... Een creatieve middemvelder van basiskwaliteit terwijl je vGinkel (voor vast) en Propper erbij hebt gekregen? Volgens mij zit het niet in het aantal basiskwaliteit spelers. Wel in de vage wisselingen van je trainer.

27 september 2021 om 15:01

Helemaal mee eens alleen schmids vroeg nog om 4 a 5 nieuwe spelers die er zouden komen maar mooi niet op het laatste moment die spits van benfica maar of je daar blij mee gaat worden lijkt mij ook niet.

26 september 2021 om 22:09

Dus de enige echte feit van het hele verhaal ben je het niet mee eens...
PSV heeft afgelopen jaren miljoenen uitgegeven... daar kan je toch niet omheen draaien.
Dat ze OOK transfervrije spelers hebben en dat ze OOK spelers verkocht hebben, en dat het in vergelijking een schijntje is.. prima.. maar daar wordt die 6 miljoen niet ineens 12 euro 50 van.

Daarnaast haal je enkel afgelopen zomer aan, terwijl er staat "de afgelopen jaren".. Ja, in bijvoorbeeld de afgelopen 3 jaar heeft psv heel veel geld binnen gehaald, maar ook gewoon 50 miljoen uitgegeven. Dan heeft willem toch gewoon gelijk dat er miljoenen zijn uitgegeven en dat ze toch wel een beetje mag verwachten dat ze wat kansen creeren tegen willen 2...?

26 september 2021 om 22:46

Punt is dat PSV aan veel meer gekocht heeft dan dat er gespendeerd is.

27 september 2021 om 12:13

Punt is dat ook PSV een flink verlies in de begroting had door Corona. De transferopbrengsten worden daar ook voor gebruikt. Net zoals Ajax nog aardig wat moet verkopen om niet in te teren op het eigen vermogen.

27 september 2021 om 12:27

In tegenstelling met Ajax had PSV nog amper eigen vermogen dus die kapitaalinjectie van 30 miljoen kwam als een geschenk uit de hemel. Deze extra inkomsten moet je wel zien als een lening dat terug betaald moet worden.

27 september 2021 om 12:34

Haha, PSV noteerde in het jaarverslag gewoon een eigen vermogen van 40 miljoen, geen idee waar je het vandaan haalt dat ze amper eigen vermogen hebben.

27 september 2021 om 14:57

Ajax logo en over geld praten van psv gaat niet samen. Beter ook dan niet doen. Want die geld van de sponsors is er nog helemaal niet gekomen.

26 september 2021 om 22:16

Nou ja, ga er maar vanuit dat jongens als Mwene, Van Ginkel, Propper en noem ze maar op heel wat meer kosten dan de gemiddelde Eredivisie. PSV heeft volgens mij een zeer behoorlijk salarishuis en hebben echt geen goedkope selectie. Verder heeft PSV denk ik zeker niet vele miljoenen achter de hand, aangezien ze geld moesten lenen en het investeringsfonds aan moesten werven.

26 september 2021 om 22:26

Ja klopt. Maar dat geldt naast salaris ook gewoon voor transfersommen. Ondanks dat bijvoorbeeld Mwene bij lange na niet goed genoeg is en niveau middenmoot Eredivisie is, gaat Mwene PSV bij verkoop gewoon meer opleveren dan een speler van hetzelfde middelmatige niveau, maar die bijvoorbeeld bij Fortuna of RKC speelt.

27 september 2021 om 12:28

Als PSV op gemiddelde eredivisie salarissen moet gokken, zullen ze vast ook in de middenmoot eindigen hè..

26 september 2021 om 22:23

Nou met spelers als Doan, baumgartel, Bruma, max en sangare heb je toch 5 spelers die tussen de 7 en 12 miljoen hebben gekost en die zijn allemaal de laatste 2/2,5 jaar gehaald. Dan mag je toch zeggen dat er flink wat miljoenen zijn uitgegeven.

27 september 2021 om 12:30

Max speelt gewoon basis, gaat psv ook gewoon geld opleveren, geen grove winsten gok ik. Bruma toont iets van waarde nu, Sangaré is ondanks de hetze gewoon een prima speler. Baumgartl was een farce, dat moge duidelijk zijn.

27 september 2021 om 15:47

Ik zeg ook niks over of het goede investeringen zijn of niet, fcbogarde zegt dat van hanegem het niet juist heeft dat er de laatste tijd miljoenen zijn uitgegeven, maar de transfers die ik benoem laten wel degelijk zien dat er flinke miljoenen zijn uitgegeven.

27 september 2021 om 15:53

Voor de rest ben ik het trouwens wel met je eens hoor

26 september 2021 om 22:40

Max 7 miljoen, Sangare 9 miljoen, Doan geloof ik 7 miljoen, Bruma iets van 10 miljoen. Niet alles veel zal hebben gekost maar dit is volgens mij bij elkaar al duurder dan de basis 11 van Feyenoord en de basis 11 van AZ

27 september 2021 om 12:30

Dat is ook helemaal mijn punt over vorig jaar en PSV. Dan wordt er vaak in Eindhoven gezegd dat er niet zoveel geld is als in Ajax, maar PSV heeft vorig jaar in de competitie 2x gelijk gespeeld tegen Ajax. Die 16 punten minder kwam doordat ze het in veel wedstrijden hebben laten afweten, waar ze by far de betere (kwalitatieve) ploeg waren. Nu zeggen een paar wedstrijden nog niets over het verloop van het seizoen, maar om nu te zeggen dat het een opsteker is tot nu toe en als je dat afzet tegen de versterkingen die gehaald zijn, dan belooft het niet heel veel goeds.

27 september 2021 om 14:43

ik ben het helemaal met je eens. sinds Schmidt er zit heerst er een excuuscultuur bij PSV. dan hoor je dat het niet vreemd is dat PSV op 16 punten van Ajax is geeindigd omdat Ajax meer te spenderen heeft. als dat het argument is, hoe kan het dan dat PSV het veel minder vermogende AZ niet op zo een straatlengte achterstand heeft gezet? PSV wist AZ maar ternauwernood achter zich te laten vorig seizoen

27 september 2021 om 15:50

Bruma en baumgartel hebben samen meer gekost aan transfersommen dan de hele basis 11 van feyenoord

26 september 2021 om 23:30

@ bogarde denk je dat die jongens voetballen voor 3 knikkers? Of zullen ze ook salaris verdienen denk je? 💡

27 september 2021 om 12:12

Waarom worden transfervrije spelers gezien als iets wat geen miljoenen kost? Er zijn ervaren spelers gekocht die een godsvermogen verdienden bij andere clubs in verhouding tot de eredivisie met langdurige contracten. Dat kost dus gewoon geld.

27 september 2021 om 12:39

Ik denk dat je niet moet onderschatten hoe duur een van ginkel en propper zijn geweest. Die hadden allebei een PL salaris en hadden daar ook kunnen blijven. Idem voor mwene in de BuLi. Die zullen vast wel wat tekengeld + een flink salaris hebben gekregen. Ook heel veel dure mislukte spelers zijn ze nog steeds niet kwijt (bruma, doan, thomas en romero). Daarnaast viel de transfer van dumfries ook tegen en kreeg Raiola nog een riant deel van de transfer van malen. Puur kijkend naar de transfersommen sta je misschien wel 30 miljoen in de plus, maar als je tekengeld, salarissen, zaakwaarnemerskosten, etc. er vanaf haalt zal het zomaar kunnen tegen vallen wat er onder de streep overblijft. Voor de CL duels met Benfica sprak schmidt ook nog over 4/5 transfers. Uiteindelijk hebben ze alleen die spits van Benfica gehuurd. Ik denk dat die 50 miljoen van de CL wel echt nodig was voor een aantal nieuwe impulsen. Ik denk dat die investeringsfonds en uitgaande transfers vooral nodig zijn geweest om de corona crisis te overleven. Niet heel gek, want 1.5 jaar een leeg stadion hebben kost veel geld natuurlijk.Sorry maar PSV speelde een zwakke tweede helft alsof ze 0-3 voorstonden en de overwinning binnen was, zag gene enkel beleving. PSV er er keihard voor afgestraft.

26 september 2021 om 22:08

Keek je met je ogen dicht? Dat het afgelopen week niet goed was, is een feit, maar je overdrijft wat betreft de wedstrijd tegen Willem 2 behoorlijk. Instelling is het probleem niet, vertrouwen ontbreekt en dat is precies het tegenovergestelde van wat jij beweert. Als Schmidt nu eens aan vastigheid werkt en dat vertrouwen geeft, dan zullen ze waarschijnlijk ook beter voor de dag komen. Iets wat ze de eerste wedstrijden ook hebben gedaan.

26 september 2021 om 22:12

Ik vond tweede helft wel allemaal gemakzuchtig van het komt van zelf goed, daar heb ik het over... Eerst helft vond ik uitstekend met veel strijdlust..

26 september 2021 om 22:38

Hoezo sorry dan?

Het is bij PSV vol van flegmatiek en er lijkt geen plan of speelstijl. Het ergste is is dat er dus een kleine economische ramp plaatsvindt als Schmidt weg moet, want dan zit je met zo ontzettend veel dood hout en lievelingetjes in de ploeg en eigenlijk maar twee spelers (Gakpo en Madueke) die, en dat hangt grotendeels op teamprestaties, een forse nettowinst kunnen opleveren. Maar wat moet je over een jaar met Pröpper, van Ginkel, Doan, Thomas, Götze, Zahavi, Bruma, Max in je ploeg?

26 september 2021 om 22:11

Die kosten alleen salaris, dus als die van de loonlijst zouden verdwijnen voor niets, levert het nog geld op. Er zijn teveel mensen die een beeld schetsen dat Psv afhankelijk is van Schmidt, maar je kan mij niet wijs maken dat een ander trainer niet met deze selectie kan presteren.

26 september 2021 om 22:12

Die leveren gewoon centjes op ? Nouja muv een Zahavi want die kan binnekort aan de rollator. De rest heeft een prima leeftijd om nog doorverkocht te worden.

26 september 2021 om 22:54

Je gaat op allemaal een zwaar nettoverlies lijden.

27 september 2021 om 13:42

Toch knap dat je dat weet. Propper transfervrij binnen gekomen, marktwaarde 8 miljoen. Van Ginkel transfervrij, marktwaarde 1,75 miljoen. Doan heeft nog steeds dezelfde marktwaarde als waarvoor die aangetrokken is. Thomas idem. Zahavi was transfervrij en gaat niks meer opleveren. Bruma ga je verlies op lijden, maar ik zie eerlijk gezegd de economische ramp niet. Niet nadat Malen, Luukinho en Bergwijn zijn verkocht voor 72,50 miljoen.

26 september 2021 om 22:24

Waarom een kleine economische ramp als Schmidt vertrekt dan?

Willem heeft gelijk. Door de slechte resultaten van de laatste weken gaat de trainer allerlei wartaal uitslaan. Hij praat recht wat krom is. Neem een voorbeeld aan Slot die kritisch is op de 5-3 tegen NEC. Die gewoon zegt dat als je 2-0 voorstaat dat het nooit 2-3 mag worden. Wees duidelijk, benoem de pijnpunten.

26 september 2021 om 22:20

Dat zijn dan ook twee verschillende situaties die je niet met elkaar kan vergelijken. De ene trainer krijgt lof van de media en de andere juist kritiek van de media, in beide gevallen terecht trouwens. Slot gaat die lof tegen door niet te hoog van de toren te blazen, terwijl Schmidt op de schopstoel zit en kritiek probeert te ontwijken. Desondanks mag Schmidt van mij ook wel kritischer zijn hoor.

26 september 2021 om 22:30

@tvl: misschien wel 2 verschillende situaties, maar beide mannen gaan er heel vérschillend mee om. Waar slot nuchter blijft en kritiek heeft, daar gaat schmid rare verklaringen doen op tv. Daardoor worden beiden door media anders benaderd, hoewel journalisten wel bij beiden op een pikant antwoord hopen

27 september 2021 om 12:48

@TVL, ik vond het ook wel een bijzondere opmerking van Schmidt om dat te zeggen net na een verloren wedstrijd. Met die woorden bagatelliseerde hij ook de prestatie van Feyenoord en dat vond ik zwak. Zeg het dan in de kleedkamer tegen de spelers.

26 september 2021 om 22:22

Het is natuurlijk wel makkelijk om eerlijk te zijn als het allemaal meezit en daardoor je beslissingen niet in twijfel worden getrokken. In het geval van Schmidt is dat juist wel het geval. Ik denk dat alle trainers onder die omstandigheden hun straatje schoon willen vegen.

26 september 2021 om 22:38

@sirius:; Ik snap dat Schmid wil tonen dat hij de situatie meester is, maar wat hij zegt is vaak niet rijmen met de werkelijkheid. Zijn uispraken leiden juist tot twijfel. Iedereen snap toch dat als je net met 0-4 van Feyenoord hebt verloren en daarna met moeite van GAE wint en je zegt dat GAE de beste tegenstander is die je tegen gekomen bent, dat men op zijn minst vraagtekens heeft. En de fans en volgers het uitgieren van de lach om zo’n uitspraak. Dat je Ajax met grote cijfers verslaat, maar vervolgens na een nederlaag tegen Willem II zeggen dat je je beste wedstrijd tot nu toe gespeeld hebt. En zo waren er nog een paar.

27 september 2021 om 14:54

Tja, hij probeert op die manier aandacht en druk uit te oefenen op Ajax en Feyenoord. Het zijn van die aparte trucjes waar trainers zich soms schuldig aan maken. Nu ben ik verre van onder de indruk van de capaciteiten van Schmidt hoor, maar ik denk dat je dergelijke woorden ook niet serieus moet nemen. Dat is gewoon een manier om onder de huid te komen van bijv. de coach en spelers van de concurrentie. Zoiets werkt alleen nooit, maar toch proberen sommige coaches het.

26 september 2021 om 23:34

Schmidt is echter juist vaak kritisch als PSV wint, gaat dan benoemen wat beter moet en is spaarzaam in de complimenten. Is natuurlijk uiteindelijk allemaal vooral jouw teamgeest beïnvloeden. Of hij dat goed doet is een tweede. Maar het maakt niet zoveel uit wat wij allemaal vinden, het gaat er uiteindelijk om wat de selectie van PSV ervan vindt en wat voor gevoel zij eraan overhouden.

27 september 2021 om 07:30

Dat ben ik gedeeltelijk met je eens. De selectie moet geloof hebben in de trainer en de trainer moet die selectie scherp houden. Maar bij alle praatprogramma’s over voetbal worden zijn uitspraken onder de loep genomen, besproken en belachelijk gemaakt. En dat is niet goed voor zijn positie als hoofdcoach van PSV. Spelers en bestuur zien dat en vormen een mening, maar fans van PSV ook en je ziet de afkeurende reacties duidelijk, zoals tegen Feyenoord, op de tribune en in forums etc. En dan wordt Schmids positie toch wankeler. Dan geeft men vaak de media de schuld, maar het zijn toch echt zijn uitspraken.

Hele aparte situatie ook. Ik vermoed dat hij er binnen de club erg goed op staat, je hoort namelijk 0 slechte verhalen. Soms is het ook een aardige man, die zich goed verwoord. Wat mij dan weer tegen staat, is dat er maar één klein dingetje verkeerd hoeft te gaan en de man veranderd in een hele nare man. Zijn prestaties zijn tot dus ver ook nog niet dat hij dergelijk gedrag kan maken. Je hoopt bijna dat PSV verliest omdat je het hem niet gunt. Desalniettemin vind ik sommige kritieken enorm overdreven. Tuurlijk zijn de resultaten (waar het om draait) niet best tot nu toe, maar je verliest door Drommel en het missen van kansen van je aanvallers. 4 punten achter na 7 wedstrijden is veel, maar met een zwaarder programma achter de boef en met nog 27 te gaan is er gewoon nog van alles mogelijk. Als hij iets logischer gaat wisselen en het zit PSV een beetje mee gaan ze gewoon een mooi seizoen tegemoet. Hoop dat ze Europees wat kunnen laten zien, zou goed zijn voor de club en de coëfficiënten.

26 september 2021 om 22:34

Met dat zwaardere programma gesproken. Groningen en Twente zijn traditioneel zware wedstrijden voor Ajax. PSV heeft qua lastige tegenstanders alleen Feyenoord ( en Go Ahead) gehad. AZ treffen ze op het best mogelijke moment, want die bakten er tot nu toe helemaal niks van. Wat dat betreft vind ik het programma van PSV helemaal niet veel zwaarder hoor.

26 september 2021 om 22:37

Ik vind dat we nogal vroeg in het seizoen zitten om nu al te praten over “zwaardere programma’s”. Hoe dan ook, PSV heeft Groningen ook al gehad en dat is normaal gesproken ook geen makkelijke.

Willem is uniek net als Johan was. We mogen daar blij mee zijn en ze koesteren ipv die betweters van tegenwoordig.

Tenzij t over allochtone jonge spelers gaat - Willems stokpaardje - heb ik Van Hanegem nog nooit iets aardigs of positiefs over PSV horen zeggen. Wel vind ik het vervelend dat Schmidt zich nooit (zelf)kritisch toont; beweren dat Go Ahead de beste ploeg was tot dusver en PSV beter was dan tegen Ajax zijn wijzen van verdediging, leg liever uit hoe en waarom het volgende week beter moet!

Puur op gevoel - bewijs is er weinig - hoop ik dat Romero vroeg of laat kansen gaat krijgen voor een basisplaats. Zahavi werkt keihard, maar hij is me te weinig nadrukkelijk en Vinicius vertoont ook weinig tekenen van ‘20 goals in een seizoen.’ Romero heeft in principe het meeste talent van de drie, dat kan ie toch niet verloren zijn?

"PSV heeft een jaar lang aangemodderd en kreeg weinig kritiek." Geen idee waar hij dit vandaan haalt maar als ik kijk naar de afgelopen twee jaar is er haast geen club in Nederland die zoveel kritiek krijgt als PSV, en al helemaal geen trainer die zoveel kritiek te verwerken krijgt als Schmidt. Kijk eens een willekeurige uitzending VI of Studio Voetbal bijvoorbeeld. Van de manier waarop hij met een over het paard getild talent omgaat, tot zijn wisselbeleid, tot het systeem dat hij speelt, tot de uitspraken die hij doet (die feitelijk vrijwel altijd kloppen). Altijd is er wel iets op hem aan te merken. Soms is het natuurlijk wel terecht maar vind het meestal nogal doorslaan

27 september 2021 om 17:22

Interne kritiek? Fans, spelers, collega's. Daar had hij veel krediet hoor.

Volledig mee eens. Altijd maar dat gerelativeer achteraf. Schmidt zou zo wereldkampioen relativeren kunnen worden. Het is gewoon slecht. Schandalig zelfs. Hoe is het mogelijk dat je bijna gegarandeerd resultaat haalt tegen PSV als je er bovenop knalt en druk zet? Dat GAE het normaal moeilijk heeft tegen Jong PSV maar nu zonder angst of ontslag PSV ontregeld? Dat het altijd maar met hakken over de sloot moet? Dat het allemaal wel meevalt en goedkomt? Jaar in jaar uit. Sinds het woord topsport daar om de kwartier uit de mond van Gerbrands komt is PSV een club geworden waar het zogenaamd altijd prima en goed gaat maar ondertussen is het gat met Ajax bijna voorgoed onoverbrugbaar. Ondertussen iets van kritiek ho maar. Hmm topsport.

Wat groningen deed wil helemaal niemand in amsterdam. Vol er tegenin gaan wel, maar niet het continu tijdrekken. En zeker niet vanaf minuut 1. Deden ze dit bij een 0-0 of kleine voorsprong rond de 70ste minuut, dan zou ik het nog enigzins kunnen waarderen.

Het moet voor PSV-spelers toch heel frusterend zijn dit: PSV heeft de spelers om elke Nederlandse club kapot te spelen, maar het lukt lang niet elke wedstrijd. De kwaliteiten zijn er echt wel, maar de resultaten zijn er niet altijd naar. Dan ben je toch geneigd naar de trainer te kijken.

Ik ben het eens met Willem, maar niet m.b.t. Groningen. Die mogen God op hun blote knieën danken dat ze met 3-0 de terugreis naar Groningen mochten maken. Dit was qua afwerking de slordigste wedstrijd van Ajax tot dusver. 100% kansen werden gemist door Tadic 2 x, Haller 2 x, Nous, Daramy. Als alleen al die 100% kansen erin gingen, dan was de uitslag toch heel anders.

Helemaal met Willem eens, en dan nog van die pannenkoek de mos en Hiddink die het geweldig vinden ontwikkeling. Psv

Een klein detail ter verdediging van Schmidt... De wedstrijd Willem II Feyenoord en Willem II PSV kan en mag je niet met elkaar vergelijken. Willem II in de twee weken voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord niet trainen omdat de halve selectie met corona thuis zat. ze hebben welgeteld 3x voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord kunnen trainen en waren dus totaal niet in staat Feyenoord maar een strobeerdte in de weg te liggen. Daar komt bij dat Wellenreuther wel een paar klasses beter is dan Robin Ruiter en Feyenoord een dik half uur tegen 10 man heeft gespeeld.

Wil niet zeggen dat wij van Feyenoord zouden winnen als we nu tegen elkaar zouden spelen. Zeker niet maar geloof ook niet dat het nu weer 4-0 zou worden.

Aan de andere kant dat PSV zn beste wedstrijd speelde is niet erg hoop gevend. Ja PSV was 3 klasses beter dan wij maar van die vele kansen die ze hebben gehad hadden ze er toch wel 3 mogen maken m.i. dus zo goed waren ze ook niet. De aanvaller , verdediging en de keeper hebben behoorlijke steken laten vallen op een aantal momenten en dan mag je m.i. niet spreken van hun beste wedstrijd dit seizoen.

Volgens mij doet Schmidt alles op basis van data (dat hoor ik ook van mensen intern bij Psv). Tactisch vind ik het echt een nul. De wedstrijd tegen Feyenoord vond ik een mooi voorbeeld, tegen Benfica was het hetzelfde. Spelen tegen een tegenstander die niet beter is maar waar je toch tactisch wordt afgetroefd. Zelden een trainer gezien die zo'n slechte hand van wisselen heeft. Bijna absurd. Ja prima dat ESPN met een lijstje komt wat aantoont dat de wissels een goal kunnen maken maar de hele dynamiek wordt zo uit het elftal geramd. En dan die domme uitspraken in de pers...beste wedstrijd van het seizoen tegen Willem 2...ja joh. Geen punten man! Nul! Het wordt nooit wat met deze trainer vrees ik voor mijn clubje. Willem van H. heeft groot gelijk.

Lekker makkelijk Schmidt bashen. Sluit wel even achteraan in de rij. Willem heeft een hekel aan Duitsers. Trapt nog even na en herhaald nog even wat andere analisten allang gezegd hebben. Gek genoeg was t zaterdag niet eens slecht. Als een tegenstander in 95 minuten tot 1 doelpoging komt is dat gewoon goed. Kansen missen is wel bizar slecht. Maar daar kan RS niet veel aan doen. Daarbij vindt ik sommige Feyenoorders wel erg smalend en triomfantelijk. Terwijl Feyenoord over de laatste 45 jaar eigenlijk een slap aftreksel van een topclub is/was gua prijzen.

27 september 2021 om 17:27

Dus jij bent wel tevreden over Schmidt's prestaties sinds zijn komst? Je staat achter zijn wisselbeleid en hoe hij dat uitlegt bv?

Elke club hier heeft smalende, triomfantelijke opportunisten. Ik denk dat je van de top drie echter moet toegeven dat Feyenoord gezien de prestaties in het algemeen het minst te smalen hebben en dus ook het vaakst worden uitgelachen. Je bent verbaasd dat er dan vervelende jongens tussen zitten die ook smalen en lachen als het bij de sterkere concurrent verrassend minder gaat? Om daar dan zielig over te doen en vervolgens zelf te gaan sneren, beetje zwaktebod.

Beetje kromme vergelijking.. Willem II had volgens mij maar 12 a-selectiespelers tegen Feyenoord.. had dat niet met Corona te maken?

27 september 2021 om 17:31

Hoe dan ook, het is geen Wonder ploeg, dat wil hij maar zeggen. Schmidt moet gewoon eerlijk zijn over de verhoudingen in de selecties en toegeven dat het nog niet overtuigt. En dat ze hard doorwerken om dat te verbeteren. Wat is daar nou zo moeilijk aan?

Het was misschien wel de slechtste wedstrijd van PSV dit seizoen. Voorin en achterin niet scherp tegen een club die vorig jaar nog tegen degradatie streed. Dat waren de woorden vannTen Hag geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
M. van GinkelMiddenvelder81
BrumaAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Schmidt: ‘Misschien is hij niet in staat om 90 minuten op topniveau te spelen’

Yorbe Vertessen kan als invaller belangrijker zijn bij PSV in de uitwedstrijd tegen Ajax van zondagmiddag dan als basisspeler, zo vertelt Roger Schmidt voorafgaand aan het duel voor de camera van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren