Rondo pakt Frenkie de Jong hard aan: ‘De postbode doet niet mee’

Maandag, 27 september 2021 om 12:18Dominic Mostert • Laatste update: 12:31

Het gemis van Frenkie de Jong brak Barcelona zondag niet op, zagen de analisten van Rondo. De middenvelder was geschorst voor de wedstrijd tegen Levante (3-0 zege), waardoor het middenveld bestond uit de negentienjarige basisdebutant Nico González, centrale middenvelder Sergio Busquets en de zeventienjarige Gavi. De afgelopen wedstrijden ‘hobbelde hij maar door’, zei Ruud Gullit zondagavond bij Rondo over De Jong.

Volgens Jan van Halst zei Gullit in een onderling gesprek voorafgaand aan de wedstrijd van zondagavond dat ‘de postbode niet meedoet’. “Het ging ook sneller, nu”, beaamde Gullit lachend aan de tafel. “Ik vind Frenkie de Jong een geweldige speler, maar ik wil gewoon meer van hem zien. Hij wordt te veel beschermd. Als hij niet goed speelt, is het omdat hij niet op zijn positie speelt. Nou, op welke positie hij ook speelde op het middenveld, hij speelde niet goed. Het ligt altijd aan iets anders.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Volgens Marco van Basten moet De Jong ‘meer diepte’ in zijn spel hebben. “Maar dat doet hij niet”, vindt Gullit. “Hij gaat de bal halen bij zijn achterhoede, maakt een paar schijnbewegingen en speelt ‘m weer af. Ja, zo kan ik ook een aantal goede passes geven.” Ronald de Boer riep in herinnering dat De Jong vorig seizoen enkele wedstrijden in een meer aanvallende rol speelde en in die functie naar behoren presteerde.

“Toen moest hij diep gaan en acties maken. Hij maakte een paar goede goals en was dominant”, vertelde De Boer. “Het is niet dat hij in het zestienmetergebied moet opduiken, maar hij moet die ballen daar geven”, counterde Van Basten. “En dat zie je te weinig. In de omschakeling, met het overzicht dat hij heeft, moet hij af en toe een dieptebal versturen. Dat is wat hem een beetje mankeert.”

In het praatprogramma werd niet alleen De Jong bekritiseerd. Van Basten liet weten ‘twijfels’ te hebben over Depay; hij weet niet of de aanvaller goed genoeg is voor Barcelona. Zondag opende Depay uit een zelf verdiende strafschop de score tegen Levante. “Ik denk dat het wel een goede speler is, maar ik vind hem een artiest, een individualist. Hij doet zijn eigen dingetje en daar blijft hij een beetje in volharden. Ik denk dat je in zo’n groot team meer een teamspeler moet zijn. Je moet samen aanvallen en elkaar de bal geven. Ik heb het idee dat hij te veel zijn eigen dingetje doet en ik weet niet of dat genoeg is bij een topclub.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

164 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Ik heb het vaker gezegd, als er een club is die +40 mil wil betalen voor Frenkie dan moet je dat echt doen. Ik denk serieus niet dat je hem gaat missen en je hebt genoeg talent om hem op te vangen.

26 september 2021 om 20:58

Denk niet dat barca dat doet echter. Die jongen is met veel heisa gehaald en is denk ik best gekiefd in de selectie. Het lijkt mij persoonlijk ook een goede gast. Maar het komt er echt niet uit op het zoals er van hem verwacht was. In geen enkele rol, niet als cdm, niet als rechter middenvelder en op links is hij ook geprobeerd

26 september 2021 om 20:58

Eens, bod boven €50 mil eb ik zou hem gelijk verkopen

27 september 2021 om 14:02

Afgaand op alle kenners hier zou hij niet meer dan 15 miljoen waard zijn. Als Ajax 12 biedt moeten ze dat natuurlijk direct doen!! Ben je eindelijk van frenkie af! als hij gelijk zn nationaliteit aanpast en lekker voor portugal uit komt zou helemaal mooi zijn voor de meeste hier!

27 september 2021 om 14:22

Waarom heb jij zoveel moeite met terechte kritiek op Frenkie? Hij brengt toch veel te weinig. Hij is niet dominant en beslissend genoeg

27 september 2021 om 18:30

Speler van het jaar bij Barca, dus dat valt wel mee.

26 september 2021 om 21:01

Meen je dat echt serieus? Ben je vergeten wat voor geweldig seizoen Frenkie heeft gehad vorig jaar? Dan wil je hem ook nog eens verkopen? Met een verlies van 46 miljoen euro? Ik ben blij dat jij niet op de stoel van Laporta zit. Frenkie is een geweldige speler en een steunpilaar voor de komende jaren.

26 september 2021 om 21:11

De komende jaren, en wanneer precies? Frenkie is geen steunpilaar en zal dat nooit worden. Hij is alleen goed als het team goed draait, dan kan hij geweldig meevoetballen. Maar zelf een team doen draaien of doen beter spelen, kan hij niet. Natuurlijk is hij niet slecht, maar voor 80.000.000€ Verwacht je meer.

26 september 2021 om 21:15

Wat kan Frenkie eraan doen dat Barca door middel van wanbeleid 80 mil betaald? Het is een goede voetballer maar geen wereldspeler, dat de voetbalwereld kwa transfersommen verziekt is kunnen de spelers weinig aan doen

26 september 2021 om 21:16

Als je als Barca zijnde de komende jaren iets wilt winnen, heb je spelers nodig die in grote wedstrijden het verschil maken. Frenkie de Jong speelt altijd verstoppetje in dat soort wedstrijden. Vaak speelt hij op safe en vertraagt het spel vrijwel altijd met zijn eeuwige gedribbel. En ik vind dat wij ook wat meer rendement van hem mogen verwachten. Minstens 5-10 doelpunten en assisten per seizoen. En dat mekkeren van hem op de scheids is ook een hoge irritatefactor moet ik bekennen. Ik ben ervan overtuigd dat Barca zich prima kan redden zonder Frenkie de Jong.

26 september 2021 om 21:16

“Frenkie is geen steunpilaar en zal dat nooit worden”

Frenkie was na Messi de beste speler van Barcelona vorig seizoen met onder andere een geweldig optreden in de finale van de Copa del Rey en in de return tegen PSG als libero. Dat hij geen steunpilaar kan worden is onzin natuurlijk omdat hij vorig seizoen al een belangrijk steunpilaar was.

26 september 2021 om 21:24

@el_gaje7: dat is mijn punt, ik heb best vaak Barca gekeken en ik zag het niet. Wat deed hij dan dat zo geweldig was? Ik zie het niet. Balletje annemen, dribbel, balletje breed. Een ander moet dan de steekbal geven om een kans te creeren maar van Frenkie gaat er niks uit. Ik vergelijk hem wwel eens met het sprookje van de kleren van de keizer: er is niks om te zien maar iedereen vind ze mooi.

26 september 2021 om 21:35

@elguaje hij heeft een prima seizoen gehad vorig jaar maar Frenkie laat et toch vaak af weten hoor. We hebben het vaak over Depay die heel erg wisselvallig is maar moet zeggen dat Frenkie dat ook wel heeft. Frenkie van de ajaxperiode heb ik in ieder geval nog niet gezien in Barcelona

26 september 2021 om 22:14

@KokkieAFCa0341 toch zijn er genoeg mensen die een Maguire of Joao Felix ook beoordelen op basis van hun transfersom

26 september 2021 om 22:28

Ik weet dat het gebeurd maar dat slaat nergens op, met Haller gebeurd hetzelfde, elke andere spits met zulke stats zou naar het buitenland worden geschreven.. Misschien hebben veel mensen er gewoonweg te weinig kijk op om realistisch te oordelen

26 september 2021 om 22:39

Ik zou niet weten welk team dat een stap vooruit is ten opzichte van Ajax op Haller zit te wachten. Jij wel?

26 september 2021 om 23:42

Daar gaat het niet om, het gaat erom dat omdat Haller 25 miljoen heeft gekost mensen het dan niks vinden omdat hij zo duur is, tot aan Sporting uit vond een deel hem waardeloos en traag en weet ik veel wat.. Had hij 10 miljoen gekost dan was het een wereld aankoop van Overmars geweest omdat het 'maar' 10 miljoen is

26 september 2021 om 23:49

even los van Haller niet zo vreemd toch ook. je zet vaak de financiele uitgave af tegen de sportieve waarde van een speler. een Neymar zal ook afgerekend worden op zijn prijskaartje

27 september 2021 om 12:56

Het moet er natuurlijk wel een keer uit gaan komen. De nadruk betreft z'n ontwikkeling kwam toch al snel op het aanvallende aspect te liggen, terwijl hij gewoon het beste is als verdedigende middenvelder. Juist daar creeert hij een man meer en de focus had dan ook moeten liggen op het sneller verleggen van het spel. Overigens zijn de verwachtingen ook wel heel erg hoog. Xavi werd pas echt heel goed toen hij achter in de 20 was en voetbalde op de leeftijd van De Jong ook gewoon mee. Iniesta werd al heel belangrijk midden in z'n 20e jaren, maar ook Iniesta was niet direct al fenomenaal. Waar het plafond van De Jong ligt is moeilijk in te schatten en hij heeft zeker de capaciteiten om dragend te worden, maar die jongen is 24 jaar. Er zijn maar heel weinig spelers die op die leeftijd al dragend zijn bij zo'n club.

27 september 2021 om 14:15

Frenkie is vaak genoeg Motm verklaard wanneer hij wel speelt. Ik snap deze hele discussie nog steeds niet.

27 september 2021 om 14:20

@Kokkie, toch is het heel logisch dat ze worden afgerekend op hun transfersom. Als ik een tv van een c merk bij de Action koop voor €300 heb ik ook andere verwachtingen dan van een Philips tv van €2000.Ze kunnen er niks aan doen dat er zo'n bedrag is neergeteld , maar hebben met hun vorige prestaties wel de verwachting gewekt dat ze zoveel waard waren. En de vergelijking wordt dan automatisch gemaakt met spelers die hun hoge transfersom wel hebben waargemaakt. Vooralsnog heeft Frenkie te weinig laten zien om die 80 miljoen te doen vergeten.

27 september 2021 om 18:48

De Frenkie van Ajax ga je ook niet zien in Barcelona zolang ze een ander systeem blijven spelen als dat hij destijds deed in zijn jaar van absolute doorbraak.

26 september 2021 om 22:44

F. De Jing is gehaald als vervanger van Busquets en in die positie was hij bij Ajax wereldniveau en key in het kapotspelen van Real Madrid en Juventus.

Voor een vooruitgeschoven rol op het middenveld vind ik hem ongeschikt. Ik heb hem vorig seizoen rondom de rand van de 16 zien spelen en daar waar een handige speler eigen kansen zou creëren deed hij eigenlijk niets.

Hij is een intelligente passer die het spel voor zich moet hebben. In de gouden tijden van tika-taka was hij de ideale stand-in voor Busquets, Mascherano en in mindere mate Xavi.

In het huidige Barcelona klikt hij met Pedri, maar nu de club geen combinatievoetbal speelt is het de vraag wat hij er nog zoekt.
Zodra Busquets eens gaat stoppen kan hij eindelijk eens op zijn sterke positie spelen

27 september 2021 om 10:58

Precies dit, hij was bij Ajax CVM en hij is door Barca als CVM gehaald als vervanger van Busquets.
Hij speelt zeker niet zoals je van hem zou mogen verwachten en hij is ook zeker niet in beste vorm, maar ik denk dat er andere spelers zijn die pas echt door de mand vallen/vielen, zoals Dembélé, Couthino en Griezmann. Kijk eens wat zij kostten en wat ze laten zien of hebben laten zien. Dan is Frenkie, die nog steeds niet op zijn plek speelt, niet zo slecht.
Daarnaast is het verwachtingspatroon gigantisch.

27 september 2021 om 11:44

Die spelen ook op veel moeilijkere posities natuurlijk. Van aanvallende spelers worden wekelijks goals en assists verwacht. Die komen niet weg met een tikkie breed of terug. Die moeten het verschil zien te maken dus de druk op hun is een stuk groter dan de druk op Frenkie

27 september 2021 om 14:05

Het probleem is ook wel dat hij best wel kwaliteiten heeft om aanvallend iets te kunnen toevoegen, maar hij denkt niet als een aanvaller. Hij schiet zelden vanaf de 16 of verder en heeft gewoon niet het instinct om veel doelpunten te maken. Verder overigens wel met je eens.

27 september 2021 om 11:53

Jullie wouden hem per se kopen toch🤣.. hij past perfect bij Ajax maar barca speelt niet meer zoals Ajax. Barca is een soort counterploegje geworden. Hij is nog lang niet klaar om zo een grote club als Barca te dragen. Ik blijf het zeggen.. als hij nog bij Ajax speelde was hij beter. Nu hebben ze een soort geforceerde scorende middenvelder gemaakt van hem terwijl die jongen heeft naam gemaakt op 6 en daar ook zijn allerbeste wedstrijden gespeeld dat spelers als mbappe en griezmann zelfs dacht holy shit deze man is goed! In de CL bij ajax op 6 beste wedstrijden in oranje op 6 beste wedstrijden. Maar nee hij moet ook 60 doelpunten scoren en in kunnen vallen voor Ter Stegen alles er op eraan. Jullie zijn hem eerder aan het verkrachten daar in barcelona.. zonde 🥲

27 september 2021 om 14:00

Er zijn meer dan genoeg clubs die Frenkie maar wat graag voor 40 miljoen euro zouden willen kopen. Echter deze zomer verklaarde Barcelona dat Frenkie onder geen enkel beding weg mocht.
Even een persberichtje de deur uit doen dat Frenkie voor 40 miljoen euro weg mag en het is echt zo gepiept. Genoeg top teams (oa PSG) en trainers (oa Guardiola) die hem wel op waarde schatten.

27 september 2021 om 15:30

Ik zou eerder 100 miljoen betalen voor Pedri dan 40 voor Frenkie de Jong.

27 september 2021 om 17:34

Puig zeker? 😂😂 Nou, als Ajax hem voor 40 miljoen terug zou kunnen kopen zouden ze dat echt gelijk moeten doen, zonder nadenken. Je snapt het spelletje niet echt goed als je hem voor dat bedrag wilt verkopen...

Ik vind Frenkie een geweldige voetballer en vind het schitterend om te zien als die er weer een paar voorbij gaat. Echter irriteer ik mij ook doordat constante gemekker bij de scheidsrechter

26 september 2021 om 20:56

Echt een bijzonder irritant figuur inderdaad. Was ie bij Ajax al, maar de Barcelona University of applied theatrics heeft hem nog ff een dubbele master bezorgd in zeuren.

26 september 2021 om 21:04

En waarom was hij bij Ajax dan irritant? Omdat hij het shirt aanhad? Dat overdreven zeuren en zeiken is naar mijn idee pas echt heel erg geworden sinds hij in die Spaanse zeik voetbal cultuur is beland, daarvoor viel het wel mee

26 september 2021 om 21:09

Ik denk dat het vaak minder opvalt bij je eigen club. Ik vind Tadic ook veel vervelender dan Dumfries maar voor de neutrale supporter zal dat niet veel schelen.

26 september 2021 om 21:16

Ik denk dat het wel mee valt, ik kan prima op waarde schatten wie wel of niet vervelend is, ook al is het mijn eigen club.. Dat een groot deel hier dat niet kan kan ik ook weinig aan veranderen

26 september 2021 om 21:57

Blijkt van niet aangezien Frenkie in een Ajax shirt ook al een abbonement bij de scheidsrechters had

26 september 2021 om 22:00

Nee omdat ie altijd mekkert bij de scheids. Deed ie bij Ajax ook al, maar wel minder dan nu.ik vind het gewoon jammer, want het lijkt me verder een aardig ventje.

26 september 2021 om 22:30

Welke speler klaagt niet bij de scheids? Bij Ajax was het bij lange na niet zo erg als bij Barca of zoals hoe Tadic zich wel eens misdraagt kwa zeiken

27 september 2021 om 13:09

Ach een Dirk Kuyt hoorde je ook altijd negentig minuten lang tegen de scheidsrechter praten, een van Bommel deed dat ook altijd. Spelers doen dat omdat ze denken dat het invloed heeft.

27 september 2021 om 14:38

Goede speler/dribbelende spelers klagen allemaal vaak, waarom? omdat die gasten enorm veel tikken schoppen overtredingen tegen krijgen omdat de tegenstander dit als enige redmiddel ziet om je af te stoppen.

Hij ging diep omdat het van messi moest en die wist dr bal op zijn pantoffel te leggen. Ik weet het niet met frenkie, ik dacht dat hij uit zou groeien tot een baas maar voor alsnog komt het ee niet uit.

Ik zeg dit al zo lang, ik heb zelfs geprobeerd een dm te sturen naar hem via insta😂😂😂. Zijn voortzetting is gewoon onzin. Hij kan goed weg draaien en dribbelen, om dan vervolgens met 0,5 rendement te komen. Nooit steekpass, nooit 1 tweetje proberen, nooit vlammend schot. Letterlijk hij dribbelt, passt dan 2 meter vooruit. En de keren dat hij dit allemaal niet doet, passt ie breed en tikkie terug.

27 september 2021 om 11:58

Dat 1 tweetje spel is eruit bij hem.. in het begin wou hij dat nog toen hij pas van ajax was.. thats ajax play! Barca manier van spelen is gewoon ruk🤣. Hoe spelen ze eigenlijk? Counter? Heeft barca nog wel een identiteit?

Frenkie is een balbezit voetballer, fantastisch, maar weinig effectief. Zou hij wat eerder gaan passen zal hij menig voorassists en assist gaan geven, want voetballen kan hij wel degelijk erg goed.

26 september 2021 om 21:12

Probleem bij Frenkie is dat hij een matige traptechniek heeft. Hij ziet het wel, maar durft het niet uit te voeren. Je ziet het bij zn steekballen, crosspasses en afstandschoten; heel vaak is het allemaal net niet. Voor de verdediging een topper, want hij brengt voetbal van achteruit en ik vind hem verdedigend ook top (loopt veel gaten dicht) maar je moet niet verwachten dat ie beslissend is in de eindfase .

26 september 2021 om 22:07

Vorig seizoen speelde hij enkele wedstrijden als aanvallende middenvelder en vond ik hem niet onverdienstelijk spelen. Als verdedigende middenvelder heb ik juist het gevoel dat je niet het maximale uit hem haalt. Voorin kan hij met zijn overzicht en loopvermogen nog meer van waarde zijn voor het elftal.

26 september 2021 om 22:20

Klopt deed ie inderdaad goed. Ik wil hem ook graag beslissende acties zien maken met mooie Iniesta-achtige balletjes. Laten we hopen dat we dat nog mee gaan maken.

27 september 2021 om 12:03

Dus toen hij op 6 nederland bij de hand nam in de Nations league haalde we niet het maximale uit hem? Het maximale uit iemand halen heeft te maken met meerdere facetten.. wie zijn teamgenoten zijn bijvoorbeeld en hoe die lopen,denken en bewegen heeft impact op hoe hij dan weer speelt. Ik denk dat iedereen een favoriete positie heeft en de allereerste keer dat ik hem zag speelde hij op 6 in oranje onder 17 volgens mij. Daarna zag ik hem bij Willem II op 6 om vervolgens furore te maken bij ajax op 6 ook op het allerhoogste podium. Om daarna een stap af te dwingen naar Barca (kon ook naar PSG) en vervolgens het Nederlands elftal bij de hand te nemen richting de Nations league eindrondes. He did it all on 6.. just saying. Leuk dat hij een lekker jaartje had op 8 maar vergeet niet dat hij met wel met Leo speelde he! Ik zou als laatste man mijn hart en ziel geven om samen met leo te spelen als hij vindt dat dat het beste is voor het team. Ook al zegt Frenkie vaak het maakt me niet uit welke positie ik speel ik denk dat hij het langst op 6 heeft gespeeld in zijn voetballoopbaan waardoor hij daar natuurlijker overkomt en de situatie meer onder controle heeft.

27 september 2021 om 14:13

Ik denk niet dat je erg veel conclusies over zijn niveau (of dat van andere spelers van Oranje) kan trekken op basis van de oefenwedstrijden in de Nations League twee jaar geleden. Ik kan me ook nog uitstekende oefenwedstrijden herinneren van Vincent Janssen.

Frenkie moet gewoon op de plek van Busq spelen, met daarvoor Pedri en Gavi.
Dan heb je drie jonge middenvelders, die veel lopen en goed kunnen voetballen

27 september 2021 om 12:05

Dat is zijn positie inderdaad maar zet jij Busi maar op de bank. Dat is een hele grote meneer hoor.

Hier slaat Gullit de spijker op zijn kop naar mijn mening. Velen zijn erg lovend over Frenkie, maar imo is die vaak niet beslissen genoeg en neemt het team zelden op sleeptouw.

27 september 2021 om 12:06

Wat zou die in jou ogen moeten doen? 40x scoren in het seizoen? Dribbelen door de as en dan 36 assists geven? Ik kom sarcastisch over maar ik verwacht een serieus antwoord op hoe hij bet team op sleeptouw kan nemen? Waarom kan Haaland zijn team niet op sleeptouw nemen? Waarom kan Ibra zijn teams niet op sleeptouw nemen naar CL overwinning? Zullen we dan maar nooit meer lovend over niemand zijn?

27 september 2021 om 15:36

Haha Haaland zijn team niet op sleeptouw? Huh

27 september 2021 om 15:40

En wat Frenkie dus moet doen is op de belangrijke momenten en bij grote wedstrijden het verschil maken. Tegen de mindere goden lukt het hem prima om het spel naar zich toe te trekken. Al speelt hij dan nog steeds te veel postbode (een Vilhrna werd daarvoor door veel mensen veroordeeld). Maar in de wedstrijden dat het moeilijk gaat hobbelt hij in het algemeen mee.

Frenkie moet gewoon een nieuwe club vinden. Ik vind het belachelijk wat voor kritiek hij krijgt. Hij zit nu in een mindere fase maar wie van Barca niet? Hij heeft vorig jaar in 4 verschillende rollen gespeeld en pas toen ie als halve nummer 10 speelde kreeg hij wat lof omdat ie wat goals en assists gaf. Maar als libero in de 532 vond ik hem ook geweldig af en toe. In dit Barca is weinig eer te behalen.

Kijk maar wat voor wedstrijden hij al heeft gespeeld bij Oranje. Zijn eerste wedstrijd uit bij Frankrijk speelde hij meteen een wereldpartij. Daarna Duitsland, Engeland, Spanje, Italië, tegen de grootste landen heeft hij zich allang bewezen. Ik hoop dat Bayern interesse toont. Zal misschien niet meteen in de basis komen, maar die gaat daar veel meer respect oogsten op termijn, ben ik zeker van. Zelfde geldt voor de Ligt. 2 geweldige spelers op 2 zinkende schepen. Die moeten op tijd ontsnappen.

26 september 2021 om 21:13

Ja tuurlijk joh, het ligt aan alles en iedereen maar behalve aan frenkie.Vorig jaar zo veel wedstrijden van hem gezien dat ie onzichtbaar was of verstoppertje aan het spelen was.Als een Wijnaldum dit doet maakt iedereen hem af maar aan frenkie moet je niet komen.Nee zo werkt het niet vriend. Dit is gewoon een redelijk goede voetballer niets meer.En bij geen andere topclub zal frenkie in de basis staan geloof me..

26 september 2021 om 21:21

Ja heel erg veel bla bla maar heel weinig argumenten. Wanneer speelde hij zogenaamd verstoppertje dan? Frenkie was vorig jaar gewoon goed tot geweldig. Is tot speler van het jaar uitgeroepen bij Barca (moet natuurlijk Messi zijn, maar goed). Hoorde samen met Messi en Pedri tot de 3 besten vorig jaar. Als het slecht gaat heeft Frenkie het ook lastig, maar er zijn weinig spelers op zijn positie die dat wel kunnen. Zelfs Kanté had moeite onder Lampard. En nu het beter gaat is hij weergaloos. En Frenkie komt echt wel aan de bak bij een topclub. PSG wilde hem al, die gaan absoluut een tweede kans wagen als het kan. City had ook al interesse. Laat staan de rest. Kom eens met argumenten in plaats van die populistische teksten

26 september 2021 om 21:29

Frenkie is gewoon een wereldspeler als je hem goed gebruikt. Maar denk wel dat er teveel verwachtingen van hem zijn in dit barca team. Zet hem op het middenveld met toen de tijd iniesta en Xavi was ie nu een held geweest.

26 september 2021 om 21:30

Net zoals jij zoveel bla bla bla bullshit uitkraamt!
Populistische teksten alleen omdat ik een andere mening heb?
Tuurlijk joh Afentoe een leuke wedstrijd tegen getafe of elche maakt je geen topspeler.
Tegen de zwaargewichten was hij vorig jaar gewoon onzichtbaar en zo heeft hij nog veel van dat soort wedstrijden. Leuk dat psg hm wilt die willen tegenwoordig iedereen.
Nee gozer deze frenkie zal zeker niet in de basis staan bij een bayern, Chelsea of een city.
Dit bedoel ik met frenkie mag je geen kritiek geven

27 september 2021 om 12:11

Tegen zwaargewichten was hij in de Nations League anders dominant aanwezig. In de CL bij een ingespeeld team als Ajax domineerde hij het spel ook aardig. Maar als jij vindt dat hij er niks van kan is dat helemaal prima.

26 september 2021 om 22:19

Depay was ook sterk tegen de grote landen maar die is volgens velen ook niet genoeg. Je af en toe opladen voor een interland of zoals twee jaar terug de CL toen met Ajax is wat anders dan het elke week moeten laten zien op topniveau

27 september 2021 om 12:12

En hard juichen als Depay in oranje scoort en Frenkie de assist geeft 😂. Op het forum.. ze kunnen dr niks van lol!

27 september 2021 om 13:14

Frenkie liet het bij Ajax zien op top niveau. 19 CL wedstrijden speelde hij de sterren van de hemel. Toen wilde PSG hem hebben, toen wilde Guardiola hem hebben. En toen kwam Barcelona erover heen met een mega salaris.
Maar ja, nu speelt hij in een elftal dat geen potten kan breken. Toch mocht hij niet weg van Barcelona. Ze wilde hem niet laten gaan.
Frenkie is absolute wereldtop, zodra Barcelona hem wel wil laten gaan, zal hij het zo weer laten zien.

27 september 2021 om 14:35

@straatvoetbal als een Michiel Kramer scoorde voor Feyenoord juichte ik ook maar dat wil niet zeggen dat Kramer Feyenoord naar een hoger niveau tilde. Depay en Frenkie zijn goede voetballers maar ik vind het geen absolute wereldtop. dan denk ik eerder aan een Lewandowski en Modric ofzo27 september 2021 om 16:53

Ga je nou serieus wedstrijden van 3 jaar geleden dr bij halen?
Vorige seizoen speelde hij gewoon met messi en co en toen had hij maar een handje vol top wedstrijden. Lekker man tikkie breed tikkie terug Afentoe een top wedstrijd spelen en dik betaald krijgen.
Frenkie is zeker geen wereldtop, dat de meeste mensen dat in NL dat vinden het zal wel het chauvinisme zijn.

Ik kom al jaren voor mijn werk in Barcelona en omgeving en genoeg wedstrijden van hm gezien met mn catalaanse collegas en vrienden en geloof me de meeste zijn niet gecharmeerd vam hm, hij moet een x opstaannin de top wedstrijden en dat doet ie dus niet.
Hij is geen 22 meer he

Hij zou met zijn manier van spelen en tevens zijn beperkingen eigenlijk heel goed kunnen passen in een wervelend Barcelona waarin de rest voor het rendement en de spelverleggingen zorgen en hij in feite de Busquets rol in het dreamteam van Barcelona destijds vertolkt. Maar in een stroef draaiend Barcelona, als 8, en misschien ook wel als 6, komen z'n mankementen helaas te veel aan het licht.

Vind dat Memphis toch wat meer krediet verdient ondanks de gemiste kansen. Laat veel meer zien dan een Griezmann en Coutinho en lijkt zich wel aan te passen aan het systeem eigenlijk bijna bij aankomst al. Dat was Griezmann na 2 seizoen niet gelukt en Coutinho probeert het nog steeds.

26 september 2021 om 21:44

Stel je toch voor dat Ansu, Memphis en Messi samen de aanval hadden gevormd. Memphis biedt zoveel meer dan Griezmann. Hij moet alleen leren de bal eerder door te spelen zo nu en dan.

26 september 2021 om 22:07Ik denk dat we achteraf terugkijken naar dit seizoen en concluderen dat het afscheid van Messi de juiste was. Messi voor mij de GOAT maar verricht helaas niet genoeg werk wanneer hij de bal niet heeft. En Barcelona ook financieler veel vrijer zonder het salaris dat ze hem betaalden.

Nee, ik kijk momenteel uit naar de ontwikkeling van dit team. Ik denk dat een Memphis - Ansu - Dembele al heel interessant kan zijn.

26 september 2021 om 22:11

Om opnieuw te beginnen kun je soms het beste maar vroeg beginnen met afbreken. Zonder Messi is er nu minder druk om te winnen. En de andere spelers worden gedwongen om zelf wat te laten zien.

26 september 2021 om 22:24

Ik denk dat Griezmann voetballend de betere is. Memphis is een individualist die af en toe zijn momenten heeft. Soms speelt hij nog te nonchalant waardoor potentiële kansen om zeep worden geholpen. Zolang hij scoort hoor je niemand klagen, maar hij is imo te wisselvallig om echt bepalend te zijn in dit elftal.

26 september 2021 om 22:38

Ik knijp in mn handjes dat Atletico er zo overdenkt en de som betaald en Griezmann terugneemt van Barca.

26 september 2021 om 22:52Memphis past beter bij Barcelona omdat hij een actie heeft. Griezmann vind ik meer een spelmaker dan een speler die een actie maakt. Het zijn andere typen spelers.

26 september 2021 om 23:14

Op basis van wat ik zag bij Barca vind ik hem ook geen spelmaker maar eigenlijk alleen maar een hardloper en niet meer. Ik zie hem nooit dribbelen of een man voorbij komen. Is constant de bal
kaatsen en dan weer doorrennen.

26 september 2021 om 23:25

@Prosoccr47 wellicht dat hij inderdaad te wisselvallig is om in grote wedstrijden er altijd te staan of ook de leiding te nemen, maar kijk Depay zijn statistieken er maar op na bij Lyon, zijn gemiddelde doelpunten en assists zijn van een heel hoog niveau. Als hij deze lijn doortrekt bij Barcelona zal het niet anders zijn. Net als bij de Jong leggen mensen de lat vaak veel te hoog voor dit soort spelers, maar gek genoeg ontkennen mensen zijn statistieken altijd wanneer we spreken over ‘wisselvalligheid’ (zowel 4 seizoenen bij Lyon als bij Oranje). Met Ansu Fati en Dembele zijn er meer spelers die het verschil kunnen maken, zeker voor Depay zal dat schelen.

Nooit gedacht dat de grote Ruud Gullit achter Japie_Krekel zou zitten. Echter heeft hij wel een punt. Je wacht gewoon tot Frenkie met die splijtende passes komt. Vorig jaar werd het directer en scoorde hij ook meer, maar dat lijkt weer weg. Zonder Messi hebben we goals uit het middenveld nodig. Busquets maakt ze niet, dus zowel Pedri als Frenkie zullen dit moeten doen.

27 september 2021 om 12:13

Waarom wacht je daarop? Had Frenkie altijd 20+ assist per seizoen dan? Omdat Messi weg is moet frenkie maar voor 100 goals zorgen?

27 september 2021 om 12:58

Je draaft totaal door. Koeman eiste vorig jaar, logischerwijs, rond de 10 goals van Frenkie. Dat is niet gek als je niet de meest verdedigende middenvelder bent, dat is namelijk Busquets. Qua voorassists en assists valt het ook gewoon tegen. Ik verwacht geen 100 goals, maar nu de grootste doelpuntenmaker weg is, zullen de doelpunten verdeeld over de hele ploeg gemaakt moeten worden. Logisch toch?

Ik roep het al tijden frenkie is maar een middelmatige speler, absoluut geen wereldtop. Een seizoen net zoals heel ajax boven zichzelf uitgestegen, 10 miljoen breng ik hem persoonlijk op de fiets.

27 september 2021 om 13:16

Manchester City en PSG willen echt veel meer betalen dan tien miljoen euro. Alleen heeft Barcelona afgelopen zomer laten weten dat Frenkie niet weg mocht.
Mocht Barcelona zich deze winter bedenken, dan is Frenkie echt zo vertrokken naar een top team.

27 september 2021 om 14:08

Dat wordt nog lastig - als Frenkie een salaris had gehad van 8-10m per jaar bruto dan zou we wel belangstelling zijn, maar met zijn huidige salaris is hij min of meer onverkoopbaar.

27 september 2021 om 14:22

Zijn salaris is geen werkelijk enkel probleem, hij mocht/mag niet weg van Barcelona. Tot de dag van vandaag is Frenkie niet te koop. Zodra Barcelona laat weten dat hij voor tien miljoen euro te koop is, is hij nog dezelfde dag verkocht. Alle top clubs willen hem hebben, maar ja, hij is niet te koop.
Het heeft dus ook geen zin over Frenkie te klagen, je moet klagen over Laporta die Frenkie maar niet te koop zet.
Want Frenkie zelf zou hedentendage echt veel liever bij City of PSG spelen dan bij dit Barcelona.

27 september 2021 om 20:54

Als er morgen iemand aanklopt die zijn salaris wil overnemen, al is het voor een huurdeal, dan is Frenkie direct weg hoor. Probleem is dat zo’n club er wel kwam voor Griezmann, maar niet voor Frenkie, Dembele of Coutinho.

28 september 2021 om 09:55

Het probleem was dat Barcelona zelf heel hard riep dat Frenkie niet weg mocht. Dan kloppen er ook geen clubs meer aan. Het is nu aan Barceloan om heel hard te roepen dat Frenkie weg mag.
Dan is die zo verkocht want het salaris is geen enkel probleem in de PL of bij PSG.

Frenkie zie ik op termijn als een degelijke vervanger voor Busquets. Dat is een rol die hij fijn vind, met relatief veel ruimte. In de meer aanvallende rol vind ik Pedri, Puig en Gavi echt veel meer brengen. Nico vond ik bij vlagen nog wat wild, maar die heeft de potentie ook wel. Hij is nog jong. Frenkie is een goede middenvelder, maar niet één in de categorie Xavi en Iniesta. Die andere talenten hebben daar meer van weg, en kunnen met veel geluk dat niveau ooit benaderen.Zag bijvoorbeeld Puig vandaag. Een geweldige Messiaanse actie de 16 in, hoe hij ruimte creëert voor Fati bij die derde goal. En een handvol geweldige ballen in de 16 waardoor het spel versneld wordt en kansen gecreëerd worden. Dat vind ik veel meer een Barcelona speler.

26 september 2021 om 22:04

Dat is niet de rol die hij fijn vind. Heb hem zelf horen zeggen dat hij zich als aanvallende rechter cm het beste voelt

26 september 2021 om 22:30

Hij mag zich dan wel wat meer laten gelden voorin. Heb het gevoel dat hij zich teveel met het opbouwen wil bemoeien maar als hij eenmaal dieper op het veld staat dan komt er weinig actie vanuit zijn kant.

27 september 2021 om 12:15

Wk020 en toch speelt hij al 10+ jaren op 6.. zal die vast een hel hebben gevonden aangezien hij daar zijn beste wedstrijden heeft gespeeld 🙂

26 september 2021 om 22:48

Je zult ook zien dat als Koeman ruimte maakt voor Xavi, dat Frenkie gewoon op de bank gaat. Xavi gaat lekker met Gavi, Nico en Pedri spelen. Frenkie voegt echt niks toe aan het spel. Alleen maar draaien en dribbelen en paasje breed of passe terug. Een goeie voetballer, maar voegt niks bijzonders toe. Een 13 in een dozijn.

Wat een onzin. Frenkie wordt echt met een enorme vergrootglas beoordeeld op zijn prestaties zeg. Over Busquets zowat niets. Maar ja men snapt niet wat voor middenvelders dat zijn. Zij zijn distributeurs die anderen voorin de ballen secuur meegeven maar ja zonder top aanvallers zullen ook zij minder zijn. Ze zijn geen middenvelders die van alles kunnen en doen. Even de bal halen, vooruit nog meehelpen, even een assist gaan geven en als het ook nog even moet de goal gaat maken, tsja. Maar dit gaat nergens over. Of ze hemelen hem enorm op of ze branden hem compleet af in het land. Nooit een balans in het oordelen agh ja!

26 september 2021 om 21:32

Dit dus. Dit zei ten Hag ook al toen er bij Ajax gezegd werd dat Frenkie op 10 moest spelen omdat ie zich zo goed vrij kon spelen. Maar die zag ook al dat hij juist de aanvallers in stelling moest brengen. En wie moet hij nu in stelling brengen, Luuk de Jong? Demir? Natuurlijk draait het dan minder. Pirlo vindt Frenkie een geweldige speler. Messi waardeerde hem ook op het veld. Dat zegt mij veel meer. Frenkie mag je best afrekenen maar niet op dingen die niet eens bij zijn rol horen (goals/assists)

26 september 2021 om 22:00

Juist als je op 10 staat is je rol de aanvallers in stelling te brengen. Hij beheerst echter niet de kwaliteiten om een beslissende bal te geven. Een balletje over de verdediging zoals Kimmich geeft hij zelden. Het is jammer want hij ziet het wel vaak maar durft zon bal niet te geven.

26 september 2021 om 22:07

Laat ik het zo zeggen en daarmee ten Hag quoten: Hij is geen scorende speler. Hij is een speler die zorgt voor het aanvallende rendement, de aanvoer. Hij brengt de doelpuntenmakers en de gevers van de assists in stelling. Dit waren exact zijn woorden en daar heeft ie een punt, je zag hoe goed hij was in die rol. Dus om hem zomaar een plekje naar voren te schuiven (wat amper gebeurt) en hem daarop afrekenen vind ik onzin. En Kimmich ja, dat is dan ook wel de beste speler op die plek vind ik. Is ook voormalig rechtsback, die heeft die trap al jaren. Frenkie moet inderdaad wat meer lang spelen, dat heb ik zelf ook vaak gezien. Maar om goals en assist te verwachten in de dubbele cijfers.. moet Pedri dat ook doen vraag ik me af. Spelen immers in dezelfde rol meestal.

26 september 2021 om 21:49

Maar is toch logisch dat z’n prestaties onder een vergrootglas staan ? Hij wordt enorm gehypt en heeft 80 miljoen gekost dus mensen verwachten veel van hem . Hij kan daar zelf ook niks aan doen maar het is nu wel zo.

Er wordt weleens gesproken over miskopen van Barcelona, maar daar hoort de heilige Frenkie ook bij. Ik weet dat de ajacieden het niet willen horen, maar het is de meest overschatte speler ooit.

Frenkie de Jong is de meest gehypte speler in Nederland. Ook bij Ajax was hij slechts een waterdrager. Alles moest uiteindelijk van Ziyech komen.

Frenkie de Jong heeft een goede draaicircel, controle and dribbel.
Zijn passing is matig. Zijn trap is matig. Hij is een 5 meter voetballer. Buiten de 5 meter ziet hij niet veel.
Barcelona speelt sneller zonder hem.

Gedurfde uitspraak. Meerdere mensen hebben het hier ook al vaker geroepen, maar hebben zichzelf er niet populair mee gemaakt, Frenkie is vrij heilig. Ongeacht hoe weinig rendement hij heeft, zijn tikkies terug en breed zijn leuk, maar daar win je geen wedstrijden mee. Gelukkig begint dit steeds harder op te vallen waardoor toch meer mensen gaan denken van hey, is Frenkie echt wel zo fantastisch als we allemaal denken? Het is gewoon zo'n risicoloze voetballer, hij moet echt veel meer zijn stempel gaan drukken in wedstrijden en ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook echt wel kan, hij heeft een prima pass in z'n voeten om iemand alleen voor de keeper te zetten, hij mag die risico's wel wat meer gaan nemen en wat minder voor de "safe route" gaan. Frenkie is nog jong, dus hij kan dit nog prima leren.

26 september 2021 om 21:54

Frenkie is heiling op dit forum, maar hij krijgt de laatste tijd wel meer kritiek om de oren hoor. Gullit zei laatst ook terecht dat hij toch wat meer moet gaan laten zien voor een speler van zijn potentie. Was eerst natuurlijk ook de vraag voor welke positie hij is gehaald, hij speelt risicoloos en zou dus nog steeds beter renderen op de plek van Busquets.

Ik dacht dat ik de enige was die het opviel vandaag, eindelijk spelers op het middenveld die diepte zoeken voorin, speelballen geven, de aanvallers wegsturen en aansluiten rond de 16. Eigenlijk alles wat Frenkie niet doet, en het jammere is, hij kan het wel. Maar hij valt constant in herhaling met balletje breed balletje terug, Griezmann werd er moedeloos van als hij diep ging en Frenkie weer ervoor koos om in te houden en de bal af te geven aan de dichtstbijzijnde speler.

Ik denk eerder dat Frenkie naar een beter team moet gaan waar hij concurrentie heeft en betere spelers om zich heen heeft. Bij Barca speelt ie toch wat er ook gebeurd. Ik zou hem wel eens willen zien bij Bayern of City. Bij ajax was ie zooo goed, ik denk dat dat weer kan als hij betere spelers om zich heen heeft. Hij heeft vaak zat laten zien goed te zijn met Messi samen toen. Mensen doen nu net of hij ineens niks kan, maar dats natuurlijk onzin!

Het probleem van Frenkie is dat hij de flow van een aanval niet aanvoelt. Daardoor gaan er veel kansen verloren omdat hij of te lang met de bal loopt, niet doorheeft wie op dat moment aangespeeld moet worden of het gewoon niet kan uitvoeren. Vandaag zag je dat iedereen op het middenveld het tempo hoog hield en daardoor kregen spelers de bal in voorwaartse richting. Dat leidt tot kansen omdat verdedigers nog niet zijn hergegroepeerd. Daarnaast te weinig fantasie in zijn hoofd. Heb zijn vader eens in een interview horen zeggen dat het jongere broertje van Frenkie en hijzelf meer intuitief zijn en Frenkie over alles eerst nadenkt alvorens een beslissing neemt. Dat zie je ook terug in zijn spel. Soms lijkt hij die aparte oplossing te zien maar dan nadenkt en het moment is weg.

Je ziet ook dat hij heel erg graag de controle wilt behouden en geen fouten wilt maken. Maakt hij die wel dan zie je hem een minuut lang vol onbegrip om zich heen kijken met mond open. Het lijkt erop of hij zelfs schrikt. Dit alles zegt dat hij niet graag intuitieve dingen durft te ondernemen waar hij niet de controle over heeft. Speel je op het middenveld van Barca dan moet je heel vaak aparte oplossingen uitvoeren en out of the box ballen geven anders creeer je niks tegen ploegen die zich terugtrekken. Ik denk dat het hem kan gaan opbreken wanneer Koeman straks weg is.

Heeft frenkie de vrouw van Gullit misschien proberen te versieren ofzo, hij heeft tot op heden nog nooit iets positiefs gezegd over frenkie terwijl hij echt geniaal is maar in n elftal terecht is gekomen wat totaal niet op elkaar is ingespeeld, eens dat hij moet stoppen met eeuwig zeiken op de scheidsrechter

26 september 2021 om 22:14

Gullit heeft er meerdere gehad, dus welke bedoel je?😂
On: frenkie is lang niet zo geniaal als jij zegt. Hij is een een vertragende factor op het middenveld. Ik bgreep al ik de commentaren goed lees, dat de bal heel snel over het middenveld werd gespeeld en dat Barca daardoor gevaarlijker wed. En als meerderen dat zeggen, zeker mannen als gullit en v. Badten, dan moet er toch wel een kern van waarheid in zitten.

27 september 2021 om 13:55

Op zich zegt Gullit geen hele rare dingen. Hij geeft aan Frenkie een geweldige speler te vinden, die echter nog wat stappen moet maken. Met 24 jaar in een topcompetitie is dat niet zo vreemd.

Dat is wat anders dan hier waar sommigen Frenkie een middelmatige of overhypte speler vinden. Wat natuurlijk grote onzin is.

Gullit slaat de spijker op zijn kop. Frenkie is een postbode die het voetbal enorm vertraagt. Hij speelt op een positie waar hij totaal overbodig is en het elftal met een mannetje minder speelt. Nooit een bal naar voren, geen assists en geen goals. Dan houdt het snel op.

Frenkie is echt een wereld speler is echt heerlijk om naar te kijken mensen die nu denken dat hij er niks van kan.. vergeten hoe goed hij is, hij is de motor op het middenveld van barca en Nederlandse elftal, let maar op hij zal iedereen verbazen dit seizoen

Te weinig rendement ook. Hoe kan het dat een Llorente 12g erin legt en ook nog even 11a op zn naam heeft in 1 seizoen, maar Frenkie met zn geniale visie en zn impact op het spel legt er 3 in en assist er maar 4? Dat is gewoon kwaliteitsverschil.

Ruud jongen wat heb je elke x met Frenkie en de meeste allemaal
Weer mee praten en ja knikken. Frenkie postbode ongelofelijk. Een speler die Messi heet die zo onder de indruk was van Frenkie zei een x dat hij zo goed is maar weet zeker dat hij nog vele malen beter kan zijn en dan noemen ze de heren aan tafel kenners. De gasten die met hem de kleedkamer delen spreken allemaal vol lof over frenkie maar ja de kenners aan tafel hebben altijd gelijk maar niet heus. Als een Madrid fan al roept dat frenkie een postbode is dan weet je ook al Hoelaat het is. Iedereen weet ik ben een barca fan in hart en nieren maar dit staat daar echt los van. Je kan nooit frenkie een postbode noemen come on blijf realistisch. Het is een mens en die kunnen ook wel eens een offday hebben of misschien een periode dat het niet wilt maar in het algemeen is het gewoon een fantastische voetballer van een hoog niveau. Trouwens ieder z’n eigen mening maar je hebt mening en realistisch zijn

Ik deel zijn mening ook, hij speelt te veel op safe, alsof hij statistieken in de gaten houd. Hij wilt alleen maar zorgen dat hij geen balverlies lijd. Ik mis meer risico in zijn spel, soms zie ik zijn medespelers mooie loopacties maken, momenten dat hij die bal dan kan steken, maar hij houdt zich dan in. Voor de rest is het een goede speler, die veel beter kan dan dat hij nu laat zien.

ik zou wel gek worden als ik frenkie was... constant kritiek op zijn spel.

27 september 2021 om 11:46

Daar heeft elke voetballer ter wereld mee te maken. Niet alleen Frenkie. Zeker in de wereldtop wordt er wat van je verwacht als speler. Je speelt niet meer in de Eredivisie waar alles mag. In de Europese top wordt er elke week een topprestatie van je verwacht. Lever je die niet dan komt er kritiek. Iemand als Depay die wekelijks goals moet zien te maken heeft het nog veel zwaarder dan Frenkie qua druk en kritiek

27 september 2021 om 12:48Ik weet überhaupt niet welke kritiek hij bedoelt. In Nederland zijn ze louter positief. Toen Gullit het durfde om kritiek te leveren keken ze hem ook echt van hoe durf je. En kapte ze snel het onderwerp af toen Gullit met feiten kwamen en de rest van de tafel ook begon te denken ja misschien is dat wel zo indd. En de kranten in Spanje willen zijn transferwaarde ook niet kapot schrijven dus die hebben zijn matige spel ook jarenlang gedoogd en weinig kritiek op hem geleverd.

Ik vraag mij echt oprecht af of de jong gaat spelen onder de nieuwe coach. Hij is de matigste middenvelder van de drie basismiddenvelders en nu speelt ook gavi stukken beter dan hem. Vooral nu is gebleken dat barca veel beter draait dan de jong. Ik raad barca echt aan om hem zsm te verkopen nu je er wellicht goed geld mee kan verdienen want andere clubs zullen ook door hebben dat de hype rond de jong onterecht is en hij het niet waar maakt. Speelt max 5 goede wedstrijden in een jaar tegen de lammen en de blinden maar tegen goeie teams/top teams zie je hem niet.

27 september 2021 om 14:02

Frenkie gaat onder een nieuwe trainer ook gewoon spelen, Barcelona heeft weinig keus. Zetten ze hem op de bank dan wordt hij nog meer onverkoopbaar dan hij al is, en incasseert nog drie seizoenen lang een godsvermogen. Er is maar 1 optie: Frenkie blijven opstellen in de hoop dat hij weer aan de praat raakt, al is het maar een beetje zodat hij verkocht kan worden.

27 september 2021 om 14:10

Ja ik zou het barca echt aanraden om hem zsm te verkopen. Het kan niet dat hij de ontwikkeling van gavi en puig in de weg gaat zitten. Met pedri, busquets, gavi, puig en coutinho heb je echt hele goeie middenvelders. En dan kan je met de opbrengt van frenkie de selectie versterken.

27 september 2021 om 14:25

Dat kan Barcelona wel willen, maar wie wil zo'n hoog salaris overnemen en ook nog eens een transfersom betalen? Ik bedoel, hij verdient meer dan De Bruyne en Pogba.

Memphis of Luuk bekritiseren dat ze het niveau niet hebben, daar kan ik niet zoveel mee. Allebei waren nooit gehaald als Barcelona geld had, en zijn nu goedkope breedteaanwinsten. Ze zijn allebei ook niet voor de basis gehaald, als Fati-Aguero-Dembele weer fit zijn dan zitten ze in de topwedstrijden weer op de bank. Frenkie is inderdaad een lastiger geval, want die heeft wel het prijskaartje en het salaris van een sterspeler, en maakt dat (te vaak) niet waar.

Frenkie rendeert het beste als controlerende speler net voor de achterhoede maar daar staat Bouquets al en Koeman wil dat hij zich meer binnen de 16 gaat begeven maar dan ga je afbreuk doen op zijn talenten. V. Gaal weet als geen ander wel zijn waarde en zet hem neer waar hij wel op zijn best is. Frenkie is een gever maar geen maker.

27 september 2021 om 12:45

Frenkie is al op elke positie uitgeprobeerd. Zoals gullit zegt de smoesjes zijn op. Dan ligt het aan zijn positie en nadat hij op alle posities is uitgeprobeerd maar nog steeds matig is ligt het aan de spelers om hem heen. Het ligt gewoon aan frenkie. Hij is matig bij barcelona. Blijkbaar is dat niveau te hoog voor hem.

27 september 2021 om 12:53

De grootste joker moet ik serieus gaan nemen, opportunistisch geleuter is het.

27 september 2021 om 13:04

Tuurlijk want na 3 jaar bij barcelona heeft hij echt laten zien dat hij heel goed is en van wereldniveau. Laatste wedstrijd die jij van hem hebt gezien in clubverband was waarschijnlijk bij ajax.

Durft Koeman het aan om zijn oogappeltje te banken?? Het spel tegen Levante zag er een stuk beter en sneller uit. Maar denk dat Koeman te laf is

27 september 2021 om 14:09

Dat zeg je goed tegen Levante die gasten stelde niks voor zelfs Luuk scoorde.. ruimte was veel te groot frenkie had zo door kunnen lopen tegen die gasten

27 september 2021 om 14:37

Dat zelfs Luuk scoorde... Luuk heeft tegen Ajax heel vaak gescoord. Tegen Inter,tegen Barcelona meerdere keren,tegen Atletico, tegen Real. Leuk t afkraken tussen de regels door en t ophemelen van Saint Frenkie maar doe t dan wel goed.

Frenkie de Jong is wel het prototype van een voetballer die typisch Nederlands is. Oftewel, lekker balletje breed, leuke balvirtuoos die liever 98% passnauwkeurigheid heeft dan een lelijke 0-1 overwinning in de laatste minuut.

Frenkie de Jong is een goede voetballer, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar hij móet veel meer uit zijn positie en kwaliteiten halen. Wat hij tot zover heeft laten zien is gewoon te min. Ja bij Ajax in Nederland, waar je letterlijk altijd de bal hebt, is het makkelijk en eenvoudig om een tegenstander van het kastje naar de muur te tikken. Maar bij FC Barcelona wordt echt wel iets anders gevraagd, dus ook in La Liga.

Ik heb De Jong gisteren totaal niet gemist. Genoot echt van de creativiteit en ruimte die Coutinho had en ook Gavi speelde lekker. Daarentegen vond ik het héél jammer dat die andere De Jong meedeed, wat een fars is dat toch gebleken. Ongelooflijk dat hij de term profvoetballer op zijn conto mag schrijven...

27 september 2021 om 14:07

Je omschrijft het probleem zelf al: "bij Ajax was hij top omdat Ajax altijd in balbezit is. Maar bij Barcelona wordt tegenwoordig wel iets anders gevraagd."
Je beseft toch wel dat nog niet zolang geleden Barcleona rustig 80 procent balbezit had, nog meer dan Ajax heeft in een wedstrijd? Dat Frenkie dacht naar een team te gaan met Suarez en Messi in de aanval?
De Jong is geen farce. Het is een uitstekende voetballer, alleen geen wereldtopper. Was de tweede spits van Sevilla. Scoorde de winnende in de EL finale. Scoorde in de eredivisie 28 goals en 8 assists in een enkel seizoen. Zijn totale stats zijn net geen 500 wedstrijden met daarin 202 goals en 107 assists. Gewoon een uitstekende voetballer dus.

27 september 2021 om 15:10

Nou ja, een spits beoordelen op zijn doelpunten is inderdaad wat er moet gebeuren. Maar in Nederland scoor je al gemakkelijk. Zelfs een Robert Muhren of een Bjorn Vleminckx gooiden er hoge ogen.

Maar Frenkie de Jong is gewoon middelmaat in het Barcelona van nu. Tuurlijk had hij gedacht met Messi en Suarez te gaan samenspelen voor langere tijd, maar voetbal is 9 van de 10 keer niet op de lange termijn gericht. Daarentegen moet hij nu de kar trekken, iets wat hem totaal niet ligt. Bij Ajax trok Ziyech ook de kar, De Jong dartelde mee en had af en toe leuke steekpasses tegen FC Emmen of VVV. Nu wordt er meer verwacht en geeft hij helaas niet thuis.

27 september 2021 om 15:30

Het probleem is Laporte. Die wil Frenkie maar niet verkopen. Zodra Laporte Frenkie op de transferlijst zet voor een aantrekkelijk bedrag, is hij zo verkocht. City heeft interesse, PSG heeft interesse en zo zijn er nog wel meer top clubs die Frenkie graag willen hebben om een belangrijke rol in de opbouw te verzorgen. Voor veel clubs is hij de droom speler voor de nummer zes positie.
Helaas wilde Barcelona hem tot op heden niet laten gaan. Laten we hopen dat Laporte tot inkeer komt en Frenkie nu wel wil laten gaan. Is echt beter voor beide partijen want Frenkie komt ook veel beter tot zijn recht als hij omringt is door top spelers.

Wel typerend. De mensen die veel/alle wedstrijden kijken zijn het allemaal over eens dat de jong niet goed speelt. De ene helft wijt het aan alles en nog wat en de andere helft (de minder chauvinistische helft) wijt het vooral aan de jong. Maar als je zo’n pedri ziet voetballen in hetzelfde team als de jong waarom heeft hij geen last van die smoesjes? Gavi komt notabene net om de hoek kijken en speelt vele malen beter dan frenkie. Waarom heeft hij dan geen last van dezelfde spelers om hem heen? Puig onder setien liet al zien hoe goed die was maar zelfs nu hij verhuisd wordt onder koeman en maar 500 min speelt per jaar laat hij elke minuut zien dat hij het wel kan itt frenkie. Zet jullie dat niet te denken waarom zulke spelers geen smoes nodig hebben en gewoon goed voetballen maar frenkie wel? Oohja en voor de mensen die barca nu het licht in de ogen niet gunnen vanwege het feit dat ze koeman gaan ontslaan, ze hebben wel echt een geweldige potentieel team met pedri, gavi en puig op het middenveld, fati en dembele voorin en aurajo en miquenza achterin en natuurlijk ter stegen.

Helaas hebben ze gelijk. Toch heeft Frenkie echt wel wedstrijden dat ie de beste vd 11 is en ruim voldoende scoort. Ben eigenlijk wel benieuwd wat voor "10" hij zou KUNNEN zijn.

Je moet de jong niet verkopen maar 5-3-2 gaan spelen. Ter stegen op doel rechts Dest centraal Araujo Frenkie Garcia links Alba. 6 Busquets rechts Gavi links Pedri
Voorin Depay en Fati.
En als de jonkies het goed doen dan kan je na dit jaar afscheid nemen van de oude garde en Busquets Pique en Alba laten gaan. En dat opvangen door Frenkie door te schuiven naar het middenveld maar hem ook als optie houden voor centraal achterin. Want met Pedri Gavi Puig Nico en de jong heb je genoeg getalenteerde middenvelders. En voor Alba kan je een vervanger halen of dest op links zetten en minqueza op rechts.of gewoon Balde op links En hopelijk lozen ze naast Alba Pique en Busquets volgend jaar ook Luuk de jong Braithwaite en sergio roberto

Meer diepe ballen! Op wie dan? Meer zelf diep gaan! Van wie krijgt hij de ballen dan? Niet de bal achter ophalen! Wie moet en kan het spel dan van achteren opbouwen? Men vergeet even het stukje mee te nemen van de keren dat hij ballen verovert of blokt op crusiale momenten. Het vele vuile loopwerk dat hij voor zijn rekening neemt in de omschakeling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4941 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Valencia132
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder90
M. DepayAanvaller94
PiquéVerdediger81
Sergi RobertoVerdediger82
F. de JongMiddenvelder80
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

256 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 8 0 1 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Piqué grijpt record en helpt Barcelona aan broodnodige overwinning

Barcelona heeft woensdagavond een belangrijke zege geboekt in de Champions League. De ploeg van Ronald Koeman won in het Camp Nou erg moeizaam van Dinamo Kiev: 1-0. Gerard Piqué werd als...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren