Mundo Deportivo pakt uit met ‘top secret’ over Memphis Depay

Zondag, 26 september 2021 om 14:51Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:51

Barcelona heeft geen eenzijdige optie om het contract met Memphis Depay te verlengen, zo schrijft Mundo Deportivo zondag. In de ‘Top secret’-rubriek van de Catalaanse krant valt te lezen dat de club gedurende de onderhandelingen met de aanvaller annex Oranje-international overwoog om een dergelijke optie aan de verbintenis toe te voegen, maar dat dat uiteindelijk toch niet is gebeurd.

Het aantrekken van Depay door Barcelona eerder deze zomer was allerminst een verrassing, daar hij een jaar geleden al bij de Catalanen in beeld was. De niet gebruikelijke contractduur van slechts twee seizoenen zorgde echter wel voor verbazing: tot 30 juni 2023. De media in Spanje gingen ervan uit dat Barcelona een eenzijdige optie had om de contractuele samenwerking met de Nederlander met een seizoen te verlengen, maar dat is volgens Mundo Deportivo niet zo.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het is onduidelijk of Barcelona uiteindelijk zelf ervoor koos om deze optie niet toe te voegen, bijvoorbeeld omdat Depay bij een dergelijke constructie een hoger salaris wilde. Of wellicht wilde de ex-speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyon vanuit zijn sterke onderhandelingspositie bewust maar voor twee seizoenen tekenen. Het betekent dat Barcelona volgend jaar al met Depay om de tafel zal moeten zitten, indien men wil voorkomen dat hij in de zomer van 2023 transfervrij vertrekt.

De teller van Depay bij Barcelona staat na zes officiële duels op twee treffers: een gelijkmaker tegen Athletic Club (1-1) en de winnende treffer tegen Getafe (2-1). In de voorbije drie duels kwam hij niet tot scoren, terwijl Barcelona in deze reeks ook maar een doelpunt maakte. Dat is ook het manco van de Catalanen dit seizoen: slechts vijf verschillende doelpuntenmakers en slechts acht doelpunten in zes wedstrijden. De helft ervan viel in de seizoensouverture tegen Real Sociedad (4-2).Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door peet34)

Klinkt als onhandig van Barca, als het al waar is tenminste. Wellicht is dit de lokale Valentijn Driessen.

26 september 2021 om 09:56

Of slim van Depay. Als Koeman eruit gaat moet je nog maar zien wat de volgende trainer met je van plan is.

26 september 2021 om 10:04

Denk dat Depay bij elke trainer wel in de basis staat met de huidige selectie van Barcelona.. tenzij de nieuwe trainer Haaland, Mbappe etc kan halen.

26 september 2021 om 10:29

Het was voor beide partijen handig. Met Dembele willen ze hetzelfde doen. Zo betaal je minder salaris en kan een speler altijd nog een transvervrije klapper maken. Als het goed gaat kun je verlengen met een verhoging.

Nou misschien een geluk bij een ongeluk voor hem. Kans dat er over 2 jaar helemaal niks meer over is kan zo maar. De topspelers zijn oud (Pique, Alba, Busquets) of zitten nog niet lang bij de club en zullen weg willen of misschien zelfs verkocht moeten worden (Frenkie en Ter Stegen).

26 september 2021 om 10:10

Frenkie is toch geen topspeler van barca. Hij voetbalt leuk mee maar meer ook niet

26 september 2021 om 10:23

Lekker aan het prikken? Frenkie is de meest waardevolle speler van Barcelona (zie Transfermarkt). Aan hem ligt het matige spel niet. Beetje gek dat veel Frenkie-bashers stats van hem verwachten die bij een nr 10 passen.

26 september 2021 om 10:59

Niemand vergelijkt hem met een nummer 10 maar omdat je een controleur bent wil dat niet zeggen dat je nooit een keer een bal vooruit kan spelen IPV constant een tikkie breed of terug over twee meter. Als Frenkie al wordt gezien als een topspeler bij Barca dan verrast de huidige crisis me nog minder. Het is een degelijke, nuttige teamkracht maar alles behalve een bepalende speler

26 september 2021 om 12:34

Wat een argument zeg. Dus omdat frenkie de meest waardevolle speler is volgens transfermarkt (wat absoluut niet zo is dat is pedri) ligt het matige spel van barca niet aan hem?? Frenkie is de meest matige speler op het middenveld van barcelona en juist aan hem ligt het matige spel dat barca speelt.

26 september 2021 om 14:41

Frenkie trekt het niveau van Barcelona ook niet omhoog, maakt Barca niet beter

26 september 2021 om 14:43

Mee eens Japie. Ik zie Frenkie (te) weinig beslissends en bepalends doen bij Barca. Het is plichtmatig, voetballend in de comfortzone. In de grote wedstrijden vaak onzichtbaar.

26 september 2021 om 15:00@realxiimadrid. Iemand corrigeren om vervolgens zelf onzin blijken te verkondigen. Frenkie is de duurste uit de selectie, pedri is 10 miljoen minder waard. Zodra je verder zegt de meest matige speler van het middenveld, snap je uberhaupt het spelletje niet, maar ben je een fifa speler die denkt dat die het echte spel snapt. Verklaard wel waarom je zo'n team als madrid support...

26 september 2021 om 15:01

@Die knapen. Wat verwacht je precies van frenkie op zijn positie. Mensen vergeten even dat als iniesta of xavi in zon team had moeten spelen ze ook nooit het niveau zou zijn toegedicht als dat ze uiteindelijk hebben gehaald

26 september 2021 om 15:18

Mooi verhaal. Dan kunnen we ook zeggen dat als Depay minder speelt dat het door zijn ploeggenoten komt. Als het over Frenkie gaat worden er altijd naar excuses gezocht waarom hij minder presteert maar de rest van het team moet het met dezelfde ploeggenoten doen als Frenkie en voor hun gaan die excuses dan opeens niet op en die worden wel zwaar bekritiseerd als ze matig spelen

26 september 2021 om 15:36@japie haha vent je zit altijd op die man te haten, zoals op wel meer, dat je jezelf nog niet zat bent. je kan het alleen niet onderbouwen maar je verwijst alleen naar excuses.
Dus geachte Japie die non stop op VZ zit, waarom is volgens jou de jong een matige speler voor zijn positie. Want alle statistieken en transferwaarde websites spreken je tegen. Dus leg uit aub

Zo vreemd is het toch niet? Wat ik denk; Ze hebben van begin af aan al twijfels gehad bij Depay of het Barca materiaal is. Kwam alleen omdat hij transfervrij was. Een m type dat nooit bij Barca terecht was gekomen als ze gewoon goed beleid hadden gevoerd en wel geld hadden. Dan geef je iemand natuurlijk geen 4/5 jaar contract als je niet honderd procent overtuigd bent en Depay is geen 19 meer, veel beter gaat hij niet meer worden... en aangezien Depay wel graag voor Barcelona wilt spelen, denk ik niet dat hij moeilijk gaat doen als Barcelona z’n contract wilt verlengen, mocht hij wel voldoen aan Barca wensen. Win/win voor Barcelona!

26 september 2021 om 10:00

Nou zo logisch is dat helemaal niet. Dan loopt hij gratis de deur uit. Als hij een langdurig contract had en Barca was niet tevreden hadden ze hem prima kunnen verkopen, aangezien Depay voor veel clubs een meerwaarde is. Het is een stuk logischer dat Depay juist zijn twijfels had bij Barca en hoe de club er over 2 jaar bij staat, en niet langer dan 2 jaar wilde tekenen.

26 september 2021 om 10:18

Ik denk eerder dat het andersom is, Depay kan nu rustig afwachten of de club volledig instort en dan alsnog naar een topclub verkassen. Als ik de rest van het spelersmateriaal zie dan is Depay bijkans buitencategorie.

26 september 2021 om 11:51

Depay zou best bij barca terecht kunnen komen als het nog een topclub zou zijn imo. Als 4e man achter pak hem beet messi, pedro villa toch een prima wissel?

26 september 2021 om 12:37

Dat denk je verkeerd maurootje. Je kan een optie voor nog 2 seizoenen erin zetten, zodat je na 2 kaar van hem af bent, of je kan eenzijdig verlengen.

Daarbij, heeft een depay altijd nog een transferwaarde.

26 september 2021 om 13:06

Ja Alba, Pique, Busquets en ter Stegen zijn ook geen Barca materiaal tsja. Wat een onzin. Wie speelt daar wel goed? Of dacht je dat elk topper alles in zijn eentje doet? Wat moet hij dan met enkel een Luuk naast zich in de aanval, zonder enig hulp vanaf de backs etc. Memphis begon goed maar nu met alle chaos en blessures kunnen ze niet veel. Dat ligt niet aan Memphis hoor.

Prima gedaan van Depay, als het zijn eigen idee was. Kan je mooi aankijken in hoeverre dit Barca echt een zinkend schip is. Daarna kan je met dit CV naar praktisch elke club in Europa.

26 september 2021 om 11:49

Met een CV kom je niet zomaar overal binnen. Balotelli heeft een dikkere CV dit wilt niks zeggen. Je moet gwn presteren jaar in jaar uit. Dan kom je er. Dit verwacht ik niet van depay. Normaal komt hij niet eens in de buurt van DE barca. Maar ja nu mag die even mee wandelen

Mag toch hopen dat het over 2 jaar schoonschip is gemaakt en Barca het Koeman tijdperk achter zich heeft gelaten.

Memphis is een goede aanvulling maar absoluut geen speler die Barca zal gaan dragen. Bij gebrek aan beter goede opvulling. Maar langer dan 2 jaar moet het niet duren. Een nieuwe trainer zal ook minder lang geduld met Memphis hebben.

26 september 2021 om 11:03

En wie gaat de nieuwe trainer opstellen in de spits dan als Memphis tegenvalt?

26 september 2021 om 11:16

Luuk de Jong natuurlijk. Als ik sommigen mag geloven scoort die er blijkbaar 30 met het hoofd als ie van de bank mag komen tijdens een seizoen.

26 september 2021 om 11:15

Het Koeman tijdperk? Deze crises ligt niet aan Koeman hoor. Die mag de puin van 15 jaar wanbeleid opruimen. En welke spits gaat die ongeduldige nieuwe spits dan precies opstellen? Misschien heb je het nog niet gehoord, maar Barca heeft geen geld. En nee, over 2 jsar ook nog niet. Reken maar op 5 eerder 10 jaar voor Barca er een beetje bovenop komt.

26 september 2021 om 12:02

Pieterprins klopt dat er schulden zijn bij barcelona maar als je kijkt wat voor spelers er nog rond lopen moet koeman gewoon er meer uit kunnen halen.
Umtitte araugo alba dest frenkie Coutinho puige Pedri depay dembelle ansu fati
En er zullen nog wat talenten rond lopen.
Alaves veel mindere selectie en toch gewonnen van atlitico. het is ook gewoon welk opstelling tacktiek kiest een coach om te winnen.

26 september 2021 om 12:49

De helft van je lijstje is geblesseerd. Hoezo noem je die dan op? Koeman heeft ze niet tot zijn beschikking.

26 september 2021 om 13:15

Storing wat denk je zelf die spelers die geblesseerd zijn die komen heus wel weer terug en zo als ik al aan gaf in mijn
Laatste comment als koeman iedereen terug heeft dus geen blessures dan heb je toch een aardig elftal om minstens mee te strijden om het kampioenschap.
Een ding is zeker ze zullen straks allemaal fit zijn en hopen dat ze voor een langere tijd fit blijven.

Ik weet het heeft niks met deze topic te maken, maar weet iemand van jullie hoe het nu eigenlijk met Ilaix Moriba gaat? Krijgt hij veel kansen bij RB Leipzig? Want ik hoor niks meer over hem. Denk persoonlijk dat hij beter af was geweest als hij bij barca was gebleven.Ook met nu de vele blessures had hij zeker veel kansen gekregen.🇲🇦

26 september 2021 om 10:30

Hij heeft nog geen minuten kunnen maken.

Gewoon slim van Barca. Depay is geen Barca niveau en na 2 jaar zal er vast wel wat talenten van La Masia doorstromen die het beter gaan doen dan Depay.

26 september 2021 om 11:05

Ik vind die talenten vooralsnog erg tegenvallen. Pedri is geweldig maar die komt niet van LaMasia

26 september 2021 om 11:23

Ze kunnen het niet veel slechter doen dan Depay vooralsnog.

26 september 2021 om 11:51

Japie jij vindt ansu fati tegen vallen en koeman moet eens wat meer puige laten spelen.op piqué en busqets na kunnen de meeste spelers echt nog wel een tijdje mee
Bij barcelona.

26 september 2021 om 11:52

Toch doen ze het ook niet veel beter dan Depay

26 september 2021 om 11:54

@MohamedBoudad Ansu Fati vind ik idd een goede speler maar dat is meer een linksbuiten dan een spits. Puig vind ik te weinig beslissend. Hij heeft een goede techniek maar hij sticht zelden gevaar

26 september 2021 om 12:08

Japie puige speelt zo weinig of nauwelijks of die gevaarlijk kan zijn en
Of hij het team kan helpen zullen we voorlopig niet weten hij speelt simpelweg gewoon te weinig.
En in die wedstrijden die hij speelde
Vondt ik hem goed spelen.

26 september 2021 om 12:37

Met puig, gavi, balde, fati en pedri (ook al komt hij niet van la masia) hebben ze wel echt een heel talentvolle selectie.

26 september 2021 om 15:20

Klopt maar wie gaat die talenten bij de hand nemen in het veld en zorgen dat ze zich goed verder kunnen ontwikkelen? Dat is een beetje het probleem bij Barca. Er staat teveel jeugd in en er staat geen enkele bepalende speler in het elftal

26 september 2021 om 15:26

En toch verdient depay 5x zoveel als de jeugdspelers. In deze tijden weet iedereen wat belangrijker is bij Barca momenteel.

Lijkt me dat nu al duidelijk is dat depay niet goed genoeg is voor Barcelona. Dus wat is het probleem?

26 september 2021 om 12:26

Het probleem is veel blessures het wordt tijd dat iedereen weer top fit is bij barcelona
En koeman eindelijk een vast team kan opstellen.mijn voor keur is defensie umtitte araugo alba dest middenveld frenkie Coutinho pedri aanval depay ansu fati dembelle.
Als koeman ook gewoon met een vasten kern blijft spelen dan zie ik het wel goed komen
We zien dan ook of depay iets aan het elftal kan toe voegen.433 of 343 of tegen een sterke tegenstanders om zetten naar een 442 opstelling.aub geen 352.

26 september 2021 om 13:04

Barca is niet goed genoeg voor Memphis ja zul je bedoelen. -_- Agh, wie speelt daar wel goed? Of dacht je dat elk topper alles in zijn eentje doet? Wat moet hij dan met enkel een Luuk naast zich in de aanval, zonder enig hulp vanaf de backs etc. Memphis begon goed maar nu met alle chaos en blessures kunnen ze niet veel. Dat ligt niet aan Memphis hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4941 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

815 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 8 4 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ansu Fati spreekt zich na contractverlenging uit over Memphis Depay

Ansu Fati heeft donderdagmiddag officieel zijn handtekening gezet onder zijn nieuwe contract bij Barcelona. De Catalanen maakten een dag eerder al wereldkundig dat achttienjarige vleugelaanvaller tot medio 2027 zou bijtekenen. Tijdens...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren