Ten Hag kampt met luxeprobleem: ‘Hij zou dinsdag kunnen starten’

Zondag, 26 september 2021 om 09:01Daniel Cabot Kerkdijk

De terugkeer van Davy Klaassen betekent voor Erik ten Hag dat hij, te beginnen met de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Besiktas, met een behoorlijk luxeprobleem kampt. De middenvelder verscheen zaterdagavond tegen FC Groningen niet aan het startsignaal, maar viel wel in. Ten Hag kreeg na de 3-0 overwinning de vraag of Klaassen dinsdag een basisplaats zal hebben.

Klaassen was voor de interlandperiode immers een zekerheidje op het middenveld van Ajax, maar hij liep bij het Nederlands elftal een liesblessure op en werd in de afgelopen wedstrijden vervangen door Steven Berghuis. Aan de rechterkant toont Antony zijn meerwaarde. Een van de drie zal tegen Besiktas op de bank moeten plaatsnemen. “We moeten kijken hoe hij reageert na zijn blessure, maar als die reactie goed is, zou hij dinsdag in ieder geval kunnen starten. Of het al genoeg is voor een hele wedstrijd, dat weet ik niet.”

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag blikt vooruit op Besiktas: 'Tadic in de spits is een optie'
Meer videos

Ten Hag benadrukt dat Klaassen niet zomaar zijn plekje in het elftal terugkrijgt. “Niemand heeft een speciale positie”, gaf de trainer van Ajax te kennen. “Davy is zeker wel een basisspeler, maar daar hebben we er meer van. We kijken naar de vorm van de spelers, maar ook naar wat de wedstrijd vraagt. En dan kiezen we onze troeven.”

Ten Hag weet dat het zijn ‘job’ is om alle spelers in de selectie tevreden te houden. “Al heb ik niet honderd procent in de hand hoe iets tussen de oren van een speler ontwikkelt en of een speler zijn ego opzij kan zetten voor het team. Dat is afwachten, maar een ding is wel heel helder: het team is altijd belangrijker dan het individu. Iedereen zal zich daarin moeten schikken.”


Poll

Denk jij dat Davy Klaassen dinsdag start?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Waarom wordt zoiets altijd als een luxeprobleem gezien. Is alles behalve een probleem.
Eerder een oplossing om ver te kunnen komen in de CL.
Ik durf sinds gisteren wel te beweren dat we in de top5 van Europa zitten met wat we op de bank hebben zitten.
(**edit, onze bank is top 5, niet de hele selectie natuurlijk)
Het systeem en de huidige selectie lijken ook uitermate geschikt om veel te wisselen.
Taak gaat nu worden om Klaassen en Berhuis allebei geen vorm te gaan laten verliezen.
Maar wat een goede trainer is ten Hag geworden zeg (als hij het al niet was)
Geef deze man een heel lang contract en verleng Overmars ook even voor 10 jaar.

26 september 2021 om 09:34

Nederlandse mentaliteit, alleen de vragen al van onze amateuristische journaille.

26 september 2021 om 10:02

Top 5 bank nog wel? Dat het niveau van Ajax niet omlaag gaat met wissels wil niet zeggen dat de bank ook gelijk geweldig is. Ja de bank is goed en voor Ajax begrippen geweldig. Maar Real, City, Chelsea, Bayern en ga zo maar door hebben wissel spelers die bij Ajax gewoon in de basis staan. Ik denk dat Ajax eerder top 15 is en je kunt discussiëren over plek rond de top 10.

26 september 2021 om 11:42

Heeft Bayern spelers die zeker Timber, Mazroui, Antony, Berghuis an Tadic vervangen.

26 september 2021 om 11:56

Kom op, top 5 Europa??? Ik hou van Ajax, wil als supporter vaak meegaan in de emoties, maar dit gaat zelfs mij te ver. Heel de Engelse top heeft al betere banken. En heb je die bank van een PSG wel eens gezien......

26 september 2021 om 12:45

Psg is alleen leuk op papier, ik weet niet of je ze dit seizoen al eens hebt zien spelen? Dat gaat echt helemaal nergens over namelijk.. Verder overdrijft hij natuurlijk heel erg, Ajax is verre van top 5 Europa met bank of wat dan ook, laat ons eerst maar structureel de poulefase CL gaan overleven voordat we grootspraak doen

26 september 2021 om 13:02

Kokkie, het gaat toch om de bank op papier? Ik vind het spel van PSG vreselijk, teren puur op individuele kwaliteit. Als je daar eens een voetballende coach op zet met karakter, nou dat wordt een feest. Maar als je een bank hebt met Wijnaldum, Icardi, Draxler, Donnarumma en dan heb je Verratti, Messi, Ramos die ook nog eens geblesseerd zIjn.... Niet normaal.

26 september 2021 om 20:14

Bayern vind ik juist niet zo'n brede selectie hebben.. ben erg benieuwd hoelang het goed gaat daar en of er wat van die jonge jongens doorbreken. Vrijdag zat alleen Gnabry op de bank, die ik graag bij Ajax zou zien. Overigens wel super fijn dat ze bij ajax zo in een flow zitten. Ongeacht individuele kwaliteitsverschillen lijkt het elftal niet zwakker te worden na wissels. Thuis tegen Besiktas lekker Berghuis laten starten. Ze hebben wat blessures volgens mij, meteen ertegenaan en een voorsprong pakken. 3 punten moeten te doen zijn.

26 september 2021 om 09:39

Omdat het niet gaat om de opties voor de trainer. Wat ze eigenlijk bedoelen te vragen/zeggen is: succes met het tevreden houden van al die spelers. Want jij weet net zo goed als ik dat een speler ala Berghuis of Anthony niet gezellig op de bank plaatsnemen. Bij Feyenoord weten ze zelfs maar al te goed hoe hij de sfeer kan verzieken als hij z’n zin niet krijgt. En Brazilianen worden daar over het algemeen ook niet prettiger in de omgang van.

26 september 2021 om 09:44

Ik zie bij Antony echt geen enkel probleem. Als hij eruit gaat komt zijn broeder Neres erin die hij alles lijkt te gunnen. Heb je Antony tegen Neres op zien springen als Neres scoorde en Antony er naast stond? Antony is dan vaak de eerste speler die bij Neres is. Dat is echt zoeken naar iets dat er niet is en ook Berghuis stelt zich een stuk beter op dan de kritieken die hij krijgt. Ik heb hem nog geen seconde horen klagen. Ook niet toen hij er eens naast stond.

26 september 2021 om 09:48

@Suc6Magnet…..Maar bij Feyenoord was hij de man. Hij heeft in interviews al aangegeven dat hij weet van de concurrentie bij Ajax en dat dat juist goed is en normaal bij zo’n club. En dat hij bewust die keuze heeft gemaakt. Het zijn juist de media en de de mensen thuis die er elke keer over beginnen. Tot nu toe rouleert ten hag als nooit tevoren dus ja dan krijgt iedereen genoeg speelminuten.

26 september 2021 om 20:17

Denk dat het bij Berghuis (nog) wel meevalt. Je ziet gewoon aan zijn gezicht het plezier ervan af stralen, dat hij als een kind zo blij is dat hij bij Ajax mag voetballen. Af en toe op de bank belanden gaat van hem geen lastige jongen maken verwacht ik. Overigens is hij wel steeds meer bezig naam te maken en doet het goed, gedrag kan natuurlijk altijd nog veranderen gedurende het seizoen. Die Brazilianen gunnen elkaar volgens mij ook genoeg. En denk dat Antony stiekem toch wel weet dat hij een streepje voor heeft en dat ze Neres willen verkopen.

26 september 2021 om 09:41

Top 5 van Europa nog wel . De enige ploeg van formaat die je hebt getroffen is Sporting. Maar dat Ajax met 2 vingers in de neus van Cambuur, Foruna en Groningen wint is toch heel wat anders dan een Sevilla, Atletico, Real, Bayern, Dortmund, PSG, Liverpool, Chelsea, Man.utd en Man.city etc.

26 september 2021 om 09:46

Haha, ja snap ik ook niet zo goed. Wij kunnen van die ploegen winnen, ook over twee wedstrijden. Maar top 5 zijn we niet.

26 september 2021 om 09:50

De bank van ons is echt wel top5 misschien top10 maar nog niet verkeerd.
Dortmund verliest als Haaland geblesseerd is, Ajax kan momenteel wel 2 of 3 blessures opvangen.

26 september 2021 om 09:54

@Raaijke,Vind het lastig te vergelijken. De Bundesliga is ook wel sterker dan de eredivisie natuurlijk. Gladbach is al jaren een prima ploeg, daar kun je als Dortmund zijnde eens verliezen. Helemaal als Haaland niet meedoet.

26 september 2021 om 09:55

Ik denk dat je ff door moet slapen met je teddy. Bank is verre van top5. Ga eens kijken voor de grap wat voor bank city, bayern, juve, psg, real, atletico, liverpool etc op de bank hebben.

26 september 2021 om 10:00

Het gaat erom hoe ze presteren als ze erin komen. Niet de individuele klasse.

26 september 2021 om 10:59

De helft van Gladbach zal bij Ajax gewoon basis staan. Wat een arrogantie. Ajax speelt voor 80 a 90% tegen de lammen en de blinden.

26 september 2021 om 12:06

Je maakt jezelf belachelijk…

26 september 2021 om 12:48

@DerKaiser, overdrijven over de kracht van de BL is echt jouw ding hé? In jouw ogen is waarschijnlijk Greuter Furth in NL een titelkandidaat en is de top 10 van de BL beter dan de top4 van Engeland.. Hou toch is op met dat overdrijven van der Bayern München competitie

26 september 2021 om 12:49

Raaijke staak die onzin toch van je! Wij zijn niet eens in de top 5 van Europa. Bescheidenheid siert de mens!

26 september 2021 om 14:08

Greuther Furth is alleen minder dan de top-5 in Nederland. En al hoewel ik ze tegen AZ, Vitesse en Utrecht gewoon kans geef. Spelers als Willems en Viergever zijn namelijk buiten de top-3 Om gewoon versterkingen voor Nederlandse clubs. Het niveau in de Eredivisie is gewoon echt fundamenteel heel matig. En ik overdrijf echt niet. Sommer is een veel betere doelman dan een Pasveer of Steek. Zakaria is beter dan een Alvarez. Een Thuram is beter dan een Haller. Een Stindl vind ik beter dan een Klaassen. En ook Ginter zal ik erin zetten. Dan hebben ze nog spelers als Bensebaini, Neuhaus, Embolo, Elvedi, Plea, Hofmann etc. In tegenstelling tot Ajax wist Gladbach vorig jaar wel te overwinteren in een sterkere poule. Het is gewoon een sterke ploeg. Niveau Leverkusen en Wolfsburg. Ik snap niet dat je als Ajax fans zijnde zomaar even denkt we winnen wel easy van Gladbach wat ik andere topics voorbij zag komen en ook in deze.

26 september 2021 om 09:45

Van Dale:
luxe·pro·bleem (het; o; meervoud: luxeproblemen)
1
probleem dat je hebt als je kunt kiezen uit verschillende goede mogelijkheden

26 september 2021 om 09:50

Top 5 van Europa nog wel? Qua breedte is ajax erg ver voornamelijk in de eredivisie. In CL vind ik dat nog wel meevallen.

26 september 2021 om 10:16

Een van de uitblinkers van het beste Ajax sinds 1995 zit amper op de bank bij een redelijk United. Zou er top 20 van maken.

26 september 2021 om 10:23

Als je zag hoe makkelijk gisteren de wissels zichzelf aan paste tegen een ploeg die verdedigend speelde.
We gaan het meemaken de rest van het seizoen. Ik weet dat het een gewaagde uitspraak is en lastig eerlijk te vergelijken.
Ik heb het gevoel dat er bij Ajax geen haantjes in het veld komen om zichzelf te bewijzen maar roedeldieren om gewoon te winnen. Ten Hag is het Alpha mannetje van deze groep, en dat werkt.

26 september 2021 om 11:16

Hahah en dan gaat het niet om kwaliteit, maar hoe ze presteren als ze er in komen. Ajacieden krijgen het zo hoog in de bol na 1 goede wedstrijd. Voor hetzelfde krikg je straks aan de broek van Dortmund en dan kun je er weer niks van. Blijf nou eens nederig en bekijk het wedstrijd tot wedstrijd.

26 september 2021 om 12:07

Zeker mee eens sommige zien zelf dat de selectie top 5 is. Helemaal gek geworden . Niet zo lang geleden verloor Ajax met 0-4 tegen psv. Dus het kan heel snel omslaan. Ik zou geduldig wachten tot dinsdag en dan weet je beter waar je staat.

26 september 2021 om 10:26

De bank is 100% zeker geen top 5 van Europa. Ajax doet het tot nu toe fantastisch, maar het sommige leden schieten weer veel te ver door. Gisteren ook al opmerkingen dat de CL winnen wel ff ging gebeuren voor Ajax.

26 september 2021 om 11:00

Als je al ziet dat Brobbey derde spits is bij een Europese subtopper en Ajax als reserve spits Danilo heeft. Houd toch op.

26 september 2021 om 11:04

Gelukkig was Brobbey bij Ajax ook geen basisspeler. Anders zou het inderdaad jammer zijn, maar met alle respect voor voor redbull

26 september 2021 om 14:03

Snap je mijn punt uberhaupt wel?

26 september 2021 om 14:33

Top 5 bank?

Heb je de bank van Chelsea en City gezien?

Op de bank van Chelsea zat de absolute smaakmaker van de laatste jaren van Ajax...

Niet overdrijven he....

Ben bang dat hij met Davy gaat starten. Ik hoop dat hij Berghuis laat staan, het draait veel beter met berghuis. Misschien voor gravenberch want die speelt ook niet echt goed laatste tijd, lijkt heel onrustig en zoekt nog naar zn vorm. Maar hopen dat Ajax wint en ervan uitgaan dat Dortmund ook wel wint zet je echt een reuzenstap richting overwintering CL.

26 september 2021 om 10:18

Ik ben altijd wel voorstander van starten met spelers die terug komen van een blessure. Breng je ze als wissel en vallen ze geblesseerd uit kost het je 2 wissels. En het is niet zo dat Klaassen er maanden uit heeft gelegen, die is met een beetje geluk direct terug op niveau.

26 september 2021 om 13:48

Exact. Nico voor Daley zou ook niet gek zijn...

26 september 2021 om 20:28

Ik denk eerlijk gezegd dat hij het gewoon laat staan zoals laatste wedstrijden. Er is aardig wat creativiteit met Berghuis op 10, dat kun je wel gebruiken tegen Besiktas. Tegen Dortmund heb je misschien meer aan een loper als Klaassen.

Ik moest het nog maar zien met Berghuis maar hij heeft het toch wel bewezen. Sinds hij er staat is Ajax niet meer te stoppen voor de tegenstanders die het gehad heeft. Zou niet weten waarom Klaassen weer terug zou moeten. Die moet even een stap op de plaats maken, die krijgt zijn minuten en basisplaats echt wel weer.

I.t.t. Smith kan Ten Hag wel rouleren zonder veel in kwaliteit te verliezen. Ajax had gisteren met gemak Tadic en/of Berghuis en/of Antony rust kunnen geven. Achterin precies hetzelfde tussen Blind en Tagliafigo. Ook zou je in bepaalde wedstrijden met Schuurs kunnen starten en Klaassen kan ook tegen bepaalde ploegen in de eredivisie op 6 uit de voeten waardoor je Gravenbergh of Alvares rust kan geven.
Elftal van Ajax is echt in balans. Je kan discussieren over de keepers, maar voor eredivisiebegrippen zijn het 2 uitstekende keepers.

Ik zou lekker met deze 11 starten en Klaassen op de bank laten starten. De afgelopen wedstrijden is dat ook min of meer nood gedwongen gebeurd en dat heeft goed uitgepakt. Op 10 heb ik liever Berghuis dan Klaassen, hij is creatiever en kan een goede pass geven, vergelijkbaar wat Ziyech in zijn beste dagen deed. Dat ontbeerde er vorig jaar toch wel een beetje aan. Boven doen heb je ook nog een extra wapen met vrije trappen en corners. Met Klaassen kan je prima iets forceren en is multi inzetbaar op het middenveld. Bovendien heeft Berghuis wel een aardig aandeel dit seizoen met behoorlijk wat assists en ook nog een paar goals.

En niet te vergeten Kudus, gewoon lekker rouleren met Klaassen, kudus en Berghuis en kijken per wedstrijd wie je dan het beste in kan zetten

Zo zie je maar dat een blessure een hoop kan veranderen. Als Klaassen niet geblesseerd zou zijn, zou Berghuis nooit op de 10 positie geprobeerd zijn. Ik vind Berghuis de perfecte 10 voor Ajax: veel lichtvoetiger en lepere dan Klaassen en brengt veel meer wat een echte 10 moet brengen: positie innemen rondom de 10 positie en vandaar het spel verdelen en daarbij af en toe ook nog rond die 10 positie zwerven om het spel elders te verdelen. Ik voorzie een makkelijke poulefase voor Ajax, want ook Dortmund zal geen antwoord hebben op het flitsende spel van Ajax. Ik weet niet of men überhaupt naar Dortmund kijkt, maar het ziet er niet uit. Ajax is haast op iedere positie beter bezet, m.u.v. Haaland en wellicht Bellingham (valt over te twisten, maar ik vind Gravenberch vã©ã©l meer hebben dan onze Engelse vriend). Dit wordt een seizoen dat het 18/19 seizoen wellicht zal gaan overtreffen, waarin Ajax het maar weer eens moet doen voor Nederland door de punten met sprankelend voetbal binnen te halen. Wederom zal Ajax ervoor zorgen dat Nederland op de kaart wordt gezet met voetbal om van te watertanden. Dit Ajax doet over twee wedstrijden voor niemand onder, ook niet voor een Chelsea, City of wie dan ook. Ik merk dat de tendens hetzelfde is als in de groepsfase van 18/19. Men zag het potentieel niet en was er van overtuigd dat Ajax in de knock-out ronde wel even snel zou worden uitgeschakeld... We hebben inderdaad gezien hoe snel dat was gebeurd... Niet dus. We mogen Ajax op onze blote knieã«n danken dat ze jaar in jaar uit laten zien hoe aanvallend, frivool voetbal eruit hoort te zien. En dat met een relatief klein budget i.v.m. menig topclub. Wederom het bewijs dat je in je filosofie moet geloven en er een breed draagvlak moet creã«ren. Volharden en perfectioneren van plan A is beter dan op de proppen komen met een plan B, C, D en E.

Als voetballiefhebber zie ik toch liever Berghuis. Klaassen doet het heel goed natuurlijk, maar is een wat sobere voetballer.

Als Ten Hag slim is laat hij zijn opstelling zo zoals het nu staat. Met klaassen erin gaat het heel anders lopen weer

Dit is eigenlijk wat Ajax een beetje miste sinds het vertrek van Ziyech, een creatieve nummer 10 die de spelers voor hem kan wegsteken, iets voor zichzelf kan creëren, op de flank uit kan komen en een goeie voorzet in de benen heeft, en zelfs over de spits heen kan duiken. De afgelopen 2 jaar stond er toch meer een Type Klaasen, Van de Beek. Iemand die los van de doelpunten en diepgang niet veel meer brengt.

Ik zou gaan voor Berghuis (hoe goed Klaassen het ook deed voor z’n blessure). Waarom? Een simpel oude gezegde: never change a winning team! Individueel vind ik Berghuis wel een betere voetballer natuurlijk. Wendbaarder, voetbalt makkelijker, heeft een uitstekende trap, inzicht, overzicht, steekpass. Davy zal het moeten bewijzen in de minuten die hij krijgt. Maar hij staat imo vaak te diep en te dicht bij Haller. Maar goed: wat een ongekende luxe! Als Kudus straks weer in topvorm geraakt dan krijg je als ten Hag zijnde pas echt een probleem. Gelukkig kan je Kudus ook kwijt op 8 en zelfs op rechts en als valse spits. Heerlijke tijden dit hoor als Ajax supporter!

Ik vind Klaassen eigenlijk wel een ideale 12e man. Voetballend zijn Kudus en Berghuis een klasse beter maar Klaassen kan zeker waardevol zijn met instelling en belangrijke doelpunten. Kan ook een linie zakken want Gravenbergh blijft wel een beetje zwakke schakel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

326 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 6 1 1 0
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren