Arne Slot verbaast zich na Feyenoord - NEC: ‘Het is werkelijk ongekend’

Zondag, 26 september 2021 om 07:27Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:41

Feyenoord kwam zaterdag in de thuiswedstrijd tegen NEC met de schrik vrij. De ploeg van Arne Slot boog in een knotsgek duel in de laatste tien minuten een 2-3 achterstand om in een 5-3 zege. Slot was zeer te spreken over het karakter dat Feyenoord toonde tegen NEC na de achterstand en de rol die de supporters daarbij speelden. Hij gaf na de 2-3 weinig meer voor de kansen van zijn ploeg, zo erkende de trainer na afloop.

“Daarbij onderschat ik twee kenmerken van deze club: de supporters en het karakter van het team. Die twee componenten hebben ervoor gezorgd dat we deze wedstrijd uiteindelijk nog gewonnen hebben. Ik heb als trainer wel eens een schitterende sfeer meegemaakt, maar om te merken dat supporters je ook over een dood punt kunnen heen helpen, dat had ik als trainer van Feyenoord nog niet eerder zo meegemaakt”, zei Slot na zijn eerste wedstrijd in een volle Kuip.

“Maar ik doe mijn spelers tekort om het alleen aan de supporters toe te schrijven. De jongens zijn wel vol doorgegaan, ondanks de teleurstelling van de 2-3. Ze werden uiteindelijk beloond voor het karakter dat ze getoond hebben. Niet zozeer vanuit het goede voetbal, maar wel voor hun wilskracht en karakter.” Dat resulteerde uiteindelijk in een 5-3 zege. De doelpunten werden gemaakt door vier verschillende spelers, onder wie Guus Til. De middenvelder was goed voor twee treffers tegen de Nijmegenaren.

Til heeft in de Eredivisie nu al vijf keer gescoord. In de voorrondes van de Conference League maakte de middenvelder zes doelpunten. Het aantal goals verrast ook Slot. “Ik heb met Guus gewerkt toen hij tien, elf, twaalf doelpunten maakte bij AZ. Ik wist dat hij een x-aantal goals zou maken, maar los van zijn goals... Als je ziet wat hij vandaag geleverd heeft, dat is werkelijk ongekend.”

“Ook als je 2-3 achter komt, heeft hij het vermogen om te blijven gaan. Maar wat hij vooral ook brengt in dit team is een ongelooflijke wilskracht en loopvermogen als de tegenstander de bal heeft.” Voor Feyenoord is het de derde overwinning op rij. In die wedstrijden scoorde de ploeg van Slot liefst twaalf keer. Het levert de Rotterdammers de voorlopig derde plaats op in de Eredivisie, met vijftien punten uit zes wedstrijden. Koploper Ajax (negentien) en nummer twee Willem II (zestien) hebben een wedstrijd meer gespeeld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door stefandefree)

Die Arne Slot! Wat een geweldige trainer. Zo duidelijk in wat hij zegt en vraagt. Lijkt mij als speler enorm fijn om met hem same te werken. Het is gewoon weer ontzettend leuk om naar- Feyenoord te kijken.

Ik had het grofvuil ook al gebeld om m'n tv, vrouw en kind mee te nemen na die 2-3 eerlijk gezegd. Prachtige comeback ook al is het "maar" NEC. Die gaan er trouwens wel in blijven denk ik als je ze naast PEC, Cambuur of AZ (haha grapje) zet.

26 september 2021 om 08:36

Cambuur doet het gewoon prima hoor. 9 punten uit 6 wedstrijden en alleen verloren van Ajax, PSV en Groningen. Je kan moeilijk meer van ze verwachten.

26 september 2021 om 09:06

Waarschijnlijk die 9-0 uitslag blijven hangen. Men is dan toch geneigd te denken dat je er niks van bakt, als je zo verliest.

26 september 2021 om 09:11

Ohw, inderdaad, kwam beetje door de 9-0. Nou PEC en AZ dan

Slot is tot nu toe bijna foutloos. Vind alleen dat hij echt voor Aursnes moet kiezen. Toornstra is echt een paar klassen minder op die positie.

26 september 2021 om 08:26

Aursnes laat hele goede dingen zien als ie erin komt, maar dit is toch ideaal? Hij kan langzaamaan wennen aan die positie, de nieuwe club en het land, terwijl Toornstra (de aanvoerder nota bene) zeker zijn waarde heeft. Zie psv. Bedenk ook, als je Toornstra eruit haalt zal het neerzetten van het team moeten komen van Kökcü of van iemand die de taal niet spreekt, dat is ook niet ideaal.

26 september 2021 om 09:11

Maar Baardgrasmus, Toornstra speelt inderdaad altijd sterk in topwedstrijden. Ik vind het dan ook geen probleem om hem tijdens die wedstrijden te laten starten. Maar tegen dit soort tegenstanders vult Aursnes die positie gewoon veel beter in. Dat is echt een hele goede voetballer.

26 september 2021 om 09:37

Bij de meeste coaches is de aanvoerder een zekerheid, daarom is hij aanvoerder. Scheelt dat Toornstra op meerdere posities inzetbaar is.

26 september 2021 om 10:31

ik vind het wel fijn dat Slot hier over gaat :-)

26 september 2021 om 11:27

100% juist. Aursnes is super op 6 en Toornsta is dat helemaal niet

Wat een wedstrijd, ongelooflijk... Denk dat de sfeer eigenlijk pas na de laatste twee goals los kwam.

26 september 2021 om 10:54

Het is een absoluut goedkoop slijmen/scoren van slot. Vanaf het eerste kwartier kwam 60 minuten lang de sfeer van het uitvak. Pas bij de 4-3 ging het idd los in het thuisvak.

26 september 2021 om 11:36

Onzin. Ik zat in het stadion

Het is toch ook heel lastig.. Je staat 2-0 voor. Iedereen gaat er rustig voor zitten en vervolgens moet je je helemaal omschakelen dat je achter staat. In plaats van uitfluiten ging iedereen erachter staan. Ook al bij 2-3

26 september 2021 om 12:44

Wat is het referentiekader… niet uitfluiten? Gebeurt bij 12 van de 18 eredivisie clubs niet hoor, als je achterkomt na een voorsprong.

Dat het lastig is ontken ik niet, maar je kunt simpelweg niet ontkennen dat je 60 minuten lang alleen maar NEC supporters hoorde?


26 september 2021 om 13:06

Eens, de sfeer in de Kuip is niet heel best de laatste jaren... Op dat vlak zijn er clubs Feyenoord gepasseerd denk ik

26 september 2021 om 13:23

Wat een slap verhaal zeg, jij zit iedere wedstrijd in de kuip zeker ?.
Er is geen betere sfeer dan in de kuip, gezien het feit dat we niet echt verwend zijn de laatste jaren en de kuip toch altijd vol zit.

26 september 2021 om 13:34

Wat een onzin gister was de sfeer niet best, maar na de 2-3 werd er door het het stadion massaal gezongen. En echt ongelofelijk hard. Doorvoor was het niet best met de sfeer, maar na die 2-3 had ik het gevoel alsof ik bij een CL wedstrijd tegen Man C zat

26 september 2021 om 13:45

Ik zit vaak genoeg in de Kuip ja. Maar je kunt toch prima zeggen dat er in andere stadions een betere sfeer hangt? Ik geloof dat als de resultaten van 15 andere clubs zo goed zouden zijn als die van Feyenoord, dan is daar meer sfeer. Snap dat door je gekleurde bril je denkt dat Feyenoord niet zo verwend is, maar wie presteren beter dan Feyenoord? Ajax, AZ, Psv… de rest toch allemaal minder? Stadion altijd vol tja… Echte ellende zoals een degradatie of een plek 12 is ze nooit overkomen. In Breda en Enschede is de sfeer sowieso al beter terwijl ze 5 en 20 plekken lager staan.

Gisteren maakten NEC supporters de sfeer. Is toch geen schande om dat toe te geven…

27 september 2021 om 09:52

Feyenoord supporters zijn over het algemeen ook niet zo bezig met 'sfeer maken'. Shirt uit en 90 minuten trommelen, ik ben blij dat dat in de Kuip niet gebeurd.

Feyenoord mag wel wat meer vertrouwen in zichzelf hebben in plaats van dat uit meerdere hoeken verwacht wordt dat het na de 2-3 niet meer gaat gebeuren. Feyenoord gaat de CL in volgend jaar, mooi man.

26 september 2021 om 08:38

Feyenoord doet het in het begin van het seizoen wel vaker goed, maar zakken later altijd weer weg. Selectie is ook niet heel breed en met Europees voetbal ernaast gaan ze hoe dan ook tegen puntverlies aanlopen. Ondanks dat psv het niet heeft op het moment, mag je verwachten dat ie op gepaste afstand tweede gaan worden.

26 september 2021 om 09:16

Als we boven PSV eindigen zou dat echt een wereldprestatie van Slot en de spelers zijn, gezien onze beperkte financiële mogelijkheden. Ik durf nog niet te vroeg te juichen want PSV heeft echt een geweldige selectie, alleen de coach daar die krijgt het niet echt aan de praat. Ik hoop dat dat zo blijft maar we gaan het zien

26 september 2021 om 09:40

Niet te voorbarig JK. We moeten van wedstrijd tot wedstrijd bekijken waar Feijenoord staat, dit had zomaar heel duur puntenverlies kunnen zijn. Maar tot op heden ziet het er inderdaad goed uit. Zo lang we blijven strijden komt het goed! Als je de berichtgeving hoort dan hoop ik ook dat Feijenoord volgend jaar de broodnodig miljoenen bij mag schrijven!

Ik ben echt gecharmeerd van deze Arne Slot! Los van dat hij zijn ploeg duidelijk naar zijn hand kan trekken, heeft hij ook altijd goede analyses/verwoordingen. Hele goede zet van Feyenoord om hem aan te trekken! Ik zou het een geweldige prestatie vinden als hij 2e wordt en dat zit er ook dik in. En laten we maar afwachten als hij zo blijft spelen kunnen ze gewoon mee doen om de titel vind ik. Want is PSV nou zoveel beter? Ik vind van niet. En dit Feyenoord gaat nog beter worden denk ik. Ajax krijgt ook nog wel de welbekende Februari dip. Uiteindelijk moet je het tegen de kleintjes doen.

26 september 2021 om 09:13

Ik hoop het, maar als je naar de selecties kijkt heeft PSV wel echt veel meer kwaliteit. Die moeten op een gegeven moment toch gewoon weer gaan winnen terwijl wij na de eerste 12, 13 spelers echt heel weinig over hebben.

26 september 2021 om 10:56

Klopt, als het qua blessures mee zit dan kan Feyenoord gewoon meedoen. En op zich kan je met een goede tactiek en chemie het beter doen dan een team dat op papier betere individuele klasse heeft. Slot zou het verschil kunnen zijn tov Schmidt !

26 september 2021 om 13:07

Je hebt laten zien in de onderlinge strijd dat een hecht team met een duidelijke lijn sterker is dan een elftal los zand dat op individuele kwaliteit speelt. Ik zie Feyenoord wel tweede worden eigenlijk.

Ach dat Feyenoord alsnog de winst pakt is geen probleem voor de competitie. Ze worden toch geen kampioen met dit schrale elftal. Maar drie doelpunten tegen geeft te denken.

NEC kon toch gewoon niet meer na de 2-3? Die waren helemaal op en na de 3-3 was het gewoon wachten op de 4-3. In een leeg stadion had de 4-3 ook gevallen, natuurlijk kunnen supporters wat extra's geven maar in deze een beetje overdreven.

26 september 2021 om 11:01

Dat is maar de vraag, want een volle of lege Kuip maakt nogal een aanmerkelijk verschil. En vooral bij VAR momenten is de scheids minder snel geneigd een voor Feijenoord nadelige beslissing te nemen. Hoe je ook over die beslissing van gisteravond denkt. Een volle Kuip scheelt per seizoen best wel een paar puntjes. Dat is de verdienste van het thuispubliek.

Vanuit Amsterdam complimenten.Wat een vechtlust,klasse.Leuk voor een spannende competitie.

Wat een verschil met vorig jaar in spelopvatting. Gewoon gaan! en je weet dat je er nog wel eens een paar om de oren kan krijgen. Maar in ieder geval wordt er gewoon druk gezet en de tegenstander opgejaagd. Ja en dat zal ook heus nog wel een paar keer goed tegenzitten. Maar vorig jaar zeiden we allemaal liever met 5-3 winnen dan met 1-0 winnen. Nou, nu hebben we het! Ik vond dit vele malen leuker dan de 1-0's van vorig jaar. En ach, dan stoten we onze neus maar een keer. Vind ik helemaal niet erg. Er zit weer schwung in het team. Absoluut de verdienste van Slot. Is ook realistisch na de wedstrijd. Zegt echt niet dat het allemaal geweldig was. Ik ben er blij mee.

Wat was er met Bijlow aan de hand, elke bal op doel was een goal. Alle 3 tegengoals waren houdbaar.

26 september 2021 om 16:40

Jij bent zeker geen keeper!?

26 september 2021 om 17:24

Ik heb wel 60 jaar gevoetbald, tot mijn 66e, zou ik er dan geen kijk op hebben denk je.

26 september 2021 om 17:28

Bijlow moet zich echt nog verder ontwikkelen, keepers zijn pas rond hun 27e op hun best, Situaties inschatten wordt alleen maar beter in de loop van de jaren daarom noemt men keepen vaak een ervaringsvak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder97
J. ToornstraMiddenvelder93
J. BijlowKeeper90
B. LinssenAanvaller96
L. SinisterraAanvaller83
A. JahanbakhshAanvaller71
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

15 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Slot slachtoffert Alireza Jahanbakhsh op bezoek bij Cambuur

Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord bekendgemaakt voor de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De oefenmeester kan, in tegenstelling tot het Conference League-duel met 1. FC Union Berlin, weer beschikken over...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren