Hoe stop je een Ajax met een doelsaldo van 27-1? ‘Speler over de boarding’

Zaterdag, 25 september 2021 om 13:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:01

Ajax heeft na zes Eredivisie-wedstrijden liefst 27 doelpunten voor en maar 1 doelpunt tegen. Als alle officiële duels van dit seizoen worden meegerekend, zijn de doelcijfers ook indrukwekkend: 32 voor en 6 tegen. Hedwiges Maduro wijst erop dat de kracht van Ajax is dat het team van Erik ten Hag heel veel kan variëren. “Als de tegenstander druk zet met twee spitsen, dan bouwt Ajax op met drie verdedigers. Als de tegenstander druk zet met drie spitsen, dan bouwt Ajax op met vier."

“Zo flexibel zijn ze. Ik zou altijd met drie spitsen druk zetten, dan zorg je dat je er vier van Ajax achterhoudt. Ik zou ze bestrijden op de Ajax-manier”, zo luidt de tip van Maduro bij de NOS aan de komende opponenten. “Je weet één ding bij Ajax: ze willen opbouwen. Natuurlijk kunnen ze ook de lange bal spelen, maar je moet zorgen dat je druk zet. De backs van Ajax staan heel diep, daarom moet je zorgen dat je met snelle buitenspelers speelt, als je die hebt. Direct heel compact gaan spelen. Ik zou niet direct inzakken.”

Een andere oud-voetballer. José Fortes Rodriguez, is het eens met Maduro en benadrukt dat je tegen Ajax de boel niet moet dichtgooien. “Dan ga je hem toch verliezen. Maar wat wel: ieder duel er vol in. En als het even kan, dan gaat de speler over de boarding”, benadrukt de voormalig verdediger. “Je kan de tegenstander uit zijn spel brengen. Maar het moet wel realistisch blijven. Je moet geen doodschoppen uitdelen, maar zorg dat je er kort op zit. Natuurlijk helpt het als je iets feller bent.”

In de Eredivisie lopen weinig spelers meer rond die echt op het randje spelen. Dat heeft volgens Maduro met de Nederlandse voetbalcultuur te maken. “Als je zo gaat spelen, dan wordt de ploeg uitgefloten. Dat past niet in onze cultuur. We irriteren ons mateloos aan de clubs uit andere landen die het wel doen, maar je moet wel weten dat in andere delen van de wereld het heel normaal is om zo te spelen”, zegt de huidige trainer van Jong Almere City FC.

FC Groningen won zowel in 2019/20 als 2020/21 een competitieduel met Ajax en kan zaterdag voor het eerst in de clubgeschiedenis in drie opeenvolgende seizoenen een wedstrijd van de Amsterdammers winnen. Maduro is benieuwd naar het duel dat om 18.45 uur van start gaat. “Vorig jaar hebben ze twee keer in de thuiswedstrijden erg goed gespeeld tegen Ajax. Ze dwongen ze om de lange bal te spelen. Danny Buijs geeft zijn team lef. Je moet Ajax wel het gevoel geven dat het een moeilijke wedstrijd voor ze wordt. Als je dat niet doet, maak je het jezelf heel lastig.”

Fortes Rodriguez beaamt dat en benadrukt dat braaf en dapper de strijd aangaan met Ajax, zoals SC Cambuur afgelopen weekeinde, niet te doen is. De noorderlingen verlieten de hoofdstad net niet met dubbele cijfers: 9-0. "Alleen als je ze ontregelt. Dat gaat Ajax vervelend vinden. Dan ga je als voetballer andere dingen doen. (...) Buijs kan het juiste gif wel overbrengen op zijn groep. Je moet direct de toon te zetten. Het wil niet zeggen dat je de wedstrijd wint, maar je moet je niet zo laten aftroeven."Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door fairplay1)

Dat is een fatalistische tactiek als de kwaliteit er niet is, Maduro. Ajax speelt je ook zoek als je zo druk zet als je niet de kwaliteit hebt. Dan ga je net zoals Cambuur met 9-0 van het veld. Bovendien moeten de spelers dan echt zo gigantisch fit zijn, anders kan je geen 90 minuten druk zetten tegen Ajax en ga je na 60/70 minuten alsnog ten onder.

25 september 2021 om 14:09

Ze zeggen wel dat je op het scherpst van de sneden moet spelen. Dat deed Cambuur allerminst. Je moet alleen wel het geluk hebben dat Ajax ook een mindere dag heeft, want anders
verlies je met scherp spel ook. Je moet er vol op duiken, hopen dat je Ajax uit hun spel haalt en dat ze niet snel scoren.

25 september 2021 om 14:12

Ajax moet inderdaad een mindere dag hebben. Op een prima dag zijn de meeste teams volstrekt kansloos. Wel heerlijk om te zien hoe dominant ten Hag Ajax heeft gemaakt. Cambuur ontbeert het natuurlijk ook aan kwaliteit. Zelfs als je dan scherp bent is het niet genoeg.

25 september 2021 om 14:19

Ik heb vaak het idee dat de meeste clubs veel te naief voetballen tegen Ajax en "lekker mee willen voetballen" i.p.v. de bus parkeren. Dan leg je eigenlijk de rode loper al uit met die speelstijl. Ajax komt dan snel op voorsprong en is de wedstrijd snel gespeeld.

25 september 2021 om 14:20

Dit vind ik persoonlijk een vreemde reactie. Elke tegenstander parkeert de bus, met uitzondering van een Cambuur dat dat na de 3-0 ook deed.

25 september 2021 om 14:23

Na 3-0 is het wel wat te laat he? NEC was hetzelfde verhaal. Meijers vertelde voor de wedstrijd dat ze willen proberen te voetballen tegen Ajax. Dat is juist wat je precies niet moet doen tegen Ajax.

25 september 2021 om 14:26

Dat zijn echt twee incidenten van gezamenlijk ruim veertig minuten. Ik zit in de Arena sinds 18/19 bijna zonder uitzondering te kijken naar teams die zich ingraven. Zelfs de subtoppers en topclubs. Logisch ook, counteren is de grootste kans op een resultaat

25 september 2021 om 14:51

@andres13, ik herken totaal niet wat je zegt. Sterker nog, het ontregelen en tijdrekken van veel ploegen begint tegen Ajax al bij de tos.
Ajax begon voorheen vaak wat afwachtend aan wedstrijden en begint nu vaak agressiever op zoek naar een goal en dwingt daarmee vaak al een vroege voorsprong af. Ploegen moeten na een vroege achterstand iets meer komen. Ajax heeft tegenwoordig de luxe dat ze zowel in de kleine ruimtes kansen kunnen creëren, als met snelheid in de omschakeling. Dat zijn in mijn ogen de verschillen, niet de opvatting van de tegenstanders. Laten we eerlijk zijn, voor bijna iedere tegenstander is het de wedstrijd van het jaar.

25 september 2021 om 17:42

Iedereen lijkt te vergeten dat FC Gronigen gewoon de beste tegenstander is waar tegen ze tot nu toe hebben gespeeld. Voorspel een 3-1 + rode kaart aan een van beide kanten

25 september 2021 om 14:39

Als tegenstander gewoon lekker de boel ontregelen. Je kan veel zeggen van die Portugese clubs bijvoorbeeld, maar dat is wel een goed recept om mee te winnen. Aangezien het nog steeds binnen de regels is. Ik kan mij bijvoorbeeld ook een wedstrijd tussen Pelle en Beugelsdijk herinneren. Beugelsdijk steeds in het haar van Pelle, en hierdoor heeft Pelle geen pepernoot geraakt. Ik zie dat soort tactieken liever dan een Cambuur die lekker eigen spel wilt spelen..

25 september 2021 om 14:47

Is Sporting Portugal laatst niet met 1-5 eraf gegaan? Soms bestaat er ook iets van enorme vorm, daar lijkt Ajax nu in te zitten en dan is er voor ploegen met minder kwaliteit blijkbaar haast geen houden aan. Zelf.niet voor Portugese clubs dus

25 september 2021 om 15:45

Kwam ook deels omdat we na 10 minuten 2-0 voorstonden. Dan kan je als Sporting moeilijk nog het tempo proberen te ontregelen, want je wil zelf ook aansluiting vinden en dat gaat niet als het spel non-stop stil ligt.

25 september 2021 om 19:37

Je bent duidelijk. Je ziet liever anti-voetbal met een enorme hoeveelheid aan zaadpotten dan de Nederlandse eredivisie met open wedstrijden, waarin ploegen lekker aanvallen. Oké, ik niet.

25 september 2021 om 23:01

Ik wil vooral resultaat zien. Hoe vaak presteren Nederlandse clubs en het Nederlands elftal omdat ze liever leuk aanvallen dan heel zakelijk willen voetballen? Ajax heeft af en toe een uitschieter in Europa, en laatste jaren doen ze ook meer hun best om zakelijk te voetballen.

Als er een team is dat snapt hoe je Ajax moet aanpakken dan is het Groningen wel. Al jaar en dag laat Buijs Groningen tegen Ajax spelen in een zeer compacte soort 4-4-2 waarbij een van de middenvelders bij tijd en wijlen speelt als vijfde verdediger en een van de aanvallers speelt als extra middenvelder. In de omschakeling gokt hij op de 1-op-1 situaties tussen de twee centrumverdedigers en twee vaak rappe spitsen. Verder timmert hij het centrum dicht en laat hij slechts drie of vier spelers omschakelen bij counters waardoor Groningen ook nauwelijks tegen een tegencounter kan aanlopen. Het centrum is bij hem zo potdicht, zowel bij balbezit van Ajax als vooral bij balverlies van Ajax: die omschakeling van Ajax is genadeloos en dat snapt Buijs. Ik heb persoonlijk veel respect voor dat tactische en fysieke spel.

25 september 2021 om 14:21

@suarez tot aan het begin van de competitie gaf ik je gelijk. Inmiddels niet meer. Gooi het centrum maar helemaal dicht. Wordt je genadeloos hard geslacht via de zijkanten. Vind dat er voor het eerst sinds lange tijd een Ajax staat met een plan A, B en C. Verdediging onder druk, lange ballen naar voren met Antony en Berghuis/Klaassen dicht bij Haller om van daaruit verder te voetballen. Terugzakken, dan kort combinatievoetbal met veel lopende mensen door het midden. Gooi je het midden dicht worden je zijkanten volledig gesloopt.

25 september 2021 om 14:25

Daar ben ik het ook mee eens. Het ging me er meer om dat hij de zwakke plekken van Ajax wist bloot te leggen. Mogelijk heeft hij hier ook een antwoord voor. Ik denk nog steeds dat het centrum afsluiten, bussen en gokken op 1-op-1's met de centrumverdedigers de meest vrutchbare tactiek is.

25 september 2021 om 16:12

Denk dat de Jong dat helemaal niet zo slecht bedacht heeft, alleen met cambuur echt de kwaliteit mist. Gewoon echt de boel volledig open gooien en het spel op en neer laten golven is volgens mij je beste kans op punten. Gewoon net zo veel of meer scoren dan wij doen. Helemaal met de zwakke keeper die nu op doel staat. Blind kan zo iets nooi belopen. Tadic kan dat ook geen 90 minuten meer. Antony durft minder de diepte te zoeken omdat hij ook dat hele stuk terug moet. We zijn best fit, maar niet zo fit dat we 90 minuten vlieg werk aan kunnen.

25 september 2021 om 14:24

In Amsterdam is het anders wel een ander verhaal, laatste 25 wedstrijden 23 winst en 2 gelijk. We verliezen vaak punten in de uitwedstrijd, vroeg op zondagmiddag helemaal in Groningen. Dat is de échte zwakte van Ajax, zondag om 12:15 een uitwedstrijd spelen

25 september 2021 om 14:57

Waarmee Groningen alleen punten haalt tegen Ajax als Ajax echt niet in vorm is. Vanavond wint Ajax ook gemakkelijk

25 september 2021 om 15:18

2 jaar geleden klopt toen speelde Groningen zo. Met Da Cruz in de spits die dat heel goed invulde.

Vorig seizoen durfde Groningen vooral te voetballen en dat deze ze ook behoorlijk vond het juist niet des Buys hoe gedurfd ze toen in de Arena.
Maar ja dan moet je wel je dag hebben kwaliteit in de passing en goeie druk houden. Vaak hou je dat niet vol. Maar liever zo ten onder dan met je staart tussen de benen.

Ze kunnen erop analyseren wat ze willen, maar laten we eerlijk zijn, dit AJAX zie ik dit seizoen niet verliezen. Onze spits kost al meer dan het totale budget van bijna iedere club uit de Eredivisie en we hebben elke positie driedubbel bezet. Twente uit was nog een incident, maar inmiddels is de AJAX trein op stoom en komt niet meer tot stilstand. Buijs moet hopen dat het vandaag maar niet erger wordt dan 3-0. Als ik Ten Hag was, zou ik ook alvast rekening houden met Besiktas en wat basisspelers rust gunnen. De CL is het podium waar we ons willen laten zien en is dus belangrijker. De Eredivisie winnen we toch wel met twee vingers in de neus.

25 september 2021 om 14:17

Arrogantie is zeker geen sprake van toch? Sorry hoor maar dit is dus de reden dat veel mensen een hekel hebben aan jullie..

25 september 2021 om 14:30

Aan jullie?? Hoho. Dus een paar Ajacieden plaatsen zulke reacties en daardoor hebben veel mensen een hekel aan ons? Ik weet nog wel de reacties van PSVers toen ze van Galatasaray, midjetland en met 4-0 van Ajax wonnen. Daar zaten net zulke reacties tussen als hierboven, maar dan over PSV.

25 september 2021 om 14:47

Ik denk dat hij met “jullie” de supporters bedoelt die zo praten, niet per se alle Ajax supporters. En dat zijn er bij Ajax wat meer dan bij de gemiddelde Nederlandse club. Misschien omdat het nou eenmaal veel supporters zijn of omdat Ajax gewoon succesvol is. Maar de arrogantie is er zeker

25 september 2021 om 14:48

Ik snap die ajax haters niet. We doen t noooit goed in hun ogen. Ik lees hier op vz genoeg maar dan ook genoeg ajacieden die heel voorzichtig zijn met hun uitspraken en voorspellingen. Doen wij dat, dan wordt er weer gezegd dat wij excuses zoeken, dat wij ons willen indekken. Gaat sommige van ons zeggen dat wij iedereen gaan oprollen met 15-0 omdat WZAWZDB, heeft iedereen weer hekel aan ons want ooww wat zijn wij toch weer arrogant. Please people make up your mind zeg. Wat wordt t nou?!?!

25 september 2021 om 14:50

Deze man is een heel duidelijke troll he. Hier moet je helemaal niet serieus op ingaan vindt ie juist leuk

25 september 2021 om 14:56

Jullie weten geen verschil tussen arrogantie en zelfvertrouwen.

25 september 2021 om 15:07

Het zijn juist de mensen die denken dat je niet arrogant kan zijn als je de beste bent die het verschil niet snappen.

25 september 2021 om 15:58

Ze hebben n hekel aan ajaxieden omdat ajax succesvol is.. Dat heet misgunnen en dan heb je gewoon meer haters zoals jij blijkbaar.

25 september 2021 om 17:20

Jij bent exemplarisch voor de problemen in de wereld. Men ziet een klein deel iets doen of roepen en gelijk hebben ze een probleem met iedereen. Kansloos. Polariserend. Triest. Jouw reactie bedoel ik.

25 september 2021 om 18:06

Iedereen had Ajax als favoriete club kunnen kiezen. Maar dat hebben ze lang niet allemaal gedaan. Voetbal is meer dan veel prijzen winnen omdat je altijd het meeste geld hebt.

25 september 2021 om 20:59

Probleem is dat die 2 ook heel dicht bij elkaar kunnen liggen )p.

25 september 2021 om 21:37

En ondertussen heeft hij gewoon gelijk gehad. Noem het maar arrogant, ik noem het goed inschatten. Hahahaha...heerlijk dit

25 september 2021 om 14:17

De dominantie van Ajax doet denken aan hoe Barcelona jaren geleden kleine teams opzij zette met spelers als Neymar, Suarez, Xavi en Iniesta. Tadic, Antony, Haller, Blind en Gravenberch zijn voor die kleine teams wat die Barca-sterren waren voor Rayo Vallecano en Osasuna. Dat neemt niet weg dat dat Barcelona (of dat machtige Real, of dat machtige Juventus voor mijn part) af en toe tegen een nederlaag aanliep. Dat zal Ajax en ook PSV (want PSV kan ook tot grote hoogten stijgen) dit seizoen ook overkomen. En ik denk dat je als tegenstander met goede tactieken de schade altijd kan beperken. Een Celta ging er niet structureel met 5-0 af bijvoorbeeld.

25 september 2021 om 14:36

@Suarez7 als je mijn reacties altijd een beetje volgt weet je dat ik niet bang ben om objectief te zijn als het op Ajax aankomt, maar van die Barca toen der tijd? Barca was niet te stoppen door niks en niemand, Barca verslikte zich op grote momenten ook niet tegen minimaal gelijk waardige teams (zie CL afgelopen jaren bij Ajax). Ajax is momenteel de absolute trots van Nederland, maar de superlatieven die zo nu en dan erbij worden gehaald verbaast me echt. En dan zijn we pas in September en een heleboel ‘normale/middelmatige’ ploegen verder.

25 september 2021 om 14:41

Je leest echt wat je wilt lezen, het is een treurige reactie van je. Lees het alsjeblijft nog een keer door. Ik doel op het niveauverschil tussen de spelers van Ajax (en ook in mindere mate, maar zeker in potentie een PSV) en de mindere goden uit Nederland. Dat is zo gigantisch dat je er net als zulke topteams van toen er helemaal overheen loopt.

25 september 2021 om 14:18

Je kan natuurlijk nog altijd het station per ongeluk voorbij rijden. Maw niet te vroeg rijk rekenen. Ajax heeft ook nog genoeg zwakke plekken, zoals "de beste keeper van Nederland".

25 september 2021 om 14:19

Ik vind het vrij overmoedig tuurlijk is Ajax de favoriet maar als Psv ook alles wint dan kunnen de wedstrijden tussen Psv en Ajax belangerijk zijn en de 1e ontmoeting gingen jullie ook gewoon kansloos 4 0 onderuit. 2 jaar terug had Ajax ook de beste selectie en had ik het nog willen zien of Ajax het gered had want ze gaven toen ook alles weg het is dat de competitie stil gelegd werd maar een AZ met veel minder budget maakte het jullie knap lastig.

25 september 2021 om 14:35

Wat heeft iedereen toch steeds met die 4-0. Je ziet elk jaar dat Ajax even op gang moet komen. Vrijwel elk jaar verspelen ze punten in de 1e 3 wedstrijden. PSV was op dat moment al in topvorm terwijl Ajax nog niet in vorm was. Tot de rode kaart was Ajax qua spel niet eens minder dan PSV. Madueke scoorde 2 geweldige goals op individuele klasse en na de rode kaart won PSV ook verdiend. Die wedstrijd is wel wat te vergelijken met PSV Feyenoord. PSV was qua spel zeker niet minder, maar ze verloren toch met 4-0.

25 september 2021 om 14:26

Oei wat hoop ik toch dat Ajax op z'n bek gaat vanavond, niet alleen omdat ik voor PSV ben maar vooral om jou reactie dan te zien, denk dat er meer mensen zijn wie niet kunnen wachten. Je geeft Ajacieden echt een hele slechte naam kerel.

25 september 2021 om 14:35

Ah kijk, eindelijk weten we wie ons Ajacieden een slechte naam bezorgd. Het blijkt Maarten AFCA te zijn... Verdorie Maarten! 😉

25 september 2021 om 14:44

@aguerooo
Zozo gaat het allemaal een beetje? Wat een agressie op zijn reactie zeg die als je een beetje tussen de regels doorleest toch maar als een plaagstootje bedoelt is. Ik weet dat jij PSV supporter bent dus doe me een lol en lees eens de reacties van jou mede PSV supporters terug begin dit seizoen toen PSV een paar potjes won tegen het bierteam van Galatasaray en Legoland. Toen waren er ook heel wat PSV supporters met reacties die nog wel wat arroganter waren dan die van Maarten. Ik zou zeggen, maak je in eerste instantie lekker druk om PSV in plaats van Ajacieden continu de maat te nemen met het cliche maar jullie zijn zo arrogant.

25 september 2021 om 15:55

Ajaxclub, lees de reactie van Maarten nog eens en denk eens goed na. Man man man. Het is een schoolvoorbeeld van arrogant zijn.

25 september 2021 om 16:17

Zegt iemand met de foto van Herr Schmidt dus ik vermoed dat je clubvoorkeur je reactie een beetje inkleurt. Kom op man, waarom kiezen jullie toch altijd voor het grijsgedraaide cliché jullie Ajacieden zijn zo arrogant? Moeten we ook nog even zeggen dat het op de Herdgang zo gemoedelijk is? Zoals ik zei, lees de reacties van je mede PSV supporters nog eens terug toen PSV het seizoen begon met een paar gewonnen potjes in de voorronde CL. Over arrogant gesproken...

25 september 2021 om 16:27

Nee joh in CL kun je ook rust geven. Besiktas is toch niks aan en missen ook nog eens 8 basisspelers. Tegen het sterkste elftal van besiktas ben je al zwaar favoriet laat staan tegen een b of c besiktas.

Er lopen weinig spelers meer die op het randje spelen omdat die scheidsrechters hier voor elke scheet fluiten en een kaart trekken

25 september 2021 om 14:36

Ik weet nog wel die 1e wedstrijd van Davinson Sanchez tegen Go Ahead geloof ik haha. Die werd met de rust maar gewisseld omdat hij al 3x geel had kunnen krijgen.

Wat een ongelooflijk zielig stukje Nederlandse journalistiek de afgelopen week onder aanvoering van ESPN die hier een hele kwalijke rol in speelt. Vanaf vorig weekend na de 9-0 tegen Cambuur is er ineens een stroming op gang gekomen waarin tegenstanders van Ajax een soort vrijbrief krijgen om de tegenstander maar helemaal verrot te schoppen. Ik heb werkelijk nog nooit een journalist horen vragen aan spelers en trainers om maar over te gaan tot het uit de wedstrijd schoppen van de tegenstander omdat je het voetballend niet kan bijbenen. ESPN begint een heel kwalijk niveau te benaderen waarbij Ajax bijna na afloop excuses moet aanbieden omdat ze te makkelijk een wedstrijd gewonnen hebben.
Moet je eens indenken dat Groningen hier vanavond naar gaat luisteren en een mannetje of 2, 3 van Ajax uit de wedstrijd trapt en Ajax komende week gehavend moet aantreden tegen Besiktas.
Is dat nou echt in het belang van het Nederlandse voetbal?

25 september 2021 om 15:18

Alsof Groningen het iets boeit of Ajax 2 spelers mist. Natuurlijk zijn doodschoppen uitdelen niet normaal. Maar Groningen mag natuurlijk wel op het randje spelen om Ajax zoveel mogelijk uit hun spel te halen. Dat is niet meer dan normaal.

25 september 2021 om 15:39

Ik ben het hierin wel met je eens dat ESPN hier een kwalijke rol in speelt, en helaas lijkt dit ook gewoon de manier van 'journalistiek uitvoeren' van Espn, waar het allemaal draait om verhaallijnen te willen creëren. Het beste voorbeeld hiervan was na de wedstrijden tegen Fortuna of Cambuur (waar Jan-Joost van Gangelen de interviews deed) en maar steeds dezelfde vraag bleef herhalen waarmee hij gewoon wou scoren. Constant maar blijven vragen richting de spelers/staf van Ajax of het allemaal niet te makkelijk was in Nederland, om vervolgens aan de tegenstander te vragen of het nog wel eerlijk/leuk was om tegen Ajax te spelen. Stel dat iemand van Ajax hierop een positief antwoord geeft dan kunnen ze aan tafel bij ESPN natuurlijk weer een paar weken vooruit met het relletje wat ze hebben gecreëerd. Nee gewoon net doen alsof je er maar op los moet schoppen tegen Ajax, alsof er niet 20 camera's om het veld staan en dan vervolgens de studio met een 'nou, nou, nou' -betoog kan beginnen dat dit ook weer niet de bedoeling was. Daarbij is het probleem juist dat het kwaliteitsverschil op het moment (als Ajax in vorm is) zo groot is dat de spelers niet eens in de buurt kunnen komen. Je moet enorm veel risico nemen om de duels in te komen en juist dan combineert een Ajax in vorm er met gemak doorheen. Daarnaast moet je er ook wel de spelers voor hebben om die duels daadwerkelijk in te gaan, wat het verwijt richting Cambuur zo ridicuul maakte want wie gaat Mees Hoedemakers nou vragen om even stevig de duels in te gaan (alsof hij daar goed in is). Uiteindelijk is en blijft het gaan om het vermaak, en stel dat de komende vijf clubs tegen Ajax stuk voor stuk alleen maar gaan irriteren, tijdrekken en rondschoppen, dan heeft ESPN ook wat het wil want dan kunnen ze daar weer over gaan klagen dat het scheidsrechterscorps daar harder tegen op moet treden. Dan ligt het er natuurlijk wel aan of Ajax wat punten heeft verspeeld want het gaat ze 'alleen maar op de spanning van de competitie'.

25 september 2021 om 15:48

ESPN wil te graag. Al die mensen daar willen graag in de krant komen door een gekke actie of raar interview. Naamsbekendheid kweken denk ik. Soms goeie analisten, en laten zich niet misbruiken voor die commercials. Bijna hart van Nederland interview achtig.

25 september 2021 om 16:23

@dajoowie
Ik kan je niet meer gelijk geven over ESPN en met name Jan Joost. Meest stuitende van zijn interview na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna was wel zijn onderonsje met Gravenberch. Hij bleef maar doorzeuren of het nog wel leuk was in de Eredivisie en of het niet te makkelijk ging en zichzelf nog even op de borst kloppen dat hij een paar jaar geleden ook een interview met De Ligt had gedaan die na een gewonnen wedstrijd tegen Excelsior had gezegd dat hij de eredivisie wel uitgespeeld had. Gewoon proberen om 1 van de grootste talenten die we in de Eredivisie hebben rondlopen weg te praten naar het buitenland en wat helemaal de kroon spande is dat hij zijn interview afsloot met de tekst, volgend jaar mooi in een volledig wit shirt bij Real Madrid. Dan ben je als interviewer van de Nederlandse zender die de eredivisiewedstrijden heeft niet goed bij je hoofd.

De enige manier om kans te maken is gewoon de Twente tactiek. Hard de duels in, vervelend zijn en er fucking veel energie ingooien. Dan verlies je alsnog 9 van de 10 meer natuurlijk, want bij Ajax is het grootste probleem of ze Antony of Berghuis op moeten stellen en die spelers zouden bij iedere andere club de beste speler zijn. Na Feyenoord is Ajax verreweg het beste team dit jaar.

Meeste ploegen willen niet tegen Ajax schorsingen en blessures oplopen. Een verlies is ingecalculeerd. De volgende wedstrijden zijn veel belangrijker.

Ik heb altijd het gevoel dat de enige in Nederland Psv is die Ajax kan afstoppen.
Puur omdat Ajax het altijd moeilijk tegen ze hebben.
Psv is echt een counter ploeg en ze komen er altijd snel uit en daar lijkt net of Ajax zich daar niet tegen kan wapenen op 1 of andere manier.

25 september 2021 om 17:03

Dat kan wel net snelle verdedigers die goed staan.

Allemaal populistische teksten, maar de tegenstander komt gewoon niet in de duels en dan lijkt het alsof je niet hard werkt, maar je komt gewoon constant te laat.

Vanavond verwacht ik wederom zo’n voorstelling. Groningen komt met geknepen billetjes naar de Arena, logisch gezien de vorm van Ajax. Die wordt met de dag beter.

Haha die Maduro. Leuk hoor wat hij zegt, maar gewoon niet reëel voor de meeste clubs in de eredivisie. Counteren zoals PSV, of vecht voetbal zoals Groningen dat kan misschien iets opleveren, maar geen garantie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller103
S. HallerAanvaller107
D. TadićAanvaller105
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

48 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

‘Erik ten Hag zegt ‘nee’ tegen megasalaris van dertien miljoen euro’

Het is onwaarschijnlijk dat Erik ten Hag Ajax verlaat voor een avontuur bij Newcastle United, zo meldt de Britse tabloid de Daily Star woensdagochtend. Valentijn Driessen verwacht ook dat de Nederlandse...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren