‘Geweldig nieuws’ voor Ronald Koeman: ‘Hij speelt maximaal vijftien minuten’

Zaterdag, 25 september 2021 om 12:44Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:20

Ansu Fati maakt deel uit van de wedstrijdselectie van Barcelona voor het thuisduel met Levante van zondag om 16.15 uur. De achttienjarige aanvaller stond sinds november vorig jaar aan de kant met een gecompliceerde blessure aan de knie. Fati werd liefst driemaal geopereerd en heeft nu groen licht van de medische staf gekregen.

Fati raakte op 7 november vorig jaar in de thuiswedstrijd tegen Real Betis geblesseerd aan zijn knie en had meer dan tien maanden nog voor zijn herstel. Een hard gelag voor zowel club als speler, daar hij het vorige seizoen met vijf doelpunten in tien duels uitstekend was gestart. In totaal staat de teller van de tiener op 13 doelpunten in 41 officiële duels van Barcelona.

Een opsteker voor Ronald Koeman, die zelf vanwege een schorsing niet op de bank mag zitten. Jordi Alba, Pedri, Ousmane Dembélé, Sergio Agüero en Martin Braithwaite zitten in de ziekenboeg, terwijl Frenkie de Jong geschorst is. Koeman moet derhalve beroep doen op enkele spelers van Barcelona B.

"De terugkeer van Ansu is geweldig nieuws", benadrukte Koeman zaterdag op de persconferentie. "Hij zal hooguit vijftien minuten spelen. We willen dat hij goed herstelt, we hebben geen haast en we willen hem niet overbelasten. Hopelijk kunnen we dat plan doortrekken."

"Ansu is over twee wedstrijden niet in topvorm, noch over twee weken. We moeten de speler helpen", vervolgde Koeman. "Het hangt allemaal af van zijn herstel. Samen met onze medische staf moeten we goed kijken naar zijn fysieke gesteldheid. We hebben het over een jonge voetballer die voor een geweldige kwaliteitsimpuls zorgt. Maar beetje bij beetje."Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Heerlijke voetballer, maar met zo'n blessure is het maar de vraag wanneer je echt weer op niveau bent. Als ik kijk naar de Sinisterra van vlak na zijn herstel en die van nu dan zit daar een hemelsbreed verschil in.
Ik ben bang voor Koeman dat nog niet snel het verschil gaat maken.

25 september 2021 om 13:13

Het zal nog weken voor hij echt op niveau gaat komen. Doktoren zeggen dat hij goed terug zou moeten komen na een meniscusblessure. Op de hele lange termijn zou zijn carriere iets verkort kunnen worden omdat ze een heel klein stukje van de mensicus hebben weggehaad. Ik hoop dat ze gelijk hebben.

25 september 2021 om 16:54

Ben benieuwd, 3 operaties op zijn leeftijd is erg veel. Hopelijk komt hij er boven op. Neemt niet weg dat dit nieuws niet geweldig is voor koeman maar voor zijn opvolger. Want dinsdag tegen benfica krijgen ze toch gewoon weer op hun broek? Levante zou moeten lukken al is alles aan barca momenteel onzeker

25 september 2021 om 13:20

Zal wel even duren maar deze jongen is nog super jong dus hij heeft gelukkig de tijd om weer op niveau te komen.

25 september 2021 om 14:44

Hij zal ook de tijd krijgen. Hij heeft voor zijn blessure al genoeg laten zien. Was hij toen niet zo goed geweest, dan had hij waarschijnlijk veel minder tijd gekregen bij een club als Barca.

25 september 2021 om 13:27

Klopt helemaal. Zodra een speler hersteld is van zo’n blessure duurt het echt nog wel 6 maand voordat ze terug zijn op niveau zoals bij sini ook was. Sommige spelers komen nooit meer op dat niveau zoals bellerin. Die verloor ook onwijs veel snelheid.

25 september 2021 om 14:25

Gaan we nou serieus Sinisstera vergelijken met Ansu?

25 september 2021 om 14:38

Ja maar hij vergelijkt toch niet in kwaliteit? Beetje lezen is wat lastig. Ik vergelijk mezelf ook met koning Willem Alexander. Ik drink af en toe een pilsje 🍺

25 september 2021 om 16:11

@HZ7
Ik vind dit best wel een treurige reactie van jou? Wat wil je bereiken met deze comment?

Goed om te horen, top talentje dit hoor.. Toch een beetje positiviteit rond Barca kunnen ze goed gebruiken. Hoop echt dat hij zijn vorm terug krijgt, je ziet helaas heel vaak dat (jonge) spelers die een langdurige slepende blessure hebben nooit meer de oude worden en dat zou ik enorm zonde vinden bij Ansu.

Eindelijk de terugkeer. Zo zonde dat hij op deze leeftijd al zulke zware operaties heeft moeten hebben. Zeer benieuwd hoe hij terugkomt.

VAMOSSS. Eindelijk na zoveel slecht nieuws de laatste tijd een beetje goed nieuws horen. Hopelijk gaat hij zijn potentieel waarmaken, hij speelt met nr 10 dus de druk zal erg hoog zijn. Combinatie memphis X fati🤤

25 september 2021 om 13:33

Combinatie Memphis X Fati? Waar zou ik van moeten genieten dan precies? Fati moet ik nog zien terugkomen na alle operaties en Memphis is helemaal niks.

25 september 2021 om 13:35

Als fati zijn potentieel kan waarmaken kan memphis in de spits poseren en fati eromheen waardoor memphis dus eindelijk ook aanvallend steun krijgt ipv alles zelf te moeten doen.

3x geopereerd, dat zal hem en z’n lichaam niet in de koude kleren gaan zitten. Ben benieuwd of hij weer het niveau kan aantikken

25 september 2021 om 13:15

De eerste twee keer hebben ze praktisch niets gedaan. Ze hebben gebrobeerd om de meniscus te zelf laten helen. Pas de laatste keer hebben ze een heel klein stukje van de mensicus verwijderd. Het goede nieuws is dat mijn meniscus bijna in zijn geheel bewaard is gebleven.

25 september 2021 om 13:26

Jou meniscus? Zit ansu fatti toevallig op voetbalzone en spreekt hij vloeiend nederlands?

25 september 2021 om 13:39

Dat had duidelijk zijn moeten zijn.

Talent heeft ie meer dan genoeg. We zullen nu ook zien hoe het mentaal zit hij is nog maar 18.

Hoop dat ze hem niet zitten te rushen nu er zo veel druk op de ploeg staat, want Fati gaat toch geen tien jaar bij het huidige Barca blijven en je gunt die jongen toch niet weer zulke blessures.

25 september 2021 om 16:40

@Bongiorno hoe weet jij dat fati geen 10 jaar bij barca blijft? Fati heeft al is een keer gezegd dat ie zijn carriere bij barca wilt afsluiten

25 september 2021 om 18:45

Jochies zeggen op hun 17e zoveel dingen, daar ben jij het levende bewijs van. Denk je echt dat als Fati nog twee of drie jaar zelf uitblinkt maar de rest van de ploeg alleen maar matig blijft, naast dat ie ook geen contract zal kunnen krijgen dat competitief is met wat ie elders zou kunnen krijgen, dat ie dan blijft? Tsja, dat is bijna komisch naïef.

Alle hoop op een 18 jarige gooien vind ik extreem naief. Fati was een leuke speler met talent voor zijn blessure, maar sommige willen doen alsof hij a la messi was, zelfs messi kon de tekortkomingen niet meer verbloemen. Wacht even af hoe hij terug komt en hij is nog steeds maar 18, hij moet nog veel groeien als speler.

25 september 2021 om 13:35

Leuke speler met talent?? Ga jij is maar heel gauw terugkijken wat deze jongen liet zien voor z’n blessure.Was gewoon het beste talent achter haaland.

25 september 2021 om 13:39

Heb ik gezien. Ik ben niet zo van het overdrijven. Zodra hij beter wordt ga ik hem ook meer noemen. Voor nu is hij wen talentvolle leuke speler. Je komt over alsof barca de aanval van hem af moet laten hangen. Gap, beste talent achter haaland? Misschien wel zo maar dat gat is dan voor alsnog wel groot. Haaland is een monster en al volwassen in zijn spel. Fati moet nog heel wat groeien

25 september 2021 om 13:39

Dan nog is het natuurlijk niet normaal dat je als topclub afhankelijk bent van een 18 jarige. Ajax is ook niet afhankelijk van Gravenberch, United ook niet van Greenwood. Als club van het formaat van Barcelona moet zo iemand een leuke aanvulling zijn, niet degene waar alle hoop op gevestigd is.. is ook niet fair naar die jongen.

25 september 2021 om 13:41

Hij werd inderdaad tweede in de Golden Boy verkiezing op 18-jarige leeftijd. Hij liep 1 op 2 in de eerste 10 wedstrijden van het seizoen voor zijn blessure.

25 september 2021 om 14:21

@BF-1994, ik sluit me volledig aan bij jou. Ja, hij heeft een paar leuke wedstrijdjes gespeeld. Ja, het jochie heeft talent. Maar inderdaad, holy moly wat kan iedereen en zijn moeder weer overdrijven als het aankomt op Barca talenten. Van Bojan tot deulofeu tot aan cuenca en weet ik het allemaal wat er voorbij is gevlogen. Allemaal begonnen ze aardig en werden ze het heelal in geprezen.

Laat hem maar eerst zien terug te komen van deze blessure en over een lange periode constant. En ik ben ervan overtuigd dat hij dezelfde pad bewandelt als de voorgaande barca-messiahs. Quote me maar over een paar jaar. Als ik ongelijk heb eet ik mijn sok op.

Edit: btw; dat mensen zo'n Golden Boy award ook maar enigszins serieus nemen. Ik bedoel, zelfs Justin Kluivert eindigde ooit top 3 lmao

25 september 2021 om 14:23

@visca dat is mooi maar het maakt hem niet meer dan dat. Hij scoort meer dan messi op die leeftijd maar het ruwe talent van messi is duidelijk niet aanwezig in fati. Ik zeg maar, maak hem niet groter dan hij is.

25 september 2021 om 15:29

Niemand bij Barcelona zal ooit ook maar in de buurt van Messi gaan komen. Ik denk wel dat Barcelona met Fati naast Messi als doelpuntenmaker wel kampioen had kunnen worden.

25 september 2021 om 20:15

Visca dat is ook niet wat ik probeer te zeggen. Mensen moeten niet denken dat het elftal op fati leunt. Dat doet het echt niet, daar is fati niet rijp genoeg voor. EN desondanks dat hij achter haaland is geindigd wil niet zeggen dat hij in de buurt van hem zit, daar zit nog wel een gat tussen

26 september 2021 om 08:51

We zijn het ook met elkaar eens. Het team moet zo goed en zo kwaad als het gaan het gat dat Messi liet opvullen. Memphis zal samen met Fati de goals moeten gaan maken.

Dat je als Barcelona zo blij moet zijn met de terugkeer van een 18 jarig talent.. blijft bizar als je denkt aan hoe ze er 5 jaar geleden voor stonden.

10 maanden weg en 3 operaties verder. Ik vrees met grote vreze moet ik eerlijk zeggen. Ben bang dat het. een lijdensweg wordt.

Voor de Barcelona liefhebbers, verwacht nu niet teveel van Fati. Een jonkie na een lange blessure.. hij zal wel even de tijd nodig hebben om weer op niveau te komen. Helemaal op zijn leeftijd kan dat lastig zijn, met het oog op het mentale aspect. Voor nu is hij verre van de verlossers van Barcelona. Ik gun het die jongen daarentegen wel van harte.

Heel goed nieuws dat hij terug is.
Maar het zal wel een paar maand duren voordat hij terug op niveau is, als hij fit blijft.
Nu nog Dembele en Aguero, en je hebt een hele nieuwe voorhoede.
Fati, Aguero, Dembele

Weet iemand op basis van wat die 15 minuten gebaseerd zijn? Lijkt mij dat een speler wel of niet kan spelen. Soms zal het voor een speler beter zijn om maar een helft te spelen misschien, gezien eerdere inspanning of terugkomen van een blessure, maar 15 minuten... Dan kan je in mijn ogen net zo goed of misschien zelfs beter zeggen dat hij niet kan spelen. Maar nogmaals, misschien zit hier wel een hele goede medische onderbouwing achter, dus ik ben benieuwd

25 september 2021 om 15:30

Hij mag al een tijdje spelen van de doktoren. Hij moet vooral langzaam aan de angst gaan verliezen nu.

25 september 2021 om 21:29

Ja, logisch, maar vanwaar die 15 minuten dan? Kan hij die angst beter kwijtraken in 15 minuten dan in 30 minuten?

26 september 2021 om 08:40

Een echt vast plan ligt er niet. Hij zal meer gaan spelen afhankelijk van hoe hij zich voelt.

Alles beter dan weer met Luuk de Jong. Alleen ben benieuwd hoe die terug komt. Is niet niks zo lang geblesseerd en ook nog wat operaties. Een Asensio of Jesé bij Real Madrid is het ook niets meer. Er zijn genoeg voorbeelden dat ze nooit meer op hun eigen niveau komen. Hoop het niet voor hem natuurlijk maar het is echt lastig om hier van terug te komen. Maar goed voor zijn blessure was die wel aardig bezig.

Laten we nu niet Fati tot de redder van Barcelona benoemen. Zo'n jonge speler moet je die druk echt niet op gaat leggen. Het was een prima talent dat net meer dan een half seizoen heeft gespeeld in totaal. Maar het is/was toch geen dragende speler. Geef hem gewoon de tijd zich te ontwikkelen, helemaal na zo'n lange blessure. Als hij het niveau Alexis Sanches/Pedro/Villa haalt heeft hij het al goed gedaan. Of hij zich kan ontwikkelen tot een speler a la Henry moeten we nog maar afwachten. En dat gaat sowieso niet in een paar maanden tijd gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

256 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 7 0 1 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Europa smult van Ajax: ‘Dortmund werd belachelijk gemaakt’

Ajax heeft diepe indruk gemaakt met de manier waarop Borussia Dortmund dinsdagavond werd verslagen. De Duitse topclub werd met 4-0 opzijgezet in een wedstrijd waarin de Amsterdammers kansen op meer lieten...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren