Van Gaal in het Engels: ‘Nou ja, I think AZ en Ajax, do you think PSV ook?

Vrijdag, 24 september 2021 om 23:43Dominic Mostert • Laatste update: 23:47

Louis van Gaal heeft weer de lachers op de hand gekregen met zijn beheersing van het Engels. Bij de persconferentie na de wedstrijd tussen Telstar en Jong AZ (1-0) was een journalist uit Manchester aanwezig. Hij vroeg Van Gaal hoe belangrijk het is om oog te hebben voor het voetbal op lagere niveaus, met de veranderingen in de top - de voorgestelde Super League, de plannen om iedere twee jaar een WK te organiseren - in ogenschouw.

"Ik denk dat de opleiding van voetballers altijd heel belangrijk is", reageerde Van Gaal . "De visie van de club is ook belangrijk. Hoe wil je je jongste spelers opleiden? In Engeland is het wat simpeler, omdat ze genoeg geld hebben. Deze club heeft het geld niet om een fantastische jeugdopleiding op te zetten. Dat is een groot probleem. Maar in Engeland heeft iedere club zijn eigen jeugdopleiding. De visie achter de jeugdopleiding is belangrijk."

"Die zou in de club moeten zitten van beneden tot...", zei Van Gaal, die zijn arm omhoog bracht. Hij hoopte dat de journalist zijn zin zou afmaken. "Je mag antwoord geven." De journalist reageerde: "Tot het hoogste niveau, in het DNA." Van Gaal zei instemmend: "Ja, in het DNA. Dat is heel belangrijk." Hij stipt aan welke Nederlandse clubs in zijn ogen wel een goede visie op de jeugdopleiding hebben. Hij sprak over 'meerdere clubs' en noemde AZ en Ajax specifiek.

"In Nederland zijn er meerdere clubs. AZ, Ajax, en...", zei Van Gaal in het Engels, waarna hij zich richtte tot Andries Jonker en in half-Nederlands vervolgde: "Nou ja, I think AZ en Ajax, do you think more? Do you think PSV ook?" Jonker, die het trainerschap samen met Van Gaal uitvoerde tegen Jong AZ, haakte in: "Ze doen het de laatste paar jaar best goed. Gakpo..." "Ja, maar... oké, Gakpo", concludeert Van Gaal.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door sirius)

Louis heeft de laatste jaren in ieder geval geen LOI cursusje Engels daar in Portugal gevolgd, dat blijkt wel weer.

25 september 2021 om 02:38

Ik benijd hem wel. Ik twijfel soms aan mijn Engels als ik net een woord niet uitspreek zoals ik in mijn gedachten had. Die man lult zo zelfverzekerd half Engels, Nederlands en gebarentaal door elkaar. Gewoon volledige schijt.

Louitje was even vergeten dat bijna z'n gehele voorhoede van Oranje van PSV komt (gakpo, Malen, Bergwijn, Memphis), beetje jammer dat hij PSV dan niet benoemde, vraag me af waarom.
Het is altijd wel genieten om hem Engels horen te praten, met handen en voeten haha.

25 september 2021 om 00:00

Malen, bergwijn en memphis zijn geen psv jeugd he. Psv scout ze vaak wel goed, maar de meeste echt grote talenten worden vaak gekocht. Niet dat daar wat mis mee is, maar een ander type DNA dan van gaal bedoelt.

25 september 2021 om 00:06

Memphis kwam al op zijn 12e naar psv en bergwijn op zijn 13e wanneer ben je dan eigen jeugd? Malen ben ik met je eens

25 september 2021 om 00:16

Je bent pas eigen jeugd als je verwerkt ben op de Herdgang.

25 september 2021 om 00:24

Altijd die onzin ''dat is geen eigen jeugd''. Volgens mij is het PSV wie de genoemde namen groot heeft gebracht, niemand anders. Net als Ajax dat bij Frenkie de Jong deed, wat officieel ook geen ''eigen jeugd'' is. Vind die gehele discussie altijd een beetje onzin.

25 september 2021 om 00:24

En dat zijn er maar weinig

25 september 2021 om 00:57

Wat een onzin. Volgens welke criteria zijn ze geen eigen jeugd dan? Want volgens de reglementen vallen zij zeker onder eigen jeugd.

25 september 2021 om 01:14

Maar valt het je niet op dat veel maar dan ook veel psv keyplayers toen en nu, een beetje ajax in zich heeft?jaren 80 zowat ajax leeg gekocht. Laatste paar jaren ook. Alleen die machtige psv van begin tot midden 2000 was t ajax gehalte helemaa nul volgens mij. Edit. Laatste jaren natuurlijk niet direct gekocht.

25 september 2021 om 02:23

Bergwijn heeft voordat hij werd weggestuurd bij ajax meer geleerd, dan de jaren erna. Dus ik zeg gewoon ajacied 😂

25 september 2021 om 03:04

Timber is ook geen eigen jeugd van Ajax, zat daarvoor bij Feyenoord waar hij alles geleerd heeft.

25 september 2021 om 07:59

Maar Ajacieden weten het wel weer zo te draaien dat Timber eigen jeugd is van Ajax.

25 september 2021 om 08:07

Evenals godenzoon, mister Frenkie zeikstraalt tegen de scheids, de Jong. Die heeft dat tikkie breed en terug bij Tilburg geleerd, dus ik zeg gewoon Tilburger.

25 september 2021 om 08:25

Was Ooijer geen Ajacied in zijn jeugdjaren?

25 september 2021 om 09:53

Prima, ik heb eerlijk gezegd de jong nooit als eigen jeugd gezien. Ik vind hem eerlijk gezegd ook nooit super goed ofzo. Ja dat zei ik al toen hij bij ons speelde.

25 september 2021 om 00:10

Ik denk omdat de laatste wedstrijden in Oranje Berghuis de aanvaller was die het meeste heeft laten zien. Dat hij daarom PSV niet noemde.

Nee wat een onzin. Waarom zou je specifiek willen dat Van Gaal de club PSV benoemd. Ik gun het je van harte hoor, misschien dat ik Van Gaal even een mail stuur of hij dat de volgende keer wel wilt doen.

25 september 2021 om 00:19

Wat een raar antwoord zeg? Hij benoemd clubs met een goeie jeugd, maar benoem dan ook gewoon alle 3 clubs en niet de enige clubs waar van Gaal zelf gevoetbald heeft en heeft getraint, beetje goedkoop, net als je antwoord.

25 september 2021 om 00:24

Van gaal speelde toch bij Sparta, die zou je dan eerder kunnen noemen.

25 september 2021 om 00:33

Hij bedoelt gewoon spelers die het spelletje kunnen spelen zoals hij wilt. Een Gakpo speelt dan wel bij PSV maar kan wel voetbaltechnisch mee daarin. Een Bergwijn heeft zich daarin verbeterd en Malen doet mee in het NL elftal omdat hij geen andere counterspits heeft. Memphis heeft zich al lang en breed bewezen in Oranje.
Spelers van Ajax kunnen nou eenmaal makkelijker inhaken bij Oranje omdat ze voetbaltechnisch, in positiespel, en qua tactisch inzicht een stuk verder zijn dan een PSV. Dat je het niet kan accepteren dat Louis de club PSV niet noemt is prima. Maar Louis ziet aan het einde van het seizoen ook dat verschil in punten in de competitie en denkt, verrek ik had toch gelijk.

25 september 2021 om 00:37

@denn01 "maar Louis ziet aan het einde van het seizoen ook dat verschil in punten in de competitie en denkt, verrek ik had toch gelijk." Kijk nu praat je jezelf weer tegen, waarom benoemd hij dan wel AZ? Juist ja. Zeg dan gewoon niks, want dit is wel een heel slecht argument, de rest wat je daarvoor zegt ga ik niet eens op in.

25 september 2021 om 00:42

Omdat AZ ook zo'n soort filosofie aanhangt alleen minder geld vangt dan Ajax. Misschien moet je je verdiepen in het woord filosofie en Louis van Gaal.

25 september 2021 om 03:08

Louis heeft AZ op de kaart gezet. Dankzij de filosofie van Louis heeft AZ Boadu, Koopmeiners en Stengs kunnen opleiden en door kunnen verkopen.

25 september 2021 om 00:18

Ik vraag me vooral af waarom hij AZ noemt. Niets ten nadele van de club en de jeugd natuurlijk, maar ze eindigen zeer zelden boven PSV en brengen nou niet bepaald de grootste talenten van Nederland voort. Erg knap natuurlijk wat AZ voor elkaar heeft weten te boksen tot op heden, maar het neigt naar flinke subjectiviteit als je als Van Gaal zijnde Andries Jonker moet vragen of PSV in dat rijtje hoort, terwijl je daarvoor nota bene een subtopper in een rijtje met Ajax schaart.

25 september 2021 om 00:27

Hij heeft het over club filosofie, az haalt veel geld binnen met eigen jeugd verkopen. Psv heeft toch veel jeugd a la marcellis zoet Hendriks die niet veel opleveren of bakkali labyad en mo die het niet waarmaken.

25 september 2021 om 00:35

@hazardinho77 Grappig dat je Marcellis, Zoet en Hendrix benoemd, maar namen als Malen, Bergwijn, Rosario, Locadia, Lammers en Memphis even snel vergeet, allen miljoenen opgebracht voor PSV. Of ze het waarmaken of niet maakt dan niet uit, want je hebt het over het geld wat binnen komt. Noem dan ook gewoon de namen wie wel miljoenen hebben opgeleverd.

25 september 2021 om 00:45

Rosario? Locadia? Lammers? Ja daar liggen we nog steeds wakker van in de Eredivisie.

25 september 2021 om 00:51

@denn01 Begrijpelijk, Locadia zorgde in 2017 met een geweldige vrije trap voor de 1-0 van PSV tegen Ajax, wat alle titel hopen van Ajax begraafde. Begrijpelijk dat je daar dus nog wakker van ligt.

25 september 2021 om 00:57

Ik lig helemaal nergens wakker van. Ik ben een objectieve reaguurder en snap niet waarom jij mij associeert met Ajax. Ik vind het wel fijn dat het hoogtepunt van Locadia in zijn carriere een vrije trap tegen Ajax was. Dat zegt ook wel iets zoals je daarmee denk ik bedoelt. Dat hij een groots voetballer is?

25 september 2021 om 01:12

Bergwijn zat bij ajax, malen ajax en arsenal, rosario ook ajax dacht ik, memphis sparta. Als je ze bij andere profclubs wegkoopt vind ik het geen eigen jeugd. De rest is geen topclub of oranje niveau imo.

25 september 2021 om 02:31

@hazardinho77 Huh? Rosario Ajax? Memphis Sparta? Erg interessant. Dit soort discussies zijn altijd hetzelfde, altijd dat gehuil over ''hij is weggekocht bij een andere profclub'' bla bla. Ja, om vervolgens de jeugdopleiding van PSV te volgen en dus jeugdspeler van PSV te worden. Hij word in de jeugdopleiding gezet om daar te kunnen doorstromen tot PSV 1, en dus word hij grootgebracht door PSV zelf. Lastig te begrijpen he? Dat is voetbal.

25 september 2021 om 03:07

@Hazardinho tsja... Ben je enkel jeugdspeler als je je eerste stappen in het profvoetbal direct bij de club zit waar je ook doorbreekt in het eerste? Als ik eerlijk ben vind ik 13/14 jaar eerder te jong dan te oud voor een club om een jonge speler uit zijn omgeving weg te halen. Eens of oneens, als je jongens op dat soort leeftijden weg haalt bij een club, gelden zij als eigen jeugd. Uit mijn hoofd zit er een verschil tussen 3 jaar voor je 21e en 3 jaar voor je 18e, maar beide, voor zo ver ik mij herinner, volgens UEFA regelementen eigen jeugd.

25 september 2021 om 08:27

Rosario was al 19 toen hij bij (Jong) PSV terecht kwam. Kwam in de jeugd uit oa voor DWS, Ajax en Almere City.
Ook een Malen, die 8(!) jaar lang in de jeugd van Ajax speelde om via Arsenal op 18-jarige leeftijd bij Jong PSV te belanden, is een voorbeeld van iemand die zeker niet als een (pure) PSV exponent kan worden beschouwd. Het aandeel van PSV in de opleiding van Bergwijn is bijvoorbeeld wel een stuk significanter, aangezien hij 4 jaar lang in hun jeugd heeft gespeeld nadat hij bij Ajax vertrok.
Ontwikkeling maak je je hele carrière mee, maar het zou te makkelijk zijn om bij sommige spelers voorbij te gaan aan het feit dat zij niet in de jeugd hebben gespeeld van de club waarin ze zijn doorgebroken.

25 september 2021 om 08:36

Geef het geld wat psv aan AZ, dan zal je zien wat een groot verschil er dan.is tussen die 2 clubs.

25 september 2021 om 10:36

@lindanolta - Dan laat AZ het op de bank en stuurt een leeggekochte selectie het veld op Maar even zonder dollen: Je weet dat AZ z'n tekorten al jaren dekt met transfers, hè? Zo goed staat AZ er financieel niet op, al zal dat na afgelopen zomer ietwat anders zijn. Hoe dan ook doet AZ het goed, maar enkel omdat de begroting zo ontzettend laag ligt. Niet voor niets schroeven ze die maar heel weinig op. Als die begroting met 10 miljoen omhoog gaat, komt AZ snel in de problemen als er een minder seizoen tussen zit.

25 september 2021 om 13:51

Wow dat je als Ajacied zelfs credits wil voor Rosario dat is wel next level. Het geeft alleen maar aan dat die o zo geweldige opleiding toch niet van iedereen een mooie technische voetballer kan maken haha...
Verder ook grappig al die zogenaamde mislukte PSV talenten, die hebben stuk voor stuk gemakkelijk het niveau van AZ...

25 september 2021 om 02:20

Malen en bergwijn....3x raden waar die oorspronkelijk vandaan komen.

25 september 2021 om 02:35

Malen en Bergwijn.... 3x raden waar die oorsprongelijk groot zijn geworden en bij welke club ze hun debuut hebben gemaakt als prof. Ahhh, oke. Nog iets anders? Of was dat het?

25 september 2021 om 12:32

Elke x deze non discussie. De ene speler groeit bij de ene club harder dan bij de andere. Gaat erom wie de speler heeft op zijn top van kunnen of top van verkoopwaarde. Die hele wel of niet eigenjeugd is echt een non discussie.

Snap ook niet waarom dat zo gevoelig lijkt te liggen bij supporters.

25 september 2021 om 13:53

Dit is inderdaad altijd een discussie waar alle logica het raam uit gegooid wordt

25 september 2021 om 07:07

Van Gaal was ook vergeten dat er veel rotterdammers in z'n selectie zitten: Wijnaldum, de Vrij, Memphis, Dumfries, Bijlow, Malacia. Kennelijk leuke clubjes in zuid Holland met veel talent.

25 september 2021 om 08:02

Nou leuke clubjes niet. Voegen zelf weinig toe aan het niveau van het Nederlands voetbal, behalve dan het afleveren van talenten aan leuke clubjes

25 september 2021 om 08:14

Over weinig toevoegen gesproken...

Feyenoord draagt wel degelijk bij aan het niveau als 3e club van NL. Ook Sparta is gewoon een gerespecteerde club uit de ED, normaal gesproken. Denigrerend doen is nergens voor nodig. Het is vroeg int weekend zullen we maar zeggen...

25 september 2021 om 11:06

Malen en Bergwijn komen uit de jeugd van Ajax, niet van PSV. Dit hoor je ook altijd als Ajax een jong talent strikt. Gakpo en Memphis, ja. Maar Memphis is al weet ik hoe lang geleden. Nu komt er weer wat jeugd door bij PSV dat in meer of mindere mate waarde heeft voor het eerste. Dat is niet structureel.

Hilarisch filmpje. Louis was volgens mij niet blij met de toevoeging van Jonker op het einde.

Zo dan PSV’ers die op hun pikkie getrapt zijn omdat hun club niet in de mond is genomen door onze voetbalprofessor Louis van Gaal… beterschap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Telstar

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.VVV-Venlo16-1
12.Telstar15-7
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Y. LiesdekVerdediger110
A. BensabouhMiddenvelder110
C. DijkstraMiddenvelder111
T. OvertoomMiddenvelder110
R. FernandesAanvaller112
G. PletAanvaller114
S. van DoormMiddenvelder100
Voor de complete selectie: Clubpagina Telstar.

404 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2021- Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren