Ronald Koeman twee duels geschorst; beroep Frenkie de Jong afgewezen

Vrijdag, 24 september 2021 om 18:35Dominic Mostert

Ronald Koeman is voor twee wedstrijden geschorst door de Spaanse voetbalbond RFEF. De trainer van Barcelona werd donderdagavond in de competitiewedstrijd tegen Cádiz (0-0) naar de tribune werd gestuurd vanwege aanmerkingen op de arbitrage, die onder leiding stond van Carlos del Cerro Grande. Als Koeman mag aanblijven als trainer van Barcelona, mist hij de competitiewedstrijden tegen Levante (zondag) en Atlético Madrid (volgende week zaterdag).

De scheidsrechter schreef in zijn wedstrijdverslag dat Koeman 'luidruchtig' protest aantekende bij de vierde official 'met zijn armen omhoog', en dat de trainer de technische zone verliep en riep: "Hey! De scheidsrechter moet fluiten! De scheidsrechter moet fluiten!" Koeman was eerder in de wedstrijd al door de vierde official gewaarschuwd dat hij zijn aanhoudende kritiek op de wedstrijdleiding moest stoppen.

Zelf was Koeman het oneens met zijn rode kaart, gaf hij na afloop aan. "Ik kreeg mijn rode kaart niet vanwege een discussie met de scheidsrechter. Het enige wat ik zei tegen de vierde official was dat de wedstrijd even stilgelegd moest worden omdat ik een tweede bal op het veld zag liggen. Dat zag iedereen. In dit land krijg je rood om niks", zei de trainer. In het veld kreeg Frenkie de Jong een rode kaart na tweemaal geel.

Barcelona maakte vrijdag bekend beroep aan te tekenen tegen de rode prent voor De Jong. De club was het ook niet eens met de gele kaart van Sergio Busquets in blessuretijd en ging ook hiertegen in beroep. Beide beroepen zijn echter afgewezen door de RFEF. De Jong kreeg zijn eerste gele kaart in de 61ste minuut vanwege een zwaaiende arm in het gelaat van Cádiz-middenvelder Alberto Perea. Enkele minuten later vond de scheidsrechter een actie van De Jong geel waard waarbij Alfonso Espino naar de grond ging in een duel om de bal. Daardoor is hij tegen Levante geschorst. Busquets kreeg geel omdat hij een tweede bal in het veld schopte in de 96ste minuut.Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door daanl1998)

Alweer een wedstrijd die hij moet missen tegen atleti. Zou de spaanse bond dit expres doen??

24 september 2021 om 18:40

Ja de spaanse bond heeft een persoonlijke vendetta tegen Koeman!

24 september 2021 om 18:40

Het leek er bijna op inderdaad....maar die scheids had gewoon een slechte dag denk ik...wat een gehaktbal was dat zeg!!

24 september 2021 om 18:49

Ja inderdaad. Levert barca onrechtmatig voordeel op als incapabele Koeman niet op de bank zit. Real moet protest aantekenen

24 september 2021 om 19:19

Om eerlijk te zijn was die rode kaart voor Frenkie extreem maar wat betreft Koeman, die man is zijn eigen grootste vijand, zijn eigen spelers shit noemen, klagen over scheidsrechters, en dan ook echt de verkeerde woorden kiezen “in dit land word je eraf gestuurd om niks” daar zal hij veel fans mee maken in Spanje, het lijkt er echt op dat die man alles aan het doen is om ontslagen te worden.

24 september 2021 om 19:44

Beetje moe van dit , volgens mij was het een gele kaart.
En ja 2x terecht geel is ook rood in Spanje.
Vind de scheidsrechters daar ook niets hoor maar dit klopte gewoon.
Nu ook misschien meer kans om te winnen want speelt waardeloos.

24 september 2021 om 23:51

Bijna nooit wordt het in Spanje gehonoreerd een beroep, puur voor de buhne van Barca

Hoe kan het beroep afgewezen zijn tegen Frenkie zijn ze blind of eh?

24 september 2021 om 18:40

In mijn ogen terecht, Frenkie benadeelt zijn eigen ploeg, om zo in te komen met gele op zak is erg dom....

24 september 2021 om 18:42

Jij hebt het waarschijnlijk niet eens gezien. Hij speelt duidelijk de bal en houdt zijn benen niet gestrekt.

24 september 2021 om 18:44

gevaarlijk inkomen, had zomaar einde seizoen voor Cadiz speler kunnen wezen, dat is onacceptabel...

24 september 2021 om 18:46

Gevaarlijk inkomen met ingetrokken benen en de bal spelen?

24 september 2021 om 18:49

Ingetrokken wanneer het kwaad al geschiet is? In mijn beleving was het gevaarlijk inkomen van frenkie waardoor ik geel terecht vond.

24 september 2021 om 18:52

Einde seizoen kunnen wezen?! Hahaha, doe even normaal man xD

24 september 2021 om 18:53

Hij raakt m pas zachtjes toen zn been al ingetrokken was? Oke nu ben je duidelijk aan het trollen. Einde seizoen nog wel

24 september 2021 om 18:55

Hij trekt zijn been in na het contact

24 september 2021 om 18:56

Zelf nooit gevoetbald denk ik. Het is een contactsport. Hij speelt de bal. Punt.

24 september 2021 om 18:58

Sta je lekker te trollen joh. Als je dit terecht vond dan heb je echt geen verstand van voetbal.

24 september 2021 om 18:59

Nee SosuhSZ, hij houdt overduidelijk direct na het balcontact en ruim voor het contact met de tegenstander al in. Daarom buigt zijn onderbeen weg en tikt hij ook met z'n scheenbeen de tegenstander aan i.p.v. vol met de voet. Is gewoon duidelijk te zien op de beelden voor iedereen he..

24 september 2021 om 19:04

Pranjic het is hoe ik het zelf zie, kwestie van interpretatie, zoals ook de arbiter ene kwestie van interpretatie is. Ik krijg het gevoel als het over Frenkie gaat dat er dan anders naar gekeken word. In mijn ogen gevaarlijk inkomen met kans dat de speler de rest van het seizoen niet kan uit voetballen.

24 september 2021 om 19:13

@Aqua1 hij speelt gewoon puur de bal, het is meer dat de scheids Barcelona benadeelt

24 september 2021 om 19:38

Ik vind geel ook wat streng zeker omdat het zijn 2e is maar goed je kan hem geven. Snap dat ze dit niet terugdraaien. Barca heeft vaak zat de scheids mee gehad, tja dan heb je hier misschien wat pech. Neemt niet weg dat barca hier gewoon had moeten en een dramatische pot op de mat legde. Het id niet op eens fe schuld van de scheids dat barca punten laat liggen. Al een maand niet gewonnen en al op 7 punten van Real Madrid. Europa league denk?

24 september 2021 om 20:00

@sanderk, blijk ik er toch verstand van te hebben. Gelukkig jammer dat je de weddenschap niet aan ging

24 september 2021 om 18:41

Zoals ik bij het andere artikel al zei. Hij kon hem gewoon geven. Terecht dat deze blijft staan, het was licht, maar geen reden om het terug te draaien.

24 september 2021 om 18:45

Die is eerste gele kaart was imo onterecht. Nu heb ik niet de slo mo kunnen zien van die tweede geel maar ik vind het echt best wel dom dat je zo in komt als je al geel op zak hebt. Je weet gewoon als het mis gaat dat je dan een kaart krijgt.

24 september 2021 om 18:54

Nee bijna alle scheidsen zijn helaas madridistas in spanje. Echt werkelijk waar een schande hoe er gister werd gefloten. Ook veel te lang laten doorspelen. Hij schoot ze er nog net niet zelf in

24 september 2021 om 20:29

Wat ik raar vond was dat in de eeeste helft waar een paar keer spelers van cadiz een bal weg schoten na dat er gefloten was, waar ook wel eens geel voor wordt getrokken. Verder is je reactie, als je hiermee doelt dat real madrid altijd de scheids mee heeft grootste bs die ik vandaag heb gehoord. En van frenkie kan he gewoon 2x geel geven, vaak genoeg krijgt hij niks als hij zo ongelofelijk aan het zeiken is en kaarten aan het aannaaien is. Nee barca en fans zoals jij kunnen niet steeds de scheids de schuld geven als je met draamaatisch slecht voetbal niet wint. Zou bijna gaan geloven dat jullie vorig jaar kampioen hadden moeten zijn als het niet aan de scheidsrechters zou liggen.

25 september 2021 om 01:56

Tuurlijk joh, we hebben de scheidsrechters, de Spaanse voetbalbond, de EUFA omgekocht en je zou het niet zo 1, 2, 3 denken maar zelfs Rutte zit in ons zakje. O ja, het grasveld in Cadiz: daar hebben Real Madrid speler ooit op gevoetbald en dat heeft natuurlijk ook een negatief effect op de Barca spelers. Eigenlijk moet barca gecompenseerd worden met… uhm… wat zullen we eens nemen… 30 competitiepunten!!! Dat is wel zo eerlijk!

En terecht, vond het gewoon dom en te laat van Frenkie manier van inkomen was toch gevaarlijk in mijn ogen had je zomaar Cadiz speler mee kunnen blesseren. koeman reageerde de hele wedstrijd al zo overspannen kan zich lang de lijn nooit gedragen.

24 september 2021 om 18:40

bij die tweede gele kaart gebeurde er echt hélemaal niks.

24 september 2021 om 18:42

Gozer ik adviseer je om de beelden eens terug te kijken, hij zal wel de bal raken maar neemt niet weg dat hij gevaarlijk inkomt en de speler raakte.

24 september 2021 om 18:50

Wat is er gevaarlijk aan je been terugtrekken? Als hij zn been zo had laten staan eens maar dit is toch geen geel

24 september 2021 om 18:55

Gozer??
Voetbal is een contact sport dus volstrekt normaal dat hij een 'speler raakte'. Na het aanraken van de bal trok hij zijn benen in, dus verre van gestrekt been en dus gevaarlijk spel. In Nederland zou de VAR ingrijpen om de gele kaart te seponeren en imo terecht.

24 september 2021 om 18:56

Aqua1 ik neem jij dat de slomo uit juist camerapunt (bij Ziggo Sport kwam ie voorbij en op Twitter ook) niet gezien hebt want dan kun je dit simpelweg niet beweren. Het was echt geen gevaarlijk inkomen, dit is echt geen terecht kaart hoor. Of het dom is van Frenkie om überhaupt een tackle in te zetten is vraag 2, maar daar heeft de scheids niets mee te maken, die moet gewoon de situatie zelf beoordelen.

24 september 2021 om 20:11

Als dit al gevaarlijk inkomen is dan kunnen we beter stoppen met voetballen. Dit soort tackles gebeuren iedere wedstrijd in alle competities ter wereld en amper een scheidsrechter die er een vrije trap voor geeft, laat staan een gele kaart. Beetje objectiviteit is op zijn plaats hier.

24 september 2021 om 20:30

Amper? Dus het gebeurd vaker. Ik had hem ook niet gegeven maar goed, een tikkeltje dom van frenkie was het wel

24 september 2021 om 23:35

ElFaraon

Een tikkeltje dom als je een onterechte vrije trap tegen krijgt en een gele kaart? Tuurlijk joh..

24 september 2021 om 18:42

Niu...je mag maar hopen dat spelers altijd hun been op die manier intrekken!...zie ze meestal gewoon doorzetten!

24 september 2021 om 19:03

Haha dit was echt zo niet terecht, zoiets zou in Nederland echt nooit gebeuren

24 september 2021 om 19:03

Nee nee, bal wordt gespeeld, been is laag en wordt teruggetrokken. Dat zijn de feiten. Is geen geel. Blijf bij de feiten, Aqua.

24 september 2021 om 19:09

Ik heb de beelden weer 10 keer terug gekeken, is gevaarlijk inkomen dus gele kaart, maar hoe kom je erbij met het is een feit?

24 september 2021 om 19:33

De overgrote meerderheid vindt dit geen geel (op basis van wat ik online lees; VZ, Reddit, etc).

24 september 2021 om 19:56

@aqua1: vriend, waar heb jij t over? Dan is elke sliding gevaarlijk inkomen. Hij raakt de bal, trekt zn been terug en raakt dan nog enigszins de man met zn lichaam. Hoe kun je nou beweren dat dat terecht geel is...

24 september 2021 om 20:32

Allemaal leuk wat alle barca en frenkie fans vinden volgens het reglement kan hier geel voor worden gegeven.

24 september 2021 om 23:38

ElFaraon

Allemaal leuk van alle Barcelona en Frenkie haters..
Welk reglement? Staat er soms dat als je de bal raakt en je geen gestrekt been hebt je alsnog geel krijgt? Wat een onzin zeg..

25 september 2021 om 03:12

Waren bij het inzetten van de sliding niet beide voeten van de grond? Ik kon dat niet goed zien. Als dat zo was, dan is dat al reden genoeg om minstens geel te trekken.

24 september 2021 om 19:23

Soms is het wel leuk als mensen het nog een soort van verbloemen dat ze fan zijn voor de concurrent, ik kan het wel waarderen dat jij er gewoon open voor uit komt een grote aversie te hebben voor barcelona.

De Spaanse scheidsrechters bakken er niks van!!!

24 september 2021 om 18:41

Het ligt weer aan de scheids zo lust ik er nog een paar, gewoon gevaarlijk inkomen hij raakte de speler had slecht met hem kunnen aflopen.

24 september 2021 om 18:44

Nee dat zegt hij niet, ben oprecht van mening dat barca ook niet had gescoord met 13 spelers. Hij zegt dat spaanse scheidsrechters slecht zijn en dat is wel degelijk zo.

24 september 2021 om 18:44

Had inderdaad slecht af kunnen lopen, als hij zn been niet in zou trekken.....gewoon contact nadat de bal was gespeeld.

24 september 2021 om 18:47

Maar omdat Frenkie de nuchtere jongen uit Arkel is wordt er geen punt van gemaakt van zijn actie, die gewoon dom was, want he tis zo ene gewone jongen uit Arkel goed lachse Frenkie, want zo jongen is de ideale schoonzoon, op die manier wordt er naar Frenkie gekeken.

24 september 2021 om 18:58

Je haalt er nu wel heel veel onzin en aannames bij.

24 september 2021 om 19:03

Je doet er wel alles aan om iedereen hier te overtuigen van jouw gelijk. Wellicht kijk je ietwat subjectief?

24 september 2021 om 18:47

Die hebben er nooit wat van gebakken. Sinds ik la liga volg waardeer ik de Nederlandse scheidsrechters veel meer. Ook die maken fouten zoals met Mike Te Wierik maar die worden ook geseponeerd.

Ook gewoon twee duels schorsing.... Dat je hem een rode kaart geeft, oke. Kan ik misschien begrijpen, een keer is het genoeg. Maar om dan meteen twee duels schorsing te geven, manmanman... Hoeveel wedstrijden zou die wel niet krijgen als hij hem had uitgescholden of beledigd? 10?!?!?

24 september 2021 om 19:05

Tja, La Liga is klaar met Barcelona. Miljarden schuld. Er is afgelopen decennium veel kapot gemaakt

24 september 2021 om 19:14

1 wedstrijd was misschien gepaster. Tegelijkertijd waren 13 rode kaarten en 13 gemiste wedstrijden sinds zijn aankomst ook gepaster. Wat een figuur langs de lijn vaak jezus.

De Madrileense scheidsrechters bond die de Madrileense scheidsrechter weer eens de hand boven het hoofd houdt. Nu wisten we van tevoren al dat het zo zou gaan, want ze zullen nooit toegeven dat ze het eens fout hadden. Dit kan echt alleen in Spanje. In ieder ander fatsoenlijk voetballand was de rode kaart kwijt gescholden.

24 september 2021 om 18:43

Het ligt weer aan de Spaanse bond en al dat onzin wat ik lees, frenkie had maar slimmer moeten wezen en niet zo wilde onbezonnen inkomen.

24 september 2021 om 18:47

Hij speelt de bal, trekt zijn benen terug, en toucheert de speler van Cadiz heel ligt. Hier was echt niks aan de hand, voetbal is een contact sport en dit was gewoon een nette tackle op de bal. Zelfs jij met je Madrileense bril zou moeten zien dat wat hier gebeurt echt een farce is...

24 september 2021 om 18:48

Hahah grappig man het ligt natuurlijk aan de scheidsrechter en niet aan Barcelona spelers zelf? Hou aub op met dat gezeur telkens over de scheidsrechters die doen gewoon hun best, geen een scheidsrechter wil opzettelijk een verkeerde beslissing nemen.

24 september 2021 om 19:10

Barcelona speelde heel slecht. Als er een club verdiend had te winnen was het Cadiz. En De Jong had al lang een keer geel mogen krijgen voor zijn constante gemekker. Dus nee, het ligt niet allemaal aan de scheidsrechter, en niet aan Barcelona zelf.

Dat betekent niet dat de tweede gele kaart voor De Jong niet lachwekkend was. Het was geen overtreding, laat staan een kaart. Dus ja, die specifieke fout is volledig op het conto van de scheidsrechter. Het wegsturen van De Jong was volledig onterecht, en het is schandalig dat deze fout niet gecorrigeerd wordt. Zo simpel is het...

24 september 2021 om 18:51

Best sneu om gelijk weer naar je rivaal te wijzen. Ik weet niet hoelang je al Spaans voetbal volgt maar ze zijn daar gewoon door en door slecht met fluiten. Lahoz leek het vorig jaar eindelijk wat beter te doen maar ook hij maakt er soms de grote Lahoz show van. Als ik bij europese wedstrijden lees dat een spanjaard de boel fluit weet ik al dat het een puinzooi gaat worden. Dit is al jaren zo. De comissie bij Spanje bestaat uit een paar kliniclowns die nooit iets seponeren dus ook daar weet je gewoon dat er niks nuttigs uitkomt. Het scheidsrechterscorps is gewoon een probleem daar. Een probleem voor Barcelona, Atletico, Real, maar ook de ploegen eronder.

24 september 2021 om 19:25

Wat je zegt klopt, alleen is er een verschil tussen gewoon slecht zijn in fluiten en een club bewust misgunnen. Bij Barcelona is het vaak het tweede aangezien Barcelona een Catalaanse club is en blijft. Spanjaarden gunnen Barcelona daarom nou eenmaal niks en liggen er niet wakker van als Barcelona door dit soort krankzinnige kaarten wordt benadeeld.

Nu geloof ik niet dat er een heel complot binnen de Spaanse bond is opgezet door Real Madrid waardoor scheidsrechters Barcelona benadelen, maar waar ik wel in geloof is dat de anti-Catalaanse sentimenten vanuit de Spaanse maatschappij doorslaan richting voetbal en de scheidsrechters waardoor ze liever Barcelona zien falen dan slagen. Als de gemiddelde Spanjaard en Spaanse scheidsrechter moet kiezen tussen Real Madrid of Barcelona dan kiezen ze 99 van de 100 keer voor Real Madrid. Niet uit liefde voor Real Madrid maar uit afgunst voor Barã§a(en Catalonie). En zoiets kan gewoon niet.

24 september 2021 om 21:47

Kurd..

Als dat waar zou zijn , waarom heeft Barcelona 12 jaar lang in la liga gedomineerd en weet ik veel hoeveel kampioenschappen, bekers etc gewonnen?

Als alle schdsrechters Barca niks gunnen en anti zijn, zouden ze nu in de de 4e divisie voetballen..
Wees aub realistisch

Ik heb het eerder geschreven en herhaal het maar weer.
De politiek bepaalt.
Catalonië heeft zich de woede van Spanje op de hals gehaald. Men heeft zitten studeren hoe ze de Catalanen konden knechten.

24 september 2021 om 21:56

Daarom dat Barca zoveel heeft gewonnen..

Is wel weer koren op de molen van mensen die roepen dat de Spaanse bond erg pro-Madrid is. Het is ook wel zwaar gestraft, maar Koeman moet ook beter weten. In Spanje pikken ze heel weinig qua aanmerkingen op de leiding. Niet onterecht hoor trouwens, want het is in het voetbal veel te normaal geworden om te zeiken op de scheids.

24 september 2021 om 18:52

Die mensen zoeken sws hun eigen weg. Zoals ik in eerdere posts al benoemde, het niveau van de scheidsrechters is daar echt dieptriest. Ook geven ze in spanje ook veel sneller kaarten dan in andere landen.

24 september 2021 om 19:07

Maar als je als scheids ook zo veel fouten maakt, roep je het gezeik ook over je af.

24 september 2021 om 19:30

Pikken de aanmerkingen op de leiding niet? Dan zou geen enkele wedstrijd uit Laliga uitgespeeld worden want de spelers staan bij elk fluitsignaal om de scheids heen te zeiken, zeuren, miepen en smeken om kaarten. Dat zou binnen no time halve elftallen met rood eruit gestuurd worden en wedstrijden gestaakt moetn worden. Als er een competitie is waar de scheids geen gezag heeft is het de Spaanse wel.

Koeman oogt erg gespannen. Afgelopen wedstrijden constant met een rode kop op de bank. Hij neemt slechte beslissingen die zijn ploeg benadelen. En in Spanje weet je dat ze geen commentaar op de leiding dulden. Hoe dom ben je dan om het toch te doen. Ze kunnen hem beter ontslaan want hij is een grote factor in het slechte spel.

Ga ik eindelijk naar een wedstrijd van Barcelona, is zowel Koeman als Frenkie geschorst en is Messi naar PSG

Slechter tijdstip had ik niet kunnen uitkiezen.

25 september 2021 om 03:22

Luuk en Memphis zijn er toch nog? En Dest schijnt ook tot de Nederlandse enclave te behoren, dus valt nog mee. 😉

Terecht. Mag in mijn ogen vaker gebeuren, als je soms ziet hoe coaches zich misdragen aan de zijlijn. Dat je het oneens bent met een beslissing kan ik me voorstellen. Kan me de frustratie goed voorstellen wanneer er onterechte beslissingen worden gemaakt, echter zal men die frustratie de baas moeten zijn. Dat coaches soms gefrustreerd reageren kan, maar zoals Koeman 90 minuten lang commentaar hebben op elke beslissing, tja, terecht schorsen.

Over Frenkie. Domme tackle maar zeker geen rood/tweede geel. Hij raakt de bal en trekt zijn benen terug. Ben benieuwd hoe Koeman Frenkie gaat opvangen, Puig? haha

En kleine clubs mogen maar ongestoord door blijven gaan met het tijdrekken, counters stoppen en aanstellerij. Wanneer is de Spaanse bond daar eens mans genoeg voor.

Koeman en zijn laatste gevecht tegen het onrecht, daar zat niet alleen emotie in van het verliezen, ook de emotie tegen het bestuur en de machteloosheid van een afgehakte selectie.

Dit ligt niet aan Barca of/en real, dit ligt niet aan spelers.
Dit ligt gewoon aan het absurd lage niveau van arbiters in Spanje, wat zijn die slecht zeg..
Alles wat geel waard is, bestraffen ze niet..
Enige wat ze wel vaak bestraffen is commentaar op hun heilige manier van fluiten, word moe van spelers die om kaarten vragen.. eerlijk is eerlijk, bij zo veel arbitrale dwalingen(bij alle teams) snap ik het wel want soms zijn ze echt zo blind als maar zijn kan...
Van Frenkie vond ik persoonlijk geen 2e geel, maar wel super stom zo in te sliden als je al geel op zak hebt..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4941 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Koeman krijgt goed nieuws uit de ziekenboeg in aanloop naar el Clásico

Ronald Koeman heeft zaterdagmiddag vooruitgeblikt op de kraker in LaLiga tussen Barcelona en Real Madrid van zondagmiddag. De oefenmeester kreeg goed nieuws in aanloop naar el Clásico, daar bekend is geworden...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren