Toornstra: ‘Hij heeft de plank nog niet misgeslagen, hij raakt een snaar’

Vrijdag, 24 september 2021 om 16:40Dominic Mostert • Laatste update: 16:42

De samenwerking met Arne Slot bevalt Jens Toornstra goed. De nieuwe aanvoerder van Feyenoord zit van alle spelers het langst bij de A-selectie en werd ook getraind door Giovanni van Bronckhorst en Dick Advocaat. Volgens Toornstra is met de komst van Slot een 'stap gezet' als het aankomt op de aandachtspunten tijdens de trainingen.

"Er zit een gedachte achter alles wat we doen", vertelt Toornstra aan de NOS, daags voor de thuiswedstrijd tegen NEC. "De oefeningen tijdens de training hebben te maken met wat ons te wachten staat in de komende wedstrijd. Dat is wel een stap die gezet is. Ik denk dat hij het heel goed doet. Zijn besprekingen vind ik ook altijd indrukwekkend." In de wedstrijdbesprekingen benoemt Slot volgens Toornstra 'de dingen die je, achteraf bekeken, ook terugziet in de wedstrijd, dingen die gaan gebeuren'.

Het artikel gaat verder onder de video
Slot countert Schmidt op persco: 'Dat zegt meer over Feyenoord'
Meer videos

"De ruimtes waar je kunt voetballen bijvoorbeeld: die komen er ook echt. Hij heeft de plank nog niet misgeslagen. Hij raakt een bepaalde snaar. Dat doet ie heel goed", concludeert Toornstra, die dit seizoen nog geen wedstrijd miste voor Feyenoord. In alle officiële duels kreeg hij een basisplaats. Zondag was Toornstra met twee doelpunten van grote waarde in de gewonnen uitwedstrijd tegen PSV. Feyenoord staat met twaalf punten uit vijf wedstrijden op de vierde plaats in de Eredivisie.

Slot maakte vrijdag op de persconferentie bekend dat Marcus Pedersen niet inzetbaar is. De verdediger is woensdag tegen sc Heerenveen (3-1 zege) 'niet helemaal lekker uit de wedstrijd gekomen' en behoort niet tot de selectie tegen NEC. Zijn positie rechts achterin zal worden ingevuld door Lutsharel Geertruida, zo verklapte Slot. Arsenal-huurling Reiss Nelson zit opnieuw niet bij de spelersgroep.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Toch mooi hoe een keuze in ogen van vele mensen (ook in die van mij) verkeerd lijkt, maar dan toch zo goed uitpakt. Heeft het echt heel goed op de rails. Nu ook weer een volle kuip, kan een mooi seizoen worden voor Slot. Schijnbaar is de o18 zeer talentvol bij Feyenoord. Hopelijk ziet die wat kansen om een paar spelers dit jaar en volgend jaar structureel minuten te geven, mochten zij er klaar voor zijn. Zo kan Feyenoord weer verder groeien.

24 september 2021 om 17:15

Eens hoor, maar voetbal is wat dat betreft ook waan van de dag.
Na verlies bij Utrecht “had Slot nog een lange weg te gaan” en ging Feyenoord 5e of 6e eindigen. Nu PSV verslagen met mooie cijfers en doen we opeens weer mee om het kampioenschap..?

Eigenlijk moeten resultaten ook niet te veelzeggend zijn onder slot. Waarde creëren op het veld en Europees voetbal halen is een success. Hoop dat Slot en Arnesen komende 3/4 jaar echt een vaste visie/structuur ontwikkelen binnen de club. Dat is het belangrijkste

24 september 2021 om 18:09

Ik vind dit ook mooi om te lezen om dat popie jopie gedrag bij VI onderuit te halen dat een trainer zogenaamd niets toevoegt.
Goede trainers halen net ff meer uit een ploeg dan er "gemiddeld" in zit. Nee Van Gaal, ETH en Slot worden geen kampioen met -pak hem beet- Heracles, maar kunnen er wel meer uit halen dan de gemiddelde trainer.

24 september 2021 om 20:48

Ja volgens Derksen en Japie had Advocaat geweldig werk geleverd. Max eruit gehaald lol.... Geen 1 trainer zou het beter doen.

24 september 2021 om 20:55

Maar de Feyenoord selectie is dit jaar dan ook 10x beter, dus dat mag je niet vergelijken.

25 september 2021 om 03:22

Het team is nu beter maar ook niet heel veel beter, op 7 posities staan nog dezelfde spelers. Trauner, til en pedersen maken natuurlijk veel verschil maar berghuis hebben is ook niet verkeerd. Daarnaast had ik vernomen dat pedersen een transfer was die werd aangedragen door slot, til zal dat ook wel zijn geweest. Dat valt dan ook onder de kwaliteit van slot.

25 september 2021 om 09:47

Sarcasme, Joost. Sarcasme ...

Duidelijk, recht voor z'n raap en ook nog verstand van het spel, tot nu toe kan ik niks anders zijn dan ontzettend blij met Slot, benieuwd hoe hij dit seizoen gaat werken met de gaten die sowieso komen door de smalle selectie

Dat Nelson nog steeds niet fit genoeg is voor zelfs de bank baart mij wel zorgen

24 september 2021 om 16:54

Ja, na twee weken rustig aan met lichte overbelasting zou je toch wel verwachten dat hij een minuut of 10 in kan vallen.

24 september 2021 om 17:01

Precies, deed t een paar jaar geleden bij hoffenheim erg aardig, zou een welkome versterking zijn, kan Linssen zolang nodig op spits focussen, anders schuift hij ook steeds

24 september 2021 om 18:22

Ik heb stukjes van zijn analyses gezien die hij maakte bij Cambuur in 2013. Daar is een docu over gemaakt omtrent de wedstrijd Cambuur Heerenveen. Daar gaf hij ook een intervieuw, daarna tijdelijk samen met Sipke Hulshoff het eerste gedaan, haalden we de halfe finale beker die we verloren van AZ na strafschoppen. Ik wist toen al dit kan wel eens een heel goede trainer worden en dat blijkt nu. Al had hij vorig jaar in AZ wel wat problemen in het begin. 4-0 voor naar 4-4. Alleen moeten Feyenoord wel realistisch zijn derde plek is een top prestatie met deze smalle selectie.

25 september 2021 om 03:26

Nelson traint nu net weer ligt mee met de selectie zei slot in de persconferentie vrijdag. Hij zit nu dus nog niet bij de selectie, maar waarschijnlijk wel binnenkort. Zal waarschijnlijk net voor de interland periode of anders na zijn minuten beginnen te maken

Mooi voor Feyenoord dat hij coach is geworden en ook mooi voor Slot om een stap omhoog te hebben gemaakt. Prima combi dus

Zo blij dat Slot gekomen is en ze zo leuk en goed laat voetballen.
Hoop dat contract gauw met paar jaar wordt verlengd.
Maar ook dank aan Koevermans , Arnesen en alle medewerkers die niet altijd in de schijnwerpers staan maar bezig zijn om bij Fey een topsportklimaat te creëren. Echt zooo blij.

Weer een middelmatige voetballer waar schijnbaar een goede trainer in schuilt.
Zijn praatjes voor- en achteraf zijn helder en draait er niet omheen zoals de wedstrijden tegen Drita.
Het tij kan nog keren en we zijn pas een wedstrijden onderweg 😴 maar vooralsnog ziet het er goed uit..

Zijn accent is te verwaarlozen, je zou niet zeggen dat hij uut Banthum komt....😶

De oefeningen tijdens de training hebben te maken met wat ons te wachten staat in de komende wedstrijd. Dat is wel een stap die gezet is.

Kortom: onder Advocaat deden ze maar wat?

24 september 2021 om 17:36

Dat zag je ook in de wedstrijden. Elke keer inzakken zelfs tegen de zwakke tegenstanders. Spelers wouden wel anders spelen maar Dickie dacht dat dat niet kon.

24 september 2021 om 17:54

Ik erger me ook echt dood aan wat er in die documentaire voorbij komt.. 0 risico nemen, zinloze kreten die je bij een willekeurige amateurclub op zondagochtend ook hoort en totaal geen tactiek.

24 september 2021 om 18:14

Dickie is een trainer van de oude stempel met gedateerde trainingsmethodes. Prima trainer als je als club iets moet repareren halverwege het seizoen, verder zit er maar heel weinig idee achter alles wat hij doet.

24 september 2021 om 19:50

@mgmv; echt he? Tactische aanwijzingen als ‘niet zo nerveus!’ ‘de beuk erin’ en het aloude ‘kommop jongens’ en dan heb je het wel gehad. Ik erger me kapot tijdens die afleveringen 😂.

Slot is ook gewoon een toptrainer. Charismatisch, duidelijk naar spelers en laat zijn teams geweldig spelen. Bovendien heeft hij ook in interviews altijd de juiste woorden klaar. Ik mis hem in ieder geval, blijft jammer hoe het gelopen is.

25 september 2021 om 03:36

Van wat ik begrepen heb is het toch volledig het bestuur van AZ te verwijten dat die weg is. Slot gaf als voor het einde van seizoen 19/20 aan dat hij graag wilde verlengen omdat hij het seizoen 20/21 niet in wilde met een aflopend contract, toen kreeg hij pas eind september 2020 een verlenging aangeboden van maar 1 jaar. Dan snap ik wel dat je geen vertrouwen voelt. Dat is echt falen van het bestuur, want wat ben ik blij met hem bij feyenoord

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

123 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren