Letschert op eigen houtje terug naar Alkmaar na uiterst pijnlijke wissel

Vrijdag, 24 september 2021 om 15:31Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:16

Timo Letschert is donderdagavond niet met de spelersbus van AZ teruggereisd naar Alkmaar na de uitwedstrijd tegen FC Twente (3-1), zo weet Voetbal International te melden. De centrumverdediger werd in Enschede halverwege de eerste helft gewisseld voor Pantelis Hatzidiakos toen hij er bij twee tegentreffers niet goed uit zag. Letschert besloot daarop op eigen houtje terug te keren naar Alkmaar.

Jansen zei vrijdag tijdens het perspraatje dat het Letschert's eigen keuze was om op eigen gelegenheid naar huis te gaan. "Daar hebben wij geen goedkeuring voor gegeven", zei de AZ-trainer. "Hij was na afloop enorm teleurgesteld in zijn prestatie. Timo wil optimaal presteren en dat is hem niet gelukt. Hij voelt zich daar verantwoordelijk voor. Hij is enorm zelfkritisch." Letschert en Jansen hebben inmiddels met elkaar gesproken. "Over de aard van een eventuele straf laat ik mij niet uit. Maar ik sta nog steeds achter mijn keuze."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Twente kwam in eigen huis al na een halve minuut op voorsprong via Ricky van Wolfswinkel, die eenvoudig kon binnenschuiven op aangeven van Michel Vlap. Laatstgenoemde liep daarbij eenvoudig weg uit de rug van Letschert. Na een kwartier spelen ging het wederom mis voor Letschert, toen hij zich de bal liet afsnoepen door Daan Rots en de aanvaller van Twente er 2-0 van maakte. Trainer Pascal Jansen besloot de onfortuinlijke verdediger daarop naar de kant te halen.

Jansen gaf na afloop van het duel tekst en uitleg over de pikante wissel. "Vandaag was het centrale duo (Letschert en Bruno Martins Indi, red.) geen bron van rust. Ik vond dat ik de ploeg moest helpen door te wisselen. Hatzidiakos heeft zo goed als hij dat kon de boel proberen te repareren", zei Jansen voor de camera's van ESPN. AZ heeft weinig tijd om stil te staan bij de gebeurtenissen in Enschede. Aanstaande zondag ontvangen de Alkmaarders Go Ahead Eagles in eigen huis.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door 29er)

Voor straf lopend naar huis?

24 september 2021 om 15:38

Zou die al op de afsluitdijk lopen?

24 september 2021 om 15:41

Afsluitdijk? Hoe loop jij van Oost Nederland naar het Westen? Via het Noorden??
Hij zou hooguit op de brug tussen Enkhuizen en de Flevopolder kunnen lopen

24 september 2021 om 15:45

My bad; de Lelystad - Enkhuizen dijk bedoel ik natuurlijk😆

24 september 2021 om 15:56

En zelfs dat is een flink stuk om weet ik uit ervaring.

24 september 2021 om 15:47

Co Adriaanse is al een tijdje weg bij AZ hoor

24 september 2021 om 16:05

Het verhaal gaat dat hij rugdekking moest geven aan de bus….

Ik snap dat de beste man er niet blij mee was, het was immers een erg pijnlijke wissel, maar dit klinkt wel heel erg kinderachtig.

24 september 2021 om 15:42

Inderdaad, zonder snoepje naar bed!

24 september 2021 om 15:44

Ik zal je wat vertellen. Het zijn allemaal kleine kinderen die overbetaald worden voor wat ze nu eigenlijk doen. Timo wind er tenminste geen doekjes om.

24 september 2021 om 15:48

waarom is salaris weer relevant?

24 september 2021 om 15:57

Mensen die erg veel verdienen (maar ook anderen hoor, daar niet van) hebben soms nog weleens extra de neiging om de realiteit uit het oog te verliezen. En iets meer last van grootheidswaanzin, op een manier van hoe durft de trainer mij te wisselen. Maar zoals al gezegd, geldt dat niet voor iedereen, en ook weleens voor mensen die niet veel verdienen.

24 september 2021 om 16:13

@arno_p ik zag gister de salarissen van de mannen bij VI voorbij komen, over overbetaald gesproken.

24 september 2021 om 16:28

Wat een vooroordelen Ajaxrosenberg.
Mensen met een goed salaris denken in 99 van de 100 gevallen niet eens aan hun salaris. Ze reageren net zo goed uit emotie als de rest. Een goed salaris is wat dat betreft maar 2 salarisstrookjes leuk en daarna normaal.

24 september 2021 om 19:24

@29’er en dat is juist precies het probleem. Na 2 salarisstrookjes zijn de meesten al vergeten hoe bevoorrecht ze zijn en in wat voor luxepositie ze zitten.

24 september 2021 om 19:29

want je mag geen menselijk gedrag vertonen als je boven een bepaalde salarisschaal zit?

Pascal Jansen is ook echt een beroerde coach, dat blijkt maar weer. Je kan toch op de training al zien dat een centraal duo onrustig is. Ik geloof niet dat alles zen is op de training als je ziet hoe het centrale duo speelde. Zet dan direct Hatzidiakos in het veld en laat Letschert op de bank. Anderzijds moet Letschert gewoon op de bank gaan zitten en niet mokken.

24 september 2021 om 16:51

Hatzidiakos een basisplek en rust achterin, 2 dingen die sowieso niet samen gaan . Verder een goede jongen hoor, met het publiek maar niet het niveau voor ons. We houden altijd onze adem in als hij aan de bal is. (en zijn breedte passing).
Verder heb je gelijk was ook stom verbaasd dat hij hem eruit haalde. Onbegrijpelijke keuzes, al moet ik zeggen dat is al sinds zijn begin. Wat het sowieso niet eens met de beslissing van Max om hem hoofd trainer te maken. Nog te licht voor het echte werk, en zeker voor Az dat gewoon 4de moet worden minimaal.

Zou die de trein gepakt hebben?

24 september 2021 om 15:45

Als ie maar wel een kaartje heeft gekocht

24 september 2021 om 15:50

Die zal hij ook wel gemist hebben .

24 september 2021 om 15:53

Olie Wapper, ik mag hopen dat hij geen poging deed de trein te stoppen

24 september 2021 om 15:56

De trein ging 'm met een noodgang voorbij en Letschert kon alleen toekijken hoe de trein recht op zijn doel afging...

24 september 2021 om 17:10

Daar weigerde ze hem omdat hij geen mondkapje bij zich had, die lag nog in de spelersbus.

Dit is gewoon einde Letschert. Hij heeft in 1.5 jaar tijd nooit echt overtuigd en is nu in 3 dagen tijd debet aan 3 tegengoals, waardoor je 2 wedstrijden verliest. Panta vind ik persoonlijk sowieso al beter, zeker aan de bal, en Beukema zal nu ook wel een fatsoenlijke kans moeten krijgen als rechter centrale

24 september 2021 om 15:54

Snap sowieso niet waarom Panta niet de voorkeur kreeg. Heeft het in de afgelopen jaren toch prima gedaan, en liet verbetering zien. Als er iemand een basisplaats moet krijgen centraal, dan is hij het wel. Bruno en Timo er uit!

24 september 2021 om 16:10

@azgaespurs,

Dan mogen ze de spitsen ook wel eens wisselen. Want je krijgt die goals tegen.
Maar voorin niemand die scoort, keeper die geen ballen pakt. Makkelijk om altijd alles op 1 man af te rekenen. Maar natuurlijk wel onzin.

24 september 2021 om 16:54

Klopt niks aan gelogen. onze nieuwe aanwinst in de spits heeft ons al letterlijk al vele punten gekost. Verhulst deed het ook veel beter, en had moeten blijven staan. Hatzidiakos nee sorry, dan volg je hem niet goed genoeg. Voor zijn blessure wat hij oke/goed sinds hij terug is een en al drama. Tikkie breed en heeft totaal geen inzicht.

Nou, dat klinkt als een gezellige boel dan... Snap dat Letschert wat ongelukkig was en even alleen wilde zijn, maar dit is wel heel drastisch.

24 september 2021 om 16:07

Hij heeft de beelden van Dalmau ook gezien en waarschijnlijk heeft hij gedacht dat gaat mij niet overkomen, snel op huus an.

Is toch zijn eigen schuld, en die van AZ..ze denken met Letschert en Indi twee spelers met buitenlandse ervaring en een goede jeugdopleiding te hebben aangetrokken, maar ze bakken er weinig van.

Ik vind Bruno Martins Indi en Letschert allebei niet zo heel erg goed als je beweert dat je bij de top-4 van Nederland hoort. Maar blijkbaar verwacht Pascal Jansen dat ze zo goed zijn dat ze niet van zulk soorten fouten maken. Pascal Jansen moet gewoon doorselecteren, heb het idee dat hij nog wel wat beginnersfouten gaat maken dit seizoen. Zijn ze eigenlijk heel erg geschrokken van het niveau van Beukema dat hij geen kansen krijgt?

Ik irriteer me meer aan die keeper. Kan die niet gewisseld worden ? De eerste keeper die zijn armen al een paar keer niet uitsteekt of het vertikt om te duiken .. timo en Bruno is veel te traag als centraal duo en veel te onrustig zoals de trainer ook zegt .. jammer ze spelen allebei ver onder hun niveau. Dit keer was timo de gebeten hond maar indi kan er ook wat van

Dit typeert weer dé voetballer. Niet om kunnen gaan met kritiek of een voortijdige wissel. In geen enkele andere sport zie je dit soort kinderachtig gedrag. Wees een man, douche je en ga op de tribune zitten. Je verdient tonnen met geld en dan de zielenpiet uithangen omdat meneertje al na 20 minuten gewisseld wordt. Om te kotsen, die voetballers. Neem een voorbeeld aan wielrenners, atleten. Dát zijn topsporters.

Ach de jongen had een slechte dag dat kan toch ? Wat men daar in Alkmaar vergeet is dat AZ veel kwaliteit is kwijtgeraakt , en er is niets van dezelfde kwaliteit voor teruggekomen dan vind ik het helemaal niet gek dat AZ er zo voorstaat hoor , er moet in de winterstop echt wat worden gehaald want met deze selectie gaan ze niet eens bij de eerste vijf komen

24 september 2021 om 17:00

Ben het daar niet helemaal mee eens, ze hadden meer moeten door selecteren. Bij Jong Az liepen vorig jaar al een aantal tussen die de stap hadden en kunnen maken. Het is dat Jansen liever zijn vriendjes de voorkeur geeft, en totaal geen harde aanpak heeft. Het is allemaal te lief, en het komt wel goed mentaliteit.

Begrijp deze ophef ook niet helemaal, laat die jongen lekker zijn gang gaan. Ik zou ook verrot zijn van mijn falen en dan nog eruit gehaald worden ook. Lekker belangrijk, laat hem even afblazen in ze eigen omgeving.

Wanneer geven ze Beukema eens de kans in de basis dan? Hopelijk zondag, zou een mooi weerzien zijn

Letschert is nou eenmaal een emotionele jongen. In het Abe kreeg hij ooit rood toen hij bij Groningen speelde. Hij viel zelfs flauw toen hij besefte Rood te hebben gekregen.

Dat je, je ploeggenoten schijnbaar niet onder ogen wil zien lijkt me wel wat zeggen over de verhoudingen tussen het team. Zou me niets verbazen als de bom barst over een aantal weken bij AZ.

Kan me heel goed voorstellen dat je geen zin hebt in de terug reis na twee pijnlijke blunders. Maar vroeg of laat moet je elkaar toch weer in de ogen aan kunnen kijken. Dan kun je beter direct met je kloten voor het blok gaan staan.

24 september 2021 om 18:44

Hopelijk is de onrust zondag ook nog aanwezig en kunnen wij stunten daar. Wanneer spelen wij tegen elkaar @FCT_Tuulk? Heb dat ff niet helder

24 september 2021 om 21:05

Bereid maar een sinterklaas gedicht voor. 5 december

24 september 2021 om 23:05

Fc Twente Enschede, de voorgaande jaren zat het jullie niet mee.. de echte derby is in ere hersteld en onthoud goed wie jou dit heeft verteld. De Eagles geven geen cadeaus weg, mochten jullie verliezen, dikke pech. Boven alles gun ik jullie het beste, alleen niet over onze rug, wij zullen jullie testen. Dope he, kan zo rapper worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.AZ126
10.SC Cambuur12-6
11.NEC11-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller84
V. PavlidisAanvaller82
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

11 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AZ 4 0 1 0
2020/2021 AZ 20 0 1 0
2019/2020 Hamburger SV 24 2 2 0
2018/2019 FC Utrecht 31 2 4 0
2017/2018 Sassuolo 7 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Selectie AZ voerde gesprek zonder Jansen: ‘Poku keek zijn ogen uit’

Een groepsgesprek zonder aanwezigheid van de technische staf heeft er bij AZ vermoedelijk toe geleid dat de Alkmaarse formatie de weg omhoog heeft ingezet. De selectiespelers staken na de 3-1 nederlaag...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren