‘Barcelona legt eerste contact met opvolger Ronald Koeman’

Vrijdag, 24 september 2021 om 12:51Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:01

Barcelona heeft voor de eerste keer contact gelegd met Roberto Martínez, zo verzekert Goal. De huidige bondscoach van de Belgische nationale ploeg wordt gezien als belangrijkste kandidaat om Ronald Koeman op te volgen als trainer van de Catalaanse club. Van onderhandelingen is momenteel nog geen sprake, maar Martínez zou al bij de Belgische bond hebben aangegeven dat hij naar Barcelona kan vertrekken, zo klinkt het.

Het is geen geheim dat de voorkeur van Joan Laporta uitgaat naar Martínez. Barcelona kent een uiterst teleurstellende seizoensstart in LaLiga en zou al besloten hebben om afstand te doen van Koeman. Belangrijkste kandidaat voor de trainerspositie is Martínez, die door Laporta wordt bewonderd en tevens door het hoofd van de president heeft gespookt toen hij in maart het bestuur van Barcelona betrad. Volgens Goal is nu het eerste contact gelegd om enkel de interesse te peilen bij de Spaanse oefenmeester. Martinez, die afkomstig is uit Catalonië, onderhoudt al jaren nauwe contacten met Barcelona.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Barça-bestuurders hebben Martinez verteld dat hij hun eerste keus is om Koeman op te volgen, nadat de positie van de Nederlander steeds meer onder druk is komen te staan na gelijke spelen tegen Granada (1-1) en Cadíz (0-0). Barcelona bezet momenteel de zevende plek in LaLiga met negen punten uit vijf duels. Tussen de wedstrijden door las Koeman tijdens een persconferentie een statement voor en weigerde hij vragen te beantwoorden van de aanwezige pers. Een actie die ook voor Laporta onverwachts kwam, zo gaf de president later toe.

Martínez is in ieder geval van plan om aan te blijven als bondscoach van België tot na de finale van de Nations League, die begin oktober op het programma staat. De Belgen spelen op 7 oktober in de halve finale tegen Frankrijk. De andere halve finale gaat tussen Italië en Spanje. Een aantal weken wachten is acceptabel voor het in financieel zwaar weer verkerende Barcelona. Of de club ook de technische staf van België kan betalen, met onder meer assistent-bondscoach Thierry Henry, valt nog te bezien.Gerelateerd

Meer sportnieuws

206 reacties (laatste reactie door arsenallz)Ik weet dat het zijn ultieme droom was om Barca te trainen, maar zou hij echt niet enorm balen dat hij het Nederlands Eltal heeft verlaten voor zo'n zinkend schip als Barca?

24 september 2021 om 12:57

Hij kan alleen zichzelf verwijten. Wat is hij slecht zeg als trainer bij barcelona.

24 september 2021 om 13:04

Mwah dat valt we mee. Zidane heeft ook een ontzettend slechte periode gehad als trainer van Real met beter materiaal dan Koeman momenteel. Gaat met pieken en dalen en de randvoorwaarden zijn momenteel ook niet echt fijn.
Kijk Real heeft De Man nu, mijn man Ancelotti, zou denk ik de enige zijn die Barca op dit moment meer te bieden heeft dan Koeman

24 september 2021 om 13:07

Zidane heeft 3 CL gewonnen met Real.

24 september 2021 om 13:08Ik vind dat oprecht onzin Realxmadrid. Wat had hij beter kunnen en moeten doen?
Hij heeft ontzettend veel jong talent de kans gegeven en heeft an sich prima resultaten behaald met een selectie die middelmatig is.

Kijk naar dit seizoen, met spelers in de basis als Luuk de Jong, Demir en Gavi kan je toch geen wonderen verwachten. Ook een Depay is geen basis materiaal voor Barca en een Pique en Busquets zijn op hun retour. Een Frenkie is een (dure) waterdrager die geen elftal bij de hand kan nemen.

Als straks Fati, Aguero en Dembele fit zijn zal Koeman (of vervanger) natuurlijk beter presteren maar op dit moment kan het toch gewoon niet beter eigenlijk? Natuurlijk hoor als je alsnog te winnen van Cadiz of Granada maar het elftal staat compleet onder druk en dan met 17 jarige spelers of een bankzitter van Sevilla ga je het never redden.

Ik begrijp de kritiek gewoon niet op Koeman. Er zijn er (edit: geen) middelen om betere spelers te halen dan een transfervrije Depay... als je belangrijkste en beste 3 aanvallers dan ook nog geblesseerd zijn, verwacht iemand dat serieus gemakkelijke overwiningen?

24 september 2021 om 13:16

Niemand verwacht makkelijke overwinningen maar wel een tactisch goed aanvallend plan op de barca filosofie. Dat is wel het minste wat je mag van verwachten van een coach van barca. Heel zijn barca periode wordt gekenmerkt door slechte wissels, tactische mismanagementen, ruzie met spelers en clubleden, iedereen de schuld geven zoals scheidsrechters en zijn eigen spelers maar nooit zichzelf, hij speelt het liefst 532 en heel laag alsof hij trainer is van een degradatie kandidaat. Nee koeman doet het echt slecht daar. Het spel is ook echt verschrikkelijk.

24 september 2021 om 13:17

Wanneer heeft Zidane een slechtere periode gehad dan Koeman??? En daarnaast gaat het niet alleen om resultaten. Als Koeman zich niet al een clown zou gedragen steeds dan waren ze waarschijnlijk coulanter geweest

24 september 2021 om 13:26

Precies ik zou ook niet weten wanneer Zidane zogenaamd een slechtere periode heeft gehad dan Koeman. Het enige volledige seizoen waarin hij Real onder z'n hoede heeft gehad en geen prijs heeft gepakt was vorig jaar, toen op de laatste speeldag het kampioenschap werd verloren (een penalty tegen Sevilla was genoeg geweest) en van de uiteindelijke CL-winnaar verloren in de halve finale. Koeman mag als trainer de veters van Zidane nog niet strikken, blijft hilarisch hoe men hier puur uit chauvinisme een geflopte trainer blijft verdedigen.

24 september 2021 om 13:34

En dat deed hij vorig jaar met 70 blessures. We speelden heel het jaar met vini (toen verre van het niveau van nu) en rodry/asensio op de vleugels en misten een lange tijd onze complete verdediging. Dat was ook pure armoe en het was puur zidane die elke wedstrijd de juiste tactische plan tegenover zette om toch nog te winnen. Vorig jaar was een van zijn indrukwekkendste coaching jaren vind ik zelf met hoe hij heeft gepresteerd onder die omstandigheden.

24 september 2021 om 13:36

Ja extreem slecht om alleen maar een beker te winnen. Als je dat vergelijkt met die andere trainers wat die afgelopen jaren wel niet gewonnen hebben met Messi en Suarez in de spits.

24 september 2021 om 13:44

Hij heeft vorig seizoen geweldig gepresteerd met Barca en jonge spelers de kans gegeven. Nu zie je door de bezuinigingen en het wegvallen van Messi er geen eer te behalen is. OK, ik zou ook niet Luuk de Jong opstellen op een ander moment dan als pinch-hitter, maar verder is het vooral de club die iets valt te verwijten en niet zozeer de trainer. Tot een paar maanden geleden zag het spel er namelijk prima uit, maar goed Ronald is nou eenmaal niet de favoriet van Laporte en een Catalaan zal het wel even gaan rechttrekken... Dream on, want de oorzaak zit vele malen dieper dan enkel de trainer. Het is daarnaast onrealistisch om en te verwachten dat hij speelt volgens de Barca filosofie en ook nog resultaat haalt met dit jonge team. Hij kan het eigenlijk nooit goed doen in deze situatie....

24 september 2021 om 13:50

@jmmaasen

Granada en Cadiz hebben amper begroting. Die zouden dromen van spelers als Depay, Pique, Busquets, de Jong etc.

Wie van die 2 teams zou jij dan in basis zien bij Barca?
En verder vorig jaar met oa Griezman en Messi haalde Koeman ook weinig punten tegen deze 2 tegenstanders.

Dus waarom kan het gewoon niet ook liggen aan (tactisch falen) van Koeman? Waarom worden alle smoesjes uit de kast gehaald om hem maar te beschermen?

24 september 2021 om 13:53

Vini - Benzema - Assensio is een voorhoede waar Koeman op dit moment jaloers op is. Grappig dat je blessures aanhaalt aangezien dat Barca daar op dit moment meer mee te maken heeft. Letterlijk Depay en pinchitter De Jong over

24 september 2021 om 14:02

Omdat het niet zo zwart wit is zoals jij schetst. Atletico heeft ook gewoon heel veel moeite met Granada en scoren in extremis de winnende. Barca heeft op dit moment niemand die de winnende er dan nog in prikt.
Maar ik denk als Aguero, Fatih, Dembele, Braitwaith, Coutinho, Pedri, Alba en Pique allemaal echt fit waren dat de kans iets groter was tegen Getafe. Maar jullie willen allemaal je punt maken en staan niet open voor de realiteit. De realiteit is dat Barca het met 1 echte aanvaller (Depay) en een pinchhitter (De Jong) en een jeugdspeler (Demir) moet doen. Dan is het tegen Granada en Cadiz gewoon lastig.

24 september 2021 om 14:16

@Mancunian, en jij praat alleen alsof het nu pas slecht gaat met Barcelona. Dit is al meer dan een seizoen bezig. Reageer misschien daar eens op in plaats van te doen alsof men nu alleen ontevreden is met Koeman omdat het niet lukt met veel blessures.

24 september 2021 om 14:34

@man

AM haalde vorig seizoen 6 punten tegen Granada.
Barca haalde 3 punten. Toen was selectie nog met oa griezman en messi

24 september 2021 om 14:39

Heeft het gewoon naar behoren gedaan afgelopen seizoen. Als ze deze spelers bij Rayo Vallecano zouden hebben en ze worden 6e is niemand er verbaasd over. Barca heeft gewoon een onwijs slecht team en kan niks bouwen, dat is verre van de schuld van Koeman.

Wel zie ik het objectief als goede zaak dat er een frisse wind komt en een Catalonier voor de groep die al zijn strepen heeft verdiend is dan een ideale oplossing. Toch denk ik dat ook Martinez dit uitgeblusde elftal niet aan de praat krijgt. Al zal hij wel weer even wat tijd krijgen die Koeman nu niet gegund wordt. V Gaal wordt nog even Wereldkampioen en dan kan Koeman het weer overnemen, prima zaak.

24 september 2021 om 14:43

Geflopt is hij zeker niet. Koeman heeft constant met geblesseerde spelers te maken gehad. Belangrijke spelers. De medische staf van de club is niet al te best. Kijk naar hoe ze met Umtiti zijn omgegaan. Kijk naar Dembele Kijk naar Fati en Coutinho. Dan moeten de duurste spelers weg . Ja dan kun je gewoon niet veel. Men wil het Barca spelletje zien. Maar de spelers zijn nog te jong of te oud om dat nu te kunnen. Koeman wordt vanaf het begin af aan door Laporta afgebrand. Nou lekker dan. Maar Koeman gaat gewoon dik geld meenemen. Hij hoeft geen medelijden te hebben met de club want dat hebben ze ook niet met hem. De liefde voor de club heeft hem doen besluiten het Nederlandselftal te verlaten. En dan worst je zo weggezet?

24 september 2021 om 14:48

Mwa ik vind juist de fitheid van de selectie wel iets waar je Koeman bij kunt betrekken. Natuurlijk is het opvallend dat er zoveel niet fit zijn, maar daar is ook Koeman zelf debet aan. Dat de helft alleen topfit nog geen knikker raakt en 2 aankopen van bijna 200 miljoen liever Call of Duty spelen kan hij ook weinig aan doen.

24 september 2021 om 17:10

Ja op dit moment heeft Barcelona meer blessures. Vorig jaar heeft Real Madrid het record aantal blessures in 1 seizoen verbroken, zelfs toen presteerde Zidane niet zo slecht. Dus nee Zidane heeft nog nooit zo slechte en lange periode gehad.

Dat Vinicius dit seizoen leuk is begonnen en voor het eerst in zn carriere 5 goede wedstrijden achter elkaar heeft gespeeld, neemt niet weg dat die de rest van zn Real Madrid carriere (grotendeels onder Zidane dus) gewoonweg slecht was. Dat Asensio afgelopen wedstrijd een hattrick heeft gemaakt en dat buiten zn doelpunt tegen Ajax neemt niet weg dit letterlijk zijn enige aandeel is geweest in 4 jaar tijd.

Denk dat niet alleen Zidane jaloers zou zijn geweest op een aanval Fati - Griezmann - Messi een jaar geleden …

Je kan allemaal excuses voor Koeman uit je mouw gaan toveren, feit is dat je met spelers als De Jong, Memphis, Pique, Busquets, ter Stegen en ja ook spelers als Coutinho en dan spelers uit je wereldberoemde La Masia toch wel meer als 2 punten mag halen tegen Granada en Cadiz.

24 september 2021 om 17:48

Ja Real Madrid 96 als je het zo zwart wit wil zien dan kun je dat stellen. Maar die spelers hebben ook goede spelers op de training nodig om in een opwaartse spiraal te komen. Feit is dat het nu een lastige fase is onder meer door de blessures die ik aanhaal en de onrust bij de club. Dat is gewoon dubbelop en dan kun je dus makkelijk in zo'n fase belanden dat het lastig wordt tegen zulke tegenstanders, zoals ik al zei had Atletico het ook gewoon lastig tegen Granada.

@lierse, zo zie jij dat maar vorig seizoen werd er aan het begin ook al gesproken van een tussenjaar. Iedereen verklaarde Koeman voor gek aan Barca te beginnen, maar tegen alle verwachtingen in haalde Koeman een prijs, werd er lang meegedaan in La Liga en kreeg Messi er weer zin in ondanks de aanwezigheid van Bartomeu.

Zoals ik al zei jullie willen het allemaal zwart wit zien maar voetbal bestaat uit vertrouwen en emotie en de situatie waar Barca inzit bied die voorwaarden niet en dat is gewoon niet de schuld van Koeman.

24 september 2021 om 17:53

En daarnaast real96 Fatih is vorig seizoen ook bijna heel het jaar eruit geweest dus dat je die noemt haalt je punt onderuit. En Real heeft ook vorig jaar niet zo veel blessures tegelijk in 1 linie gehad. Real had gewoon meer aanvallers beschikbaar en achter de hand dan Barca nu.
Ik ben ook helemaal geen Barca supporter vind Real net zo'n mooie club maar we moeten realistisch blijven.
Een paar weken terug kon Koeman zich nog opmaken voor een nieuw contract, omdat er gewoon veel draagvlak voor hem is binnen het technisch hart. Iedereen was op het einde na positief verrast over vorig seizoen

24 september 2021 om 22:25

Nou iedereen?? Er is geen geld, anders was hij al weg. Vorig seizoen goed? Kijk maar eens hoe hij in de cl speelde en tegen de top5. Spelers worden niet beter maar ook niet fitter onder hem. Voetbal gaat achteruit, al een maand niet gewonnen, laat staan een fatsoenlijke pot gespeeld. Verder maakt hij zelf ook ruzie en dan die docu als klap op de vuurpijl is misschien wel het meest droevige (grappige) wat ik deze zomer heb gezien. De reden dat koeman niet weg gaat, is omdat hij een zak centen mee wil omdat hij vindt dst ze niet lief zijn geweest. Enorme zeikerd, met koeman wordt dit nog een heel lang seizoen. Denk dat het goed is dat hij 2 wedstrijden niet op de bank mag zitten

24 september 2021 om 22:54

"De reden dat koeman niet weg gaat, is omdat hij een zak centen mee wil omdat hij vindt dat ze niet lief zijn geweest."

Als jij je eigen afkoopsom hebt betaald met de afspraak dat Barcelona die terugbetaald bij een voortijdig ontslag dan stap jij toch ook niet op??

Dan is Koeman zijn eigen geld kwijt, we hebben het hier niet over een paar tientjes maar miljoenen.

24 september 2021 om 13:00

Ach, kan hij het na het WK weer van V Gaal overnemen. Win Win zou ik zeggen

24 september 2021 om 13:08

Liever niet hoor. We hemelen Koeman's periode bij het NL elftal echt te veel op. Ben echt benieuwd wat hij er op een eindronde van had gebakken. Want ook onder Koeman was het vaak huilen met de pet op tegen de B-landen in de kwalificatie.

24 september 2021 om 13:10

Maar als van Gaal stopt, zijn er dan betere alternatieven dan Koeman? Kan serieus niemand bedenken

24 september 2021 om 13:13

@jmaassen ben ik het met je eens. Ten Hag, Bosz en later wellicht Slot zijn uitstekende trainers. Maar wel echt voor clubs, niet voor een nationaal team. Koeman en van Gaal zijn de enige topkandidaten. Of we moeten weer de discussie over een buitenlandse trainer gaan voeren

24 september 2021 om 13:16

@jmaassen

Fred Grim maar lijkt mij ook een goede opvolger voor ten Hag mocht hij ooit vertrekken

On: wanbeleid om Koeman in te ruilen voor Martinez. De beste man heeft niets noemenswaardig gepresteerd muv een beker met Milwall.

24 september 2021 om 15:07

*Wigan.

24 september 2021 om 15:27

Inderdaad Wigan, thnx. 👍

24 september 2021 om 22:26

Tja het is nou ook niet dat ronald zulke imposante dingen heeft gepresteerd?

24 september 2021 om 22:45

Nee scheelt maar 3 kampioenschappen, 2 bekers en 2 supercup-jes.

24 september 2021 om 13:07

Achteraf is het natuurlijk heel makkelijk om te zeggen dat hij het nooit had moeten doen. De wens van Koeman om ooit Barca te leiden was al heel lang bekend, dus kon toen de keuze van hem wel begrijpen om daarheen te gaan. Uiteindelijk zal Barca nog jaren nodig hebben om sportief en financieel gezien de boel op orde te krijgen en gaat Koeman daar ook niet op wachten voordat hij instapt bij Barca. Daardoor liep hij het risico op gezichtsverlies, wat hij nu dus oploopt.

24 september 2021 om 13:13

Barcelona heeft gewoon een ongelofelijk slecht elftal. Ik denk dat bilbao en Villareal absoluut niet voor ze onder doen. En daar gaat deze Martinez helemaal niks aan veranderen. Want die heeft in zijn carrière ook helemaal niks bijzonders gepresteerd.

24 september 2021 om 22:30

Verschil met Bilbao en Villareal is dat daar wel coaches zitten die hun team laten renderen en het onderste uit de kan laten halen. Of martinez beter is, who knows maar soms is een frisse wind al voldoende. En nee tuurlijk zullen ze niet in eens kampioen worden of welke andere prijs dan ook, maar veel slechter kan ook bijna niet. 24oktober mocht koeman er dan nog zitten, zal hij die avond wel ontslagen worden na het ongelofelijke pak rammel dat madrid ze gaat geven

24 september 2021 om 22:31

Verschil met Bilbao en Villareal is dat daar wel coaches zitten die hun team laten renderen en het onderste uit de kan laten halen. Of martinez beter is, who knows maar soms is een frisse wind al voldoende. En nee tuurlijk zullen ze niet in eens kampioen worden of welke andere prijs dan ook, maar veel slechter kan ook bijna niet. 24oktober mocht koeman er dan nog zitten, zal hij die avond wel ontslagen worden na het ongelofelijke pak rammel dat madrid ze gaat geven

24 september 2021 om 13:51

Koeman is nooit een goede club trainer geweest, matige coach! Hoe kan je met barca 3 keer op rij niet weten te winnen van cadiz? Vorig jaar 2x verloren en nu gelijkspel.

24 september 2021 om 14:34

Hij had toch wel een flauw vermoeden dat het niet makkelijk zou worden. De verkiezingen kwamen er aan . Messi werd ternauwe nood nog behouden voor een jaar. Er speelde al heel wat af toen hij er voor gevraagd werd. Maar ja liefde maakt blind zullen we maar zeggen

Martinez gaat nu ook niet de verlosser zijn lijkt me. Wel een totaal ander type dan Koeman want hij beschermt zijn spelers gewoon en kritiek komt er amper uit zijn mond. Het is wel zo dat alle spelers van het nationale elftal Martinez een geweldige coach vinden. Van Lukaku tot de Bruyne en hazard. Hij kan dus wel wat.

24 september 2021 om 12:58

Maar als je zijn periode bij België kijkt vind ik het nou niet een groot succes. Ze hebben zo'n geweldige lichting gehad, maar hij heeft eigenlijk net niks bereikt.

Ik hoop gewoon dat Koeman nog mag blijven, want ik kan me niet voorstellen dat het met een nieuwe coach wel ineens geweldig gaat lopen

24 september 2021 om 13:07

Een groot succes was het niet. Het was gewoon degelijk.

24 september 2021 om 13:09

Lierse, vindt je niet dat Martinez met deze gouden generatie minimaal een keer tot de finale moest komen in een eindtoernooi?

24 september 2021 om 13:16

Eerder zwaar teleurstellend. Een zwakke coach die een “degelijke” prestatie heeft neergezet omdat de spelers nu eenmaal de kwaliteiten hebben. Martinez haalt er niks meer uit, integendeel. We danken onze eerste plaats op de wereld aan veredelde oefenmatchen die we zo goed als allemaal winnen. Maar voor mij stelt die plek niks voor. Martinez haalt dat tussen de regels door graag aan. Maar die rangschikking is er toch alleen door een belachelijke manier van punten tellen.Elke zichzelf respecterende coach had trouwens afgetreden na dit mislukt EK. Ik denk omdat er toen gewoon geen enkele club interesse had in Martinez. En nu Barcelona? Als hij dat doet is het toch echt van niks beter vinden. Barcelona was een garantie tot succes als je er coach was. Nu het omgekeerde.. ( eigenlijk wel erg dat ik dit nu al moet zeggen over Barcelona )

24 september 2021 om 13:20

Dat vind ik zo'n gek iets. 'minstens tot de finale komen' alsof het zo simpel en clear cut is. Als je tweemaal wordt uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar heb je op zich weinig geks gedaan lijkt me. Het lot speelt ook mee. Ik denk dat er weinig Belgen ontevreden zijn over wat deze jongens gepresteerd hebben. We hadden graag meer gezien en dat was ook mogelijk geweest maar zoals gezegd, het lot speelt ook mee.

24 september 2021 om 13:21

Dat is te populistisch. Is het een schande van Frankrijk te verliezen in de halve finale?

24 september 2021 om 13:22

Het is overigens ook niet zo dat dit Belgische team, hoewel voor Belgische begrippen een gouden generatie, er ooit met kop en schouders bovenuit heeft gestoken he. Er zijn op elk gegeven moment minstens 3-4 teams geweest met minstens evenveel kwaliteit, sterker nog ik heb Belgie nooit de beste selectie vinden hebben. Frankrijk was imo gewoon altijd sterker, Brazillie op het wk ook oa. Dan kan je wel een gouden generatie hebben, als andere teams nog steeds even sterk of sterker zijn dan is een finale redelijk veel gevraagd. Mogelijk natuurlijk maar mag geen maatstaf zijn want dan speelt geluk teveel een rol.

24 september 2021 om 13:28

@ Timoow: ik denk dat je iets te streng bent.

Op het WK 2018 halen we de halve finale (en zijn we gewoon de ploeg van het toernooi) en worden we uitgeschakeld door de latere wereldkampioen, Frankrijk. In dat toernooi klop je wel 2x Engeland en schakel je Brazilie uit.

Op het afgelopen EK schakel je de toenmalig regerende Europees kampioen Portugal uit en verlies van de uiteindelijk winnaar Italie in de kwartfinale.

Dat lijken me wedstrijden die je gewoon kan verliezen toch? Wel geef ik toe dat het WK 2018 een gemiste kans was (de kans) voor Belgie maar het moet dan ook allemaal wat meezitten.

Al bij al kan je dus niet zeggen 'zwaar teleurstellend'.

24 september 2021 om 14:35

@THenry_228: ik vind dat we juist eens wat strenger moeten zijn. Zoveel toernooien waar misschien meer in had kunnen zitten.. Brazilië was inderdaad 1 van de hoogte punten. Maar het is toch altijd wel al iets geweest? Ik ga nooit op voorhand zeggen, we worden kampioen. Maar de spelers zelf wouden geen underdog zijn.. Dan mag, of eerder, moet het gewoon beter.
Er komt een tijd dat we content gaan mogen zijn als we de kwartfinales zullen halen op zo toernooien..
Nederland is daar toch het beste voorbeeld van. Vroeger speelden ze mooi voetbal en wonnen ze het EK er nog eens bij. Daarna is het ook veel verminderd.

24 september 2021 om 15:10

Belgie heeft toch ook geen selectie om een ek of wk te pakken. Degelijk gedaan inderdaad.

24 september 2021 om 13:00

Maar dit is toch niet een trainer die barcelona goed aanvallend voetbal gaat laten spelen? Bij belgie vind ik het ook maar matig tot redelijk wat hij heeft gepresteerd. Hoe is hij eigenlijk op tactisch gebied?

24 september 2021 om 13:07

Martinez heeft ook niet een totaal uit balans zijnde selectie met tegelijkertijd een baas die hem vanaf dag 1 al weg wil hebben en daar ook niet heel geheimzinnig over deed, dat is wel wat ontspannender werken.

24 september 2021 om 13:22

Ja natuurlijk. Bij Wigan tegen de degradatie vechten bracht totaal geen spanning met zich mee.

24 september 2021 om 13:47

Dat is toch geen vergelijking? Bij Wigan verwacht niemand dat je kampioen wordt.. Het gaat niet om de spanning van het spelletje op zich he bijdehandje, maar om de werkomstandigheden.

24 september 2021 om 14:02

Jij zegt letterlijk dat hij ontspannener kan werken, dan heb je het toch over spanning lijkt me?

24 september 2021 om 14:21

Klopt, en ik refereer specifiek aan "een totaal uit balans zijnde selectie met tegelijkertijd een baas die hem vanaf dag 1 al weg wil hebben en daar ook niet heel geheimzinnig over deed"

24 september 2021 om 14:50

En wat is de relevantie daarvan? Denk je dat de selectie van Wigan heel goed in balans was bij de degradatie? Ik snap eigenlijk überhaupt niet wat je met je oorspronkelijke reactie bedoelt.

24 september 2021 om 15:57

Misschien moet je dan beter begrijpend gaan lezen, zeker ook binenn de context, en niet zo bezig zijn met je gelijk te halen. Als jij trainer bent van een club in verval, waar de selectie niet in balans is en zeker voor het gestelde doel (namelijk de absolute Europese top) en je hebt een nieuwe president van die club die vanaf dag 1 bezig is jou weg te werken dan levert dat een hoop spanning op, nog los van de normale spanning die elke trainer, dus ook van Wigan Athletic inderdaad, doorgaans voelt. Maar als jij het trainen van een Wigan Athletic, waar niemand echt iets van verwacht gezien de status en selectie en historie van de club, wil vergelijken met het huidige Barcelona en dan zegt dat de spanning gelijk is, dan moet je het lekker zelf weten.

24 september 2021 om 16:00

Oké er is veel spanning voor Koeman, dat ontken ik nergens. Maar wat is de relevantie daar nu van in het licht van mijn oorspronkelijke reactie?

24 september 2021 om 16:05

de relevantie is dit:
"want hij beschermt zijn spelers gewoon en kritiek komt er amper uit zijn mond"

24 september 2021 om 16:21

En dat deed hij ook bij Wigan tijdens de degradatiestrijd. En degradatiestress is naar mijn idee gewoon even erg als kampioensstress.

24 september 2021 om 16:44

Nu dacht ik dat je het eindelijk begreep, maar sla je weer de plank mis! Ik geef het op.

24 september 2021 om 17:33

Dat zou ik ook maar doen.

24 september 2021 om 13:37

De spelers vinden hem geweldig maar hij won helemaal niets met de gouden generatie uit Belgie. Geeneens een finale plaats.

24 september 2021 om 13:40

Echt een schande ja niet eens een finaleplaats halen. Maar we weten het wel ondertussen. Koeman kan niks fout doen maar Martinez wel schijnbaar.

24 september 2021 om 13:51

@ Speedy: als je achtereenvolgens tegen Brazilie en Frankrijk uitkomt ( WK 2018) of Portugal en Italie (EK 2021), dan is de kans wel bestaande dat je uitgeschakeld wordt. En lijkt me dat geen schande omdat je spreekt over landen met, minstens, evenveel kwaliteit.

Het WK 2014 en EK 2016 was onder dat mispunt van een Wilmots, dus dat kan je Martinez moeilijk kwalijk nemen.

Uiteraard , met bewezen veelwinaar Koeman was Belgie zowel Wereldkampioen als Europees Kampioen geworden. Dat spreekt voor zich.

24 september 2021 om 13:51

Koeman kan van alles fout doen, dat is de discussie niet. De discussie is dat met dit Barcelona met al die uitgaande transfers en blessures niemand resutlaten kan boeken in de Cl.
Het probleem zit hem niet in wie er coach is, het probleem is een ernstig gebrek aan kwaliteit in de selectie.
En ja, van Marinez had je in al die jaren met zulke geweldige spelers als Kevin de Bruyne en Hazard in zijn Chelsea periode, Lukaku en al die andere toppers wel wat mogen winnen. Of tenminste en finale plek halen.

24 september 2021 om 13:54

@thenty_228
Van Gaal kwam in 2014 ook Brazilie tegen. Won ie met 5-0. Koeman kwam Frankrijk ook tegen in de Nations cup.
Geen idee of Koeman met Belgie gewonnen had of een finale plek gehaald had maar ik acht de kans wel groot. Immers met het matige Oranje haalde hij de finale van de nations League, vanuit een poule met Frankrijk en Duitsland.

24 september 2021 om 13:55

@lierse

"koeman kan niks fout doen maar Martinez wel schijnbaar."

Prachtig he hahah

Die Speedy beweert ook dat Luuk niet gehaald is door Koeman maar de Td.

Het verdedigen van deze man neemt genante vertoningen aan. Volgens mij heeft Koeman afgesproken dat aantal leden een % krijgen van de ontslagvergoeding. Anders kan ik niet begrijpen dat zij hem zo creatief moelijk verdedigen.
Gasten zouden Olympisch goud winnen met hun gymnastiek...zeer flexibel zijn ze haha

24 september 2021 om 14:06

Wie heeft het over resultaten in de CL? Dat is ook wel iets typisch tegenwoordig. Men doet alsof er van Koeman verwacht wordt dat hij de treble wint. Nee er wordt van hem verwacht dat het beter gaat in toppers, dat hij met Messi erbij wat dichter bij een titel kon komen en bovenal dat er wat leuker voetbal gespeeld wordt.

En tenminste een finale plek halen? Frankrijk, Brazilië en Engeland hadden zeker allemaal een minder team? En helaas heeft België geen geluk gehad met de loting zoals bijvoorbeeld Engeland en Nederland in 2014 wel gehad hebben.

24 september 2021 om 14:09

@ Speedy: Brazilie? Bedoel je niet Spanje? Ja toch, met oa die kopbal van Van Persie? Was wel een gekke wedstrijd

Voorts vind ik prestaties in de Nations League geen referentie want dat is een veredeld oefentoernooi. Vandaar dat ik geen enkele referentie maak naar het feit dat Martinez ook in de final 4 staat van de Nations League.

Daarnaast heb je natuurlijk een punt dat je met dit Barcelona geen prijzen gaat pakken of zelfs maar meespelen met de prijzen. Maar het lijkt me wel duidelijk dat zelf de 11 van gisteren zouden moeten kunnen winnen van Granada of Cadiz.

Uiteraard is Koeman niet de enige schuldige maar hoe gaat het in het voetbal als de resultaten tegenvallen. Juist ja, dan wordt er naar de trainer gekeken.

Dat is zo bij dit zwakke Barcelona maar dat is ook zo bij Ajax, RKC, Bal Op Het Dak,...

24 september 2021 om 14:14

@mrkrillin
Er zijn leden op VZ die de geschiedenis van Barcelona kennen. Die weten dat Koeman met zijn vrije trap de eerste CL (ec1) met Barcelona won. Die weten dat Koeman een belangrijk onderdeel was van de eerste gouden periode onder Cruyff.
Er zijn leden die weten dat Koeman uit eigen zak zes miljoen euro op tafel legde om trainer van Barcelona te kunnen worden.
Er zijn leden die weten dat toen de inkt op het contract opdroogde, Koeman al te horen kreeg dat er geen geld meer was en Suarez met spoed weg moest. Die snappen dat dat een grote impact had op Messi die wekenlang geen pepernoot meer raakte.
Er zijn leden die het winnen van een beker in Spanje met het elftal van verleden jaar erg knap vinden, Real, Atletico en Sevilla deden immers ook mee in het beker toernooi.
Er zijn leden hier op VZ die begrijpen dat je met drie aanvallers (luuk, Depay en Demir) nimmer een vuist kan maken tegen het oppermachtige Bayern. Dat je dan alleen maar aan schade beperking kan doen.
Maar er zijn ook leden die dit allemaal niet willen begrijpen. Die niet snappen dat als een voorzitter je in de zomer wekenlang laat bungelen, die te pas en te onpas aan de stoelpoten van de trainers zaagt, het bijna onmogelijk wordt om nog te presteren.
Villanova, Martino, Valverde, Siesten, Koeman en zelfs Enrique, het trainers kerkhof van Barcelona sinds het laatste succesvolle seizoen (2014/2015).24 september 2021 om 14:16

@thenry
Nee ik heb het over Brazilie, de wedstrijd om de derde plaats op het Wk2014. Maaar het was 3-0 voor Oranje, in mijn herinnering wonnen we groter. Zal de euforie geweest zijn.

24 september 2021 om 14:21

Wat zit je nu eigenlijk allemaal te zeggen? In 2014/2015 was Enrique gewoon de trainer van Barcelona en daarna hebben ze dus Valverde, Setien en Koeman gehad. Dat zijn dus 4 trainers in 8 seizoenen. En van die trainers heeft Enrique er zelf besloten mee op te houden en is alleen Setien na een echt korte periode ontslagen. Voor iemand die van zichzelf vindt dat hij van zoveel dingen op de hoogte is, is dat toch een blamage.

24 september 2021 om 14:23

@ Speedy: juist ja, NL speelde tegen Brazilie om de derde plaats. Al moeten we er wel bij vermelden dat Brazilie nog compleet murw was van de 7-1 pandoering tegen Duitsland.

24 september 2021 om 14:28

Ja ik bedoelde zes trainers sinds Guardiola waarvan alleen een seizoen van Enrique nog top was zoals we onder Guardiola gewend waren. En binnekort dus nummertje zeven.
Maakt verder niets uit, want ook 8 trainers in 11 seizoenen lijkt me erg veel.

24 september 2021 om 14:31

@speedy

"die weten dat Koeman met zijn vrije trap de eerste CL (ec1) met Barcelona won'

Ja ok. Dit is geen argument om iemand door te laten modderen en club nog meer kapot maakt.

Kluivert heeft ook een Cl beslist, moeten wij hem dan aanstellen bij Ajax en laten aanmodderen? Zou wel consequent zijn. Of een Blind die belangrijk was.

Je kan toch vaststellen als speler was Koeman een legende daar, maar als trainer bakt hij er niets van. Te veel fouten vorig seizoen en dit seizoen. Ergste is dat hij nog iedereen de schuld geeft. Zelfs zijn team onder de bus gegooid.

"er zijn leden die weten dat Koeman uit eigen zak zes miljoen euro op tafel legde om trainer van Barcelona te kunnen worden."

Nog steeds geen argument om zijn fouten te accepteren. Hij heeft ook geregeld in het contract dat hij dat terug betaald krijgt bij ontslag.

"er zijn leden die weten dat toen de inkt op het contract opdroogde, Koeman al te horen kreeg dat er geen geld meer was en Suarez met spoed weg moest."

Dit was voor al bekend. Hij ging er toch voor. De kleine letters waren zeer bekend hoor. Maar nog steeds geen argument om zijn tactische falen te acceperen.

Sorry maar de rest ook allemaal geen argumenten om zijn falen goed te praten.

het is een harde wereld en als je niet voldoet, moet je weg. Je wordt daarom ook goed voor betaald.

Nog even en Koeman is de nationale martelaar hier op VZ

24 september 2021 om 14:42

@speedy stel dat messi in 15 jaar tijd trainer van barcelona wordt. Moeten we hem van kritiek besparen omdat hij als speler barca naar zoveel prijzen heeft geschoten? Dat heeft niks met elkaar te maken, er is dan kritiek op de trainer messi en niet de speler messi. Dat moet je echt los van elkaar zien.

24 september 2021 om 14:46

Is dat zo? Villanova is om jammere redenen ermee moeten stoppen, daar was iedereen tevreden mee. Dan is martino gekomen en die kon er gewoon niet veel van, logisch dat je dan ontslagen wordt. Dan kwam Enrique en die heeft er drie seizoenen gezeten waarna die zelf gestopt is. Dan heeft Valverde er twee en een half jaar gezeten, dan onze vriend Setien een half jaar en Koeman nu ook al bijna anderhalf jaar. De enige van al die coaches die het minder dan een jaar heeft uitgehouden is Setien en de enige die maar 1 seizoen voor de groep stonden waren Martino en villanova (waarvan Vilanova niet eens echt telt).

Ik denk dat we een andere definitie van trainerskerkhof hebben. Dat zijn trouwens ook maar 6 trainers sinds het vertrek van Guardiola in 2012/2013. Om dat even in perspectief te zetten: bij Bayern hebben ze sinds het vertrek van Heynckes (ook in 2012/2013) 7 trainers gehad (Guardiola, Ancelotti, Sagnol, Heynckes, Kovac, Flick en Nagelsmann). Is Bayern dan ook een trainerskerkhof?

24 september 2021 om 14:54

@BF-1994
Nee hoor, je mag kritiek hebben. Alleen verwacht je wel een redelijkheid, zeker bij iemand met een lang verleden bij de club. En die redelijkheid is ver te zoeken. Een trainer gaan verwijten wie er aangetrokken is als vierde spits, waar gaat het over?
Een trainer verwijten dat ie slechts een beker won, al jaren wordt er niks meer gewonnen in Barcelona. Ook niet toen Suarez en Messi er nog waren.
Als je gewoon ziet dat achter elkaar Suarez, Messi, Griesman moesten vertrekken en er geen enkele ster speler voor teruggekomen is, wat verwacht je dan? Grootse prestaties?
Het gedoe om Koeman begon afgelopen zomer al, nog voor het seizoen begon liet de nieuwe voorzitter hem al wekenlang bungelen. Toen Koeman redelijk starte verstomde het eventjes maar na de nederlaag tegen Bayern ging de voorzitter er weer met gestrekt been in. Zelfs hoe er gespeeld met worden en welke spelers er moesten spelen bepaalde de voorzitter. Terwijl het krachtverschil tussen Bayern en dit Barcelona is groter dan de Grand Canyon.
Hoe kan een trainer nou in zo'n giftige atmosfeer prestaties leveren? Zeker met al die geblesseerde is het al moeilijk genoeg. Maar dan krijg je er zo'n voorzitter overheen. En dan 15 miljoen euro aftikken om Martinez binnen te halen. Alsof die met dit elftal wel iets gaat laten zien.

24 september 2021 om 14:58

Je geeft een verkeerde presentatie van wat de verwachtingen zijn. Met messi en suarez wonnen ze overigens nog wel en kwamen ze zelfs ver in de champions league met valverde je weet wel tegen liverpool toen. De verwachtingen nu zijn dat je toch op zijn minst leuk voetbal moet kunnen spelen tegen tegenstanders zoals cadiz en granada. Verliezen en gelijkspelen tegen die tegenstanders kan altijd, maar niet op deze manier gezien je gewoon een betere selectie hebt. Over de aangetrokken spelers wil ik niet veel kwijt, ze hebben echter wel een nederlands tintje met eentje die ze nog zelfs hebben misgelopen (wijnaldum). Maar goed, daar kan je weinig op zeggen gezien de financiele situatie.

24 september 2021 om 15:00

@lierse1997
Barcelona komt met het ontslag van Koeman op acht trainers in elf jaar. Simpel als dat. Van die acht hebben er twee echt succes gehad.
Trainers ontslaan levert zelden direct succes op, trainers de kans geven om te bouwen werkt vaak stukken beter. Maar dan moet je ze wel de tijd geven en ze niet afrekenen op resultaten terwijl je jaarlijks gedwongen van de beste spelers afscheid neemt.
We spreken elkaar wel weer begin december over dit onderwerp, kunnen we zien hoe ver martinez gekomen is met dit elftal.

24 september 2021 om 15:09

Maar Bayern is dus ook een trainerskerkhof? Want je hebt schijnbaar naast die directe vraag gelezen. Waar je schijnbaar ook hebt naastgelezen is het feit dat ik zeg dat Martinez ook niet de verlosser gaat zijn.

24 september 2021 om 15:17

Met alle respect, Koeman is geen topcoach!

24 september 2021 om 15:35

En maar 2 van die trainers hebben maar minder dan 2 seizoenentijd gehad. Vilanova tel ik niet mee want hij werd ziek. Tata martino 1 seizoen, en setien half seizoentje. Guardiola 4, luis enrique 3 valverde 2,5. Koeman nou zijn 2e seizoen mits hij niet ontslagen wordt.

De Barca fans moeten geen wonderen verwachten maar volgens mij is alles beter dan Koeman. Wordt tijd dat er iemand komt die er enigszins weer een team van kan maken.

24 september 2021 om 13:09

Koeman heeft het vorig jaar geweldig gedaan. De leiding heeft zelf zijn geloofwaardigheid compleet weggenomen door twee weken lang een vervanger te gaan zoeken. Koeman moet daarom lekker blijven zitten en wachten op zijn centjes. Laat dat zinkende schip daarna maar lekker achter.

24 september 2021 om 13:13

Precies dat! Koeman heeft zijn nek uitgestoken door in een lastige periode in te stappen. Heeft alles geaccepteerd en heeft ervoor gezorgd dat vorig jaar er weer vertrouwen kwam en iedereen weer wat hoop kreeg. Natuurlijk is het niet het Barca wat je kent van jaren terug maar dat kan gewoon niet.

Ik hoop dat Koeman blijft en let maar op dat hij gewoon 3e kan worden als straks een Fati, Aguero en Dembele weer fit zijn. Dan komende zomer kijken naar een paar versterkingen en vanaf volgend jaar weer gaan voor plek 1. Dit jaar ga je met geen enkele coach succes halen.

24 september 2021 om 13:25

lag dat aan koeman of aan messi die een mentale switch maakte in januari? Volgens koeman zelf verbloemde messi alles dus kunnen we koeman minder credit geven voor afgelopen jaar.

24 september 2021 om 13:35

Geweldig gedaan is ook overdreven niet? Een slechte start en einde van het seizoen. Het midden was wel goed maar laten we eerlijk zijn, of je Koeman of mij voor die groep zet, als Messi terug even buitenaards bezig is met 16 goals en 8 assists in 15 wedstrijden dan haal je wel resultaten. Hij heeft het vorig jaar matig gedaan want hij had een betere selectie dan bijvoorbeeld Real Madrid (zeker met al de blessures).

24 september 2021 om 16:07

Gelukkig zijn ze in Spanje wat realistischer en hoopt ruim 70% dat Koeman ontslagen wordt.

Ik vind het toch interessant dat mensen hier denken dat Barca niveau villareal is nu Messi weg is, alsof er verder al die tijd 0 kwaliteit in de selectie stond.

24 september 2021 om 16:14

@realpiet
Een team smeden van een elftal waarvan een deel van de spelers elke transferperiode wanhopig aangeboden wordt aan andere clubs. De spelers die blijven onder druk worden gezet salaris in te leveren. Waar de nieuwe aankopen niet zeker weten of ze uberhaupt wel ingeschreven mogen worden. Een team waar de voorzitter mede wil bepalen hoe er gespeeld gaat worden en wie er moeten spelen.
Ik wens de nieuwe trainer er heel veel succes mee.

Oei, dat lijkt me geen vooruitgang ten opzichte van Koeman? Bij Everton het eerste jaar een goed seizoen gehad om vervolgens 2 seizoenen dramatisch te spelen.

24 september 2021 om 13:11

@deenb

"oei, dat lijkt me geen vooruitgang ten opzichte van Koeman? "

Hij had sws geen Luuk gehaald..dus in dat opzichte wel een vooruitgang

24 september 2021 om 13:38

Trainers halen geen spelers, dat doet een technisch directeur. Elke keer als er een speler gehaald wordt, moet de directie toestemming geven aan de TD.

24 september 2021 om 13:43

Speedyafc. Ja maak de kat wijs dat de TD van Barcelona erop is gekomen om L. De Jong te halen, en dat John de Jong op al die Duitsers bij Psv is gekomen. Blijkbaar laten die Td's hun oren hangen naar de extreme wens van de trainer, of dat goed is is een 2e, maar je kan aankopen als L. De Jong natuurlijk prima op het conto van Koeman schrijven.

24 september 2021 om 13:45

Ik denk ook dat Koeman niet om Luuk gevraagd heeft. Zeer overtuigend ja.

En dat Barca gisteren gelijk speelden, is niet de fout van Koeman maar eigenlijk van de bond. Waarom hebben zij Barca zo laat ingepland door de weeks!! Ze hadden gewoon 3-0 overwinning moeten noteren voor Barca.

Koeman is gewoon van alles grootste slachtoffer.

24 september 2021 om 13:57

Luuk de Jong speelde al een aantal jaren in Spanje en scoorde nog in de finale EL destijds. Het is ook weer niet zo dat die en koekenbakker is.
Barca zocht een goedkope, vierde spits die ook als pinchhitter kon fungeren. Lijkt me dat Luuk prima aan dat profiel voldeed. Alle scouts en de TD kende Luuk goed vanuit laliga en de EL. Ze wisten prima wat ze haalde.
Maar ja, Aguero geblesserd, Braithwaith geblesseerd, Fati geblesseerd, Dembele geblesseerd dus moest ie ineens vanuit de basis starten. En dan Koeman verwijten dat Luuk dan geen wereldspeler is.

24 september 2021 om 13:59

@mrkrillin
Natuurlijk wilde Koeman graag Luuk erbij hebben als pinchhitter en vierde spits. Daar is ook niets mis mee alleen stelt Koeman liever Aguero op, of Braithwaith, of Fati, of Dembele, of Messi of Griesmann maar ja, dat ging niet. Hij had Luuk, Depay en Demir tot zijn beschikking.

24 september 2021 om 14:07

Speedyafc. Je kan enorm mooi en uitgebreid verhaal typen dat alle scouts en de TD precies de kwaliteiten van L. de Jong kenden. Maar in dit geval is het toch heel simpel? de TD van Barca had L. De Jong nooit gehaald als Koeman geen trainer was geweest

24 september 2021 om 14:07

Voor topcompetities is hij wel een koekenbakker, daarom is hij geflopt bij Gladbach, Newcastle en Sevilla. En voor de wereldtop is de jong een regelrechte blamage.

24 september 2021 om 15:22

Overbodig L de Jong. Haal dan een barca b speler erbij. Je bent toch bezig met vernieuwen. Geef de jeugd de kans. Bluf een beetje man. Met je Luuk.

24 september 2021 om 16:17

@inkemontana
Wellicht waar, maar wat doet het er allemaal toe? Luuk is de vierde spits. Die speelt normaliter helemaal niet, hoogstens de laatste minuten als pinchhitter. Alle ballen hoog op Luuk in de zestien.
Tijdens de succes periode van Guardiola ging het helemaal nooit over de vierde spits. Weet geeneens wie dat destijds was. Waarom is het nu ineens allemaal zo belangrijk en allemaal de schuld van Koeman?
@lierse1997
Niemand vind Luuk een wereldspits. Maar hij is gehaald als vierde spits om als pinchhitter te fungeren in de laatste minuten als het nodig is. Noem jij eens een club met een betere vierde spits dan Luuk de Jong?
@hafrobyo
De spits uit de jeugd is uitgeleend zodat die wekelijks kan spelen in de serie A. Je gaat toch geen jeugd continue op de bank zetten bij het eerste elftal?

24 september 2021 om 14:30

fa cup winnen met Wigan vind je geen noemenswaardige prestatie dan? Ik vind dat best indrukwekkend namelijk.

Omdat hij met de 'wereldselectie' België geen EK of WK wist te winnen, is het voor jou meteen een slechte coach?

Imo eigenlijk wat de jonge selectie van Barca nodig heeft. Spreekt spaans, uitstekende people manager en hij is uitstekend met de jonge jongens, Tielemans & Castagne als goed voorbeeld.

Ik vraag me toch echt af wat je hier mee opschiet. Is ook geen topcoach waarmee je ineens hoge ogen gaat gooien. Vooral niet met deze selectie. Het past daarentegen wel helemaal in de reeks van rare beslissingen van het bestuur.

24 september 2021 om 13:25

Het is wel iemand die zijn spelers altijd in bescherming neemt en vertrouwen bouwt waardoor je rust in het elftal krijgt. Koeman os vooral bezig met zijn eigen straatje schoon te vegen, ongeacht wie hij daarvoor onder de bus moet gooien.

nou jongens het lek is boven. dat betekend weer tici taca voetbal in een 4-3-3 systeem met Puig in de basis 11 en kans op de CL winst en het landskampioenschap

24 september 2021 om 13:03

Laporta denkt dat nog echt ook!

24 september 2021 om 13:04

Jij begrijpt er echt helemaal niets van Japie🤦‍♂️

24 september 2021 om 13:12

FCB

Dit is overduidelijk sarcastisch bedoeld.

24 september 2021 om 13:15

@tjeerd

Bij japie is anders hoor.

Sommige coaches heeft hij hele grote blinde vlek zoals Advocaat en Koeman.

Andere coaches een Schmidt of Pep kunnen in een miljoen jaar niets goeds doen.

24 september 2021 om 13:17

Jou woorden : " Jij begrijpt er echt helemaal niets van "... Dit is natuurlijk zo sarcastisch, dat het bijna op geen andere toon te lezen is. Achja, ik snap ook wel dat je door een zware tijd gaat als supporter.

24 september 2021 om 13:32

@Tjeerd1994, echt was dat sarcastisch? Ik denk dat jij mij comment niet begrijpt, het was juist gericht op dat belachelijke sarcasme...

@Deenb, idem voor jou, ga er zelfs niet meer aan vuilmaken want jullie weten de voorgeschiedenis niet van onze discussies.

24 september 2021 om 13:41

Japie begrijpt het juist prima. Alle niet Barcelona fans begrijpen prima dat je met Luuk, Depay en Demis als enige aanvallers werkelijk helemaal niets toe zoeken hebt in de CL. Alleen Barcelona fans willen het niet accepteren dat dit Barcelona met al haar blessures helemaal niets meer voorstelt in de Cl.
En dan als voorzitter eisen dat er 4-3-3 met Puig in de basis gespeelt gaat worden in de CL, kan er hartelijk om lachen.
Maar goed, gooi maar opnieuw 15 miljoen euro weg. Geen enkel probleem in Barcelona.

24 september 2021 om 13:43

@fcbcruyffista zit ik er zover naast? leg jij mee eens uit dan wat volgens jou de doelstellingen zijn bij Barcelona?

24 september 2021 om 13:45

IS het probleem niet een beetje nu dat het niet meer om CL niveau gaat, maar dat Barca zelfs niet meer van clubs als Granada en Cadiz kan winnen, de nummer 18 en nummer 14 van La Liga? Ook met het spelersmateriaal wat Koeman nu tot zijn beschikking heeft moet je toch anders en overtuigender tegen zulke clubs kunnen spelen lijkt mij

24 september 2021 om 13:49

@speedy je zit er compleet naast, veruit het grootste gedeelte van de fans weet dat barca absoluut geen kans maakt in de UEFa CL. De titel in spanje hoeven ze ook niet te winnen van het bestuur.

24 september 2021 om 13:49

dat lijkt mij dan weer niet. Barca is een veredeld jeugdelftal, aangevuld met wat Europese subtop/middenmoot spelers en uitgerangeerde vedetten. ik snap niet waarom iedereen denkt dat je hiermee constante prestaties kan leveren en goed kan spelen. ik denk dat de Barca fans nog in de ontkenningsfase zitten en dat als we straks drie trainers verder zijn ze pas accepteren in wat voor een situatie ze zitten

24 september 2021 om 14:03

Japie. Het is natuurlijk een verschil om als supporters te accepteren dat je niet meer op kampioens en CL niveau mee doet, sterker nog, tegen de subtop (plek 3 t/m 5) van Spanje ook heel moeilijke wedstrijden moet gaan spelen omdat de kwaliteit van de selectie nu van dat niveau in Spanje is. Maar als Barca supporter is het natuurlijk wel meer dan logisch dat je met de kwaliteit die er in de selectie zit niet accepteert dat er zo wordt gespeeld tegen de nummer 14 en nummer 18 van Spanje. Je gaat mij niet wijs maken dat je Barca van gelijk niveau vindt aan die clubs. Koeman heeft geen goede selectie tot zijn beschikking, maar op dit moment lijkt het ook wel alsof het elftal nóg minder laat spelen dan het zou moeten kunnen.

24 september 2021 om 14:06

@japie

"barca is een veredeld jeugdelftal,"

wat is je definitie van jeugdteam? Hoe oud? met Demir en Gavi stonden er maar 2 spelers onder de 20. Dit gebeurt bij meer clubs hoor...

"uitgerangeerde vedetten"

Over wie heb je het? Pique en Busquets? Waren nog gewoon goed. Spelers die nog steeds beter zijn dan hun opponenten van Cadiz en Granada.
Luuk? Ja dat is een grap. gehaald door jouw Koeman.

"europese subtop/middenmoot"

Wie schaar jij hier onder van gisteren? De rest dus.

Dus jij zegt
Ter Stegen is een Europese subtop/middelmaat keeper
Geldt ook voor Fdj?

En hoe voor:
Minqueza (22 jaar), Dest (20 jaar), Araujo (22 jaar, Beest), Depay.

En nog steeds zijn deze spelers beter dan Cadiz en Granada.

"zit ik er zover naast? leg jij mee eens uit dan wat volgens jou de doelstellingen zijn bij Barcelona?"

Waarom blijf je leugens verspreiden? Waar heeft Laporta die sarcastische dingen geroepen? Dat CL moet presteren etc.

24 september 2021 om 14:16

@mrkrillin kijk naar de Europese topselecties en hoeveel spelers tussen de 20 jaar en 22 jaar daar in de basis staan en dan heb je je antwoord. Frenkie is iig nog geen wereldtop gebleken qua prestaties op constante basis dus die schaal ik idd nog in op Europees subtopniveau. Depay hetzelfde verhaal. Luuk De Jong is Europese middenmoot net als Sergi Roberto. Ter Stegen is een prima keeper en die zou je misschien wereldtop kunnen noemen. hoeveel wedstrijdervaring op topniveau hebben die jongens tussen de 20 en 22 jaar verder op Pedri na? heel weinig volgens mij

24 september 2021 om 14:23

@Japie, zou je ook even een analyse kunnen maken van de selecties van Granada en cadiz?

24 september 2021 om 14:40

@japie

Ik heb selectie van gisteren beschreven. Europese topselecties doen er niet toe.
Barca speelde gisteren tegen Cadiz.

Probeer gewoon 1 keer consequent te zijn man.

verder zeg je nog steeds ik schaal Europese subtop en Europese middelmaat.

Oke laten we dit accepteren voor de discussie. Ik ben met je eens.

Dan ben jij denk ik ook eens dat een Europese subtop ploeg nog steeds veel beter is dan clubs als Granada en Cadiz.
Hier ben je toch mee eens?

24 september 2021 om 15:09

@lierse1997 tja, als elke Spaanse topclub alle 38 wedstrijden in een seizoen zou winnen dan hadden ze nooit meer een kampioen gehad. Barcelona zal gewoon veel meer punten verspelen met deze selectie dan een Real Madrid en Atletico Madrid die ook wel eens punten zullen verspelen tegen mindere tegenstanders, alleen omdat die kwalitatief sterker zijn zal dat minder vaak gebeuren dan bij Barca. de selectie moet flink op de schop alleen het geld om de selectie flink op de schop te gooien is er niet, waardoor je afhankelijk bent van allerlei fragiele, onervaren, wisselvallige talentjes. de spelers die de grote mannen moeten zijn zoals Frenkie en Depay gaan je geen kampioen maken. Frenkie tikt alles breed en terug over twee meter en is niet meer dan een degelijke, nuttige teamkracht maar alles behalve bepalend, Depay is zo wisselvallig als wat en van Busquets en Sergi Roberto hoef je ook niet te verwachten dat ze bepalend gaan zijn iedere wedstrijd. leg me maar uit wie het voor Barca moeten gaan doen dan

24 september 2021 om 15:11

@mrkrillin helemaal mee eens maar dat wil niet zeggen dat je van alle vermeende kleintjes gaat winnen. ook een Real en Atletico gaan nog wel wat punten verspelen tegen mindere tegenstanders alleen een stuk minder dan Barca omdat deze teams veel meer kwaliteit hebben. dat Barca niet goed presteert ben ik met je eens, dat Koeman niet alles goed zal doen ben ik ook met je eens maar dat er met dit materiaal veel meer uit te halen valt daar ben ik het niet mee eens. Barca ontbeert gewoon kwaliteit om het de top 2 lastig te maken en ik schat Sevilla en Valencia op dit moment misschien zelfs hoger in. hun selecties zijn veel beter in balans dan de selectie van Barca

24 september 2021 om 15:39

Ja dat ze niet alles gaan winnen staan vast. Maar Koeman heeft in zijn carrière bij Barca als coach gewoon nog niet gewonnen van Granada en cadiz, dat kun je toch niet recht lullen?

24 september 2021 om 15:51

dat staat niet best op je CV inderdaad maar ik vind de Barca selectie ook wel echt om te huilen zo slecht. buiten Pedri vind ik het allemaal pure middelmaat

24 september 2021 om 13:14

@japie

Komt ie weer....

Word je niet moe van je afgespeelde plaat? Vorig seizoen riep je ook gekste dingen om Advocaat te beschermen. Haalt alles uit de selectie bla bla bla.
Slot kwam en Feyenoord is gelijk ontspannen, goed en fris voetbal, leuke sfeer.

Japie stil of bedenkt smoesjes.

En hoe ga je doen als Martinez wel gewoon Barca herkenbaar voetbal laat spelen, niet na iedere verlies de hele wereld de schuld geven, geen huildocus maakt, zijn selectie onder de bus gooit..

Gewoon laat ze spelen, met goed tactiek en behoudt rust.

Welke smoesjes ga je dan bedenken Japie?

24 september 2021 om 13:17

Dan zal het vast liggen aan het feit dat de tegenstanders niet zo goed spelen als dat ze tegen koeman doen.

24 september 2021 om 13:33

kijk dit dan, barca fans en real madrid fans zijn het eens over iets wat betreft voetbal. hahaha. Deze gast heeft het voor elkaar gekregen om barca fans en real fans samen te krijgen.

24 september 2021 om 13:38

Dat is waarschijnlijk omdat wij wel de wedstrijden zien en de pro koeman supporters niet. Ik kan geen andere reden bedenken waarom je anders koeman zo zou verdedigen.

24 september 2021 om 13:47

@realmadrid dat is wel evident gezien ze steeds hetzelfde plaatje opnieuw afspelen zonder op de punten wat betreft de wedstrijd op te noemen. Even op livescore kijken of puig wat minuten heeft gemaakt en dan hier komen vragen of puig de winnende maakte of niet. Het is allemaal van extreem laag niveau. Weet niet of ze trolls zijn of niet. Maar in zijn geval is het eigenlijk beter als ze trolls zijn, wnant als hij die onzin die hij uitkraamt echt gelooft dan is hij diep

24 september 2021 om 14:07

@real

"ik kan geen andere reden bedenken waarom je anders koeman zo zou verdedigen."

Misschien zijn het door Koeman betaalde Russiche trollen

Zo een Japie, moet toch een opgezet account zijn. herhaalt steeds zelfde, als je hem wijst op de fouten, dan nog komt hij uur later er weer mee.

24 september 2021 om 14:15

Ja wat dat betreft is hij indd net een gebroken plaat. Hoevaak hij erop gewezen wordt dat hetgeen wat hij zegt over laporta zijn verwachtingen niet kloppen blijft hij er toch mee komen en doen alsof laporta verwachtte dat koeman bayern een pak slaag zou geven.

24 september 2021 om 15:50

@mrkrillin waar wijs je me op mijn fouten dan? jij denkt dat er meer uit dit materiaal valt te halen en ik denk van niet dus beiden zijn we uiteindelijk aan het speculeren. buiten Pedri vind ik het allemaal pure middelmaat24 september 2021 om 16:36

@ Japie: zeg je nu dat Depay pure middelmaat is? Want afgelopen zomer was je nochtans de eerste om mij terecht te wijzen toen ik zei dat Depay niet veel te zoeken had bij Barcelona.

En nu zet je hem weg als middelmaat? Het kan verkeren blijkbaar...

24 september 2021 om 16:45

voor de situatie waarin Barca zit en er geen geld is is Depay een topversterking want wat beters ga je transfervrij niet vinden, maar het is natuurlijk geen Messi, Eto'o of Romario ofzo

24 september 2021 om 20:35

@Thenry ook de keeper is dus pure middelmaat Wauw...

24 september 2021 om 13:24

Ja dit wordt smullen. We zullen dat Bayern in Munchen eens even met 8-0 vernederen. Een hattrick van Luuk, 2 goals van Puig en 3 goals voor een wederom opgeleefde Braitwaithe. Kan niet wachten tot Martinez aangesteld is en we al-le criticasters de mond snoeren. Visca el Barca!’

24 september 2021 om 13:27

Niemand verwacht tiki taka voetbal zoals onder guardiola, er zijn meerdere vormen van aanvallend/leuk voetbal. Puig mag meer speeltijd krijgen maar is absoluut geen basis materiaal zoals vrijwel iedereen meerdere malen bij jou heeft aangegeven maar toch kies jij ervoor om iets anders te zeggen. Niemand vewrwacht het kampioenschap en kans op UCL. Je noemt de barca fans blind maar jij bent degene hier die beweert dat mensen dingen willen die ze niet willen.

24 september 2021 om 14:10

@BF-1994

Tegenwoordig is het een onmogelijke doel als je vraagt van een coach:

Speel herkenbaar voetbal, speel geen Stoke voetbal tegen Granada en een Cadiz mag je toch wel wegspelen met goed voetbal.
Duidelijk plan, zet alles tactisch goed.

Blijkbaar te veel voor een club als Barcalona.

Moeten blijkbaar, omdat Koeman daar zit, eisen lager stellen. Heeft volgens de mensen ee Top-oss selectie tot ziijn beschikking

24 september 2021 om 14:35

Ik vind het maar bizar, hij is degene die koeman kei hard steunt dan zou je denken dat zo een persoon zich gedeisd houdt na de wedstrijden van granada en cadiz. Maar hij is volop de aanval. En doet alsof koeman het ongelijk van iedereen heeft bewezen. Ik weet niet of hij het door heeft maar Barca heeft niet 3x achterelkaar tegen bayern gespeeld maar inderdaad 1x tegen bayern, 1x tegen cadiz en 1x tegen granada. En in alle 3 wedsstrijden was het spel niet om aan te zien. Kan je bayern nog vergeven. Maar waarom kletst hij alsof hij zijn gelijk heeft gekregen nadat zijn felbegeerde trainer dat op de mat legt tegen granada en cadiz.

24 september 2021 om 14:57

Jongens waarom reageren jullie nog op Japie? Die jongen die doet het er gewoon om, heerlijk al die aandacht die hij krijgt. Kijkt nooit Barca of überhaupt Spaans voetbal maar heeft altijd zijn reactie klaar. Hij gaat nooit ik op argumenten die zijn mening weerleggen. Komt altijd met onzin en zet dat neer alsof het de mening van Barcafans is. Denk dat het al scheelt als we gewoon niet meer op hem reageren.

24 september 2021 om 15:54

mooi verhaal barcalover123. eergisteren werd ik om de oren geslagen door Barca fans hier met argumenten dat het niet zo erg is als er punten verspeeld worden zolang er maar 4-3-3 wordt gespeeld en de intentie er is om aanvallend voetbal te spelen met minuten voor Puig die ook een kans verdiende. nu doet Koeman dat en dan hoor ik mensen weer over andere dingen opeens. ik doe niet meer dan een aantal Barcafans op dit forum een spiegel voorhouden met hun eigen uitspraken

24 september 2021 om 16:03

Barca had 6x geschoten waarvan 2 op doel. Cadiz schoot 13 keer waarvan 3 op doel. Zelfs met scorebord journalistiek kan je niet zeggen dat barca een aanvallende intentie had. Laat staan als je de wedstrijd zag. Beide maar 2 grote kansen. De spelers van cadiz dribbelden zelfs vaker en succesvoller dan de spelers van barca. 10/22 om 7/18. Of is cadiz van miveau bayern en mag ik niet verwachten dat barca goed speelt tegen cadiz als dat zo is zeg het maar.

24 september 2021 om 16:13

of de aanvallende intentie is er wel maar ze komen gewoon kwaliteit en ervaring tekort om het uit te voeren. je wil met allemaal jeugdspelers spelen en dan weet je dat je dit soort wedstrijden er tussen hebt zitten. Laliga is geen jeugdcompetitie

24 september 2021 om 16:25

je zegt dat ze kwaliteit te kort komen dan moet je accepteren dat ze minder kwaliteit hebben dan cadiz. als je zegt dat barca een betere team heeft dan cadiz maar dan alsnog minder schoten heeft en minder schoten op doel, minder succesvolle en geprobeerde dribbels dan zit er iets mis met de intentie en of tactiek. EN dat valt niet op te lossen met een paar wissels. Dat valt ook niet op te lossen door messi te laten spelen. Dat begint bij de trainingen. Met welke intentie train je, waar train je op etc etc etc. Wat ik hier zie kan koeman moeilijk met een paar wissels fati of dembele oplossen dat vergt meer.

24 september 2021 om 16:30

Tegen een minder tegenstander ben je gewoon aan je stand verplicht om aanvallender te spelen dan de tegenstander. Als je dat niet doet ligt dat aan de intentie en tactiek.

24 september 2021 om 13:43

Dat word straks 5-0 tegen Bayern Munchen! 5x Puig hozanna

24 september 2021 om 14:12

Van de Nederlandse bondscoach naar de Belgische bondscoach. Wat een verandering zal dat zijn zeg. De gouden tijden komen er nu weer aan voor Barcelona. Laporta heeft zo’n lange termijn visie daar wordt je bang van.

24 september 2021 om 14:15

Ik heb absoluut niets met barca (in tegendeel zelfs), maar wat ben jij een irritante gozer zeg. De laatste paar dagen zijn jouw reacties mij opgevallen en het is alleen maar cynisme en sarcasme. Zeg gwn wat je echt vindt ipv dat zielige gedoe.

24 september 2021 om 14:35

@Japie

Ik dacht dat er maar 1 zekerheid in het leven was en dat dat de dood was. Blijkt dat er nog een tweede is, Japie die over Puig spreekt in elk artikel van Barcelona 😂

24 september 2021 om 15:12

Japie klopt als een bus, en na dit seizoen noteren ze ook alleen nog zwarte cijfers!

Martinez gaat ook spijt krijgen. Blijf waar je zit.
Beter kan je niet hebben , want laporta heeft ook al een opvolger klaar terwijl je nog moet arriveren

Haha, tsja. Het loopt natuurlijk allesbehalve lekker met Barcelona maar het is veel en veel te makkelijk om Koeman aan te wijzen als schuldige, tenminste, als je objectief kijkt. Dat is nu juist het probeel bij Laporta, die is namelijk alleen maar bezig, vanaf dag 1 (eigenlijk nog voor hij verkozen werd) om Koeman te ondermijnen. Tel daarbij op dat het een ongebalanceerde, jonge, Messi-loze selectie is en het is niet heel realistisch om te denken dat het goed zal gaan.

24 september 2021 om 13:28

@Kakadu De schuldige is een groot woord, zo zullen Laporta en Cruijff dat niet bezien en zeker ook nooit zeggen.
Het gaat er echter om of Koeman de juiste coach is om de puinhoop die de echte schuldigen hebben veroorzaakt (het vorige bestuur) kan oplossen.
En wat dat betreft is er geen volle overtuiging in Koeman vanwege zijn pragmatische en soms behoudende mindset.
Zoals ik in eerdere posts zei, is het huidige Barca bestuur een rasechte Cruijffista bestuur en willen zij een coach die deze lijn onvoorwaardelijk volgt.
Ondanks dat Koeman wel speelde onder JC in het succesvolle Dream Team, heeft hij helaas deze filosofie niet verinnerlijkt zoals bv. een Pep Guardiola.
Dát is de reden waarom Laporta met zijn technisch departement Koeman niet de juiste persoon vinden en niet omwille van onrealistische eisen van tiki taka. Maar de spelintentie moet wel naar voren zijn vanuit basisprincipes zoals het positiespelletje en hoog druk zetten.
Ondanks de huidige selectie, moet dit zeker wel mogelijk zijn.
Temeer de jonkies al hun hele jeugdopleiding op deze wijze spelen en als bv. een Peter Bosz bij een Vitesse deze principes kon toepassen, dan moet Koeman dat zeker ook kunnen.
Dat de uitvoering en resultaten niet direct wereldtop zouden zijn, verwacht niemand. Maar zo leg je wel de basis voor verder te groeien.
Als je nu niet zo speelt, ga je niet plots later wanneer de selectie ooit kwalitatief sterker is dan wel tiki taka kunnen spelen. Zo werkt dat niet, je moet gewoon beginnen de filosofie te volgen en dan groeit het mettertijd.
Rijkaard en Ten Cate begonnen ook direct vanuit deze spelfilosofie met een minfer goede selectie en groeiden zo verder tot een wereldploeg die het fundament vormden waar Pep nog later excellentie mee bracht.
Dit is hoe Laporta er tegenaankijkt, zijn visie waar hij met Barca naar streeft en in dat plaatje heeft hij gewoon niet het geloof in Koeman.
Veel Barcafans incl. mezelf vinden dit heel jammer voor Koeman, maar het is helaas wel een constatering die sterk beargumenteerd is.
Zelf zou ik Koeman toch nog aanhouden en zien hoe hij het doet met een voltallige selectie en compleet fitte voorhoede, vooral ook omdat ik niet overtuigd ben van Martinez.
Maar als Laporta dit anders ziet, dan heeft hij dus zoals gezegd hier zijn argumenten voor en doet hij dit louter uit clubbelang.

24 september 2021 om 13:46

Hoog druk zetten met Luuk, Depay en Demis, hahahahaha. Wat een grap zeg. Ze zullen bij Bayern het wel in hun broek doen als die drie gaan afjagen. Ja dan had Bayern een zware avond gehad.... laat me niet lachen zeg.
Niemand, geen Pep, geen Xavi, geen Mourhino, geen van Gaal, geen Klopp, geen Matrinez, werkelijk niemand had het Bayern Munchen met de beschikbare spelers ook maar enigzins moeilijk kunnen maken.
Rijkaard en Ten Cate mochten de grote ster spelers van dat moment kopen, CL winnaar Deco, de ster van PSG Ronaldinho, superspits Eto'o. Ja dan kan je aanvallend spelen, dan kan je prijzen pakken.
Maar ook Rijkaard en Ten Cate waren de bietenbrug opgegaan met Luuk, Depay en Demir.

24 september 2021 om 14:14

Nee niet tegen bayren maar wel Granada of Cadiz

Heel treurig dat je zo kansloos reageert op de goede inhoudelijke topic van Fcbcrufiista.

24 september 2021 om 15:57

Wie heeft het over bayern moeilijk maken?

24 september 2021 om 16:27

@fcbcruijffista Guardiola? de man die 1,5 miljard nodig had om City Cruyff voetbal te laten spelen. met die uitgaven kan een Wiljan Vloet zelfs een team Cruijffiaans laten spelen

24 september 2021 om 20:30

@MrKrillin, thnx, ik begrijp echt niet hoe sommigen ondanks alle nuances die je voorlegt alsnog zo oppervlakkig met oneliners strooien.

@SpeedyAFC, met alle respect maar jij begrijpt het echt niet.
Ik heb in verschillende posts genoeg in details en met nuances uitgelegd wat de kritiekpunten zijn. Ik ben al 25 jaar Barcafan en volg de club dus al 25 jaar zeer intensief.
Rijkaard begon in 2003 niet met de ploeg en aankopen die jij opsomt, die kwamen er pas in de loop der jaren bij.
Ronaldinho (en Marquez ook bleek later) was de enigste topaankoop in dat eerste jaar.
De selectie was dus allesbehalve wereldtop op het begin, maar dat verandert de spelfilosofie met haar basisprincipes niet.
Niemand zegt dat ze bij Bayern schrik zouden krijgen als Barca dit deed, maar van een behoudende 3-5-2 met Luuk De Jong in de spits deden ze het ook niet in hun broek en ging Barca uiteindelijk kansloos onderuit tegen een Bayern dat niet eens op 100% speelde.
Ik ben er persoonlijk zelfs van overtuigd dat Bayern wel degelijk meer weerstand zou hebben gehad als Koeman deze ploeg zodanig had opgebouwd dat het positiespel en drukzetten al degelijk werd beheerst.
Nog steeds hadden ze dan verloren, maar dan wel met opgeheven hoofd en een ervaring rijker voor deze jonkies om op dat pad voort te gaan.
Maar soit, ik ga niet in herhaling blijven vallen. Wie wil bashen om te bashen zal toch niet veranderen.

@Japie, jou heb ik alles al haarfijn uitgelegd dus je moet daar niet geveinsd om vragen.
Voor wat betreft die onzinnige sneer naar Pep:
hoe hij speelt heeft niks te maken met zijn uitgavenpatroon, of dit nu 1,5 miljard of 1,5 miljoen is. Pep is een pure Cruijffista en zal altijd vanuit die principes voetballen. Dit bewees hij ook bij Barca B toen hij de club met zeer dominant voetbal liet promoveren van de 3de klasse naar de 2de klasse.
En omgekeerd geldt ook dat niet elke coach met een uitgave van 1,5 miljard daarom ook hetzelfde spel op de mat zal leggen zoals Pep deed/doet met zijn ploegen.
Koeman zou met een dergelijke aankoopbedrag toch nog steeds een pragmatische mindset behouden bij momenten.
Dat zit nu eenmaal in hem en hij heeft ook niet hetzelfde tactisch vernuft zoals Pep om een ploeg op die manier te laten voetballen, ook al speelden ze beiden onder JC was het toch Pep die meer de Cruijff-adept was en totaal in de ban was van het totaalvoetbal terwijl Koeman dit minder verinnerlijkte (wat uiteraard zijn goed recht is, maar net zozeer is het goed recht van een Cruijffsta Barca bestuur om dit aan te kaarten).

Gewoon arrogant om te denken dat het met een andere trainer beter gaat. En dan weer een zak geld richting Koeman om zijn contract af te kopen terwijl ze er al financieel niet best voor staan.
En dan ook nog een vervangende trainer die niet eens beter is. Het enige wat je Koeman kan aanrekenen is het halen van Luuk de Jong...

Maar geinig om te zien dat sommige Barca fans denken dat het met een andere trainer beter gaat. Dan heb je echt een plaat voor de kop. Het materiaal is gewoon waardeloos. Gaat een jaartje of 10 duren voordat ze weer helemaal terug zijn. Misschien nog wel langer.

Heb vaak genoeg gezegd dat Koeman niet geschikt is voor Barcelona. Met Messi of zonder Messi. Met Fati of zonder Fati.
Sevilla, Valencia, Sociedad hebben geen beter materiaal dan dit Barca. Ik verwacht geen CL winst ofc, maar hij hoort beter te presteren, zeker qua spel. Meer werken en minder zeuren.
Dit gezegd hebbende, het is natuurlijk niet alleen de schuld van Koeman. Het is nooit alleen de schuld van de coach. Maar als Koeman publiekelijk zegt, dat de selectie niet goed genoeg zou zijn om voor de La Liga titel te strijden, dan kan ik me voorstellen dat de spelers ook geen zin hebben om onder Koeman te spelen.

24 september 2021 om 14:58

Het is overduidelijk dat Koeman de selectie ook kwijt is. Vorig jaar stonden ze achter hem maar na al die vage opmerkingen van hem over de selectie kan ik mij niet voorstellen dat ze hem nog steunen.

24 september 2021 om 17:51

Ze hebben iig ook geen slechter materiaal dan Barca

Ondanks dat het afbreukrisico aanwezig zoals we bij Juve zagen met Pirlo zou ik voor Xavi gaan. Hij heeft dan wel niet in Europa gecoached, hij was het verlengstuk van de coach op het veld. Als het gaat om het lezen van het spel als middenvelder en het weten dicteren van een wedstrijd is hij de beste speler in onze geschiedenis.

24 september 2021 om 13:44

Indd ze moeten voor Xavi gaan.
Martinez laat zijn ploegen geen aanvallend voetbal spelen.
Xavi heeft nog niks bewezen, maar kent de club, de speelstijl die hij heel zijn leven heeft gespeeld.

24 september 2021 om 13:57

Zijn team daar speelt wel leuk voetbal. Al weet ik niet of hij daar relatief gezien een sterk of zwak elftal heeft. En of ze voor hem ook zo speelden.

24 september 2021 om 15:48

Verschil is dat Pirlo wat beter materiaal tot zijn beschikking had. De huidige selectie van Barcelona is echt ronduit beroerd. Het team is in decennia niet zo slecht geweest. Er zitten nog een paar toppers en twee wereldtoppers in de selectie waarvan één op z'n retour is (busquets). De andere is je keeper. Verder is het middelmatig en onvoldoende. Een coach zoals Martinez of Xavi gaat hier niet veel beter mee presteren.

24 september 2021 om 17:53

Precies. Al zou Xavi eventueel het trainersvak in de vinger hebben, met dit povere materiaal valt weinig eer te behalen en geld voor versterkingen is er ook niet

25 september 2021 om 10:56

Barcelona speelde aan het begin van het seizoen tegen Juventus dat wel erg pover is. Vooral hun middenveld is matig. Wat zij missen hebben wij weer in overvloed.

Barcelona is de grote liefde van Koeman. Toen een beroep op hem werd gedaan hen in een moeilijk periode te helpen werd niet alleen zijn ego gestreeld maar ook zijn verantwoordelijkheidsgevoel, wellicht tegen beter weten in. Ik vergelijk het een beetje als Huntelaar die naar Schalke ging. Nee zeggen was gewoonweg geen optie maar we weten allemaal hoe het afloopt.

24 september 2021 om 13:42De wedstrijd tegen een oude club van hem zal het oordeel vellen. Als Barcelona verliest van Benfica dan wordt kwalificatie voor de volgende ronde een heikele kwestie.

Gaat echt snel allemaal. Voor de wedstrijd tegen bayern werd er nog gesproken over een contract verlenging. Heel raar allemaal

24 september 2021 om 15:49

En voor de geruchten over een contractverlenging was Koeman in de zomer ook al bijna ontslagen door Laporta. Het is heel wispelturig daar, met name door Laporta. Een man die het liefst zelf alles bepaald met een bijzonder arrogantie houding.

24 september 2021 om 16:22

Ja precies, en dan als Koeman een soort zelfde praatje houd voor de pers wordt daar zelfs op gereageerd door Laporta. Nou ik geloof in Laporta zijn ideeën en steun hem ook wel maar zijn gedrag is wel hinderlijk

Ik hoop dat dit niet doorgaat, Martinez is geen verbetering tegenover Koeman.
Belgie speelt tegen sterke landen ook altijd op de counter.
Martinez is helemaal geen aanvallende coach.

Ben geen fan van Koeman maar als hij wordt ontslagen is hij welkom bij PSV. Ben Schmidt zo zat dat ik in deze omstandigheden zelfs Cocu zou toejuichen, dus laat staan Koeman.

24 september 2021 om 14:00

Onder de voorwaarde dat hij Luuk de Jong meeneemt.

24 september 2021 om 15:17

Nee joh... Die gaat nog een gooi doen richting de topscorer van de la Liga.

Waarom zou Martinez dit doen? Hij kan volgend jaar nog een laatste gooi doen naar een prijs met de Belgische "gouden generatie". Bij Barcelona ga je de komende 2-3 jaar echt niks winnen buiten mss de beker. De selectie is er niet naar om prijzen te pakken en er is geen geld.om het op te lossen.

24 september 2021 om 14:47

Tit

"hij kan volgend jaar nog een laatste gooi doen naar een prijs met de Belgische "gouden generatie"."

Nou die kans is wel erg klein met verdedigers die al in de AOW zitten. Zitten Alderwereild, Vermaelen en Vertongen er nog bij trouwens?

24 september 2021 om 15:50

Op het vorige EK nog wel terwijl Vermaelen bij Vissel Kobe speelt in Japan. Zegt ook wel genoeg over de Belgische verdedigers. De doorstroming is niet optimaal, daar jongens zoals Denayer en Boyata zich niet echt bijzonder sterk ontwikkelen.

24 september 2021 om 17:55

Ja en dan ga je naar een ander team waarmee geen eer valt te behalen. Slimme zet dan van Martinez

24 september 2021 om 20:02

Japie het maakt niets uit wat voor spelers materiaal je hebt bij barcelona of real hoor je gewoon te winnen anders is het einde oefening zo simpel is het.
Wie zegt dat martinez het niet beter gaat doen of een andere trainer jij weer zelf ook dat als een club van trainer veranderen er een grote kans bestaat dat het team wel goed gaat voetballen
Kijk maar naar chelsea Lampard kreeg chelsea niet aan de praat tuchel wel.

Koeman gaat van een zinkend schip lekker in de trein terug naar Nederland. Dan zal hij zich wel afvragen waar hij in godsnaam aan begonnen was. Anders had er nu een andere coach gezeten op de schopstoel en had hij een EK achter de rug waarschijnlijk verder gekomen dan onze uhh uhh Frank de Boer. En was hij alsnog wel in beeld gekomen bij Barcelona. Over 2 jaar ook nog bij wijze van. Verkeerd moment ingestapt, en nu lijkt het game over. Niet eens door zijn resultaten maar door het wanbeleid en korte termijn visie van de beleidsbepalers.

24 september 2021 om 14:10

Het zou niet de eerste keer dat hij voortijdig naar huis zou gaan. Hoewel naar huis, hij had er al een huis gekocht voor hij trainer van Barcelona werd.Martinez, de bondscoach die de Gouden Generatie van Belgiã« geen prijzen heeft doen pakken. Tja, die gaat het nu wel even laten zien hoor bij Barca! Wat een paniekvoetbal daar in Cataloniã«. Een andere coach gaat nul komma nul verschil maken als je geen budget hebt om de selectie grondig te renoveren.

Als ik Koeman was, dan zou ik een ontslag nu helemaal niet zo erg vinden. Lekker 12 miljoen incasseren, je bent eindelijk van die vervelende voorzitter af, je hoeft straks niet de schande te dragen dat jij die trainer was die met FC Barcelona in de middenmoot eindigde, en je gaat lekker in Portugal wachten tot er rond de kerst weer wat mooie baantjes vrijkomen bij clubs die ook hun trainer ontslagen hebben.

Komen ze weer met zo'n middelmatige coach aan. Is Martinez bevriend met mensen binnen Barca? Andere reden kan ik nauwelijks bedenken. Ze missen daar gewoon telkens de boot met het aantrekken van trainers. Is Koeman ook een prachtig voorbeeld van. Das een leuk trainer voor Feyenoord of iets in de subtop, maar toch niet voor de absolute top. Oh maar wacht hij scoorde die vrije trap 25 jaar geleden. Ah ja, tekenen!

24 september 2021 om 15:02

Zeker weten, Martinez is goed bevriend met Jordi Cruijff die inmiddels ook onderdeel uitmaakt van de organisatie bij Barcelona. Daarnaast is het een geboren Catalaan wat natuurlijk niet in zijn nadeel werkt. Hij is net zoals Koeman inderdaad geen topper, maar wel iemand die z'n spelers publiekelijk beschermt en daarmee misschien wat meer rust in de tent kan creëren bij Barcelona.

Goed nieuws voor België, snap nooit waarom hij zoveel krediet kreeg bij de Belgen terwijl hij met al die sterren veel betere resultaten kon boeken!

Waarom Martinez? Ik ben totaal niet onder de indruk van deze coach. Weinig uitstraling, wat vooral wordt versterkt naast een grootheid als Henry als assistent natuurlijk. Ik heb geen idee waarom Barcelona bij Martinez uitkomt. Is hij een groot aanhanger van het totaalvoetbal? Opbouw vanuit achteruit en fraai voetbal laten zien. Een beetje zoals Erik ten Hag doet bij Ajax? Nee toch? Met al die wereldsterren van Belgie heeft hij er als bondscoach naar mijn inziens veel te weinig van gemaakt.

Ook Roberto Martinez gaat het niet beter doen wanneer Fati, Pedri, Aguero en Dembele er niet zijn.

De resultaten zijn slecht, ondermaats. Moet Koeman ontslagen worden hiervoor? En dan een afkoopsom betalen en er uiteindelijk achter komen dat geen enkele andere trainer het beter gaat doen? Toon geduld, laat Koeman zitten en beoordeel hem op de kwaliteit van de selectie. Wanneer Fati, Pedri etc terug zijn kunnen we beter oordelen.

Wanbeleid op wanbeleid. In plaats van dat er realistisch gekeken wordt naar de situatie wellicht weer een domme keuze waarmee je alleen maar dieper de stront in gaat. Koeman blijft de juiste man voor deze job heeft al meerdere malen bewezen van een matig team een stabiel sterk team te maken

Koeman is op het verkeerde moment ingestapt en onvoldoende geïnformeerd door de toenmalige directie, want de schulden waren er toen al. Maar clubliefde maakt blind en dat breekt hem nu op.

Dit zou echt schandalig zijn, Koeman heeft gewoon prima werk geleverd met dit slechte elftal. Die Martinez gaat ook niet beter presteren dus dit zou echt een domme zet zijn.

En met welk geld denkt Barcelona dit te betalen? Martinez zal ongetwijfeld een afkoopsom aan de KBVB moeten betalen. Gaan ze weer van de coach verlangen dat hij zichzelf voor miljoenen uit zijn contract koopt?

Bij deze club zal de komende jaren niemand een verlosser zijn. Hooguit de Spaanse bank of een grote olie sjeik

Tja ik weet niet of Martinez het nou beter gaat doen. Heeft in z’n carrière maar 1 prijs gewonnen en doet het nu verdienstelijk met een van de beste Belgische selecties ooit maar is dat nou het niveau waar Barca moet nastreven? Het past in dat opzicht wel weer in de vreemde keuzes die het bestuur heeft gemaakt de afgelopen jaren met als meest opmerkelijke Luuk de Jong. Ach, veel alternatieven zijn er verder ook niet en het zal wel een tussenpaus zijn voor Xavi.

Verder moet Koeman zich wel voor de kop slaan dat hij het comfortabele Oranje heeft ingeruild voor een stuurloos schip met een voorzitter die hem niet wilt. Had gewoon z’n verstand moeten gebruiken ipv z’n supporters hart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

De Boer en Van Halst verwachten ‘verbod voor Koeman’, maar dat lijkt onnodig

Jan van Halst en Ronald de Boer verwachten Philippe Coutinho de komende weken weinig in actie te zullen zien. De aanvallende middenvelder van Barcelona kwam zondag als invaller binnen de lijnen...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren