FC Groningen komt met update en deelt zware straffen uit na incidenten

Vrijdag, 24 september 2021 om 10:14Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:18

FC Groningen is vrijdag met een update gekomen naar aanleiding van de incidenten tegen Vitesse (0-1). Bij aanvang van de tweede helft ging het mis in stadion Euroborg, toen Vitesse-doelman Markus Schubert werd geraakt door een beker bier en aan de overzijde vijf supporters het veld betraden. De club zegt de biergooier in beeld te hebben en ook de veldbestormers zijn bij de club bekend. Alle geleden schade wordt op de daders verhaald, zo schrijft Groningen op de website.

"De persoon die met een beker bier naar de doelman van Vitesse gooide, is duidelijk in beeld en er wordt gewerkt aan de identificatie van deze man", aldus de club. "Daarnaast zijn vijf veldbestormers gepakt en zijn de gegevens van hen bekend bij de club. Het vijftal krijgt een stadionverbod van zestig maanden, conform de KNVB-richtlijnen voor het ongeoorloofd betreden van het veld, plus een boete van 450 euro. In alle gevallen gaat FC Groningen de schade en een eventuele boete voor de club persoonlijk verhalen op de daders."

Zodra Groningen de identiteit van de biergooier heeft vastgesteld, kan ook hij een flinke straf tegemoet zien. De dader krijgt, buiten een boete van 450 euro en de mogelijke boete vanuit de KNVB, een stadionverbod van 72 maanden. Naast bovengenoemde incidenten was het woensdagavond ook onrustig op de Koeman Tribune. Een groep studenten zorgde daar voor overlast door te roken en overmatig alcohol te gebruiken. "Eén persoon is wegens onacceptabel gedrag uit het stadion gezet", aldus de club.

"We zijn met elkaar heel lang bezig geweest om de supporters weer naar het stadion te krijgen", vertelt een teleurgestelde algemeen directeur Wouter Gudde op de website van de club. "De incidenten tegen Vitesse zijn niet goed te praten. We balen hiervan enorm. Het was voor ons een waardeloze avond omdat een deel van de mensen onacceptabel gedrag heeft vertoond. Wij willen hiervoor onze oprechte excuses aanbieden aan tegenstander Vitesse én aan al onze supporters die overlast hebben ervaren."

Gudde gaf na afloop van de wedstrijd bij ESPN al aan dat het vermoedelijk om studenten ging die het veld betraden. De algemeen directeur stond met trainer Danny Buijs bij de harde kern van Groningen om de emoties in te dimmen, toen het aan de andere kant van het veld mis ging. "We hebben het vermoeden dat het met een studentenontgroening te maken heeft, maar ik heb nog geen contact gehad met de afdeling veiligheid. Geluk bij een ongeluk is dat ze in ieder geval geïdentificeerd zijn."Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

450€ euro maar? Van mij mogen de boetes wel wat hoger om dit gedrag niet meer voor te laten komen. Het stadionverbod ben ik dan wel weer mee eens.

24 september 2021 om 10:25

Probleem is wel dat die Vindicat mensen één keer naar een stadion gaan om zoiets te doen. Die mensen straf je dus meer door een hoge boete op te leggen. Ik vind 450 euro erg weinig, dat mag best in de duizenden euro's oplopen.

24 september 2021 om 11:33

Wat denk je dat de boete en schade van Groningen gaat kosten. Delen door 6 en ieder kan nog een paar duizend euro extra aftikken.

24 september 2021 om 12:45

Ik vind het bijzonder hoe mensen ineens volop speculeren. Vindicat is een aantal keer negatief in het nieuws geweest in nu is het ineens Vindicat die deze fratsen heeft uitgehaald. Laat me je zeggen, als er een ding is waar Vindicat streng op is, is dat je binnen de deuren de gekste dingen kunt doen, maar je de buitenwereld er nimmer in betrekt. De afgelopen jaren hebben ze bovendien zoveel negatieve publiciteit gehad en hebben ze zulke strenge convenanten met de universiteit, dat ze zich wel twee keer bedenken om dit soort dingen uit te halen. Ik weet dan ook 100% zeker dat dit geen Vindicaters zijn geweest. Wellicht een andere studentenvereniging die zich wil profileren op een treurige manier, maar ook dat is niet zeker. Voor hetzelfde geld zijn het gewoon een stel debielen die na anderhalf jaar niet in het stadion te zijn geweest ineens hun zelfbeheersing verliezen bij het aanschouwen van een potje voetbal. Groningen is per slot van rekening niet de enige club waar dit soort dingen gebeurd zijn de laatste weken.

24 september 2021 om 10:27

@vijfmeterlijn,

Vaak zijn het toch de types die niet bepaald dik in de knip zitten.
Van een kale kip kun je niet plukken. Stadionverbod van 5 jaar is prima, maar zouden ze moeten doen met meldplicht.

24 september 2021 om 10:28

Ik vind 450 euro anders best pijn doen als ontgroening. Daarnaast, 450 euro voor een rondje rennen is best veel. Dat is al 4,5x zo hoog als die van Amin, die ook nog een speler lastig viel. Boetes moeten afschrikken, niet iemand de schuldsanering inwerken.

24 september 2021 om 10:40

Eens met de redenatie, maar daarin mis je wel het cruciale punt: de overtreding zelf. Bij afschrikken is die nog niet gemaakt, bij de schuldsanering in gaan is de overtreding gemaakt. Het veld op gaan is een hele bewuste overtreding, dat gaat niet per ongeluk. En dus mag de boete hoger zijn.

24 september 2021 om 10:45

@fcg95, boetes zijn er niet om mensen af te schrikken. Boetes zijn er voor om mensen die de regels overtreden te straffen. Elk mens dat ook maar een klein beetje kan nadenken weet dat als je de regels overtreedt er straffen zullen volgen. En zij zullen zich hier dan ook niet aan wagen. Of je de boete nou 450 of 750 euro maakt, de weldenkende mensen doen het gewoon niet, ook niet als de boete 50 euro zou zijn. Echter maakt het voor die laagdrempelige mensen weinig uit, die denken daar bij voorbaat toch niet over na.

24 september 2021 om 10:51

Wat? Volgens jouw redenatie kan je de boetes bij door rood rijden ook wel heel €4000,- maken. "het veld op gaan is een hele bewuste overtreding, dat gaat niet per ongeluk." Precies, je krijgt er een flinke boete voor. Er wordt niemand kwaad gedaan, er wordt alleen een rondje gelopen. €450,- vind ik een flinke hoop geld, daarom zou ik het dus niet doen.

In jouw manier is de schuldsanering ongeveer het doel. In mijn redenatie is €450,- een afschrikmiddel én consequentie.

24 september 2021 om 10:51

@KJHuntelaar09 het gaat denk ik voornamelijk om die groep twijfelaars. Geloof me, er zijn mensen bereid hier 450 euro voor op te geven. Als een student weet dat hij hiervoor duizenden euro's boete kan krijgen, en de studentenvereniging zegt niks te dekken, dan zou een student dat risico niet nemen.

24 september 2021 om 10:54

@kjhuntelaar09 Wat een onzin. Ik rij steevast 10 km/u te hard op de snelweg. Of ze die boete nou 100 of 300 euro maken, ik hou van een beetje doorrijden en neem bewust het risico op die boete. Ik zie mijzelf echter niet als een laagdrempelig mens. Ik heb het risico overwogen en ik vind het dit waard. Grote kans dat het met de streakers hetzelfde is. Ze weten dat er een consequentie aan hangt, maar doen het toch.

24 september 2021 om 10:57

@PSVVV-Venlo, ja dat ben ik ook volkomen met je eens hoor. En ik snap het punt ook wel met het afschrikken. Echter denk ik dat een boete voor een veld betreden wel in proportie moet blijven met boetes in de rest van de maatschappij. Als je bijvoorbeeld maar 250 euro boete betaalt voor door rood rijden, waarbij een hogere kans is op gevaar brengen. Dan is 450 al een aardig bedrag, en zou je hier niet duizenden euro's voor in rekening moeten brengen. Niet dat ik het goed probeer te praten, ik heb echt een hekel aan de mensen die dit doen, en zie het nut er ook niet van in. Maar de straf moet wel in verhouding staan.

24 september 2021 om 11:01

@fcg95, sorry als het niet duidelijk was, maar mijn reactie was doelend op het 'streaken'. Niet op hele andere punten zoals het te snel rijden.

24 september 2021 om 11:37

Misschien moeten ze je dan op inkomen bestraffen. Dus kijken wat heb je te makken en daar de boet op afstemmen. Maar ik kan geen medelijden hebben met mensen die weten dat het niet mag en dan huilen de boete is te hoog. Ongeacht of het erg is of niet het hoort niet en dat weet je. Dan idd maar schuldsanering. Doe je het daarna in iedergeval niet weer als het goed is.

24 september 2021 om 11:39

@kjhuntelaar09 Ook daar is het van toepassing. Je weet dat er consequenties kunnen volgen en dat aanvaard je en dat risico neem je.

24 september 2021 om 12:11

@kjhuntelaar09 het verschil in deze is dat door rood rijden een door de wet bepaalde straf is, de boete die de veldbestormer krijgt is een boete die vanuit groningen/knvb opgelegd wordt.

24 september 2021 om 13:49

Als het inderdaad mensen van vindicat zijn, dan betalen papie en
Mammie de rekening wel en dan zal het niet eens afschrikken.

24 september 2021 om 10:32

Als de KNVB FC Groningen van enkele 10-tallen duizenden euro's oplegt, dan gaat deze boete 1 op 1 door naar de daders. Dus bij die 450 euro zal het echt niet blijven.

Ik hoop trouwens ook dat FC Groningen kijkt naar alle andere eencellige die nog bekers bier gooide naar de keeper van Vitesse, toen deze al op het veld lag. Een aantal vond het nodig om te blijven gooien ipv de dader meteen aan te pakken.

24 september 2021 om 12:13

@paul, zou je denken, maar de boete die groningen krijgt zal meer zijn voor het moeten onderbreken van de wedstrijd, die streakers kwamen het veld op toen de wedstrijd al stil lag en waren niet de oorzaka van het staken, dus ik denk dat als zij dit aanvechten ze nog best een goede kans maken. de biergooier daarentegen di eis verantwoordelijk voor het stilleggen

24 september 2021 om 15:19

De wedstrijd was ook nog niet begonnen toen die keeper naar de grond ging. Dus dan kun je zeggen dat de wedstrijd helemaal niet onderbroken is, maar dat de rust verlengd is.

Met een beetje hulp van de KNVB en een goede omschrijving van de reden voor de boetes kun je dit weldegelijk verhalen op die gasten.

Goede zaak! Hard aanpakken en hopen dat hiermee het signaal overkomt op de anderen op de tribune.

Mensen die bij een studentenvereniging zitten structureel niet toelaten in een stadion. Ze gaan maar lekker hockey kijkrn

24 september 2021 om 10:32

Wat is dat voor onzin... ook Eindhoven heeft studentenverenigingen, waarbij een gedeelte ook gewoon een seizoenkaart heeft en/of kaarten koopt.

24 september 2021 om 10:34

Achja, psveindje wil ff duimpjes scoren.

24 september 2021 om 11:51

Ik heb zelf bij een studentenvereniging in Eindhoven gezeten (niet een Corps a la Vindicat, maar toch) en kwam ook toen al, en nu nog altijd, regelmatig in verschillende stadions - met name toen ik nog in Eindhoven woonde ook enkele keren per jaar in het Philips Stadion. Een paar maten van me van de vereniging hebben inmiddels al een jaar of 10 een seizoenskaart bij PSV ook bijvoorbeeld. Ik zie niet in waarom dit in hemelsnaam niet zou moeten kunnen, erg rare opmerking van psveindje99.

24 september 2021 om 10:39

Dan zit er straks geen kip meer daar in het stadion van Groningen. Niet dat het al veel was overigens. Maar Groningen is wel een studentenstad. Daarnaast kun je net zo goed zeggen bij Feyenoord bijvoorbeeld dat je gewoon geen supporters mag toelaten daar omdat een paar zich hebben misdragen.

24 september 2021 om 10:53

Mensen met een IQ lager dan 80 uit het stadion houden scheelt al een hoop gezeik. Je kunt het niet maken natuurlijk om dat te doen, maar het zou wel een hoop trammelant voorkomen. Spelers uitschelden, ruzie zoeken met tegenstanders etc. En ja ik weet dat die mensen daar niks aan kunnen doen, omdat ze gewoon zo zwakbegaafd zijn dat ze niet na kunnen denken. En ja ik weet dat er ook genoeg mensen met een hoger IQ dit gedrag vertonen, maar die kiezen er zelf nog voor en zou ik dus ook proberen om uit te stadions te houden, nadat ze over de schreef zijn gegaan.

Ik ben van mening dat je gewoon naar een wedstrijd moet kunnen kijken zonder dat er overal scheldwoorden om je oren vliegen of dat er een hoop mensen op zoek zijn naar ruzie. Dat is volgens mij niet de manier waarop je een wedstrijd moet kunnen kijken.

24 september 2021 om 12:30

Misschien moeten wij hier net zoals China met een kredietscore werken. Als je door rood hebt gereden gaat je score omlaag en kunnen ze je weigeren in het stadion. Is dat geen goed idee?

24 september 2021 om 13:57

En wat is jouw definitie van scheldwoorden? Gvd komt namelijk ook uit mijn mond en gezien mijn opleiding en werk durf ik stellen dat ik geen laag IQ heb. Persoonlijk ben ik van mening dat "scheldwoorden" geen probleem zijn, zolang je maar respectvol gebeurt. Klinkt raar, maar schelden kan ook met respect.

24 september 2021 om 14:54

@rashferr dat lijkt me echt geen goed plan, heb je überhaupt een idee hoe ver dat rijkt daar? Dan ben je echt elke vorm van privacy kwijt, speciale software volgt je via camera’s overal waar je gaat en checkt bijvoorbeeld ook of je een door rood oversteekt. Op basis daarvan krijg je bijvoorbeeld minder velletjes toiletpapier op een openbare wc, laten we niet op die totalitaire staat willen lijken alsjeblieff.On: geef die gasten gewoon een stadion verbod en een boete, is toch meer dan genoeg?

24 september 2021 om 15:55

Gaobear, dat van het toiletpapier wist ik niet dat is echt ziek.

Ik snap dat het online soms lastig is om te zien, maar ik was sarcastisch. Ik zou absoluut geen Chinese praktijken willen hier in Nederland.

24 september 2021 om 11:00

Haha want iedereen bij een studentenvereniging houdt van hockey, arr! Wat een opportunisme, zielig. Als je dan toch criteria in wil stellen voor toegang tot een stadion, begin dan maar eens met een deel van de 'harde kernen'. Een groot deel zorgt voor sfeer en dat is fantastisch, de rest zit er om als een amoebe te staan schreeuwen en te schelden, flikker die er eerst maar eens uit.

24 september 2021 om 11:11

Bij veel clubs werkt dit geweldig, daar is de gemiddeld hoogst genoten opleiding onder de supporters basisschool.

24 september 2021 om 14:01

Intersant, want volgens mij hebben we in Nederland een leerplicht die langer is dan de basisschool.

24 september 2021 om 13:56

@psveindje99, waarom zouden die studenten niet mogen worden toegelaten? Mijn zoon zit ook bij eentje, heeft zelfs een jaar in het bestuur gezeten, maar zal zoiets nooit doen. Waarom zou hij dan niet naar het stadion mogen gaan?

Er wordt nog gesproken over supporters. Maar als je dit soort capriolen uithaalt dan ben je toch geen supporter meer? Deze mensen zouden nooit meer een stadion mogen betreden, kans verkeken. FC Groningen heeft de personen gelukkig in het vizier.

Ik vind het helemaal niet zo'n zware straffen. Als het inderdaad studenten waren die meededen aan een ontgroening, dan zijn het waarschijnlijk geen supporters en hebben ze dus ook geen last van een stadionverbod. En die 450 euro boete hebben ze als ze even met de pet rondgaan bij de studentenvereniging waarschijnlijk ook zo bij elkaar.

Heeft Kraaij al aangeboden de boetes te betalen?

24 september 2021 om 10:41

Die heeft inderdaad wel zitten kijken en tegen zichzelf gezegd " daar gaat mijn maandsalaris"🤣

24 september 2021 om 16:31

Popiejopie Kraay. Vond het een kansloos gebaar van hem met dat jonge mannetje.

Keihard aanpakken dit soort kansloze figuren. De boetes moeten flink omhoog.

Zware straffen conform KNVB richtlijnen...
Ze volgen dus gewoon de richtlijnen. Ik vind een stadion verbod van 5 jaar ook niet gigantisch... Als je het in je hoofd haalt het veld op te komen mag dat van mij 10 jaar zijn. Deze mensen wil je toch niet in je stadion.
En iemand die met voorwerpen naar spelers gooit mag nog langer wegblijven

450 euro is nog wel een matige boete. Ik vermoed dat een stadionverbod van 60 maanden niet bepaald een straf is voor deze lui.

Die 450 euro is voor die studenten een lachertje, want dat hebben ze ingecalculeerd en wordt wel betaald door de vereniging of de jaarclub. Gewoon de regel opstellen: Het veld betreden is 5.000 euro boete, dan denkt iedereen wel 3 keer na voordat men het veld betreed.

Leuk om de vergelijking te zien. Amin krijgt 100 euro boete en het is schandalig, deze jongens krijgen 450 en de boetes zijn te laag. Ik vind ze allemaal best in proportie (zolang er geen Kraay Jr's of studentenverenigingen zijn die ze betalen).

24 september 2021 om 10:47

450 is veelste laag.l, en wat mij betreft had dat jonge gastje ook z on straf mogen krijgen. Als 25 man 20 euro lappen, dan heb je genoeg mafkezen die bereid zijn dit te doen. Gewoon 4500 euro. Dan heb je het probleem nooit meer

24 september 2021 om 10:53

Het veruit grootste deel hier op Voetbalzone vond de boete voor Amin te laag als je de reacties las dus je vergelijking slaat nergens op.

24 september 2021 om 11:35

Ik hoorde die kakkers buiten het stadion al overleggen dat ze samen geld gingen inleggen om de boetes te betalen. Een stadionverbod zullen ze ook niet mee zitten omdat het geen FCG supporters zijn. Zo als gebruikelijk komt dit type mensen er goed mee weg.

24 september 2021 om 12:00


24 september 2021 om 12:14

Toen was het beide kanten op, er waren ook genoeg die het met de mantel der liefde wilden bedekken, maar dat zie ik nu nergens.

24 september 2021 om 12:56

1- mag hopen dat enkel jij hem aanmerkt als Idi Amin.
2- Zoutloze aardappels? Dat zijn witte/blanke mensen? De racist kwam weer even naar boven? Oh wacht. Alleen aardappels zijn racist.
3- iedereen zeggen ook hier dat 450 VEEL te laag is, hetzelfde bij Amin
Dus lijkt het erop dat de afkomst toch niet zo uitmaakt.

Fine dag nog in het land van zoutloze aardappels!

24 september 2021 om 14:01

Het is een algemene term in bepaalde regionen (zuid / midden amerika) om witte mensen tata ofwel aardappels te noemen. Dus het heeft zeker wat weg van racisme, mijn excuses als dit niet de 'bedoeling' was. Zou echter in de toekomst er een andere naam aan hangen.

Ondanks dat de reacties heftig waren, vind ik het ongepast om er Idi aan toe te voegen. Ik ben ook van mening dat Amin of zijn moeder zeker een hogere boete had mogen krijgen. Op 13 jarige leeftijd weet je echt wel wat wel en niet mag.

In het topic van Amin waren vele (of een aantal) mensen die vonden dat de extreme reacties er waren puur door de afkomst van Amin, wat nu toch blijkt dat ook hier de boete te laag gevonden word.

U ook een fijn (voetbal) weekend gewenst!

Gaan jullie daar in Groningen nu ook alle biergooiers aanpakken, want deze man had net de pech dat hij de goalie raakte.

24 september 2021 om 10:48

Hij nam doelbewust het risico om iemand te raken. Nu dit gebeurt is, mag hij op de blaren zitten

Gooi die maximumstraffen gewoon keihard de hoogte in. Niet dat je die dan altijd ook moet uitdelen, maar het geeft speelruimte om meer op situatie te beoordelen en schrikt veel meer af.

'' Er werd gerookt en overmatig alcohol genuttigd'' Het is werkelijk waar een schande hoe durven mensen te roken en te drinken op een voetbaltribune. Foei! Volgend seizoen alleen nog maar 'oatmilk' en suikervrije haribo snoepjes verkopen is mijn suggestie.

24 september 2021 om 11:01

Je denkt misschien dat je grappig bent, maar dat valt echt heel erg tegen.

Mensen die overmatig alcohol drinken zijn vreselijk irritant.

24 september 2021 om 11:36

Groenekat

Nee hoor in tegendeel ik ben vrij serieus hiermee. Ik ontken niet dat dronken supporters irritant kunnen zijn, alleen alles wordt op den duur zo strak aangetrokken, helemaal anno 2021.

24 september 2021 om 11:29

Roken is vanaf dit seizoen in alle stadions verboden. En als niet-roker die bij PSV jarenlang pal achter iemand gezeten heeft die 90 minuten aan een stuk zat te paffen ben ik daar heel blij mee.

24 september 2021 om 14:09

Is dat zo? Ik weet dat het in de arena al jaren is verboden (behalve op zuid, want daar wordt niet opgetreden tegen iemand die rookt). Ik heb er echter geen problemen mee. Ik heb in al die jaren geloof ik 1x gerookt en dat was tijdens een verlenging van een EL wedstrijd waar er alleen rokers rond mij zaten.

Die mensen komen normaal nooit in het stadion, ze hebben waarschijnlijk opgezocht hoeveel zo'n boete is en met z'n allen gespaard om het te kunnen betalen. Erg laag bedrag hoor, het mag wel rond de 2000 gaan kosten.

24 september 2021 om 11:02

Komt nog wel wat bij Mark. Als Groningen 20k boete krijgt vanuit de KNVB is dat 4000 per veldbetreder erbij.
Net goed, ik ben blij met Gudde. Maar baal van onze medesupporters.

24 september 2021 om 11:18

Ok dat is wel lekker dan, al denk ik dat die studentenvereniging dat ook wel in kas heeft.

"de persoon die met een beker bier naar de doelman van Vitesse gooide, is duidelijk in beeld en er wordt gewerkt aan de identificatie van deze man"
Zodra Groningen de identiteit van de biergooier heeft vastgesteld, kan ook hij een flinke straf tegemoet zien.

Dus je krijgt alleen een straf als je toevallig raak gooit??

24 september 2021 om 11:19

Soms door de wind kan je beker bier ineens uit je hand waaien hoor, heb jij daar nooit last van?

Krijgen deze jongens nu ook een podium van Humberto? En een vergoeding vanuit Kraay? Of is dat alleen als het een jong kereltje van niet westerse afkomst betreft zodat er deugpunten gescoord kunnen worden?

Hopelijk worden de stadionverboden nog wat langer + landelijk + met meldingsplicht. Dat schrikt dit soort debielen wel af. Ook iedereen die iets op het veld gooit. Gewoon een jaartje of twintig nergens meer een stadion in.

Zie vooral veel mensen in de reacties zeuren om wie wel en wie niet het recht zouden hebben om een wedstrijd te bezoeken. Als je nu al ziet hoe 'leeg' de stadions zijn, lijkt het mij juist goed om gewoon iedereen toe te laten. Alleen de mensen die ECHT voor overlast zorgen, zou je moeten weren met flinke straffen.

24 september 2021 om 14:00

Noem jij dit dat geen overlast?

Als het waar is dat het studenten betreft die aangesloten zijn bij de studentenvereniging Vindicat dan moet justitie maar eens gaan bekijken of dat zo langzamerhand geen verboden organisatie moet worden.
Het heeft er echt alle schijn van dat je stijgt op de ladder van grote jongens als je je als een debiel gedraagt. En die gasten moeten dan straks leidinggevend worden in ons land. Leer ze dan nu alvast maar wat het betekent als je je zo misdraagt. Weren uit de stadions en alle schade verhalen. Geen geld ? Prima, de boetes blijven wel staan tot die hersenlozen wel geld gaan verdienen.

"een groep studenten zorgde daar voor overlast door te roken en overmatig alcohol te gebruiken."

Wat? Rookten ze? Wat een schandelijk gedrag! Die komen er niet met een boete vanaf. Dat wordt de cel in.

24 september 2021 om 15:12

@birotor Volgens mij is er gewoon een rookverbod binnen Eredivisie stadions, dus het is gewoon asociaal gedrag wat bestraft dient te worden. Gezien ze ook nog overmatig alcohol consumeerde kan ik me best voorstellen dat ze de belevenis van de overige supporters goed aan't verstoren waren. Asociaal gedrag is niet het ergste wat er is nee, maar je mag het wat mij betreft gewoon lekker aanpakken, niemand zit daar toch op te wachten in het stadion?

Ik ben wel klaar met al die randzaken in en rondom een wedstrijd. Al die mensen die langs het veld staan met een 'mag ik je shirt' borden. Nu een paar keer in korte tijd dat mensen het veld oprennen. Bestuurders die bedreigd worden of voetballers die overvallen worden. De sport wordt net als de samenleving gewoon verpauperd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TounektiAanvaller
T. SuslovMiddenvelder101
M. de LeeuwAanvaller101
M. El HankouriAanvaller100
C. NgongeAanvaller106
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

7 fans
Coach, 39 jaar
SeizoenClub
2018- FC Groningen
2016-2018 Kozakken Boys
2014-2015 Kozakken Boys
2013-2015 Kozakken Boys
2012-2013 Sparta Rotterdam
Laatste voetbalnieuws

Derksen: ‘Als je hem voor de dug-out ziet, kom je van het lachen niet bij’

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor het interview dat Danny Buijs zondagmiddag gaf na afloop van de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-1). De trainer van FC Groningen was hevig...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren