FA deelt zware schorsing en boete uit voor tweets uit 2012 en 2013

Vrijdag, 24 september 2021 om 08:47Yanick Vos • Laatste update: 09:34

Peterborough United-spits Jonson Clarke-Harris is door de Engelse voetbalbond FA voor vier wedstrijden geschorst, heeft een boete opgelegd gekregen van 5300 pond, omgerekend ongeveer 6200 euro, en moet verplicht deelnemen aan een cursus. Reden voor deze straf zijn berichten op sociale media van acht en negen jaar oud. Clarke-Harris was destijds achttien jaar oud.

In augustus werd bekend dat de 27-jarige aanvaller van Peterborough United door de FA werd aangeklaagd naar aanleiding van zes vermeende overtredingen met betrekking tot opmerkingen op sociale media. Het ging om tweets op 27 oktober 2012 en 6 maart 2013. Wat Clarke-Harris destijds precies plaatste is onbekend, maar volgens de FA was het in overtreding met regels rondom seksuele geaardheid.

“De opmerkingen waren beledigend en ongepast en waren in strijd met de FA-regel E3.1”, aldus een woordvoerder van de FA. Door de straf mist Clarke-Harris, vorig seizoen goed voor 31 doelpunten in de League One, de Championship-wedstrijden tegen Coventry City, Bournemouth, Bristol City en Middlesbrough. De schorsing is een hard gelag voor Peterborough. Clarke-Harris was dit seizoen tot dusver goed voor twee doelpunten voor de nummer 21 van de competitie.

Clubeigenaar Darragh MacAnthony heeft nog niet gereageerd op de schorsing. Nadat in augustus bekend werd dat Clarke-Harris een straf boven het hoofd hing, liet hij snel van zich horen. “Net nadat we zijn gepromoveerd is er iemand geweest die uren tweets heeft teruggelezen van iemand die toen achttien jaar oud was, om dingen te vinden en hem aan te geven. In wat voor wereld leven we tegenwoordig?” Peterborough United heeft nog geen reactie gegeven op de schorsing.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door pendeco)

Wat is dit dan. Dit is uit 2012-2013 waarom word hier nu nog naar gekeken vrasg ik me af.

24 september 2021 om 10:56

Dit is de nieuwe realiteit. Je hele leven lang is alles wat je ooit op het internet gedaan of gezegd hebt voor iedereen te controleren en tegen je te gebruiken. Bizar. Maar vooral met z'n allen doorgaan hoor met de digitalisering van alle persoonsgegevens, ID bewijzen etc. Wat kan er nou misgaan?

Waar gaat dit over? Ongelofelijk.

24 september 2021 om 09:33

Echt he, wat zal die medewerker trots zijn. Heeft hij toch maar mooi gevonden.

24 september 2021 om 11:15

Misschien waren het fans van de club die daardoor net promotie mis liep. Van die mensen die verder heeelemaal niets te doen hebben.
Bizar om hier nu nog zulke straffen voor te geven. Deze jongen was nog kinderlijk destijds, de vraag is hoe gedraagt hij zich nu.

Lekker druk maken om 2 tweets van 8 jaar terug.. jezus

Dat die bond zichzelf nog serieus durft te nemen door te straffen om zulke oude tweets! Moet toch maar ff kijken of mn Hyves account echt weg is anders kn dat straks nog tegen me gebruikt worden

24 september 2021 om 09:15

Nou het zou me niks verbazen dat je straks wordt geconfronteerd met dat soort accounts over een paar jaar als je wil gaan solliciteren. Mooi CV, maar we hebben hier een VZ account waar jeje nogal negatief uitlaat over X. Gaat hem niet worden he...

24 september 2021 om 09:17

Nah. Dat is precies wat men dik 10 jaar geleden al riep over Facebook. Pas op wat je op Facebook zet want je baas kan het ook zien! Maar ik denk niet dat er veel leidinggevende zijn die je facebook van 2011 terug gaan scrollen

24 september 2021 om 09:23

Nou ik moet zeggen dat als ik een sollicitatant krijg, ik altijd wel ff iemand uitcheck hoor. Insta, Facebook, Linkedin. Ga je er toch lekker vooringenomen in.

24 september 2021 om 09:47

Hahah precies dat😂. Wij hier bij bedrijf X zijn erg aan de kant van Man city, maar we uit VZ comments van 2021 dat je erg blij was dat Ronaldo naar Man U ging… gaat em niet worden vrind😂

24 september 2021 om 10:59

@Westend, opzich een gewoonte die je jezelf makkelijk af kan leren toch? Vind dat wat iemand op social media doet niet van invloed mag zijn op zijn of haar zakelijke leven. Zowel vanuit werknemer als werkgever niet.

24 september 2021 om 11:33

Niks menselijks is mij vreemd hoor. Ik ken zo'n iemand niet en je wil toch weten of het een beetje in een team past. Ze zeggen wel eens dat je werk en prive strikt gescheiden moet houden, maar je bent toch dezelfde persoon. Als ik zie dat iemand vrij extreme dingen op social media plaatst, vraag ik me wel een beetje af of het wel binnen het team past/ iets is waar we toch mee willen worden geassocieerd. Zo is dat gewoon in de beeldvorming.

24 september 2021 om 12:08

Nou Westend, dan denk ik dat je als werkgever zijnde op glad ijs begeeft. De wetgeving is toch vrij duidelijk in dat je niet zomaar informatie online over de sollicitant mag opzoeken. Ook als informatie door de sollicitant zelf openbaar is gemaakt moet je wel een hele goede reden hebben om het op te zoeken.

On: Verjaring speelt geen rol voor de FA als na zo'n lange periode deze speler gestraft wordt. Wat wordt een volgende stap? Alle professioneel voetballers online zelf screenen en straffen?

We leven bijna tien jaar later, doe ff normaal. Die cursus lijkt mij helemaal zinloos. In tien jaar kun je zo erg veranderen dat het zomaar zou kunnen zijn dat hij inmiddels heel anders over bepaalde kwesties denkt. Dan geef je dus een cursus aan iemand die die cursus helemaal niet meer nodig heeft.

Je zou bijna zeggen dat dit meer een statement is om maar een statement te maken. 'kijk is hoe wij bezig zijn de Lhbtq community' in plaats van het huidige voetbal aan te pakken waar (voornamelijk op de tribunes) nog zo ontzettend veel misgaat als het gaat om onderscheid maken in ras, geaardheid, sociale klasse etc etc

24 september 2021 om 09:40

Daar zijn ze bij de FA sowieso wel goed in gezien bijvoorbeeld de recente schorsing van Bernardo Silva en het eindeloze gekniel voorafgaand de wedstrijd

Ik zou gewoon een paar dickpics doormailen richting de FA met als begeleidende tekst eronder dat ze hier even lekker op mochten gaan zitten. Doe er dan nog maar gelijk 10 wedstrijden bovenop.

24 september 2021 om 11:00

En dan eentje terugkrijgen. Dat is schrikken.

24 september 2021 om 11:35

Of dat is kassa. Ligt een beetje aan je voorkeur

24 september 2021 om 14:59

Touché 😅

Ben wel benieuwd wat-ie dan heeft gezegd. Zonder die info is dit een beetje een suf verhaal.

Hij was volgens mij op dat moment niet eens aangesloten bij de FA. Dan zouden ze hem daar dus ook niet voor mogen bestraffen?

Deugmensen bij de FA, niet serieus te nemen. Ik begin te begrijpen waarom mensen zo vaak refereren aan Orwell. Dit is zo gigantisch lang geleden en het is een tweet. Ga je bezig houden met relevant dingen.. Bovendien; het is een voetbalbond. Kansloze figuren in Engeland.

Ik verwacht dat het wel erg foute berichten waren dan, maar goed zoveel jaar na dato een boete en schorsing uitdelen voor wat tweets gaat wel heel ver.

Wie zoekt er überhaupt naar 8-9 jaar oude comments van de spits van Peterborough United, het komt gewoon erg persoonlijk over. Die medewerker moet wel een erg grote hekel gehad hebben aan die speler of de club ofzo.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Peterborough United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
21.Cardiff City11-14
22.Hull City9-11
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
D. ButlerVerdediger140
J. WardMiddenvelder140
N. ThompsonVerdediger131
S. DembéléMiddenvelder134
O. NorburnMiddenvelder130
H. BurrowsMiddenvelder123
J. GrantMiddenvelder121
Voor de complete selectie: Clubpagina Peterborough United.

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren