Barcelona ‘in vegetatieve toestand’: ‘Medici klaar om de club dood te verklaren’

Vrijdag, 24 september 2021 om 07:28

De Spaanse kranten hebben geen goed woord over voor het Barcelona van Ronald Koeman na het doelpuntloze gelijkspel tegen Cádiz. Ondanks opnieuw puntenverlies is de verwachting in Spanje dat de trainer mag blijven zitten. Aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen Levante zal Koeman vanwege een schorsing echter geen plaatsnemen op de bank in het Camp Nou.

“Het leek erop dat Koeman, ongeacht de uitkomst in Cádiz, wist dat hij was veroordeeld. En hij stemde ermee in om moordend te sterven, als de uitdrukking is toegestaan”, schrijft Mundo Deportivo. De krant verwijst naar de persconferentie van afgelopen woensdag, waar Koeman een verklaring voorlas en zonder vragen te beantwoorden de persruimte verliet, en naar de opstelling tegen Cádiz. De trainer hield een aantal ervaren krachten op de bank en koos voor talenten als Yusuf Demir, Óscar Mingueza en Gavi, die met 17 jaar en 49 dagen de op één na jongste basisklant is voor Barcelona deze eeuw. Alleen Ansu Fati was met zijn 16 jaar en 318 dagen jonger. “We zagen een wazig team zonder middelen. Dit zou de weleens de laatste wedstrijd van Koeman als Barcelona-coach kunnen zijn geweest.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Sport denkt echter dat Koeman voorlopig door mag als hoofdtrainer van Barcelona. “Het gelijkspel tegen Cádiz kost zijn plaats niet”, zo klinkt het. “De Nederlandse trainer zal het team blijven leiden nadat de clubleiding heeft besloten om hem te steunen. De positie van Koeman hing aan een zijden draadje na de recente controverses tussen hem en de voorzitter, die in de uren voor de wedstrijd tegen Cádiz niet zijn steun uitsprak, maar in plaats daarvan zijn onvrede uitte over het feit dat hij een verklaring voorlas tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. Koeman blijft trainer van Barcelona, al weet niemand voor hoe lang. Want volgens de voorzitter zullen de resultaten de weg aangeven.”

Ook El Desmarque gaat in op de positie van Koeman en diens relatie met voorzitter Joan Laporta. “De wedstrijd had de brand tussen Koeman en Laporta moeten blussen, maar wakkerde de vlammen juist verder aan. Als de schaduw van ontslag al over Koeman hing, heeft Cádiz deze schaduw nog groter gemaakt. Met Laporta op de tribune.” Marca is niet veel positiever: “Dit Barcelona is een grap”, kopt de krant. “Voorzitter Joan Laporta wilde een goed resultaat, en dat kwam er ook. Voor Cádiz... De relatie tussen Koeman en Laporta is een verstandshuwelijk. Met andere woorden: er is geen geld om de trainer te ontslaan.” Volgens de sportkrant breken belangrijke dagen aan voor Koeman: “Zondag volgt Levante, volgende week speelt Barcelona tegen Benfica. Die wedstrijd kan definitief een oordeel vellen over de toekomst van de Nederlander.”

Hoewel Koeman naar verwachting niet direct zal worden ontslagen, is AS hard en duidelijk in het oordeel. “Het Barcelona van Koeman is uitgeput, stervende, verliest vitale functies en orgaanfalen dreigt. De club is in een vegetatieve toestand terechtgekomen en de medici staan klaar om de club dood te verklaren. Koeman werd in de laatste minuten weggestuurd met rood en dat zou na de nederlaag nóg een keer kunnen gebeuren.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

93 reacties (laatste reactie door bossie)

Welkom in Spanje, ene moment ben je de beste trainer en het ander moment branden ze je helemaal af.

24 september 2021 om 08:38

Er valt toch ook geen eer te behalen momenteel bij Barcelona?
Je speelt gewoon met ontzettend veel middelmatige spelers. Dat is dadelijk weer een stuk anders als de ziekenboeg leeg loopt, maar nog steeds heb je dan geen topteam. Daarnaast blijf ik mij verbazen over de La Liga. Een van de grotere competities, zoveel geld gaat daar in omloop en dan een scheidsrechterlijk niveau van amateurklasse. Lachwekkend.

24 september 2021 om 09:13

Maar je gaat me niet wijsmaken dat dit team niet goed genoeg kan zijn om het Granada, Getafe én Cadiz lastig te maken.

Tegen Getafe wonnen weliswaar, maar verre van overtuigend. Tegen Granada en Cadiz verloren we net niet.

We kunnen niet verwachten kampioen te spelen met dit team, dat klopt. Maar absoluut wel beter dan dit.

24 september 2021 om 09:36

Jouw reactie is het kern van het probleem bij Barca. Het team van Barca is niet zo goed dat veel Barca achterban denkt. Het heeft oude spelers die de team niet meer kunnen dragen als Jordi Alba, Pique en Busqets. Er is weinig spelers tussen 25 en 30 jaar. Alleen Depay en F, de Jong. Ook heb je heel veel jonge spelers die nog moeten bewijzen.

24 september 2021 om 10:52

Dat is weliswaar zo, je bent nog altijd beter dan Granada, Getafe en Cadiz.. Maar mentaal niet.. Door het verkeerde verwachtingspatroon.

Feyenoord heeft daar ook jaren lang last van (gehad). De ene week goed winnen in de Kuip... Daarna weet ik veel waar weer verliezen..

24 september 2021 om 11:18

Gordinho heeft cadiz een beter elftal dan barcelona?

24 september 2021 om 12:50

Dat niet maar die zitten mentaal in een prima vaarwater en spelen zonder druk. Bij Barca loopt het gewoon niet en dan kan je van dit elftal bijna niet verwachten dat men een Cadiz of Granada zonder problemen opzij zet.

Wees eerlijk, een Luuk de Jong, Gavira (17 jaar?) , Demir (17 jaar) en spelers als Dest zijn toch op dit moment niets beter dan wat er in de middenmoot loopt in Spanje? Als dan de druk er vol op staat dan vind ik het niet vreemd dat er gisteren niet gewonnen werd.

Daarnaast, een Pique is echt op zijn retour. Depay is een speler die al jarenlang wisselvallig is en wedstrijden met een 10 afwisselt met wedstrijden waar hij compleet onzichtbaar is. Een Frenkie is een waterdragen die ook geen elftal bij de hand kan nemen...

Ik hoop persoonlijk dat Koeman kan blijven zitten. Het is onmogelijk om met het huidige team veel beter te presteren. Let op maar op als straks Fati, Dembele en Aguero fit zijn. Dan heb je aanvallen opeens mogelijkheden en extra kwaliteit wat het hele team ten goede gaat komen. Pas dan kan je Koeman beoordelen en ga je gewoon 3e worden met Barca.

24 september 2021 om 09:10

Tja, 2 op 6 tegen Granada en Cadiz, volgend op een ontluisterende nederlaag tegen Bayern. Tel daar nog het zwakke einde van vorig seizoen bij en alles bij elkaar is het dan toch niet onlogisch dat Koeman onder druk staat?

Als je dan nog eens ziet dat zijn persoonlijke transfers, Depay en L. De Jong, ook niet brengen wat je van ze kan verwachten, tja... waar trek je uiteindelijk de lijn?

24 september 2021 om 09:15

De technisch directeur is toch verantwoordelijk voor de transfers? of word er alleen maar gezocht om Koeman maar te blijven bashen?

24 september 2021 om 09:21

Prima dat jij wil geloven dat Depay en L. De Jong niet op voorspraak van Koeman zijn. Ik denk dat de meesten wel beter weten

Mocht Depay 7x gescoord hebben ondertussen, zou je trouwens niet tillen aan mijn uitspraak. EN zou ik nog steeds hetzelfde zeggen.

24 september 2021 om 09:31

Depay en L. De Jong zijn gehaald omdat ze niks kosten. De 1 is transfervrij gekomen en de ander gehuurd. En waarom, omdat FC Barcelona geen geld heeft om ook maar iets te kopen en moet het dus zo goedkoop mogelijk. Je verhaal is leuk, maar ook Koeman had liever andere spelers gehad, maar er is geen budget.

24 september 2021 om 09:35

Je mag Koeman zeker de schuld geven. Hij had ook kunnen proberen Michiel Kramer of Bozenik IPV een Agüero en Depay te huren want de transfervrije topspitsen liggen voor het oprapen

24 september 2021 om 09:41

Arends: en op voorspraak van Koeman.

Maar het gaat me niet om het feit dat hij Depay gratis opgehaald heeft, dat is best begrijpelijk. Het gaat erom dat Depay duidelijk gehaald is op zijn voorspraak en dat Depay nu sportief te weinig brengt (de kans die hij gisteren mist...).

Dan lijkt het me logisch dat Koeman hierop wordt aangesproken. Hij heeft zich immers sterk gemaakt voor Depay.

En sorry, de transfer van L. De Jong is onbegrijpelijk. Dan haal je beter niemand en speel je zonder spits.

24 september 2021 om 10:36

Luuk de Jong is gehaald als vierde spits en als breekijzer. De laatste tien minuten alle ballen in de zestien pompen als het niet loopt.
Het was toch duidelijk dat na het vertrek van Messi en Griezmann de aanval dit jaar uit Fati, Aguero en Dembele zou gaan bestaan? Alleen zijn die allemaal geblesseerd. Zo eenvoudig is het.

24 september 2021 om 10:53

3 wedstrijden geleden liet Depay nog Messi vergeten volgens AS, Marca en Sport...

24 september 2021 om 11:58

Dat is typisch Memphis, 3 wedstrijden de pannen van het dak spelen, 3 wedstrijden niks klaar spelen, dan weer 3 wedstrijden spelen alsof je Ronaldo bent, en daarna weer bagger slecht spelen. Daarom is hij niet geschikt voor Barcelona en Camp Nou. Geweldige speler voor de subtop en Nederland hoor.

24 september 2021 om 09:33

Het grappige is dat Koeman alles doet wat de supporters willen en dat dat dus ook niet blijkt te werken. 4-3-3, nog meer jeugd erin, Puig erin en het mag allemaal niet baten

24 september 2021 om 09:43

Het zit ook allemaal erg tegen voor Koeman. De kans die Depay mist... als die erin gaat en ze winnen 0-1 (op een diefje) dan was er heel wat minder druk nu.

Probleem is dat het als trainer heel moeilijk is om in dergelijke situaties de boel om te draaien en het dubbeltje jouw kant te laten vallen.

Het zijn niet alleen de financiele problemen, het zijn ook blessures, pech, spelers uit vorm,...

24 september 2021 om 10:37

Vind het wel slim dat Koeman dat gedaan heeft. Nu ziet de hele wereld dat het niets met 4-3-3 en het niets opstellen van al die jeugdspelers te maken heeft.
In de gouden dagen van het tiki-taka braken er nimmer jeugdspelers door. Niemand die erom maalde, prijs na prijs werd er gewonnen. En dan na tien jaar geen enkele nieuwe ster uit la Masia komt Laporte ineens met zijn Puig eis.

24 september 2021 om 10:46

Ook wel komisch dat onze grote held Puig bijna meteen een tegengoal inluidt met totaal onnodig balverlies. Daar hoor je dan zijn fanboys niet over

24 september 2021 om 11:13

@ Japie: heeft Puig jou persoonlijk iets verkeerd gedaan? Wat een nijdige reactie jegens die jongen... Kan je ook zeggen wat die jongen zelf verkeerd gedaan heeft in alles dit? Of kom je nu je 'gelijk' halen omdat de Barca fans ook om Puig roepen en het gisteren tegenviel met Puig.

Ik zou dan ook eens naar Depay en F. De Jong kijken... want dat valt voorlopig ook vies tegen en dan spreken we niet over een jeugidge bankzitter maar over de 'vedetten' van de ploeg.

24 september 2021 om 11:22

Het is ook wel komisch dat jij onze grote held koeman verdedigt na een abominabel optreden van barcelona tegen cadiz en tegen granada. Of Zijn cadiz en granada ook van het niveau bayern munchen?

24 september 2021 om 11:23

Als Koeman tegenvalt krijgt hij toch ook kritiek na een wedstrijd dus waarom Puig dan niet? Of heeft Koeman jou persoonlijk iets verkeerd gedaan?

24 september 2021 om 11:26

Depay een vedette? Wat is er met jou aan de hand? Depay komt van Lyon en is gehaald omdat ie gratis was. Totaal geen vedette.
De vedette voor de spits positie heet Aguero.

24 september 2021 om 11:47

Ach ja, nu het allemaal wat lijkt tegen te vallen met Depay is hij inatuurlijk geen 'vedette' en gehaald als breedteversterking. Komt dat even goed uit

Ik heb hier deze zomer heel wat andere reacties gelezen nochtans... Daarom niet specifiek van jou maar algemeen genomen was de teneur dat Depay prima op zijn plaats zit bij Barcelona (het Barcelona met Messi toen nog) en hij alle 'haters' wel even hun ongelijk zou bewijzen bij Barcelona.

Ik heb in alle geval commentaar genoeg gekregen toen ik zei dat Depay te wisselvallig is voor Barcelona...

24 september 2021 om 11:48

@ Japie: nee hoor, Koeman heeft met niets verkeerd gedaan. Ik reageer dan ook niet kleinerend over Koeman. Jij wel over Puig. DAT is het verschil.

24 september 2021 om 13:00

Weer zo oppurtunistisch Japie, momenteel zit het even tegen en als je in een negatieve spiraal zit moet je blijven knokken om erbovenop te komen. Dit doe je echter door vast te houden aan de spelprincipes tot je er terug bovenop komt.
Als Koeman hierin standvastig blijft, dan mag hij wie weet alsnog blijven.
Ik zou dat dan zeker toejuichen, als er iemand een tweede kans verdient dan zeker hij.
Maar als hij weer hervalt en de ene match weer afwijkt en behoudender speelt, dan weet je dat je het moeilijk krijgt en dichter bij een exit staat.

24 september 2021 om 13:50

Koeman is nooit een goede trainer geweest. Bij everton ook niet! Wat een prutser. Dat je niet van cadiz weet te winnen 3x op rij! 2 verloren en 1 gelijk afgelopen 2 seizoenen.

Nou laat mij dan maar de dokter zijn: ik voel geen pols meer, verrotting van binnenuit is al opgetreden maar blijkt nu post mortem zelfs een decennia oud probleem, verslapte spieren behalve een paar individuele spiertjes die nog wel sterk zijn maar die vormen geen geheel dus al leefde het lichaam nog dan zou het in een rolstoel zitten, de levensenergie heeft het dode lichaam al verlaten (naar Parijs gek genoeg, de levensenergie heeft weinig ambitie en wilde nog even cashen).

24 september 2021 om 08:01

Leuk tekstje, alleen die sneer naar de levensenergie snap ik niet. De levensenergie kon namelijk niet bijtekenen, de wetgeving laat dit niet toe in Spanje. Daarnaast vind jij het een gesprek aan ambitie? Ik vind het juist Ambitie hebben om een club zijn eerste CL te willen bezorgen. Daarnaast is Parijs een mooie stad, heeft hij een familie waar die rekening mee moet houden. Ik had hem ook liever in de PL gezien, maar heb je ooit een langere tijd in Engeland gezeten? En dan vooral manchester, niet de meest mooie stad, altijd kutweer. Daarnaast als voetballiefhebber ben ik juist nieuwsgierig hoe de samenwerking tussen Neymar, Messi en Mbappe gaat verlopen.

24 september 2021 om 08:29

'de levensenergie kon namelijk niet bijtekenen, de wetgeving laat dit niet toe in Spanje'. Ja, zo kan je het natuurlijk recht praten. Volgens mij kon hij niet bijtekenen door het wanbeleid wat er gevoerd is bij Barcelona? Dat is uiteindelijk de oorzaak en niet de wetgeving. Als jij iemand vermoordt ga jij toch de bak in omdat jij iemand hebt vermoord? Want dat is de aanleiding dat de wetgeving in op treedt . Dus vind ik het geen sneer maar zeker onderdeel van het dode lichaam

24 september 2021 om 08:47

@sociomasia Parijs is ten opzichte van Manchester zeker een wereldstad, maar Parijs of Londen is lood om oud ijzer (vergelijk London, aangezien deze stad in de buurt van Manchester ligt en dus vergeleken kan worden met het weer en Chelsea ook een kandidaat geweest had kunnen zijn als hij misschien minder poen accepteerde). Daarnaast is het weer in Parijs misschien iets beter, maar het zal nooit dichtbij de spaanse zomers komen. Rekening houden met de familie? Dan denk ik dat zijn en de familie hun voorkeur in Spanje ligt en niet in Parijs. Denk je dat die kinderen nu Frans leren? Die krijgen gewoon een privé leraar/ lerares Spaans. En ook in Engeland zou hij dat doen. Misschien toch in combinatie met Engels, aangezien ik denk dat de meeste mensen Engels de voorkeur geven over Frans. PSG was samen met City de enige clubs die hem konden halen, dus was het logisch dat hij naar Parijs of Manchester ging. Ik geloof niet dat Parijs als stad de voorkeur had, want zoals ik eerder al zei zijn die twee steden even slecht qua weer. Invloed waarschijnlijk het spelen met Neymar en het bijna gegarandeerd hebben van trofeeën in de prijzenkast.

24 september 2021 om 09:45

Je kan ook zeggen dat de levensenergie het er zelf naar heeft gemaakt om niet meer bij te kunnen tekenen. Immers werd er vrolijk een handje opgehouden elk jaar voor meer geld anders zou de levensenergie vertrekken wat uiteindelijk resulteerde in contract van 500 miljoen. Dus de levensenergie had te veel brandstof nodig dan het lichaam eigenlijk kon bieden.

De tijd lost een aantal problemen op. Nog even en Barcelona heeft Coutinho en Dembele afbetaald. Nog even en je bespaart ook het salaris van Coutinho. Ik zou ook aan het einde van het seizoen afscheid nemen van Busquets, Sergi Roberto en Alba. Als er spelers terugkomen straks heb je eindelijk wat gevaar voorin.

24 september 2021 om 08:39

Nadeel is dat ervaren spelers de talenten de weg moeten wijzen. De situatie is wat dat betreft vrij hopeloos. Maar goed, je moet toch beginnen met saneren.

24 september 2021 om 09:24

Welke debiel wil busq wegsturen🤦‍♂️🤦‍♂️ Dat is je ruggengraat en als je die wil wegsturen dan snap je er toch helemaal niks van.

24 september 2021 om 09:40

Busquets is een van mijn favoriete spelers maar kan een 433 niet meer belopen. Barcelona heeft een fysiek sterke defensieve middenvelder nodig.

24 september 2021 om 10:10

Nee. Busquets heeft het nodig om in een team te spelen waar linies dicht op elkaar liggen. Als de linies groot worden laat je hem zwemmen en heeft hij niet genoeg snelheid (nooit gehad) om de ruimte te dekken. Ben oprecht van mening dat als je busquets bij man city neerzet hij gewoon mee kan met dat niveau.

24 september 2021 om 12:53

@Bf-1994 Klopt volledig, jij begrijpt het 👍
Al zou ik het idee van doorselecteren ook goed vinden, een volledig frisse wind kan helpen bij een heropbouw, dus ook nieuwe leiders.Whahaha, geen geld om te ontslaan. Laporta: loser
En het mooiste komt nog: meestal gaat, als Koeman vertrekt, het team minder presteren
(want Koeman kan echt wel wat)

24 september 2021 om 08:10

Gaat Barcelona zonder Koeman voor degradatie in plaats van middenmoot?

24 september 2021 om 08:30

In elk geval niet voor de bovenste plaatsen, dan moet er echt wel wat in de spelersgroep veranderen

24 september 2021 om 08:34

Hey daar heb je die zoon van Koeman. Je bent ook een goede calimero zeker, het ligt aan alles behalve Koeman zelf!

24 september 2021 om 09:11

Sorry maar met L. De Jong op de counter spelen is simpelweg briljant toch? *sarcasme uit*

24 september 2021 om 09:30

Koeman is zelf de vogel die hem wilde hebben voor een plan b, dus daarvoor zeuren moet ie niet.

24 september 2021 om 10:41

@thenry
Denk dat Koeman liever gewoon met Messi en Griezmann gespeeld had. Maar ja, die moesten weg, geen geld. Net zoals Suarez verleden jaar weg moest.
Denk dat ie daarna dacht aan Fati, Aguero en Dembele in de voorhoedde. Maar ja, allemaal geblesseerd.
Toen keek hij goed in zijn selectie en zag dat ie alleen nog Luuk, Depay en Demir overhad. Verder waren er gewoon geen aanvallers meer.
Het is dan zo grappig zat supporters Koeman de schuld proberen te geven.

24 september 2021 om 11:01

Dat zeg je goed @blaugrana_am; Koeman wilde hem hebben als plan B. Koeman kan er vrij weinig aan doen dat er op dit moment zoveel geblesseerden zijn dat dat plan B noodgedwongen plan A is geworden.

Onder normale omstandigheden zou hij ongetwijfeld met een combinatie van Memphis, Dembele, Fati, Braithwaite en Aguero spelen, en zou Luuk de Jong alleen ingebracht hoeven te worden als pinchhitter. Je weet wel, zoals dat de afgelopen jaren wel eens gebeurde met Piqué, die dan de laatste 10 minuten rond de 16 mocht hangen in de hoop dat er een bal van zijn hoofd de goede kant op kaatst.

Koeman maakt genoeg fouten en er is alle reden om ook op hem kritisch te zijn, maar dat hij nu noodgedwongen met Luuk de Jong moet spelen is echt niet zijn fout. En dat Luuk de Jong gekomen is ook niet, want in deze financiële situatie zijn dat soort spelers het maximaal haalbare voor Barcelona, hoe pijnlijk dat ook mag zijn.

24 september 2021 om 11:06

Het ligt toch ook ergens in het midden? Koeman treft niet alle blaam, maar als je ziet hoe er gespeeld wordt kan je hem daar wel op aankijken. Hij kan die ballen van Depay en Luuk niet erin schieten/koppen, maar hij kan er wel voor zorgen dat zijn team een herkenbare speelwijze heeft. De speelwijze die vanuit de jeugd bij Barca al erin geslepen wordt, want ik hoor altijd dat ze bij La Masia een duidelijke stijl hebben. Het is aan de coach om ervoor te zorgen dat ALLE spelers op die manier kunnen spelen, zodat je bij het wegvallen van basisklanten dezelfde wijze aan kunt houden. Daar is echt niets van te zien..

24 september 2021 om 11:17

@ Speedy: aan de blessures kan hij niets doen en beperkt hem in zijn mogelijkheden. Maar als je tegen Bayern op de counter wil spelen (wat ik overigens snap in de huidige omstandigheden), dan snap je toch ook dat je aan L. De Jong niets hebt?

Als je op de counter speelt, dan heb je toch nood aan sterke, snelle spelers die een bal kunnen bijhouden en een actie kunnen maken? Mijn oprechte vraag aan jou: kan L. De Jong dat?

Of had Koeman dan beter Depay centraal gezet, met pakweg Demir en Coutinho op de flanken? Was dat niet logischer geweest?

Maar nee, het is makkelijker om elke opmerking als een 'aanval' op Koeman te zien. Nu, het kan perfect zijn dat jij de zaken anders ziet maar zo weet je hoe ik de zaken zie en dat ik niet zo maar wat roep.

24 september 2021 om 11:27

En je hebt wel iets aan een of ander 17 jarig ventje tegen Bayern? Ik snap dat je in dat soort wedstrijden ook iets van ervaring wil in je elftal

24 september 2021 om 11:31

@thenry_228
Er waren geen andere aanvallers beschikbaar. Alleemaal verkocht of geblesseerd. Couthino kon nog geen hele wedstrijd spelen, die kwam als invaller. Maakte ook geen enkel verschil.
Demir is net achtien jaar, nauwelijks ervaring. Ook die kan je in de CL tegen Bayern nog geen hele wedstrijd laten spelen.
Barcelona had geen enkele kans tegen Bayern en de hele wereld, op een paar Barcelona fans na, wist dat van te voren. En of je dan gokt op een doodspelmoment die een kopkans voor Luuk kan opleveren of dat je denkt dat je een speler als Davies er met een counter uit kan lopen, het is lood om oud ijzer. Het ging er alleen maar om dat je er niet weer acht om de oren zou krijgen.

24 september 2021 om 09:12

Koeman heeft Valencia jaren geleden anders ook aardig de afgrond in gegooid en hij lijkt nu hetzelfde te doen bij Barca.

24 september 2021 om 09:31

Koeman kan wat met ploegen die "niet" hoeven te presteren. Waar hard werken gewaardeerd wordt ipv "mooi" voetbal.

24 september 2021 om 09:37

Moet je ook niet het materiaal hebben om zo te kunnen spelen? Een Guardiola bv had daar bij City 1,5 miljard voor nodig. Hoeveel heeft Koeman mogen investeren?

24 september 2021 om 09:49

@japie_krekel; Dit is natuurlijk complete onzin. Teams met minder materiaal zijn ook gewoon in staat om wat mooier voetbal te spelen. Voorbeelden hiervan zijn vaak teams als RB Leipzig, Atalanta, Sevilla (terwijl die ook elk jaar hun beste spelers moeten verkopen), zelfs nog kleinere teams kunnen mooi voetbal spelen. Jij denkt alleen dat men verwacht dat Barca gelijk weer het beste voetbal ter wereld zou moeten spelen, terwijl letterlijk niemand dat verwacht.

24 september 2021 om 09:51

Dat is het punt niet. BV: Valencia en Benfica moest hij ook presteren en dat lukte ook niet echt.... ondanks dat hij bekers heeft gewonnen. Southampton kon hij eigenlijk weinig fout doen en dan lukt het wel.

En vorig jaar had hij toch een goede selectie met Messi en Griezmann etc.... allemaal voetballers van naam.

24 september 2021 om 10:06

@Barca--070 die teams zijn wel beter in balans natuurlijk. Daar zit een logische leeftijdsopbouw in de selectie, fysieke kracht, voldoende ervaring etc. Moet je kijken hoeveel fragiele onervaren jeugdspelers er in de basis van dit Barca staan. Dat kan echt niet

24 september 2021 om 10:14

@japie_krekel; bij Atalanta spelen spelers die niet eens opvielen in de Eredivisie. Die spelen nu al enkele jaren in de top van de Serie A. Dat is wel iets wat een goeie trainer doet. Daarnaast spelen ze ook echt enorm goed voetbal, met een selectie waar Marten de Roon, Robin Gosens en Hans Hateboer belangrijke schakels zijn. Er is gewoon meer mogelijk dan wat we nu van Barcelona zien en dat is het kritiekpunt, niet dat Barcelona niet meekan in de CL. Er is ook een middenweg he tussen absoluut top presteren en wat we nu zien bij Barca..

24 september 2021 om 10:17

Of het nou middelmaat is of niet, ze spelen niet met zoveel jeugdspelers. Je weet dat dat gedoemd is om te mislukken in zo een competitie. Barca doet bijna met een veredeld jeugdelftal

24 september 2021 om 10:43

@ptt80
Bij vitesse, bij Ajax, bij Feyenoord, bij Southampthon en bij Oranje ging het allemaal gewoon uitstekend met Koeman.
Voetballers van naam is niet voldoende om Real en Atletico achter je te laten. Koeman won met Messi en Griezmann de beker. lijtk me een prima prestatie.
Alleen heeft Koeman nu geen Messi meer en ook geen Griezmann. Hij heeft momenteel alleen Luuk, Depay en Demir tot zijn beschikking.

24 september 2021 om 11:00

@speedyafc; de beker is natuurlijk mooi resultaat, maar dat betekent niet dat we de rest maar even moeten vergeten. In de competitie de slechtste start in meer dan 10 jaar. Stonden op gegeven moment zelfs 12e. Toen vanaf Februari een leuke sprint gezet zonder enige vorm van druk. En op het moment dat de prijzen te verdelen waren gaf Barcelona weer niet thuis. In 2 jaar tijd niet kunnen winnen van Cadiz en Granada is wel erg zorgelijk hoor. En vorig jaar was er gewoon een prima selectie (nee geen uitstekende selectie, maar meer dan prima). Dat Koeman ooit een keer goed gepresteerd heeft met Ajax en Vitesse is natuurlijk geen referentie, zullen we anders Hiddink maar bondscoach maken omdat hij het goed deed met Zuid Korea? Feyenoord, Southampton en Oranje hadden allemaal relatief weinig druk, juist omdat ze zo ver gezakt waren of er nauwelijks verwachtingen waren. Hoge verwachtingen zijn er altijd bij topclubs, zo ook bij Barcelona (en Ajax als voorbeeld). Ook Marcel Keizer werd eruit gesodemieterd toen het even wat minder ging (terwijl de verwachtingen misschien te hoog waren)... Dat is nou eenmaal werken in de absolute top

24 september 2021 om 11:12

Bij Vitesse, Feyenoord en Southampton zijn de verwachtingen ook niet zo hoog dus het lijkt erop dat die clubs hem beter liggen. En bij Ajax is zijn contract ook ontbonden omdat hij dat zelf wilde.

24 september 2021 om 11:34

Bij Ajax is zijn contract ontbonden omdat de technisch directeur zonder zijn mede weten na de eerste competitie wedstrijd zijn ster aanvaller verkocht.
Tot dat moment had Koeman het geweldig gedaan, haalde op een paar minuutjes na bijna de halve finale CL met Ajax.

24 september 2021 om 11:49

Ja dat was ook niet netjes. Maar na Ajax is het toch ook niet echt meer bijzonder geweest (nog kampioen met Psv). Ja met Southampton en Feyenoord dat waren toen ploegen waar de verwachtingen niet zo hoog lagen.

Maar het is toch ook geen schande dat je een absolute toptrainer en meer een trainer voor de sub top bent?

24 september 2021 om 12:26

Ptt80, bij Benfica schakelde hij in de CL Machester United en Liverpool uit, speelde de eerste wedstrijd tegen Barca gelijk en in de return verloor hij deze minimaal, Volgens mij doe je het dan als Benfica niet slecht.

24 september 2021 om 12:33

Dat is ook niet slecht natuurlijk maar wel incidenten. Anders wordt je niet na een jaar op straat gezet.

Benieuwd hoelang dit seizoen wordt, stel ze halen de champions league niet dan moeten spelers verkocht worden. Ben bang dat dit nog wel even doorgaat, en dat er geen trainer is die dit gaat oplossen. Bizar voor zo een club zeg

Ik vind dit eigenlijk wel prachtig. Laat al die super league clubs maar compleet verrotten. Juventus en Barcelona gaan het nog zwaar zat krijgen om CL te halen dit seizoen. Benieuwd wat er dan gaat gebeuren komende zomer. Hoop dat ze Arsenal achterna gaan. Lijkt me voor Barcelona nog vrij reeel scenario ook.

24 september 2021 om 09:01

Juventus heeft het ook nog niet dit seizoen, samen met Real en Barca de overgebleven superleague clubs. Zegt denk ik heel veel dat deze clubs dat willen, en dat nu het niet gelukt is er deze situaties ontstaan. Een gevalletje gegokt en verloren in mijn optiek.

Als nu de UEFA eens een keer doorpakt met financial fairplay regels en deze ook streng/ strict maakt komen we nog een stap verder in mijn ogen. De clubs moeten zichzelf kunnen bedruipen is mijn mening, dwz dat ze winst kunnen herinvesteren, maar niet zomaar oneindig kunnen blijven lenen. En dus ook niet dat er steeds maar iemand (qatar) geld erin mag blijven pompen.

Ik vindt wel dat er een beetje overdreven wordt al zeker tussen de mensen hier op VZ. Het Barcelona spel is niet om aan te zien (vooral door Koeman), maar het aanvallend spel dat we willen zien is op dees moment niet mogelijk door te veel blessures (Fati,Dembele,…) het aanvallend spel zal met de tijd wel verbeteren als de geblesseerde spelers terug zijn. Ik vindt wel dat we er verdedigend op vooruit zijn gegaan nu met Araujo. Hij heeft snelheid goede positionering niet echt een Barcelona verdediger die het spel vanachter opbouwt maar wel een speler die Barcelona momenteel nodig heeft. En met Piqué die ik eigenlijk gisteren toch wel goed vondt spelen ongeacht zijn leeftijd. En Mingueza speelde verdedigend ook goed ook al kwamen er niet veel aan vallen via rechts. Alleen Dest die vondt ik dramatisch spelen. Voorzetten die naar nergens gingen eender andere trainer zou hem nooit hebben opgesteld. Laat maar weten wat jullie ervan vinden. 🇲🇦

24 september 2021 om 08:47

Wat heeft precies de Marokkaanse vlag met je reactie te maken? Dit is niet een aanval, maar puur uit interesse. Zie dit namelijk wel vaker voorbij komen (ook andere nationalevlaggen), maar snap niet waarom

24 september 2021 om 10:28

Anders weet je niet dat marrocan guy uit Marokko komt is toch logisch.🇨🇨

24 september 2021 om 10:51

Haha nee is een soort van afsluiter sommige mensen doen “Met vriendelijke groeten Pieter” ofzo ik doe “🇲🇦“. En ik weet is geen aanval is gewoon een vraag dus begrijp niet zo goed waarom ik dit als een aanval zou moeten zien.

24 september 2021 om 09:29

Ik ga nu ook bij elke reactie een Nederlandse vlag zetten 🇳🇱

Er gaan geruchten dat Barcelona Martinez zou willen. Aub, Barcelona en Belgische voetbalbond, wissel ze dan gewoon, als het mogelijk is qua loon.
Barcelona hoeft dan die ontslagpremie niet te betalen als ze een akkoord vinden. En wij gaan er qua trainer alleen maar op voorruit. En Koeman kan zich bewijzen met toch wel een degelijk team. Win win situatie!

De enigste reden dat Barcelona de laatste jaren nog enigzins functioneerde speelt nu in Parijs. Deze ene speler trok de zware middelmaat die er rondliep nog naar een enigzins niveau. Nu valt alles en iedereen door de mand en blijft er een clubje over dat zich niet een subtopper meer mag noemen in Spanje.

Het is wel echt hilarisch at ze geen geld hebben hem te ontslaan. Kan me nauwelijks voorstellen dat die pannenkoek iemand ooit liever heeft willen ontslaan dan onze Cowman.

Memphis, Memphis. Barcelona speelde natuurlijk hoe dan ook slecht, maar de kansen die het dan had moesten wel gewoon afgemaakt worden. Memphis... Een enorm slecht spelende Luis Suarez zou de enorme kansen die Memphis gisteren kreeg dus wel af hebben gemaakt. Verschil moet er wezen. Des te triester voor dit Barcelona.

24 september 2021 om 09:35

Tja, Koeman wou Depay er absoluut bij toch? Maar als je deze zomer dan zegt dat Depay te wisselvallig is voor een club als Barcelona, dan wordt je weggezet als een 'hater'.

Dan maakt hij 2 goals in zijn eerste wedstrijden en was hij zogezegd de toptransfer van Barcelona. Nou, we zijn 3 wedstrijden verder en je ziet de wisselvalligheid die Depay typeert. Het is een echt wel een leuke speler maar niet het type dat een club als Barcelona beter maakt en al zeker niet een Barcelona in deze situatie.

24 september 2021 om 10:08

Welke transfervrije spits die voor 6 miljoen wil komen voetballen had jij dan gehaald IPV Depay?

24 september 2021 om 10:47

Koeman wilde ook Aguero graag erbij hebben. Koeman stelt ook graag Fati en Dembele op. Messi en Griezmann werden afgelopen seizoen veelvuldig gebruikt. Zelfs Braithwaith pakte zijn minuutjes mee.
Maar nu zijn er geen aanvallers meer, alleen Luuk, Depay en Demir. Dat is het, daar moet Koeman het momenteel mee doen.
Je kan dan wel blaten, Depay is niet goed genoeg. Maar is is verder niemand. Er was ook geen geld voor een betere tweede spits dan Depay.

24 september 2021 om 11:26

Er zijn ook geen andere opties dan gratis spelers momenteel... en dan is Depay een logische keuze. Maar dat is mijn punt ook helemaal niet.

Mijn punt is dat Depay te wisselvalig is voor een topclub als Barcelona en dat ik hier op VZ heel vaak als 'hater' ben weggezet omwille van die mening (terwijl ik talloze keren heb aangegeven dat ik hem , als Arsenal fan, wel graag bij Arsenal zag omdat Arsenal een club van zijn niveau is).

Terwijl je nu gewoon kan vaststellen wat ik al langer zeg van Depay: hij is te wisselvallig om er echt te kunnen op rekenen. Ideale 12de man voor Barcelona maar geen speler dat Barcelona beter maakt.

Maar, nogmaals, Barcelona moet nu eenmaal in die vijver vissen dus veel meer kunnen ze ook niet doen (maar dat was dus ook mijn punt niet).

Ik heb nooit begrepen waarom Koeman nu zo nodig naar Barcelona moest, hoewel ik moet toegeven dat hij het langer heeft volgehouden dan ik verwacht had. De club is verrot, wie je er ook voor zet. Een nieuwe trainer zal ook weinig opleveren. Het enige wat Barcelona kan doen is een paar tussenjaren nemen en de jeugd goed doorontwikkelen zodat ze weer aan kunnen haken.

Dit zagen we al een tijdje aankomen natuurlijk.
Deze club heeft jarenlang boven haar stand geleefd. Er zijn absurde transfersommen en salarissen betaald voor bepaalde spelers. Allemaal om maar weer een glimp te zien van de gloriedagen, waar heel Barcelona nog gedesillusioneerd naar verlangt. Niet beseffend dat die lichting die hun zoveel plezier heeft gebracht een toevalstreffer was, en geen structurele aangelegenheid.

Dat schreeuwen om andere namen zoals Laporta of Pep of weet ik veel wie, heeft ook weinig zin.
Een lichting met een paar van de beste voetballers aller tijden die tegelijkertijd doorkomt, en een perfecte synergie heeft, is nou eenmaal zeldzaam.

24 september 2021 om 12:51

Chi7, degene die schreeuwen om andere namen zijn wat mij betreft net zo gek als Bartomeu, die dacht ook dat je eindeloos geld kon uitgeven

Koeman had beter zijn eigen weg kunnen volgen . Nu laat hij zijn oren hangen naar de voorzitter en supporters en veel beter wordt het niet.

24 september 2021 om 10:48

Dat vind ik jusit slim van Koeman. Want nu kan iedereen zien dat het opstellen van veel jeugd en het spelen van 4-3-3 niets met het probleem te maken heeft.
Met Demir, Depay en Luuk heb je gewoon een hele matige voorhoedde. Pas als Fati, Aguerro, Dembele en Braithwaith weer fit en in vorm zijn, kan Barcelona weer aan veel goals gaan denken.

24 september 2021 om 14:27

Ik denk dat het zo wie zo een moelijk verhaal wordt voor Koeman , of hij moet snelongeloofelijke resultaten gaan neerzetten.

Ik moet zeggen dat ik als madridista wel graag naar wedstrijden van Barcelona kijk tegenwoordig.
Waar ze tien jaar geleden met geweldig positiespel elke verdediging kapotspeelden, waar ze vijf jaar geleden met een bizarre voorhoede alles vernietigden, is alle kwaliteit weg. Ze kunnen geen tiki-taka meer spelen en het voetbal lijkt in het geheel nergens meer op. Vanuit het middenveld kan de aanval niet bediend worden en de aanvallers ontberen creativiteit.
Ik vind het mooi om te zien dat kleine clubs makkelijk weerstand kunnen bieden.

Voor de Barca-fans is het te hopen dat Fati nog wat kan na zijn blessure en dat de overschatte Dembele buiten de lappenmand blijft, maar het is inktzwart momenteel en er is weinig uitzicht op verbetering.
Ik zie niet hoe Barcelona dit seizoen nog een rol van betekenis kan gaan spelen in de race om de titel.
Ik zie het gat de komende tijd alleen nog maar groter worden dan dat het slinkt. Nu heeft Barca nog wel een wedstrijd tegoed, maar die is uit bij Sevilla.

Frenkie de Jong is altijd aanspeelbaar, maar loopt te veel met de bal en heeft nooit een fatsoenlijke steekpass gegeven in zijn leven. Ik vind hem geen topmiddenvelder.
En tja, Memphis... Het was te voorspellen dat hij terug zou vallen na een geweldige start. Men weet hem nu te bespelen en in de kleine ruimte blijkt hij toch te beperkt om gevaar te kunnen stichten. Ik zie vooral kansloze afstandschoten.

24 september 2021 om 11:19

Is dit nou echt zo leuk als Madridista? Is het niet veel leuker om een sterk Barcelona te zien, waardoor de Clasico's en de competitie spannend blijven en een overwinning in die Clasico en eventuele titel van Real alleen maar meer glans krijgen?

Het klinkt misschien raar om te zeggen, maar als Ajacied ben ik om die reden hartstikke blij als het goed gaat met Feyenoord. En toen Barcelona nog succesvol was, was ik om die reden ook blij met een sterk Real Madrid.

24 september 2021 om 12:29Airbags,

Daar heb ik een simpel antwoord op. Nee, dat is niet leuker.
Natuurlijk is het wel heel leuk als de clasico's spannend blijven, maar in de andere wedstrijden zie ik Barca liever strugglen dan tegenstanders verpletteren.

Tot enkele jaren geleden maakten de kleine ploegen geen enkele kans tegen Real Madrid en Barcelona. Het is mooi om te zien dat er een soort nivellering heeft plaatsgevonden in Liga. Het is ook mooi als clubs als Sevilla, Villarreal en Valencia boven Barcelona eindigen.

Daarbij komt ook dat er vanuit Cataloniã« erg veel met Real Madrid bemoeid is en er zelfs sprake is geweest van framing vanuit de club Barcelona in de richting van Real. Hierdoor is mijn sympathie voor de club Barca bepaald niet toegenomen.

Ik snap eigenlijk niet wat ze van Koeman verwachten. Hij heeft toch geen fatsoenlijke spelers ? Laporta is gewoon niet normaal. Hij verkoopt al zijn goede spelers en dan verwacht hij niet alleen elke wedstrijd te winnen met een veredeld B elftal maar het moet dan ook nog zijn met mooi voetbal. Hij is precies een verwende kleuter. Tiki taka voetbal spelen is enorm moeilijk. Daarom dat alle kleine clubs op de counter spelen. Je kunt enkel succesvol tiki taka spelen als je wereldspelers hebt zoals Xavi, Iniesta, Messi, Villa, ... Snapt die voorzitter dat dan niet ?

Het huidige doel van Barcelona moet zijn om niet teveel punten te laten liggen en wachten op de terugkeer van Pedri, Ansu Fati en Jordi Alba. Als die 3 terug zijn, samen met Frenkie en Gavi, dan heb je een middenveld dat in staat is om tiki taka te spelen. Dan heb je nog een goede spits nodig die niet naast de bal trapt als hij alleen voor de keeper staat. Depay was gewoon dramatisch gisteren. Dat kan wel aan Koeman verweten worden. Hij wou Depay absoluut hebben. Maar voor het moment lijkt hij mij een miskoop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

De Boer en Van Halst verwachten ‘verbod voor Koeman’, maar dat lijkt onnodig

Jan van Halst en Ronald de Boer verwachten Philippe Coutinho de komende weken weinig in actie te zullen zien. De aanvallende middenvelder van Barcelona kwam zondag als invaller binnen de lijnen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren