Ronald Koeman hekelt arbitrage: ‘In dit land krijg je rood om niks’

Vrijdag, 24 september 2021 om 06:48Yanick Vos • Laatste update: 09:53

Ronald Koeman voelt de druk op zijn schouders als trainer van Barcelona nog zwaarder worden nu zijn ploeg donderdagavond niet wist te winnen van Cádiz (0-0). Het laatste half uur speelden de Catalanen met een man minder doordat Frenkie de Jong met zijn tweede gele kaart en dus rood van het veld ging. Diep in blessuretijd werd ook Koeman met rood weggestuurd door scheidsrechter Carlos del Cerro Grande. De trainer vindt het onbegrijpelijke beslissingen.

De Jong kreeg zijn eerste gele kaart in de 61ste minuut vanwege een zwaaiende arm in het gelaat van Cádiz-middenvelder Alberto Perea. Enkele minuten later vond de scheidsrechter een actie van De Jong geel waard waarbij Alfonso Espino naar de grond ging in een duel om de bal. Even daarvoor had Memphis Depay op aangeven van Luuk de Jong een enorme kans om de score te openen laten liggen.

“De tweede gele kaart van Frenkie maakte het moeilijk voor ons. In dit land sturen ze je blijkbaar weg om niks”, foeterde Koeman na afloop tegenover Spaanse media. “Ik kreeg mijn rode kaart niet vanwege een discussie met de scheidsrechter. Het enige wat ik zei tegen de vierde official was dat de wedstrijd even stilgelegd moest worden omdat ik een tweede bal op het veld zag liggen. Dat zag iedereen. In dit land krijg je rood om niks”, zei de trainer, die door zijn rode kaart zondagmiddag niet op de bank zal zitten in de thuiswedstrijd tegen Levante, de huidige nummer veertien van LaLiga.

Ondanks het nieuwe puntenverlies zag Koeman positieve punten. “Ik denk dat de ploeg het over het algemeen goed heeft gedaan. We hadden de bal, maar kansen creëren was lastig. Toch hadden wij het betere van het spel. Ik kan totaal niet klagen over de instelling van mijn spelers. We hebben er alles aan gedaan, maar als je niet scoort, dan kun je niet winnen”, zo sprak Koeman, die met Barcelona terug te vinden is op de zevende plaats met een achterstand van zeven punten op koploper Real Madrid.

“We hadden een zege nodig, dat verdiende het team ook, maar helaas is dat vandaag niet gelukt. Hopelijk zondag”, aldus Koeman, die de druk zal voelen toenemen nu voor de derde wedstrijd op rij een overwinning is uitgebleven. “Nogmaals: over de instelling van de jongens kan ik niet klagen. Ik snap dat je altijd prijzen moet winnen, maar je moet ook realistisch zijn... Ik heb de president gesproken in het hotel. En als er iemand van de club met me wil praten, dan kan dat de komende dagen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

134 reacties (laatste reactie door desteek77)

De rode kaart van Frenkie slaat natuurlijk nergens op, dit was geen gele kaart! Het is waarschijnlijk zo dat die scheidsrechter het gezeur van sommige spelers (waaronder Frenkie) zo irritant vindt dat hij wanneer hij dus een klein kansje ziet ook denkt mooi nu stuur ik er iemand vanaf.

24 september 2021 om 06:58

Nee niet voor de overtreding, maar had ook prima geel en rood kunnen hebben voor dat constante gezeik bij de scheids. Echt verschrikkelijk en zielig om te zien. Dus prima dat hij eraf gestuurd werd. Net als Koeman imo, ook alleen maar aan het zeiken.

24 september 2021 om 07:42

Hallelujah, wat een irritant ventje is het. Doet ie al jaren, en bij Oranje vind ik het ook genant om te zien. Constant de scheids bewerken en klagen. Ik ken bijna geen speler die het zo bont maakt als Frenkie, het is dat ie er met z'n blonde koppie uitziet als de ideale schoonzoon, anders was dit al lang een groter item geweest

24 september 2021 om 08:18

Vraag aan Aadhandgranaat: wat vond jij van de speler van Bommel?

24 september 2021 om 08:45

Je moet zeiken by de scheids, psychologie ah neef

24 september 2021 om 08:46

Haha het is logisch dat je de vraag stelt aan Aadhandgranaat, aangezien je op hem reageert

24 september 2021 om 08:59

Psychologie ja? Psychologie dat je er dan wordt afgestuurd. Dis dan kan je daar ook niet over klagen

24 september 2021 om 09:12

@Koeral Precies dit, Koeman zoekt excuses en dat doen alleen verliezers en opgevers.

24 september 2021 om 09:21

Alsof je in Spanje rood krijgt voor zeuren of theater. Dan staat er bij iedere wedstrijd daar na 10 minuten alleen nog een keeper op het veld. Frenkie is idd een zeur, maar de rode kaart was ridicuul.

24 september 2021 om 09:43

Die scheidsrechters daar laten ook elke bewuste overtreding om het spel stil te leggen onbestraft logisch dat je dan gaat klagen. Je ziet elke wedstrijd van barca zoveel overtredingen zonder dat er een bal in de buurt is, messi werd ook continu met handen en armen tegengehouden.

24 september 2021 om 09:56

Omdat iemand A doet, is het goed dat 'ie onterecht voor B opgepakt wordt? Wat is dat voor een absurd kromme redenering.

24 september 2021 om 10:19

De scheidsrechter dacht je klaagt de hele tijd om niks dus laat me je wel een goede reden geven om te klagen. Gele kaart, tweede gele kaart, hoppa! En stil was Frenkie. Meer scheidsrechters zouden een voorbeeld kunnen nemen aan deze man. Dit soort matennaaijerij is een smet op de sport en moet zsm in de kiem worden gesmoord

24 september 2021 om 11:31

zo is het! Slechtste scheidsrechters ter wereld daar. Ik zou mij ook kapot ergeren. Echt walgelijke teams daar die door de scheids zo mogen blijven doen. Merk ook dat op deze side veel dit normaal vinden. Dat er maar 45 minuten wordt gevoetbald vanwege spelbederf. Dan ben je geen liefhebber. Neemt niet weg dat de irritatie nu sneller aanwezig is bij Barca aangezien het van geen kanten loopt.

24 september 2021 om 11:44

Welke rode kaart ?? Was gewoon 2x geel en terecht.

24 september 2021 om 11:49

Deze rode kaart was schandalig. Nog schandaliger was dat in de 1e helft Cadiz 4 keer niet eens een overtreding tegen kreeg wat 4x geel hoort te zijn. Scheids had een Madrid shirt onder zijn tenue aan echt schandalig. Als speler wekt dat zoveel irritatie op dat je automatisch gaat praten ondanks dat het je niet helpt. Frenkie moet eens met Bergkamp the iceman gaan praten dat was de enige die tegen zoiets kon.

24 september 2021 om 13:50

Het is eigenlijk schandalig dat frenkie nog voor het Nederlands elftal uitkomt, de vaste frenkie (ajax) haters staan er met hun slijmende mond weer als de kippen bij om alles weer aan te grijpen om hem neer te halen. Als dit al rood is moeten er gemiddeld 5 spelers per wedstrijd rood krijgen als ze tegen barca of ajax spelen. Frenkie is van het zeuren maar geef hem is ongelijk, als je het niveau van de spaanse scheidsrechters ziet dan word elke speler daar moedeloos van. Maar goed des ondanks verlies je de wedstrijd gewoon omdat je totaal te kort komt. Barca is gewoon een ploeg van niks geworden, laat ze koeman maar lekker ontslaan. Frenkie moet daar ook gewoon lekker weggaan, om voor zo een ploeg als dit zoveel salaris in te leveren.. hij is gek dat ie dat gedaan heeft, helemaal als je ziet hoe ze met Koeman omgaan. Laat ze maar lekker stikken daar.

24 september 2021 om 06:58

Maar wel heel makkelijk om weer een wedstrijdje met een excuus te overleven. Tot de rode kaart was t ook gwn pure bagger.

24 september 2021 om 07:07

Beide gele kaarten kan je geven. Bij de eerste zwaait hij met arm en bij de tweede komt hij erg wild in en speelt voor 99% de man en 1% de bal. Het zijn misschien niet de hardste overtredingen maar twee gele kaarten zijn nou niet heel raar.

24 september 2021 om 11:33

eerste wel en tweede is een lachertje. speelt duudelijk de bL en trekt vieten daarna terug. Geen var gebruiken is dan arogant zoals die scheids daar zijn.

24 september 2021 om 07:45

helemaal mee eens, als ik Frenkie zie lopen, zie ik altijd iemand, (zoals kieft zou zeggen) die is een beetje teveel in zichzelf gaan geloven.

24 september 2021 om 09:00

Komt omdat hij al die reacties leeft van alle fanboys in Nederland. Hierdoor denkt hij dat alle kritiek onterecht en hij wereldtop is.

24 september 2021 om 09:41

Frenkie zelf is altijd vrij rustig hoor, het is meer de media en alles eromheen die hem erg hypen.

De Rode kaart van Frenkie is echt een van de slechtste beslissing van een scheidsrechter die ik sinds tijden heb gezien. De Rode kaart van Koeman kan ik niet over oordelen aangezien ik niet weet wat hij gezegd heeft of wat de situatie is!

24 september 2021 om 07:33

Oké!

24 september 2021 om 07:55

Is toch gewoon een fatsoenlijk onderbouwde reactie? Je kunt ook een normale reactie teruggeven dan toch? Of als je niks te melden hebt verder reageer je gewoon niet.

24 september 2021 om 09:11

Ik wil Moraat zeker niet verdedigen, want zijn reactie zegt al helemaal niks.

Maar xinnocent070 geeft enkel een constatering over de rode kaart van De Jong. Er is geen onderbouwing. Wat voor onderbouwing lees je?

Ten aanzien van de rode kaart van Koeman geeft die wel een argument waarom hij geen oordeel hierover kan vellen.

24 september 2021 om 09:23

Tja de reactie van de cules is eveneens bedroevend net als het spel van hun club.

24 september 2021 om 10:22

Je kunt beide gele kaarten geven. Zelf had ik de wedstrijd wat meer aangevoeld en de tweede niet gegeven wetende dat het rood is. Maar zo zijn de Spaanse scheidsrechters niet. Het constante gezeik van Frenky zal ook niet hebben geholpen. De tweede gele kaart geeft eigenlijk zijn vormcrises van dit moment aan. De bal springt net te ver van zijn voet. Dat zou hem normaal niet overkomen. Zij sliding is weliswaar op de bal maar daarna ook de man

24 september 2021 om 11:52

Sliding is niet op de man, hij trekt keurig z'n voet terug.
Maar de Oscar winnaar voor beste acteur in categorie "Stervende Zwaan" is bij deze ook al bekend.
Zouden die gasten ook zo'n pijn hebben als ze hun nagels knippen?

Koeman, stop nou gewoon is met janken elke keer en steek je hand in eigen boezem. Je maakt je echt onmogelijk op deze manier en stiekem geniet ik er ook gewoon steeds meer van. Steeds dat verongelijkte gezicht en alles en iedereen afvallen zonder dat je zelf eens nagaat welke foute keuzes je al hebt gemaakt.

24 september 2021 om 08:09

Nou indd… met dit gedrag is hij wel de ideale opvolger van Roger schmidt. Na eerder van Bommel kan je gewoon op dezelfde voet verder met Calimero 3.0

24 september 2021 om 08:23

Hij zal zeker niet allemaal de juiste keuzes maken. Maar heeft hij überhaupt keuze op dit moment? Het is of kiezen voor een jeugdspeler met 0 ervaring.. of een Coutinho die 1 jaar winterslaap heeft gehouden, of Luuk de Jong in de punt knallen. Ik snap persoonlijk niet helemaal de kritiek nu op Koeman.

Daarnaast is de arbitrage toch ook gewoon huilen met de pet op daar?

24 september 2021 om 09:04

Dan moet hij maar anders trainen. Je moet verdomme toch wel van granada of cadiz kunnen winnen. Zo bagger is het ook niet. Hij wou luuk de jong zo graag hebben? Dest is ook een aankoop van hem. Zijn Wisselbeleid is drama, het constante geklaag, het vingerwijzen, mist zelfkritiek, maakt ruzie en heb het al eerder gezegd volgens mij doet hij maar wat. Wordt er wel getraind door de week? Een wedstrijd voorbereid?

24 september 2021 om 10:26

Ik weet niet of je zo maar van Cadiz en Granada wint met deze selectie. Het is een selectie voor de middenmoot en de tegenstander graaft zich in. Als je geen enkele creativiteit en klasse hebt, een rappende spits die de kansen die je krijgt kinderlijk verprutst....dan krijg je het ook tegen Grenada en Cadiz moeilijk.

24 september 2021 om 11:22

Tuurlijk wel. Menig clubs uit La Liga zouden graag van spelers ruilen. Rayo Vallecano, Valencia en Sociedad staan boven Barca, en hebben echt geen beter team. Sevilla is misschien vergelijkbaar.

24 september 2021 om 11:55

Tuurlijk wel. Heb alleen 2e helft gezien, maar voor die rode kaart kon je zien dat als het tempo iets omhoog ging Cadiz uit elkaar werd gespeeld. Pech(?) is dan dat Memphis z'n dag niet had, die moet er 3 maken.

24 september 2021 om 15:10

Pech of onkunde? Als het zo vaak gebeurd lijkt mij het meer het tweede

24 september 2021 om 09:11

@cyber

"steeds dat verongelijkte gezicht "

Ik vraag mij oprecht af of dit wel handig is wat Koeman doet. Hij heeft tijd terug iets met zijn hart gehad, is op leeftijd en wat overgewicht. Staat daar letterlijk 24/7 onder druk.

Dit zei ik ook trouwens voor hij naar Barca ging. Waarom goed lopend Oranje verlaten voor een club waar altijd immense druk staat. Was veel chaos met de voorzitter en de hele wereld kijkt.

Gisteren zag je hem ook continue langs de lijn schreeuwen, verontwaardigd zijn. Ook met die schwalbe van LdJ ging hij tegen de 4e official helemaal te keer.

Man kan beter aan zijn gezondheid denken. Met 6 of 12 miljoen extra heb je niets aan je gezondheid als deze situatie je kapot maakt.

Kan beter clubvoetbal loslaten en een leuk voetballand coachen zoals Belgie. Niet meer te maken met dagelijkse druk, wat gewoon beter is voor zijn gezondheid.

Man wat ging Koeman gisteren tekeer langs de lijn... Andere kant, misschien team beter neerzetten, goede tactiek meegeven, scheelt ook weer geschreeuw langs de kant

24 september 2021 om 09:16

Ja, want die 3 gemiste kansen van Depay is ook de schuld van Koeman. En dat De Jong 2 keer geel pakt is ook de schuld van Koeman. En dat daar een voorzitter zit die geen kans onbenut laat om de positie van Koeman in twijfel te trekken is ook de schuld van Koeman. En dat de vorige voorzitter er zo'n zooitje van heeft gemaakt dat hij nu met een incapabele selectie moet werken is ook de schuld van Koeman.

Zou zeer terecht zijn als hij om al die bovenstaande redenen ontslagen word.

24 september 2021 om 11:20

Wat een overdreven reactie. Koeman heeft genoeg fout gedaan, maar die dingen noem jij niet op.

24 september 2021 om 11:32

Het is wel de schuld van Koeman dat de resultaten en het voetbal steeds slechter worden bij Barcelona. Als het nu een van de twee was dan was het nog te accepteren in de huidige situatie. Het is ook de schuld van Koeman dat hij in toppers keer op keer foute tactische keuzes maakt waardoor hij die bijna allemaal verliest. Het is ook de schuld van Koeman dat Luuk de jong gehaald wordt en iemand als Collado daardoor niet ingeschreven kan worden. Het is ook de schuld van Koeman dat hij alles en iedereen de schuld lijkt te geven zonder ook maar een kritische blik naar zichzelf, wat hem naar mijn mening een onsympathiek figuur maakt momenteel.

24 september 2021 om 12:21

@paul

Heel simpel, op al jouw opmerkingen kan je gewoon Ja, het is (mede)schuld van Koeman.

"want die 3 gemiste kansen van Depay is ook de schuld van Koeman."

Ja, door al dat gezeik waar hij mee bezig is, werkt dit ook door op het team. Al dat stress, druk, vingerwijzen, afzeiken van het team, allemaal zaken die mentaal door kunnen werken.

"en dat De Jong 2 keer geel pakt is ook de schuld van Koeman."

Ja, je weet wat voor speler Frenkie is. Hij had hem moeten leren van niet te veel zeiken op scheids, want ze gaan je pakken. Aan de andere kant, Koeman is ook iedere wedstrijd als een malloot aan de kant te schreeuwen.

" En dat daar een voorzitter zit die geen kans onbenut laat om de positie van Koeman in twijfel te trekken is ook de schuld van Koeman. "

Ja, vorig seizoen begon Koeman al met ingraven tegen mindere teams, huisstijl loslaten, iedereen de schuld geven als er punten verloren werden etc.

"en dat de vorige voorzitter er zo'n zooitje van heeft gemaakt dat hij nu met een incapabele selectie moet werken is ook de schuld van Koeman."

Ja, hij is toch zelf ingestapt...iedereen wist de situatie, dat het puinhoop is en datt de positie van de voorzitter niet langer houdbaar was. Hij was te gretig om in te stappen wetende hoe het allemaal werkt in Spanje en vooral bij een van de grootste clubs ter werled

Dus Paul, heb je nog meer excuses???

24 september 2021 om 10:19

Die scheids is toch ook gewoon een drama, mag dat dan niet meer benoemd worden, zijn zij onschendbaar in alles wat ze doen? Natuurlijk moet hij ook naar zijn eigen falen kijken, maar wij dan ook naar de omstandigheden.

Je wist dat van te voren toch je hebt daar jaren gespeeld..

24 september 2021 om 09:12

Is een breuk aan het forceren.. Gooit nog iedereen even snel voor de bus. Besuur, het team, nu alle Spaanse scheidsrechters en straks de fans. Fout ligt bij iedereen.

Doet zijn best om meest gehate persoon in Spanje te worden.

Benieuwd wanneer hij erkent ook wat foutjes gemaakt te hebben

24 september 2021 om 09:40

In deel 5 of 6 van de documentaire is er misschien ruimte voor wat zelfkritiek

Wat zal Koeman een spijt hebben dat hij bij Oranje vertrokken is zeg. Het liep vorig jaar al niet helemaal lekker, maar keer op keer werd hij uit de brand geholpen door Messi. Messi moest vertrekken en aan de toch al bijzonder matige selectie van Barcelona werd nog meer middelmaat toegevoegd. Ik vind het niet gek dat ze niet winnen van een ploeg als Cadiz, van wie moet het komen? Barca kan een seizoen verwachten waar ze richting de 7e, 8e plek mogen gaan verwachten te eindigen. Misschien zou het voor Koeman beter zijn om snel ontslagen te worden, hoe langer hij blijft zitten hoe meer schade er aan zijn reputatie aangericht wordt.

24 september 2021 om 07:52

Als Barcelona CL voetbal misloopt is dat echt een ramp. Barcelona zou dan zomaar Arsenal 2.0 kunnen worden.

24 september 2021 om 08:13

Ac Milan 2.0 zou ik zeggen. Arsenal is nooit een topclub geweest! Ze hebben 2 waanzinnige seizoenen gehad maar de absolute topclubs zijn Chelsea liverpool en de 2 clubs uit Manchester.

24 september 2021 om 08:20

Shenkie doe eens even normaal. Arsenal is zeker een topclub geweest. Niet voor niets 13x kampioen geworden en 14x de FA Cup gewonnen. Natuurlijk zijn ze geen topclub meer sinds pak weg 10 jaar en lijkt het steeds verder terug te zakken, maar geen topclub is onzin.
Als klap op de vuurpijl noem je ook nog een Chelsea als absolute topclub..

24 september 2021 om 08:26

Als city daar thuis hoort dan Arsenal ook,city wacht ook nog steeds op zijn cl titel

24 september 2021 om 09:01

Het wordt erger dan Arsenal, AC Milan of Manchester United. Dat zijn allemaal clubs die sportief op een gegeven moment afgleden door trainerwissels, vertrekkende spelers of slecht beleid, maar in ieder geval nog wel enige financiele slagkracht behielden. Barcelona is echt gewoon totaal failliet en zit daardoor ook in een negatieve spiraal: ze kunnen geen grote namen meer aan zich binden, wat gaat leiden tot legere stadions en minder wereldwijde merchandise opbrengsten, Champions League voetbal wordt heel lastig, Spanje gaat zakken op de coefficientenlijst waardoor er nog minder kans is op Champions League, etc etc. Tenzij er een hele grote investeerder komt (qatar oid) zullen we het Barcelona van 2008-2018 herinneren als een prachtige opleving van een mooie club die nu strijdt voor een plek in de top-5 van de Primera Division.

24 september 2021 om 09:18

@shenkie: je weet toch dat Arsenal, op Liverpool en Man Utd na, de meeste titels heeft in Engeland? Je weet toch dat Arsenal recordhouder FA Cup wins is... Hoezo, het is nooit een topclub geweest?

Vandaag is Arsenal uiteraard geen topclub meer (sportief) maar dat ze nooit een topclub zijn geweest is pertinent onjuist.

24 september 2021 om 09:21

Nee joh, barca is uiterlijk binnen 2 jaar weer de top van Europa. Het verschil met een Arsenal is immens. Daar wordt zo moeilijk gedaan om kwalitatieve spelers te halen. Bij Barca niet.

Barca heeft een veel grotere stadion dan Arsrenal. Er kwamen nabij de 100.000 mensen per wedstrijd.. Tijdens Corona is het missen van al die inkomsten echt een dolk geweest. Als alles weer kan en mag zal Barca weer op een normale manier inkomsten krijgen en wellicht hier en daar op een paar cruciale posities versterkingen aan de selectie toevoegen. Met al dit talent, en een competitie die maar 3 clubs heeft die relatief voor een kampioejschap strijden, dan kan Barca binnen no-time haar talenten doen ontwikkelen en weer in de top 2 a 3 draaien. Dit is heel anders dan in de PL waar de top breed is en clubs als Leicester en Spurs het ook gewoon erg goed kunnen doen. Als je dan kwaliteit verliest.. Val je meteen in een klap ver naar beneden.

Vind niet echt dat dit een soortgelijke situatie is met Arsenal. Overigens vind ik bij Arsenal dat als daar een seizoen echt goed de selectie wordt versterkt, dat ze weer mee kunnen doen mer de top 4. Het is verder een gezonde club. Alleen de PL is niet de club voor de youngsters. Je kunt er voorzichtig een paar laten rijpen, maar als je voor de prijzen speelt, moet je ervaring en fysieke kracht in de selectie hebben. En een hele brede selectie. En een hele fitte. Dat valt allemaal mee in de PD.

24 september 2021 om 09:44

Shenkie is waarschijnlijk net zo oud als het nummer shenkie. Voor hem is chelsea een topclub.

24 september 2021 om 09:47

Met het huidige team zonder messi komen er minder toeristen en niet zo snel 100k man naar de wedstrijden hoor.

24 september 2021 om 10:22

Arsenal was/is echt wel een topclub hoor. Wonnen altijd hun wedstrijden heel makkelijk en waren echt heel sterk. Sinds het nieuwe stadion kwam etc ging het minder en minder.

24 september 2021 om 10:31

@gaalmeister.
Hoe hard denk jij dat La Liga daalt dan? Real zal gewoon hun punten binnen blijven pakken evenals Atletico. La Liga zal gewoon op de tickets blijven staan zoals ze die nu hebben, ik zie Frankrijk, Spanje niet passeren en zolang dat niet gebeurd blijven ze staan op de hoeveelheid dat het nu heeft. Ze staan overigens ook nu gewoon nog boven Italie en Duitsland.

24 september 2021 om 10:36

Voor de corona crises hadden ze ook al 800 miljoen schuld opgebouwd. Er zal dus nog flink bespaard moete worden en de CL halen ze dit jaar ook niet. Reke dus maar op minimaal 5 jaar herbouwen. Veel medelijden heb ik ook niet, ondanks dat ik veel sympathie voor de club heb. Wanbeleid moet afgestrafd worden en het wachten is dat ook clubs als Atletico Madrid en wellicht ook Real dit lot ondergaan.

24 september 2021 om 08:13

Barcelona heeft nog steeds op elke positie een betere speler lopen dan Cadiz.
Zie niet in waarom het logisch is.

24 september 2021 om 08:15

Maar zo slecht is die selectie toch niet? Mensen doen alsof dit een team is dat 7e of 8e kan worden, meer niet.
Als je Fati, Dembele en Coutinho er bij hebt dan staat er toch een aardig elftal met daarachter Frenkie en Busquets.

24 september 2021 om 10:22

Ja maar die heeft hij niet erbij en zo goed presteert die Coutinho ook weer niet. Niet onder Valverde, niet onder Setien en nu ook niet onder Koeman

24 september 2021 om 10:39

Nee dat is een hele hele hele matige aanval waar zelfs Cadiz en Grenada niet bang van zijn. Trouwens alle drie nog meestal geblesseerd ook.

24 september 2021 om 11:33

Heb je die aanval van Cadiz gisteren gezien? Daar dromen ze van een depay of Demir.

Ik vond Koeman lange tijd een relatief rustige, goede indruk maken. En dan bedoel ik gezien alles wat er is gebeurt en waar hij mee te maken heeft gehad. Het punt lijkt echter bereikt. Laporta lijkt zijn zin te krijgen. Hij heeft Koeman gek gekregen. Zo'n statement, een rode kaart. Qua prestaties is het in mijn ogen te accepteren. Ja, Barca zit in een mindere periode, maar met dit spelersmateriaal ga je vaker in een mindere periode komen. De volgende trainer kan precies zo'n zelfde reeks hebben, maar Koeman is nu ook zelf een instabiele factor aan het worden en dat is funest. Zeker met een voorzitter die overduidelijk al sinds zijn aanstelling uit is op je ontslag...

24 september 2021 om 09:18

Koeman deed vorige jaar ook al zo. Koeman reageert zoals fans reageren en je mag van de manager méér dan dat verwachten.

24 september 2021 om 10:49

Van een voorzitter ook. Na het puntverlies van gisteren is het weer wachten op Laporta zijn vlog vandaag. Weer even wat popie Jopie teksten eruit knallen op Social media en net doen of het Barca schip niet aan het zinken is met uitspraken die het goed doen bij de achterban die nog in de ontkenningsfase zitten

24 september 2021 om 14:31

Vind het ook erg gek om te zien dat voorzitten en trainer elkaar eigenlijk via (sociale) media te lijf gaan. Doe je toch niet? Alleen al niet voor het imago van de club, want dat wordt er zo echt niet beter op.

Tja Frenkie zijn rode kaart was onterecht bij die tackle alleen man man wat kan hij constant zeiken op de scheids. Moet die echt is mee ophouden. Bij het Nederlands elftal doet die dat ook al als het niet loopt. En Koeman is niks nieuws dat die alweer is weggestuurd. Maar goed Barcelona had sowieso al moeten winnen maar Memphis maakt zoveel kansen niet af.

Frenkie kreeg geel en niet rood en aangezien hij al geel had moest hij vertrekken, ik heb voor minder geel zien geven dus zo onterecht was het niet hoor, en om nou het falen van een compleet elftal aan het optreden van de scheidsrechter toe te schrijven vind ik een beetje zielig en triest!

24 september 2021 om 08:52

Wie moet hij dan opstellen???

24 september 2021 om 09:14

Demir haha nou die kan er ook geen pepernoot van.

24 september 2021 om 09:24

Alba, Pedro en Braithwaite zijn geblesseerd vgens mij.

24 september 2021 om 09:31

Opportunist alba sinds vorige week en pedro ook. Het is sinds de komst van koeman al bagger

24 september 2021 om 10:42

Nee dat is een wereld team! De helft is trouwens langdurig geblesseerd .

Wat voor foute keuzes maakt hij dan precies? Hij heeft gewoon groot gelijk wat hij zegt!! Die rode kaart gaat nergens over belachelijk hij tikt de bal weg trekt zn benen terug en meer niet. Hij heb niet zoveel sausjes waar hij uit kan kiezen he met zovee blessures en geen nieuwe aankopen!

Natuurlijk is het in Spanje niet slim om commentaar te leveren op de arbitrage. Koeman zou inmiddels beter moeten weten. Maar man, wat wordt daar slecht en in-consequent gefloten. Tenenkrommend gewoon.
En dat geduikel om niks..... dáár zou keihard tegen opgetreden moeten worden. Het verpest het kijkplezier en heeft niks met voetballen te maken.

Als je nu van Real of Atletico verliest ok, maar met dit materiaal moet je toch in ieder geval van Cadiz en Granada kunnen winnen. Dan is zeuren op de scheids nu niet op zijn plaats.

En straks krijg jij in datzelfde land je ontslag…
Is het je toch gelukt …

Hoewel de rode kaarten gisteren discutabel waren heeft Koeman toch echt aan zichzelf te danken dat ze hier niet winnen. En hij moet eens ophouden met dat gejank elke keer. Net een klein kind.

Dus....koeman heeft zijn laatste wedstrijd op de bank bij Barca al gehad?

Beste Koeman, je hebt te maken met een elftal vol met geblesseerde en dan nog een Memphis hopeloos uit vorm een Luuk de Jong wat daar echt niks aan toevoegt.
Maar de scheids van gisteren was echt tegen Barcelona wat een verschrikkelijke man was dat zeg.
de spelers van Cadiz mochten heel veel zelfs na een overtreding een bal weg schieten waar normaal geel voor staat. de rode kaart voor Frenkie de Jong is echt belachelijk zelfs een Var grijpt niet.
tot slot de allerlaatste 10 sec waar de scheids wilde affluiten met de fluit in zijn mond en Cadiz kreeg nog een kans om op doel te schieten liet hij dit nog toe terwijl we er al een extra minuut overheen waren.
Dit heeft toch alles te maken met Catalonië tegen de Spanjaarden.

24 september 2021 om 08:42

Jaa dit is spanje tegen catalonie. Espanyol heeft daar ook zo ontzettend veel last van.. die trainer krijgt ook altijd rood en elke rode kaart is natuurlijk gegeven vanuit sentiment

24 september 2021 om 09:34

Mag de var wel ingrijpen bij een gele kaart? Wees nou eens eerlijk jongens. Zien jullie niet wat julliendoen met het altijd maar klagen over de scheids? Wij bij madrid doen dit toch ook niet? want dan hadden wij vorig jaar ook kampioen moeten worden. Soms heb je wat pech maar om nou te zeggen dat je verliest door de scheids? ZELFKRITIEK

Frenkie is kennelijk goed in de leer geweest bij Tadic.

24 september 2021 om 08:37

Waarom? Frenky reageert heel normaal op een achterlijke kaart! En in Nederland zouden meer spelers een voorbeeld aan tadic moeten nemen want wat jou stoort is zijn winnaars mentaliteit waarvan ik echt kan genieten! Als wij die hadden als Nederlanders verliezen wij geen potjes uit bij Turkije of spelen gelijk bij Noorwegen..

24 september 2021 om 16:42

Nee, Frenkie loopt letterlijk elke wedstrijd bij de scheids te klagen.

Ik vraag me af of mensen hieronder reageren op de feiten of ook de wedstrijd hebben gezien. Ik zag iig de laatste 15 minuten en zie inconsequent fluiten (counters met overtreding stoppen zonder kaart) en snap de frustratie volledig. Vervolgens gooit het publiek een bal voor de goal van barca en negeert de scheids dit, altijd affluiten toch? Gezien een speler van barca m dan maar richting de andere bal trapt krijgt ie geel?! Het is schandalig, het zit niet mee, maar met gejank draai je het niet om.

24 september 2021 om 08:49

Deze scheids haat Barca, en is fan van Madrid, dat was zeer duidelijk. Erge is dit is al langer zo in Spanje. Dit ging nergens over!

Ik heb gisteren gekeken en mij ook verbaasd. Die rode of tweede gelekaart van frenky was echt een lachertje: speelt vol de bal en trekt daarna zijn been terug en deze meneer trekt heel pedant de rode en zijn var doet niks! Maar nog duidelijker dat deze man op een missie was bleek in de laatste seconden toen hij echt moest affluiten en zijn fluit in de mond nam ontstond ineens een kans voor de tegenstander en liet hij hoopvol tot 3 keer op doel schieten eenmaal achter floot hij af. Toen sierd bij het verlaten van het veld de woonplaats van deze man noemde (Madrid) werd alles mij duidelijk.... Spanje is verziekt tot het bot en ik ben geen barca fan maar gewoon neutrale kijker!

24 september 2021 om 09:19

Ja sierd is namelijk net zon jankerd als koeman en frenkie. Die 2 gele kaarten kan je beide prima geel voor geven. En daarbij komt nog dat constante gezeik. Zou hij dat ook thuis bij zijn vrouw doen? Daarnaast om alles weer op de scheids af te geven js ook weer typisch barca. Je speet gelijk tegen cadiz en granada. Je hebt gewoon een waardeloze coach die wedstrijden ingaat zonder enig plan

Koeman die weer eens jankt om de arbiitrage. Wat een ongelooflijke zeikerd is het ook. Begin wel steeds meer te begrijpen dat die voorzitter hem weg wil hebben.

24 september 2021 om 08:39

Die arbiter mag de naam arbiter niet dragen! En dat Koeman daar iets van zegt is normaal! Je hoeft niet alles te pikken zeker niet als het er zo dik op ligt bij deze meneer uit Madrid....

24 september 2021 om 08:54

Het probleem vna koeman is dat hij al 1,5 jaar zeikt om alles, over elke scheids en iedereen behalve dat hij er zelf geen reet van bakt. Al die scheidsrechters zijn ondertussen ook wel klaar met hem. Moet hij niet nog deel 3 maken van de docu?

Misschien moet je nog een documentaire maken met je gezeik. Hopelijk wordt deze gek gelijk ontslagen met zijn kut antivoetbal

Als je te veel loopt te mekkeren tegen arbiters en je je hele jonge carriere al continu bij het minste geringste om kaarten loopt te vragen voor tegenstanders dan krijg je een keer het deksel op je neus. En dit was gewoon terecht. 1e geel was een slaande beweging, de tweede was onbesuisd erin vliegen. Als het Ramos of Casemiro was geweest, die waren er bij die eerste actie al afgestuurd. Koeman moet ophouden met zeuren en een voorbeeld nemen aan Zidane. Hij is zelf ook vast niet eraf gestuurd omdat hij de 4e man wees op een extra bal in het veld. Hij liep al de hele wedstrijd tegen de arbitrage te praten, want het liep voor geen meter dus lag het natuurlijk aan de scheids en co. Niet aan zijn matige spelende groep en al helemaal niet aan hem uiteraard.

24 september 2021 om 09:21

De club Barcelona is verziekt en daar kan Koeman niks aan doen dat is al gebeurt voor zijn aantreden en vorig jaar heeft hij gewoon na het gemekker van Messi alles aan de praat gekregen en ik blijf zeggen wanneer Messi meteen zijn gezag Had geaccepteerd waren ze kampioen geworden! Nu moet hij met een gemankeerd elftal het maximale halen dan helpen de missers van Memphis niet en de arbitrage ook niet!

24 september 2021 om 09:43

Ja en de cl die hadden ze ook gewonnen. Kom toch eens op man

24 september 2021 om 16:44

Je bent jezelf wel echt voorschut aan het zetten.

24 september 2021 om 18:00

Jammer deze reactie op een forum waar ik een neutrale mening geef en jij duidelijk een bril op hebt.
Je kan het niet met mij eens zijn maar onderbouw dat dan en toon aan dat Messi wel de pannen van het dak speelde en niet verongelijkt liep te sjokken.

24 september 2021 om 18:03

Dat hoor je mij zeker niet zeggen en dat was zeker niet gebeurt! maar ga kjiken naar het begin en hoe er gevoetbald werd en wat een strijd hij had onderhuids met Messi en Messi ook met de leiding van de club.
Was dat niet gebeurt waren ze naar mijn mening kampioen van spanje geworden.

24 september 2021 om 10:29

Casemiro had toevallig een soortgelijke overtreding tegen Valencia. Die was wel met gestrekt been. Kreeg dacht ik niet eens een gele kaart. Daar gaat je verhaal

24 september 2021 om 12:00

Jawel daar kreeg hij wel geel voor. Daar gaat je verhaal.

24 september 2021 om 12:44

Leuk dat je lollig wilt doen, maar hij geeft aan dat Casemiro gelijk eraf gestuurd zou worden wat dus feitelijk niet waar is. Daarnaast, Casemiro was met een gestrekt been boven de bal…

24 september 2021 om 16:45

Modric kreeg een keer onterecht direct rood omdat hij perongeljk op iemand z’n voeten ging staan. Volgensmij begin vorig seizoen. Dus, wat is je punt?

Nou Ronald, begin maar vast met het vouwen en plakken van de verhuisdozen kerel..
Toch doodzonde, had zo gehoopt dat het hem zou worden daar.. Natuurlijk ook niet de beste middelen waar die nu mee werkt, maar dan hoor je nog wel te winnen van Granada en Cadiz.

24 september 2021 om 12:32

@stan

"had zo gehoopt dat het hem zou worden daar..'

Dat was hopen tegen beter weten in.

Was vooraf toch al bekend dat het niets zou worden. Aangetrokken door een voorzitter op schop en zijn antivoetbal, tactiekloos behoudende spel gaat toch niet werken bij Barca.

Gefaald bij teams als Valancia en Everton.
Goed gedaan bij Soton en Oranje.

Dus had hij zelf ook moeten inschatten dat hij qua spel daar niet past en zijn tactiek meer werkt bij clubs onder subtop of nationale teams.

Laten we eerlijk zijn. De rode kaart voor Frenkie is niet terecht. Wellicht dat het een optelsom is geweest van overtredingen + commentaar. Als we Koeman op zijn woord moeten geloven dan is zijn rode kaart uiteraard ook belachelijk. Natuurlijk moet dit Barca gewoon van Cadiz kunnen winnen, maar er staat teveel middelmaat op het veld gecombineerd met wat talenten. Daarmee ga je het echt niet redden. Luuk de Jong in de basis zegt eigenlijk al genoeg hoe ver dit Barca verwijderd is van het gewenste niveau.

24 september 2021 om 16:47

Als je elke wedstrijd, bij elke overtreding van de tegenstander om een kaart gaat vragen voor de tegenstander, krijg je hem een keer zelf.

24 september 2021 om 16:52Er zijn zat spelers die bij elke overtreding om kaarten vragen bij de scheids. Helaas zal je dit blijven houden, omdat de scheidsrechters hierin niet dezelfde lijn volgen. De een accepteert het, de ander niet. Zo kan je bijvoorbeeld ook heel Getafe van het veld sturen voor spelbederf waar ook een kaart voor gegeven kan worden.

Barca is wel erg matig hoor. Die zijn twee klassen minder dan Ajax op het moment.

Wat is de arbitrage in Spanje een aanfluiting voor de Primera Division zeg. De rode kaart van Frenkie sloeg helemaal nergens op en standaard gele kaarten voor de bal wegschieten of meenemen en teruggooien is geen geel indien je bij Cadiz speelt. Ik zou als speler van Barca ook helemaal gek worden van alle dwalingen en niet gegeven duidelijke gele kaarten aan Cadiz. Een aantal kaarten die Barca kreeg moest ik toch gniffelen en denken dat de scheidsrechter beter zijn Madrid tenue aan kon doen.. Frenkie's tweede, rode kaart Koeman, gele kaart Busquets (die geel kreeg omdat de scheidsrechter faalde om af te fluiten vanwege een tweede bal in het veld, die nota bene het publiek van Cadiz in het veld gooide). Het willen affluiten (eindsignaal) om een eventuele counter van Barca in de kiem te smoren, maar wanneer je ziet dat Cadiz de bal krijgt nog even afwachten.
Echter, bottom line: Memphis kost Barca gewoon 2 punten. Wat een missers zeg.

24 september 2021 om 16:53

Haha wat een zeikerds in Barcelona. Eerste kaart is gewoon zwaar terecht, 2de kan je over discussieren. Frenkie houdt zelf ook niet van gevaarlijk spel want hij vraagt elke keer als een tegenstander iemand aanraakt uit zijn team om een kaart, tja dan ga je hem gewoon een keer zelf krijgen natuurlijk.

Koeman zeikt elke wedstrijd de arbitrage compleet af, kan je ook verwachten dat je een keer eruit wordt gestuurd. Maar je hebt de wedstrijd dus niet volledig gezien neem ik aan. Is niet erg.

En ja dat de scheidsrechter faalde af te fluiten voor die bal in het veld oke, dat busquets hem buiten trapt oke, maar hij probeert de speler van Cadiz te raken die in balbezit is .. niet heel erg pinter natuurlijk.

Maar je hebt wel gelijk, in de wedstrijden tegen Cadiz, Bilbao en Bayern Munchen had de arbitrage zn Madrid tenuetje thuis laten liggen waardoor die wel dat andere pakkie aan moet doen. Ff serieus man.

27 september 2021 om 09:55

Ik ben niet voor Barca. Ik ben nergens voor buitenlandse clubs.
Maakt mij niet uit dat jij de arbiter uitstekend vond. Ik vond hem waardeloos en begreep de frustratie Barcelona. Niet omdat Cadiz deed wat ze deden, maar omdat de arbiter niet ingreep.

Dit is toch gewoon terecht 2x geel? Bij de eerste hoor je niet zo met je armen te zwaaien en bij de tweede komt hij simpel weg veelste wild in. Als die eerste overtreding nooit was gebeurd had je nu niemand gehoord over die laatste kaart en overtreding

24 september 2021 om 11:08

Ik hecht meer waarde aan de mening van oud toparbiter Mario van der Ende die dit een belachelijke gele kaart vond, want dat was het. Dit is ook niet mijn mening, maar een feit, de beelden liegen namelijk niet. De eerste kaart was al heel makkelijk gegeven als je alle ballen wegnemen of wegschieten van Cadiz (na een overtreding, dus geel) in ogenschouw neemt, maar nog verdedigbaar. De tweede een aanfluiting voor de sport.
Dat neemt overigens niet weg dat Frenkie in een zeer matige periode verkeert (ook bij Oranje). Ik ben van mening dat de plek van Busquets zijn positie is, maar kan me voorstellen dat beide opstaan met zo'n ziekenboeg.
De wedstrijd wordt overigens door een andere Nederlander beslist: Memphis.

24 september 2021 om 16:55

Het is ook een feit dat spelers wel is geel krijgen voor commentaar op de arbitrage. Dan had Frenkie alle 5 de wedstrijden die die heeft gespeeld 3x rood gekregen.

Het verval van FC Barcelona is echt ingezet. Dit is gewoon een team wat buiten de top 4 gaat vallen. Geen Champions League inkomsten zal de problemen alleen maar vergroten. Wat mij nog het meeste zorgen baart is dat iedereen eist dat je nog met Real en Atletico moet concurreren. Dat gaat gewoon niet als je moet saneren. Als men dat niet kan accepteren zie ik het somber in. De supporters zijn zo verwend de afgelopen decennia. Het is overleven of kapot gaan.

24 september 2021 om 12:34

@jeff85

" meeste zorgen baart is dat iedereen eist dat je nog met Real en Atletico moet concurreren"

Dat heb ik niemand horen eisen...wel dat je in ieder geval wint van teams als Granada of Cadiz.....

Je kunt discussiëren over de rode kaarten voor Koeman en Frenkie. Feit is wel dat deze scheidsrechter gewoon super slecht was. Bijna in iedere wedstrijd die Barca speelt tegen de zogenaamde mindere goden in Spanje is dus alles toegestaan Barva te ontregelen. Dus opzichtig tijdrekken, duwen,trekken,toneelspeler door een ernstige blessure te veinzen enzv. De scheidsrechter treed niet op en laat het gebeuren. Omgekeerd worden spelers van Barca zwaarder gestraft. Als je zag wat Memphis te verduren kreeg en er wordt niks tegen gedaan dan ga je zeuren en er wat van zeggen. Daarbij vloot de scheidsrechter niet af op het moment dat het tijd was maar wachtte hij totdat Cadiz eventueel met de laatste actie op het doel van Barca tot scoren zou komen. Walgelijk! Ik snap al dat gezeur om Koeman niet. Hij heeft toch gewoon gelijk met zijn constatering over de selectie en verwachtingspatroon van La Porta. Je zult altijd een discussie houden of je speler a of b zal laten spelen. Maar daar is een coach voor aangesteld. In deze zal het echt niet beter net Barca gaan indien er wederom een andere coach wordt aangesteld. En als La Porta vind dat Koenan niet zijn man is dan moet hij hem maar wegsturen. Maar dan ook gewoon alles betalen aan Koeman. En als je niet kunt betalen stop dan ook opzichtig kenbaar maken in het nieuws dat je Koeman niet wilt. Is ook niet lekker werken voor Koeman op die manier Dus ja ik begrijp dat Koeman zich verdedigd.

Men doet net alsof het de gewoonste zaak van de wereld is dat je Cadiz even onder het tapijt veegt. Dit soort tegenstanders die op een verschrikkelijke manier een wedstrijd benaderen tegen teams die beter zijn is gewoon drama om tegen te spelen. Ook Ajax zou het moeilijk hebben gehad tegen Cadiz. Zie ook de wedstrijd tegen Getafe waar de spelers van Ajax frustratie de vrije loop lieten. En dan zeurt men nu over Koeman en Frenkie?

24 september 2021 om 11:10

Precies dit. Getafe, Granada, Cadiz. Die ploegen zijn er om wedstrijden kapot te maken met theater, overtredingen etc. Niet voor het vermaak van de toeschouwers.
Als ik arbiter was, dan eindigden die ploegen steevast met 7 man. Eerst keer theater waarschuwing en daarna ieder keer geel. Bal wegschieten of vasthouden na een overtreding geel. Dan ben je zo aan 7 man.

24 september 2021 om 13:01

@desteek77

"precies dit. Getafe, Granada, Cadiz."

Maar als we naar uitslagen kijken van vorig seizoen. De andere ploegen pakten tegen deze ploegen wel meer punten dan Barca. Koeman pakte ook amper punten in de toppers.

Kunnen we gewoon stoppen met smoesjes bedenken. Barca heeft gewoon onder Koeman gefaald. Vorig seizoen speelde oa Messi daar nog.

Barca pakte tegen Getafe 3 punten totaal.
RM 4 punten
AM 4 punten
Sevilla 6 punten

Granada
Barca 3 punten
RM 6 punten
AM 6 punten
Sevilla 3 punten

Cadiz
Barca 1 punt
RM 3 punten
AM 6 punten
SEV 6 punten

Getafe
Barca vs Getafe 5:2
Getafe vs Barca 1:0

Getafe vs RM 0:0
Rm vs Getafe 2:0

Getafe vs AM 0:0
AM vs Getafe 1:0

Sevilla vs Getafe 3:0
Getafe vs Sevilla 0:1

Granada
Barca vs Granada 1:2
Granada vs Barca 0:4

RM vs Granda 2:0
Gran vs Rm 1:4

Gran vs AM 1:2
AM vs Gran 6:1

Gran Sev 1:0
Sev gran 2:1

Cadiz

cadiz Barca 2:1
barca cadzi 1:1

cadiz rm 1:0
RM cadiz3:0

AM cadis 4:0
cadiz AM 2:4

cadiz sevilla 1:3
sev cadiz 3;0

24 september 2021 om 14:53

@mrkrillin
Ik heb niks met de Spaanse competitie, maar vind het leuk om voetbal te kijken. Ik ben enkel fan van Ajax, lokaal Fortuna en natuurlijk het Nederlands Elftal.

Ik constateer bij deze wedstrijden gewoon ergernis door de manier van spelen. Jou kan het bekoren, de manier waarop Cadiz gisteren de wedstrijd kapot probeerde te maken, kaarten probeert aan te naaien etc. zoals Granada dat afgelopen wedstrijd deed en zoals Getafe dat tegen Ajax deed. Dat is me nu duidelijk.

Frenkie vraagt ook telkens om kaarten, een afschuwelijke eigenschap.

Ik probeer enkel mijn mening te ventileren dat ik het stuitend vind wanneer een speler of eigenlijk complete teams theater speelt/spelen. Er zijn goedbetaalde acteurs die het niet beter zouden kunnen om een blessure te veinzen. Alles doen om de arbitrage te beïnvloeden en de wedstrijdtijd te verkorten. Een bal na een overtreding vastpakken en er even mee weglopen om een snelle vrije trap te voorkomen, de bal opzettelijk wegtrappen na een overtreding gemaakt te hebben. Waarom is dat geen gele kaart, terwijl een counter "eruit" halen wel geel is? Is precies hetzelfde, de snelheid uit het spel halen door ongeoorloofde capriolen uit te halen.

Ik moet wel bekennen dat ik de genoemde teams groot gelijk geef qua tijdrekken. Ik zou het ook doen als ik zwaar de underdog zou zijn en de arbitrage het toelaat. Tegen Granada kreeg de keeper in blessuretijd een gele kaart voor tijdrekken. Hij had op dat moment al een ruim kwartier te pakken. Geef 'm dan geen geel, want in de blessuretijd gaat het ook nog van de tijd af.
Cadiz eindigde met 11 man. Dat kan toch helemaal niet?

Ik vind dat de FIFA hier korte metten mee moet maken. Rigoreuzer straffen bij het willens en wetens kapot maken van de sport door randzaken. Waarom is men consequent bij het geel geven na het uittrekken van je shirtje na het maken van een goal? Waarom niet met tijdrekken?

Ik heb gisteren gekeken en het was echt niet om aan te gluren. Na 50 minuten waren er in totaal door beide teams 3 keer op goal geschoten .

Het lijkt echt nergens op, uiteindelijk krijg je een of twee grote kansen. Als je die dan ook niet afmaakt dan is het om hopeloos van te worden. Demir ook totaal niet gezien omdat alles over links ging, dat jochie heeft hooguit een paar ballen gehad.

Gavi vond ik wel goed spelen en die linksback van vorige week (Balde) heeft ook potentie. Demir kan volgens mij ook prima achter Memphis spelen en dan zou ik Luuk lekker laten banken.

Ik zeg dit namens alle wedstrijden en alle actieve teams in Spanje: het niveau van de arbitragescholing moet omhoog en de VAR moet ten alle tijden kunnen ingrijpen. Wat is het nut van videoarbitrage als de hoofdscheidsrechter er toch nooit naar luistert? Deze scheids was slecht en in de vorige wedstrijd (tegen Granada) liep er ook al zo'n Ray Charles op het veld.

De eerste gele kaart van Frenkie is nog over te discussiëren: hij doet een typische "lúcio" door met zijn armen wild om zich heen te slaan. Veel arbiters zien dit als "afschermen" of "jezelf breed maken". Maar die tweede gele kaart was zo onterecht. Frenkie was eerder bij de bal, speelt hem, en trekt daarna netjes zijn benen in. Als hij zelf was gaan schreeuwen en/of rollen, had de tegenstander waarschijnlijk geel gekregen.

24 september 2021 om 11:38

Het zijn de fifa-reglementen dat een VAR niet mag ingrijpen bij gele kaarten. Dan zou het spel namelijk teveel stil liggen.

24 september 2021 om 14:54

Dat klopt ook, maar ze zouden dit wel mogelijk moeten maken bij tweede gele kaarten. Die vallen over het algemeen niet zo vaak in wedstrijden. Een tekortkoming in de regelgeving dus.

Was gewoon terecht 2x geel , dat je eerst bal raakt betekend niet dat alles verder maar gewoon mag.
Wat is hij slecht geworden trouwens zeg die de jong.
Barca heeft wel goede track record van te dure spelers halen die niets toevoegen zeg..

Slaat echt nergens op die gele kaarten. Bij die 2e tikt hij net de bal weg met een sliding en trekt hij meteen zijn benen in. Hoe vaak een speler van Barcelona wel niet is vastgepakt om een tegenaanval te onderbreken zonder daar geel voor te geven slaat ook nergens op. En dat tijdrekken wordt ook altijd maar toegestaan. Wil je in La Liga hoog eindigen, moet je acteer lessen nemen. In dit soort wedstrijden mis je type spelers als Luis Suarez dan wel weer. Die weet ook hoe je de tegenstander erbij kunt naaien.

De Jong heeft gewoon pech gehad met deze kaarten, had net zo goed 2x geen geel kunnen zijn, erg makkelijk gegeven. Ziet er niet goed uit voor Koeman, die kan binnenkort zijn spullen wel pakken vrees ik. Gelijk tegen Granada en Cadiz terwil er al zoveel kritiek was, zelfs met de huidige selectie hoor je die wedstrijden gewoon te winnen, zo slecht is de selectie van Barca nou ook weer niet namelijk.

Ik vraag me af hoe de spelersgroep momenteel tegen Koeman aankijkt, afgelopen zomer heeft de directie zijn positie voor mijn gevoel namelijk wel flink beschadigd binnen de club. Nu het slecht gaat laat Koeman soms ook kinderachtig zijn frustraties de loop gaan, dan komt hij op mij over als een stampvoetend kind die overal om zeurt. Het halen van Luuk de Jong snap ik ook nog steeds totaal niet, die is echt puur gehaald als vriendje van, die komt veel tekort voor dat niveau.

Desalniettemin hoop ik nog steeds dat Koeman het tij kan keren, Depay begon nog leuk en Frenkie zie ik graag weer shinen i.p.v. alleen maar zeuren bij de scheids. Het is pijnlijk om te zien hoe Barca dieptepunten blijft opstapelen de laatste jaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

De Boer en Van Halst verwachten ‘verbod voor Koeman’, maar dat lijkt onnodig

Jan van Halst en Ronald de Boer verwachten Philippe Coutinho de komende weken weinig in actie te zullen zien. De aanvallende middenvelder van Barcelona kwam zondag als invaller binnen de lijnen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren