Eredivisie en KKD maken statement tegen bier gooien en streakers

Donderdag, 23 september 2021 om 18:07 ā€¢ Jeroen van Poppel

De KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie komen met een statement omtrent de ongeregelheden in de Nederlandse voetbalstadions de laatste wedstrijden. De drie organisaties roepen de voetbalfans op om hun club op een positieve manier te ondersteunen. Clubs en KNVB doen er alles aan om daders van dergelijke ongeregeldheden op te sporen. Zij kunnen een boete en een jarenlang landelijk stadionverbod tegemoetzien.

"De afgelopen speelrondes zien we in toenemende mate dat er bier en voorwerpen op het veld worden gegooid en dat bezoekers het veld betreden", zo opent het statement. Tijdens de wedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse (0-1) werd Markus Schubert, doelman van de Arnhemmers, geraakt door een beker bier, terwijl er ook streakers het veld op kwamen. In het weekend werden de duels tussen FC Utrecht - RKC Waalwijk (2-2) en Go Ahead Eagles - PEC Zwolle (1-0) ook al stilgelegd vanwege gegooide voorwerpen vanaf de tribunes. "Dat keuren wij ten zeerste af en hiermee worden duidelijke regels overtreden", vervolgt het statement.

"Dit soort zaken zorgt voor vervelende en onveilige situaties op de tribunes en op het veld. Met betrekking tot de veiligheid van de spelers op het veld nemen we geen enkel risico. Alleen al daarom is het volstrekt onacceptabel dat men bier of voorwerpen naar spelers gooit of het veld betreedt. Dat moeten daders ook begrijpen, anders moeten ze niet naar een stadion komen. Daders duperen bovendien andere supporters, die een wedstrijd willen zien die helaas moet worden stilgelegd. Tegelijkertijd benadelen zij alle spelers op het veld die met hun wedstrijd bezig zijn en hun club, die tuchtrechtelijk kan worden vervolgd."

Het valt de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie op dat ook in het buitenland de laatste weken supporters zich op een negatieve manier laten gelden. "Ook buiten Nederland lijken de ongeregeldheden toe te nemen nu na de coronacrisis weer volop supporters het stadion in mogen. Uiteraard maken wij ons hier zorgen over. Het veelvuldig stilleggen van wedstrijden en het uitdelen van straffen maken het voetbal er niet leuker op. We zijn erg blij dat we in het betaald voetbal vanaf komend weekend weer honderd procent van de stadioncapaciteit mogen gebruiken, maar het zal duidelijk zijn dat we dit wangedrag in de stadions graag direct zien verdwijnen. We roepen alle supporters dan ook op om gezamenlijk hun club op een positieve manier te ondersteunen."36 reacties (laatste reactie door samballeke)

"dat moeten daders ook begrijpen, anders moeten ze niet naar een stadion komen."

Als ze dat hadden begrepen dan waren ze wel weggebleven.
Een beetje een slap statement met weinigzeggende teksten die een klein kind van 5 ook had kunnen bedenken.

Ik hoop dat het werkt maar ik heb er een hard hoofd in.

24 september 2021 om 07:51

Precies wat ik dacht, wat een slappe tekst. Dit zet geen zoden aan de dijk. Ik snap het wel, dit is een waarschuwing maar die had wel wat krachtiger gemogen. Laat de handhaving dan maar heel krachtig zijn.

Wellicht ook een bierdouche geven van half dood bier? Dan komen zij er mooi achter wat voor viesspeuken het zijn.

Bier gooien is in mijn ogen van alle tijden. Kan ook niet heel veel kwaad als niet te veel gebeurd. Aanstekers gaan wel te ver en mensen moeten gewoon een keer op de tribunes blijven in plaats van op het veld rennen. Het voegt werkelijk niks toe en het is nieteens grappig

23 september 2021 om 18:33

Ligt er een beetje aan of je het bekertje ook mee gooit. Een volle beker komt in veel gevallen door het gewicht harder aan dan een aansteker. Hoe dan ook is het gewoon kinderachtig gedrag van een paar grote boze kleuters. Wie verspilt er dan ook zo'n goudgele pretcilinder aan een provocerende voetballer. Steun je club gewoon op een normale manier.

23 september 2021 om 18:36

Kan zeker wel kwaad, heb een collega die met 1 oog nog maar 25% ziet doordat hij bier in zijn oog kreeg gegooid. Daarnaast kan het echt hard aankomen dus denk ff na voordat je er zoiets neerzet.

24 september 2021 om 12:40

Sorry voor je collega dat dit is gebeurd. Ik doe het zelf niet en vind het ook nergens op slaan. Maar wat ik bedoelde, ik kan me niet herinneren wanneer dit voor het laatst niet is gebeurd. Met alles wat je doet in het leven kan er iets gebeuren waar het fout gaat, betekend dat dat ik nergens meer iets over mag zeggen? Overal doe je vast wel iemand pijn mee.

23 september 2021 om 18:41

Vangaal123. Dus jij vindt het vrij normaal als er iemand bier over je heengooit?

23 september 2021 om 19:23

"bier gooien is in mijn ogen van alle tijden. Kan ook niet heel veel kwaad als niet te veel gebeurd."

Man, hou op... Het is hartstikke smerig om een halve liter bier over je heen te krijgen en zeer respectloos om bier naar iemand te gooien. Ik weet dat het regelmatig voorkomt, maar dat wil nog niet zeggen dat het normaal is. Dat zou het in elk geval niet moeten zijn.

24 september 2021 om 12:43

Fijn dat je me even citeerde, maar kan je ook even citeren waar ik zeg dat dit normaal is? Misschien was mijn woordkeuze niet juist dat het weinig kwaad kan, maar zoals ik hierboven ook heb gereageerd gebeurt dit al heel lang en is dit niet zomaar opgelost

23 september 2021 om 20:31

Dat is precies (naast andere redenen) waarom hier stevig tegen opgetreden moet worden. Blijkbaar is dit tegenwoordig normaal

Ben wel benieuwd naar de eerste streaker in de Kuip. Kijken of iemand over die gracht heen weet te komen!

Ik had liever in dit statement gelezen wat de KNVB concreet gaat doen met de raddraaiers nu, en in de toekomst. Een boete en stadionverbod opleggen, clubs voor de tuchtraad laten verschijnen, maar gaan ze hierin dan ook een no-nonsense beleid in voeren als het niet beter wordt? En schrikt het wel genoeg af?

Wat betreft bier gooien. En wat als de speler het uitdaagt? Zoals Dessers tegen PSV uit. Dat was in mijn ogen meer dan terecht gezien de emoties

23 september 2021 om 18:38

Bier gooien is nooit terecht.

23 september 2021 om 19:08

Hoe zou jij het vinden als er tijdens je werk/studie een groep naar je toe loopt en bier over je heen gooit? Je blijft van andere af punt. Zoals cuco10 zegt, het is nooit terecht.

23 september 2021 om 19:21

Dat je durft te spreken over "terecht". Het is triest. Altijd.

23 september 2021 om 19:25

Bier gooien kan gewoon niet en ik vind het ook geen verzachtende omstandigheid als je "uitgedaagd" werd door een speler.

Maar dat gezegd hebbende: een speler die supporters provoceert moet sowieso altijd geel krijgen en in sommige gevallen misschien zelfs rood. Met het uitlokken van wangedrag breng je andere supporters in gevaar.

23 september 2021 om 19:28

Als je bier naar een speler wil gooien omdat hij een beetje uitdaagt, dan moet je lekker thuis kijken.

23 september 2021 om 19:46

Ik praat niks goed, want dingen gooien kan echt niet. Maar ik had het idee dat Dessers van tevoren bedacht had expres naar die hoek te lopen als hij scoorde om dan theatraal daar te gaan staan om een mooi plaatje te krijgen met een bierdouche. Hahaha, misschien denk ik aan complotten, maar ik kreeg dat gevoel heel erg.

23 september 2021 om 21:36

Op de dag dat hij naar Feyenoord kwam postte Feyenoord een filmpje van hem waarin hij zei dat hij ernaar uitkijk om samen met de fans een goaltje bij de cornervlag te vieren. Ik denk dat hij simpelweg na iedere goal die hij maakt richting de hoekvlag loopt en dat hij er helemaal niet bij stil stond dat dat weleens slecht zou kunnen vallen bij de aanhang van PSV.

23 september 2021 om 21:28

Dessers daagde het PSV helemaal niet uit, Dt is gewoon zijn manier om een doelpunt te vieren. Bij de cornervlag zoals hijzelf al had aangekondigd. Hij stond nota bene met zā€™n rug naar het publiek.

Was wel weer eens tijd voor een statement...

24 september 2021 om 07:53

Laat Oranje ook een statement maken hierover, dat komt wel binnen hoor..

Bier gooien is voor kansloze eencelligen.
Ze begrijpen ook niet dat ze hun clup ermee duperen.
Gewoon 5 jaar stadion verbod.

23 september 2021 om 21:44

Het over eencelligen hebben en dan clup schrijven.... juist ja

24 september 2021 om 11:26

jerooney88 overbodige opmerking

Het is volslagen belachelijk: mogen ze na lange tijd weer in het stadion, en misdragen ze zich op deze manier. Hard, snel en duidelijk optreden van de KNVB lijkt me meer dan nodig. Sluit delen van de tribune, en bij herhaling het hele stadion, af voor publiek ! Daarmee maak je er een gezamenlijke verantwoordelijkheid van.

Een antie verspilling spotje?

Een bierdouche op de tribune gebeurt wel eens. Ik bezoek ook wel eens een festival. Maar laten we wel stoppen met de spelers daar lastig mee vallen...

Zo nutteloos. gewoon gevangenisstraf geven. 3 maanden waarvan 2 voorwaardelijk. En boete die nog Hoger is dan menig studieschuld. šŸ˜‚

Bier en andere zaken gooien, het veld betreden is een brevet van onvermogen voor gasten die je geen supporters kan noemen.

Wat is dat toch dat bier gooien? Zonde. Ik drink het liever zelf op dan dat ik ermee ga gooien šŸ˜€

24 september 2021 om 11:30

In de Galgenwaard heb je BUD bier , dan is het wat logischer om er mee te gooien

streaken alleen toestaan voor schaarsgeklede mooie dames

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren