Neymar furieus na gele kaart voor dribbel: ‘Het einde van Joga Bonito’

Donderdag, 23 september 2021 om 16:27 • Laatste update: 16:37

In de slotfase van het duel tussen Olympique Lyon en Troyes (3-1) werd Lyon-middenvelder Lucas Paquetá dinsdagavond na een provocerende dribbel met een gele kaart bestraft door scheidsrechter Stéphanie Frappart. Neymar laat hierop via Instagram weten de gele prent voor zijn landgenoot ‘onbegrijpelijk’ te vinden.

Paquetá probeerde in de slotfase zijn directe tegenstander Giulian Biancone in de luren te leggen met een zogenaamde rainbow flick, waarbij hij de bal tussen zijn voeten klemde en over de verdediger heen wipte. Zowel Biancone als zijn medespelers waren hier niet van gediend. Ook bij scheidsrechter Frappart kon de truc van de Braziliaanse middenvelder niet op goedkeuring rekenen. Zij bestrafte hem vervolgens met een gele kaart.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Paquetá reageerde vol ongeloof en ook Neymar was niet te spreken over het feit dat zijn landgenoot voor een technisch hoogstandje op de bon geslingerd werd. Dit is wel heel triest", zo laat de aanvaller van Paris Saint-Germain op Instagram weten. "Een gele kaart krijgen voor een dribbel, dat overkwam mij vorig jaar en nu gebeurt het Lucas Paquetá. Ik begrijp dit niet. Dit is het einde van het beroemde Joga Bonito. Geniet er nog maar van zolang het nog mag duren."

Hoewel het niet specifiek in de spelregels in Frankrijk staat, kan een scheidsrechter een gele kaart geven als hij of zij denkt dat een speler een tegenstander belachelijk maakt. Dit komt echter niet vaak voor, omdat het aan de interpretatie van de arbiter ligt. Neymar reageerde vorig jaar boos toen hij door scheidsrechter Jerome Brisard op de bon werd geslingerd voor een soortgelijke actie als Paquetá in de met 5-0 gewonnen wedstrijd van PSG tegen Montpellier. De Braziliaans international confronteerde de officials in de rust in de tunnel en na de wedstrijd schreef hij destijds op zijn Instagram: "Ik speel gewoon voetbal."Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door jaakke)

Een gele kaart als je de tegenstander belachelijk maakt hoor ik nu voor het eerst. In dat geval was Messi levenslang geschorst denk ik.

Provocatie is heel subjectief. Een bal voor een leeg doel stilleggen en kruipend met je hoofd scoren is duidelijk, maar als je een truc hebt wat naast creatief ook heel effectief is moet dat gewoon toegestaan zijn. Ronaldinho is daardoor legendarisch geworden. Is een panenka ook provocatie dan?

23 september 2021 om 16:34

Heb dit ook nog niet eerder gehoord. Slaat natuurlijk nergens op dat je geel krijgt terwijl je gewoon voetbalt.

23 september 2021 om 16:35

Is wel andere soort vergelijking want Messi dribbelt spelers voor bij en ging niet onnodig hooghouden en ballen over zijn hoofd en tegenstander. Verder vind ik het wel raar dat je er geel voor krijgt. Je mag iemand wel door de midden schoppen maar niet uitspelen met een geweldige (maar in ogen van de scheids overdreven) actie.

23 september 2021 om 16:47

niks is onnodig. daar heeft de scheidsrechter niks over te zeggen. als ik een dansje wil doen voordat ik naar links of rechts ga mag de scheids daar niks tegen doen. en als je getrapt wordt gewoon een gele of rode kaart. sommige willen dat speelse helemaal uit voetbal halen. bal over zijn hoofd, over mijn hoofd, door zijn benen door mijn benen. allemaal lekker nodig.

23 september 2021 om 16:48

665, nou voor die bal tussen de benen bij Milner van Messi had Messi best rood mogen krijgen..

23 september 2021 om 16:55

Provoceren is altijd een gele kaart geweest. Je kunt de discussie aangaan over wat provoceren is, maar dit klinkt voor mij al zodanig, dus kan die kaart gegeven worden.
Ken je die "zeehond" nog. Dat is vragen om een knal tegen je hoofd, dus ook niet toegestaan.

23 september 2021 om 18:48

Ag ag, als we het over Messi moeten hebben zijn we nooit uitgepraat. De naam van de beste man zelf geeft mij al de allergrootste grijns op mijn gezicht. Beste voetballer aller tijden. Ik hoop dat Pochettino snel tot bedaren komt en moet begrijpen dat PSG om hem moet gebouwd worden, zoals bij het Argentijns elftal nu het geval is en snel nog zijn excuses maakt voor de disrespect om het te wisselen, wie denkt de beste man wel niet te zijn?

23 september 2021 om 20:07

Je mag de bal toch niet klemmen tussen je voeten/benen..???
Dan mag die regenboog ook niet lijkt me

23 september 2021 om 22:19

Klemmen is inderdaad niet toegestaan en daar zal de gele kaart dan vermoedelijk ook voor zijn gegeven.

Ronaldinho en Messi mogen middels deze regel geen stap meer op een voetbalveld zetten.

23 september 2021 om 22:55

Ronaldinho mag je niet met Messi vergelijken. Messi heeft nog nooit de trucendoos opengegooid (wss omdat die dat niet kan), bij Ronaldinho daarentegen was dat wel altijd z'n specialiteit.
Langs spelers dribbelen, dat was Messi's specialiteit (ja was).

24 september 2021 om 00:36

@MoozySinds wanneer is een trucje nodig om een tegenstander voorbij te gaan? Daarnaast heeft Messi een vat vol schijnbewegingen die al genoeg waren om enkels te breken. Vraag maar aan Nani, Roberto Carlos, Boateng en Milner. Daarnaast ken ik geen een speler die zoveel panna’s heeft uitgedeeld als Messi.

24 september 2021 om 08:07

Heb je het artikel gelezen?
Je krijgt geen geel voor het voorbij dribbelen van spelers. Wel als je a la Ronaldinho spelers "belachelijk" maakt (Wat overigens een belachelijke beslissing is).
Maar goed, met zo'n profielfoto snap ik dat het wat lastiger is om logisch na te denken wanneer het woord Messi voorbij komt!

Een gele kaart omdat je de fans probeert te vermaken. Het Franse voetbal is verrot.

23 september 2021 om 16:48

Het artikel en de opmerking van Neymar lijken niet juist te zijn. Ik heb net de beelden gezien en het lijkt erop dat hij geel krijgt omdat hij de scheidsrechter negeert. Er volgt ook geen vrije trap maar een ingooi voor OL.

23 september 2021 om 17:07

Er volgt geen vrije trap omdat er ook geen overtreding aan vooraf gaat. In dat geval gaat het spel gewoon verder waar het gebleven was.
Als jij de scheidsrechter uitscheld krijg je ook een kaart maar zal er geen vrije trap volgen.

23 september 2021 om 18:19

Uhm... Volgens mij heeft Alba afgelopen seizoen nog een vrije trap tegen gehad wegens aanmerkingen op de leiding... Nu maken de Spaanse scheidsrechters geregeld hun eigen regels, maar het kan dus wel.

23 september 2021 om 17:36

Precies dit. Je reinste fake news dit soort artikels.

Gelukkig bestond die regel niet toen Richard Witschge bij Ajax speelde.

23 september 2021 om 17:33

Die was functioneel, een voorwaartse beweging en de beste oplossing..., niets mis mee 😂

Gerrie Muhren daarentegen in een vol Bernabeu... dat was wel vernederen..🤗

25 september 2021 om 00:50

Dat doen wij Ajacieden graag: losgooien in het Bernabeu !

Ben het een keer met Neymar eens. Dit moet gewoon kunnen, kom op. Het is bovendien een manier om er langs te komen want zo'n actie wordt meestal niet verwacht.

Hier ben ik het mee eens. Tegenwoordig worden mensen beledigd als je hun dribbelt. Dat is knetter gek om zacht uitgedrukt te worden. Ga dan niet voetballen als je er niet tegen kan dat je gedribbeld wordt en je tegenstander je een panna probeert uit te delen of op verkeerde been te zetten. Neymar is een vervelende gozer op het veld maar niet omdat hij prachtig kan voetballen en mensen naar de tribune kan sturen om een fles cola te halen. Natrappen omdat je gedribbeld wordt verdient gewoon een rode kaart en heeft te maken met gewoonweg spel overtreden. ALs dit allemaal niet mag hou je alleen maar aanvallers zoal griezman over. Dan doe ik oprecht nooit meer een TV aan om een voetbalwedstrijd te kijken. Mag de rest lekker kijken hoe spelers als griezman naar achteren en zijwaart passen om uiteindelijk uit een counter te scoren.

23 september 2021 om 16:41

@bf

Sorry heb 2 x gelezen, maar begrijp je punt niet.

23 september 2021 om 16:56

Mijn punt is zelfde als die van jou. Bij mij zit het een beetje dieper omdat mensen ook beledigd worden als je ze dribbelt.

"een gele kaart geven als hij of zij denkt dat een speler een tegenstander belachelijk maakt. "

Rare regel, waar ga je grens trekken.

Een panna, panenka, no look pass. een keeper meerdere keren uitkappen

23 september 2021 om 16:57

Maximum snelheid voor spelers. Vernederen op het scoreboard (10-0) ook meteen een schorsing. Slaat toch nergens op zo. Je had ook een tijdje die zeehond (kerlon?) die de bal kon hooghouden op zijn hoofd om tegenstanders te passeren. Zat nog bij Ajax zelfs een tijdje. Nooit iets geworden. Met andere woorden: met 1 trucje wordt je ook geen prof

Dan hadden ze heel Ajax een gele prent kunnen geven tijdens de wedstrijd tegen Cambuur

23 september 2021 om 16:58

Affluiten bij 3 doelpunten verschil: wedstrijd voorbij en iedereen tevreden.

23 september 2021 om 17:10

Scheelt ook tijd, lekker binnen 10 minuten het stadion weer uit!

Als je je tegenstander al niet meer belachelijk mag maken hadden ze gisteravond heel GAE wel geel mogen geven.

Hier geef ik Neymar groot gelijk. Als dit de standaard was zou Ronaldinho de meest notoire kaartenpakker van de afgelopen twintig jaar zijn geweest. Technische hoogstandjes zijn toch een van de dingen waardoor je tijdens een wedstrijd opveert en enthousiast wordt. Als het functioneel is dan is dat prima. Als het niet functioneel is dan is dat hooguit irritant voor de tegenstander, maar niet meer dan dat.

Ik hoop trouwens niet dat deze regel ook geldt voor spelers die zichzelf belachelijk maken, anders heb ik een probleem op de zondagochtenden dit seizoen.

23 september 2021 om 18:02

@meliora of de panna's van Riquelme.. Die man zou ook continue geschorst geweest zijn haha

Wij hebben het altijd wel over de arbitrage in Nederland maar als ik dan in de andere landen kijk dan zijn we hier fantastisch bezig. Spanje, Italie en nu weer het zoveelste incident in Frankrijk wat volstrekt idioot is.

Haha wat is dit? Kan me herinneren dat Nani het ooit een keer aan de stok kreeg met een paar tegenstanders nadat hij begon hoog te houden tijdens een duel, weet alleen niet meer of hij hier geel voor kreeg, maar even serieus trucjes en hoogstandjes horen toch gewoon bij voetbal? Gewoon risico van het vak. Man man man

23 september 2021 om 19:09

Was tegen Arsenal, kreeg geen geel, wel paar schoppen😂
Heerlijk moment. Entertainment. Als we daar geel voor moeten geven…Wat een balachelijke regel! Gaat ook zeker ten kosten van het voetbal. Wel raar dat de regel van kracht is uitgerekend waar Ronaldinho en Neymar spelen en hebben gespeeld.

Je mag een bal niet klemmen is toch wel een spelregel?

Neymat is wel de laatste persoon die niet macht klagen. Afgelopen weekend nog een penalty versierd waardoor de wedstrijd uiteindelijk werd gewonnen.

23 september 2021 om 18:28

Hoezo mag je niet klagen als je een discutabele penalty meekrijgt. Vond overigens de penalty wel terecht alleen had de scheidsrechter eerder moeten fluiten voor een overtreding van neymar. Hij kaart hier (als dit klopt) aan dat je heel kan krijgen voor een passeeractie omdat dat als provocatie kan gezien worden. Dat is zo subjectief en waar leg je de grens dus terecht dat hij zich druk maakt.

Geel voor een rainbow flick? Per direct ontslaan zo'n scheids! Echt helemaal gek ben je dan hoor

Net de beelden gezien, maar volgens mij krijgt hij gewoon geel omdat ze hem bij haar roept en hij niet komt, maar z’n schouders ophaalt. Allemaal beetje te snel gehapt.

Neymar heeft dit ook wel gehad haha. Erg triest, lekker ballen man.

Dan had Ronaldinho na de Akka bij zijn PSG tijd een levenslange schorsing van alle voetbalvelden horen te krijgen. Wat een laffe regel.

Deze scheidsrechter mag als dit allemaal klopt wat mij beftreft nooit meer een wedstrijd fluiten! Wat een imbeciel gedrag zeg. In het voetbal mag je elke tegenstander met voetbalgochme en techniek voor lul zetten, zo vaak als maar kan. Nogmaals, werkelijk belachelijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens185
4.OGC Nice1612
5.Angers164
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder103
K. MbappéAanvaller105
G. WijnaldumMiddenvelder90
M. IcardiAanvaller93
K. NavasKeeper60
NeymarAanvaller51
MarquinhosVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1289 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 5 1 1 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
Laatste voetbalnieuws

Neymar mist Champions League-duel; Icardi kampt met ‘persoonlijke problemen’

Paris Saint-Germain kan dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig niet beschikken over Neymar. De aanvaller is met een bovenbeenblessure teruggekeerd van interlandverplichtingen met Brazilië. Hij trainde maandag weliswaar mee,...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren