Besiktas kampt met ongelofelijke ziekenboeg in aanloop naar Ajax

Donderdag, 23 september 2021 om 13:27Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:29

Besiktas dreigt komende dinsdag zwaar gehavend aan de aftrap te moeten verschijnen voor het thuisduel in de Champions League tegen Ajax. De koploper van de Süper Lig kampte al met grote personele problemen en zag de ziekenboeg deze week verder volstromen. Welinton en Rachid Ghezzal, vaste basisspelers van de ploeg, zijn dinsdag geblesseerd geraakt tegen Adana Demirspor (3-3), zo meldt Besiktas.

Zowel Welinton als Ghezzal heeft een hamstringblessure opgelopen. Besiktas noemt geen verwachte herstelduur en het is dan ook onduidelijk of de centrumverdediger en rechtsbuiten het treffen met Ajax kunnen halen. Sergen Yalcin zal voor de competitiewedstrijd vrijdag op bezoek bij Altay hoe dan ook flink moeten schuiven met zijn opstelling, want de trainer van Besiktas mist negen geblesseerde spelers én de geschorste Valentin Rosier.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Zo moet Besiktas het ook stellen zonder Michy Batshuayi (knieblessure), Domagoj Vida (voetblessure), Necip Uysal (knieblessure), Mehmet Topal (gescheurde hamstring), Georges-Kevin N'Koudou (spierblessure), Alex Teixeira (dijbeenverrekking), Umut Meras (spierblessure). De vijf eerstgenoemde spelers zijn doorgaans verzekerd van een basisplaats. Het is hoogst onzeker welke spelers op tijd fit zullen zijn voor het treffen met Ajax.

Besiktas begon de groepsfase van de Champions League vorige week met een nederlaag in eigen huis tegen Borussia Dortmund (1-2). In de competitie staat de ploeg uit Istanbul ongeslagen bovenaan, al werd dinsdag diep in blessuretijd de overwinning verspeeld tegen Adana Demirspor (3-3).Gerelateerd

Meer sportnieuws

138 reacties (laatste reactie door jizzzy)
23 september 2021 om 13:38

Zal ik niet raar van opkijken. Elke tegenstander van de afgelopen weken wordt nu weggevaagd door ons. We gaan Europa veroveren!!!!

23 september 2021 om 13:47

Maarten, ik lees wel vaker dit soort reacties van je en je gaat wel erg ver. Ajax zit in een goede flow maar we gaan Europa zeker niet veroveren. Laten we maar eerst proberen te overwinteren in de CL.

23 september 2021 om 14:14

Ik snap reactie als die van jou (Kyle66) juist nooit. Wij weten ook echt wel dat er niet zomaar even 10-0 gaan winnen, maar Ajax zit in een goede flow en dan is het toch veel leuker om te doen alsof we Europa gaan veroveren dan alsof we bang moeten zijn dat we niet in een vechters strijd met 1-2 verliezen.

23 september 2021 om 14:23

@peerberwers: Nee man, teksten zoals hierboven met 'wegvegen' vind ik echt niet gepast. Dat we ons niet in de underdog-positie hoeven te zetten is heel terecht. Maar dit gaat echt veel te ver. We zijn denk ik gewoon favoriet en moeten (zeker thuis) gewoon de 3 punten pakken.

23 september 2021 om 14:44

Juist! We gaan niet alleen Europa veroveren, maar stoten gelijk door naar de rest van de wereld! #debalisrond

23 september 2021 om 14:59

Ook Sporting miste veel sterkhouders tegen Ajax, nu lijkt dit ook bij Besiktas het geval te zijn.

23 september 2021 om 15:26

Maarten, ik heb serieus medelijden met de tegenstanders van Ajax. Wat een ongelofelijke voetbalmachine is het geworden. Vergeleken met dit Ajax zijn Sporting, Besiktas en wellicht zelfs een ploegje als Dortmund kleine jongens.

23 september 2021 om 15:42

@PeerBerwers, ik heb niet het idee dat Maarten het alleen maar leuk vindt. Hij gelooft het ook echt. Daarnaast vind ik dit soort opmerkingen olie op het vuur voor diegenen die altijd roepen dat Ajax-supporters arrogant zijn. Ajax speelt heel goed op dit moment maar het is niet alsof we onverslaanbaar zijn.

23 september 2021 om 16:07

Ik vind die arrogantie prima, als er iets bijzonders gepresteerd is. Voorlopig hebben we de afgelopen seizoenen gewoon matig gepresteerd in Europa en vind ik dat we even onze smoel moeten houden. In Nederland is dat anders daar zijn teksten als we vagen ze weg met wat humor erbij ook gewoon niet ver van de waarheid op 't moment. Europees was 't tegen Sporting heerlijk, maar vind ik dit soort gebral nog wat voorbarig na de voorgaande jaren.

23 september 2021 om 19:52

Kom op zeg, het is toch juist leuk om met bravoure in het leven te staan. Onze smoel houden, gebral, arrogantie? Waar gaat dit over? Iedereen weet wel dat we de CL niet gaan winnen, maar als je het mij vraagt gaan we daar wel voor. En om dat met een gezonde dosis chauvinisme en opportunisme te ondersteunen is veel leuker dan dat kansloze Nederlandse 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg' principe. Dat permanente nederige, ik word er echt niet goed van. Als je niet groots denkt, bereik je ook nooit wat.

24 september 2021 om 15:18

Denk zelf dat de wedstrijd tegen Dortmund eerst maar even af moeten wachten voor je met dit soort uitspraken komt. Al ben ik het wel helemaal met je eens dat ajax wel echt een machine aan het worden is.

23 september 2021 om 13:47

Even serieus.. ik verwacht dat Besiktas sterker zal zijn dan Sporting. Wordt een heel ander wedstrijd en Besiktas heeft altijd nog beschikking over spelers als Pjanic en Batshuayi, dat zijn voor Ajax begrippen lastige spelers.

23 september 2021 om 13:50

Nee joh. Besiktas win je wel, daar ben ik van overtuigd. Pjanic speelt daar trouwens wel prima heb ik begrepen (en gezien tegen Dortmund trouwens). Maar verder? Nee, dit wordt echt geen probleem

23 september 2021 om 13:51

Ik verwacht wel dat we zullen winnen, maar verwacht niet dat het zo makkelijk zou kunnen worden als tegen Sporting.

23 september 2021 om 13:54

Ik denk niet dat het veel verschil maakt. Met een beetje geluk snoepen Sporting en Besiktas elkaar ook punten af als ze tegen elkaar moeten. Is voor Ajax alleen maar voordelig. Uiteindelijk is Ajax wel verplicht om in deze omstandigheden zich te plaatsen voor de volgende ronde. Gaat ze ook wel lukken.

23 september 2021 om 14:00

Waar baseer je dat op? Dat Besiktas sterker is dan Sporting?
Ik schat het niveau van de Turkse top niet hoger dan pak m beet AZ. Wat ik gezien heb tot nu toe van de Rurkse clubs....

23 september 2021 om 14:10

@andres, waarom is Ajax dat verplicht in deze omstandigheden ?

Vergeet je dat ze bij de kampioen van Portugal in de poule zitten, waar jou club tot 2 maal toe niet wist te winnen van de nummer 3 ?

Natuurlijk hebben we ze in de eerste wedstrijd opgerold. Maar we moeten niet doen alsof het een poule is waar je zomaar doorheen hoort wandeld.

23 september 2021 om 14:15

Batshuayi is al geblesseerd

23 september 2021 om 14:17

@j3ro3ntj33__ Sorry, maar wat heeft PSV hiermee te maken? Ik zeg alleen dat ik verwacht dat Ajax zich wel gaat plaatsen voor de volgende ronde. Tegen Sporting was Ajax enorm goed en Besiktas overtuigd mij ook niet. Na Sporting mist nu ook Besiktas veel spelers, dus dat is ook in het voordeel van Ajax. Dan is het toch geen gekke gedachte dat ik denk dat Ajax zich wel gaat plaatsen voor de volgende ronde?

23 september 2021 om 14:18

@jeroentje, Benfica staat momenteel 1e en Spprting 3e... het is maar hoe je het bekijkt.

23 september 2021 om 14:27

@koemar, Ik schat de Portuguese competitie ook hoger in dan de eredivisie maar toch wist Ajax Sporting op te rollen, dus wat is je punt? Heb jij Sporting wel tegen Ajax zien voetballen? Als Sporting ook zo tegen Besiktas gaat voetballen dan zie ik Besiktas heus wel punten pakken of winnen zelfs. Nogmaals mijn punt blijft dat we waarschijnlijk wel van Besiktas zullen winnen maar ik verwacht niet dat het even soepel zal gaan als tegen Sporting. Dit heeft niet zozeer alleen met de sterkte van de competitie te maken maar ook of een team in vorm is of niet. Daarnaast had Dortmund het ook niet altijd even makkelijk tegen Besiktas en Dortmund schat ik toch op gelijke aan Ajax of hoger zelfs. Het Tempo bij clubs als Bayern en Dortmund liggen zo hoog. Pakweg 1 jaar geleden verloren we nog tegen clubs als Atalanta etc. Dus we moeten nou niet meteen doen of we gelijk bij de topclubs horen, we zijn goed op weg maar laten we alstublief wel met beide benen op de grond blijven!

23 september 2021 om 14:39

Die Pjanic vind ik zo zwaar overschat. Vond ik bij Juve al. Af en toe heeft hij een prachtige pass in huis, maar dat is het dan ook.

23 september 2021 om 15:01

Tegen Borussia Dortmund maakte Besiktas geen sterke indruk. Ik denk dat Ajax de 3 punten moet pakken.

23 september 2021 om 15:07

Volgens het artikel is Batshuayi er niet bij.

23 september 2021 om 15:25

Bedoel je die Pjanic die als hij een kans kreeg bij Barcelona het tempo niet meer aan kon? Een parodie op een voetballer die klaar is om met pensioen te gaan. Vandaar dat ik zijn keuze niet raar vindt, aangezien iedere voetballer die op zijn retour is voor dat voetballand kiest.

23 september 2021 om 16:25

Waar baseer jij op dat Ajax sterker is dan Besiktas?Ik schat het niveau van Nederlandse top ook niet hoger in dan pak m beet Giresunspor. Als Besiktas op volle sterkte aantreedt dan gaat de wedstrijd gewoon gelijk op, hou een keer op met deze misplaatste arrogantie man. Omdat je 9-0 gewonnen hebt van met alle respect Cambuur en 5 gescoord hebt tegen Fortuna??

23 september 2021 om 17:04

Besiktas sterker dan Sporting? Op basis van deze deze 2 spelers is Besiktas niet sterker dan Sporting. Het valt me op dat Ajax vaak het geluk aan de broek heeft hangen. De tegenstanders heeft vaak veel geblesseerde spelers. Net als het jaar dat Ajax de groepsfase overleefde. De wedstrijd moet gewonnen worden. Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is!

23 september 2021 om 14:42

Volgens mij is het allemaal nog erg onzeker en kan net zo goed iedereen fit zijn over 5 dagen. Zegt me niet zoveel dit. Gaat erom wie er dinsdag nog in de ziekenboeg zitten.

Dit is wel een gouden kans voor Ajax om een grote slag te slaan voor de 1e 2 plekken en om dan voor het eerst sinds 18/19 weer te overwinteren in de CL. Ook als Dortmund wint van Sporting. Besiktas moet je met al die blessures wel van winnen. Zeker in de vorm waar Ajax nu in zit.

23 september 2021 om 13:44

Ook tegen een compleet Besiktas zal ajax hun verslaan.
Denk zelf als ajax met een behoorlijke ziekenboeg een maatje te groot is voor Besiktas

23 september 2021 om 14:04

Helemaal mee eens. Het fijne voor Besiktas is wel dat ze nu een goed excuus hebben als ze finaal van de mat geveegd worden.

23 september 2021 om 14:46

voor wie moeten ze excuus hebben. Voor de supporters van de tegenstanders die op voetbalzone zitten. Ik hoop oprecht dat ajax, zo hard op hun bek gaat, dat alle mondjes hier gesnoerd wordt.

23 september 2021 om 15:11

Vooral de supporters zullen dat nodig hebben, want er valt voor Besiktas niets te halen in Amsterdam. Dan is het logisch dat ze gaan wijzen naar blessures, althans voor de meesten. Sommigen zullen wel gewoon erkennen dat Besiktas inferieur aan Ajax is.

23 september 2021 om 15:33

@Arnavut1. Goed dat je dat hoopt. Heb je ook al bedacht hoe? Lijkt heel Nederland namelijk niet te weten momenteel. Iedereen gaat af op de jc schaal wedstrijd en de uitwedstrijd tegen Twente. Ben die clubs ook super dankbaar. Want wat toveren de meeste clubs uit de hoge hoed. Midden dichthouden, Ajax naar de zijkant dwingen en dan krijgen ze het lastig. Ja klopt dat was het Ajax van vorig seizoen en zonder Antony, Neres en ook Daramy (ten Hag heeft hem niet voor niets al twee keer ingebracht). Super krakkemikkig strijdplan en toch komen clubs ermee op de proppen. En dan raar kijken dat de vleugels niet te houden zijn. Ook dat druk zetten op Ajax want dan krijgen ze het lastig. Werkt ook niet zo fantastisch nu er de lange bal gespeeld kan worden. Die gekke ten Hag heeft het aardig voor elkaar en heeft opeens een plan A, plan B en plan C. Dus oprechte interesse hoe gaat de tegenstander dat doen anders dan als team net zo ver zijn en simpelweg meer kwaliteit hebben.

23 september 2021 om 15:46

@Arnavut1, ik las vorige week nog zoveel reacties van Ajax-supporters die hoopten dat PSV zou winnen van Real. Maar gelukkig hebben we hier een PSV-supporter die oprecht hoopt dat Ajax hard op hun bek zal gaan...

23 september 2021 om 18:58

Wellicht ben ik ook Turks en is Besiktas een ander team dat ik support?

23 september 2021 om 20:35

Ligt eraan wie ze missen dan hoor @koekoek. Als Antony Timber Haller en Mazraoui eruit liggen word het echt wel stukken moeilijker. Maar Ajax wint dit in even situatie ook wel, zelfs met 10 man

23 september 2021 om 13:46

@modric

"besiktas moet je met al die blessures wel van winnen. Zeker in de vorm waar Ajax nu in zit."

Zit zeker mee!

Het is alleen jammer dat we wedrtijd 3 en 4 tegen Dortmund spelen. Met pech verlies je beide wedatrijden.
Een Sporting kan dan ook 6 punten pakken tegen Besiktas en sta je gelijk weer.

Blijft spannend deze poule.

23 september 2021 om 13:50

@mrkrillin, gebaseerd op wat zal Sporting wel twee keer van Besiktas winnen? Als ik Sporting tegen Ajax zag spelen verwacht ik dat Besiktas daar echt wel goed tegenstaand gaat bieden. Heb het idee dat er hier verwacht wordt dat Ajax wel “even” over Besiktas heen zal lopen. Vooral in Turkije wordt dat een hels karwei

23 september 2021 om 13:55

Beetje scenario van t jaar Valencia, Lille en Chelsea. De 1e 2 (hopelijk) winnen en dan 2x tegen de beste ploeg van de poule

23 september 2021 om 14:13

@carribean

"als ik Sporting tegen Ajax zag spelen"

Maar dit was ook eerste wedstrijd van Sporting in de CL in wat jaren. Zo zullen zij denk ik niet meer voor de dag komen.

Sporting moet dan ook later tegen Dortmund, die dan al klaar kan zijn. Dus kan lastig blijven en zoals arsanal aangeeft. Goede start en toch niet redden.

23 september 2021 om 14:25

@mrkrillin: We moeten zorgen dat we tegen Sporting en Besiktas minimaal 4 punten halen en 3 tegen Dortmund (thuis). Dat vind ik ook dat mogelijk moet zijn en daarmee speel je jezelf helemaal safe.

23 september 2021 om 15:01

Scheeld ook dat Dortmund op de wedstrijd van besiktas na elke wedstrijd dit jaar minimaal 2 goals per wedstrijd tegen kreeg. En ajax scoort juist veel. Al scoren ze bij Dortmund zelf wel makkelijk, pasveer pakt ze wel haha. Wzawzdb

23 september 2021 om 13:52

ModricMagic… in het Coronajaar overwinter je niet met dank aan die Italiaanse flapdrol op Stamford Bridge. Ik zie t als een gouden kans om door te gaan dit jaar… maar niet om ooit een keer door te gaan zoals jij t omschrijft, want het huidige Ajax behoort sinds Peter Bosz, muv het jaar van keizer en de matige campagne van afgelopen seizoen tot de top 16 van Europa!

23 september 2021 om 13:58

Vorig seizoen stonden ze vgm ook obv coefficient top 15. Momenteel door dat jaar met Keizer iets van 19e. Haal je dit jaar volgende ronde CL of EL staan ze bijna top 10

23 september 2021 om 14:40

Ik heb niet gezegd hoor dat ze ooit doorgingen gaan, ik heb gezegd dat dit gewoon een gouden scenario is om een grote slag te slaan en om voor het eerst sinds 18/19 weer de poulefase van de CL door te komen. Heb niet aangegeven dat ze het dan nooit meer halen ofzo.

dat is heel lekker!! super belangrijke pot tegen een tegenstander waarvan ik niet inschatten hoe goed ze eigenlijk zijn... dit is voor Ajax echt een meevaller

23 september 2021 om 16:10

Absoluut. Die namen die er niet bij zijn zijn naast Pjanic ook precies de spelers van Besiktas die ik ken. Lijkt me fijn voor Ajax en balen voor de Turken.

Gas erop dinsdag. Gehavende tegenstander en wij in topvorm. Daarna nog een keer zien te winnen van Dortmund en je bent er bijna. Zin in!

23 september 2021 om 13:35

Thuis gaan we Dortmund ook pakken. Dit AJAX in deze vorm is door niemand te stoppen. Ik zie ons wel groepswinnaar worden. Dortmund heeft alleen Haaland waar we echt voor hoeven te vrezen.

23 september 2021 om 13:37

Bellingham is ook echt belachelijk goed. Desondanks denk ik idd dat Ajax een goede kans maakt om 1e te worden in deze poule.

23 september 2021 om 13:38

Nou, Dortmund lijkt mij nog wel een goede stap beter, maar je weet maar nooit. Wat geluk met blessures e.d. en je kan er gewoon van winnen natuurlijk. Deze poule moet sowieso top 2 gehaald worden. Sporting uit heb je al gewonnen namelijk. En Besiktas vind ik niet erg goed

23 september 2021 om 13:41

Maarten, iets meer bescheidenheid zou je sieren en op zijn plaatst zijn. En dan heb ik het niet alleen over deze reactie.

23 september 2021 om 13:42

ach dit zijn toch mooie uitingen van een echte supporter. als de spelers en coach maar een beetje bescheiden zijn voor de camera is het goed. dit hoort erbij

23 september 2021 om 13:44

Messibazoer je ziet toch dat AJAX nu elke tegenstander zowat opvreet. Laten we nou niet doen alsof Dortmund bij de absolute top hoort. Dat is meer subtop.

23 september 2021 om 13:45

@messi: Zo doet hij inderdaad altijd. In tegenstelling tot jou vaak trouwens, dat mag ook wel eens gezegd worden. Veel van jouw reacties vind ik genuanceerd. Hier heb ik wel eens anders over gedacht in het verleden namelijk

23 september 2021 om 13:48

PEC, Cambuur en Fortuna (en ja zelfs Sporting in de CL) zijn toch allemaal veel minder als Dortmund.

Zeg niet dat Ajax gaat verliezen maar Dortmund is gewoon een serieuze tegenstander en Ajax moet het goed voor elkaar hebben om daar een kans tegen te maken.

23 september 2021 om 13:50@maarten

Hou op man. Kijk uit met overdreven arrogantie.

Veel van de Dortmund spelers zouden gewoon basisspelers zijn bij Ajax.
En veel Ajacieden zouden dolgraag bij een Dortmund willen spelen.

"ik zie ons wel groepswinnaar worden."

We moeten wedstrijd 3 en 4 tegen Dortmund. Voor het zelfde geldt pak je 0 punten. Dortmund is een hele vervelende ploeg en doen in Europa vaak erg goed.

Als Sporting dan ook nog eens 6 pakt tegen Besiktas dan moet je nog hard strijden om lek 2 te pakken. Sporting moet dan nog eens tegen Dortmund die dan al verzekerd is van plek 1.

Vergeet ook niet wat voor keepers wij hebben...

Sta je dan op plek 3 en grote mond


23 september 2021 om 13:57

Denk dat Ajax thuis nog wel een puntje kan pakken tegen Dortmund als het echt meezit. En ik zie Sporting niet 2x winnen van Besiktas. Beide clubs zullen alles tegen elkaar geven omdat ze straks naar alle waarschijnlijkheid 6 punten achter Ajax en Dortmund staan. Denk daarom dat Sporting en Besiktas onderling punten tegen elkaar gaan morsen. Ajax gaat zich echt wel plaatsen voor de volgende ronde.

23 september 2021 om 14:27

@adres13

Natuurlijk hoop ik dat we ons gaan kwalificeren voor de volgende ronde, maar zo vanzelfsprekend is het niet, als we ook naar afgelopen jaren kijken.

Met Liverpool, Atalanta en Midjtland waren vooruitzichten ook goed. Oke we begonnen slecht met 1 punt in de eerste 2 wedstrijden, maar vooraf riepen ook velen we gaan makkelijk 2e worden.

Daarvoor met Chelsea, Valancia en Lille begonnen wij ook met 2 grote overwinningen en toch 3e geworden...

23 september 2021 om 14:36

Zeker waar! Maar met 10 punten ben je normaal gesproken door, dus Ajax moet nog 7 punten halen uit de resterende 5 wedstrijden. Thuis winnen van Besiktas en Sporting en je bent er al bijna. Moet je alleen nog ergens uit een punt halen. Is gewoon haalbaar.

23 september 2021 om 14:47

Vertel eens even wanneer Ajax voor het laatst ècht getest is met dit team? Psv en Sporting tellen niet als echte toptegenstanders in deze vorm. Ajax zit inderdaad in een goede flow maar als Liverpool of Real Madrid voor de deur staat dan weet ik niet zo goed wat er kan gebeuren om eerlijk te zijn.

23 september 2021 om 15:38

@andress13

"zeker waar! Maar met 10 punten ben je normaal gesproken door, "

Niet in dat jaar met Lile en Valancia. Keurig 10 punten maar 3e.

Was jouw club ook aantal jaren geleden overkomen toch. 3e eindigen met 10 punten. Weet alleen niet meer welk jaar dat was.

23 september 2021 om 15:52

Met 10 punten ben je altijd door behalve als iedereen 6 punten oakt tegen de nummer laatst. Ajax gaat het gewoon halen man. Hebben veel meer kwaliteit dan sporting besiktas. En dortmund. Tsjaa die hebben wel een echt goed team maar ook niet ondenkbaar om die 1 van de 2 keer te verslaan hoor.

Dit soort geluk heb je ook nodig om ver te komen Europees. Sporting met de geblesseerde topschutter en Besiktas zes geblesseerde basisspelers. Zal wel weer 4 à 5-0 worden.

23 september 2021 om 13:38

Ook Ajax heeft gewoon te maken met blessures hoor. Gisteren in Deventer, dat was geluk.

23 september 2021 om 13:42

Lucky lampies

23 september 2021 om 13:43

Iedere speler van Ajax die geblesseerd is, is op te vangen. Timber en Schuurs is een achteruitgang, maar de enige andere basisspelers die geblesseerd zijn, zijn Stekelenburg en Klaassen en je kan mij niet wijsmaken dat Pasveer en Berghuis minder zijn.
Dat is toch iets anders dan je beste speler missen of 6(!) basisspelers missen.

De equivalent voor Ajax zou bijvoorbeeld een blessure zijn voor Tadic, of Alvarez bijvoorbeeld; spelers die niet te vervangen zijn.

Overigens zou Ajax ook tegen een volle selectie van Sporting en Besiktas winnen ben ik van overtuigd, ik zeg alleen dat het gelukkig is dat die teams niet op volle sterkte zijn. Dat klopt toch ook?

23 september 2021 om 13:51

@yamiown, de keeperpositie is zwaar ondermaats bij Ajax. En dat is toch wel een belangrijke positie.

23 september 2021 om 14:09

@grasveld7 Voor de rest goed geslapen vannacht? Of nog een aantal keren wakker geschrokken van die 1-2?

23 september 2021 om 14:18

De 1e keeper van Ajax is Onana. Stekelenburg/pasveer zijn wel degelijk een stuk minder.

23 september 2021 om 15:53

Ajax mist toch ook onana? Heeft ook al zat punten gekost die reserve keepers. Tegen roma zelfs de volgende ronde

23 september 2021 om 17:17

Ajax heeft er zelf voor gezorgd dat de selectie heel breed is.
Spelers als Rensch, Neres, Kudus, Klaassen, Schuurs, Tagliafico zitten nu gewoon op de bank.

Besiktas en sporting hebben dat niet op orde. 2 spelers geblesseerd en direct een stuk minder. Moet je maar beter inkopen.

Ah, gelukkig, dan weten we nu al wat de reden gaat zijn voor velen dat Ajax het goed heeft gedaan als ze winnen. Altijd fijn

23 september 2021 om 13:39Behalve als ze punten laten liggen! Dan zijn de mensen die bij voorbaat zeiden dat Ajax hier hoort te winnen arrogant en even met beide benen op de grond gezet. Dan heb je beide smaken wel gehad.

23 september 2021 om 13:39

Ik denk dat iedereen hier wel weet dat Ajax thuis tegen Besiktas zwaar favoriet is, zelfs als Besiktas op volle sterkte is. Deze blessures zijn het verschil tussen een bevochten 2-0 en een comfortabele 4-0/5-0.

23 september 2021 om 14:47

De pot verwijt de ketel …. want als Ajax zwaar gehavend puntverlies lijdt wordt het als excuus gebruikt.

23 september 2021 om 16:11

Ook als Ajax puntenverlies lijd en niet zwaar gehavend is hebben ze wel een excuus..

23 september 2021 om 17:37

Komt omdat Ajax van die ongelooflijke stumperts zijn die in tegenstelling tot andere Nederlandse clubs Europees nooit wat klaarspelen. Toch?

Ik hoop dat iig Ghezzal en Batshuayi op tijd terug zijn, die twee zijn echt belangrijke schakels. Als straks Kenan Karaman en Gökhan Töre in de aanval moeten beginnen.. dan zie ik de kansen heel erg somber in. Die Amsterdammers zijn ook nog eens in bloedvorm.

23 september 2021 om 13:37

Ik vond Batshuayi erg zwak tegen Dortmund (wat sowieso een zaadpot was, maar dat ter zijde). Verder speelt hij dus wel goed bij Besiktas?

23 september 2021 om 13:42

Het is geen killer voor de goal maar hij is continu in beweging en zet heel veel druk op de verdedigers en is vaak dreigend. Voor Süper Lig begrippen is het zeker weten een topspits. Als Besiktas nog enigzins kans maakte op een stunt in deze poule slinken de kansen wel aanzienlijk als ze spelers als Ghezzal en Batshuayi gaan missen.

23 september 2021 om 15:12

Belangrijkste gemis van Besiktas momenteel is toch Vida. Zonder hem heb je geen leider achterin. Zo heeft Besiktas 7 doelpunten in drie wedstrijden gehad, terwijl met hem 0 tegen had. Elke blessure was overigens al te veel, gezien de krappe bank die we hebben. Een Salih is te licht, Kenan en Gokhan kunnen niet voetballen. Een Guven heeft in al die jaren ook weinig laten zien.

Besiktas dreigt komende dinsdag zwaar gehavend aan de aftrap te moeten verschijnen voor het thuisduel in de Champions League tegen Ajax. -- @voetbalzone, Ajax speelt thuis. Niet Besiktas

Dortmund pakt hopelijk (en naar verwachting) Sporting en 'wij' (ajax) pakken hopelijk Besiktas met een redelijk doelpunten verschil. Zou een grote stap zijn naar overwintering.

Heb er ontzettend veel zin in maar eerst kijken of Ajax Groningen kan verslaan.

Als we winnen, zullen er vast mensen spreken van geluk dat de tegenstander zoveel geblesseerden heeft maar dat is dan maar zo. Eerst maar eens winnen natuurlijk! Nu de mogelijkheden er liggen is het zaak om zo snel mogelijk veel punten binnen te halen in deze poule. Een poule met drie Europese toppers is ook leuk maar het wordt voor Ajax weer eens tijd om de volgende ronde te halen, ook financieel zou dat top zijn om wat gaten te dichten nu er geen grote uitgaande transfers geweest zijn.

23 september 2021 om 14:14

Zou voor Ajax wellicht voor een droomscenario in financieel opzicht kunnen zorgen wanneer ze overwinteren in de CL en misschien met wat geluk nog een rondje verder komen. Kun je spelers als Neres en ander graag vertrekkende gasten waarschijnlijk voor hogere bedragen verkopen dan afgelopen transferwindow. Zeker nu met het vooruitzicht op spelen met 100% publiek wat de verliezen aan inkomsten, sponsoren etc natuurlijk zal beperken.

Sporting hebben we al met grote cijfers verslagen en een Besiktas met veel geblesseerden wordt een enorme afstraffing voor de Turken. Ik zie ons succesjaar van 2019 wel herhalen.

23 september 2021 om 13:46

man, stel je voor. niet verwacht aan het begin van dit seizoen. als Timber, Antony en Gravenbergh deze vorm kunnen vast houden dan heb je een heel dynamisch en voetballend elftal. Om over Mazraoui maar te zwijgen. Jezus wat is hij goed. Voor het eerst dat ik niet terug verlang naar Trabelsi

Ongelooflijk, wij missen zoveel spelers. Elke jaar zelfde liedje, nu jammer dat ajax volgende week al komt anders hadden we echt een andere wedstrijden. Helaas zijn deze veel te belangrijk en is de backup zeker niet van dezelfde niveau. Een gouden kans voor Ajax, ik had liever de sterkste opstellingen tegen elkaar maar goed, dit is is voetbal en blessures horen er bij.

Niet onderschatten, je weet het nooit he.
Zege zou toch fantastisch zijn on deze poule.

Als Vida, Ghezzal en Batshuayi dinsdag niet kunnen spelen kunnen we ( Besiktas ) net zo goed thuis blijven en 3-0 verliezen. Wat een kutveld hebben we ook terwijl we vorig jaar gewoon een prima veld hadden ben wel benieuwd hoe het zo slecht is geworden binnen 2 maanden

23 september 2021 om 13:46

Het is echt belachelijk dat er spelers in Turkije miljoenensalarissen opstrijken, er hele mooie stadions zijn gebouwd in de afgelopen jaren maar dat er nog steeds geen fatsoenlijke velden zijn. Dit gaat ons weer hele belangrijke coëfficiënten kosten.

23 september 2021 om 14:42zoals Alex hierboven zegt; Wel investeren in de spelers en het stadion maar het veld, ho maar. Voor 1 honderste van een salaris kan je een veld goed behandelen, die nalatigheid kost ze nu een winst tegen ajax, en heel veel punten in de super lig.

Wow het zit Ajax dit seizoen echt aan alle kanten mee. Eerst Sporting al met een B-ploeg en veel debutanten en nu Besiktas weer. Je bent nu aan je stand verplicht om minimaal 2e te worden maar dat zie ik helemaal goed komen. Lekker voor het NL voetbal!!

23 september 2021 om 17:22

Sporting miste 2 spelers. Dat is geen B-ploeg.
Ajax miste ook gewoon Klaassen en onana wat basisspelers zijn.

Gunstig uiteraard. Bediktas op 6 punten zien te zetten, en als Dortmund ook wint sta je er goed op.

Fijn voor Ajax dat Besiktas nu dus schijnbaar met best wel wat blessures te kampen heeft en natuurlijk vind ik het wel jammer dat Besiktas (en Sporting) niet over hun beste spelers beschikken of de beschikking hadden, maar stiekem vind ik het als Ajacied ook niet erg.

Dit is voor Ajax wel de mogelijkheid om na de winterstop nog steeds Champions League-voetbal te spelen, al reken ik mij niet rijk als Ajax Besiktas verslaat en dus na 2 wedstrijden op 6 punten staat.

In het seizoen 19-20 begon Ajax ook met 6 punten uit de eerste 2 wedstrijden in de poulefase van de CL, met overwinningen op Lille en Valencia. Uiteindelijk ging Ajax er toen alsnog uit en eindigden ze op de 3de plek waardoor ze naar del EL moesten en Ajax had dan weliswaar pech in de krankzinnige wedstrijd tegen Chelsea, waar Ajax eigenlijk met 11 man Chelsea gewoon wegtikte op Stamford Bridge maar na 2 discutabele rode kaarten een 1-4 voorsprong weggaf en het 4-4 werd.

Maar pas als Ajax de 3de wedstrijd, in de Johan Cruijff Arena tegen Dortmund, wint zie ik het echt niet meer fout gaan. En niet dat ik denk dat Ajax Dortmund even van het veld zal tikken in de Johan Cruijff Arena want Dortmund heeft ook gewoon geweldige spelers met natuurlijk Haaland, maar ook o.a. Reus, Hazard, Bellingham, etc. maar kansloos acht ik Ajax niet om te winnen.

23 september 2021 om 14:25

Maar kom op, Als Ajax fan wil je je toch juist testen tegen de beste selecties? Als de laatste wedstrijd in de poule bijv alles beslissend is tegen een Dortmund of zo en ze missen Haaland snap ik het. Maar goed ik ben niet voor Ajax dus ik kan dat ook niet echt voorstellen dan haha

23 september 2021 om 14:35

@juve

"maar kom op, Als Ajax fan wil je je toch juist testen tegen de beste selecties? "

Nee hoor, liever dat alle tegenstanders een golf hebben aan blessures

Haal liever de finale tegen zwakke teams of topploegen die hun sterspelers missen dan weer in de groepsfase stranden op plek 3.

Het zit Ajax iig niet tegen tot zover in de CL. Sporting wie hun absolute sterspeler Gonçalves mist en nu Besiktas met een volle ziekenboeg, what's next? Haaland wie geblesseerd raakt voor de wedstrijd tegen Ajax? Ik teken voor! Lekker dit hoor voor Ajax.

23 september 2021 om 14:18

Ja is zeker lekker haha. Heeft ook jaren voor veel Nederlandse tegen gezeten. Bonuspunten bij kwalificatie voor de volgende ronde zou ook prachtig zijn voor de coëfficiëntenranking van Nederland.

23 september 2021 om 15:50

Zeker weten, daarom mag het wel een keer mee te zitten haha. Vooral de loting en de arbitrage zit Nederlandse clubs altijd tegen, fijn dat dit dan wel een keer mee zit!

23 september 2021 om 14:37

@aguerooo

Nou naast Haaland mogen nog wel een paar geblesseerd zijn hoor in de dubbele confrontatie tegen Ajax, Bellingham was ook bizar goed,

Besiktas met volle oorlogssterkte zou het al heel lastig krijgen met dit Ajax, laat staan met zoveel geblesseerden. Stel je eens voor: Kenan Karaman en Gokhan Tore in de basis... Heel jammer voor Besiktas, maar ook voor Turkije. Hadden de punten heel goed kunnen gebruiken. Ik denk dat Ajax met speels gemak zal winnen. 4-0 en misschien wel meer

Zonde dit weer, Je wil de sterkst mogelijke teams tegen elkaar zien ( als neutrale toeschouwer) als fan verschilt dat per persoon. Sporting miste ook al 2 spelers, En hier kan Ajax natuurlijk niks aan doen. Ik bedoel ook als Sporting en Besiktas geen spelers moeten missen kan Ajax natuurlijk van ze winnen. Maar dit is meer voor mij als neutrale toeschouwer wel jammer. En vooral voor de Besiktas fans die echt iedereen nodig hebben

Jammer dat de knipoog Kroaat niet mee kan doen. Die had ik nog wel een flinke nederlaag in Amsterdam gegund.

Begrijp die denigrerende toontjes hier niet van paar mensen. Besiktas is wellicht niet zo sterk als Ajax maar met de basisspelers die ze hebben, kunnen ze een goede pot bieden. Als je tegen Dortmund drie sterkhouders niet hebt in je elftal (selectie is niet groot genoeg), dan ga je er aan. Dat is ook zo gebeurd. Besiktas heeft het nadeel dat ze nu veel blessures hebben en daardoor ook geen continuiteit kunnen bouwen aan het spel. Maar zo denigrerend als sommige hier doen, is te triest. We begrijpen dat ajax in een flow zit en goed doet maar wat wordt het snel vergeten, tegen wie ajax de afgelopen jaren heeft verloren in Europa.

23 september 2021 om 14:54

Vind het persoonlijk gewoon een realistische kijk op hoe de situatie nu is. Besiktas en het Turks voetbal is gewoon afgegleden de afgelopen jaren, wat ook te zien is aan de coëfficiëntenranking. Nu Besiktas ook nog veel blessures heeft, snap ik helemaal dat een overwinning voor Ajax een realistische verwachting is. Daarnaast om te refereren aan de nederlagen van Ajax in Europa, vind ik ook een beetje kul. Met een ongekende ongeslagen reeks in uitwedstrijden.

23 september 2021 om 14:58Als je de reacties van je mede ajacieden even terugleest, en objectief kan beoordelen, dan oordeel je anders, tenzij je ook zo erin staat. Wat verder prima is maar IK vind het denigrerend en dat is mijn oordeel. En als je een stoot uitdeelt moet je ook kunnen incasseren toch? hoezo knul? wat heeft ajax na die twee succesjaren gepresenteerd in Europa. Volgens mij zijn ze tegen clubs, die minder waren dan Besiktas ten onder gegaan.

23 september 2021 om 15:32

Hoewel ik je punt over bepaalde Ajacieden zeker begrijp kom ik niet op heel veel clubs die ajax hebben uitgeschakeld op Getafe na die minder zijn dan besiktas? Misschien Rosenborg maar dat is alweer 5 jaar geleden.

23 september 2021 om 16:01

Getafe van toen is echt wel beter dan besiktas hoor

23 september 2021 om 15:59

Jij bent wel snel op je pik getrapt hoor. Laat het gewoon lekker gaan joh. En se mensen hebben echt wel respect hoor voor besiktas

Kom op Ajax! Dit is de kans. Sporting al met een monsterzege opzij gezet, nu Besiktas ook pakken!
De 2e ronde is hiermee al binnen handbereik.

Mooi om te zien dat spelers zich expres afmelden om tegen het grote ajax niet te hoeven aantreden. Of het nou neppe blessures zijn of expres hands maken bij de zestien. Tja de recente uitslagen boezemen ook angst in. Mooie ontwikkeling!Goed nieuws. Zelfs als Besiktas op volle sterkte zou zijn had ik ze afgeraden om op te komen dagen. Dit Ajax speelt ongelooflijk goed voetbal, waarvan je als voetballiefhebber gewoon ligt te watertanden. Ajax is de Eredivisie al lang en breed ontgroeit en ik denk dat ze over twee wedstrijden tegen iedere topploeg een hele goede kans maken. Ajax heeft natuurlijk het Nederlandse voetbal de afgelopen jaren al op de kaart gezet, maar ik denk dat Ajax dit seizoen
het CL seizoen van 18/19 kan gaan evenaren, wat een voetbalmachine!

23 september 2021 om 15:47

Volgas, ik begrijp de euforie volledig en we hopen voor t grootste deel allemaal met je mee. Maar laat Ajax eerst de volgende ronde halen en kijken wie ze loten.

Dit is kansloos.. wat hebben wij de laatste jaren toch meegemaakt met blessures..Als Ajax zoveel dragende krachten zou missen en wij spelen op oorlogssterkte maken zij ook geen kans..Jammer dit, dat wordt afzien in het uitvak maar we zijn daar..

Man man wat een arrogantie weer zeg. Ajax is op dreef en zou ook zonder een blessuregolf wel favoriet zijn maar als ik zie wat sommige mensen schrijven. Idd, al die spelers faken een blessure omdat ze bang zijn voor het o zo grote Ajax... Dat nog recent is uitgeschakeld door Getafe en Atalanta. Sjonge jonge....

Om deze reden is Ajax de meest gehate club en terecht ook. Deze arrogantie zou je never nooit zien bij PSV en Feyenoord. Ik hoop ook vurig dat Ajax de volgende ronde Bayern loot en met een stuk of 10 blessures hun kant op gaat en flink opgerold wordt.

En wat betreft de wedstrijd kan je lekker kort zijn. We missen 10 spelers, zelfs als er 3-4 van kunnen spelen mis je er te veel om nog iets op dit niveau tegen zulke tegenstanders te kunnen doen. Alles geven woensdag en het uitvechten tegen Sporting voor plek 3, meer zal er niet in zitten. Loting zat helaas ook niet mee. Als wij de eerste wedstrijd tegen een B-elftal van Sporting hadden gespeeld tegen Dortmund was het ook weer een ander verhaal. Ach ja, it is what it is.

23 september 2021 om 17:30Dat jij hoopt dat Ajax spelers een blessure oplopen zegt eigenlijk al genoeg over jou als persoon zijnde. Het blijft tenslotte maar een spelletje he en dan ga je dit soort rare dingen roepen. Let op je hart hé, waar een mens zich wel niet allemaal druk om kan maken...

23 september 2021 om 18:48

Zeg dat ook ff tegen de Ajax supporters die hier blij zijn vanwege de blessures van Besiktas. O wacht dat is ineens minder erg. Weer zo'n arrogante Ajacied dus......

23 september 2021 om 20:12

Zou eerder dinsdag alles geven want dan is de wedstrijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas


316 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. KaramanAanvaller80
M. BatshuayiAanvaller74
C. LarinAanvaller61
G. YalçınAanvaller53
U. MeraşVerdediger20
Javi MonteroVerdediger21
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.

1 fan
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren