Media vellen wisselend oordeel over De Ligt: ‘Hij lijkt niet op zijn gemak'

Donderdag, 23 september 2021 om 10:23Chris Meijer • Laatste update: 10:29

Matthijs de Ligt bezorgde Juventus woensdagavond met het winnende doelpunt een zwaarbevochten 2-3 overwinning op Spezia. Door zijn doelpunt kan de 22-jarige centrumverdediger in de Italiaanse media op lovende commentaren rekenen. Tegelijkertijd klinken er ook kritische geluiden over het optreden van De Ligt in verdedigend opzicht.

Eurosport beoordeelt het optreden van De Ligt met een 7. “Vastberaden”, zo luidt de korte motivatie. Tuttosport - dat Max, heb je het gezien? kopt met een verwijzing naar De Ligt en trainer Massimiliano Allegri - komt tot dezelfde beoordeling: “Hij maakte geen fout toen hij Juventus de overwinning kon bezorgen. In verdedigend opzicht had hij Leonardo Bonucci misschien beter kunnen helpen bij het doelpunt van Janis Antiste (de 2-1 van Spezia, red.).” Alle andere Italiaanse media delen een 6,5 uit aan De Ligt na het duel tussen Spezia en Juventus.

“Hij lijkt niet op zijn gemak, maar vond de helderheid en boosheid om de 2-3 te maken. Het is een doelpunt dat het seizoen kan omdraaien. Voor hem en voor Juventus”, schrijft Calciomercato, dat net als Goal, de Corriere della Sera, Tuttomercatoweb en La Repubblica een 6,5 uitdeelt. “Hij was bij de 2-1 van Spezia uit positie, het was verre van perfect”, oordeelt laatstgenoemde krant.

Tuttomercatoweb is positiever gestemd. “Er zijn geen twijfels, hij is het fundament waarop Allegri zijn kerk moet bouwen.” De Ligt bleef afgelopen weekeinde tijdens de thuiswedstrijd tegen AC Milan (1-1) nog negentig minuten op de reservebank, omdat Allegri koos voor Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. Tegen Spezia vormde De Ligt met laatstgenoemde een centraal duo.

“Als Juventus moeten we eigenlijk alle wedstrijden winnen”, zei de Ligt zelf na afloop in gesprek met DAZN. Juventus boekte tegen Spezia pas zijn eerste zege van het seizoen. “Wat dat betreft zijn we wat aan de late kant. Laten we daarom maar doen alsof het seizoen nu is begonnen en dat we vanaf nu geen punten meer weggeven. Ook tegen Spezia was het weer lastig. Gelukkig hebben we karakter getoond nadat we kort na rust op achterstand kwamen. Daardoor hebben we het duel naar ons toe weten te trekken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door 1afcajax1)

Ah de samenvatting van de kranten over De Ligt. Ik zat er al op te wachten. Zometeen even de samenvattingen van De Vrij, De Roon, Schouten, Koopmeijners en Karsdorp van de laatste weken opzoeken op voetbalzone. Erg benieuwd wat er over hen geschreven is. En als ze over de reserve centrale verdediger van het Nederlands elftal zo'n verslag maken, zullen er door voetbalzone toch wel minimaal dezelfde inspanningen worden verricht voor De Vrij?

23 september 2021 om 10:35

Je vergeet Jeroen Zoet nog te noemen, die speelde ook een hele wedstrijd en is ook geen Oranjebasis

23 september 2021 om 11:09

Ja die zoet kan wel erbij hoor bij oranje. Doet het gewoon goed bij spezia.

23 september 2021 om 11:16

Ah, dat is wel weer leuk om te horen. Speelde in het CL-jaar van PSV weergaloos, maar zakte flink weg. De kwaliteiten moeten er dan nog wel zijn lijkt mij. En of je nu hem of Krul hebt, dat maakt niet heel veel uit denk ik. Ik gun het Zoet wel weer. Als soort mentor ook voor Drommel en Bijlow dan

23 september 2021 om 13:19

Als je een samenvatting wilt geven van wat de kranten over Jeroen Zoet hebben geschreven ben je snel klaar, er wordt namelijk niet geschreven over Jeroen Zoet. Ditzelfde geldt voor alle hierboven genoemde spelers op De Vrij na, maar zelfs over De Vrij (beste verdediger van de Serie A, laat dat wel duidelijk zijn) wordt een stuk minder geschreven dan over De Ligt. Zo werkt de media, en als je dat nu nog niet weet en alleen vanuit onderbuik gevoel vindt dat er meer over anderen geschreven moet worden heb je een bord voor je kop.

Hetzelfde principe zie je toch ook bij algemeen buitenlands nieuws? Een aanslag in bijvoorbeeld Londen met 50 doden domineert hier weken de volledige media, maar een aanslag in Somalië met eenzelfde dodental belandt slechts op pagina 4 rechtsonder van het NRC. Mensen, inclusief iedereen die nu aan het zeiken is, klikken massaal op berichten over De Ligt. Als je wilt dat het stopt? Lekker stoppen met klikken.

23 september 2021 om 13:20

Klopt keepte redelijk tegen Juve, maar zie idd nooit verslagen van de rest, en jullie vergeten Dijks en Nuytinck van Udinese ook he.

23 september 2021 om 13:33

@1afcajax1: Zeg ik dan dat De Ligt mij helemaal niets boeit? Het punt gaat echt compleet langs jou heen volgens mij...

23 september 2021 om 14:49

Als dat het enige punt is wat je uit mijn verhaal haalt, dan ben ik bang dat het punt juist langs jou heen gaat. Maargoed, nogmaals: er zijn nou eenmaal minder kranten/websites die schrijven over de door jou en Fr010frdam genoemde spelers. Aangezien VZ weinig content zelf schrijft en veelal dus kopieert/samenvat wat anderen schrijven zul je hier dus ook weinig over die spelers lezen.

Ik zou ook best meer over andere spelers willen lezen, maar daarvoor is VZ gewoon niet het juiste medium. Dat kun je jammer vinden, maar daar zal VZ vrees ik maling aan hebben.

23 september 2021 om 10:36

Dennis schouten staat er gewoon hoor, beter kijken misschien? Nee ik snap op zich wel wat je bedoelt. Beetje hetzelfde als met Frenkie. Maar zijn wel gasten die voor enorm veel geld weg zijn gegaan naar een topclub. Over andere spelers meer lezen zou wel leuk zijn inderdaad! Het typen in het tekstvak gaat lekker btw Voetbalzone, enorm wit vlak blijft er steeds staan.

23 september 2021 om 10:40

De Vrij hoort al drie jaar bij de beste Cv's van Italië. Ook bij een topclub en inmiddels ook terecht in de basis bij het Nederlands elftal. Geen enkele reden om De Ligt nu een "voorkeursbehandeling" te blijven geven.
De enige reden die ik nog kan verzinnen....en ja, dan ben ik weer de calimero, is dat De Vrij vroeger het verkeerde shirtje aan gehad heeft.

23 september 2021 om 10:55

Misschien boeit het mensen gewoon minder hoe de Vrij het doet tov de Ligt. Ongeacht zijn shirtje. Het feit dat je dus de Ligt wel leest is omdat simpelweg meer mensen er in geïnteresseerd zijn.

23 september 2021 om 10:58

'voorkeursbehandeling' dit woord alleen al laat jouw minderwaardheidscomplex zien. Misschien wordt er nooit over mannen als van Dijk en de Vrij geschreven omdat zij altijd een 7 of 8 scoren? Had je daar al eens over nagedacht? Ik zie toevallig net een artikel voorbij komen over Wijnaldum zijn wedstrijd van gister, maar ik heb nog niets gelezen over van de Beek die de 90 minuten volmaakte... Belachelijk hè dat Wijnaldum zo'n voorkeursbehandeling krijgt.

23 september 2021 om 11:07

@JK-Ajax, dan hoeven ze ook niet meer over de KKD te schrijven. Dat boeit vrijwel niemand iets.
@daviddein, weinig met een minderwaardigheidscomplex te maken. Je uitleg gaat sowieso niet op, maar dat weet je zelf ook wel.

23 september 2021 om 11:08

@david: Dat is waar. Donny had met de grond gelijk gemaakt kunnen worden. Dit hebben ze nagelaten. Wijnaldum daarentegen wordt inderdaad wel met de grond gelijk gemaakt. Hier wordt dus verschil gemaakt. Goed opgemerkt inderdaad

23 september 2021 om 11:12

Klopt Lanjouwer, ik heb één keer een dergelijk artikel over De Vrij gezien.....toen had hij een fout gemaakt waardoor Inter in de laatste minuten verloor. Het is maar waar ze de nadruk op willen leggen. Uiteindelijk is voetbalzone ook opiniemaker.

23 september 2021 om 11:16

Blijkbaar boeit dat wél meer mensen dan een artikel over de Vrij. Daar is ook niet echt iets spannends over te vertellen toch? Hij speelt altijd goed en constant, dat verkoop blijkbaar niet. Nieuws dat mensen interesseert wordt geplaatst en wat minder boeit lees je dus hier niet terug. Dat is gewoon hoe het werkt, daar wordt echt geen afweging gemaakt wat voor shirtje hij heeft aan gehad, wat is dat nou voor geks haha. Alsof ze hier een werkoverleg hebben en dat dan geroepen wordt om een artikel over de Vrij en dat dan de baas roept "nee hij speelde vroeger voor Feyenoord".

23 september 2021 om 11:27

@jk ajax, Als het echt alleen de kliks zijn is het toch bijzonder dat ze Karsdorp en De Vrij regelmatig vergeten te vermelden in een wedstrijdverslag dat toch al wordt gemaakt?

23 september 2021 om 11:30

Fr010. Wat denk jij dat de reden is?

23 september 2021 om 11:35

@duck: Veel mensen die niet van Ajax zijn, zijn hierdoor al van deze site verdwenen. Dat is de meest logische conclusie en dat hoor ik ook erg veel om mij heen. Het wordt nogal een bolwerk van 1 club. En ik begrijp hen heel goed. Deze discussie een week terug ook gevoerd. Het is jammer, want hier heb je veel gezonde discussies. Alleen gaat het voornamelijk over 1 club, bizar genoeg

23 september 2021 om 11:37

@ducktaildo, Daar ben ik naar aan het gissen. Los van de clicks dan, maar ik denk dat ik het wel een beetje laat doorschemeren waar mijn vermoedens vanuit gaan

23 september 2021 om 11:45

Is 100% de waarheid. Neem vd Beek. Totaal onbelangrijke speler en bankzitter. Eens per maand lijkt me voldoende...

23 september 2021 om 11:49

Ow ik vind overigens ook dat het veel om Ajax gaat hier hoor. Maar ik vraag mij oprecht af of komt omdat de redactie zelf in een Ajax pyjama slaapt? In het geval De Ligt/De Vrij kan ik wel begrijpen op dit moment dat er meer aandacht richting De Ligt gaat. Het is toch 1 van de grotere Nederlandse talenten die voor een flink klap geld een transfer heeft gemaakt en het nou lastig heeft. Dan ben ik zelf wel benieuwd hoe hij heeft gespeeld. Bij De Vrij zelf heb ik dat persoonlijk een stuk minder, want die is gewoon heel stabiel. Daarnaast denk ik persoonlijk dat De Ligt het gezicht zal worden van het NL elftal de komende jaren, iets waarbij De Vrij qua leeftijd toch wel een beetje aan het einde staat? Maar dit is nogmaals hoe ik er persoonlijk naar kijk.

23 september 2021 om 11:54

Ik vind het wel erg veel Frenkie en De Ligt soms, maar dit soort artikelen zijn natuurlijk prima. Dat is het probleem ook niet. Alleen vind ik het persoonlijk ook leuk om dit te lezen over Karsdorp, Dumfries (wat laatst wel was trouwens, dus daar valt nog niet over te oordelen) en vooral een steengoede De Vrij. Ik denk trouwens niet dat De Ligt het gezicht van Oranje worden gaat, maar dat ter zijde. Ik vind Timber meer hebben bijvoorbeeld. Ik ben niet wild van De Ligt

23 september 2021 om 11:58

Karsdorp is dit seizoen in ieder wedstrijdverslag genoemd.

23 september 2021 om 12:04

De berichten over Donny komt iedereen de strot hier ook wel een keer uit, niet normaal hoeveel berichten daarover zijn geplaatst. Een beperkte voetballer voor het topniveau die altijd op de bank zit, niet nieuwswaardig dus. Verder ook helemaal eens met Fr010frdam.

23 september 2021 om 12:14

Afz Feyenoord Rotterdam.
Lekker objectief ook!
De Ligt is pas 22 jaar en is voor een megabedrag naar Juve gegaan waar hij voorheen spelers als Ronaldo Mbappe Lewandowski en Benzema heeft afgestopt. En hij was toen nog nat achter z'n oortjes.
Hij had ook de prijs in Europa gewonnen als de talent van het jaar. Wat tot heden alleen De Ligt en Van Der Vaart is overkomen als Nederlander.
Dus het is zeldzaam als je dat kan winnen.

De Vrij is goed, stabiel, 3 seizoen terug beste verdediger van serie A uitgeroepen, maar is nooit door de UEFA genomineerd als verdediger van het jaar ofso of in de UEFA elftal van het jaar ofso.
De Vrij is goed, maar alleen in Nederland wordt hij zo de hemel in gelrezen, terwijl de blunder van De Ligt op het EK hem alleen in Nederland achtervolgd en nu doet iedereen alsof hij iedere keer fouten heeft gemaakt.

23 september 2021 om 12:15

LanJouwer. Ik moet het nog maar zien met Timber hoor. Ik vind dat veel mensen De Ligt nu wel heel snel afschrijven. Ik heb nog steeds vertrouwen in De Ligt. Wat hij allemaal al heeft bereikt op zo'n jonge leeftijd is echt uniek. Daar kan Timber alleen nog maar van dromen. Mensen doen nou net alsof De Ligt van het niveau Beugelsdijk is. Ik zie in hem nog steeds de speler die uit kan groeien tot een top 5 verdediger. Timber doet het gewoon heel goed, maar dat is bij Ajax. Ben benieuwd hoe hij zich houdt op zijn 21ste bij een club als Juventus, dat is toch andere koek. Dat zie je nou ook aan een De Ligt. Timber mag naar mijn mening de veters nog niet strikken van De Ligt.

23 september 2021 om 12:22

@duck: Hij kan dat ook wel, dat denk ik ook. Maar De Ligt is er zeker nog niet. Ik vind Timber een meer moderne verdediger. Snelheid en veel voetballend vermogen. Dat laatste vind ik De Ligt al een gehele tijd geen ster meer in (anders dan het CL-jaar van Ajax). Het zit er vast nog in, maar dan moet er ergens een knopje om. Ik durf dus niet te zeggen dat hij het gezicht van Oranje worden gaat. Zeker niet. Ik denk wel dat als het knopje omgaat, hij het niveau De Vrij/van Dijk gaat kunnen evenaren

23 september 2021 om 12:40

@jk Ajax, 100% zeker van niet. 2 wedstrijdverslagen gezien waarin hij nier werd genoemd en later wel omdat ik dat benoemde

23 september 2021 om 13:11

De Ligt is er inderdaad zeker nog niet, maar dat is Timber ook alles behalve. Tot nu toe vind ik dat De Ligt verder is in zijn ontwikkeling dan Timber, wat ook geen schande is want de Ligt is 2 jaar ouder. Ben namelijk benieuwd of Timber nog zo lekker kan voetballen als die in een topcompetitie speelt. Dan wordt er ook gewoon andere dingen van je gevraagd, niet voor niets dat De Ligt nou ook anders voetbalt dan in zijn Ajax tijd.

23 september 2021 om 14:39

@ Fr010
Ik vind dat je er wel erg naar zoekt. Over het algemeen verwacht ik het tegenovergestelde. Ik wordt helemaal naar van titels als 'twee Nederlanders in de basis bij winst Psg'. Wat boeit mij die Nederlanders? Als ze geen rol van betekenis hebben gespeeld, of niet opvielen, hoef je ze van mij niet te noemen.

23 september 2021 om 15:50

Je kunt ook zeggen dat Matthijs de Ligt meer wordt gehyped dan Stefan de Vrij. Dat komt zeker ook door het (vroegere) shirtje. De laatste is een bescheiden jongen, die de publiciteit niet opzoekt.

23 september 2021 om 10:39

Of je zoekt het zelf even op. Als je afhankelijk bent van voetbalzone gaat er toch wel iets verkeerd.
Ik kan je ook wel gelijk het verschil vertellen. Jij opent stukken van De Ligt wel, ik stukken van De Vrij niet. Dan weet je ook gelijk waarom het interessanter is om stukken van De Ligt te plaatsen, die worden veel meer gelezen, door voor en tegenstanders van hem.
Ben je trouwens gelukkig, dat hij een keer op de bank zat bij Nederland, waardoor je hem wisselspeler kunt noemen?

En niet dat je het 1 op 1 kunt aanwijzen, maar De Ligt heeft een hoger winst percentage in Oranje en gemiddeld minder tegengoals.
Dus zo slecht als jij hem altijd wil wegzetten is hij niet.
Ik ben gewoon blij dat we eindelijk een aantal goede centrale verdedigers hebben, zou jij ook eens moeten zijn.


23 september 2021 om 10:41

Ik denk dat je wat mist ...

23 september 2021 om 10:52

Je legt me nu woorden in de mond. Ik zeg nergens dat ik De Ligt slecht vind. Ik vind het een enorm groot talent, maar hij is gewoon nog veel minder dan De Vrij. En ik chargeer zijn plek op de bank om een punt te maken.
Het punt dat jij niet lijkt te begrijpen. Jij zal het prima vinden, al die extra aandacht voor (ex) Ajacieden, ik ook, maar zou het ook mooi vinden als spelers (en zeker internationals) in het buitenland in de grote competities ook deze aandacht krijgen.
Karsdorp werd laatst niet eens in het verslag van Roma genoemd, terwijl hij 100% van zijn duels gewonnen had, maar van De Ligt komt er zelfs na een matige wedstrijd een verslag.
En bespaar me de reacteis over de kliks. Ik weet hoe het werkt, maar dat wil niet zeggen dat ik het er mee eens ben.

23 september 2021 om 11:05

Je snapt toch wel hoe internet werkt? Kennelijk wordt er op artikelen over De Ligt veel geklikt. Dus schrijft VZ veel artikelen over De Ligt. Net als over Frenkie, Valentijn, Koeman etcetera.

23 september 2021 om 11:10

Zou best kunnen, want artikelen over De Vrij zijn er überhaupt nooit. Met De Ligt moeten wij meeleven alsof het enkele seizoenen van een nieuwe soapserie zijn. Zoveel berichten over De Ligt en zelfs ik klik erop. Het voelt als weer een nieuwe aflevering in de avonturen van Mathijsje!

23 september 2021 om 11:10

Ja, Pieter, die reacties krijg ik altijd als ik mijn ongenoegen uit, maar uiteindelijk doen ze ook verslag over de KKD. Dat boeit ook niemand iets. Dus ze pretenderen objectief te zijn en breed over voetbal te schrijven, maar uiteindelijk laten ze overal hun voorkeur doorschijnen. En ik schop daar dan graag tegenaan.

23 september 2021 om 11:25

Ze hebben een soortemet overeenkomst met de KKD. Als je een objectieve en kwalitatieve site wilt moet je niet op VZ zijn maar bv op vi.nl. Dit is gewoon een site met een verzameling clickbaits. Het is geen voorkeur van De Ligt boven de vrij, maar gewoon de wetenschap dat er op De Ligt meer geklikt wordt. Nobel dat je er tegenaan trapt, maar veranderen zal er niks.

23 september 2021 om 15:58

Het is een kwestie van vraag en aanbod inderdaad. Hoe komt het dan dat er zo'n grote vraag naar het één en niet naar het ander?

23 september 2021 om 12:06

Waarom zouden ze over al die andere Nederlanders melden? Alsof mensen dat willen lezen.
Als je nou eenmaal een wereldtopper bent voor veel geld gehasld en nog steeds 22 jaar, en je bent niet onomstreden, dan is het niet gek dat er over je wordt geschreven. De Roon? Alsof de Italiaanse media er ook maar een beetje aandacht aan geven.
De status van de voetballer zegt over hoe groot degene is. Daar gaat de media natuurlijk in mee.
Ronaldo krijgt nou eenmaal meer aandacht dan Karsdorp.

23 september 2021 om 12:22

De Ligt is geen wereldtopper.
Hij heeft nog niets laten zien op het hoogste niveau. Hij maakt elke wedstrijden enorme fouten.
ook het jaar dat Ajax de halve finale haalde maakte hij fouten. De verdediging was echt niet stabiel. Ajax was ontzettend effectief.

23 september 2021 om 12:32

Als het je allemaal niet bevalt hier, ga je toch ergens anders heen? Staat je vrij om supportersfora te lezen op zoek naar samenvattingen van hun wedstrijden. Denk dat menig voetbalsupporter De Ligt interessanter vind dan Schouten of Zoet.

23 september 2021 om 14:31

Ik doe niet alleen dingen die me volledig bevallen. Ik houd wel van een uitdaging.

“Als Juventus moeten we eigenlijk alle wedstrijden winnen”. Tsja, daar sta je dan zonder CR7 opeens 13e in de competitie. Zie Matthijs nog wel naar United gaan deze winter.

23 september 2021 om 10:36

ik blijf het wel ongekend vinden dat mensen ( ronaldo fans) dit steeds maar blijven aan hem wijten.

juve is op een paar jaar tijd van een van de best gerunde clubs van europa naar een van de allerslechte. met bijzonder veel slechte beslissingen als gevolg.
juve had voor ronaldo geen enkel probleem om te scoren, en won 7 titels op rij zonder hem, en zelfs 4 keer de dubbel i nde jaren voor hem.
waarheid is gewoon dat juve nooit een fortuin aan ronaldo had moeten spenderen maar een kwaliteitsinjectie in het middenveld moest doen die er nooit kwam.

als je dan ronaldo weg doet maar nog altijd geen puik middenveld hebt ligt dat te wijten aan wederom lechte beslissingen.
tel daar bovenop nog eens voor de 3e keer een verandering van coach, iemand die enkel aan verdedigen denkt, en dan weet je dat er moeilijkheden zullen zijn, ronaldo of niet.

ronaldo scoorde 1/3 van al zn juve goals uit penalty, en laatste seizoen 2/3 tegen de bodem 10 teams.

maar voor een of andere reden blijven vele mensen denken dat ie de savior was dat alle grote belangrijke wedstrijden op zn eentje besliste...
wel dat was ie dus niet

23 september 2021 om 10:49

Was het die omhaal die hij voor Real scoorde die het Juve-bestuur zand in de ogen strooide en de transfer bezegelde?

23 september 2021 om 10:52

Nouououou voor Ronaldo begon het ook al te haperen bij Juventus. Ze wonnen wel maar speelde niet goed.

23 september 2021 om 11:16

ik denk niet dat die goal specifiek het bestuur overhaalde.
het bestuur had al lang de ambitie om met de absolute Europese top aan te sluiten,en koos een beleid dat juve meer globaal op de kaart gezet moest worden, maar het pure sportieve kwam eigenlijk daardoor op de 2e plaatsen. alles heeft juve gedaan omzichzelf meer te profileren marketing gewijs, herinner je verandering van logo.
ronaldo was een onderdeel van dat plan. juve had net het jaar ervoor al een krankzinnige 94m neergelegd voor higuan. en juve scoorde gewoon vlot. maar met een ronaldo heb je natuurlijk veel meer aanzien en marktaandeel. maar daardoor hebben ze compleet genegeerd dat het middenveld dringend aan kwaliteit nodig had.
ergens begrijp ik de ronaldo aankoop wel, het was een mooie opportuniteit. maar was niet de sportieve oplossing die nodig was.
ik hoop enkel dat juve terug enkel volledige prioriteit geeft aan het sportieve

23 september 2021 om 14:03

Juve had covid natuurlijk niet kunnen voorspellen maar dat heeft er flink ingehakt natuurlijk. Juve heeft een heel mooie cyclus afgelegd, nu is het weer tijd aan de anderen, zo gaat dat nu eenmaal in het voetbal. We bouwen terug op om daarna er sterker uit te komen. Momenteel zijn de financiële middelen te laag om te kunnen concurreren. Neem daar ook nog eens bij dat er een aantal spelers ook gewoon niet het niveau van Juventus hebben maar je krijgt ze in tijden van covid natuurlijk ook niet verkocht + ze verdienen lekker. Ronaldo wegdoen was een stap in de goede richting, niets tegen Ronaldo maar het is beter zo.

23 september 2021 om 11:08

United? Daar hebben ze al Varane en McGuire. Dan zie ik hem mogelijk weer teveel op de bank zitten. Chelsea was ook een optie. Thiago Silva raakt ook op leeftijd.

de ligt speelde al bij al vond ik nog best goed ondanks de omstandigheden.
heel juve is zwalpend en dat hele middenveld is nog altijd een groot vraagstuk.
dan komt er altijd veel meer druk te staan op een defensie.
al heb je maldini of cannavaro achterin, als het hele elftal niet in balans is, zal he het achterin altijd moeilijk krijgen

De grootste Italiaanse (roze) sportkrant, de Gazzetto Della Sport gaf hem een 7 en noemde hem met Chiesa man of the match. Hij had gewoon een goed optreden, 2-1 wilde hij de afspeelmogelijkheid van Antiste blokkeren. Dat was gewoon een fout van Bonucci. De titel van het artikel slaat nergens op, iedereen geeft hem een voldoende en de rest van de spelers hadden allemaal lagere beoordelingen op een enkeling na, meestal alleen Chiesa.

23 september 2021 om 10:34

Chiesa is dan ook wel een een grote speler. Mooie speler ook. Bizar hoe de rest van Juve zo aan het wegzakken lijkt. 3-2 tegen Spezia is natuurlijk ook niet best.

23 september 2021 om 11:12

Als we Chiesa niet hadden waren we degradatie kandidaat haha. Beste aankoop sinds jaren. Hopelijk gaat nu Danilo banken. Cuadrado als back en Chiesa op rechts. Want cuadrado blijven kiezen boven Chiesa op rechts dat kan niet.

Ben wel blij dat men wat harder zijn over Matthijs de Ligt. Heeft toch al wel behoorlijk wat fouten gemaakt. Was hij niet deels persoonlijk verantwoordelijk voor de uitschakeling tijdens de WK-kwalificatie, afgelopen EK, en heeft met die fantastische terugspeelbal tegen Excelsior ook een mooie duit in het zakje gedaan voor Ajax, die toen de titel op 1 punt misliepen.
Hopen dat hij zijn vorm weet te vinden en of weet vast te houden.

23 september 2021 om 10:52

Nou dat voorbeelden is natuurlijk wel collectief falen. Want andersom mag je ook bediscussieren of je zonder De Ligt wel zo ver was gekomen.

23 september 2021 om 10:55

Een terugspeelbal tegen Excelsior op je 17e. Anders sleur je even een oude koe uit de sloot. Het feit dat je zo ver terug moet gaan geeft wat mij betreft genoeg aan over hoe ver De Ligt momenteel is. Daar doet een foutje in een WK-kwalificatie met 17 jaar oud en een fout afgelopen EK niks aan af.

Ik zie te weinig beelden van hem, maar als ik hem ook bij het Nederlands efltal zie, dat zie ik niet echt veel vooruitgang, en snap ik dat hij de Vrij hem in pikorde voorbij is. Het blijft toch lastig om als speler de juiste keuze te maken. Frenkie en hij leken naar de echte top te gaan, en een paar seizoenen later blijkt dat allemaal tegen te vallen. Hoewel je dat misschien ook wel had kunnen verwachten. Beide teams waren toch erg afhankelijk van een aantal spelers.

23 september 2021 om 10:51

Ik wil nou nog niet zeggen dat Frenkie en De Ligt zijn mislukt. Maar wat je zegt over De Ligt in het Nederlands elftal ziet het er inderdaad een beetje geforceerd uit. Hij lijkt een beetje het imago van Bad Boy aan te willen nemen (wat hij helemaal niet is), waardoor heel veel een beetje geacteerd lijkt. Dan is die jongen gewoon niet zichzelf en dan voelt het allemaal niet echt natuurlijk meer aan. De kalmte is er en beetje door vanaf.

Frenkie is natuurlijk ook een beetje een ander verhaal. Dat is nog steeds een hele goeie, maar speelt het liefst op een plek (de 6) wat nu niet bepaald heel sexy is. We verwachten van hem altijd een soort spel dat hoort bij de nummer 10 (aanvallend met veel schoten op goal), terwijl hij vooral spelverdelend is. Bij Barca kan je nu niet zeggen dat daar geen extreme druk op zit, maar ik zie dat hij gewoon nog steeds hetzelfde spel speelt.

23 september 2021 om 11:12

Ik vind De Ligt in het Nederlands elftal eigenlijk totaal anders dan De Ligt in club verband. Bij Ajax speelde hij de sterren van de hemel en was hij zelden op een foutje te betrappen, maar zodra hij het shirt van Nederland aantrok was hij ineens een paar klasse minder. Geen idee hoe dat komt.

Ik zal dan ook niet zeggen, op basis van wedstrijden van het Nederlands elftal, dat hij niet beter is geworden de afgelopen twee jaar, want hij is altijd minder voor Oranje. Ik kijk zelf geen wedstrijden van Juventus, dus ik kan zelf niet oordelen hoe hij nu echt speelt. Maar als ik de verhalen van enkele Juventus supporters op deze site mag geloven, dan is hij gewoon goed bezig en is hij zeker niet zo matig als dat hij voor Nederland is.

23 september 2021 om 11:40

Je zag het in Turkije ook gewoon goed dat het ook met taktiek en gewenning te maken had. De Ligt speelt in Italie zonaal (met een van de beste verdedigers ter wereld naast hem om hem te coachen) en in Nederland op de man. Hoe je ook speelt maakt niet zoveel uit, maar het team (of de verdediging) moeten in ieder geval hetzelfde spelen. Toen zag je tegen de Turken dat De Ligt de zone ging dekken, en zijn medespeler de man. Dan gaan er gaten ontstaan (wat ook gebeurde).Matthijs moet lekker vertrekken uit Turijn. Ik begrijp dat hij ooit de stap heeft gezet, want zijn salaris is natuurlijk om te watertanden. Maar ik kan mij niet voorstellen dat Matthijs stiekem niet het liefst speelt in de Premier League. De beste en meest bekeken competitie ter wereld; daar wilt hij zich sowieso laten gelden. Een transfer naar Chelsea zou echt geweldig zijn zodat hij de volgende grote stappen kan zetten in zijn (toch) ietwat gestagneerde ontwikkeling.

De Ligt hoort gewoon basisklant te zijn bij Juve. Speelde gisteren een hele behoorlijke wedstrijd en deed vrijwel niets fout. Tuttosport schrijft dat de Ligt wat meer had kunnen doen om Bonucci te kunnen helpen bij het tegendoelpunt. Simpelweg lachwekkende nonsens als je de beelden terug ziet. Maar laten ze daar in Italië maar lekker kritisch blijven. Want het is wel vermakelijk om te lezen.

De Ligt stond weer verkeerd te dekken. Hij loopt elke wedstrijd uit positie.
Ik zie het talent niet bij de Ligt.

23 september 2021 om 12:40

De halve Europese voetbaltop (zoals Juventus en nu ook clubs in de premier league waaronder Chelsea) zien het talent wel bij De Ligt. Dus aan welke mening moeten we nu de meeste waarde hechten?

Hij heeft gewoon goed gespeeld als linker centrale verdediger en thats it. Zelfs een goal en had er nog ene kunnen maken. Was hij maar een Belg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Lazio145
8.Bologna12-2
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
D. KulusevskiMiddenvelder80
M. LocatelliMiddenvelder82
F. BernardeschiAanvaller70
F. ChiesaAanvaller71
W. SzczęsnyKeeper70
L. BonucciVerdediger71
MorataAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

162 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Juventus 6 1 0 0
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
Laatste voetbalnieuws

Curieus penaltymoment helpt Juventus langs AS Roma en José Mourinho

Juventus heeft zondagavond een nipte overwinning op AS Roma geboekt. Het duel in Turijn - waarin Rick Karsdorp negentig minuten op het veld stond en Matthijs de Ligt met een lichte...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren