Donderdag, 23 September 2021

De Ligt staat bovenaan Engels verlanglijstje

FC Basel gaat zich in januari opnieuw melden voor Loris Karius. De Duitse doelman komt momenteel bij Liverpool niet in de plannen voor, maar bereikte in de zomer geen persoonlijk akkoord met de Zwitserse topclub. (BILD)
Arsenal staat niet onwelwillend tegenover het vertrek van Bernd Leno in januari. De Duitse doelman is overbodig geworden na de komst van Aaron Ramsdale. (Daily Mail)
/
Chelsea is serieus geïnteresseerd in Matthijs de Ligt. De naam van de centrumverdediger - die komende zomer een afkoopclausule van 150 miljoen euro heeft bij Juventus - staat bovenaan het verlanglijstje van the Blues(Calciomercato)
Ondertussen wil Chelsea ook het contract van Antonio Rüdiger verlengen. Bayern München ligt echter op de loer om de Duitse centrumverdediger weg te halen uit Londen. (BILD)
Arsenal en Liverpool houden de situatie van Marco Asensio bij Real Madrid nadrukkelijk in de gaten. De vleugelaanvaller gaat spoedig met trainer Carlo Ancelotti om tafel om over zijn toekomst te praten. (The Sun)
Borussia Dortmund heeft zich tevergeefs bij Manchester City gemeld voor Liam Delap. Die Borussen hadden een bedrag van zeventien miljoen euro over voor de jonge spits. (Daily Star)Poll

Zie jij Matthijs de Ligt komende zomer vertrekken bij Juventus?


44 reacties (laatste reactie door bossie)

Dan is de vraag of Ajax een goed doorverkoop % heeft afgedwongen bij de transfer van de Ligt naar Juventus destijds. Mocht iemand echt 150 miljoen betalen en je hebt een aardig doorverkoop % (zeg 10%) dan pak je toch mooi 7 miljoen mee.

23 september 2021 om 09:41

Die som snap ik niet helemaal. Verder denk ik eerlijk gezegd niet dat er doorverkoop percentage in de deal besloten zat, aangezien het bedrag al vrij hoog was.

23 september 2021 om 09:46Zie mijn reactie op Rochester

ps de initiele som was idd hoog dus wellicht zat er geen doorverkoop bij.

23 september 2021 om 09:41

Als Ajax 10% van 150 miljoen krijgt, is dat 15 miljoen ipv 7 miljoen🙂.

23 september 2021 om 09:45

Hij is toch voor 80 verkocht (dacht ik) en een doorverkoop % is over het algemeen alleen op de winst (naar mijn weten) dus 10% op de winst van 70 miljoen is de 7 miljoen die ik beschreef.

23 september 2021 om 10:27

@[email protected], dat ligt net aan de afspraak die de clubs maken tijdens de onderhandelingen. Je kunt een doorverkoopclausule nemen die inderdaad 10 procent van de winst op de verkoop is. Maar je kunt ook gewoon een doorverkoopclausule nemen met 10 procent van het totale verkoopbedrag. Dat is net wat er tijdens de onderhandelingen is afgesproken. Mocht er uberhaupt al een doorverkoopclausule zijn afgesproken tijdens de transfer van De Ligt.

23 september 2021 om 10:44

Ja dat zal zeker liggen aan de afspraken die er gemaakt zijn maar over het algemeen genomen (wat je in de media leest) gaan die percentages over de winst. Vandaar ook dat ik het over "over het algemeen" heb.

Maar het is natuurlijk allemaal speculeren want we weten geeneens of er überhaupt een doorverkoop % is afgedwongen destijds.

23 september 2021 om 09:42

10% van 150 miljoen is toch 15 miljoen?

23 september 2021 om 09:47

Volgens mij gaat een doorverkoop% in het algemeen alleen over de winst maar kan het mis hebben. Zie mijn reactie op Rochester.

23 september 2021 om 09:45

gezien de transfersom zal het toch wel meevallen met die doorverkoop regeling. Maar opleidingsvergoeding krijgen ze wel

23 september 2021 om 09:51

Weet niet of ze een doorverkoop percentage hebben geregeld maar Mathijs komt uit de opleiding dus Ajax krijgt sowieso wel iets

23 september 2021 om 10:16

[email protected] heeft gelijk, het is inderdaad op de winst dat de doorverkoop % wordt berekend.

23 september 2021 om 10:27

Dat ligt aan de afspraken die gemaakt zijn. Meestal wel over het winstbedrag idd. Zeker bij deze bedagen.

23 september 2021 om 11:18

Je betaald meestal geen 80m voor een speler om dan ook nog een doorverkoop erin te zetten. Dromen mag maar bijna zeker dat dit niet het geval is.

Ik zou het als Chelsea zijnde wel snappen. Echter verwacht ik niet dat zij 150 miljoen zullen willen neerleggen voor De Ligt. Dus ik moet het nog maar zien.. Zou hem wel graag in de Premier League willen zien, lijkt me wel een competitie waar hij tot zijn recht komt. Echt een lompe verdediger, past daar goed.

23 september 2021 om 10:39

Ik zou me ook wel voor kunnen stellen dat Juventus hem met korting laat gaan. Is nog niet onomstreden sinds zijn komst en daarnaast heeft Juve het geld hard nodig om verliezen te dekken en andere plekken in het team te versterken.

23 september 2021 om 10:44

Niet onomstreden? Hij speelt haast alles. Zit een enkele keer op de bank. Voor de rest is hij altijd basisspeler. En hij is nog jong, dus er zit nog genoeg rek in. Zou niet weten waarom dat ze hem met korting zouden laten gaan. Een van de enige spelers bij Juve die een hoge transferwaarde vertegenwoordigt.

Ik zei het afgelopen week nog, maar toen werd het mij afgestreken.
Al verwacht ik niet dat Chelsea 150 miljoen voor hem zal neerleggen, maargoed, laten ons verrassen.

23 september 2021 om 16:45

De Ligt heeft een transferwaarde van €75 mln, dus is het dubbele bedrag vrijwel utopisch

Tja als Tuchel Rudiger en Christensen al op een bizar hoog niveau laat spelen dan is dit de juiste leerschool om zich te ontwikkelen. Denk dat dit echt een goeie stap zak zijn voor De Ligt.

Zowel Frenkie als de Ligt hebben totaal de verkeerde keuze gemaakt. Ik zei het toen al. Beide clubs zijn totaal in verval. Dan moet je echt heel goed zijn wil je daar niet in meegetrokken worden.

23 september 2021 om 10:22

Lastig om te zeggen. Bij Barca ging de beerput pas net open, het was nog niet zo erg als nu. Juve haalde Ronaldo, die dachten juist omhoog te gaan. Dus zo'n gekke keuzes vond ik het niet. Achteraf gezien wel ja.

23 september 2021 om 10:47

Beide naar Milan zou ik zeggen! 😉

23 september 2021 om 11:05

Juventus was toen toch totaal niet in verval? Ze werden achter elkaar kampioen in Italië. Daarnaast werd Italië ook als ideale leerschool gezien voor De Ligt om het verdedigen nog onder de knie te krijgen.

23 september 2021 om 11:51

Nee maar je voelde het wel aankomen. Belangrijke spelers die weer een jaartje ouder worden. Het spel was eigenlijk nooit echt goed. Middenveld totaal niet bijzonder.
Zelfde geldt voor Barca.

23 september 2021 om 12:57

De Ligt heeft goed gekozen. Betaald maar een kwart belasting in Italie dus heeft lekker verdiend terwijl hij met Chiellini en Bonucci speelt en traint om zo ook het Italiaanse verdedigen te leren.

23 september 2021 om 15:58

Ik denk dat de periode bij Juve juist goed is voor zijn ontwikkeling. Ik snap de keuze van de Ligt beter dan die van Frenkie. Frenkie ging voor safe, terwijl de Ligt voor een nieuwe uitdaging koos.

23 september 2021 om 16:48

Beide speler komen beter tot hun recht in ploegen die goed draaien. Het zijn geen spelers die de kar kunnen trekken

Niemand maar dan ook niemand gaat 150 miljoen betalen voor de Ligt. Hij heeft echt nog veel te weinig laten zien om dit bedrag waard te zijn. Een prima centrale verdediger maar meer ook niet.

23 september 2021 om 10:24

Te weinig laten zien? Europa league finale, halve final CL, 2 jaar Juve. Hij heeft al 5 of 6 seizoenen ervaring op het hoogste niveau op zijn 21 of 22ste. Hoeveel centrale verdedigers van 22 ken jij die dat kunnen zeggen? Noem er eens 3?

23 september 2021 om 13:57

Maar wat laat hij dan precies zien dat die 150 miljoen vertegenwoordigd? Speelt de laatste weken meer niet dan wel.

Leno weg, dat zou heel goed nieuws zijn. Gewogen en te licht bevonden.

23 september 2021 om 10:38

Gewogen en te licht vind ik overdreven. Een prima keeper, sterke shot stopper, maar niet geschikt voor het spel dat ze nu willen spelen. Ramsdale is stukken beter in de distributie, erg blij dat hij de mensen die over hem twijfelden stil heeft gekregen. Totdat hij een keer een fout maakt natuurlijk, dan staan ze in de rij om te zeggen dat ze het allemaal goed gezien hadden

23 september 2021 om 11:29

Niet geschikt voor het spel dat ze spelen? Behoorlijk nonsens natuurlijk bij een keeper. Leno is een drama bij hoge ballen, pakt geen punten voor je en jaagt de defensie angst aan met zijn onzekerheid. Nee, ik vind het geen slechte keeper, maar ik zei te licht bevonden. Het bewijs is ook al geleverd, de laatste jaren heeft Arsenal 1 periode gehad dat ze redelijk presteerden. Niet geheel toevallig stond Martinez toen onder de lat en niet Leno. Hopelijk gaat het nu ook weer zo nu Ramsdale speelt.

23 september 2021 om 11:46

Nonsens bij een keeper? Misschien even realiseren dat ze van achteruit op willen bouwen en Leno zwak is met zijn voeten. En dat hij regelmatig de verkeerde keuzes maakte waardoor de defensie onder druk kwam te staan bij het uitvoetballen? Zet een Courtois bij Barca ipv Ter Stegen en het zou ook stroever gaan, terwijl Courtois een vd betere keepers vd wereld is. Maar idd, nonsens om een keeper niet te kiezen op het spel dat je wilt spelen....man3

23 september 2021 om 12:08

Je maakt de rol van de keeper wel erg breed en je redenatie is wat vergezocht. Bijna elke club wil opbouwen, daar is Arsenal niet uniek in. Ook is het maar een heel klein onderdeel van het keepersspel om een bal van a naar b over 10 of 20 meter te spelen. Een keeper moet keepen en vooral ballen tegen houden, daar gaat het toch primair om? En daarin schiet hij tekort. Denk dat dit meer te maken heeft met het feit dat je Leno altijd als een advocaat met alle macht verdedigd hebt. Je mag ook een keer toegeven dat hij simpelweg het niveau van Arsenal niet heeft. Arteta en Arsenal hebben deze conclusie wel getrokken.

23 september 2021 om 12:17

''denk dat dit meer te maken heeft met het feit dat je Leno altijd als een advocaat met alle macht verdedigd hebt.'' Wees een brave jongen en zoek het bewijs van deze stelling eens op, je gooit het ook zo makkelijk hier neer dus je kunt dat vast wel bewijzen.

23 september 2021 om 12:42

Kostte mij inderdaad weinig moeite. Het zou je sieren je trots en arrogantie eens opzij te zetten. Kleine tip van een brave jongen.

23 september 2021 om 13:16

Waar is het dan? Rare manier van gesprek voeren heb jij. Op een arrogante manier iemand van nonsens betichten en dan de ander arrogant noemen…

23 september 2021 om 10:40

Misschien iets voor Ajax? 😉

Laat Chelsea eerst maar Christensen en Rüdiger verlengen en dan verder kijken. Opzich is De Ligt geen slechte optie echter is 150 miljoen wel te veel van het goede.

23 september 2021 om 14:42

Ook totaal niet nodig toch? Chelsea heeft in 38 wedstrijden onder Tuchel 18 tegengoals en 24 clean sheets. Verdediging lijkt me prima op orde als je Christensen en Rüdiger weet te verlengen.

23 september 2021 om 18:14

Als Christensen en Rüdiger verlengt worden is De Ligt niet direct nodig maar er het is nog steeds niet officieel dus vandaar dat De Ligt wel een goeie optie zou zijn na mijn mening.

Toni Rüdiger zie ik wel naar Bayern München vertrekken. Als alternatief geldt Matthias Ginter. De onderhandeliingen met Niklas Süle zijn stopgezet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren